Beste autostoel groep 1/2/3: De autostoel die met je kindje meegroeit

Autostoelen uit groep 2/3 zijn gemaakt om lang mee te gaan. Vroeger waren meegroei autostoelen duurder, maar dit is niet meer het geval. Wel moet je er rekening mee houden dat je de positie van de meegroei autostoel zelf moet controleren en verstellen gedurende de gebruiksperiode om veilig en comfortabel te reizen. 

Voor wie zijn autostoelen uit groep 2/3 geschikt?

Voor peuters die uit hun eerste autostoeltje zijn gegroeid en toe zijn aan een grotere en veilige autostoel die voor een langere tijd meegaat. Autostoelen uit groep 2/3 zijn geschikt voor kinderen vanaf 15 maanden tot 12 jaar (van 9 tot 36 kg). Soms al vanaf 9 -12 maanden.

Let op! Ben je opzoek naar de beste isofix autostoeltjes vanaf 4 tot 12 jaar? Bekijk dan onze top 5 beste autstoeltjes groep 3. 

Kenmerken autostoelgroep 2/3:

  • De autostoel is in hoogte en breedte verstelbaar zodat deze meegroeit met je kindje.
  • De autostoelen worden enkel voorwaarts geïnstalleerd.
  • De autostoelen worden ook wel meegroei autostoelen genoemd of groep 123 autostoelen.  
  • 5 puntsharnas of een vangtafeltje. Zodra ze hieruit zijn gegroeid maak je de kinderen met de autogordel vast.
  • De lange gebruiksduur door de combinatie van groep 1 met groep 2/3.
  • De stoelen kunnen met Isofix en/of met de autogordel worden bevestigd met een Top-Tether als 3e bevestingspunt.
  • Weinig keuze voor een draaibare autostoel groep 2/3.

Hoewel meegroei autostoelen, met name groep 1/2/3-stoelen steeds populairder worden onder ouders, is het de moeite waard om een paar nadelen van de meegroei stoel in gedachten te houden. We sommen ze hieronder op:

Zwaar en minder draagbaar – De 1/2/3 stoelen zijn vaak zwaarder en minder draagbaar dan andere autostoelen. Ze zijn niet niet gemakkelijk uit de auto naar huis te verplaatsen zijn. De autostoelen zijn ook niet compatibel met een kinderwagen om een reissysteem te creëren.

Niet allemaal i-Size proof – Autostoeltjes voor groep 1/2/3 zijn traditioneel vanaf 9 maanden naar voren gericht. Maar deze trend is aan het veranderen met de nieuwe i-Size-wetgeving. Per september 2023 mogen er in Nederland alleen nog maar i-Size-autstoelen (ECE R129) worden verkocht. Dat betekent dat kinderen tot ze minimaal 15 maanden oud zijn, achterwaarts gericht moeten zitten. Uiteindelijk worden de voorwaarts gerichte autostoeltjes vanaf 9 kg of 9 maanden geleidelijk afgeschafd. Meer informatie over de i-Size-wetgeving vind je hier.

Isofix of gordel autostoel groep 2/3?

Ten slotte is er nog het bevestigingssysteem van de autostoel. Het Isofix-systeem heeft als voordeel dat het eenvoudig te installeren is en een stevige verbinding maakt met de auto. Een autostoel die met de gordel wordt geïnstalleerd, is vaak flexibeler en kan in meer auto’s worden gebruikt. Echter wel minder veilig omdat er vaak fouten worden gemaakt bij het installeren van de stoel.

En vergeet niet: sommige ISOFIX-autostoeltjes kunnen ook met een veiligheidsgordel in een niet-ISOFIX-auto worden gemonteerd.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud het beste achteruitkijkend vervoerd dienen te worden. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Een aantal draaibare autostoelen uit deze groep kunnen achterwaarts en voorwaarts gemonteerd worden.

Isofix -bevestiging

Wat zijn de beste autostoelen uit groep 2/3 met Isofix ?

Bekijk de Top 5

Gordel bevestiging

Wat zijn de beste autostoelen groep 2/3 met gordel?

Bekijk de Top 5

Draaibare autostoel

Welke autostoelen uit groep 2/3 zijn draaibaar? 

