autostoel baby

Jullie verwachten binnenkort een baby en je bent je aan het verdiepen in de beste autostoel baby. Met een baby val je in 2 groepen, namelijk groep 0+ en 1. We gaan in dit artikel beide groepen bespreken inclusief de best geteste baby autostoelen.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend vervoerd dienen te worden in een baby autostoel. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Dat is dus autostoel groep 0+ met een overlapping naar groep 1. In een babyzitje kan dit tot het hoofdje boven de schaal van het zitje uitkomt. Hierna kan veilig overgestapt worden op groep 1.

Zie schema hieronder:

indeling autostoeltjes

Welke baby autostoelen zijn er allemaal verkrijgbaar in groep 0 en 1? En welke is de beste autostoel voor jullie kindje? De keuze van de beste baby autostoel heeft te maken met een aantal factoren en wensen.

Langere of kortere periode autostoel baby?

Jullie kunnen een losse autostoel baby aanschaffen voor de eerste 18 maanden. Voordeel van deze autostoeltjes is dat ze bijna allemaal vast te klikken zijn op de kinderwagen, de zogenaamde maxi-cosi.

Je kunt echter ook een vaste autostoel baby in groep 1 kopen die gelijk voor een langere periode meegaat. Deze groep autostoel is zowel voor- als achterwaarts te installeren. Achterwaarts voor die eerste 15 maanden en voorwaarts tot een leeftijd van 3, 4 of zelfs 7 jaar. Voordeel is dat je op langer termijn goedkoper uit bent. Nadeel van deze autostoel is dat je deze niet op je kinderwagen kunt plaatsen. Het is geen zogenoemde Maxi-Cosi. Dit maakt het voor de eerste maanden erg onhandig. Je kunt je baby makkelijker vervoeren, ook buiten de auto met een Maxi Cosi. Het is namelijk heel fijn om de baby al lekker warm thuis in de autostoel te plaatsen dan dit in de auto zelf te doen.

Wij adviseren daarom voor het eerste jaar een baby autostoel en daarna pas over te stappen op de volgende groep vaste autostoel.

Isofix of gordel autostoel baby?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel. Veel Isofix autostoelen kunnen ook vastgezet worden met gordels. Dit betekent niet dat de beste Isofix baby autostoelen automatisch ook de beste autostoelen zijn met gordelbevestiging. Dit zijn 2 aparte groepen.

De beste autostoeltjes baby zijn onderverdeeld in 2 groepen:

1: Baby Autostoel groep 0+ (0-15 maanden) Isofix 

2: Baby Autostoel groep 0+ (0 -15 maanden)1 Gordel

Beste autostoel baby Isofix en gordel  groep 0 (0 – 18 maanden)

Wanneer je een babyautostoeltje met behulp van Isofix in je auto wilt bevestigen heb je een base nodig die geschikt is voor jouw autostoeltje. Deze base bevestig je dan met Isofix in de auto. Het autostoeltje kun je hier vervolgens met één klik op bevestigen. Deze isofix base zit bij sommige autostoelen al inbegrepen, maar bij heel veel baby autostoelen niet. De base is in de meeste gevallen ook te gebruiken voor het opvolgende autostoeltje. De base gaat dus 4 jaar mee. Lees hier meer over de beste isofix bases.

Veel autostoelen die met een Isofix base worden vastgezet zijn vaak ook met gordels vast te zetten. Isofix blijft de meest veilige manier van vervoeren!

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen.

Beste baby autostoel met Isofix: 

Naam:PrijsCheck Prijs:
1. Maxi Cosi Coral
Uitneembare soft carrier
299,-
excl. base
check prijs logo
2. Silver Cross Dream
Beste baby autostoel 2022
249,-
excl. base
check prijs logo
3. Cybex Aton M
Nmr 3 ANWB
169,-
excl. base
check prijs logo
4. Maxi Cosi Pebble Pro
Draaibaar /gordel
189,-
excl. base
check prijs logo
5. Joie i-level
Beste koop
259,-
Incl. base
check prijs logo
1. Maxi Cosi Coral (allernieuwste Maxi Cosi)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

beste maxi cosi coral Het Maxi-Cosi Coral Baby Autostoeltje is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix3. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix3 aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Coral op de basis en je kunt de auto starten. Beschik je niet over bevestigingspunten in de auto? dan kan je de Maxi-Cosi Coral ook vastmaken met autogordels. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

360 draaibare uitvoering?

Wil je dat de Maxi Cosi Coral draaibaar is? Dan kun je kiezen voor de Maxi Cosi Coral 360. Het stoeltje kun je op de FamilyFix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet wel over Isofix beschikken.

Bekijk deze uitvoering van de stoel bij Babypark.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding + eventueel draaibaar met de 360 uitvoering.

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig

Maxi Cosi Coral is te koop bij o.a.: Babypark, Prenatal, Bol.com.

