fbpx

Beste autostoel groep 1 2 3: De best geteste oprij voor 1 -12 jaar

Autostoelen uit groep 1 2 3 zijn gemaakt om lang mee te gaan. Vroeger waren meegroei autostoelen duurder, maar dit is niet meer het geval. Wel moet je er rekening mee houden dat je de meegroei autostoel geregeld moet controleren en verstellen gedurende de gebruiksperiode om je kindje veilig en comfortabel te vervoeren. In dit artikel bespreken we de kenmerken, de voor- en nadelen van de meegroei stoel en welke autostoel uit groep 1 2 3 best getest is. 

Beste autostoel groep 1/2/3 Isofix 
beste autostoel groep 2/3

Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje

Best getest ADAC / ANWB

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl (€209,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 1:04 am

Beste autostoel groep 1/2/3 Gordel  

Voor wie en welke leeftijd zijn autostoelen uit groep 1 2 3 geschikt?

 • Autostoelen uit groep 1/2/3 zijn geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden die uit hun eerste autostoeltje zijn gegroeid en toe zijn aan een grotere en veilige autostoel die meegaat tot aan de verplichte grens van 135 cm. Dit is meestal rond de 10 jaar. Je hoeft hierna geen autostoel meer aan te schaffen. 

De nieuwe R129 autostoelen (i-Size) uit groep 1/2/3 kunnen gebruikt worden vanaf minimaal 76 cm tot 150 cm. In Nederland zijn kindjes gemiddeld genomen al met 1 jaar 76 cm lang. Toch raden wij aan je kindje pas met 15 maanden voorwaarts te vervoeren zoals de i-Size wet het voorschrijft. Met 15 maanden is de nek van een kind voldoende ontwikkeld om krachten te kunnen weerstaan bij een typisch ongeval.

 • R44- autostoeltjes
  Oudere stoeltjes die nog zijn ingedeeld volgens de R44 wet kunnen vanaf 9 -12 maanden al gebruikt worden, maar dit wordt niet geadviseerd. 

Uiteindelijk worden de voorwaarts gerichte R44- autostoeltjes vanaf 9 maanden geleidelijk afgeschaft. Wel mag je deze oude R44-norm autostoelen blijven gebruiken. 

Is je kindje nog geen 15 maanden of 76 cm lang, maar wil je wel een meegroei autostoel? Kijk dan bij autostoelgroep 0/1/2/3. Deze zijn al vanaf de geboorte te gebruiken.  

Kenmerken autostoelgroep 1 2 3:

voorwaarts vervoeren autostoel
5 puntharnas
meegroeistoel
 • De autostoel is in hoogte en breedte verstelbaar zodat deze meegroeit met je kindje.
 • De stoelen worden enkel voorwaarts geïnstalleerd.
 • De autostoelen worden ook wel meegroei autostoelen genoemd of groep 1 2 3 autostoelen.
 • 5 puntsharnas of een vangtafeltje. Een 5 puntsharnas verdeelt de kracht van de klap over alle vijf de punten: de schouders, heupen en tussen de benen.  
 • De lange gebruiksduur door de combinatie van groep 1 met groep 2 en 3.
 • De stoelen kunnen met ISOFIX en/of met de autogordel worden bevestigd met een Top-Tether als 3e bevestigingspunt.

Nadelen van de autostoel groep 1 2 3:

Hoewel meegroei autostoelen, met name groep 1 2 3-stoelen steeds populairder worden onder ouders, zijn ze wel zwaar. Snel wisselen tussen auto’s met de autostoel is daarom lastig. De autostoelen zijn niet compatibel met een kinderwagen, maar dat is geen enkele autostoel vanaf 15 maanden. De autostoelen zijn niet 360 graden draaibaar. Wil je die mogelijkheid wel? Kijk dan bij de autostoelen uit groep 0 1 2 3

Het wordt de autostoel bevestigd uit groep 1 2 3?

Het bevestigingssysteem van de autostoel is een belangrijk onderdeel van de stoel. Het ISOFIX-systeem heeft als voordeel dat het eenvoudig te installeren is en een stevige verbinding maakt met de auto. Een autostoel die met de gordel wordt geïnstalleerd, is vaak flexibeler en kan in meer auto’s worden gebruikt. Echter wel minder veilig omdat er vaak fouten worden gemaakt bij het installeren van de stoel met alle gevolgen van dien. 

Om het risico op letsel bij een botsing te verminderen wordt als 3e bevestingspunt de top-theter gebruikt. Deze riem minimaliseert de beweging van het autostoeltje, waardoor het hoofd en de nek van je kind veilig blijven. Niet alle auto’s zijn uitgerust met verankeringspunten voor de top-tether. Controleer daarom eerst of de auto over deze punten beschikt. 

Top-tether bij autostoel groep 1/2/3

Beschikt de autostoel uit groep 1 2 3 over een ligstand?

De stoelen in onze top 5 beschikken allemaal over slaapstanden. Je kindje kan zo nog een dutje doen in de auto. De autostoel is met 1 hand vaak te stellen zodat je niet helemaal de auto uit moet. Een platte ligstand is in deze autstoelgroep niet mogelijk. Daar zijn de autostoelen uit deze groep te groot voor geworden. 

Autostoel groep 1 2 3 best getest getest ANWB en Consumentenbond

De hieronder beschreven top 5 autostoelen uit groep 1 2 3 betreft een samenvatting van de testen van de ADAC/ANWB,  de Consumentenbond en onze eigen bevindingen in de markt. De ADAC is de strengste Europese tester van autostoelen. Hoe lager de ADAC-score, hoe beter. De ANWB is partner en publiceert de resultaten in het Nederlands. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste samenvatting is uit mei 2024. We benomen eerst de autostoelen met Isofix bevestiging, hierna volgen de stoelen met gordelbevestiging.

Tabel beste autostoel voor 1 – 12 jaar met ISOFIX:

Autostoel groep 123
Isofix:
Kenmerken:
1. Cybex Pallas G
ADAC/ANWB-score: 2 (goed)
Best getest 2024

2. Maxi Cosi Titan Plus of Pro
ADAC/ANWB-score: 2,5 (goed)
Best getest ADAC / ANWB 2023
Onze keuze
3. Britax Römer Advansafix I-Size
ADAC/ANWB-score:2,6 (voldoende)
Compact
4. Prénatal Eclips iSize
ADAC/ANWB-score: –
Goede prijs / kwaliteit
5. Joie i-Plenti
ADAC/ANWB-score: –
Met staal versterkte zitschaal
6. Chicco Mokita iSize
ADAC/ANWB-score: –
Compact

*Uitleg ADAC-score: Zeer goed: 0,6 – 1,5 Goed:  1,6 – 2,5 Ruime voldoende: 2,6 – 3,5 Voldoende: 3,6 – 4,5 Onvoldoende: 4,6 – 5,5

1. Cybex Pallas G

Gebruik: Voorwaarts vanaf 15 maanden tot 12 jaar (9 tot 36 kg)| Installatie: Isofix| Bevestiging: vangkussen | I-Size: Ja Gewicht: 8,9 kg| ANWB/ADAC test: 2 (goed)| Afmeting: (LxBxH): 40,5 x 59,5 x 59,0 cm

Consumentenbond: Beste koop en Beste getest mei 2024

beste autostoel groep 1/2/3De best geteste autostoel uit groep 1 2 3 is het Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Geschikt voor kinderen van 9-50 kg (1 tot 12 jaar). Het veiligheidskussen en de ISOFIX bevestigingsmethode bieden extra veiligheid. Je hebt geen last van verdraaide riempjes of het gevaar dat je kindje zich uit het harnasje wurmt. Wanneer je kind 18 kg weegt (circa 4 jaar) kan het veiligheidskussen verwijderd worden. De Cybex stoel heeft ook nog eens goede prijs / kwaliteit verhouding en daar ook het predicaat ‘beste koop’ voor ontvangen.

Reizen wordt extra leuk voor je kindje in het Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Dankzij de ergonomische vorm, ruime zitting, de slaapstand en de zachte bekleding in mooie kleuren zal je kindje het prachtig vinden om in deze stoel te mogen zitten.

De slaapstand van het autostoel is met één hand in te stellen. Ook kan het veiligheidskussen snel en makkelijk verwijderd worden. Ideaal, zo heb je altijd één hand vrij voor je kindje. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm krijgt in het Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje.

Lees onze hele expert review over de Cybex Pallas G hier. 

Voordelen: + iSize proof + jarenlang gebruiksplezier  + slaapstand + comfortabel zitgedeelte + ISOFIX (veilige installatie) +  Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – neemt veel ruimte in beslag
 

beste autostoel groep 2/3

Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje

Best getest ADAC / ANWB

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl (€209,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 1:04 am

2. Maxi-Cosi Titan Plus of Pro Autostoeltje Onze Keuze!

Gebruik: Voorwaarts vanaf 15 maanden tot 12 jaar (9 tot 36 kg -76 cm tot 150)| Installatie: Isofix| Bevestiging: 5-puntsharnas / gordel | I-Size: Ja Gewicht: 12,5 kg| ANWB/ADAC test: 2,5 (goed)| Afmeting: (LxBxH): 53,5 x 46 x 64
Score ANWB: goed. 

beste autostoel groep 1/2/3De Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje – I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Heeft van de ANWB een score van 4 sterren ontvangen en is de winnaar in de ADAC test groep 1 2 3 in oktober 2023. De autostoel is voorzien van G-CELL Side Impact technologie dat extra zijwaartse bescherming biedt bij een zijdelingse botsing. De hoofdsteun van deze veilige Maxi Cosi is verstelbaar en groeit met je kindje mee. De bekleding van het autostoeltje is super zacht en comfortabel. Dankzij het veiligheidskussen van zacht schuim kan je erop vertrouwen dat je kindje altijd comfortabel in de autostoel zit. Verder is de Maxi-Cosi Titan Plus Autostoel verstelbaar in 4 verschillende ligstanden, de hoogte van de hoofdsteun met kussens en de rugleuning zijn verstelbaar zodat het stoel met je kindje meegroeit.

Wat is het verschil tussen de Titan Plus en Pro?

De Titan Pro heeft dezelfde ADAC-score als de Plus. Dus qua veiligheid scoort deze stoel hetzelfde. Het verschil zit vooral in het comfort van de stoel. De Pro 2 is comfortabeler door de meer ademende bekledingen en de magnetische gordelhouders die het vastgespen eenvoudiger maken. Ook is het ontwerp is iets eleganter. De stoel is dan ook iets prijziger.

De voorlopers van de Titan Plus en Pro zijn de Maxi Cosi Titan en Titan i-Size. Deze uitvoeringen hebben maar 1 gordelpositie en de kussen heeft minder zacht schuim. Deze uitvoeringen raden wij af omdat de gordels te kort zijn en de installatie is lastiger.

Lees onze hele review over de Maxi Cosi Titan hier.

Voordelen: + iSize proof + jarenlang gebruiksplezier  + In hoogte verstelbare hoofdsteun  + Isofix (veilige installatie) + Inclusief veiligheidskussen + Verwijderbare en wasbare bekleding + goede prijs / kwaliteit
Nadelen: Autostoel is zwaar bekleding is lastig te verwijderen vastgespen is bewerkelijk
 

Maxi-Cosi Titan Pro 2 i-Size Autostoeltje

Maxi-Cosi Titan Pro 2 i-Size Autostoeltje

 • Meer ademende bekleding
 • Magnetische gordelhouders die het vastgespen eenvoudiger maken
 • Eleganter ontwerp

Waar te koop?

bol.com (€289,00)
prenatal.nl (€319,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:20 am

Maxi-Cosi Titan Plus i-Size Autostoeltje

Maxi-Cosi Titan Plus i-Size Autostoeltje

Winnaar in de ADAC test groep 1 2 3 in oktober 2023

Waar te koop?

bol.com (€217,00)
amazon.nl (€188,05)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:23 am

3. Britax Römer Advansafix Pro I-Size

Gebruik: Voorwaarts vanaf 15 maanden tot 12 jaar (9 tot 36 kg -76 cm tot 150)| Installatie: Isofix| Bevestiging: 5-puntsharnas / gordel | I-Size: Ja Gewicht: 10kg| ANWB/ADAC test: 2,6 (voldoende)| Afmeting: (LxBxH): 48 x 44 x 60

beste autostoel groep 1/2/3Het Britax Römer Advansafix I-Size Autostoeltje Pro biedt veiligheid voor onderweg. De Pro is de opvolger van de normale Advansafix. Dit eerste ontwerp heeft een voldoende bij de ADAC behaald met een score van 2,6. Je kunt het autostoeltje gebruiken vanaf het moment dat je kindje 15 maanden oud is tot ongeveer 12 jaar. Als je kindje de 5-punts gordel is ontgroeid, dan kan je over op de 3-punts autogordel.

Dankzij de Flip & Grow functie kun je het harnaste (5-puntsgordel) eenvoudig omwisselen voor de 3-punts veiligheidsgordel waardoor het autostoeltje moeiteloos met je kindje meegroeit. Grotere kinderen kunnen in de autogordel, het stoeltje kan dan, maar hoeft niet, met Isofix wordt vastgezet.

De Pro versie biedt nog meer veiligheid dankzij de uitgebreide 5-puntsgordel en XP-PAD. De 5-puntsgordel is voorzien van gordelpads met kussentjes, zodat de gordel zacht aansluit op het lichaam van je kindje. Door middel van Isofix wordt de autostoel geïnstalleerd op de achterbank van de auto. De Top Tether zorgt voor optimale stabiliteit en minimaliseert de rotatie van de autostoel bij een botsing.

Voordelen+ jarenlang gebruiksplezier  + 3 verschillende posities + SICT biedt optimale zijwaartse bescherming + Isofix (veilige installatie) +  Snel verwijderbare en wasbare bekleding + I-Size proof + niet heel breed
Nadelen:  Iets lastig monteren  – zwaar met 10 kg afwerking had beter gemogen
 

Britax Römer Advansafix Pro Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€299,90)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:19 am

4. Prénatal Eclips i-Size Autostoeltje

Gebruik: Voorwaarts vanaf 15 maanden tot 12 jaar (9 tot 36 kg -76 cm tot 150)| Installatie: Isofix| Bevestiging: 5-puntsharnas / gordel | I-Size: Ja Gewicht: 10.9 kg| ANWB/ADAC test: – (niet getest)| Afmeting: (LxBxH): 47 x 44 x 67

Beste autostoel groep 1/2/3 Een nieuwe autostoel uit groep 1/2/3 is de Prénatal Eclips i-Size autostoel. Met het verwijderbare verkleinkussentje pas je de stoel aan naar het juiste formaat voor je kind. Het hoofdsteuntje is in hoogte verstelbaar en je zet je kind veilig vast door middel van de 5-puntsgordel. Is je kindje ongeveer 4 jaar, dan kun je 5 puntsgordel onderin opbergen en de veiligheidsgordel van de auto gebruiken.   

Deze autostoel voldoet aan de i-Size norm. Je Installeert de Eclips in de auto door middel van isofix en een toptether.

De autostoel heeft een afneembare hoes die je kunt wassen. Ook beschikt de stoel over een slaapstand waar je kindje nog heerlijk een dutje in kan doen. 

De prijs maakt deze autostoel erg interessant. Deze is vrij laag in vergelijking met andere autostoelen in dezelfde groep. Verwacht daarom ook niet allerlei extra’s zoals extra speciale ventilerende bekleding of verschillende slaapstanden. De uitvoering is gewoon vrij simpel.  

De Prénatal Eclips i-Size autostoel is nog niet getest door de ANWB /ADAC. De stoel is wel gewoon R129 goedgekeurd en voldoet aan de nieuwste veiligheidswet. 

Voordelen+ jarenlang gebruiksplezier  + Isofix (veilige installatie) +  Snel verwijderbare en wasbare bekleding + I-Size proof + niet breed
Nadelen zwaar met 11 kg nog niet getest ANWB / ADAC maar 1 slaapstand 
 

Prénatal Eclips Autostoel Groep 1/2/3 i-Size

Waar te koop?

bol.com
prenatal.nl (€179,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:11 am

5. Joie i-Plenti Autostoeltje

Gebruik: Voorwaarts vanaf 15 maanden tot 12 jaar (9 tot 36 kg -76 cm tot 150)| Installatie: Isofix| Bevestiging: 5-puntsharnas / gordel | I-Size: Ja Gewicht: 13kg| ANWB/ADAC test: – (niet getest)| Afmeting: (LxBxH): 53 x 47 x 63

beste auto groep 1/2/3Het Joie i-Plenti Autostoeltje Eclipse groeit vanaf 15 maanden tot 12 jaar met je kindje mee en beschikt over de allerbeste veiligheidsvoorzieningen in zijn klasse. Dé perfecte oplossing voor de lange termijn dus! Het design met luxe afwerkingen en zachte stoffen zorgen voor een comfortabele rit voor je kindje op korte en lange afstanden.

