fbpx

Beste autostoel baby, welke is het best getest van 0 – 1 jaar?

Jullie verwachten binnenkort een baby en je bent je aan het verdiepen in de beste autostoel baby. Als ouder is er niets belangrijker dan de veiligheid van je kindje, vooral als je onderweg bent. Daarom is de juiste autostoel voor je baby kiezen een belangrijke beslissing die je moet maken. Maar maak je geen zorgen, we gaan je helpen!

Van de best geteste baby autostoel tot het kiezen van de juiste autogroep voor je baby en de keuze tussen isofix of gordel, we bespreken het in dit artikel. Kooptips en meer informatie over i-Size volgen aan het einde van deze pagina.

Beste autostoel gordel
Beste autostoel groep 0

Maxi Cosi Pebble Pro

Beste getest Consumentenbond gordel

Waar te koop?

bol.com (€139,00)
amazon.nl (€139,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

Beste autostoel Isofix
Bugaboo Turtle Air by Nuna

Waar te koop?

bol.com (€249,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 7:19 pm

Welke autostoel groep is geschikt voor baby’s?

Er zijn 3 type autostoelen gemaakt voor pasgeboren baby’s. We leggen hieronder het verschil in groepen uit. 

  • Groep 0+:
    Draagbare autostoelen geschikt vanaf de geboorte tot 87 cm (ongeveer 15 maanden). Dit zijn de baby autostoelen die ook vast te klikken zijn op de kinderwagen. Deze bespreken groep we in dit artikel.
  • Groep 0+/1
    Vaste autostoelen geschikt vanaf de geboorte tot 105 cm / 18 kg (ongeveer 4-5 jaar). 
  • Groep 0/1/2/3:
    Vaste meegroei autostoelen geschikt vanaf de geboorte tot 135 cm / 36 kg(ongeveer 12 jaar).

Alle groep 0+ autostoelen zijn tenminste de eerste 15 maanden achterwaarts gericht. Hierna kun je overstappen naar groep 1 of groep 1/2. In een babyzitje kan dit tot het hoofdje boven de schaal van het zitje uitkomt.

Waarom kiezen voor een draagbare baby autostoel?

Deze autostoelen zijn speciaal ontworpen om de allerkleinste optimaal te beschermen bij een ongeval. Ze bieden de beste bescherming. Daarnaast zijn deze autostoelen draagbaar door de draagbeugel zodat je je baby makkelijk kunt verplaatsen van en naar de auto. Je kunt de autostoel vastklikken op de kinderwagen zodat je je handen vrij hebt om bijvoorbeeld even boodschappen te doen. 

beste autostoel baby

De keuze voor een vaste autostoel groep 0/1 is ook prima en biedt goede bescherming voor baby’s. Een vaste autostoel in deze leeftijdsgroep is vooral handig als deze dient als extra autostoel in een tweede auto. Deze vaste autostoel gaat 4 jaar mee. 

Waar let je op bij het kopen van een baby autostoel?

Is de stoel achterwaarts of voorwaarts gericht?

Kinderen jonger dan 15 maanden of kleiner dan 76 cm moeten achterwaarts vervoerd worden of zijdelings (reiswieg) in autostoelen die zijn goedgekeurd volgens de R129 norm. Laat je kindje indien mogelijk zo lang mogelijk achterwaarts vervoeren in de auto. Onderzoek heeft namelijk aangetoond dat dit veel veiliger is omdat deze manier van vervoeren betere bescherming biedt voor het hoofd en de nek.

ISOFIX verplicht bij een autostoel voor baby’s?

Britax Römer autostoel draaibaar
ISOFIX BASE

Nee ISOFIX is niet verplicht. Heb je budget voor een isofixbase en beschikt de auto over isofix? Dan raden wij je deze wel aan. Het installeren voorloopt sneller en het voorkomt fouten. De isofixbase bevestig je met de Isofixhaken in de auto. Het autostoeltje kun je hier vervolgens met één klik op bevestigen. De base verhoogt ook de hoogte van de autostoel en geeft extra beenruimte. De base heeft ook een steunpoot die ervoor zorgt dat de stoel niet naar voren kan kantelen. Extra veilig.

