Autostoel met ligstand

Een autostoel met ligstand is ideaal voor lange afstanden. Je kindje kan zo aangenaam een slaapje doen terwijl jullie naar de plaats van bestemming rijden. De keuze van een autostoel met ligstand is afhankelijk van een aantal factoren. Vooral de veiligheid en lengte staan voorop bij aanschaf van een goede autostoel. Gebruik NOOIT de kinderwagenbak op de achterbank, ook niet wanneer die met gordels is vastgezet. Die biedt geen enkele bescherming bij een botsing. 

Achteruitkijkend
Sinds 2013 is besloten dat kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend te vervoeren. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Ook stoeltjes met een slaapstand kunnen voldoen aan de i-Size norm. Dat is dus groep 0 + met een overlapping naar groep 1. In een babyzitje kan dit tot het hoofdje boven de schaal van het zitje uitkomt. Hierna kan veilig overgestapt worden op groep 1. Zie onderstaande schema in welke groep jullie kindje valt:

indeling autostoelen

Welke autostoel met ligstand is als beste getest?

Er zijn een aantal autostoelen met ligstand die goed uit testen van de ANWB en de Consumentenbond naar voren komen. Wij hebben de beste op een rijtje gezet in de groepen 0, 0+ en 1/2.

Bekijk hier de beste autostoelen met ligstand in de categorie:

>>   Groep 0: 0-1,5 jaar 

>>   Groep 0/1: 0-4 jaar

>>   Groep 1/2: 1-7 jaar 

Beste autostoel met ligstand Groep 0+

Gebruik nooit de kinderwagenbak op de achterbank, ook niet wanneer deze met gordels is vastgezet. Die biedt geen enkele bescherming bij een botsing. De autostoelen hieronder bieden deze bescherming wel.

1. De Maxi Cosi Jade reiswieg

Gebruik reiswieg:  vanaf te geboorte tot ongeveer 6 maanden

autostoel met ligstand JadeWil je je kindje helemaal liggend vervoeren? Maxi Cosi heeft ook een reiswieg ontworpen die veilig vervoerd kan worden in de auto. Wel in combinatie met de FamilyFix 3 base! De reiswieg staat op nummer 1 van de Consumentenbond.

Deze Maxi Cosi Jade biedt jullie kindje het ultieme comfort tijdens het slapen. De reiswieg is voorzien van een zacht matrasje en een afneembaar dekje. Ook zit er een verkleiner bij voor je pasgeboren kindje die niet alleen zorgt voor veiligheid, maar ook voor een geborgen gevoel.

De Jade reiswieg is uniek in zijn soort. De Maxi Cosi Jade is namelijk de eerste R129-compatibele (iSize goedgekeurd) reiswieg om te reizen met een baby in de auto.

Zo kan je kindje ongestoord blijven slapen, waar je ook naar toe gaat. Met behulp van de Maxi Cosi FamilyFix 3 klik je de reiswieg eenvoudig vast op de base met de Click & Go-bevestiging en kan je op pad met je kleintje.

In de reiswieg zit een 3-punts gordeltje waarin je je kindje vastzet, als je de reiswieg in de auto zet. Wanneer je de reiswieg als een kinderwagen gebruikt, dan zijn de gordeltjes eenvoudig te verwijderen.

De reisiweg met de Maxi Cosi kinderwagens Lila, Nova en Adorra te combineren.

Tip: Voor het opvolgende autostoeltje is aan te raden om voor de Maxi Cosi Pearl iSize Smart of Pro te gaan.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + makkelijk te installeren + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters
Nadelen: neemt veel ruimte in beslag korte gebruiksduur exclusief base

2. Nuna Arra Next met ligstand

Gebruik autostoel: 0-12 maanden
Alleen achterwaarts, Isofix

Het Nuna Arra™ Next Baby Autostoeltje Pine is perfect om je pasgeboren kindje in te vervoeren. Door de vlakke ligstand kan je kindje namelijk heerlijk doorslapen als je het autostoeltje op de base of kinderwagen klikt. De grote zonnekap beschermt je kindje niet alleen tegen wind, regen en zon, maar ook tegen prikkels van buitenaf. Verder is de autostoel geschikt vanaf de geboorte van je kindje tot 13 kg.

Om het Nuna Arra™ Next Baby Autostoeltje veilig in de auto te plaatsen kun je gebruik maken van de apart verkrijgbare Nuna Next Base. De True lock base zorgt ervoor dat je de base super snel en veilig vastklikt aan de Isofix punten in de auto. De gekleurde indicatoren geven het aan wanneer je de base en autostoel juist hebt bevestigd.

Voordelen + I-size veilig met Isofixbase + Vlakke ligstand + Grote zonnekap + Optimale zijwaartse bescherming + Indicators voor correcte installatie

Nadelen: – Geleverd zonder base en adapter   n
iet draaibaar

3. Maxi Cosi Marble met platte ligstand

Gebruik autostoel: van  0 – 15 maanden
Alleen achterwaarts, Isofix

beste maxi cosi Ga je voor een uiteindelijk tevreden baby? Het is mogelijk dankzij de 157 ° bijna plat liggende positie van de Marble. Biedt het beste slaapcomfort, zowel binnen als buiten de auto. En dat niet alleen: het autostoeltje zorgt met zijn liggende positie ook voor een gezonde ontwikkeling van je baby. Dankzij de Maxi-Cosi Marble Essential hebben ze alle comfort en ondersteuning die ze nodig hebben.