2 . Silver Cross Dream I-size autostoel (beste geteste autostoel baby)

Gebruik baby autostoel: vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

beste autostoel groep 0De beste autostoel baby is de Silver Cross Dream I-Size Baby. Het autostoeltje scoort zowel op het gebied van veiligheid als op het gebied van comfort heel goed. De stoel heeft in mei 2022 opnieuw het predicaat beste autostoel ontvangen van de Consumentenbond. De Silver Cross Dream I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Dat geldt overigens alleen wanneer je de autostoel installeert met behulp van de isofix base. De autostoel is voorzien van een 4-laagse zijwaartse bescherming van het hoofd en de nek van je kindje.

Klik hier voor de bijbehorende Silver Cross Isofix base. Wij snappen dat dit het beste baby autostoeltje is qua veiligheid, maar vinden het een vrij forse aanschaf. Zeker gezien het feit dat de bijbehorende base niet te gebruiken is voor een opvolgend autostoeltje. De autostoel is overigens ook met gordels vast te zetten.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + inclusief comfortabele en zachte inleg + Afneembare zonnekap met UV-bescherming + beste getest Consumentenbond

Nadelen: – zware stoel   autozitje neemt veel ruimte in beslag zonder isofix base geleverd Isofix is NIET te gebruiken voor een opvolgend stoeltje

3. Cybex Aton M i-Size + Base M i-Size

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

Cybex AntonIn deze autostoel in combinatie met het i-Size onderstel zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel heeft van de Consumentenbond in 2019 het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen van de best geteste autostoelen groep 0+. Bij de ANWB scoort de stoel een nummer 3 positie. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters.

Met dit systeem wordt aan alle eisen voldaan. Zowel de autostoel Aton M als de het opvolgende autostoeltje de Sirona M2 i-Size kunnen op de Base M geklikt worden. Zo rijdt jouw kindje comfortabel, veilig en achterwaarts met je mee. Vanaf de geboorte tot ca 4 jaar.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje. + base is ook te gebruiken voor opvolgende autostoel

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag

4. Maxi Cosi Pebble Pro

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

Maxi Cosi pro De Maxi Cosi Pebble Pro ontvangt een dikke voldoende van de ANWB. De Consumentenbond heeft het predicaat beste baby autostoel groep 0 met gordel toegekend aan het deze Maxi Cosi.

Het is een heel veilig en goedgekeurd volgens de ECE-R129 (i-Size) norm. Lees met het installeren altijd heel goed de gebruiksaanwijzing.

Deze beste autostoel baby is te installeren met de Family Fix 2 base. Deze base is ook te gebruiken voor de opvolgende autostoel.

Heb je een Joolz Geo2, Day + of een Hub+ kinderwagen? De Joolz X Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size is perfect te combineren met deze kinderwagens. Bekijk deze uitvoering hier.

Wil je dat de Maxi Cosi Pro draaibaar is? Dan kun je ook kiezen voor de Maxi Cosi Pebble Pro 360. Het stoeltje kun je op de Familiyfix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet dan wel over Isofix beschikken.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid  + baby-hugg verkleiner + ook Isofix montage mogelijk. + ook draaibaar mogelijk + base is ook te gebruiken voor het opvolgende autostoeltje

Nadelen:   weegt zwaar   Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

5. Joie i-Level + i-size base

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 85 cm

autostoel groep 0De Joie i-level is door de Consumentenbond in mei 2021 uitgeroepen tot ‘beste koop’. Beste koop omdat de stoel een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft. De stoel is heel veilig.  Combineert op kinderwagens, vol comfort en handige extra’s zoals een met rits te vergroten zonnekap en zachte stoelverkleiner. De autostoel is alleen met Isofix vast te maken in de auto.

De autostoel wordt met base geleverd!

Voordelen: + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + i-Size (R129) veiligheid  + Snel en makkelijk te installeren + met isofixbase geleverd

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag   Handleiding en waarschuwingslabels kunnen beter

Beste autostoel baby groep 0 + Gordel

De hieronder beschreven top 5 beste autostoel baby gordel betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste testen zijn van mei 2022.

1. Maxi Cosi Pebble Pro

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

Maxi Cosi pro De Maxi Cosi Pebble Pro is de beste baby autostoel met gordel in de groep 0 + . Zowel de Consumentenbond als de ANWB scoort deze autostoel ruim voldoende. De Consumentenbond heeft het predicaat beste autostoel groep 0 met gordel toegekend aan het deze Maxi Cosi.

Het is een heel veilig en goedgekeurd volgens de ECE-R129 (i-Size) norm. Lees met het installeren altijd heel goed de gebruiksaanwijzing. Met gordelbevestiging is de kans op fouten meer aanwezig. De stoel heeft ook montage op basis van Isofix (vergeet dan niet de base te kopen). Handig als je switch tussen 2 auto’s met verschillende bevestigingen.

Heb je een Joolz Geo2, Day + of een Hub+ kinderwagen? De Joolz X Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size is perfect te combineren met deze kinderwagens. Bekijk deze uitvoering hier.