Met gordels een autostoel vastzetten vergt veel meer aandacht en kost meer tijd. Ook de kans op foute installatie is groter. Er is een kans dat de gordel niet goed bevestigd wordt. Bijvoorbeeld dat de gordel niet goed langs het stoeltje wordt geleid of niet strak genoeg wordt bevestigd. Dit heeft direct effect op de bescherming die het stoeltje biedt in het geval van een ongeluk.

Gordel heeft wel als voordeel dat je sneller kunt wisselen tussen twee auto’s en je ruimte bespaart op de achterbank. Kies je toch voor een autostoel met gordel? Zorg dat je van te voren weet hoe je de stoel precies moet vastzetten. Bekijk video’s en oefen een paar keer. 

Welke isofixbase voor een baby autostoeltje?

Baby autostoeltjes uit groep 0+ hebben geen geïntegreerde base. Je koopt deze apart van de autostoel. Deze isofixbase is van hetzelfde merk als de baby autostoel. Het is mooi meegenomen als de base ook voor het opvolgende peuter autostoeltje te gebruiken is. Een draaibare base is niet noodzakelijk, maar wel heel handig. Hiermee draai je de stoel eenvoudig naar je toe bij het in en uitstappen. Vooral fijn naarmate kinderen ouder en zwaarder worden. De base gaat zo’n 4 jaar mee. 

Is i-Size verplicht in Nederland?

Je hebt misschien al gehoord van ECE R44/04 of i-Size (R129). Maar wat betekenen ze eigenlijk? ECE R44/04 is de oudere norm en is onderverdeeld in groepen gebaseerd op het gewicht van je kind. Autostoelen die voldoen aan deze norm zijn getest op frontale botsingen en ook op stabiliteit bij plotseling remmen.

Dan hebben we de i-Size (R129) norm. Dit is een nieuwere norm die meer gericht is op de lengte van je kindje in plaats van het gewicht. Stoelen die voldoen aan deze norm zijn ook getest op zijwaartse botsingen en bieden betere bescherming voor het hoofd en de nek van je kindje. Een ander pluspunt van i-Size is dat het achterwaarts vervoeren van kinderen tot minimaal 15 maanden verplicht is, wat veiliger is bij een botsing. De meeste i-Size stoelen zijn universeel en worden eenvoudig met ISOFIX op een i-Size plaats in de auto geïnstalleerd. 

Het is belangrijk om te vermelden dat autostoelen die voldoen aan de ECE R44/04 norm nog steeds gebruikt mogen worden en voldoende bescherming bieden. De R44 autostoelen mogen tot 1 september 2024 worden verkocht. Wil je het allerbeste en veiligste voor je kleintje? Dan is een autostoel die voldoet aan de i-Size norm de veiligste keuze. Lees hier meer over i-size. 

Hoe zwaar is de baby autostoel?

Hoewel je de stoel vast kan klikken op de kinderwagen, ga je de autostoel toch veel tillen. Denk aan de kleine stukjes van en naar de auto, het kinderdagverblijf, de winkelwagen, etc. Veel vrouwen ervaren na de bevalling nog steeds lichamelijke klachten vooral aan de bekken. Een lichte autostoel die 360 graden draaibaar is, biedt heel veel gemak en voorkomt pijn. Heb je hiervoor budget? Doen dan!

Wil je dat de autostoel onderdeel wordt van een reissysteem?

Beste autostoel baby Een reissysteem combineert een kinderwagen met een baby autostoeltje uit groep 0+. Het autostoeltje klikt of schuift op het onderstel van de kinderwagen waardoor je de baby makkelijk in de autostoel kunt verplaatsen. Ideaal voor korte stukjes van en naar de auto of korte uitstapjes. Je hebt hiervoor wel speciale adapters nodig. Deze adapters zorgen ervoor dat je merken met elkaar kunt combineren. Bijvoorbeeld een Maxi Cosi autostoel op een Joolz kinderwagen.

Hoeveel kost een baby autostoeltje? 

Net zoals bij andere babyproducten kunnen de prijzen variëren van goedkoop tot duur. Onze keuze autostoelen beginnen bij ongeveer 100 euro tot 300 euro voor alleen de stoel exclusief de base.

