Autostoel met ligstand

autostoel met ligstand

Een autostoel met ligstand is ideaal voor lange afstanden. Je kindje kan zo aangenaam een slaapje doen terwijl jullie naar de plaats van bestemming rijden. De keuze van een autostoel met ligstand is afhankelijk van een aantal factoren. Vooral de veiligheid en lengte staan voorop bij aanschaf van een goede autostoel. Gebruik NOOIT de kinderwagenbak op de achterbank, ook niet wanneer die met gordels is vastgezet. Die biedt geen enkele bescherming bij een botsing. 

Achteruitkijkend
Sinds 2013 is besloten dat kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend te vervoeren. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Ook stoeltjes met een slaapstand kunnen voldoen aan de i-Size norm. Dat is dus groep 0 + met een overlapping naar groep 1. In een babyzitje kan dit tot het hoofdje boven de schaal van het zitje uitkomt. Hierna kan veilig overgestapt worden op groep 1.Zie onderstaande schema in welke groep jullie kindje valt:

indeling autostoelen

Welke autostoel met ligstand is als beste getest?

Er zijn een aantal autostoelen met ligstand die goed uit testen van de ANWB en de Consumentenbond naar voren komen. Wij hebben de beste op een rijtje gezet in de groepen 0, 0+ en 1.

Bekijk hier de beste autostoelen met ligstand in de categorie:

>>   Groep 0: 0-1,5 jaar 

>>   Groep 0/1: 0-4 jaar

>>   Groep 1: 1-4 jaar 

Beste autostoel met ligstand Groep 0+

Gebruik nooit de kinderwagenbak op de achterbank, ook niet wanneer deze met gordels is vastgezet. Die biedt geen enkele bescherming bij een botsing. De autostoelen hieronder bieden deze bescherming wel.

1. De Maxi Cosi Jade reiswieg

Gebruik reiswieg:  vanaf te geboorte tot ongeveer 6 maanden

autostoel met ligstand JadeWil je je kindje helemaal liggend vervoeren? Maxi Cosi heeft ook een reiswieg ontworpen die veilig vervoerd kan worden in de auto. Wel in combinatie met de FamilyFix 3 base! De reiswieg staat op nummer 1 van de Consumentenbond.

Deze Maxi Cosi Jade biedt jullie kindje het ultieme comfort tijdens het slapen. De reiswieg is voorzien van een zacht matrasje en een afneembaar dekje. Ook zit er een verkleiner bij voor je pasgeboren kindje die niet alleen zorgt voor veiligheid, maar ook voor een geborgen gevoel.

De Jade reiswieg is uniek in zijn soort. De Maxi Cosi Jade is namelijk de eerste R129-compatibele (iSize goedgekeurd) reiswieg om te reizen met een baby in de auto.

Zo kan je kindje ongestoord blijven slapen, waar je ook naar toe gaat. Met behulp van de Maxi Cosi FamilyFix 3 klik je de reiswieg eenvoudig vast op de base met de Click & Go-bevestiging en kan je op pad met je kleintje.

In de reiswieg zit een 3-punts gordeltje waarin je je kindje vastzet, als je de reiswieg in de auto zet. Wanneer je de reiswieg als een kinderwagen gebruikt, dan zijn de gordeltjes eenvoudig te verwijderen.

De reisiweg met de Maxi Cosi kinderwagens Lila, Nova en Adorra te combineren.

Tip: Voor het opvolgende autostoeltje is aan te raden om voor de Maxi Cosi Pearl iSize Smart of Pro te gaan.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + makkelijk te installeren + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters
Nadelen: neemt veel ruimte in beslag korte gebruiksduur exclusief base

2. Nuna Arra Next met ligstand

Het Nuna Arra™ Next Baby Autostoeltje Pine is perfect om je pasgeboren kindje in te vervoeren. Door de vlakke ligstand kan je kindje namelijk heerlijk doorslapen als je het autostoeltje op de base of kinderwagen klikt. De grote zonnekap beschermt je kindje niet alleen tegen wind, regen en zon, maar ook tegen prikkels van buitenaf. Verder is de autostoel geschikt vanaf de geboorte van je kindje tot 13 kg.

Om het Nuna Arra™ Next Baby Autostoeltje veilig in de auto te plaatsen kun je gebruik maken van de apart verkrijgbare Nuna Next Base. De True lock base zorgt ervoor dat je de base super snel en veilig vastklikt aan de Isofix punten in de auto. De gekleurde indicatoren geven het aan wanneer je de base en autostoel juist hebt bevestigd.0-12 maanden

Voordelen + I-size veilig met Isofixbase + Vlakke ligstand + Grote zonnekap + Optimale zijwaartse bescherming + Indicators voor correcte installatie

Nadelen: – Geleverd zonder base en adapter   n
iet draaibaar

3. Cybex Aton M autostoel met ligstand

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm

Cybex AntonIn deze autostoel in combinatie met de Cybex M Base zit en ligt je baby heel veilig en comfortabel. De stoel heeft van de Consumentenbond het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen van de best geteste autostoelen groep 0+. Bij de ANWB scoort de stoel een nummer 3 positie. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters.

Het autostoeltje is voorzien van een uitneembare inleg zodat het voor de baby mogelijk wordt om bijna vlak in het stoeltje te liggen. In plaats van gebogen is het voor een baby gezonder om in een bijna vlakke houding te liggen.

Met dit systeem wordt aan alle eisen voldaan. Zowel de autostoel Aton M als de het opvolgende autostoeltje de Sirona M2 i-Size kunnen op de Base M geklikt worden. Voor de komende 4 jaar rijdt jouw kindje comfortabel, veilig en achterwaarts met je mee. 

