fbpx

BeSafe autostoel

Het Noorse familiebedrijf BeSafe begon in 1963 met de productie van kwaliteitsautostoeltjes voor kinderen. Vandaag de dag is BeSafe autostoel nog steeds eigendom van de familie die het bedrijf in 1919 startte, de familie Torgersen.

We zijn misschien niet de grootste fabrikant van autostoeltjes ter wereld, met ons hoofdkantoor op het Noorse platteland, maar we zijn er trots op dat we de beste keuze zijn op het gebied van veiligheid en comfort bij het kopen van een autostoeltje voor uw kind.

BeSafe heeft niet een hele grote collectie aan autostoeltjes in vergelijking met Maxi Cosi of Cybex. Dit maakt het overzichtelijk en minder ingewikkeld. 

De BeSafe autostoelen zijn verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen en kleuren onderverdeeld in verschillende (leeftijds)categorieën. In dit artikel bespreken we:

  1. Het Besafe iZi modular systeem en de bijbehorende autostoelen. 
  2. De BeSafe autostoel 3 op achterbank 
  3. De draaibare BeSafe autostoelen.
  4. BeSafe Stretch voor 7 jaar lang achterwaarts vervoeren

BeSafe autostoel test zeer goed op veiligheid

De BeSafe autostoelen komen bij de Consumentenbond goed tot zeer goed uit de test. Vooral op veiligheid scoort de BeSafe autostoel zeer goed. Dit heeft vooral te maken met dat de meeste BeSafe autostoelen lang achteruit geplaatst kunnen worden. Tegen de rijinrichting is namelijk nog steeds de meest veilige manier van vervoeren. 

besafe autostoel izi modular

1. BeSafe iZi modular 

Heeft jullie gezin een actieve levensstijl, waarbij veel gewisseld wordt tussen auto’s? Brengt de ene ouder jullie kind ’s ochtends naar de opvang, haalt oma daarna op en brengt de andere ouder jullie kind ’s avonds weer thuis?

Het iZi Modular-concept maakt dagelijkse gezinsleven makkelijker door te bestaan uit één ISOfix-basis en afzonderlijke stoelen die eenvoudig met één klik in de auto kunnen worden geïnstalleerd.

 

BeSafe iZi Modular Base

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:32 pm

Vooral als je veel van auto wisselt, maakt het iZi Modular-concept het dragen van de stoel tussen auto’s gemakkelijk. Doordat de zitting en het onderstel van elkaar kunnen worden gescheiden, kun je ze apart dragen – met de helft van het gewicht! Jullie kindje kan lekker verder slapen in het autostoetje. 

Geschikt voor Besafe iZi Go Modular of iZi Modular i-Size

Het iZi Modular-concept is geschikt vanaf de geboorte tot 105 cm allemaal met één ISOfix-basis. Nadat je je BeSafe iZi Go Modular X1 i-Size babyzitje op de iZi Modular i-Size basis hebt geklikt voor een eenvoudige installatie, kun je dezelfde basis opnieuw gebruiken voor het iZi Modular X1 i-Size peuterzitje.

BeSafe iZi Go Modular

Installeren auto: Achterwaarts Isofix met iZi Modular base Score ANWB: zeer goed Leeftijd: 0-12 maanden BeSafe iZi Modular Het BeSafe iZi Go Modular X1 I-Size Baby Autostoeltje is geschikt voor baby’s van 0-12 maanden (0-13 kg). Dit autostoeltje is ook te bevestigen op de kinderwagen. Daarnaast is de autostoel praktisch in gebruik door de magneten die de gordels aan de kant houden en de grote flexibele zonnekap met UV bescherming. Een licht en zeer veilig zitje dat volgens de i-size norm is goedgekeurd. Het zitje is een achterwaarts gericht zitje. Jullie kindje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel. Het harnasje is makkelijk aan te passen is aan verschillende hoogtes zonder dat de gordels losgemaakt hoeven te worden. Stoelhoes kan in de wasmachine. De bekleding is eenvoudig te verwijderen en heeft een goede afwerking. De stoel neemt wel bij veel ruimte in beslag en jullie kindje kan beperkt naar buiten kijken.

