Autostoel groep 0, de best geteste op een rijtje

beste autostoel groep 0

Jullie verwachten binnenkort een baby en je bent je aan het verdiepen in de beste autostoel groep 0 en 1. Met een baby val je namelijk automatisch in deze groep autostoel.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend vervoerd dienen te worden. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Dat is dus autostoel groep 0+ met een overlapping naar groep 1. In een babyzitje kan dit tot het hoofdje boven de schaal van het zitje uitkomt. Hierna kan veilig overgestapt worden op groep 1.

Zie schema hieronder:

indeling autostoeltjes

Welke autostoelen zijn er allemaal verkrijgbaar in groep 0 en 1? En welke is de beste autostoel voor jullie kindje? De keuze van de beste autostoel heeft te maken met een aantal factoren en wensen.

Kies je voor een autostoel voor een langere periode of kort?

Jullie kunnen een autostoeltje aanschaffen voor de eerste 12 – 18 maanden. Voordeel van deze autostoeltjes is dat ze bijna allemaal vast te klikken zijn op de kinderwagen, de zogenaamde maxi-cosi. Je kunt de baby er heel makkelijk mee in vervoeren ook buiten de auto. 

Je kunt echter ook een autostoel in groep 0+ en 1 kopen die gelijk voor een langere periode meegaat. Deze groep autostoel is zowel voor- als achterwaarts te installeren. Achterwaarts voor die eerste 15 maanden en voorwaarts tot een leeftijd van 3, 4 of zelfs 7 jaar. Voordeel is dat je op langer termijn goedkoper uit bent. Nadeel van deze autostoel is dat je deze niet op je kinderwagen kunt plaatsen. Dit maakt het voor de eerste maanden onhandig. Het is namelijk heel fijn om de baby al lekker warm thuis in de autostoel te plaatsen dan dit in de auto zelf te doen. Of als de baby lekker ligt te slapen is het fijn om de baby slapend en wel in de Maxi Cosi naar binnen te tillen.

Wij adviseren voor het eerste jaar een baby autostoel en daarna over te stappen op de volgende groep vaste autostoel. 

We bespreken in dit artikel de autostoelen voor de eerste 12 tot 18 maanden.

Isofix of autogordel groep 0 +?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel. We bespreken per soort bevestiging de beste autostoel groep 0.

Isofix bevestiging

Top 5 Isofix

Bekijk de beste autostoeltjes groep 0 met Isofix bevestiging.

gordelbevestiging

Top 5 Gordel

Bekijk de beste autostoeltjes groep 0 met gordel bevestiging.

Beste autostoel groep 0 + Isofix

Autostoelen in groep 0 + met Isofix zijn er in alle soorten en maten. Sommige met een overlapping naar groep 1. Maar wat is de beste keuze autostoel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep inclusief onderstel (ook wel i-size base genoemd).

Isofix base 

Wanneer je een baby autostoeltje met behulp van Isofix in je auto wilt bevestigen heb je een base nodig die geschikt is voor jouw autostoeltje. Deze base bevestig je dan met Isofix in de auto. Het autostoeltje kun je hier vervolgens met één klik op bevestigen. Deze isofix base zit bij sommige autostoelen al inbegrepen, maar bij heel veel baby autostoelen niet. Lees hier meer over de beste isofix bases. Veel bases zijn ook te gebruiken voor het opvolgende peuter autostoeltje. Zo heb je 4 jaar lang plezier van de base!

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB, Consumentenbond en klantenreviews. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste testen zijn van oktober 2022.

1. Silver Cross Dream I-size autostoel

Gebruik autostoel:  vanaf de geboorte tot circa 12 maanden.
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel groep 0Het Silver Cross Dream I-Size Baby Autostoeltje scoort zowel op het gebied van veiligheid als op het gebied van comfort heel goed. De stoel heeft in oktober 2022 voor de 4e keer het predicaat beste autostoel ontvangen van de Consumentenbond.  De Silver Cross Dream I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Dat geldt overigens alleen wanneer je de autostoel installeert met behulp van de isofix base. De autostoel is voorzien van een 4-laagse zijwaartse bescherming van het hoofd en de nek van je kindje.

Pink or Blue verkoopt de stoel en de base samen. Bekijk hier de voordeelbundel.

Je kunt de base ook los aanschaffen. Bekijk hier de Silver Cross base.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + inclusief comfortabele en zachte inleg + Afneembare zonnekap met UV-bescherming.

Nadelen: – zware stoel   autozitje neemt veel ruimte in beslag zonder isofix base geleverd

2. Cybex Aton M + Base One 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase Base One

Aton B beste koopIn deze autostoel uit groep 0+ in combinatie met het i-Size onderstel (Base M)zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel heeft in 2022 het predicaat ‘beste koop’ ontvangen in de autostoelen groep 0+. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters.

