Beste autostoel groep 2/3, de best geteste op een rij

Autostoel groep 2/3

Beste autostoel groep 2/3: peuter / kinder autostoel. Autostoeltjes in deze categorie kunnen gebruikt worden voor zowel peuters als voor grotere kinderen.

Kenmerken autostoelgroep 2/3:

  • 5 puntsharnas of een vangtafeltje. Zodra ze hieruit zijn gegroeid maak je de kinderen met de autogordel vast.
  • Peuter-/kinderstoeltjes uit autostoel groep 2/3 kunnen geschikt zijn voor kinderen van 1 jaar tot 12 jaar (van 9 tot 36 kg). Soms al vanaf 9 maanden. Voordeel van deze zitjes is de lange gebruiksduur door de combinatie van groep 1 met groep 2/3.
  • De stoelen kunnen met Isofix en/of met de autogordel worden bevestigd.

Let op! Ben je opzoek naar de beste isofix autostoeltjes vanaf 4 tot 12 jaar? Bekijk dan onze top 5 beste autstoeltjes groep 3. 

Beste autostoel groep 2/3 GORDEL:

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud het beste achteruitkijkend vervoerd dienen te worden. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Een aantal autostoelen kunnen achterwaarts en voorwaarts gemonteerd worden.

autostoeltjes indeling

Inhoud:

Isofix of autogordel groep 2 /3?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (meest veilige manier). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel.

>> Ga naar de Top 5 ISOFIX groep 2/3
>> Ga naar de Top 5 GORDEL groep 2/3

We bespreken per soort bevestiging de beste autostoel. Wil je meer weten over een draaibare autostoel groep 2/3? Bekijk dan hier de 2 beste draaibare autostoelen.

Groep 2/3 autostoel met slaapstand of ligstand?

De stoelen in onze top 5 beschikken allemaal over een slaapstand. Je kindje kunt zo nog heerlijk een dutje doen in de auto. De autostoel is met 1 hand vaak te stellen zodat je niet helemaal de auto uit moet. Een platte ligstand is in deze autstoelgroep niet mogelijk.

Beste isofix autostoel groep 2/3

Autostoelen in groep 2/3 met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping vanuit groep 1. Maar wat is de beste autostoel groep 2 /3? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste isofix autostoeltjes autostoelen vanaf 1 tot 12 jaar.

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste samenvatting  van de testen is uit oktober 2022.

1.Cybex Pallas G

Gebruik: vanaf 15 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen
Score ANWB: goed. Consumentenbond: Beste koop en Beste getest oktober 2022

beste autostoel groep 2/3Met Cybex Pallas G i-Size autostoeltje is geschikt voor kinderen van 9-50 kg (15 maanden tot 12 jaar). Het veiligheidskussen en de Isofix bevestigingsmethode bieden extra veiligheid. Wanneer je kind 18 kg weegt (circa 4 jaar) kan het veiligheidskussen verwijderd worden.

Reizen wordt extra leuk voor je kindje in het Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Dankzij de ergonomische vorm, ruime zitting, de slaapstand en de zachte bekleding in prachtige kleuren zal je kind het prachtig vinden om in deze stoel te mogen zitten.

De slaapstand van deze groep 2/3/ autostoel is met één hand in te stellen. Ook kan het veiligheidskussen met één hand verwijderd worden. Ideaal, zo heb je altijd één hand vrij voor je kindje. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm krijgt in het Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + slaapstand + comfortabel zitgedeelte + Isofix (veilige installatie) +  Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – neemt veel ruimte in beslag
 

2. Kiddy Guardianfix 3

Gebruik: vanaf 1,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen
Score ANWB: goed. Consumentenbond: gedeelde nummer 1 met score 7,5

autostoel groep 2/3Dit beste autostoeltje uit groep 2 staat op nummer 1 in de lijst van Consumentenbond. Ook bij de ANWB komt de stoel goed uit de test.

Voordeel van deze veilige autostoel is dat hij een hele lange periode gebruikt kan worden. Vanaf 1,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg). Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel en heeft ook Isofix bevestigingspunten. Dit verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. De stabiliteit kan soms verbeterd worden door de hoofdsteun van de auto te verwijderen of omgekeerd te plaatsen.