Stokke BeSafe autostoel

Je hebt ook de BeSafe iZi Go van het merk Stokke. Een hele mooie uitvoering die mooi past bij de rest van de Stokke babylijn.

BeSafe iZi Go Modular X1 I-Size Baby Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com (€177,99)
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:09 pm

BeSafe iZi Modular 

Installeren auto: Kan zowel voorwaarts of achterwaarts gericht gebruikt worden met de iZi Modular base 
Leeftjd: 6 mnd – 4 jaar
Score ANWB: niet bekend

besafe autostoel

Het BeSafe iZi Modular X1 Autostoeltje is de nieuwe versie van de iZi Modular. Met de vernieuwde functies kan je kinderen van 6 maanden tot 4 jaar nog veiliger vervoeren. De hoofdsteun is voorzien van Dynamic Force Absorber™ wat zorgt voor zijdelingse bescherming van het hoofdje bij een botsing. Met de SIP+ die je op de zijkant van het stoeltje schuift is je kindje extra beschermd.

Omdat het BeSafe iZi Modular X1 Autostoeltje met behulp van de (los verkrijgbare) BeSafe iZi Modular Base bevestigt moet worden is de installatie van de autostoel makkelijk. Het autostoeltje kan zowel met de rijrichting mee als tegen de rijrichting in worden geplaatst.

Verschillende kleuren en uitvoeringen

De Besafe iZi modular heeft verschillende uitvoeringen. Zo heb je de normale X1 uitvoering die prima is. Echter kun je ook kiezen voor de A 1X. Bijzonder aan dit autostoeltje is het Active Retract Harness. Een automatisch aansluitend gordelsysteem voor nog meer veiligheid. Deze stoel is iets duurder in aanschaf.

De hoezen zijn iets lastig te verwijderen. De stoel neemt veel ruimte in beslag op de achterbank. 

BeSafe iZi Modular A X1 i-Size

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:08 pm

BeSafe iZi Modular X1 Autostoeltje

Waar te koop?

babypark.nl (€339,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:08 pm

Joolz Izi Go Modular by Besafe

Je kunt ook voor de Joolz Izi Go uitvoering gaan als je ook de kinderwagen van Joolz in het bezit hebt. Het iZi Go™ Modular X1 autostoeltje van het merk Joolz in samenwerking met BeSafe is comfortabel, stijlvol en nog belangrijker: veilig. Het mooie aan dit autostoeltje is dat je het eenvoudig op het frame van alle Joolz kinderwagens kunt bevestigen zodat je jullie baby niet wakker hoeft te maken na een lange autorit.

De autostoel kan in de auto bevestigd worden met de 3-punts autogordel of de BeSafe iZi Modular base. Helaas is deze Joolz uitvoering slecht verkrijgbaar. 

2. BeSafe autostoel 3 op achterbank

Met 3 jonge kinderen op de achterbank van de auto is het puzzelen met autostoelen. Vaak kun je helaas niet meer dan 2 autostoeltjes kwijt. Een zitverhoger wordt dan vaak gekozen als oplossing. Als je het echt goed wilt doen en jullie kind is nog niet toe aan een zitverhoger kun je kiezen voor de BeSafe iZi Flex Fix autostoelen. 

Met deze autostoelen ben je flexibel omdat de extra zijwaartse bescherming verwijderd kunnen worden en er drie stoelen naast elkaar worden bevestigd zonder dat de veiligheid van de autostoelen afnemen. Hoe dit er precies uit ziet kun je zien in de onderstaande video.

Het BeSafe iZi Flex Fix i-Size Autostoeltje wordt in de auto bevestigd door middel van Isofix. Indien er geen Isofix beschikbaar is kan de stoel ook worden geïnstalleerd met de 3-punts autogordel.

BeSafe iZi Flex Fix i-Size

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:08 pm

3. BeSafe draaibare autostoel 

BeSafe heeft ook een aantal draaibare autostoelen. Voordeel van de draaibare autostoelen is dat je hiermee makkelijker je kindje in de autostoel kunt tillen. Daarnaast zijn sommige BeSafe autostoelen zowel voor- als achterwaarts te installeren. 