Duurdere merken autostoelen bieden over het algemeen meer kwaliteit en comfort en hebben extra veiligheidsvoorzieningen ingebouwd. Denk aan goede ventilatie, G-Cell techniek, verbeterde ligposities en het gebruik van duurzaam materiaal. 

Het is vooral belangrijk dat jullie een autostoel kiezen die het meest geschikt is voor jou en je kindje in de auto die je het meest gebruikt. Neem geen genoegen met een 2e hands autostoel! Deze stoelen geven te weinig zekerheid over de veiligheid van de autostoel. 

Beste autostoel baby ANWB?

Bij het selecteren van de beste autostoelen voor baby’s is veiligheid het meest belangrijk. Elke autostoel in deze lijst is daarom getest door de Duitse ANWB, de ADAC (partner van de Nederlandse ANWB). De ADAC wordt erkend vanwege de strenge veiligheidsnormen. Hoe lager de ADAC-score, hoe beter de stoel is. De autostoelen worden niet alleen streng getest op veiligheid maar ook op gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De stoelen die wij hebben geselecteerd scoren allemaal goed of voldoende op de test.

Daarnaast hebben we onderzocht welke autostoelen het predicaat beste uit de test hebben ontvangen van de Consumentenbond en hoe de autostoelen worden beoordeeld door andere ouders. 

Beste autostoel baby Isofix groep 0 (0 – 15 maanden)

Veel autostoelen die met een Isofix base worden vastgezet zijn vaak ook met gordels vast te zetten. Handig als je een keer van auto wisselt. Isofix blijft de meest veilige manier van vervoeren omdat je de stoel bijna niet fout kunt installeren. Je klikt snel en eenvoudig de stoel op de base. 

De meeste Isofix autstoeltjes passen vrijwel in alle auto’s met Isofix-bevestigingspunten. Wil je toch zeker weten of de autostoel past? In de handleiding van het autostoeltje staat een lijst met auto’s waarin dat kan. Op de website van de fabrikant van het autostoeltje vind je de nieuwste handleiding.

Wil jij weten welke baby autostoeltjes het meest veilig zijn met gordelbevestiging? Ga dan naar ons overzicht beste baby autostoeltjes met gordelbevestiging.

Beste baby autostoel met Isofix:

Autostoel:
Bevestiging /ANWB*:
Prijs indicatie:
i-Size proof
(R129):
1. BUGABOO TURTLE AIR
Licht in gewicht
360 graden base
Isofixbase
of met gordel
ADAC-score: 1,6
Ja
2. MAXI COSI CORAL
Uitneembare soft carrier
360 graden base
Isofixbase
of met gordel
ADAC-score: 1,6
Ja
3. SILVER CROSS DREAM
Best geteste baby autostoel 2023
Isofixbase
of met gordel
ADAC-score: 1,5
Ja
4. CYBEX CLOUD T
Winnaar ADAC/ANWB 2023
Platte ligstand
Isofixbase
of met gordel
ADAC-score: 1,7
Meer info
Ja
5. CYBEX ATON B
Beste koop 2023
PRIJSTIP
Isofixbase
of met gordel
ADAC-score: 1,7
Ja
6. NUNA PIP NEXT
Draaibaar
Vliegtuig proof
Isofixbase
of met gordel
ADAC-score: 1,8
Ja

*Uitleg ADAC/ANWB-score: Zeer goed: 0,6 – 1,5 Goed:  1,6 – 2,5 Ruime voldoende: 2,6 – 3,5 Voldoende: 3,6 – 4,5 Onvoldoende: 4,6 – 5,5

1. BugabooTurtle Air + Wingbase  Onze keuze

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden (40-83 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 3 kg| ADAC test: 1,6 met base (goed)

autostoelgroep 0De Bugaboo Turtle Air By  Autostoel baby scoort zeer goed op veiligheid. De stoel staat stevig in de auto en biedt zeer goede bescherming bij botsing opzij.

De stoel past op de Bugaboo kinderwagen. De autostoel is ook nog eens heel licht (3 kg). Hierdoor kun je makkelijker de baby vervoeren van de auto naar de kinderwagen en naar binnen. Om het autostoeltje veilig in de auto te bevestigen is er een bijpassende base verkrijgbaar. Je kunt ook kiezen voor een 360 graden base! Hiermee wordt het nog eenvoudiger om de autostoel en je kindje correct te installeren. Optioneel kan de autostoel ook geïnstalleerd worden met behulp van de 3-punts autogordel.

Dit is het lichtste baby autostoeltje. Dit maakt het dragen aangenamer als je uit de auto stapt naar bijvoorbeeld het kinderdagverblijf. De luxe zonnekap is heerlijk om je kindje te beschermen tegen schadelijke UV-stralen. Wij adviseren de 360 graden base erbij te doen omdat je zo ook het opvolgende Bugaboo autostoeltje erop kunt klikken. De base met de autostoel kun je ook naar je toe draaien in de auto wat het makkelijk maakt bij het installeren van je kindje. 

Korting:

Bestel je bij Bugaboo online een complete bundel inclusief kinderwagen, reiswieg, wingbase en de Turtle Air, dan profiteer je van hoge korting! Bekijk de bundels hier. Je kunt kiezen uit de Bugaboo Fox 5, De Giraffe, De Dragonfly, Butterfly en Fox Club.

Voordelen:+ i-Size (R129) veiligheid + Luxe zonnekap met kijkvenster  + Comfortabele Mirino wol  + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + licht in gewicht + complete set + mag mee in vliegtuig 

Nadelen: – Wingbase is alleen te gebruiken voor de Turtle Air kortere gebruiksduur adapters nodig voor kinderwagen 

Bugaboo Turtle Air by Nuna

Waar te koop?

bol.com (€249,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 7:19 pm


Bugaboo 360° Isofix basis voor Owl en Turtle Air

Waar te koop?

bol.com (€219,95)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:12 pm

2. Maxi Cosi Coral 360

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 5,3 kg incl. de soft carrier van 1,7 kg | ADAC test: 1,6 met base (goed)

maxi Cosi Coral makkelijk dragen Het Maxi-Cosi Coral 360 Baby Autostoeltje is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje heerlijk dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. De stoel scoort bij de ADAC zeer goed. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met FamilyFix360 base. Deze base zorgt ervoor dat je de autostoel naar je toe kunt draaien bij het in en uit de auto tillen van je baby. Ook is de base te gebruiken voor een opvolgend autostoeltje. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de base aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Coral op de basis en je kunt de auto starten. Beschik je niet over bevestigingspunten in de auto? Dan kan je de Maxi-Cosi Coral ook vastmaken met autogordels. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

Ouders zijn enorm te spreken over de soft carrier. Geen zware autostoel meer! De bekleding is echter wel lastig te verwijderen als je deze zou willen wassen. Hoes biedt uitkomst.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding + eventueel draaibaar met de 360 uitvoering.

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig

Maxi Cosi Coral 360

Waar te koop?

bol.com (€279,00)
amazon.nl (€332,49)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

Maxi Cosi FamilyFix 360

Maxi Cosi FamilyFix 360

Geschikt voor Maxi Cosi: – Pebble 360° – Pearl 360° – Coral 360°

Waar te koop?

bol.com (€184,99)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

3. Silver Cross Dream I-size autostoel (beste geteste autostoel baby)

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden (40-85 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 5,3 kg| ADAC test: 1,5 met base (zeer goed)

beste autostoel groep 0Het meest veilige baby autostoeltje is de Silver Cross Dream I-Size Baby. Het autostoeltje scoort zowel op het gebied van veiligheid als op het gebied van comfort zeer goed bij de ADAC-test. De stoel heeft in oktober 2023 opnieuw het predicaat beste autostoel ontvangen van de Consumentenbond. De Silver Cross Dream I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Dat geldt overigens alleen wanneer je de autostoel installeert met behulp van de isofix base. De autostoel is voorzien van een 4-laagse zijwaartse bescherming van het hoofd en de nek van je kindje.