Niet alle kinderen vinden de vangtafel comfortabel, daarom is het verstandig om dit eerst uit te proberen voordat u het zitje koopt.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + 5 verstelbare standen  + Isofix (veilige installatie) + hoogte en breedte verstelbare rugleuning + Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Autostoel is groot  – prijzig
 

3. Joie Trillo Shield

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen
Score ANWB: goed. Consumentenbond: nummer 4 met score 7,1 

beste autostoel groep 2 /3De Joie Trillo heeft als predicaat ‘beste koop’ ontvangen van de Consumentenbond in de autostoel groep 2.

Ook dit zitje heeft als groot voordeel dat het een lange periode gebruikt kan worden, vanaf ongeveer 1 tot 12 jaar oud (9 tot 36kg). Niet alle kinderen vinden de vangtafel comfortabel. Het is daarom verstandig om dit eerst uit te proberen voordat u het zitje koopt.

Vastzetten met Isofix en 3-puntsgordel verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. Vanaf 15 kg te gebruiken zonder vangtafel. Staat in sommige gevallen stabieler wanneer de hoofdsteun van de autostoel is weggehaald.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + In hoogte verstelbare hoofdsteun  + Isofix (veilige installatie) + Inclusief veiligheidskussen + Inclusief 2 bekerhouders + Verwijderbare en wasbare bekleding + goede prijs / kwaliteit
Nadelen:  Autostoel is aan de brede kant
 

4. Britax Römer Advansafix IV R

Gebruik: vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende, score 6,9 

Britax Römer Evolva 123 SL SICTDe meeste autostoelen in deze groep zijn met een vangkussentje. Maar wat als jullie kindje dit helemaal niet fijn vindt? Dan zijn er gelukkig ook nog andere autostoelen. Wel opgemerkt dat deze deze stoelen minder veilig uit de testen naar voren komen. De Britax Römer Advansafix IV R is een stoel zonder vangkussentje maar nog wel een goede voldoende behaald. 

Dankzij de Flip & Grow functie kun je het harnaste (5-puntsgordel) eenvoudig omwisselen voor de 3-punts veiligheidsgordel waardoor het autostoeltje moeiteloos met je kindje meegroeit. Grotere kinderen kunnen in de autogordel, het stoeltje kan dan, maar hoeft niet, met Isofix wordt vastgezet.

Wordt ook door Bol.com aangeboden (TIP).

Voordelen+ jarenlang gebruiksplezier  + 3 verschillende posities + SICT biedt optimale zijwaartse bescherming + Isofix (veilige installatie) +  Snel verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – zwaar met 11 kg geen i-Size
 

5. GB Everna-Fix

Gebruik: vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts zonder vangkussentje
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende met score 6,7

beste autostoel groep 2Een ander peuter autostoeltje zonder vangkussen en die goed uit de test komt is de GB Everna-Fix. De peuters worden vastgemaakt met het harnasje en grotere kinderen met de autogordel. De autostoel wordt vastgezet met Isofix en spanband (’top-tether’).

Stoeltje is slim ontworpen met mooie oplossingen om het harnasje op te bergen, hoodsteunverstelling en een waarschuwingssignaal als de spanband niet vastgemaakt is. Zo weet je zeker dat de stoel juist is bevestigd.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + slaappositie + verstelbare hoofdstand + SICT biedt optimale zijwaartse bescherming + Isofix (veilige installatie) +  Snel verwijderbare en wasbare bekleding + voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen:  Iets lastig monteren  – zwaar met 11 kg geen i-Size

Welke groep 2/3 autostoel is draaibaar?

Een autostoel in groep 2/3 die draait is een fijne bijkomstigheid. Je kunt zo makkelijker je kindje in de auto tillen zonder zelf een draai te maken. Sommige autostoelen uit groep 2/3 zijn 360 graden draaibaar zodat je kindje ook nog achterwaarts kunt vervoeren. Draaibare autostoeltje uit groep 2/3 worden helaas niet zo goed beoordeeld. Dit komt omdat de stoeltjes lastig zijn om te draaien door het gewicht van de stoel maar ook omdat kindjes nou eenmaal zwaarder worden. Wil je echt een goede veilige draaibare autostoel, dan kun je beter kiezen voor een draaibare autostoel uit groep 1 (0-4 jaar). Bekijk deze hier.

We hebben de 2 beste draaibare autostoelen uit groep 2/3 op een rij gezet:

2 beste draaibare autostoel groep 2/3

Xadventure Quickfix draaibare Autostoel groep 2/3

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot 12 jaar
Tegen de rijinrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoel De X Adventure Quickfix autostoel groeit met je kindje mee en is al te gebruiken vanaf de geboorte tot maar liefst 12 jaar! De Quickfix autostoel kan 360° draaien in achterwaartse positie! Let op: alleen mogelijk wanneer de stoel is bevestigd met Isofix. Zo hoef je je niet meer in moeilijke bochten te wringen om je kindje comfortabel in het autozitje te zetten.

Voor groep 0 (0-13 kg) plaats je de zitting tegen de rijrichting in en voor groep 1/2/3 (9-36 kg) plaats je hem met de rijrichting mee.

De autostoel wordt vast gezet met behulp van de Toptether en het Isofix systeem waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt. Geen isofix? De autostoel kun je ook met gordels vastzetten. Indien je de autostoel bevestigd met de autogordel kan de 360° draaifunctie niet gebruikt worden.

Waar moet je opletten bij deze draaibare autostoel?

Toch zitten er aan deze autostoel wat haken en ogen. De autostoel is alleen draaibaar als deze tegen de rijinrichting is geplaatst! Plaats je de stoel met de rijinrichting mee dan is deze niet meer draaibaar! Dat is al met 1 jaar. Let hier dus op!!

Qua veiligheid voldoet de X Adventure Quickfix aan alle voorwaarden van de ECE R44/04 norm. Echter is deze autostoel niet i-Size Proof

Voordeel: + (deels) draaibaar  + eenvoudig te reinigen + inclusief base + goedkoop + langdurig gebruik

Nadeel:  Geen i-Size  Slechte afwerking Bandjes gaan stroef kwaliteit valt tegen niet getest ANWB of Consumentenbond

Babyauto Biro Fix groep 0/1/2

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot 6 jaar
Tegen de rijinrichting in, met de rijrichting mee

groep 2/3 draaibaarDe  Babyauto Biro Fix autostoel is 360° draaibaar. Hij draait namelijk eenvoudig naar je toe! Babyauto Biro Fix is dankzij de comfortabele meegeleverde zitverkleiner geschikt vanaf de geboorte.

De Biro Fix autostoel is een groep 0/1/2 autostoel (0-25 kg) en kan dus vanaf de geboorte tot ongeveer 6 jaar gebruikt worden. Voor groep 0 (0-13 kg) plaats je de zitting tegen de rijrichting in en voor groep 1/2 (9-25 kg) plaats je hem met de rijrichting mee.

De draaiare autostoel wordt eenvoudig gemonteerd met Isofix waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt.

Doordat de autostoel geschikt is voor achterwaarts vervoer voldoet hij aan de hoofdlijn van de nieuwe i-Size veiligheids regelgeving. Daarnaast heeft het stoeltje een 5-punts veiligheidsgordel met comfortabele gordelkussens, en grote zijkussens die optimale bescherming bieden bij zijwaartse botsingen.

Het zitje verstelbaar is in 4 verschillende zit- en ligposities, waaronder een comfortabele slaapstand. De verstelbare hoofdsteun biedt extra ondersteuning aan het hoofdje, en het zachte verkleinkussen zorgt ervoor dat de autostoel met je kindje meegroeit.

Voordeel: +  draaibaar  + i-Size (R129) eenvoudig te reinigen + inclusief base + goedkoop + langdurig gebruik tot 6 jaar

Nadeel:  groot   geen slaapstand  kwaliteit valt tegen niet getest ANWB of Consumentenbond

5 Beste autostoel groep 2 /3 gordelbevestiging

Autostoelen in deze met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel uit groep 2? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep met gordelbevestiging. De zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 12 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit mei 2021.

