fbpx

Autostoel met Isofix en gordel bevestiging, handig als je wisselt tussen auto’s

Een autostoel met Isofix en gordel kan uitkomst bieden als jullie bijvoorbeeld 2 gezinsauto’s hebben waarvan 1 niet over Isofixhaken beschikt. Voorheen was er voldoende keuze, echter met de komst van de i-Size wet is dit aanbod veranderd. Er zijn weinig autostoelen verkrijgbaar die zowel met Isofix als met de gordel zijn vast te zetten, met uitzondering van de draagbare baby autostoeltjes. Autostoelen moeten namelijk aan allerlei voorwaarden en strenge veiligheidseisen voldoen. Een i-Size autostoel die met gordel en Isofix vastgezet kan worden is voor een fabrikant een hele uitdaging om te maken. Aangezien de vraag ook niet groot is en veel ouders de voorkeur geven aan Isofix, zullen er weinig autostoelen met beide bevestigingen gemaakt worden. Er bestaan nog wel R-44 oude norm autostoelen die met Isofix en gordel bevestigd kunnen worden. Deze stoelen zijn alleen niet i-Size proef en mogen verkocht worden tot 1 september 2024. Een andere oplossing is om te kiezen voor alléén een autostoel met gordel. Zo kun je in beide auto’s de autostoel installeren.

Welke autostoelen beschikken over zowel Isofix als gordel en komen goed uit de test? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste autostoelen met Isofix en gordelbevestiging.

Autostoelen met Isofix en gordel bevestiging groep 0/1+

Vooral in de groep 0+/1 is de behoefte aan een autostoel met zowel isofix en gordel het meest aanwezig. In deze fase word de autostoel met baby namelijk nog uit de auto gehaald. Je kunt dan de stoel bijvoorbeeld op de kinderwagen klikken of meenemen naar binnen.

Maxi-Cosi Pebble Pro

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm

Maxi Cosi Pebble PusEen autostoel die bij zowel de ANWB als de Consumentenbond zeer goed uit te test komt is de Maxi – Cosi Pebble Pro in combinatie met de Maxi-Cosi Familyfix2 I-size base.

Bij de beste autostoel in de categorie gordel scoort deze stoel ook een goede voldoende. De voorloper van deze Maxi Cosi is de Pebble Plus.

Het autostoeltje is heel veilig en eenvoudig. Je loopt zeer weinig gevaar voor het verkeerd vastzetten van autostoel middels Isofix. Het vastgespen van de baby is heel eenvoudig. Zitje is voor de eerste keer heel eenvoudig en snel te monteren.

Ook met het Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size of het Maxi-Cosi 3wayFix onderstel is het autostoeltje heel veilig en eenvoudig te installeren.

De stoel is ook vast te zetten met gordels. Je hebt dan geen onderstelsel (base) nodig. Isofix heeft altijd de voorkeur boven gordels.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid (bij Isofix bevestiging)  + Onderdeel van de 2wayFamily + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + goede prijs/kwaliteit

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst) weegt zwaar

Beste autostoel groep 0

Maxi Cosi Pebble Pro

Beste getest Consumentenbond gordel

Waar te koop?

bol.com (€139,00)
amazon.nl (€139,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

Maxi Cosi FamilyFix 2

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

Autostoelen met Isofix en gordel bevestiging groep 0/1/2/3 van 0 -12 jaar 

LIONELO Sander draaibare autostoel 

autostoel met isofix en gordelHet draaibare kinderzitje LIONELO Sander autostoel kan in voertuigen die over geen Isofix-systeem beschikken, met de voertuiggordels worden gemonteerd, waardoor de mogelijkheid om het kinderzitje in vrijwel elke auto te gebruiken. We moeten wel opmerken dat het 360 graden systeem niet goed werkt als de stoel met de gordels is geïnstalleerd. De autostoel is ook met Isofix te installeren in combinatie met de Top-Tether. 

De stoel heeft 4 ligstanden zodat je kindje ook nog lekker een dutje in de auto kunt doen.  De stoel beschikt over extra zijdelingse bescherming die de impactenergie absorberen. De hoofdsteun beschikt over een kussen dat de nek ondersteunt en het hoofd van het kind beschermt.

De stoel heeft total 14 instellingen die ervoor zorgen dat het kinderzitje met het kind groeit. De autostoel is verkrijgbaar bij Amazon. Ontvangt goede beoordelingen van andere gebruikers. Lees ze hier. 

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + draaibaar (alleen met isofix)  + voldoet aan de ECE R44/04 -norm + ook met gordels vast te zetten + goede prijs/ kwaliteit

Nadelen: geen i-Size riempjes draaien – stoel wiebelt

Peuter en kinder autostoelen met Isofix en gordel bevestiging

Een autostoel voor een peuter blijft doorgaans in de auto. Toch kan het voorkomen dat er gewisseld moet worden tussen 2 auto’s. De best geteste autostoel met zowel Isofix als gordelbevestiging is de Kiddy Phoenixfix 3. Deze is helaas niet meer verkrijgbaar.