Wil je dat de Maxi Cosi Pro draaibaar is? Dan kun je ook kiezen voor de Maxi Cosi Pebble Pro 360. Het stoeltje kun je op de Familiyfix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet dan wel over de Isofixbase beschikken.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid  + baby-hugg verkleiner + ook Isofix montage mogelijk. + ook draaibaar mogelijk 

Nadelen:   weegt zwaar   Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

2. Cybex Cloud Z I-size baby autostoeltje

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel met gordelDit baby autostoeltje blinkt uit op het gebied van comfort. Wanneer je de autostoel niet gebruikt in de auto, kun je de rugleuning van het autostoeltje met één hand verstellen zodat je kindje in een ergonomische, vlakke positie kan liggen. Ideaal wanneer je het autostoeltje gebruikt in combinatie met een kinderwagen! De geïntegreerde XXL zonnekap beschermt je kindje tegen weer en wind. De binnenkant van de autostoel is gemaakt van zacht materiaal en de buitenkant is voorzien van een stijlvolle, slijtvaste stof.

Scoort zeer goed op veiligheid bij de consument en staat op nummer 2 genoteerd van de beste autostoeltjes met gordel.

Het autostoeltje kan met de 3-punts autogordel bevestigd worden of in combinatie met de Cybex Z Base. In beide gevallen gebruik je het autostoeltje achterwaarts gericht.

Voordelen: + rugleuning kan vlak (buiten de auto) +  Vormt samen met de Sirona Z i-Size een concept voor 0-4 jaar.

Nadelen: Voldoet alleen aan de i-Size norm i.c.m. de Z base stoelhoes moeilijk los te krijgen.

3. Cybex Aton 5 Gordel autostoel groep 0 +

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel groep 0De Cybex Aton 5 is een zeer veilig en licht achterwaarts gericht autostoeltje in autostoel groep 0 /1. Heeft het predikaat ‘Beste koop” ontvangen van de Consumentenbond. in 2020 De hoogte van het zitje kan makkelijk aangepast worden met de groei van het kind. Alleen de bekleding is anders ten opzichte van de Cybex Aton 4, waar eerder een hoge concentratie ongewenste stoffen in werd aangetroffen.

Voordelen: + makkelijk te reinigen + goede prijs/kwaliteit + licht

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

4. Maxi Cosi Tinca baby autostoeltje

Vanaf 0 maanden tot 1 jaar / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

Maxi Cosi Tinca De Maxi-Cosi Tinca is een wat eenvoudiger model in het aanbod van Maxi-Cosi. De stoel is hierdoor ook wat goedkoper, maar zeker niet onveilig! Deze autostoel heeft het predicaat ‘beste koop’ ontvangen van de Consumentenbond in mei 2021 Je kan de deze Maxi Cosi met de driepuntsgordel direct vastzetten in de auto, maar hij is ook te gebruiken met het Tinca Isofix-onderstel of de FamilyFix 2. Nadeel van de Tincabase is dat deze base alleen te gebruiken is voor de Tinca en niet voor een opvolgend autostoeltje.

Bij het Maxi-Cosi Tinca Baby Autostoeltje wordt een bijpassende zitverkleiner geleverd die je kindje de juiste comfort en ondersteuning biedt tijdens de rit. Je kunt je kindje dus altijd met een gerust hart meenemen in de auto. De bekleding van de stoel kan worden verwijderd en is geschikt voor in de wasmachine.

5. Cybex Anton B  beste koop baby autostoeltje 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of Isofix base

Beste baby autostoel cybex De Anton B heeft van de Consumentenbond in mei 2022 het predicaat beste koop ontvangen in groep 0 met gordelbevestiging. ontvangen. De Aton B is een wat eenvoudige variant in de Aton-reeks van Cybex, zonder rugleuningverstelling. Het kindje wordt vastgezet met een 3-punts harnasje. De Aton B is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot een lengte van 87 cm. Met de autogordel zet je het stoeltje vast in de auto. Het Cybex Aton autostoeltje is achterwaarts in je auto te bevestigen met behulp van de 3-punts veiligheidsgordel. Een base (los verkrijgbaar) maakt het bevestigen nog eenvoudiger, één klik en het autostoeltje zit veilig vast.

Er zijn bases voor zowel Isofix bevestiging als met gordelbevestiging verkrijgbaar. Voor de Isofix bevestiging kies je voor de M Base voor de gordelbevestiging kies je voor de Base 2-Fix. 

De Cybex Aton is ook heel gebruiksvriendelijk. De bekleding is wasbaar op 30°C, wel zo makkelijk. Het autostoeltje past op het onderstel van de meeste kinderwagens. Zo kun je gemakkelijk even een snelle boodschap doen met je kindje.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + goede prijs/kwaliteit + kan altijd nog uitgebreid worden met base voor gordel

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter Stoelhoes is wasbar, maar lastig terug te plaatsen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com

  • Wat is beste baby autostoel?

    Het beste baby autostoeltje is de Maxi-Cosi Coral. Hiermee draag je jouw kindje dichtbij in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen.

4.2/5 - (6 stemmen)

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *