fbpx

Bebeconfort EvolveFix autostoel Review

Een betaalbare autostoel uit groep 0/1/2/3 is de Bebeconfort EvolveFix autostoel. Een 360 graden draaibare autostoel die vanaf geboorte tot 12 jaar meegaat. Deze meegroei autostoel is verkrijgbaar in verschillende uitvoeringen. In deze review bespreek ik de belangrijkste kenmerken en verschillen tussen de Bebeconfort EvolveFix autostoelen. Ook onderzoek ik hoe veilig de stoel is en wat de reviews zijn van andere gebruikers. 

De kenmerken en verschillen tussen de Bebeconfort EvolveFix

De autostoel biedt een in hoogte verstelbare hoofdsteun in 9 standen en 5 ligstanden aan (1 achterwaarts gericht en 4 voorwaarts gericht). De EvolveFix heeft een uitneembaar kussen voor baby’s en peuters, en een cocooning ontwerp dat eenvoudig veranderd kan worden in een kinderzitje. Het opbergvak zorgt ervoor dat je de gesp en het gordelsysteem kan opruimen als je deze niet meer nodig hebt.

Verschil in de modellen  

De Bebeconfort EvolveFix is verkrijgbaar in 3 verschillende modellen. Alle modellen zijn 360 graden draaibaar en worden vastgezet met Isofix. Het grote verschil zit voornamelijk in het derde verankeringspunt zoals een steunpoot of top-tether en of de autostoel i-Size proof is.

In het onderstaande schema zie je de belangrijkste verschillen en overeenkomsten tussen de Bebeconfort EvolveFix autostoelen:

beste meegroei autostoel geboorte

1. Bebeconfort EvolveFix Plus

✔ Geschikt vanaf 0 jaar tot 12 jaar

✔ Deze stoel is i-Size goedgekeurd 

 ✔ R129 goedkeurings label

✔ Installatie met Isofix en steunpoot 

> Bekijk bij bol

> Bekijk bij de Lidl

Bebeconfort EvolveFix review

2. Bebeconfort EvolveFix i-Size

✔ Geschikt vanaf 0 jaar tot 12 jaar

✔ Deze stoel is i-Size goedgekeurd 

 ✔ R129 goedkeurings label

✔ Installatie met Isofix en top-theter 

> Bekijk bij bol

> Bekijk bij de Lidl

Bebeconfort EvolveFix review

3. Bebeconfort EvolveFix 

✔ Geschikt vanaf 0 tot 12 jaar

X Deze stoel is niet i-Size gekeurd

✔ R44 goedkeurings label 

✔ Installatie met Isofix en steunpoot  

> Bekijk bij bol

> Bekijk bij de Lidl

Welke Bebeconfort EvolveFix is het beste? 

Alle drie de uitvoeringen zijn veilige autostoelen, echter zijn de i-Size uitvoeringen het meest veilige. Deze stoelen bieden meer bescherming bij een botsing van opzij. De i-Size varianten zijn verkrijgbaar met een steunpoot of met een top-tether

Top-tether stoelen nemen minder ruimte in beslag in de auto. Dit kan het voor andere passagiers gemakkelijker maken bij het in en uit te stappen, vooral oudere broers en zussen die in het midden zitten. Een top-tether is daarentegen lastiger te monteren en foutgevoelig. We zien dat vooral 360 graden stoelen met top – tether het lastiger maken voor de gebruiker. Als je de draaifunctie wilt gebruiken dien je eerst de top tether los te maken. Is je kindje geïnstalleerd? Dan draai je de stoel terug en zet je de top-tether weer vast. In de praktijk laten gebruikers deze top-tether los, maar dat is absoluut niet veilig.

Ons advies:

Een steunpoot is stabieler, minder omslachtig en gemakkelijker te installeren dan een top-tether. De meeste autostoelen hebben dan ook een steunpoot. Heb je voldoende ruimte in de auto? Dan raden wij de Bebeconfort EvolveFix Plus aan. 

Bebeconfort EvolveFix test ANWB 

De Bebeconfort EvolveFix stoelen zijn nog niet getest door ANWB / ADAC. Wellicht in de toekomst. De i-Size uitvoeringen hebben de R129 test doorstaan. Wettelijk gezien zijn ze dus helemaal goedgekeurd. 

R129-tests worden uitgevoerd met een Q-dummy met 32 sensoren, die geavanceerder is en de testers (en ons ook) een veel beter beeld geeft van wat er gebeurt tijdens deze crashtests. Deze dummy wordt onderworpen aan verplichte tests aan de voorkant, de achterkant en de zijkant.

Reviews van andere gebruikers

We hebben zelf de stoel niet getest. Wel hebben we online veel reviews gevonden. De stoel wordt ook aangeboden op Amazon en daar wordt veel over de Bebeconfort EvolveFix geschreven. Wat viel ons op? 

Gebruikers zijn blij verrast over de kwaliteit van de autostoel gezien de prijs lager ligt. Door het compacte formaat en de isofix is de stoel makkelijk te monteren in de auto. Ook voor de opa’s en oma’s!

De 360° base is heel makkelijk met 1 hand te bedienen en het kindje kan er gemakkelijk in worden getild en vastgezet worden. Gordels zijn goed en op maat te maken. Het installeren van de autostoel verloopt niet bij iedereen vlekkeloos. Vooral de top-tether is voor sommige gebruikers lastig. De 360 graden functie verloopt hierdoor stroef of helemaal niet. 

Reviews bol.com:

Wauw hele mooie auto stoel en heel handig dat je het kan draaien. Design en kleur ziet er goed uit en het is fijn in gebruik voor zowel een baby als een 4 jarige. Zo kunnen we ook weg met neefjes en hoeven we ons geen zorgen te maken. 

Zeer goeie stoel, de stoel draait waardoor dit superhandig is als je rugklachten hebt. Mijn dochter zit er zeer comfortabel in. Heb al meerdere stoelen geprobeerd bij mijn zoon en allemaal waren ze slecht, waardoor ik deze die wat duurder is heb aangekocht echt een topding! Jammer dat ik deze niet eerder heb gekocht.

lees meer op bol.com 

Reviews Amazon: 

Ik heb dit product gekocht voor 360 graden rotatie. Het installeren van het autostoeltje is vrij eenvoudig, aan de andere kant is het onmogelijk om de stoel (naar de weg gericht) te draaien vanwege de riem (top-tether) die aan de kofferbakzijde is vastgeklikt, dit blokkeert de rotatie bij ongeveer 10 graden.

Hallo, ik heb deze fauteuil gekocht die geen voorsteun heeft. Dus als je hem met de clip (top – tether) achter de stoel bevestigt, draait hij noodzakelijkerwijs niet meer. De 360-functie heeft helemaal geen zin. Is er iets dat ik niet begrijp.

Lees meer op Amazon

Koop tegen de laagste prijs

Bekijk hieronder onze prijstabel voor verkooppunten en laagste prijs. Heb jij onlangs de Bebeconfort EvolveFix 360 gekocht? Help andere ouders door een eerlijke review te schrijven. 

Bebeconfort EvolveFix Plus i-Size – Steunpoot

Waar te koop?

bol.com (€220,00)
amazon.nl (€220,00)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:34 am
Bebeconfort EvolveFix i-Size met Top – Tether

Waar te koop?

bol.com (€229,99)
amazon.nl (€229,99)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:34 am
Bebeconfort Evolvefix Autostoeltje R44

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:34 am

Plaats een reactie