Wij snappen dat dit het beste baby autostoeltje is qua veiligheid, maar vinden het een vrij forse aanschaf. Zeker gezien het feit dat de bijbehorende base niet te gebruiken is voor een opvolgend autostoeltje. De autostoel is overigens ook met gordels vast te zetten. De stoel weegt 5 kilo en dat is zwaar en groot in vergelijking met andere stoeltjes. Dit maakt het tillen lastiger, vooral na een bevalling.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + inclusief comfortabele en zachte inleg + Afneembare zonnekap met UV-bescherming + beste getest Consumentenbond

Nadelen: – zware stoel   autozitje neemt veel ruimte in beslag zonder isofix base geleverd Isofix is NIET te gebruiken voor een opvolgend stoeltje

Silvercross autostoel

Silver Cross Autostoel Dream i-Size

Beste getest Consumentenbond

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

Silver Cross Isofix Basisstation Dream

Waar te koop?

amazon.nl (€189,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

4. De CYBEX Cloud T i-Size

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 24 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 4,3 kg| ADAC test: 1,7 met base (goed)

beste autostoel babyWinnaar van de ADAC-test 2023. De CYBEX Cloud T baby autostoel uit de Platinum collectie is de ultieme allrounder. In combinatie met de Base T kan de autostoel voor baby’s achterover leunen voor comfortabele ritten. Buiten de auto kan het worden gebruikt met een kinderwagen als onderdeel van een reissysteem en biedt het maximaal comfort dankzij de platliggende positie. Door deze vlakke positie kan je baby gemakkelijker ademen en wordt wegzakken in het autostoeltje voorkomen. Bovendien is het veel vriendelijker voor het ruggetje en de heupjes.

Luchtventilatie zorgt voor een constant aangename zittemperatuur in alle seizoenen. En door 180° draaien kan je de autostoel naar de autodeur draaien, voor makkelijk in- en uitstappen. De base ook voor het opvolgende  autostoeltje te gebruikenen en dan is de base 360 graden draaibaar. Zo heb je jaren lang plezier van de base.

Het zitje is optioneel verkrijgbaar met een extra sluiting op het harnas (“SensorSafe”), die via Bluetooth aan een mobiele telefoon kan worden gekoppeld. Het ‘SensorSafe’-systeem waarschuwt ouders als ze hun kind per ongeluk alleen in de auto achterlaten.

De stoel is wel aan de prijs, maar de kwaliteit is er wel naar.

Verschil tussen de Cybex Cloud G en T?

Je kunt eventueel ook voor de Cybex Cloud G kiezen uit de Gold Collectie. De stoel lijkt veel op de Cloud T, maar heeft wel belangrijke verschillen. Zo heeft de Cloud T gaasramen in het zonnescherm voor meer ventilatie. De Cloud T kan buiten de auto vlakker dan de Cloud G. De hoofdsteun van de Cloud T kun je in 12 posities stellen en de Cloud G in 14 posities. De Cloud G is lichter in gewicht en wat minder groot. Je mag de Cloud G ook meenemen in het vliegtuig omdat deze een TUV- certificaat heeft. De Cloud T niet. De Cloud G zet je vast met de G-base en kan net zoals de Cloud T draaien. 

Voordeel: + i-Size (R129) + base is voor opvolgend stoeltje te gebruiken + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele vlakke lighouding + 180 graden draaibaar + winnaar ADAC test 2023 + Sensor Safe + lange gebruiksduur

Nadeel:   iets prijzig, maar lange gebruiksduur Alleen i.c.m. base i-Size proof

5. Cybex Aton B i-Size + Base One

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 4,3 kg| ADAC test: 1,7 met base (goed)

Cybex AntonIn deze autostoel in combinatie met het i-Size onderstel zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel heeft van de Consumentenbond in oktober 2023 het predicaat ‘beste koop’ ontvangen van de autostoelen groep 0+. De stoel heeft namelijk een goede prijs / kwaliteit verhouding. Bij de ANWB scoort de stoel een nummer 3 positie. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters.

De stoel is goed te tillen en je kindje is makkelijk vast te gespen. Wel wordt er door gebruikers geklaagd dat de bekleding lastig te verwijderen is. De base is helaas niet te gebruiken voor een opvolgend autostoeltje.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje + goede prijs / kwaliteit

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag base is niet te gebruiken voor opvolgend stoeltje

Cybex Autostoel Groep 0 Aton B I Size + Cybex Base One

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:12 pm

6. Het Nuna Pipa Next Baby Autostoeltje

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden (40-83 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 3,3 kg| ADAC test: 1,8 met base (goed)

beste autostoel groep 0 Dit autostoeltje is uniek omdat deze niet alleen geschikt voor in de auto of op het kinderwagenframe, je kan er ook mee reizen met het vliegtuig dankzij het TUV certificaat voor vliegtuigvervoer. Dit alles kost je weinig moeite, want het stoeltje is licht van gewicht.

Het stoeltje biedt dankzij het ontwerp optimale zijwaartse bescherming. Je kan de stoel in veilig in de auto bevestigen met de autogordel of met de Nuna Pipa Next Isofix base (niet inbegrepen). De bijpassende base is uitgerust met automatisch uitklapbare beschermingsknoppen voor extra beveiliging en absorbeert de kreukelzone van de stabiliteitspoot de klap.

360 graden draaibaar met de Nuna Base Next 

Sinds kort kun je ook de Nuna Pipa autostoel ook combineren met de nieuwe draaibare Nuna Base Next. Opvolgende Nuna autostoeltjes kunnen ook op deze base geklikt worden. Zo heb jarenlang plezier van de base. Klik hier voor de base.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig Zeer licht zitje + Stoelhoes is makkelijk te verwijderen

Nadelen: geleverd zonder base en adapter

Nuna Autostoel Pipa Next

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

Nuna Base™ Next

Nuna Base™ Next

360º draaibaar

Waar te koop?

bol.com (€239,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

Beste autostoel baby zonder Isofix

De hieronder beschreven top 5 beste autostoel baby zonder Isofix betreft een samenvatting van de testen van de ADAC/ANWB en de Consumentenbond. De ADAC test autostoelen strenger dan de wet voorschrijft. Hoe lager de ADAC score, hoe beter.  De autostoelen worden getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De stoelen die wij hebben geselecteerd scoren allemaal goed of voldoende op de test. De laatste testen zijn van oktober 2023.

Tabel: beste autostoel baby zonder Isofix 2024:

Autostoel:
Bevestiging:
Prijs indicatie:
i-Size proof
(R129):
1. MAXI COSI PEBBLE PRO
Best geteste baby autostoel gordel 2023
Gordel of
Isofixbase

Ja,
alleen icm base
2. MAXI COSI CABRIOFIX
Beste koop 2023
PRIJSTIP
Gordel of
Isofixbase
Ja
alleen icm met base
3. CYBEX CLOUD Z
Winnaar ADAC 2023
Lange gebruiksduur
Gordel of
Isofixbase
Ja
alleen icm base
4. Cybex Aton5
Gebruiksvriendelijk
Gordel of
Isofixbase
Ja
alleen icm base
5. CYBEX ATON B
Goede prijs / kwaliteit
Gordel of
Isofixbase
Ja
alleen icm base

*Uitleg ADAC/ANWB-score: Zeer goed: 0,6 – 1,5 Goed:  1,6 – 2,5 Ruime voldoende: 2,6 – 3,5 Voldoende: 3,6 – 4,5 Onvoldoende: 4,6 – 5,5

1. Maxi Cosi Pebble Pro

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden (40-75 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 4,3 kg| ADAC test: 1,7 zonder base (goed)

Beste autostoel groep 0
De Maxi Cosi Pebble Pro is de beste baby autostoel met gordelbevestiging in de groep 0 + . Bij zowel de Consumentenbond als de ANWB scoort deze autostoel ruim voldoende. De Consumentenbond heeft het predicaat beste autostoel groep 0 met gordel toegekend aan het deze Maxi Cosi.

Het is een heel veilig en goedgekeurd volgens de ECE-R129 (i-Size) norm. Lees met het installeren altijd heel goed de gebruiksaanwijzing. Met gordelbevestiging is de kans op fouten meer aanwezig. De stoel heeft ook montage op basis van Isofix (vergeet dan niet de base te kopen). Handig als je switch tussen 2 auto’s met verschillende bevestigingen.

Wil je dat de Maxi Cosi Pro draaibaar is? Dan kun je ook kiezen voor de Maxi Cosi Pebble 360. Het stoeltje kun je op de Familiyfix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet dan wel over de Isofixbase beschikken. Let op: uit de laatste ADAC test is gebleken dat de Pebble Pro 360 hoge concentratie schadelijke stoffen bevat! Dit kan schadelijk zijn als je kindje op de stoel gaat sabbelen (en dat komt veel voor).