De verstevigde stalen schaal zorgt voor een ultra sterke basis die wordt aangevuld door Guard Surround Safety™-panelen die extra bescherming bieden bij een zijwaartse botsing. Door de Guard Surround Safety™-pods aan beide kanten van de hoofdsteun te bevestigen, wordt de impact van een zijwaartse botsing maximaal geabsorbeerd. Verder voldoet de autostoel aan de strengste R129-veiligheidsnormen.

Het Joie i-Plenti Autostoeltje wordt door de jaren heen op verschillende manier gebruikt in de auto. Vanaf 15 maanden tot 4,5 jaar installeer je de stoel in de auto met Isofix en een Top Tether. Vanaf 4,5 jaar kun je de 5-punts gordel opbergen in de zitting van de stoel en je kindje eenvoudig in de 3-punts autogordel klikken. De gekleurde gordelgeleiders laten duidelijk zien door welke punten de gordel moet voor een veilige bevestiging.

De bekleding is snel afneembaar en kan je wassen in de wasmachine. Ideaal wanneer je kindje eten of drinken heeft geknoeid in de stoel.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + In hoogte verstelbare hoofdsteun  + Isofix (veilige installatie) + Verwijderbare en wasbare bekleding + goede prijs / kwaliteit
Nadelen: Autostoel is aan de zware kant nog niet getest ANWB
 

Joie i-Plenti Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€269,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:23 am

6. Chicco Mokita i-Size 

Gebruik: Voorwaarts vanaf 15 maanden tot 12 jaar (9 tot 36 kg -76 cm tot 150)| Installatie: Isofix| Bevestiging: 5-puntsharnas / gordel | I-Size: Ja Gewicht: 9,5 kg| ANWB/ADAC test: -| Afmeting: (LxBxH): 46 x 44 x 79
ANWB: –

beste autostoel groep 1/2/3Mokita i-Size groeit mee metje kindje vanaf 12- 15 maanden tot ongeveer 12 jaar. De stoel wordt in voorwaartse richting geïnstalleerd met Isofix en een top-tether.  De Mokita i-Size is uitgerust met “Fit-Kit” labels: Deze labels helpen je onder andere herinneren wanneer je de verkleiner kunt verwijderen, het 3 -puntsharnasje kunt vervangen voor de gordel en tot wanneer je stoel kunt gebruiken. 

De speciale verkleiner zorgt voor maximaal comfort en betere bescherming voor kinderen tot 87 cm. De Mokita i-Size kan gemakkelijk in 4 verschillende standen worden gezet om van rechtopstaand tot een ontspannende slaappositie. 

De Chicco Mokita Air i-Size uitvoering
De Chicco is ook verkrijgbaar in een Air uitvoering. Het verschil is dat deze air uitvoering over speciale 3D gaasstructuur beschikt waardoor je kindje minder zweet in de autostoel. Fijn voor warme zomers.  

De Chicco is nog niet getest door de ADAC/ ANWB. Wel is de stoel i-Size goedgekeurd en heeft hiervoor het R129 label ontvangen. De stoel is veilig te gebruiken. De stoel ontvangt zeer goede beoordelingen van ouders. Reden om de stoel op te nemen in onze top 5. Lees de reviews op Amazon.nl

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + inclusief verkleiner + fijne slaappositie + verstelbare hoofdstanden + Isofix (veilige installatie) + smal zitje dat weinig ruimte in beslag neemt 

Nadelen iets zwaar met 9,5 kg   nog niet getest ANWB /ADAC

Chicco Autostoel MOKITA i-Size

Waar te koop?

bol.com (€258,90)
amazon.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:13 am

Chicco Mokita i-Size Air

Chicco Mokita i-Size Air

Met speciale “3D mesh” – inzetstukken op de rugleuning voor betere ventilatie.

Waar te koop?

bol.com (€229,00)
prenatal.nl (€289,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:14 am

Beste autostoel groep 1 2 3 gordelbevestiging

De keuze uit nieuwe R129 autostoelen met gordelbevestiging in deze groep is momenteel niet heel groot. In fase 3 van de R129 (i-Size) is besloten dat auto’s in deze groep met gordels vastgezet mogen worden. Belangrijke voorwaarden is dat deze nieuwe autostoelen over groene gordelgeleiders moeten beschikken om het installeren makkelijker en hopelijk foutloos te laten verlopen.  

Gordelbevesting is minder populair omdat het handigheid vraagt bij het installeren van de stoel. Toch is een autostoel met gordelbevestiging een uitkomst als je meerdere autostoelen op de achterbank kwijt moet of als je veel wisselt tussen auto’s. Hoewel prijs geen doorslaggevende factor mag zijn en veiligheid voorop staat, zijn de gordel autostoelen goedkoper. 

Wij hebben een overzicht gemaakt van de best autostoelen in groep 1 2 3 met gordelbevestiging met zowel oude R44 als nieuwe R129 autostoelen.  

Het betreft de testen van de ADAC/ ANWB, de Consumentenbond en onze eigen bevindingen. De autostoelen worden getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste update is uit mei 2024.

Tabel beste autostoel groep 1 2 3 gordel:

Autostoel groep 123
Gordel:
Bijzonder: Prijs
1. Cybex Pallas M SL
Beste getest 2023
1- 12 jaar
Vangkussentje
Isofix en Gordel
R44
Meer info op bol
2. Leonelo Levi1 -12 jaar
5-punts gordel
Gordel
R129 (i-Size)
Meer info op bol
3. Kinderkraft COMFORT UP15 mnd -12 jaar
5-punts gordel
Gordel
R129 (i-Size)
Meer info op bol
4. Nania Race i-Size 15 mnd -12 jaar
5-punts Gordel
Gordel
R129 (i-Size)
Meer info op bol
5. Nania Racer1 -12 jaar
5-punts gordel
Gordel
R44
Meer info op bol

1. Cybex Pallas M SL

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel of Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

Cybex Pallas M SLDe best beoordeelde autostoel uit groep 1 2 3 met gordelbevestiging is de Cybex Palles M SL. Getest door zowel ANWB als de Consumentenbond. Kenmerkende van dit autostoeltje is het vangkussentje. Vanaf 15 kg te gebruiken zonder vangtafel. het stoeltje staat in sommige gevallen stabieler wanneer de hoofdsteun van de autostoel is weggehaald.

Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel

Niet ieder kind accepteert de aanwezigheid van een vanglichaam, het is verstandig om dit voor de koop uit te proberen. De Cybex Pallas M is overigens ook een prima autostoeltje.

Het voorwaarts gericht zitje kan vastgezet worden met een 3-puntsgordel maar ook met Isofix. De autostoel is uitgerust met een Linear Side-impact Protection Systeem. Dit zorgt ervoor dat de kracht bij een botsing vanaf de zijkant met 25% vermindert.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + Linear Side-impact Protection Systeem + verstelbare hoofdstand + geoptimaliseerd ventilatiesysteem + voldoet aan de ECE R44/04 -norm + ook met Isofix vast te zetten

Nadelen: geen i-Size  bekleding is lastig te verwijderen prijzig

Cybex Pallas M SL

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 1:01 am

2. Lionelo Levi Autostoeltje 

Gebruik: vanaf 15 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (76 cm tot 150 cm).
Installatie: Voorwaarts met gordel
Score ANWB: -. Consumentenbond:- 

beste autostoel groep 1,2,3Het zitje is ontworpen voor voorwaarts vervoeren. De Levi i-Size wordt bevestigd met de autogordels, dus het zitje past vrijwel in elke auto met veiligheidsgordels. 

Kinderen met een lengte van 76-105 cm moeten worden vastgemaakt met de autogordel en de 5-puntsgordel van het zitje. Oudere kinderen (105-150 cm) alleen met autogordels.

Comfortabele armleuningen houden de gordel in de juiste positie, terwijl groene hulplijnen de juiste richting aangeven.

De brede en comfortabele zitting is bovendien bekleed met zacht EPE-schuim, wat het comfort tijdens het dagelijks gebruik aanzienlijk verhoogt.

De bekleding voelt aangenaam en is gemakkelijk schoon te maken, omdat het meeste vuil met een stofzuiger kan worden verwijderd. Is het echt heel vies, dan kan de bekleding in de wasmachine worden gewassen (tot 30°).

Het is mogelijk om de rugleuning te verwijderen, wat het opbergen van de stoel aanzienlijk vergemakkelijkt.

De stoel ontvangt goede beoordelingen van ouders op bol. 

Voordelen+ jarenlang gebruiksplezier  + groene gordelgeleiders + verstelbare hoofdstand en gordels + voldoet aan de nieuwste ECE R129 -norm + universeel 

Nadelen:  nog niet getest door ANWB / ADAC grotere kans op foute installatie door gordelbevestiging 

Lionelo Levi – i-Size Autostoeltje – Groep 1-2-3

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl (€79,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:07 am

3. Kinderkraft COMFORT UP I-Size

Gebruik: vanaf 15 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (76 cm tot 150 cm).
Installatie: Voorwaarts met gordel
Score ANWB: -. Consumentenbond:- 

beste autostoel gordel 123De nieuwe COMFORT UP i-Size voldoet aan de nieuwste R129 i-Size norm

Het is een universeel autostoeltje en dankzij de ruime verstelbaarheid van de hoofdsteun en de gordel kun je het gemakkelijk aanpassen aan de lengte van je kindje.

De COMFORT UP i-Size is uitgerust met functies voor meer gebruiksgemak. Naast een zachte en luchtdoorlatende was bare hoes,  beschikt de stoel over een brede, diepe zitting en een verwijderbare, modulaire stoelverkleiner voor de allerkleinsten. De autostoel beschikt over een verbergbare interne gordel en een EASY GROW SYSTEM, waarmee de hoofdsteun en de gordel tegelijkertijd kunnen worden versteld.

De COMFORT UP i-Size is universeel en kan in iedere auto worden bevestigd met de 3-punts gordel van de auto. De intuïtieve groene geleiders maken het gemakkelijk om de gordel op de juiste manier door te leiden.

Het COMFORT UP i-Size autostoeltje is geschikt voor zowel grotere als kleinere kinderen. Het heeft een brede, diepe zitting en een uitneembare modulaire stoelverkleiner voor de allerkleinste is inbegrepen.

Het 5-punts harnasje is zacht gevoerd en je kunt hem gemakkelijk aanpassen aan de lengte van je kind. En als het tijd is om je kind met de autogordel vast te maken, berg je de interne gordel op zonder dat je deze uit het autostoeltje hoeft te halen.

Ontvangt goede beoordelingen van andere ouders op Amazon. Lees de reviews hier

Voordelen+ jarenlang gebruiksplezier  + groene gordelgeleiders + verstelbare hoofdstand en gordels + voldoet aan de nieuwste ECE R129 -norm + universeel 

Nadelen:  nog niet getest door ANWB / ADAC grotere kans op foute installatie door gordelbevestiging 

4. Nania – i-Size Autostoel RACE-i 

Gebruik: vanaf 15 mnd tot ongeveer 10 jaar oud (76 cm tot 140 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel 
Score ANWB: -. Consumentenbond: –

Beste autostoel gordel meegroei De Nania Race-i is een meegroei autostoel waar je je kindje voor langere tijd in vervoert. Het stoeltje is goedgekeurd volgens de i-Size wet en geschikt voor kinderen van 76 tot 140 cm. 

In dit autostoeltje vervoer je je kindje namelijk altijd met de rijrichting mee. De autostoel biedt  bescherming bij zijdelingse botsingen, het tuigje is eenvoudig in 3 verschillende hoogtes in te stellen. Ook de hoofdsteun is in hoogte instelbaar en het een uitsparing om de autogordel goed doorheen te geleiden.

Naarmate het kindje ouder wordt is de autostoel zonder het tuigje te gebruiken. Dit is dan eenvoudig aan te passen zodat het kindje hier geen last van heeft. De gordel wordt naar de achterzijde van de autostoel verplaatst.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + R129 proof + verstelbare hoofdstand + universele gordelbevestiging + lichte autostoel + tuigje is verstelbaar in hoogte + lichte slaapstand

Nadelen:  niet helder of de bekleding is te verwijderen nog niet getest ANWB grotere kans op foute installatie door gordelbevestiging 

Nania – i-Size Autostoel RACE-i

Nania – i-Size Autostoel RACE-i

Autogordel bevestiging

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:16 am

5. Nania Racer SP 

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts
Score ANWB: Voldoende Consumentenbond: matig 

autostoel groep 2 Nania Racer SP

De Nania Autostoel Groep 1/2/3 is een ideale autostoel voor langere tijd. Het stoeltje kunt u gebruiken voor een kindje van minimaal 9 kg tot een kindje dat 36 kg weegt. Deze autostoel heeft een 5-punts gordel die u gemakkelijk met de hand aan kunt trekken. Als je kindje 15 kg is mag de 5-punts gordel verwijderd worden en kunt u de 3-punts autogordel gaan gebruiken.

