Autostoel baby, welke is veilig en het beste getest?

autostoel baby

Jullie verwachten binnenkort een baby en je bent je aan het verdiepen in de beste autostoel baby. Met een baby val je in 2 groepen, namelijk groep 0+ en 1. We gaan in dit artikel beide groepen bespreken inclusief de best geteste baby autostoelen.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend vervoerd dienen te worden in een baby autostoel. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Dat is dus autostoel groep 0+ met een overlapping naar groep 1. In een babyzitje kan dit tot het hoofdje boven de schaal van het zitje uitkomt. Hierna kan veilig overgestapt worden op groep 1.

Zie schema hieronder:

indeling autostoeltjes

Welke baby autostoelen zijn er allemaal verkrijgbaar in groep 0 en 1? En welke is de beste autostoel voor jullie kindje? De keuze van de beste baby autostoel heeft te maken met een aantal factoren en wensen.

Langere of kortere periode autostoel baby?

Jullie kunnen een losse autostoel baby aanschaffen voor de eerste 18 maanden. Voordeel van deze autostoeltjes is dat ze bijna allemaal vast te klikken zijn op de kinderwagen, de zogenaamde maxi-cosi.

Je kunt echter ook een vaste autostoel baby in groep 1 kopen die gelijk voor een langere periode meegaat. Deze groep autostoel is zowel voor- als achterwaarts te installeren. Achterwaarts voor die eerste 15 maanden en voorwaarts tot een leeftijd van 3, 4 of zelfs 7 jaar. Voordeel is dat je op langer termijn goedkoper uit bent. Nadeel van deze autostoel is dat je deze niet op je kinderwagen kunt plaatsen. Het is geen zogenoemde Maxi-Cosi. Dit maakt het voor de eerste maanden erg onhandig. Je kunt je baby makkelijker vervoeren, ook buiten de auto met een Maxi Cosi. Het is namelijk heel fijn om de baby al lekker warm thuis in de autostoel te plaatsen dan dit in de auto zelf te doen.

Wij adviseren daarom voor het eerste jaar een baby autostoel en daarna pas over te stappen op de volgende groep vaste autostoel.

Isofix of gordel autostoel baby?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel. Veel Isofix autostoelen kunnen ook vastgezet worden met gordels. Dit betekent niet dat de beste Isofix baby autostoelen automatisch ook de beste autostoelen zijn met gordelbevestiging. Dit zijn 2 aparte groepen.

De beste autostoeltjes baby zijn onderverdeeld in 2 groepen:

1: Baby Autostoel groep 0+ (0-15 maanden) Isofix 

2: Baby Autostoel groep 0+ (0 -15 maanden)1 Gordel

Beste autostoel baby Isofix en gordel  groep 0 (0 – 18 maanden)

Veel autostoelen die met een Isofix base worden vastgezet zijn vaak ook met gordels vast te zetten. Isofix blijft de meest veilige manier van vervoeren!

Wanneer je een babyautostoeltje met behulp van Isofix in je auto wilt bevestigen heb je een base nodig die geschikt is voor jouw autostoeltje. Deze base bevestig je dan met Isofix in de auto. Het autostoeltje kun je hier vervolgens met één klik op bevestigen. Deze isofix base zit bij sommige autostoelen al inbegrepen, maar bij heel veel baby autostoelen niet. De base is in de meeste gevallen ook te gebruiken voor het opvolgende autostoeltje. De base gaat dus 4 jaar mee. Lees hier meer over de beste isofix bases.

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen.

Beste baby autostoel met Isofix: 

Naam:Prijs Check Prijs:
1. Silver Cross Dream
Best getest baby autostoel 2023
249,-
excl. base
check prijs logo
2. Cybex Aton M
Beste koop 2023
199,-
incl. base
check prijs logo
3. Bugaboo Turtle Air 239,-
excl. base
check prijs logo
4. Maxi Cosi Coral
Uitneembare soft carrier
299,-
excl. base
check prijs logo
5. Nuna Pipa Next
Draaibaar
269,-
excl. base
check prijs logo

1 . Silver Cross Dream I-size autostoel (beste geteste autostoel baby)

Gebruik baby autostoel: vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

beste autostoel groep 0De beste autostoel baby is de Silver Cross Dream I-Size Baby. Het autostoeltje scoort zowel op het gebied van veiligheid als op het gebied van comfort heel goed. De stoel heeft in mei 2023 opnieuw het predicaat beste autostoel ontvangen van de Consumentenbond. De Silver Cross Dream I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Dat geldt overigens alleen wanneer je de autostoel installeert met behulp van de isofix base. De autostoel is voorzien van een 4-laagse zijwaartse bescherming van het hoofd en de nek van je kindje.

Klik hier voor de bijbehorende Silver Cross Isofix base. Wij snappen dat dit het beste baby autostoeltje is qua veiligheid, maar vinden het een vrij forse aanschaf. Zeker gezien het feit dat de bijbehorende base niet te gebruiken is voor een opvolgend autostoeltje. De autostoel is overigens ook met gordels vast te zetten.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + inclusief comfortabele en zachte inleg + Afneembare zonnekap met UV-bescherming + beste getest Consumentenbond

Nadelen: – zware stoel   autozitje neemt veel ruimte in beslag zonder isofix base geleverd Isofix is NIET te gebruiken voor een opvolgend stoeltje

2. Cybex Aton B i-Size + Base M i-Size

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

Cybex AntonIn deze autostoel in combinatie met het i-Size onderstel zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel heeft van de Consumentenbond in mei 2023 het predicaat ‘beste koop’ ontvangen van de best geteste autostoelen groep 0+. Bij de ANWB scoort de stoel een nummer 3 positie. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters.

Met dit systeem wordt aan alle eisen voldaan. Zowel de autostoel Aton M als de het opvolgende autostoeltje de Sirona M2 i-Size kunnen op de Base M geklikt worden. Zo rijdt jouw kindje comfortabel, veilig en achterwaarts met je mee. Vanaf de geboorte tot ca 4 jaar.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje. + base is ook te gebruiken voor opvolgende autostoel

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag

 3. BugabooTurtle Air + Wingbase

Gebruik baby autostoel: vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

autostoelgroep 0De Bugaboo Turtle Air By  Autostoel baby scoort zeer goed op veiligheid. Bij de Consumentenbond staat deze stoel op plekje 4.  De stoel staat stevig in de auto en biedt zeer goede bescherming bij botsing opzij.

De stoel past perfect op de Bugaboo kinderwagen. De autostoel is ook nog eens heel licht (3 kg). Hierdoor kun je makkelijker de baby vervoeren van de auto naar de kinderwagen en naar binnen. Om het autostoeltje veilig in de auto te bevestigen is er een bijpassende base verkrijgbaar. Sinds kort ook een 360 graden base! Hiermee wordt het nog eenvoudiger om de autostoel correct te installeren. Optioneel kan de autostoel ook geïnstalleerd worden met behulp van de 3-punts autogordel.

Voordelen:+ i-Size (R129) veiligheid + Luxe zonnekap met kijkvenster  + Comfortabele Mirino wol  + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + licht in gewicht

Nadelen: – Wingbase is alleen te gebruiken voor de Turtle Air.

4. Maxi Cosi Coral

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

beste maxi cosi coral Het Maxi-Cosi Coral Baby Autostoeltje is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix3. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix3 aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Coral op de basis en je kunt de auto starten. Beschik je niet over bevestigingspunten in de auto? dan kan je de Maxi-Cosi Coral ook vastmaken met autogordels. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

360 draaibare uitvoering?

Wil je dat de Maxi Cosi Coral draaibaar is? Dan kun je kiezen voor de Maxi Cosi Coral 360. Het stoeltje kun je op de FamilyFix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet wel over Isofix beschikken.

Bekijk deze uitvoering van de stoel bij Babypark.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding + eventueel draaibaar met de 360 uitvoering.

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig

 5. Het Nuna Pipa Next Baby Autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel groep 0 Dit autostoeltje is uniek omdat deze niet alleen geschikt voor in de auto of op het kinderwagenframe, je kan er ook mee reizen met het vliegtuig dankzij het TUV certificaat voor vliegtuigvervoer. Dit alles kost je weinig moeite, want het stoeltje is licht van gewicht.

Het stoeltje biedt dankzij het ontwerp optimale zijwaartse bescherming. Je kan de stoel in veilig in de auto bevestigen met de autogordel of met de Nuna Pipa Next Isofix base (niet inbegrepen). De bijpassende base is uitgerust met automatisch uitklapbare beschermingsknoppen voor extra beveiliging en absorbeert de kreukelzone van de stabiliteitspoot de klap.

360 graden draaibaar met de Nuna Base Next 

Sinds kort kun je ook de Nuna Pipa autostoel ook combineren met de nieuwe draaibare Nuna Base Next. Opvolgende Nuna autostoeltjes kunnen ook op deze base geklikt worden. Zo heb jarenlang plezier van de base. Klik hier voor de base. 

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig Zeer licht zitje + Stoelhoes is makkelijk te verwijderen

Nadelen: geleverd zonder base en adapter

Beste autostoel baby groep 0 + Gordel

De hieronder beschreven top 5 beste autostoel baby gordel betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste testen zijn van oktober 2022.

1. Maxi Cosi Pebble Pro

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

Maxi Cosi pro De Maxi Cosi Pebble Pro is de beste baby autostoel met gordel in de groep 0 + . Zowel de Consumentenbond als de ANWB scoort deze autostoel ruim voldoende. De Consumentenbond heeft het predicaat beste autostoel groep 0 met gordel toegekend aan het deze Maxi Cosi.

Het is een heel veilig en goedgekeurd volgens de ECE-R129 (i-Size) norm. Lees met het installeren altijd heel goed de gebruiksaanwijzing. Met gordelbevestiging is de kans op fouten meer aanwezig. De stoel heeft ook montage op basis van Isofix (vergeet dan niet de base te kopen). Handig als je switch tussen 2 auto’s met verschillende bevestigingen.

Heb je een Joolz Geo2, Day + of een Hub+ kinderwagen? De Joolz X Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size is perfect te combineren met deze kinderwagens. Bekijk deze uitvoering hier.

Wil je dat de Maxi Cosi Pro draaibaar is? Dan kun je ook kiezen voor de Maxi Cosi Pebble Pro 360. Het stoeltje kun je op de Familiyfix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet dan wel over de Isofixbase beschikken.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid  + baby-hugg verkleiner + ook Isofix montage mogelijk. + ook draaibaar mogelijk 

Nadelen:   weegt zwaar   Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

2. Cybex Cloud Z I-size baby autostoeltje

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel met gordelDit baby autostoeltje blinkt uit op het gebied van comfort. Wanneer je de autostoel niet gebruikt in de auto, kun je de rugleuning van het autostoeltje met één hand verstellen zodat je kindje in een ergonomische, vlakke positie kan liggen. Ideaal wanneer je het autostoeltje gebruikt in combinatie met een kinderwagen! De geïntegreerde XXL zonnekap beschermt je kindje tegen weer en wind. De binnenkant van de autostoel is gemaakt van zacht materiaal en de buitenkant is voorzien van een stijlvolle, slijtvaste stof.

Scoort zeer goed op veiligheid bij de consument en staat op nummer 2 genoteerd van de beste autostoeltjes met gordel.

Het autostoeltje kan met de 3-punts autogordel bevestigd worden of in combinatie met de Cybex Z Base. In beide gevallen gebruik je het autostoeltje achterwaarts gericht.

Voordelen: + rugleuning kan vlak (buiten de auto) +  Vormt samen met de Sirona Z i-Size een concept voor 0-4 jaar.

Nadelen: Voldoet alleen aan de i-Size norm i.c.m. de Z base stoelhoes moeilijk los te krijgen.

3. Cybex Aton 5 Gordel autostoel groep 0 +

Gebruik baby autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel groep 0De Cybex Aton 5 is een zeer veilig en licht achterwaarts gericht autostoeltje in autostoel groep 0 /1. De stoel staat al een aantal jaar in de top 3 bij de Consumentenbond en scoort een goede voldoende. De hoogte van het zitje kan makkelijk aangepast worden met de groei van het kind. Alleen de bekleding is anders ten opzichte van de Cybex Aton 4, waar eerder een hoge concentratie ongewenste stoffen in werd aangetroffen.

Voordelen: + makkelijk te reinigen + goede prijs/kwaliteit + licht

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

4. Maxi Cosi CabrioFix i-Size autostoel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in met gordels of isofixbase 

beste maxi cosi

De Maxi Cosi Cabriofix is de meest verkochte autostoel. De stoel is door de jaren heen natuurlijk wel vernieuwd en i-Size proof gemaakt. Het gewicht van de stoel is teruggebracht naar 3,2 kg. Het tillen wordt zo iets minder zwaar. De installatie in je auto kan in combinatie met de Maxi-Cosi Cabriofix i-Size base (apart verkrijgbaar) of door middel van de autogordel.Een prima autostoel voor een prima prijs. De stoel ontvangt een dikke voldoende bij veilgheidstesten.

Voordelen: + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters  + goede prijs/kwaliteit + I-Size Proof i.c.m. base +licht in gewicht 

Nadelen:  – Reinigen van de bekleding kan alleen met handwas (hoes biedt uitkomst)  stoel is wat groot de cabriofix base is alleen voor deze stoel te gebruiken stoel is niet draaibaar  – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

5. Cybex Anton B  beste koop baby autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of Isofix base

Beste baby autostoel cybex De Anton B heeft van de Consumentenbond in mei 2022 het predicaat beste koop ontvangen in groep 0 met gordelbevestiging. ontvangen. De Aton B is een wat eenvoudige variant in de Aton-reeks van Cybex, zonder rugleuningverstelling. Het kindje wordt vastgezet met een 3-punts harnasje. De Aton B is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot een lengte van 87 cm. Met de autogordel zet je het stoeltje vast in de auto. Het Cybex Aton autostoeltje is achterwaarts in je auto te bevestigen met behulp van de 3-punts veiligheidsgordel. Een base (los verkrijgbaar) maakt het bevestigen nog eenvoudiger, één klik en het autostoeltje zit veilig vast.

Er zijn bases voor zowel Isofix bevestiging als met gordelbevestiging verkrijgbaar. Voor de Isofix bevestiging kies je voor de M Base voor de gordelbevestiging kies je voor de Base 2-Fix. 

De Cybex Aton is ook heel gebruiksvriendelijk. De bekleding is wasbaar op 30°C, wel zo makkelijk. Het autostoeltje past op het onderstel van de meeste kinderwagens. Zo kun je gemakkelijk even een snelle boodschap doen met je kindje.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + goede prijs/kwaliteit + kan altijd nog uitgebreid worden met base voor gordel

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter Stoelhoes is wasbar, maar lastig terug te plaatsen.

Verkrijgbaar bij:

bol.com

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl
bol.com
4.2/5 - (6 stemmen)
Beste getest Consumentenbond
360º draaibaar

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *