fbpx

Autostoel HEMA, hoe veilig en wat zijn de ervaringen?

Een veel gestelde vraag is of de HEMA autostoel veilig is? De HEMA is namelijk geen autofabrikant zoals Maxi Cosi of Cybex maar een warenhuis. Goed om dan even onderzoek te doen naar de veiligheid en ervaringen met de HEMA autostoel. Als ouder is er niets belangrijker dan de veiligheid van je kindje, vooral als je onderweg bent.

Om erachter te komen hoe veilig de autostoel van de HEMA is, hebben we onderzoek gedaan bij verschillende testorganisaties zoals de ADAC, ANWB en de Consumentenbond. Lees hieronder onze bevindingen per autostoel. 

Waar worden de HEMA autostoelen gemaakt?

HEMA produceert niet zelf autostoelen. De autostoel is gemaakt door de Franse fabrikant TeamTex. Deze fabrikant maakt ook autostoelen voor onder andere het merk Nania en Kids River. TeamTex Group ontwikkelt en produceert al meer dan 20 jaar autostoeltjes en babyproducten.

Welke autostoeltjes verkoopt de HEMA? We hebben ze hieronder op een rijtje gezet: 

Autostoel voor baby HEMA 

 • 0 tot ongeveer 7 jaar (0-25 kg)
 • Voorwaarts en achterwaarts 
 • Gordelbevestiging 
 • Met slaapstand 
 • R-44 goedgekeurd 

Meer info over veiligheid van deze stoel 

Doorgroei autostoel HEMA gordel

 • van 1 tot 12 jaar (9-36 kg)
 • Bevesting met gordel 
 • Voorwaarts gericht 
 • Met verkleinkussen
 • R-44 goedgekeurd

Meer info over veiligheid van deze stoel

Doorgroei autostoel HEMA ISOFIX

 • Van 1 tot 12 jaar (9-36 kg)
 • Bevestiging ISOFIX en Top-Tether
 • Voorwaarts gericht
 • Met verkleinkussen
 • R-44 goedgekeurd 

Meer info over veiligheid van deze stoel 

Autostoel junior HEMA gordel

 • 3 tot 10 jaar (15-36 kg)
 • Bevestiging met gordel
 • Voorwaarts gericht 
 • Verstelbare hoofdsteun 
 • R-44 goedgekeurd 

Meer informatie over veiligheid van deze stoel 

HEMA Autostoel voor baby’s 0 -7 jaar

 Plus- en minpunten:

+ Goede prijs / kwaliteit
+ Stoelhoes kan gewassen worden
+ 2 ligstanden
+ Zit comfortabel voor het kind
+ Vrij licht voor een meegroeistoel (6,7 kilo)
Geen i-Size
Geen echte ligstand voor baby’s
Kinderen dienen tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden.
Kans op fouten door gordelbevestiging

Dit autostoeltje is vanaf de geboorte tot 7 jaar te gebruiken. Geschikt voor kinderen van 0 tot 25 kilo Plaats de autostoel voor babys vanaf 9 kilo met de rijrichting mee in de auto. Voor babys tot 9 kilo gebruik je het autostoeltje juist tegen de rijrichting in.

Veiligheid en installatie
De autostoel biedt veel veiligheid door de diepe zijwanden (S.P.= Side Protection). Je bevestigt het autostoeltje met de in de auto aanwezige 3-punts autogordel. Vervolgens zet je je kindje vast met het 5-punts tuigje dat bij de stoel wordt meegeleverd en dat je met de hand kunt vast trekken.

Geen i-Size wel R44 norm
Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). De HEMA baby autostoel voldoet aan de R44-norm. De stoel is getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Ze voldoen echter nog niet aan de nieuwe i-Size wet. Deze stoel mag nog tot 1 september 2024 worden verkocht.

Wat zegt de ADAC of de Consumentenbond over de veiligheid?
Deze stoel is niet getest door de ADAC of de Consumentenbond.

Ervaringen van andere gebruikers over de HEMA autostoel voor baby’s?
De  autostoel ontvangt een 4,3 van de 5 sterren. Ouders zijn vooral te spreken over de makkelijke Installatie in de auto en de goede prijs/kwaliteit verhouding. Ook de 2 aanwezige ligstanden zijn fijn en de stoel zit comfortabel. Gebruikers zijn minder te spreken over de slaapstand voor jonge baby’s. Deze had nog wel iets vlakker gemogen.