De autostoel is gemakkelijk te installeren en u bevestigd de autostoel met behulp van de 3-punts autogordel met de rijrichting mee. Doordat de autostoel een verstelbare hoofdsteun en gordelpads heeft zit uw kindje comfortabel. De bekleding kan van de stoel gehaald worden zodat u deze kunt wassen in de wasmachine. Doordat de stoel geschikt is voor verschillende leeftijden is deze ook ideaal voor een oppas.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  +  verstelbare hoofdsteun + Verwijderbare en wasbare bekleding +  voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size autostoel is wat groot, maar niet te groot grotere kans op foute installatie door gordelbevestiging 

Nania Autostoel Racer SP ECO

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 1:01 am

Vanaf wanneer overstappen van het 5-puntsharnasje naar gordel?

In de meeste gevallen wordt het harnasje gebruikt tot een lengte van 105 cm / een leeftijd van circa 4 jaar / een gewicht van maximaal 18 kg. Het harnasje is te verwijderen of op te bergen in de autostoel. Vanaf de leeftijd van 4 jaar is het aan te raden om de autogordel te gaan gebruiken. Hieronder een filmpje van de Maxi Cosi Titan Pro die omgebouwd wordt van peuterzitje naar kinderstoel.

Welke groep 1 2 3 autostoel is draaibaar?

Een autostoel in groep 1/2/3 die draait is een fijne bijkomstigheid. Je kunt zo makkelijker je kindje in de auto tillen zonder zelf een draai te maken. Helaas bestaan er weinig tot geen draaibare autostoeltje uit groep 1/2/3. Wel kun je kiezen voor een draaibare autostoel uit groep 0/1/2/3. De autostoelen zijn al geschikt vanaf de geboorte en je kunt je kindje tot en met 12 jaar in vervoeren. Bekijk deze groep hier.

Tweedehands autostoel groep 1 2 3 kopen?

Wil je een tweedehandsautostoeltje kopen uit groep 1/2/3? Het autostoeltje mag in dat geval nooit bij een ongeluk betrokken zijn geweest. Hij kan daardoor van binnen beschadigd zijn en dan biedt de stoel geen goede bescherming meer. Dat zie je niet aan de buitenkant. 

Een tweedehands autostoel is wat minder veilig omdat het vaak oudere modellen stoelen zijn. De nieuwere stoelen zijn uitgerust met de nieuwste en beste veiligheidstechnieken.  

Twijfel je? Lees ons wetenschappelijk onderbouwd advies over een tweedehands autostoel hier

Wanneer moet ik overstappen van een groep 0 naar een groep 1 2 3 autostoel?

Het antwoord is dat je dit meestal doet wanneer je kind ongeveer 15 maanden is en 76 cm. In Nederland zijn kindjes gemiddeld 12 maanden met 76 cm, maar wacht tot 15 maanden met voorwaarts vervoeren. Op deze leeftijd is de nek van een kind voldoende ontwikkeld om krachten te kunnen weerstaan bij een typisch ongeval.

De hoofdsteun van de autostoel moet altijd op de juiste hoogte zijn ingesteld, zodat de gordel correct over de schouder en het bekken van je kind loopt. Stap niet te snel over op een volgende groep, maar wacht ook zeker niet te lang.

Hoe maak ik mijn autostoel groep 1 2 3 schoon?

De meeste autostoelen hebben afneembare bekleding die je kunt wassen op 30 graden. Het eraf halen van de bekleding en het opnieuw erom heen doen is een behoorlijke klus. Je kunt eventueel een extra hoes aanschaffen die bescherming biedt en die makkelijker te wassen is.

 • Meer ademende bekleding
 • Magnetische gordelhouders die het vastgespen eenvoudiger maken
 • Eleganter ontwerp
Winnaar in de ADAC test groep 1 2 3 in oktober 2023

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€299,90)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:19 am

Waar te koop?

bol.com
prenatal.nl (€179,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:11 am

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€269,95)
pinkorblue.nl (€279,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:23 am

Waar te koop?

bol.com (€258,90)
amazon.nl (€199,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:13 am
Met speciale "3D mesh" - inzetstukken op de rugleuning voor betere ventilatie.

Waar te koop?

bol.com (€229,00)
prenatal.nl (€289,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:14 am

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl (€79,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:07 am