Tip: De Anton M is een onderdeel het ‘familiesysteem’. De Base M kun je namelijk ook bij de volgende autostoel gebruiken; De Sirona M2 I-Size. Een basis voor twee autostoelen dus!

De autostoel is ook met gordels te installeren. Dit is wel wat bewerkelijker en de kans op fouten is meer aanwezig.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje + De base kan voor een opvolgend stoeltje gebruikt worden

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag

3. BugabooTurtle Air + Wingbase

autostoelgroep 0De Bugaboo Turtle Air By  Baby Autostoeltje scoort zeer goed op veiligheid. Bij de Consumentenbond staat deze stoel op plekje 4.  De stoel staat stevig in de auto en biedt zeer goede bescherming bij botsing opzij.

De stoel past perfect op de Bugaboo kinderwagen. De autostoel is ook nog eens heel licht (3 kg). Hierdoor kun je makkelijker de baby vervoeren van de auto naar de kinderwagen en naar binnen. Om het autostoeltje veilig in de auto te bevestigen is er een bijpassende base verkrijgbaar. Sinds kort ook een 360 graden base! Hiermee wordt het nog eenvoudiger om de autostoel correct te installeren. Optioneel kan de autostoel ook geïnstalleerd worden met behulp van de 3-punts autogordel.

Voordelen:+ i-Size (R129) veiligheid + Luxe zonnekap met kijkvenster  + Comfortabele Mirino wol  + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + licht in gewicht

Nadelen: – Wingbase is alleen te gebruiken voor de Turtle Air.

4. Maxi Cosi Coral uitneembare soft carrier

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste maxi cosi coral Eén van de beste autostoelen uit groep 0 is de Maxi Cosi Coral Het autostoeltje is het eerste autostoeltje waarmee je jouw baby dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix3. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix3 aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Coral op de basis en je kunt de auto starten. Beschik je niet over bevestigingspunten in de auto? dan kan je de Maxi-Cosi Coral ook vastmaken met autogordels. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

360 draaibare uitvoering?

Wil je dat de Maxi Cosi Coral draaibaar is? Dan kun je kiezen voor de Maxi Cosi Coral 360. Het stoeltje kun je op de FamilyFix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet wel over Isofix beschikken.

Bekijk deze uitvoering van de stoel bij Babypark.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding + eventueel draaibaar met de 360 uitvoering.

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig

Maxi Cosi Coral is te koop bij o.a.: Babypark, Prenatal, Bol.com.

5. Het Nuna Pipa Next Baby Autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel groep 0 Dit autostoeltje van Nuna is uniek omdat deze niet alleen geschikt voor in de auto of op het kinderwagenframe, je kan er ook mee reizen met het vliegtuig dankzij het TUV certificaat voor vliegtuigvervoer. Dit alles kost je weinig moeite, want het stoeltje is licht van gewicht.

Het stoeltje biedt dankzij het ontwerp optimale zijwaartse bescherming. Je kan de stoel in veilig in de auto bevestigen met de autogordel of met de Nuna Pipa Next Isofix base (niet inbegrepen). De bijpassende base is uitgerust met automatisch uitklapbare beschermingsknoppen voor extra beveiliging en absorbeert de kreukelzone van de stabiliteitspoot de klap.

360 graden draaibaar met de Nuna Base Next 

Sinds kort kun je ook de Nuna Pipa autostoel ook combineren met de nieuwe draaibare Nuna Base Next. Opvolgende Nuna autostoeltjes kunnen ook op deze base geklikt worden. Zo heb jarenlang plezier van de base. Klik hier voor de base. 

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Zeer licht zitje + Stoelhoes is makkelijk te verwijderen

Nadelen: geleverd zonder base en adapter

Beste autostoel met gordelbevestiging groep 0+

Autostoelen in groep 0 + met gordelbevestiging in zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel met gordel in groep 0 +? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen met gordel in deze groep. Sommige met een overlapping al naar groep 1. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen.

1. Maxi Cosi Pebble Pro

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

Beste autostoel groep 0De Maxi Cosi Pebble Pro is de beste autostoel met gordel in de groep 0 + . Zowel de Consumentenbond als de ANWB scoort deze autostoel ruim voldoende. De Consumentenbond heeft het predicaat in oktober 2022 beste autostoel groep 0 met gordel toegekend aan het deze Maxi Cosi.

Het is een heel veilig en goedgekeurd volgens de ECE-R129 (i-Size) norm. Lees met het installeren altijd heel goed de gebruiksaanwijzing. Met gordelbevestiging is de kans op fouten meer aanwezig. De stoel heeft ook montage op basis van Isofix (vergeet dan niet de base te kopen). Handig als je switch tussen 2 auto’s met verschillende bevestigingen.

Heb je een Joolz Geo2, Day + of een Hub+ kinderwagen? De Joolz X Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size is perfect te combineren met deze kinderwagens. Bekijk deze uitvoering hier.