Beste autostoel groep 2 gordel: 

1. Cybex Pallas M SL

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

Cybex Pallas M SLDe best beoordeelde autostoel uit groep 2 met gordelbevestiging is de Cybex Palles M SL. Getest door zowel ANWB als de Consumentenbond. Kenmerkende van dit autostoeltje is het vangkussentje. Vanaf 15 kg te gebruiken zonder vangtafel. het stoeltje staat in sommige gevallen stabieler wanneer de hoofdsteun van de autostoel is weggehaald.

Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel

Niet ieder kind accepteert de aanwezigheid van een vanglichaam, het is verstandig om dit voor de koop uit te proberen. De Cybex Pallas M is overigens ook een prima autostoeltje.

Het voorwaarts gericht zitje kan vastgezet worden met een 3-puntsgordel maar ook met Isofix. De autostoel is uitgerust met een Linear Side-impact Protection Systeem. Dit zorgt ervoor dat de kracht bij een botsing vanaf de zijkant met 25% vermindert.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + Linear Side-impact Protection Systeem + verstelbare hoofdstand + geoptimaliseerd ventilatiesysteem + voldoet aan de ECE R44/04 -norm + ook met Isofix vast te zetten

Nadelen: geen i-Size  bekleding is lastig te verwijderen prijzig

2.  Nania i-Max SP

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts
Score ANWB: voldoende. Consumentenbond: matig tot voldoende  

 Nania i-Max SP autostoelOp nummer 2 van autostoel groep 2 met gordelbevestiging staat de Nania i-Max SP. Voldoende presterend autostoeltje dat geschikt is voor een lange gebruiksperiode. Opmerkelijk is wel dat het de grotere kinderen weinig plaats biedt. Soms kan de stabiliteit van het kinderstoeltje verbeterd worden door de hoofdsteun van de autostoel weg te halen of om te draaien.

De Nania I-Max SP zet je eenvoudig met de hendel aan de onderkant van de autostoel in de relaxstand. Tot 15 kilo gebruik je de 5-puntsharnas van de autostoel om je kindje veilig in de autostoel vast te zetten. Daarna verwijder je het 5-puntsharnas en gebruik je de gordel van de auto. Zo groeit deze autostoel van Nania jarenlang met je kind mee en kun jij onderweg van een slapend kind genieten.

De I-Max heeft een geïntegreerde kantelstand in het zitgedeelte van het autozitje. Deze is vooral handig als de achterbank van de auto zeer vlak is. De kantelstand is geen slaap stand. Het zorgt er alleen voor dat je kindje niet te rechtop zit als de achterbank erg vlak is.

Voor de allerkleinsten die tijdens de wat langere ritten nog veel slapen, raden wij een groep 0/1 autostoel aan. Voor korte ritten en de wat oudere kindjes is dit echter een fijne autostoel waar je lang plezier van hebt.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + kantelstand +  verstelbare hoofdstand + inclusief verkleinkussen + voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  voor grote kinderen weinig plek   alleen met gordels vast te zetten

beste autostoel groep 2

Verkrijgbaar bij:

bol.com

3. Joie Elevate autostoel groep 1 2 3 gordel

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel
Score ANWB: geen score Consumentenbond: geen score 
 
beste autostoel groep 1 2 3 gordelAan kinderen van 9-36 kg (1-12 jaar) biedt het Joie Elevate Autostoeltje een veilige en comfortabele autorit. Je kindje zit heerlijk en wordt goed beschermd. De autostoel groeit met je kindje mee zodat je jarenlang plezier hebt van deze autostoel.
 
Het Side Impact Protection systeem waarmee het Joie Elevate Autostoeltje is uitgevoerd biedt extra bescherming aan het hoofd, lichaam en de heupen van je kindje. Het Joie Elevate Autostoeltje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44/04. De duidelijk gekleurde markeringen maken het gemakkelijk om dit autostoeltje op een correcte wijze te installeren.