We bespreken de vaste draaibare autostoelen, te gebruiken tot een leeftijd van 4 jaar. Voor deze autostoelen heb je geen aparte base nodig. 

Het BeSafe iZi Turn

Installeren: Isofix (incl base geleverd), voor- en achterwaarts 
Leeftijd: 0 mnd – 4 jaar 

Het BeSafe iZi Turn i-Size Autostoeltje (voor kinderen van 6 maanden tot 4 jaar) maakt het mogelijk om je kindje veilig te vervoeren. Bovendien is het autostoeltje heel praktisch in gebruik. De autostoel is 360° draaibaar en groeit dankzij de Besafe Two-Fit Cushions met je kindje mee.

De BeSafe iZi Turn i-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Bovendien is de autostoel voorzien van Dynamic Force Absorber, SIP en SIP+ voor optimale zijwaartse bescherming. Zo kun jij met een gerust gevoel op pad!

Het BeSafe iZi Turn i-Size Autostoeltje wordt in de auto bevestigd door middel van Isofix. 

Verschil in uitvoeringen iZi Turn BeSafe

Ben je opzoek naar een BeSafe draaibare autostoel vanaf de geboorte doe zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren is? Kies dan de BeSafe iZi Turn B. 

Is je kindje al iets ouder? Dan kun je kiezen voor de BeSafe iZi Turn. 

BeSafe iZi Turn B i-Size

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:08 pm

BeSafe iZi Turn i-Size 5 maanden tot 4 jaar

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:07 pm

BeSafe autostoel iZi Twist B

Installeren: Isofix (inclusief base geleverd), alleen achterwaarts 
Leeftijd: 0 – 4 jaar  

Het BeSafe iZi Twist B i-Size Autostoeltje maakt het mogelijk om je kindje veilig vanaf de geboorte te vervoeren. Bovendien is het autostoeltje heel praktisch in gebruik. De autostoel is 180° draaibaar en wordt geleverd met verkleinkussentjes.

In dit autostoeltje kun je je kindje extra lang achterwaarts vervoeren. Dat is een stuk veiliger! De BeSafe iZi Twist B voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm én de zeer strenge Zweedse Plus Test. Bovendien is de autostoel voorzien van Dynamic Force Absorber, SIP en SIP+ voor optimale zijwaartse bescherming. Zo kun jij met een gerust gevoel op pad.

BeSafe iZi Twist B i-Size Baby Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 6:59 pm

BeSafe Stretch 

Installeren: Gordels, alleen achterwaarts
Leeftijd: 0 – 7 jaar

Een bijzondere autostoel is de BeSafe Stretch. Deze autostoel kan 7 jaar lang achterwaarts gebruikt worden.  De meest veilige manier van vervoeren!

Een i-Size autostoel met veel beenruimte tot wel 26 cm en een draagvermogen van 36 kg. 

2 uitvoeringen:

Het verschil tussen de BeSafe Stretch autostoelen is dat de BeSafe B al vanaf de geboorte is te gebruiken tot 7 jaar. De BeSafe Stretch vanaf 6 maanden tot 7 jaar. Dat is dus 3 jaar langer dan een normale peuter autostoel. 

De BeSafe stoel kan in 5 verschillende ligstanden worden versteld. Vanaf de geboorte gebruik je de baby autostoel in combinatie met de Baby Shell™ en newborn Hugger™. De Shell is een kleine kuip die samen met de inleg kussentjes zorgt voor net dat beetje extra ondersteuning en bescherming van het kleine lichaam. Deze verwijder je eenvoudig weer uit het stoeltje wanneer je kindje wat groter is. Verder kan de hoofdsteun in 10 posities worden versteld waardoor het BeSafe Stretch B Autostoeltje makkelijk met je kindje meegroeit.

Beide autostoelen zitten wel vast in de auto. Het is dus zogenaamde Maxi Cosi die je op de kinderwagen klikt. 

Lees hier onze hele review over de BeSafe Stretch autostoel. 

Waar te koop?

babypark.nl (€339,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 - 7:08 pm

Waar te koop?

babypark.nl (€829,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 - 6:38 pm

Waar te koop?

babypark.nl (€674,10)
bol.com (€749,00)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 - 12:49 am

Plaats een reactie