Wil je dat de Maxi Cosi Pro draaibaar is? Dan kun je ook kiezen voor de Maxi Cosi Pebble Pro 360. Het stoeltje kun je op de Familiyfix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet dan wel over Isofix beschikken.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid  + baby-hugg verkleiner + ook Isofix montage mogelijk. + ook draaibaar mogelijk 

Nadelen:   weegt zwaar   Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

2. Cybex Cloud Z I-size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel met gordelHet autostoeltje blinkt uit op het gebied van comfort. Wanneer je de autostoel niet gebruikt in de auto, kun je de rugleuning van het autostoeltje met één hand verstellen zodat je kindje in een ergonomische, vlakke positie kan liggen. Ideaal wanneer je het autostoeltje gebruikt in combinatie met een kinderwagen! De geïntegreerde XXL zonnekap beschermt je kindje tegen weer en wind. De binnenkant van de autostoel is gemaakt van zacht materiaal en de buitenkant is voorzien van een stijlvolle, slijtvaste stof.

Scoort zeer goed op veiligheid bij de consument en staat op nummer 2 genoteerd van de beste autostoeltjes met gordel.

Het autostoeltje kan met de 3-punts autogordel bevestigd worden of in combinatie met de Cybex Z Base. In beide gevallen gebruik je het autostoeltje achterwaarts gericht.

Voordelen: + rugleuning kan vlak (buiten de auto) +  Vormt samen met de Sirona Z i-Size een concept voor 0-4 jaar.

Nadelen: Voldoet alleen aan de i-Size norm i.c.m. de Z base stoelhoes moeilijk los te krijgen.

3. Cybex Aton 5 Gordel autostoel groep 0 +

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel groep 0De Cybex Aton 5 is een zeer veilig en licht achterwaarts gericht autostoeltje in die autostoel groep 0 /1. Heeft het predikaat ‘Beste koop” ontvangen van de Consumentenbond in mei 2021. De hoogte van het zitje kan makkelijk aangepast worden met de groei van het kind. Alleen de bekleding is anders ten opzichte van de Cybex Aton 4, waar eerder een hoge concentratie ongewenste stoffen in werd aangetroffen.

Voordelen: + makkelijk te reinigen + goede prijs/kwaliteit + licht

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

4. Cybex Anton B beste koop baby autostoeltje 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of Isofix base

Beste baby autostoel cybex De Anton B heeft van de Consumentenbond in mei 2022 opnieuw het predicaat beste koop ontvangen in groep 0 met gordelbevestiging. ontvangen. De Aton B is een wat eenvoudige variant in de Aton-reeks van Cybex, zonder rugleuningverstelling. Het kindje wordt vastgezet met een 3-punts harnasje. De Aton B is geschikt voor kinderen vanaf de geboorte tot een lengte van 87 cm. Met de autogordel zet je het stoeltje vast in de auto. Het Cybex Aton autostoeltje is achterwaarts in je auto te bevestigen met behulp van de 3-punts veiligheidsgordel. Een base (los verkrijgbaar) maakt het bevestigen nog eenvoudiger, één klik en het autostoeltje zit veilig vast.

Er zijn bases voor zowel Isofix bevestiging als met gordelbevestiging verkrijgbaar. Voor de Isofix bevestiging kies je voor de M Base voor de gordelbevestiging kies je voor de Base 2-Fix. 

De Cybex Aton is ook heel gebruiksvriendelijk. De bekleding is wasbaar op 30°C, wel zo makkelijk. Het autostoeltje past op het onderstel van de meeste kinderwagens. Zo kun je gemakkelijk even een snelle boodschap doen met je kindje.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + goede prijs/kwaliteit + kan altijd nog uitgebreid worden met base voor gordel

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter Stoelhoes is wasbar, maar lastig terug te plaatsen.

autostoel groep 0

Verkrijgbaar bij:

bol.com

5. Maxi Cosi CabrioFix i-Size autostoel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in met gordels of isofixbase 

beste maxi cosi

De Maxi Cosi Cabriofix is de meest verkochte autostoel. De stoel is door de jaren heen natuurlijk wel vernieuwd en i-Size proof gemaakt. Het gewicht van de stoel is teruggebracht naar 3,2 kg. Het tillen wordt zo iets minder zwaar. De installatie in je auto kan in combinatie met de Maxi-Cosi Cabriofix i-Size base (apart verkrijgbaar) of door middel van de autogordel.Een prima autostoel voor een prima prijs. De stoel ontvangt een dikke voldoende bij veilgheidstesten.

Voordelen: + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters  + goede prijs/kwaliteit + I-Size Proof i.c.m. base + licht in gewicht 

Nadelen:  – Reinigen van de bekleding kan alleen met handwas (hoes biedt uitkomst)  stoel is wat groot de cabriofix base is alleen voor deze stoel te gebruiken – stoel is niet draaibaar  – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

Rate this post
360º draaibaar