Bekijk onderstaande filmpje voor de installatie: 

Doorgroei HEMA Autostoel Gordel (1 jaar – 12 jaar)

Plus- en minpunten:

+ Goede prijs / kwaliteit
+ ADAC-Score: 3,1
+ Stoelhoes kan gewassen worden
+ Goede afwerking
+ Goede gordelloop
+ Heel licht (4,5 kilo)
Geen i-Size en hierdoor minder zijwaartse bescherming
Geen slaapstand
Bekleding op de hand wassen
Kans op fouten bij installatie door gordelbevestiging

Deze goedkope doorgroei autostoel is ontwikkeld voor kinderen van 9 tot 36 kilo, in de leeftijd van ongeveer 1 jaar tot twaalf jaar. Het autostoeltje wordt voorwaarts geïnstalleerd.

Veiligheid en installatie
De kinderautostoel van de HEMA wordt met behulp van de aanwezige autogordels in de auto geïnstalleerd. De hoofdsteun met losse zwarte hoes met witte stippen is in hoogte verstelbaar en geeft zijwaartse bescherming. Kinderen vanaf negen maanden tot ongeveer vier jaar oud kunnen in het 5-punts tuigje worden vastgemaakt, dat wordt meegeleverd met het stoeltje. Deze kan worden verwijderd wanneer het kind ouder is.

Geen i-Size wel R44 norm
Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). Deze HEMA autostoel voldoet aan de R44-norm. De stoel is getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Ze voldoen echter nog niet aan de nieuwe i-Size wet. Kinderen dienen volgens deze nieuwe minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden. Deze stoel mag daarom niet meer na 31 augustus 2024 worden verkocht.

Wat zegt de ADAC of de Consumentenbond over de veiligheid?
Deze HEMA stoel komt overeen met de NANIA i-Max SP die in dezelfde fabriek is gemaakt. De NANIA heeft echter andere bekleding, maar heeft wel hetzelfde frame. De NANIA is in het verleden getest door de ADAC. De stoel heeft een 3,1 ontvangen dat als voldoende wordt beschouwd.

Wat kwam in test als goed naar voren? Gordelloop is goed, het stoeltje staat stabiel in de auto, montage is eenvoudig, zitje is licht, bekleding is makkelijk te verwijderen en heeft een goede afwerking.

Wat kwam als minder goed uit de test?  Gemiddeld risico op letsel bij een frontale botsing en zijdelingse botsing, vastgespen van het kind is tamelijk bewerkelijk, zithouding is niet optimaal en de bekleding mag alleen met de hand gewassen worden

Ervaringen HEMA autostoel gordel?
De autostoel ontvangt 4,4 sterren van de 5 op hema.nl. Ouders vinden het vooral een mooie stoel. De stoel is makkelijk te tillen naar een andere auto omdat hij heel licht is. Gebruikers zijn minder te spreken over dat er geen slaapstand aanwezig is. Voor de allerkleinste van 9 maanden is de hoofdsteun net iets te hoog.   

Doorgroei HEMA Autostoel ISOFIX (1 jaar – 12 jaar)

Plus- en minpunten:
+ Goede prijs / kwaliteit
+ Stoelhoes kan gewassen worden
+ Goede afwerking
+ Goede gordelloop
+ Eenvoudige montage in de auto
+ Vrij licht (6,4 kilo)
Geen i-Size
Geen mogelijkheid om achterwaarts te vervoeren
Geen slaapstand
Bekleding op de hand wassen

Deze Isofix doorgroei autostoel is ontwikkeld voor kinderen van 9 tot 36 kilo, in de leeftijd van ongeveer 1 tot twaalf jaar. Het autostoeltje wordt voorwaarts geïnstalleerd.

Veiligheid en installatie
De comfortabele kinderautostoel heeft een Isofix-bevestiging met een Top Tether aansluiting. De stoel is alleen te bevestigen met Isofix. De hoofdsteun met losse zwarte hoes met witte stippen is in hoogte verstelbaar en geeft zijwaartse bescherming. Kinderen vanaf negen maanden tot ongeveer vier jaar oud kunnen in het 5-punts tuigje worden vastgemaakt, dat wordt meegeleverd met het stoeltje. Deze kan worden verwijderd wanneer het kind ouder is.