Het Maxi-Cosi Marble l autostoeltje is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de meegeleverde base aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Marble Essential op de basis en je kunt de auto starten. Het Marble Essential baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

De stoel heeft een zeer goede score bij ADAC/ ANWB.

Voordelen: + i-Size (R129) + Inclusief base + bijna platte ligstand + makkelijk te installeren

Nadelen: – Base is niet meer voor opvolgende stoel te gebruiken Stoel is niet draaibaar

4. CYBEX Cloud T i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 24 maanden
Tegen de rijinrichting mee met isofixbase of gordel

beste autostoel babyWinnaar van de ADAC-test 2023! De CYBEX Cloud T i-Size autostoel voor baby’s is de ultieme allrounder. In combinatie met de Base T kan de autostoel voor baby’s achterover leunen voor comfortabele ritten. Buiten de auto kan het worden gebruikt met een kinderwagen als onderdeel van een reissysteem en biedt het maximaal comfort dankzij de ergonomische liggende positie.

Luchtventilatie rondom zorgt voor een constant aangename zittemperatuur in alle seizoenen. En door 180° draaien kan je de autostoel naar de autodeur draaien, voor makkelijk in- en uitstappen. De base ook voor het opvolgende autostoeltje te gebruiken. Zo heb je jaren lang plezier van de base.

Het Cybex zitje is optioneel verkrijgbaar met een extra sluiting op het harnas (“SensorSafe”), die via Bluetooth aan een mobiele telefoon kan worden gekoppeld. Het ‘SensorSafe’-systeem waarschuwt ouders als ze hun kind per ongeluk alleen in de auto achterlaten.

Voordeel: + i-Size (R129) + base is voor opvolgend stoeltje te gebruiken + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele vlakke lighouding + 180 graden draaibaar + winnaar ADAC test 2023 + Sensor Safe

Nadeel:   iets Prijzig, maar lange gebruiksduur Alleen i.c.m. base i-Size proof

5. Jané Matrix Light II

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 9 maanden / tot 75 cm

autostoel met ligstandDe Matrix Light 2 is een reiswieg / autobed die de mogelijkheid biedt, je baby zittend of compleet liggend te transporteren, waarbij beide posities geschikt zijn voor vervoer in de auto. De nieuwe Matrix Light 2 presenteert zich nu 20% lichter. Meer diepte en binnenbreedte in de Matrix Light 2 zorgen voor meer comfort en meer veiligheid in geval van een ongeluk. Deze reiswieg kan zowel met gordel als met de isofix base vastgezet worden waarbij Isofix de voorkeur geeft. De stoel voldoet aan de veiligheidseisen maar is niet iSize proef.

De stoel kun je gewoon kopen, maar via Reiswieg.nl kun je de Jane ook huren. Bekijk de beste reiswiegen hier.

Beste autostoel met ligstand Groep  0+/1

Een goede en veilige autostoel in de groep 0+/1 met platte ligstand bestaan zijn niet heel veel te vinden. Wel kun je goede autostoeltjes met slaapstand aanschaffen. Zo kan je kindje toch lekker achterover een slaapje doen. Bekijk hieronder de best geteste autostoelen met ligstand.

1. Joie I-Spin 360 E

Gebruik: Vanaf 3 maanden tot 4 jaar/105 cm tegen en met de rijinrichting mee |Installatie: Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 13,2 kg| ADAC test: 2 (goed)

beste peuter autostoelEen fijn autostoeltje uit groep 1 is de Joie I-Spin 360 E.  (niet te verwarren met de Joie I-Spin safe!) Hiermee kun je je kindje op een veilige manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel is voorzien van Side protection. Deze klapt automatisch uit wanneer de gordels aangetrokken worden. De stoel staat heeft in oktober 2023 het predicaat beste koop ontvangen. Ook internationaal heeft deze autostoel allerlei prijzen gewonnen.

Het Joie I-Spin E 360 Autostoeltje kan vanaf 3-4 maanden tegen de rijrichting in worden gebruikt. Vanaf 76 cm of 15 maanden kan het autostoeltje worden omgedraaid en ook voorwaarts gebruikt worden. Je kunt de stoel naar je toe draaien met in- en uitstappen. Voorkomt rugklachten en gaat een stuk eenvoudiger. Zie de video hieronder:

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie.

Voordeel: + Zeer veilig + zeer goede afwerking + zowel voorwaarts als achterwaarts draaibaar + bekleding is te reinigen + internationale prijzen + inclusief Isofixbase
Nadeel:  zitje neemt veel ruimte in beslag

2. Maxi Cosi Mica Eco of Eco Pro draaibare autostoel met ligstand

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 4 jaar/105 cm Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie: 360 graden Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 15,1 kg| ADAC test: 2,1 (goed)

beste maxi cosiDit draaibaar autostoel met ligstand van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezet, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Let op! Je hebt 3 verschillende uitvoeringen van deze stoel. Je kunt voor een betere lighouding het beste de Eco variant kiezen of de Eco Pro. Lees hier meer over de belangrijkste verschillen. 