1. Cybex Pallas M SL

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel of Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

Cybex Pallas M SLDe best beoordeelde autostoel uit groep 1/2/3 met gordelbevestiging is de Cybex Palles M SL. Getest door zowel ANWB als de Consumentenbond. Kenmerkende van dit autostoeltje is het vangkussentje. Vanaf 15 kg te gebruiken zonder vangtafel. het stoeltje staat in sommige gevallen stabieler wanneer de hoofdsteun van de autostoel is weggehaald.

Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel

Niet ieder kind accepteert de aanwezigheid van een vanglichaam, het is verstandig om dit voor de koop uit te proberen. De Cybex Pallas M is overigens ook een prima autostoeltje.

Het voorwaarts gericht zitje kan vastgezet worden met een 3-puntsgordel maar ook met Isofix. De autostoel is uitgerust met een Linear Side-impact Protection Systeem. Dit zorgt ervoor dat de kracht bij een botsing vanaf de zijkant met 25% vermindert.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + Linear Side-impact Protection Systeem +verstelbare hoofdstand + geoptimaliseerd ventilatiesysteem + voldoet aan de ECE R44/04 -norm + ook met Isofix vast te zetten

Nadelen: geen i-Size  bekleding is lastig te verwijderen prijzig

Cybex Pallas M SL

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

2. Britax Römer Evolva 123 SL SICT

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts

Britax Römer Evolva 123 SL SICTDe meest veilige autostoelen in deze groep zijn met een vangkussentje. Maar wat als jullie kindje dit helemaal niet fijn vindt? Dan zijn er gelukkig ook nog andere autostoelen met Isofix en autogordel bevestiging. Wel opgemerkt dat deze deze stoelen minder veilig uit de testen naar voren komen. De Britax Römer Evolva 123 SL SICT is een stoel zonder vangkussentje maar nog wel een voldoende behaald. 

Het voorwaarts gericht zitje kan worden vastgezet met een 3-puntsgordel en heeft ook Isofix bevestigingspunten. Dit verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. De stabiliteit kan soms verbeterd worden door de hoofdsteun van de auto te verwijderen of omgekeerd te plaatsen.

[dfrcs name=”Britax Romer Evolva 123 SL SICT”]
Britax Römer Evolva 1-2-3 SL SICT – Autostoel – Cosmos Black

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

3. Maxi Cosi RodiFix S

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie:  autogordel of Isofix| Slaapstand: nee/ ja (nieuwe model wel)  |I-Size: nee / ja (nieuwe model wel) Gewicht: 6,2 kg| Afmeting: D51 x B44-51 x L63,5 cm | ANWB/ADAC test: 1,9 (goed)

beste autostoel groep 3Deze autostoel ontvangt ontzettend veel goede beoordeling. Bij bol.com scoort deze stoel een 4,7 uit 5 sterren!

Met de Maxi Cosi RodiFix S i-Size neem je je kindje van 3,5 tot 12 jaar veilig mee in de auto. De stoel is geschikt voor kinderen vanaf 100 cm met een maximale lengte van 150 centimeter en een maximaal gewicht van 36 kilogram.

Gebruik het Isofix systeem om de stoel eenvoudig en stevig vast te zetten. Je kunt ook de gordel gebruiken om de stoel vast te zetten. De rugleuning is verstelbaar in hoogte en breedte, zodat de stoel met je kind meegroeit. Jouw kind kan vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar achterover leunen met de 3 slaapstanden. De duurzame autostoelbekleding is ontworpen met Eco Care, wat betekent dat de bekleding bestaat uit 100% gerecyclede stoffen. Eenvoudig te verwijderen en machinewasbaar.

Oude model RodiFix AirProtect:

Het oude model Rodifix AirProtect heeft geen slaapstanden en is alleen in hoogte verstelbaar. De stoel is ook iets breder. De stoel is niet i-Size proof.

Totaal zijn er 6 soorten Rodifix autostoelen. De RodiFix S is het meest verkochte stoeltje. Wil je de verschillen weten om de juiste keuze te maken? Lees dan hier onze review en testrapport over de Maxi Cosi Rodifix Pro2, Pro, S, R, M en Air.

Voordelen:  – nieuwe model is i-Size – Duurzaam materiaal – goede afwerking hoes kan in de was ook met gordel te installeren in breedte en hoogte verstelbaar – 3 slaapstanden

Nadelen:  De stoel maakt soms een krakend geluid in het bovenste gedeelte (bij bewegen) – oude uitvoering is niet i-Size proof (minder bescherming van opzij)

5/5 - (1 stemmen)

Beste getest Consumentenbond gordel

Waar te koop?

bol.com (€139,00)
amazon.nl (€139,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

Waar te koop?

amazon.nl (€134,00)
bol.com (€149,00)
blokker.nl (€232,86)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:12 pm