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje.

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag exclusief M base

4. Jané Matrix Light II 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 9 maanden / tot 75 cm

autostoel met ligstandDe Matrix Light 2 is een reiswieg / autobed die de mogelijkheid biedt, je baby zittend of compleet liggend te transporteren, waarbij beide posities geschikt zijn voor vervoer in de auto. De nieuwe Matrix Light 2 presenteert zich nu 20% lichter. Meer diepte en binnenbreedte in de Matrix Light 2 zorgen voor meer comfort en meer veiligheid in geval van een ongeluk. Deze reiswieg kan zowel met gordel als met de isofix base vastgezet worden waarbij Isofix de voorkeur geeft. De stoel voldoet aan de veiligheidseisen maar is niet iSize proef.

De stoel kun je gewoon kopen, maar via Reiswieg.nl kun je de Jane ook huren. Bekijk de beste reiswiegen hier.

autostoel met ligstand

Verkrijgbaar bij:

bol.com

Beste autostoel met ligstand Groep  0+/1

Een goede en veilige autostoel in de groep 0+/1 met platte ligstand bestaan zijn niet heel veel te vinden. Wel kun je goede autostoeltjes met slaapstand aanschaffen. Zo kan je kindje toch lekker achterover een slaapje doen. Bekijk hieronder de best geteste autostoelen met ligstand.

1. Maxi Cosi Mica Eco draaibare autostoel met ligstand

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste maxi cosiDit nieuwe draaibaar autostoel met ligstand van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezet, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Voordeel:+ i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts vervoeren + G-cell Technology + inclusief base

Nadeel: vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

2. Cybex Sirona M2 i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

autostoel met ligstandDeze Cybex uit autostoel groep 1 wordt heel goed beoordeeld door gebruikers. Groot pluspunt van deze Cybex is dat de stoel zowel voorwaarts als achterwaarts gemonteerd kan worden. De stoel scoort bij de ANWB en Consumentenbond goed op veiligheid. Bij beide staat de autostoel op nummer 3. Bij de Consumentenbond staat de versie zonder i-Size keurmerk op nummer 3 en met i-Size op nummer 4. Beide uitvoeringen scoren goed op veiligheid.

De autostoel heeft 5 verschillende posities wanneer stoel achterwaarts gebruikt wordt en 3 posities wanneer je de autostoel voorwaarts gebruikt.

De bijbehorende Cybex M base is apart verkrijgbaar bij de meeste babywinkels. Bij Bol.com en Babypark wordt de autostoel ook inclusief base geleverd. Deze bundel is goedkoper dan de M base los te kopen. 

Voordeel: + i-Size (R129) + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + 2 richtingen mogelijk
Nadeel : veel ruimte in beslag vastgespen is iets bewerkelijk bij de I-Size variant exclusief dure base

3. Maxi-Cosi AxissFix Plus

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

maxi cosi axxissfix plusDeze Maxi Cosi heeft als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 5 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De Maxi-Cosi AxissFix heeft acht comfortabele standen van zit- naar slaappositie.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + inclusief base Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Beste autostoel met ligstand Groep  1

In groep 1 ontvangen veel autostoelen met vangkussentje de beste predicaten van de Consumentenbond. Deze stoelen kunnen echter niet in ligstand. We zij daarom opzoek gegaan naar autostoelen met ligstoelen die ook zeer goed uit de test zijn  gekomen in groep 1. Zie hieronder:

1. Maxi-Cosi Pearl Smart met FamilyFix onderstel

Gebruik: Vanaf 1 tot ongeveer 4 jaar oud)
Tegen de rijrichting in, met de rijinrichting mee

autostoel met ligstand

De autostoel is zowel achterwaarts als voorwaarts te gebruiken en heeft in beide posities een volledige ligstand. In deze autostoel kun je je kindje tot wel 4 jaar achterwaarts vervoeren.

De perfecte opvolger voor de Jade auto reiswieg of het Pebble Plus autostoeltje!

Het Maxi-Cosi Pearl Pro 2 i-Size autostoeltje kan alleen met een Maxi-Cosi Isofix onderstel zoals de Maxi-Cosi FamilyFix3 en 3wayFix worden geïnstalleerd in je auto. Deze base kan ook gebruikt worden in combinatie met de Maxi-Cosi Jade auto reiswieg of het Maxi-Cosi Pebble Plus baby autostoeltje.

Montage met de autogordel is niet mogelijk. Volgens de fabrikant is het stoeltje ontworpen voor tien jaar intensief gebruik.

2. Britax Römer Trifix2 i-Size

Gebruik: Vanaf 1 tot ongeveer 4 jaar oud)
Met de rijrichting mee

britax romer autostoel Britax Römer komt een aantal keer terug in de lijst beste peuterautostoel. In de test van De Consumentenbond komt de Trifix2 iSize in de peutergroep als beste Britax naar voren.

Heeft een normaal harnasje. Het installeren gaat met behulp van Isofix. Een Top Tether in v-vorm zorgt voor extra stevige bevestiging en voorkomt dat de autostoel gaat kantelen bij een aanrijding. De stoel heeft verschillende zit- en slaapposities.

Een andere goed geteste peuter autostoel van het merk Britax Römer is de Britax Römer Swingfix i-Size. Deze staat op nummer 1 bij de ANWB. Deze stoel kan uitsluitend achterwaarts worden geïnstalleerd en alleen door middel van Isofix. Verkrijgbaar bij Babypark.

Beide stoelen zijn veilig, comfortabel en gebruiksvriendelijk.

3.1/5 - (18 stemmen)