Bekijk de Top 2

Groep 2/3 autostoel met slaapstand of ligstand?

De stoelen in onze top 5 beschikken allemaal over een slaapstand. Je kindje kan zo nog een dutje doen in de auto. De autostoel is met 1 hand vaak te stellen zodat je niet helemaal de auto uit moet. Een platte ligstand is in deze autstoelgroep niet mogelijk.

Beste isofix autostoel groep 2/3

Autostoelen in groep 2/3 met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping vanuit groep 1. Maar wat is de beste autostoel groep 2 /3? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste isofix autostoeltjes autostoelen vanaf 1 tot 12 jaar.

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ADAC, de ANWB, de Consumentenbond en onze eigen bevindingen in de markt. De ADAC is de strengste Europese tester van autostoelen. Hoe lager de ADAC-score, hoe beter. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste samenvatting is uit oktober 2023.

Autostoel groep 123
Isofix:
Bijzonder:
Prijs
1. Cybex Pallas G
ADAC-score: 2
15 mnd -12 jaar
Isofix
Met vangtafeltje
Best getest 2023 Consumentenbond
Beste koop 2023 Consumentenbond
Neemt veel ruimte in beslag
€ 249,-
check prijs logo
2. Maxi Cosi Titan Plus of Pro
ADAC-score: 2,5
15 mnd -12 jaar
Isofix
Onze keuze
Beste getest ADAC 2023
5 punts harnasje
Zwaar zitje
€ 225,-
check prijs logo
15 mnd -12 jaar
Isofix
5 punts harnasje
Secure Guard voor extra veiligheid
Zwaar
Lastig monteren
€ 299,-
check prijs logo
4. Joie i-Plenti
ADAC-score: –
15 mnd – 12 jaar
Isofix
5 punts harnasje
nog niet getest ADAC
Zwaar
€ 280,-
check prijs logo
5. GB Everna Fix
ADAC-score: 2,4
9 mnd – 12 jaar
Isofix
5 punts harnasje
Te vroeg voorwaarts met 9 mnd.
€ 290,-
check prijs logo

 1. Cybex Pallas G

Gebruik: vanaf 15 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen en Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: Beste koop en Beste getest oktober 2023

beste autostoel groep 2/3De meest veilige meegroei autostoel is de Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Geschikt voor kinderen van 9-50 kg (15 maanden tot 12 jaar). Het veiligheidskussen en de Isofix bevestigingsmethode bieden extra veiligheid. Wanneer je kind 18 kg weegt (circa 4 jaar) kan het veiligheidskussen verwijderd worden. De Cybex stoel heeft ook nog eens goede prijs / kwaliteit verhouding en daar ook het predicaat ‘beste koop’ ontvangen.

Reizen wordt extra leuk voor je kindje in het Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Dankzij de ergonomische vorm, ruime zitting, de slaapstand en de zachte bekleding in prachtige kleuren zal je kind het prachtig vinden om in deze stoel te mogen zitten.

De slaapstand van deze groep 2/3 autostoel is met één hand in te stellen. Ook kan het veiligheidskussen met één hand verwijderd worden. Ideaal, zo heb je altijd één hand vrij voor je kindje. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm krijgt in het Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje.

Voordelen: + iSize proof + jarenlang gebruiksplezier  + slaapstand + comfortabel zitgedeelte + Isofix (veilige installatie) +  Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – neemt veel ruimte in beslag
 

2. Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje Onze Keuze!

Gebruik: vanaf 15 mnd tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: geen score. Score ADAC: goed 

beste autostoel groep 2/3De Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje – I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Heeft van de ANWB een score van 4 sterren ontvangen en is de winnaar in de ADAC test groep 1/2/3 2023 oktober. De autostoel is voorzien van G-CELL Side Impact technologie dat extra zijwaartse bescherming biedt bij een zijdelingse botsing. De hoofdsteun van deze veilige Maxi Cosi is verstelbaar en groeit met je kindje mee. De bekleding van het autostoeltje is super zacht en comfortabel. Dankzij het veiligheidskussen van zacht schuim kan je erop vertrouwen dat je kindje altijd comfortabel in de autostoel zit. Verder is de Maxi-Cosi Titan Plus Autostoel verstelbaar in 4 verschillende ligstanden, de hoogte van de hoofdsteun met kussens en de rugleuning zijn verstelbaar zodat het stoel met je kindje meegroeit.

Wat is het verschil tussen de Titan Plus en Pro?

De Titan Pro heeft dezelfde ADAC-score als de Plus. Dus qua veiligheid scoort deze stoel hetzelfde. Het verschil zit vooral in het comfort van de stoel. De Pro 2 is comfortabeler door de meer ademende bekledingen en de magnetische gordelhouders die het vastgespen eenvoudiger maken. Ook is het ontwerp is iets eleganter. De stoel is dan ook iets prijziger.

Voordelen: + iSize proof + jarenlang gebruiksplezier  + In hoogte verstelbare hoofdsteun  + Isofix (veilige installatie) + Inclusief veiligheidskussen + Verwijderbare en wasbare bekleding + goede prijs / kwaliteit
Nadelen: Autostoel is zwaar bekleding is lastig te verwijderen vastgespen is bewerkelijk
 

3. Britax Römer Advansafix I-Size

Gebruik: vanaf 15 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met Isofix
Score ANWB: voldoende. Consumentenbond: niet bekend

beste autostoel groep 1/2/3Het Britax Römer Advansafix I-Size Autostoeltje biedt veiligheid voor onderweg. De stoel heeft een voldoende bij de ADAC met een score van 2,6. Je kunt het autostoeltje gebruiken vanaf het moment dat je kindje 15 maanden oud is tot ongeveer 12 jaar. Als je kindje de 5-punts gordel is ontgroeid, dan kan je over op de 3-punts autogordel.

Dankzij de Flip & Grow functie kun je het harnaste (5-puntsgordel) eenvoudig omwisselen voor de 3-punts veiligheidsgordel waardoor het autostoeltje moeiteloos met je kindje meegroeit. Grotere kinderen kunnen in de autogordel, het stoeltje kan dan, maar hoeft niet, met Isofix wordt vastgezet.

Het stoeltje voldoet aan de laatste i-Size regels en biedt nog meer veiligheid dankzij de uitgebreide 5-puntsgordel en XP-PAD. De 5-puntsgordel is voorzien van gordelpads met kussentjes, zodat de gordel zacht aansluit op het lichaam van je kindje.

Door middel van Isofix wordt de autostoel geïnstalleerd op de achterbank van de auto. De Top Tether zorgt voor optimale stabiliteit en minimaliseert de rotatie van de autostoel bij een botsing.

AdvansaFix Pro 

De opvolger is de ADVANSAFIX PRO. Deze uitvoering is iets lichter en beter afgewerkt. 

Voordelen+ jarenlang gebruiksplezier  + 3 verschillende posities + SICT biedt optimale zijwaartse bescherming + Isofix (veilige installatie) +  Snel verwijderbare en wasbare bekleding + I-Size proof + niet heel breed
Nadelen:  Iets lastig monteren  – zwaar met 11 kg afwerking had beter gekund stoeltje wiebelt een beetje
 

 4. Joie i-Plenti Autostoeltje

Gebruik: vanaf 15 mnd tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met Isofix
Score ANWB: geen score Consumentenbond: geen score 

beste autogroep 1/2Het Joie i-Plenti Autostoeltje Eclipse groeit vanaf 15 maanden tot 12 jaar met je kindje mee en beschikt over de allerbeste veiligheidsvoorzieningen in zijn klasse. Dé perfecte oplossing voor de lange termijn dus! Het design met luxe afwerkingen en zachte stoffen zorgen voor een comfortabele rit voor je kindje op korte en lange afstanden.

De verstevigde stalen schaal zorgt voor een ultra sterke basis die wordt aangevuld door Guard Surround Safety™-panelen die extra bescherming bieden bij een zijwaartse botsing. Door de Guard Surround Safety™-pods aan beide kanten van de hoofdsteun te bevestigen, wordt de impact van een zijwaartse botsing maximaal geabsorbeerd. Verder voldoet de autostoel aan de strengste R129-veiligheidsnormen.

Het Joie i-Plenti Autostoeltje wordt door de jaren heen op verschillende manier gebruikt in de auto. Vanaf 15 maanden tot 4,5 jaar installeer je de stoel in de auto met Isofix en een Top Tether. Vanaf 4,5 jaar kun je de 5-punts gordel opbergen in de zitting van de stoel en je kindje eenvoudig in de 3-punts autogordel klikken. De gekleurde gordelgeleiders laten duidelijk zien door welke punten de gordel moet voor een veilige bevestiging.

De bekleding is snel afneembaar en kan je wassen in de wasmachine. Ideaal wanneer je kindje eten of drinken heeft geknoeid in de stoel.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + In hoogte verstelbare hoofdsteun  + Isofix (veilige installatie) + Verwijderbare en wasbare bekleding + goede prijs / kwaliteit
Nadelen: Autostoel is aan de zware kant
 
 

 5. GB Everna-Fix

Gebruik: vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts zonder vangkussentje met Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende met score 6,7

beste autostoel groep 2Een ander peuter autostoeltje zonder vangkussen en die goed uit de test komt is de GB Everna-Fix. De peuters worden vastgemaakt met het harnasje en grotere kinderen met de autogordel. De autostoel wordt vastgezet met Isofix en spanband (’top-tether’).

Stoeltje is slim ontworpen met mooie oplossingen om het harnasje op te bergen, hoodsteunverstelling en een waarschuwingssignaal als de spanband niet vastgemaakt is. Zo weet je zeker dat de stoel juist is bevestigd.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + slaappositie + verstelbare hoofdstand + SICT biedt optimale zijwaartse bescherming + Isofix (veilige installatie) +  Snel verwijderbare en wasbare bekleding

Nadelen:  Iets lastig monteren  – zwaar met 11 kg Geen i-Size

Welke groep 2/3 autostoel is draaibaar?

Een autostoel in groep 2/3 die draait is een fijne bijkomstigheid. Je kunt zo makkelijker je kindje in de auto tillen zonder zelf een draai te maken. Sommige autostoelen uit groep 2/3 zijn 360 graden draaibaar zodat je kindje ook nog achterwaarts kunt vervoeren.

Draaibare autostoeltje uit groep 2/3 worden helaas niet zo goed beoordeeld. Dit komt omdat de stoeltjes lastig zijn om te draaien door het gewicht van de stoel maar ook omdat kindjes nou eenmaal zwaarder worden. Wil je echt een goede veilige draaibare autostoel, dan kun je beter kiezen voor een draaibare autostoel uit groep 1 (0-4 jaar). Bekijk deze hier.

We hebben de 2 beste draaibare autostoelen uit groep 2/3 op een rij gezet:

Beste draaibare autostoel groep 2/3

Joie I-Spin Grow R autostoel

Gebruik: vanaf 0 maanden tot 7 jaar
Installatie: Alleen Isofix achterwaarts en voorwaarts
Score ANWB: voldoende  Score Consumentenbond: 4,7

beste draaibare autostoel groep 2/3Sinds kort is er ook de I-Spin Grow verkrijgbaar. Deze stoel gaat 7 jaar mee!

Je kunt 7 jaar vertrouwen op een veilig en vooral praktisch autostoeltje. Vanaf de geboorte plaats je de autostoel tegen de rijrichting in en kan je kindje tot wel 4 jaar achterwaarts worden vervoerd. Vanaf 15 maanden is het ook toegestaan om je kindje met de rijrichting mee te vervoeren.

Om het Joie I-Spin Grow R Autostoeltje stevig te installeren in de auto is het stoeltje uitgerust met isofix-haken en een top tether. Daarmee is het stoeltje muurvast bevestigd aan de carrosserie van de auto. Omdat de autostoel is uitgerust met geluid- en licht indicatoren kan dit niet misgaan. De 5-puntsgordel wordt gebruikt totdat je kindje ongeveer 3 jaar is ( 100 – 125 cm), hierna ga je over op de 3-punts autogordel om je kindje vast te maken in de autostoel.

Voordeel: + 360′ draaibaar  + I-Size Proof + inclusief base  + langdurig gebruik + verstelbare rugleuning + inclusief zitverkleiner
Nadeel:  prijzig heel zwaar vastgespen lastig

Babyauto Biro Fix groep 0/1/2

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot 6 jaar
Tegen de rijinrichting in, met de rijrichting mee, Isofix
Score ANWB: – Consumentenbond: –

groep 2/3 draaibaarDe  Babyauto Biro Fix autostoel is 360° draaibaar. Hij draait namelijk eenvoudig naar je toe! Babyauto Biro Fix is dankzij de comfortabele meegeleverde zitverkleiner geschikt vanaf de geboorte.

De Biro Fix autostoel is een groep 0/1/2 autostoel (0-25 kg) en kan dus vanaf de geboorte tot ongeveer 6 jaar gebruikt worden. Voor groep 0 (0-13 kg) plaats je de zitting tegen de rijrichting in en voor groep 1/2 (9-25 kg) plaats je hem met de rijrichting mee.

De draaiare autostoel wordt eenvoudig gemonteerd met Isofix waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt.

Doordat de autostoel geschikt is voor achterwaarts vervoer voldoet hij aan de hoofdlijn van de nieuwe i-Size veiligheids regelgeving. Daarnaast heeft het stoeltje een 5-punts veiligheidsgordel met comfortabele gordelkussens, en grote zijkussens die optimale bescherming bieden bij zijwaartse botsingen.

Het zitje verstelbaar is in 4 verschillende zit- en ligposities, waaronder een comfortabele slaapstand. De verstelbare hoofdsteun biedt extra ondersteuning aan het hoofdje, en het zachte verkleinkussen zorgt ervoor dat de autostoel met je kindje meegroeit.

Voordeel: +  draaibaar  + eenvoudig te reinigen + inclusief base + goedkoop + langdurig gebruik tot 6 jaar

Nadeel:  groot  geen i-Size  geen slaapstand  kwaliteit valt tegen niet getest ANWB of Consumentenbond

Beste autostoel groep 2 /3 gordelbevestiging 

Autostoelen in deze groep met zonder Isofix zijn er niet heel veel. Ook omdat de nieuwe i-Size wet van kracht wordt, zullen er niet veel nieuwe autostoelen in groep 123 met gordel worden gemaakt. Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep met gordelbevestiging. Dit zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 12 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB, de Consumentenbond en onze eigen bevindingen. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste update is uit oktober 2023.

Autostoel groep 123
Gordel:
Bijzonder:
Prijs
1. Cybex Pallas M SL
Beste getest 2023
1- 12 jaar
Vangkussentje
Isofix en Gordel
€ 225,-
check prijs logo
1-12 jaar
5-punts gordel
Gordel
€ 109,-
check prijs logo
1 -12 jaar
5-punts gordel
Gordel
€ 79,-
check prijs logo
1 -12 jaar
5-punts gordel
Gordel
€ 59,-
check prijs logo
9 mnd -12 jaar
5-punts gordel
Gordel
€ 149,-
check prijs logo

1. Cybex Pallas M SL

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel of Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

Cybex Pallas M SLDe best beoordeelde autostoel uit groep 2 met gordelbevestiging is de Cybex Palles M SL. Getest door zowel ANWB als de Consumentenbond. Kenmerkende van dit autostoeltje is het vangkussentje. Vanaf 15 kg te gebruiken zonder vangtafel. het stoeltje staat in sommige gevallen stabieler wanneer de hoofdsteun van de autostoel is weggehaald.

Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel

Niet ieder kind accepteert de aanwezigheid van een vanglichaam, het is verstandig om dit voor de koop uit te proberen. De Cybex Pallas M is overigens ook een prima autostoeltje.

Het voorwaarts gericht zitje kan vastgezet worden met een 3-puntsgordel maar ook met Isofix. De autostoel is uitgerust met een Linear Side-impact Protection Systeem. Dit zorgt ervoor dat de kracht bij een botsing vanaf de zijkant met 25% vermindert.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + Linear Side-impact Protection Systeem + verstelbare hoofdstand + geoptimaliseerd ventilatiesysteem + voldoet aan de ECE R44/04 -norm + ook met Isofix vast te zetten

Nadelen: geen i-Size  bekleding is lastig te verwijderen prijzig

2. Nania i-Max

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts
Score ANWB: voldoende. Consumentenbond: matig tot voldoende  

 Nania i-Max SP autostoelOp nummer 2 van autostoel groep 2 met gordelbevestiging staat de Nania i-Max . Voldoende presterend autostoeltje dat geschikt is voor een lange gebruiksperiode. Opmerkelijk is wel dat het de grotere kinderen weinig plaats biedt. Soms kan de stabiliteit van het kinderstoeltje verbeterd worden door de hoofdsteun van de autostoel weg te halen of om te draaien.

De Nania I-Max zet je eenvoudig met de hendel aan de onderkant van de autostoel in de relaxstand. Tot 15 kilo gebruik je de 5-puntsharnas van de autostoel om je kindje veilig in de autostoel vast te zetten. Daarna verwijder je het 5-puntsharnas en gebruik je de gordel van de auto. Zo groeit deze autostoel van Nania jarenlang met je kind mee en kun jij onderweg van een slapend kind genieten.

De I-Max heeft een geïntegreerde kantelstand in het zitgedeelte van het autozitje. Deze is vooral handig als de achterbank van de auto zeer vlak is. De kantelstand is geen slaap stand. Het zorgt er alleen voor dat je kindje niet te rechtop zit als de achterbank erg vlak is.

Voor de allerkleinsten die tijdens de wat langere ritten nog veel slapen, raden wij een groep 0/1 autostoel aan. Voor korte ritten en de wat oudere kindjes is dit echter een fijne autostoel waar je lang plezier van hebt.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + kantelstand +  verstelbare hoofdstand + inclusief verkleinkussen + voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  voor grote kinderen weinig plek   alleen met gordels vast te zetten

3. Bebies First Autostoel Grandtour

Gebruik: vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud
Installatie: Voorwaarts met alleen gordel
Score ANWB: – Consumentenbond: –

Bebies First Autostoel Grandtour - Groep 1/2/3De autostoel is geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot maar liefst 12 jaar! De groep 1/2/3 autostoel groeit mee met je kindje en biedt daardoor comfort en veiligheid in elke fase van hun groei. De verwijderbare zitverkleiner en hoofdbeschermer zorgen ervoor dat zelfs de allerkleinsten veilig kunnen reizen in de auto.

De hoofdsteun heeft 3 verstelbare standen, waardoor het hoofdje van je kindje altijd goed beschermd is.

Autostoel en zitverhoger in één: De rugleuning is afneembaar waardoor de autostoel als zitverhoger gebruikt kan worden. De zitverhoger is geschikt vanaf een minimaal gewicht van 22 kg.

De Bebies First Autostoel kan veilig en stevig in de auto worden bevestigd met de autogordel. De autostoel maakt geen gebruik van Isofix-bevestiging.

Of je nu een compacte stadsauto of een ruime SUV hebt, deze autostoel past altijd!

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + Inclusief verkleiner + verstelbare hoofdsteun (3 posities) + Verwijderbare en wasbare bekleding + voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  alleen met gordels vast te zetten

4. Nania Racer

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts
Score ANWB: Voldoende Consumentenbond: matig 

autostoel groep 2 Nania Racer SP

De Nania Autostoel Groep 1/2/3 is een ideale autostoel voor langere tijd. Het stoeltje kunt u gebruiken voor een kindje van minimaal 9 kg tot een kindje dat 36 kg weegt. Deze autostoel heeft een 5-punts gordel die u gemakkelijk met de hand aan kunt trekken. Als uw kindje 15 kg is mag de 5-punts gordel verwijderd worden en kunt u de 3-punts autogordel gaan gebruiken.

De autostoel is gemakkelijk te installeren en u bevestigd de autostoel met behulp van de 3-punts autogordel met de rijrichting mee. Doordat de autostoel een verstelbare hoofdsteun en gordelpads heeft zit uw kindje comfortabel. De bekleding kan van de stoel gehaald worden zodat u deze kunt wassen in de wasmachine. Doordat de stoel geschikt is voor verschillende leeftijden is deze ook ideaal voor een oppas.

