beste autostoel groep 3

Autostoel groep 3: kinderstoel. Autostoeltjes in deze categorie kunnen gebruikt worden voor kinderen van ongeveer 3,5 jaar tot 12 jaar. Dit is de laatste groep in de reeks autostoelen. Tussen de groepen is een grote overlap. Zie schema hieronder:

autostoeltjes indeling

Isofix of autogordel autostoel groep 3 ?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezige autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel. We bespreken per soort bevestiging de beste autostoel. We beginnen met de top 5 Isofix bevestiging. Hierna volgt de beste autostoel groep 3 gordelbevestiging.

Beste autostoel groep 3 + Isofix

Autostoelen in groep 3 met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping vanuit groep 2. Maar wat is de beste keuze autostoel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep.

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit oktober 2018.

1. Cybex Solution S-Fix

beste autostoel groep 3Gebruik: voorwaarts vanaf 3-4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg).

De Cybex Solutions S-Fix heeft het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen in autostoel groep 3 van de Consumentenbond.

Het stoeltje is afgeleid van de Cybex Pallas S-fix, maar heeft geen vangtafel en onderstel. Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel en heeft ook Isofix-bevestigingspunten. Dit verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. De stabiliteit kan soms verbeterd worden door de hoofdsteun van de auto te verwijderen of omgekeerd te plaatsen.

2. Britax Römer Kidfix SL SICT (beste koop)

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg).

Britax Römer Kidfix SL SICTDe Britax Römer KIDFIX SL SICT autostoel heeft een nummer 2 positie bij de Consumentenbond in de autostoel groep 3. De stoel heeft het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. De stoel is gemakkelijk te installeren in elke auto, zowel met Isofix als met 3-puntsautogordel. De innovatieve technologie voor superieure zijwaartse botsbescherming, SICT, maakt deze autostoel extra veilig. De KIDFIX SL SICT is geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg (ongeveer 3 tot 12 jaar).

Britax Römer Kidfix XP SICT

Britax Römer Kidfix XP SICT komt overigens ook heel goed uit de test (plaats 4). Verschil? Om je kind volledig te beschermen in het geval van een frontale botsing is de KIDFIX XP SICT voorzien van onze unieke XP-PAD. Deze leidt tot wel 30% van de energie van een botsing weg van de kwetsbare nek van uw kind terwijl het hoofd en de borst ondersteund worden door het schokabsorberende foam.

3. Kiddy Cruiserfix 3 

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg).

Kiddy Cruiserfix 3De Kiddy Cruiserfix 3 had vorig jaar de nummer 1 positie bij de Consumentenbond in de autostoel groep 3. De stoel heeft had ook het predicaat ‘beste uit de tets’ ontvangen. Het nieuwste model van de Cruiserfix-Serie van Kiddy kenmerkt zich door de verbeterde side protection.

De extra functies, zoals een diepere zitpositie, een vijfvoudig verstelbare voetensteun, bieden niet alleen meer comfort, maar ook meer veiligheid door de optimale aanpassing aan de ergonomie van het kind.

De rode gordelvoering verlicht niet alleen het omdoen van de gordel, maar sluit een verkeerde bevestiging uit.

4. Britax Römer Kidfix SL

autostoel groep 3De KIDFIX SL is een zitverhoger met rugleuning en diepe, zacht gevoerde zijsteunen die ontworpen zijn om oudere kinderen het comfort en de bescherming te bieden die ze onderweg nodig hebben. Dit autostoeltje biedt bescherming van hoofd tot heup en garandeert dat iedere reis veilig verloopt.  Heeft een hele de goede prijs / kwaliteit verhouding.

Naast de bewezen veiligheid van BRITAX RÖMER biedt de KIDFIX SL een intuïtieve gordelvoering in een nieuw design. Op deze manier wordt de kans op het verkeerd vastsnoeren van je kindje verminderd. Pure veiligheid, eenvoudiger gaat niet.

5. Cybex Solution M-fix

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud
Cybex Solution M-fixDe Cybex Solution M-Fix is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. De verstelbare veiligheidskussen zorgt ervoor dat je kindje veilig kan slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt. Daarnaast zorgt het nieuwe ventilatiesysteem er voor dat je kindje een prettige zittemperatuur behoudt in de Cybex Solution M-Fix.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden.

De Cybex Solution M-fix staat op nummer 1 bij de ANWB in de autostoel groep 3 met Isofix. 