Voordeel:+ i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts vervoeren + G-cell Technology + inclusief base

Nadeel: vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Maxi-Cosi Mica Pro Eco i-Size

  • 100% gerecyclede stoffen stoffen 
  • Vanaf 0 mnd
  • Verbeterde ligpositie
  • Betere bescherming opzij

3. Maxi Cosi Emerald met ligstand

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 7 jaar Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie:  Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 18 kg| ADAC test: – (niet getest)

beste peuter autostoelMaxi-Cosi Emerald is bijzonder duurzaam en kan vanaf de geboorte tot ca. 7 jaar worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van veiligheid en comfort. Het peuter stoeltje kan tot 4 jaar achterwaarts gericht worden geplaatst voor optimale bescherming van hoofd en nek. Emerald biedt bovendien extra veiligheid doordat er G-CELL-technologie voor zijbescherming wordt gebruikt. Baby’s zitten gegarandeerd comfortabel dankzij de ligstand en de geïntegreerde zitverkleiner voor pasgeborenen.

Dit autostoeltje voor meerdere leeftijden heeft ISOFIX-bevestigingspunten en een steunpoot die de veiligste, eenvoudigste en snelste manier bieden om het autostoeltje tot 4 jaar te installeren. Als je kind groter wordt, installeer je het autostoeltje tot de leeftijd van 7 jaar met behulp van de autogordel.

Bij een correcte installatie kun je het veiligheidsharnas en de hoogte van de hoofdsteun eenvoudig aanpassen aan de lengte van je kind. Of je kunt het harnas eenvoudig in de zijkanten van het zitje opbergen als je op oudere leeftijd (> 4 jaar) de autogordel gaat gebruiken.

De stoel is niet getest door de ADAC. Dit betekent niet dat de stoel onveilig is. ADAC selecteert ieder jaar opnieuw stoelen om te testen. De stoel is wel gewoon i-Size goedgekeurd en veilig voor gebruik.

Voordeel: + I-size veilig + lange gebruiksduur + goede afwerking + makkelijk te reinigen  + comfortabele zit- en slaapstanden  inclusief Isofixbase + inclusief zitverkleiner + goede prijs /kwaliteit
Nadeel:  zeer zwaar zitje  niet 360 graden draaibaar

4. Maxi-Cosi AxissFix

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

maxi cosi axxissfix plusDeze Maxi Cosi heeft als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 10 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De Maxi-Cosi AxissFix heeft acht comfortabele standen van zit- naar slaappositie.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + inclusief base

Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Beste autostoel met ligstand Groep 1/2

In groep 1 ontvangen veel autostoelen met vangkussentje de beste predicaten van de Consumentenbond. Deze stoelen kunnen echter niet in ligstand. We zij daarom opzoek gegaan naar autostoelen met een slaapstand die ook zeer goed uit de test zijn gekomen in groep 1. Zie hieronder:

1. Cybex Pallas G

Gebruik: vanaf 15 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen en Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: Beste koop en Beste getest oktober 2023

beste autostoel groep 2/3De meest veilige meegroei autostoel is de Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Geschikt voor kinderen van 9-50 kg (15 maanden tot 12 jaar). Het veiligheidskussen en de Isofix bevestigingsmethode bieden extra veiligheid. Wanneer je kind 18 kg weegt (circa 4 jaar) kan het veiligheidskussen verwijderd worden. De stoel heeft ook nog eens goede prijs / kwaliteit verhouding en daar ook het predicaat ‘beste koop’ ontvangen.

Reizen wordt extra leuk voor je kindje in het Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Dankzij de ergonomische vorm, ruime zitting, de slaapstand en de zachte bekleding in prachtige kleuren zal je kind het prachtig vinden om in deze stoel te mogen zitten.

De slaapstand van deze groep 2/3 autostoel is met één hand in te stellen. Ook kan het veiligheidskussen met één hand verwijderd worden. Ideaal, zo heb je altijd één hand vrij voor je kindje. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm krijgt in het Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje.

Voordelen: + iSize proof + jarenlang gebruiksplezier  + slaapstand + comfortabel zitgedeelte + Isofix (veilige installatie) +  Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – neemt veel ruimte in beslag
 

2. Britax Römer Trifix2 i-Size

Gebruik: Vanaf 1 tot ongeveer 4 jaar oud)
Met de rijrichting mee

britax romer autostoel Britax Römer komt een aantal keer terug in de lijst beste peuterautostoel. In de test van De Consumentenbond komt de Trifix2 iSize in de peutergroep als beste Britax naar voren.

Heeft een normaal harnasje. Het installeren gaat met behulp van Isofix. Een Top Tether in v-vorm zorgt voor extra stevige bevestiging en voorkomt dat de autostoel gaat kantelen bij een aanrijding. De stoel heeft verschillende zit- en slaapposities.

3.3/5 - (23 stemmen)