Voor de bekleding van het Joie Elevate Autostoeltje is gekozen voor een comfortabele, ventilerende stof. Deze stof voorkomt dat je kindje het te warm krijgt in het autostoeltje. De autostoel zit comfortabel en is voorzien van een geïntegreerde bekerhouder.

De autostoel groeit in hoogte en breedte met je kindje mee. Wanneer je de autostoel in hoogte verstelt groeit ook het gordelsysteem automatisch mee. Mooie autostoel met een goede prijs en kwaliteitsverhouding.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + Side Impact Protection voor extra veiligheid + verstelbare hoofdsteun (10 posities) + Verwijderbare en wasbare bekleding + Voorzien van geïntegreerde bekerhouder + voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  autostoel is wat groot, maar niet te groot – alleen met gordels vast te zetten

4. Nania Racer SP

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts
Score ANWB: Voldoende Consumentenbond: matig 

autostoel groep 2 Nania Racer SP

De Nania Autostoel Groep 1/2/3 is een ideale autostoel voor langere tijd. Het stoeltje kunt u gebruiken voor een kindje van minimaal 9 kg tot een kindje dat 36 kg weegt. Deze autostoel heeft een 5-punts gordel die u gemakkelijk met de hand aan kunt trekken. Als uw kindje 15 kg is mag de 5-punts gordel verwijderd worden en kunt u de 3-punts autogordel gaan gebruiken.

De autostoel is gemakkelijk te installeren en u bevestigd de autostoel met behulp van de 3-punts autogordel met de rijrichting mee. Doordat de autostoel een verstelbare hoofdsteun en gordelpads heeft zit uw kindje comfortabel. De bekleding kan van de stoel gehaald worden zodat u deze kunt wassen in de wasmachine. Doordat de stoel geschikt is voor verschillende leeftijden is deze ook ideaal voor een oppas.

Nania Racer SP 
Er bestaat ook nog een andere uitvoering van deze Nania Racer, de SP versie. Het verschil zit in de relax stand. De SP versie kan iets meer kantelen. Helaas is deze uitvoering slecht verkrijgbaar.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  +  verstelbare hoofdsteun + Verwijderbare en wasbare bekleding +  voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  autostoel is wat groot, maar niet te groot – alleen met gordels vast te zetten

5. Chicco Gro-Up 123 autostoel groep 2

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud
Score ANWB: voldoende  Consumentenbond: onvoldoende  

Chicco Gro-up 123 autostoelMet de Chicco Gro-up 123 kun jij je kindje veilig vervoeren tot wanneer je kind 10 jaar oud is. De hoofdsteun en de riemen zijn gelijktijdig in hoogte regelbaar waardoor je gegarandeerd bent van comfort en veiligheid voor je kind. Dit doe je gemakkelijk door aan het oranje handvat te draaien wat bovenaan de autostoel zit. Je kunt de autostoel ook gemakkelijk kantelen wanneer je kindje een dutje wil doen, dit doe je door aan het onderste oranje handvat te trekken. De hoes van de autostoel is uitwasbaar en je kunt deze hoes makkelijk van de stoel halen. Je hoeft niet eens de riemen los te maken!

De stoel wordt bij de Consumentenbond met onvoldoende beoordeeld. Bij de ANWB scoort de autostoel een voldoende. De stoel heeft lichte tekortkomingen op het gebied van veiligheid. 

Tweedehands autostoel groep 2/3 kopen?

Wil je een tweedehandsautostoeltje kopen uit groep 2/3? Het autostoeltje mag in dat geval nooit bij een ongeluk betrokken zijn geweest. Hij kan daardoor van binnen beschadigd zijn en dan biedt hij geen bescherming meer. Dat zie je niet aan de buitenkant. Vraag daarom altijd aan de verkoper of er beschadigingen en/of botsingen zijn geweest in het verleden.

Een tweedehands autostoel groep 2/3 is wat minder veilig omdat het vaak oudere modellen stoelen zijn. De nieuwere stoelen zijn uitgerust met de nieuwste en beste veiligheidstechnieken.

3/5 - (4 stemmen)