fbpx

Autostoel HEMA, hoe veilig en wat zijn de ervaringen?

Een veel gestelde vraag is of de HEMA autostoel veilig is? De HEMA is namelijk geen autofabrikant zoals Maxi Cosi of Cybex maar een warenhuis. Goed om dan even onderzoek te doen naar de veiligheid en ervaringen met de HEMA autostoel. Als ouder is er niets belangrijker dan de veiligheid van je kindje, vooral als je onderweg bent.

Om erachter te komen hoe veilig de autostoel van de HEMA is, hebben we onderzoek gedaan bij verschillende testorganisaties zoals de ADAC, ANWB en de Consumentenbond. Lees hieronder onze bevindingen per autostoel. Sinds april 2024 zijn een aantal oude R44 autostoelen vervangen door nieuwe -Size modellen. Deze zijn verwerkt in het overzicht. 

Waar worden de HEMA autostoelen gemaakt?

HEMA produceert niet zelf autostoelen. De autostoel is gemaakt door de Franse fabrikant TeamTex. Deze fabrikant maakt ook autostoelen voor onder andere het merk Nania en Kids River. TeamTex Group ontwikkelt en produceert al meer dan 20 jaar autostoeltjes en babyproducten.

Welke autostoeltjes verkoopt de HEMA? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet: 

HEMA autostoel Consumentenbond en ANWB test

Een aantal autostoelen van de HEMA zijn getest door Consumentenbond en de ANWB waaronder de doorgroeistoel en de HEMA junior. We bespreken deze uitkoms in deze review. 

NIEUW: Autostoel voor baby HEMA 

 • 15 mnd tot 4 jaar (75 cm -105 cm)
 • Alleen voorwaarts 
 • Gordelbevestiging (geen ISOFIX)
 • Met slaapstand 
 • R-129 goedgekeurd 

Meer info over veiligheid van deze stoel 

NIEUW: i-Size Doorgroei autostoel HEMA gordel

 • van 15 mnd tot 12 jaar (76 tot 150 cm)
 • Bevesting met gordel 
 • Voorwaarts gericht 
 • Met verkleinkussen
 • R129 goedgekeurd

Meer info over veiligheid van deze stoel

Doorgroei autostoel HEMA ISOFIX 

 • Van 1 tot 12 jaar (9-36 kg)
 • Bevestiging ISOFIX en Top-Tether
 • Voorwaarts gericht
 • Met verkleinkussen
 • R-44 goedgekeurd

Meer info over veiligheid van deze stoel 

NIEUW: Autostoel junior HEMA gordel

 • +/- 3 tot 10 jaar (106-150 cm)
 • Bevestiging met gordel
 • Voorwaarts gericht 
 • Verstelbare hoofdsteun 
 • R-129 goedgekeurd 

Meer informatie over veiligheid van deze stoel 

HEMA Autostoel voor baby’s 1 – 4 jaar

 Plus- en minpunten:

+ Goede prijs / kwaliteit
+ Stoelhoes kan gewassen worden
+ Ligstand
+ Zit comfortabel voor het kind
+ i-Size goedgekeurd 
Geen echte ligstand voor baby’s
Kinderen dienen tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden.
Kans op fouten door gordelbevestiging

Dit autostoeltje is vanaf 1 jaar tot 4 jaar te gebruiken. Geschikt voor kinderen van 75 cm tot 105 cm. De autostoel kan in tegenstelling tot het oude model alleen voorwaarts geïnstalleerd worden.  

Veiligheid en installatie
De autostoel biedt veel veiligheid door de diepe zijwanden (S.P.= Side Protection). Je bevestigt het autostoeltje met de in de auto aanwezige 3-punts autogordel. Vervolgens zet je je kindje vast met het 5-punts tuigje dat bij de stoel wordt meegeleverd en dat je met de hand kunt vast trekken.

R129 goedgekeurd (i-Size proof)
Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). De nieuwe HEMA baby autostoel voldoet aan de R129-norm. De stoel is getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. 

Wat zegt de ADAC of de Consumentenbond over de veiligheid?
Deze stoel is niet getest door de ADAC of de Consumentenbond.