Nania Racer SP 
Er bestaat ook nog een andere uitvoering van deze Nania Racer, de SP versie. Het verschil zit in de relax stand. De SP versie kan iets meer kantelen. Helaas is deze uitvoering slecht verkrijgbaar.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  +  verstelbare hoofdsteun + Verwijderbare en wasbare bekleding +  voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  autostoel is wat groot, maar niet te groot – alleen met gordels vast te zetten

5. Chicco Gro-Up 123 autostoel groep 2

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud
Score ANWB: voldoende  Consumentenbond: onvoldoende  

Chicco Gro-up 123 autostoelMet de Chicco Gro-up 123 kun jij je kindje veilig vervoeren tot wanneer je kind 10 jaar oud is. De hoofdsteun en de riemen zijn gelijktijdig in hoogte regelbaar waardoor je gegarandeerd bent van comfort en veiligheid voor je kind. Dit doe je gemakkelijk door aan het oranje handvat te draaien wat bovenaan de autostoel zit. Je kunt de autostoel ook gemakkelijk kantelen wanneer je kindje een dutje wil doen, dit doe je door aan het onderste oranje handvat te trekken. De hoes van de autostoel is uitwasbaar en je kunt deze hoes makkelijk van de stoel halen. Je hoeft niet eens de riemen los te maken!

De stoel wordt bij de Consumentenbond met onvoldoende beoordeeld. Bij de ANWB scoort de autostoel een voldoende. De stoel heeft lichte tekortkomingen op het gebied van veiligheid. 

Tweedehands autostoel groep 2/3 kopen?

Wil je een tweedehandsautostoeltje kopen uit groep 2/3? Het autostoeltje mag in dat geval nooit bij een ongeluk betrokken zijn geweest. Hij kan daardoor van binnen beschadigd zijn en dan biedt hij geen bescherming meer. Dat zie je niet aan de buitenkant. Vraag daarom altijd aan de verkoper of er beschadigingen en/of botsingen zijn geweest in het verleden.

Een tweedehands autostoel groep 2/3 is wat minder veilig omdat het vaak oudere modellen stoelen zijn. De nieuwere stoelen zijn uitgerust met de nieuwste en beste veiligheidstechnieken.

Veel gestelde vragen

We krijgen vaak vragen over autostoelen groep 2/3. Het is een belangrijke aankoop en er zijn veel dingen om rekening mee te houden. Hier zijn enkele van de meest gestelde vragen die we krijgen, samen met onze antwoorden.

Een vraag die we vaak horen is: “Wanneer moet ik overstappen van een groep 0 naar een groep 2/3 autostoel?” Het antwoord is dat je dit meestal doet wanneer je kind ongeveer 9 kilogram weegt. Dit is ongeveer ruim een 1 jaar. Maar het is ook belangrijk om te kijken naar de lengte van je kind. De hoofdsteun van de autostoel moet altijd op de juiste hoogte zijn ingesteld, zodat de gordel correct over de schouder en het bekken van je kind loopt.

Een andere veelgestelde vraag is: “Wat is het verschil tussen een autostoel met Isofix en een autostoel die met de gordel wordt geïnstalleerd?” Het belangrijkste verschil is de manier waarop de stoel in de auto wordt bevestigd. Een Isofix-autostoel wordt direct aan de carrosserie van de auto bevestigd, wat zorgt voor een zeer veilige en stabiele installatie. Een autostoel die met de gordel wordt geïnstalleerd, is flexibeler en kan in meer verschillende auto’s worden gebruikt.

Ook vragen mensen vaak: “Is een draaibare autostoel groep 2/3 veilig?” Het antwoord is ja, draaibare autostoelen zijn net zo veilig als niet-draaibare stoelen, zolang ze maar correct worden geïnstalleerd en gebruikt. Het voordeel van een draaibare stoel is dat je je kindje langer achterwaarts kunt vervoeren. 

Ten slotte vragen mensen vaak: “Hoe maak ik mijn autostoel groep 2/3 schoon?” De meeste autostoelen hebben een afneembare hoes die je kunt wassen volgens de instructies op het label. Het is belangrijk om de hoes regelmatig schoon te maken om bacteriën en viezigheid te verwijderen.

Dit zijn slechts enkele van de vragen die we vaak krijgen over autostoelen groep 2/3. Als je nog andere vragen hebt, aarzel dan niet om ze te stellen. We helpen je graag verder om de beste autostoel groep 2/3 voor jouw kind te vinden.

3/5 - (4 stemmen)