Voordelen: +i-Size (R129) veiligheid+ baby-hugg verkleiner + ook Isofixbase montage mogelijk +ook draaibaar mogelijk met 360 graden base

Nadelen:   gaat iets korter mee   Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter – PebblePro 360 bevat schadelijke stoffen. 

Beste autostoel groep 0

Maxi Cosi Pebble Pro

Beste getest Consumentenbond gordel

Waar te koop?

bol.com (€139,00)
amazon.nl (€139,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

2. Maxi Cosi CabrioFix i-Size autostoel

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden (40-75 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 3,2 kg| ADAC test: 1,8 zonder base (goed)

beste baby autostoel

De Maxi Cosi Cabriofix is de meest verkochte autostoel zonder Isofix. De stoel is door de jaren heen natuurlijk wel vernieuwd en i-Size proof gemaakt. Het gewicht van de stoel is teruggebracht naar 3,2 kg. Het tillen wordt zo iets minder zwaar. De installatie in je auto kan in combinatie met de Maxi-Cosi Cabriofix i-Size base (apart verkrijgbaar) of door middel van de autogordel.Een prima autostoel voor een prima prijs. De stoel ontvangt een dikke voldoende bij veilgheidstesten.

Ouders geven aan dat je eenvoudig van auto kunt wisselen als je met gordels de Maxi Cosi Cabriofix bevestigd. De stoel is licht van gewicht en betaalbaar. Lees ons volledig testrapport over de Maxi Cosi Cabriofix i-Size hier met alle voor- en nadelen en ervaringen van andere ouders.

Voordelen: + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters  + goede prijs/kwaliteit + I-Size Proof i.c.m. base +licht in gewicht

Nadelen:  – Reinigen van de bekleding kan alleen met handwas (hoes biedt uitkomst)  stoel is wat groot de cabriofix base is alleen voor deze stoel te gebruiken stoel is niet draaibaar  – Gordelbevestiging is lastiger te installeren dan Isofix en maakt kans op fouten groter


Maxi-Cosi Cabriofix i-Size Base

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:12 pm

3. Cybex Cloud Z I-size baby autostoeltje

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden (40-75 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 5,1 kg| ADAC test: 1,7 zonder base (goed)

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel met gordelDit baby autostoeltje blinkt uit op het gebied van comfort. Wanneer je de autostoel niet gebruikt in de auto, kun je de rugleuning van het autostoeltje met één hand verstellen zodat je kindje in een ergonomische, vlakke positie kan liggen. Ideaal wanneer je het autostoeltje gebruikt in combinatie met een kinderwagen! De geïntegreerde XXL zonnekap beschermt je kindje tegen weer en wind. De binnenkant van de autostoel is gemaakt van zacht materiaal en de buitenkant is voorzien van een stijlvolle, slijtvaste stof.

Scoort zeer goed op veiligheid bij de consument en staat op nummer 2 genoteerd van de beste autostoeltjes met gordel.

Het autostoeltje kan met de 3-punts autogordel bevestigd worden of in combinatie met de Cybex Z Base. In beide gevallen gebruik je het autostoeltje achterwaarts gericht.

Een groot pluspunt van deze stoel is de vlakke rugleuning. Als je kindje in slaap is gevallen in de auto en je wilt je kindje lekker verder laten slapen als je weer thuis bent (of als je aan het winkelen bent), dan kun je de rugleuning plat doen wat goed voor het ruggetje is. 

Voordelen: + rugleuning kan vlak (buiten de auto) +  Vormt samen met de Sirona Z i-Size een concept voor 0-4 jaar.

Nadelen: Voldoet alleen aan de i-Size norm i.c.m. de Z base stoelhoes moeilijk los te krijgen.

Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

4. Cybex Aton 5 Gordel autostoel groep 0 +

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 5,3 kg| ADAC test: 1,6 zonder base (goed)

beste autostoel groep 0De Cybex Aton 5 is een zeer veilig en achterwaarts gericht autostoeltje in autostoel groep 0 /1. De stoel staat al een aantal jaar in de top 3 bij de Consumentenbond en scoort een goede voldoende. De hoogte van het zitje kan makkelijk aangepast worden met de groei van het kind. Alleen de bekleding is anders ten opzichte van de Cybex Aton 4, waar eerder een hoge concentratie ongewenste stoffen in werd aangetroffen.

