Autostoel met Isofix en gordel bevestiging

isofix en gordel bevestiging

Een autostoel met Isofix en gordel kan uitkomst bieden als jullie bijvoorbeeld 2 gezinsauto’s hebben waarvan 1 niet over Isofixhaken beschikt. Welke autostoelen beschikken over zowel Isofix als gordel en komen goed uit de test? Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste autostoelen met Isofix en gordelbevestiging.

Bekijk de autostoelen in groep 0:  0 tot 12 maanden 

Bekijk de autostoelen in groep 1: 1 – 4 jaar 

Bekijk de autostoelen in groep 2: 1-12 jaar

Autostoelen met Isofix en gordel bevestiging groep 0/1+

Vooral in de groep 0+/1 is de behoefte aan een autostoel met zowel isofix en gordel het meest aanwezig. In deze fase word de autostoel met baby namelijk nog uit de auto gehaald. Je kunt dan de stoel bijvoorbeeld op de kinderwagen klikken of meenemen naar binnen.

1. Maxi-Cosi Pebble Pro

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm

Maxi Cosi Pebble PusEen autostoel die bij zowel de ANWB als de Consumentenbond zeer goed uit te test komt is de Maxi – Cosi Pebble Pro in combinatie met de Maxi-Cosi Familyfix2 I-size base.

Bij de beste autostoel in de categorie gordel scoort deze stoel ook een goede voldoende. De voorloper van deze Maxi Cosi is de Pebble Plus.

Het autostoeltje is heel veilig en eenvoudig. Je loopt zeer weinig gevaar voor het verkeerd vastzetten van autostoel middels Isofix. Het vastgespen van de baby is heel eenvoudig. Zitje is voor de eerste keer heel eenvoudig en snel te monteren.

Ook met het Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size of het Maxi-Cosi 3wayFix onderstel is het autostoeltje heel veilig en eenvoudig te installeren.

De stoel is ook vast te zetten met gordels. Je hebt dan geen onderstelsel (base) nodig. Isofix heeft altijd de voorkeur boven gordels.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid (bij Isofix bevestiging)  + Onderdeel van de 2wayFamily + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + goede prijs/kwaliteit

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst) weegt zwaar

2. Cybex Aton M i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm

beste autostoel groep 0Ook in deze autostoel in combinatie met het i-Size onderstel zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel staat bij de ANWB en bij de Consumentenbond op nummer 4 van best geteste autostoelen groep 0+. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters.

De stoel is ook doormiddels van autogordels vast te zetten. Isofix heeft altijd de voorkeur in verband met veiligheid.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid bij Isofix bevestiging + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto met iSize onderstel + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje.

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag

3. Maxi Cosi Rock + FamilyFix onderstel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm

Maxi Cosi RockNieuw in de best geteste autostoelen is de Maxi Cosi Rock. Deze autostoel in combinatie met het het FamilyFix onderstel scoort bij de Consumentenbond het predikaat ‘beste koop’. Bij de ANWB een nummer 6 positie. Beste koop omdat de stoel een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft. Het autostoeltjes is zeer veilig volgens de laatste -Size norm. Ook in gewicht scoort deze stoel goed. Iets lichter dan de Pebble Plus. Het zitje neemt wel veel ruimte in beslag.

Verder de Maxi Cosi Rock eenvoudig in gebruik. Je klikt de stoel eenvoudig en foutloos in de base (FamilyFix). Maar ook met behulp van autogordels.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid bij Isofix bevestiging + Onderdeel van de 2wayFamily + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + licht in gewicht

Nadelen: – Neem veel ruimte in beslag, bekleding was lastig te verwijderen  (hoes biedt uitkomst)

Peuterautostoelen met Isofix en gordel bevestiging

Een autostoel voor een peuter blijft doorgaans in de auto. Toch kan het voorkomen dat er gewisseld moet worden tussen 2 auto’s. De best geteste autostoel met zowel Isofix als gordelbevestiging is de Kiddy Phoenixfix 3.

1. Kiddy Phoenixfix 3 Isofix en gordel

Gebruik:  Vanaf 1 jaar tot 4 jaar / tot 105 cm
Met de rijrichting mee

Kiddy Phoenixfix 3 heeft 2 predicaten ontvangen van de Consumentenbond. De ‘beste koop’ en de ‘beste uit de test’. Ook bij de ANWB staat de stoel op nummer 1. Ook deze stoel heeft als kenmerk dat het geen harnasje heeft, maar een vangtafeltje. Dit is een kussentje dat op de schoot en tegen de buik van het kindje wordt bevestigd. Sommige ouders vinden het lastig om te bepalen hoe strak het vangtafeltje tegen de buik aan moet.  Het kussentje kan tevens als gebruikt worden op een dutje op te doen. Vastzetten kan met een 3-puntsgordel en het heeft ook Isofix bevestigingspunten.

Niet iedere peuter accepteert de aanwezigheid van een vangtafeltje. Als tip willen wij meegeven om de stoel voor de koop uit te proberen.

Kinderautostoel met Isofix en gordel bevestiging

1. Britax Römer Evolva 123 SL SICT

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts

Britax Römer Evolva 123 SL SICTDe meest veilige autostoelen in deze groep zijn met een vangkussentje. Maar wat als jullie kindje dit helemaal niet fijn vindt? Dan zijn er gelukkig ook nog andere autostoelen met Isofix en autogordel bevestiging. Wel opgemerkt dat deze deze stoelen minder veilig uit de testen naar voren komen. De Britax Römer Evolva 123 SL SICT is een stoel zonder vangkussentje maar nog wel een voldoende behaald. 

Het voorwaarts gericht zitje kan worden vastgezet met een 3-puntsgordel en heeft ook Isofix bevestigingspunten. Dit verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. De stabiliteit kan soms verbeterd worden door de hoofdsteun van de auto te verwijderen of omgekeerd te plaatsen.

[dfrcs name=”Britax Romer Evolva 123 SL SICT”]
Rate this post

Verkrijgbaar bij:

amazon.nl
bol.com