6. Maxi-Cosi Rodifix Airprotect

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Autostoel groep 3 Dankzij de gepatenteerde AirProtect-technologie wordt het hoofdje van je kindje extra beschermt. De AirProtect-technologie biedt extra bescherming bij de nek en het hoofd. De Maxi-Cosi Rodi Airprotect is met 3-punts autogordel in de auto te bevestigen. Daarnaast beschikt het autostoeltje over een stabiliteitsanker voor extra stevige installatie in de auto. De rugsteun van het autostoeltje groeit in de lengte en breedte met je kindje mee.

De Maxi-Cosi Rodi Airprotect is voorzien van een ontspannen rustand die vanaf de voorzijde te bedienen is. Voor elke kleur auto is er wel een passende autostoel, hij is namelijk in verschillende kleuren vergkrijgbaar.

De Maxi Cosi wordt door de Consumentenbond goed beoordeeld met een 7,6.

Beste autostoel groep 3 + Gordelbevestiging

Autostoelen in deze met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel uit groep 2? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep met gordelbevestiging. De zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 12 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit november 2018.

1. Britax Römer Kid II

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Beste autostoel groep 3Deze autostoel staat op nummer 1 van de lijst van  Consumentenbond. Draagt ook het predicaat ‘beste uit de test’ uit de gordelgroep. De Romer Kid 2 is een lichtgewicht autostoel en daardoor makkelijk te verplaatsen tussen verschillende auto’s. Het zitje groeit met je kindje mee.  De autostoel heeft een diepe kuip met een rugleuning in V-vorm waardoor hij optimaal aansluit bij de lichaamsvorm van je kindje. De zijsteunen zijn diep en zacht gevoerd waardoor ze optimale zijwaartse bescherming bieden. Zowel de rugleuning als hoofdsteun zijn verstelbaar voor nog meer comfort. De Romer Kid 2 plaats je in je auto met de gewone autogordel. De autostoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en online te bestellen.

2. Cybex Solution M SL

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Cybex Solution M-fixDe Cybex Solution M SL staat op nummer in 1 bij de ANWB uit de autostoel groep 3 gordel. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden en is uitgerust met het Linear Side-impact Protection systeem.

3. Maxi-Cosi Rodi XP 2 (beste koop)

Gebruik: vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

beste autostoel groep 3Op nummer 3 de Maxi Cosi Rodi XP 2 uit de beste autostoel groep 3 top 5. Heeft het predicaat’ beste koop’ ontvangen van de Consumentenbond. De praktische kinderautostoel Rodi XP2 van Maxi-Cosi groeit met je kind mee. De brede zitting, de in hoogte verstelbare rugleuning en de hoofdsteun zorgen voor nog meer comfort voor je kind. De rug- en hoofdsteun kan je zowel in de lengte als in de breedte aanpassen aan de groeiontwikkeling van je kind. De lichtgewicht Rodi XP2 installeer je eenvoudig met een 3-puntsautogordel. De autogordel heeft een optimaal verloop dankzij de speciale gordelhaken. Het Side Protection System(SPS) van Maxi-Cosi zorgt ervoor dat je kind extra beschermd is tegen aanrijdingen vanaf de zijkant.

4. Recaro Monza Nova Evo

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Het Recaro Monza Nova Evo Autostoeltje groeit met je kindje mee van 15-36 kg. De autostoel heeft een verstelbare hoofdsteun (11 posities) waardoor je kindje altijd de juiste bescherming krijgt. Het autostoeltje biedt optimale bescherming van het hoofd, de nek en de rug van je kindje. De autostoel heeft versterkte armleuningen die de heupen van je kindje extra goed beschermen.

De autostoel wordt met behulp van de 3-punts autogordel in de auto geïnstalleerd. Je gebruikt deze autostoel altijd met de rijrichting mee.

Een slim ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm krijgt in het Recaro Monza Nova Evo Autostoeltje. De zijwanden van het autostoeltje zijn voorzien van Advanced Side Protection.

5. Hema Junior

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

HEMA autostoel junior-15-36Hema scoort in de lagere autostoel groepen onvoldoende. Echter in autostoel groep 3 scoort HEMA goed met de HEMA Junior. Bij de Consumentenbond een 6,7. De autostoel zorgt ervoor dat het kind op de juiste hoogte zit t.o.v. de 3-punts autogordel, de rugleuning draagt bij aan meer zitcomfort en biedt tevens extra bescherming bij zijwaartse aanrijdingen. De HEMA autostoel junior is eenvoudig in de auto te bevestigen met de 3-punts autogordel. De autostoel heeft een in hoogte verstelbare hoofdsteun zodat de autogordel optimaal ingesteld kan worden t.o.v de lengte van het kindje.

Grote kinderen hebben wat minder ruimte in de lengte. Fijne prijs / kwaliteitsverhouding.

Hema
65,-
Vandaag besteld, morgen in huis
Gratis verzending