Ervaringen van andere gebruikers over de HEMA autostoel voor baby’s?
De nieuwe i-Size autostoel van de HEMA heeft nog geen beoordelingen. De  oude R44 baby autostoel ontvangt een 4,3 van de 5 sterren. Ouders zijn vooral te spreken over de makkelijke Installatie in de auto en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook de aanwezig ligstand is fijn en de stoel zit comfortabel. Gebruikers zijn minder te spreken over de slaapstand voor jonge baby’s. Deze had nog wel iets vlakker gemogen.

Bekijk hieronder de installatie video van de baby autostoelstoel HEMA met gordelbevestiging:

Doorgroei HEMA Autostoel Gordel (1 – 12 jaar)

Plus- en minpunten:

+ Goede prijs / kwaliteit
+ ADAC / ANWB: nog niet getest
+ Stoelhoes kan gewassen worden
+ Goede afwerking
+ Goede gordelloop
+ Heel licht 
+ R129 goedgekeurd 
Geen slaapstand
Kinderen dienen tot minimaal 15 mnd achterwaarts vervoerd te worden.
Bekleding op de hand wassen
Kans op fouten bij installatie door gordelbevestiging

Deze goedkope doorgroei autostoel is ontwikkeld voor kinderen van 76 cm tot 150 cm, in de leeftijd van ongeveer 1 jaar tot twaalf jaar. Het autostoeltje wordt voorwaarts geïnstalleerd. 

Veiligheid en installatie
De kinderautostoel van de HEMA wordt met behulp van de aanwezige autogordels in de auto geïnstalleerd. De hoofdsteun met losse zwarte hoes met witte stippen is in hoogte verstelbaar en geeft zijwaartse bescherming. Kinderen vanaf negen maanden tot ongeveer vier jaar oud kunnen in het 5-punts tuigje worden vastgemaakt, dat wordt meegeleverd met het stoeltje. Deze kan worden verwijderd wanneer het kind ouder is.

R129 goedgekeurd (i-Size)
Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). Deze HEMA autostoel voldoet aan de nieuwste R129-norm. De stoel is getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Ze voldoen aan de nieuwe i-Size wet. Kinderen dienen volgens deze nieuwe wet tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden

Wat zegt de ANWB / ADAC of de Consumentenbond over de veiligheid?
Deze nieuwe HEMA stoel is nog niet getest door de ANWB / ADAC. 

Ervaringen HEMA autostoel gordel?
De nieuwe i-Size variant heeft nog geen reviews. De oude doorgroei autostoel ontving 4,4 sterren van de 5 op hema.nl. Ouders vinden het vooral een mooie stoel. De stoel is makkelijk te tillen naar een andere auto omdat hij heel licht is. Gebruikers zijn minder te spreken over dat er geen slaapstand aanwezig is. Voor de allerkleinste van 9 maanden is de hoofdsteun net iets te hoog.   

Doorgroei HEMA Autostoel ISOFIX (1 jaar – 12 jaar)

Plus- en minpunten:
+ Goede prijs / kwaliteit
+ Stoelhoes kan gewassen worden
+ Goede afwerking
+ Goede gordelloop
+ Eenvoudige montage in de auto
+ Vrij licht (6,4 kilo)
Geen i-Size
Geen mogelijkheid om achterwaarts te vervoeren
Geen slaapstand
Bekleding op de hand wassen

Deze Isofix doorgroei autostoel is ontwikkeld voor kinderen van 9 tot 36 kilo, in de leeftijd van ongeveer 1 tot twaalf jaar. Het autostoeltje wordt voorwaarts geïnstalleerd.

Veiligheid en installatie
De comfortabele kinderautostoel heeft een Isofix-bevestiging met een Top Tether aansluiting. De stoel is alleen te bevestigen met Isofix. De hoofdsteun met losse zwarte hoes met witte stippen is in hoogte verstelbaar en geeft zijwaartse bescherming. Kinderen vanaf negen maanden tot ongeveer vier jaar oud kunnen in het 5-punts tuigje worden vastgemaakt, dat wordt meegeleverd met het stoeltje. Deze kan worden verwijderd wanneer het kind ouder is.

Geen i-Size wel R44 norm
Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). Deze HEMA autostoel voldoet aan de R44-norm. De stoel is getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Ze voldoen echter nog niet aan de nieuwe i-Size wet. Kinderen dienen volgens deze nieuwe wet minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden. Deze stoel mag tot 1 september 2024 worden verkocht.

Wat zegt de ADAC of de Consumentenbond over de veiligheid?
Deze HEMA stoel is in het verleden getest door de Consumentenbond. Hierin kwam naar voren dat de autostoel een goede ondersteuning geeft aan de benen en een comfortabele zithouding biedt. De autostoel heeft weinig ruimte nodig en de bekleding is eenvoudig te verwijderen. Helaas scoorde de stoel minder goed op het gebied van veiligheid. De stoel geeft minder goede bescherming in frontale botsing en biedt gemiddelde bescherming bij een botsing van opzij. Het kinderzitje is niet stevig vast te zetten op de autostoel. 

Ervaringen HEMA autostoel ISOFIX?
De autostoel ontvangt 4,1 sterren van de 5 op hema.nl. Ouders vinden het vooral een mooie stoel. De autostoel is gemakkelijk in de auto te bevestigen met Isofix. De stoel is makkelijk te tillen naar een andere auto omdat hij licht is. Gebruikers zijn minder te spreken over dat er geen slaapstand aanwezig is. Voor de allerkleinste van 9 maanden is de hoofdsteun net iets te hoog.   

Autostoel junior HEMA gordel (van 3 – 12 jaar)

Plus- en minpunten:
+ Goede prijs / kwaliteit
+ ANWB / ADAC-score: niet bekend
+ Laag risico op letsel
+ Vastgespen is eenvoudig
+ Goede gordelloop
+ Eenvoudige montage in de auto
+ Heel licht 
+ i-Size gekeurd 
Geen slaapstand
Bekleding op de hand wassen
Kans op fouten bij installatie door gordelbevestiging
Stoeltje kan wat wiebelen

De autostoel junior is een autostoeltje voor kinderen van 106 cm tot 150 cm in de leeftijd van ongeveer 3 tot 10 jaar. De rugleuning draagt bij aan het zitcomfort en biedt ook extra bescherming bij zijwaartse aanrijdingen. Het stoeltje wordt voorwaarts geïnstalleerd.

Veiligheid en installatie
De rugleuning draagt bij aan het zitcomfort en biedt ook extra bescherming bij zijwaartse aanrijdingen. De autostoel HEMA junior is eenvoudig te bevestigen met de 3-punts gordel in de auto. Het autostoeltje wordt geleverd zonder tuigje. De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar zodat de autogordel ingesteld kan worden op de lengte van het kind.

R129 gekeurd (i-Size)
Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). Deze HEMA autostoel voldoet aan de nieuwste R129-norm. De stoel is getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen.

Wat zegt de ANWB / ADAC of de Consumentenbond over de veiligheid?
Deze nieuwe HEMA stoel is nog niet getest door de ANWB / ADAC. De R-44 variant wel en deze kwam met een goede voldoende uit de test. 

Ervaringen van andere gebruikers over de HEMA autostoel junior?
De nieuwe junior autostoel heeft nog geen beoordelingen. De oude autostoel ontvangt 4.3 sterren van de 5 op hema.nl. Ouders vinden het vooral een hele gemakkelijke en praktische stoel. De stoel is eenvoudig te installeren en lekker licht. Ook de prijs /kwaliteitsverhouding is goed. Ouders vinden de stoel wel iets rechtop staan en missen de slaapstand.

Zijn de Hema autostoelen veilig? 

Deze HEMA autostoelen voldoen aan de R44-norm of de R129 norm. De stoelen zijn getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Nog niet alle HEMA autostoelen voldoen echter aan de nieuwe i-Size wet. Kinderen dienen volgens deze nieuwe wet minimaal de eerste 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden

Plaats een reactie