Voordelen: + makkelijk te reinigen + goede prijs/kwaliteit + licht

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

Cybex Aton 5

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

5. Cybex Anton B

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 4,3 kg| ADAC test: 1,8 zonder base (goed)

Aton B beste koopDe Anton B heeft van de Consumentenbond in mei 2022 het predicaat beste koop ontvangen in groep 0 met gordelbevestiging. ontvangen. De Aton B is een wat eenvoudige variant in de Aton-reeks van Cybex, zonder rugleuningverstelling. Het kindje wordt vastgezet met een 3-punts harnasje. De Aton B is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot een lengte van 87 cm. Met de autogordel zet je het stoeltje vast in de auto. Het Cybex Aton autostoeltje is achterwaarts in je auto te bevestigen met behulp van de 3-punts veiligheidsgordel. Een base (los verkrijgbaar) maakt het bevestigen nog eenvoudiger, één klik en het autostoeltje zit veilig vast.

Er zijn bases voor zowel Isofix bevestiging als met gordelbevestiging verkrijgbaar. Voor de Isofix bevestiging kies je voor de M Base voor de gordelbevestiging kies je voor de Base 2-Fix. 

De Cybex Aton is ook heel gebruiksvriendelijk. De bekleding is wasbaar op 30°C, wel zo makkelijk. Het autostoeltje past op het onderstel van de meeste kinderwagens. Zo kun je gemakkelijk even een snelle boodschap doen met je kindje.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + goede prijs/kwaliteit + kan altijd nog uitgebreid worden met base voor gordel

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter Stoelhoes is wasbar, maar lastig terug te plaatsen.

Cybex Aton B

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

Cybex – Aton Base 2/Base 2-fix

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:13 pm

Wat is de 2 uurregel?

Het advies van deskundigen is om je baby niet langer dan 1 uur achter elkaar en niet langer dan 2 uur per dag in een autostoeltje te laten liggen met uitzondering van een autostoeltje reiswieg. Dit is inclusief de tijd dat je kindje in een kinderstoel, hangmatje of ander stoeltje zit. Pasgeborenen moeten elke 30 minuten uit hun autostoeltje worden gehaald.

Het belangrijkste is dat autostoeltjes gemaakt zijn voor gebruik in de auto en niet als reiswieg voor je baby om thuis in te slapen. Als je het autostoeltje gebruikt als onderdeel van een reissysteem, moet je de 1-uurregel volgen. Uit onderzoek is gebleken dat baby’s ademhalingsproblemen kunnen krijgen als ze te lang in een zittende of gehurkte houding worden geplaatst. Ben je van plan om lange autoritten te maken met je baby? Kies dan een autostoel met ligstand. 

Maak je geen zorgen als je baby in de auto in slaap valt, zoals de meeste baby’s doen! Maar laat ze niet langer dan 1 uur in dezelfde houding slapen of zitten. Laat je baby nooit alleen achter in de auto, ook niet met een raampje open. 

Beste autostoel baby in een notendop: 

Beste baby autostoel Isofix ‘best getest’ ADAC 2023
Beste baby autostoel Isofix met de beste prijs / kwaliteit verhouding
Beste baby autostoel Isofix licht in gewicht
Beste baby autostoel Isofix 360 graden draaibaar
Beste baby autostoel Gordel ‘best getest’ Consumentenbond
Beste baby autostoel Gordel ‘best getest’ ADAC 2023
Best baby autostoel Gordel met de beste prijs / kwaliteit verhouding

4.3/5 - (7 stemmen)

Waar te koop?

bol.com (€114,48)
babyplus.nl (€119,25)
amazon.nl (€159,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:12 pm

Waar te koop?

bol.com (€279,00)
amazon.nl (€332,49)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

Waar te koop?

amazon.nl (€189,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

Beste getest Consumentenbond gordel

Waar te koop?

bol.com (€139,00)
amazon.nl (€139,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

Plaats een reactie