Geen i-Size wel R44 norm
Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). Deze HEMA autostoel voldoet aan de R44-norm. De stoel is getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Ze voldoen echter nog niet aan de nieuwe i-Size wet. Kinderen dienen volgens deze nieuwe wet minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden. Deze stoel mag tot 1 september 2024 worden verkocht.

Wat zegt de ADAC of de Consumentenbond over de veiligheid?
Deze HEMA stoel is niet getest door de ADAC of de Consumentenbond. De stoel komt wel overeen met de bovengenoemde HEMA autostoel met gordel. Er zullen dus veel overeenkomsten zijn. De Isofix uitvoering is duurder maar is staat wel stabieler en meer verankerd in de auto.

Ervaringen HEMA autostoel ISOFIX?
De autostoel ontvangt 4,1 sterren van de 5 op hema.nl. Ouders vinden het vooral een mooie stoel. De autostoel is gemakkelijk in de auto te bevestigen met Isofix. De stoel is makkelijk te tillen naar een andere auto omdat hij licht is. Gebruikers zijn minder te spreken over dat er geen slaapstand aanwezig is. Voor de allerkleinste van 9 maanden is de hoofdsteun net iets te hoog.   

Autostoel junior HEMA gordel (van 3 – 12 jaar)

Plus- en minpunten:
+ Goede prijs / kwaliteit
+ ADAC-score: 2,3 (goed)
+ Laag risico op letsel
+ Vastgespen is eenvoudig
+ Goede gordelloop
+ Eenvoudige montage in de auto
+ Heel licht (3,9 kilo)
Geen i-Size
Geen slaapstand
Bekleding op de hand wassen
Stoeltje kan wat wiebelen

De autostoel junior is een autostoeltje voor kinderen van 15 tot 36 kilo in de leeftijd van ongeveer 3 tot 10 jaar. De rugleuning draagt bij aan het zitcomfort en biedt ook extra bescherming bij zijwaartse aanrijdingen. Het stoeltje wordt voorwaarts geïnstalleerd.

Veiligheid en installatie
De rugleuning draagt bij aan het zitcomfort en biedt ook extra bescherming bij zijwaartse aanrijdingen. De autostoel HEMA junior is eenvoudig te bevestigen met de 3-punts gordel in de auto. Het autostoeltje wordt geleverd zonder tuigje. De hoofdsteun is in hoogte verstelbaar zodat de autogordel ingesteld kan worden op de lengte van het kind.

Geen i-Size wel R44 norm
Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). Deze HEMA autostoel voldoet aan de R44-norm. De stoel is getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Ze voldoen echter nog niet aan de nieuwe i-Size wet. Kinderen dienen volgens deze nieuwe wet minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden. Deze stoel mag daarom niet meer na 31 augustus 2024 worden verkocht.

Wat zegt de ADAC of de Consumentenbond over de veiligheid?
Deze HEMA stoel komt overeen met de NANIA Befix SP. De NANIA heeft echter andere bekleding, maar heeft wel hetzelfde frame. De NANIA Befix SP is in het verleden getest door de ADAC. De stoel heeft een 2,3 ontvangen dat als goed wordt beschouwd.

Wat kwam in test als goed naar voren? Het stoeltje heeft een laag risico op letsel bij frontale en zijdelingse botsing. De gordelloop is  goed, kans op bedieningsfouten is klein, vastgespen is eenvoudig, zitje is heel licht en snel te monteren.

Wat kwam als minder goed uit de test?
Het zitje staat staat niet bijzonder stabiel in de auto, de polstering is wat dun en de ruimte in het zitje is middelmatig. De bekleding is te wassen, maar wel met de hand.

Ervaringen van andere gebruikers over de HEMA autostoel junior?

De autostoel ontvangt 4.3 sterren van de 5 op hema.nl. Ouders vinden het vooral een hele gemakkelijke en praktische stoel. De stoel is eenvoudig te installeren en lekker licht. Ook de prijs /kwaliteitsverhouding is goed. Ouders vinden de stoel wel iets rechtop staan en missen de slaapstand.

Zijn de Hema autostoelen veilig? 

Deze HEMA autostoelen voldoen aan de R44-norm. De stoelen zijn getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Ze voldoen echter nog niet aan de nieuwe i-Size wet. Kinderen dienen volgens deze nieuwe wet minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd te worden

5/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie