Jullie verwachten binnenkort een baby en je bent je aan het verdiepen in de beste autostoel groep 0 en 1. Met een baby val je namelijk automatisch in deze groep autostoel.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend vervoerd dienen te worden. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Dat is dus autostoel groep 0+ met een overlapping naar groep 1. In een babyzitje kan dit tot het hoofdje boven de schaal van het zitje uitkomt. Hierna kan veilig overgestapt worden op groep 1.

Zie schema hieronder:

indeling autostoeltjes

Welke autostoelen zijn er allemaal verkrijgbaar in groep 0 en 1? En welke is de beste autostoel voor jullie kindje? De keuze van de beste autostoel heeft te maken met een aantal factoren en wensen.

Kies je voor een autostoel voor een langere periode of kort?

Jullie kunnen een autostoeltje aanschaffen voor de eerste 18 maanden. Voordeel van deze autostoeltjes is dat ze bijna allemaal vast te klikken zijn op de kinderwagen, de zogenaamde maxi-cosi. Je kunt de baby er heel makkelijk mee in vervoeren ook buiten de auto. 

Je kunt echter ook een autostoel in groep 0+ en 1 kopen die gelijk voor een langere periode meegaat. Deze groep autostoel is zowel voor- als achterwaarts te installeren. Achterwaarts voor die eerste 15 maanden en voorwaarts tot een leeftijd van 3, 4 of zelfs 7 jaar. Voordeel is dat je op langer termijn goedkoper uit bent. Nadeel van deze autostoel is dat je deze niet op je kinderwagen kunt plaatsen. Dit maakt het voor de eerste maanden onhandig. Het is namelijk heel fijn om de baby al lekker warm thuis in de autostoel te plaatsen dan dit in de auto zelf te doen. Of als de baby lekker ligt te slapen is het fijn om de baby slapend en wel in de Maxi Cosi naar binnen te tillen.

Wij adviseren voor het eerste jaar een baby autostoel en daarna over te stappen op de volgende groep vaste autostoel. 

We bespreken in dit artikel de autostoelen voor de eerste 12 tot 18 maanden.

Isofix of autogordel groep 0 +?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel. We bespreken per soort bevestiging de beste autostoel groep 0.

Isofix bevestiging

Top 5 Isofix

Bekijk de beste autostoeltjes groep 0 met Isofix bevestiging.

gordelbevestiging

Top 5 Gordel

Bekijk de beste autostoeltjes groep 0 met gordel bevestiging.

Beste autostoel groep 0 + Isofix

Autostoelen in groep 0 + met Isofix zijn er in alle soorten en maten. Sommige met een overlapping naar groep 1. Maar wat is de beste keuze autostoel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep inclusief onderstel (ook wel i-size base genoemd).

Isofix base 

Wanneer je een baby autostoeltje met behulp van Isofix in je auto wilt bevestigen heb je een base nodig die geschikt is voor jouw autostoeltje. Deze base bevestig je dan met Isofix in de auto. Het autostoeltje kun je hier vervolgens met één klik op bevestigen. Deze isofix base zit bij sommige autostoelen al inbegrepen, maar bij heel veel baby autostoelen niet. Lees hier meer over de beste isofix bases. Veel bases zijn ook te gebruiken voor het opvolgende peuter autostoeltje. Zo heb je 4 jaar lang plezier van de base!

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB, Consumentenbond en klantenreviews. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste testen zijn van oktober 2021.

1. Maxi Cosi Coral  uitneembare soft carrier

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste maxi cosi coral Eén van de beste autostoelen uit groep 0 is de Maxi Cosi Coral Het autostoeltje is het eerste autostoeltje waarmee je jouw baby dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix3. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix3 aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Coral op de basis en je kunt de auto starten. Beschik je niet over bevestigingspunten in de auto? dan kan je de Maxi-Cosi Coral ook vastmaken met autogordels. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

360 draaibare uitvoering?

Wil je dat de Maxi Cosi Coral draaibaar is? Dan kun je kiezen voor de Maxi Cosi Coral 360. Het stoeltje kun je op de FamilyFix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet wel over Isofix beschikken.

Bekijk deze uitvoering van de stoel bij Babypark.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding + eventueel draaibaar met de 360 uitvoering.

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig

Maxi Cosi Coral is te koop bij o.a.: Babypark, Prenatal, Bol.com.

2. Silver Cross Dream I-size autostoel

Gebruik autostoel:  vanaf de geboorte tot circa 12 maanden.
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel groep 0Het Silver Cross Dream I-Size Baby Autostoeltje scoort zowel op het gebied van veiligheid als op het gebied van comfort heel goed. De stoel heeft in mei 2021 het predicaat beste autostoel ontvangen van de Consumentenbond.  De Silver Cross Dream I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Dat geldt overigens alleen wanneer je de autostoel installeert met behulp van de isofix base. De autostoel is voorzien van een 4-laagse zijwaartse bescherming van het hoofd en de nek van je kindje.

Pink or Blue verkoopt de stoel en de base samen. Bekijk hier de voordeelbundel.

Je kunt de base ook los aanschaffen. Bekijk hier de Silver Cross base.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + inclusief comfortabele en zachte inleg + Afneembare zonnekap met UV-bescherming.

Nadelen: – zware stoel   autozitje neemt veel ruimte in beslag zonder isofix base geleverd

3. Cybex Aton M i-Size + M Base i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

Cybex AntonIn deze autostoel in combinatie met de M Base zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel heeft van de Consumentenbond in 2019 het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen van de best geteste autostoelen groep 0+. Bij de ANWB scoort de stoel een nummer 3 positie. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters. Het autostoeltje is voorzien van een uitneembare inleg zodat het voor de baby mogelijk wordt om bijna vlak in het stoeltje te liggen. In plaats van gebogen is het voor een baby gezonder om in een bijna vlakke houding te liggen.

Met dit systeem wordt aan alle eisen voldaan. Zowel de autostoel Aton M als de het opvolgende autostoeltje de Sirona M2 i-Size kunnen op de Base M geklikt worden. Zo rijdt jouw kindje comfortabel, veilig en achterwaarts met je mee. Vanaf de geboorte tot ca 4 jaar.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje.

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig, de bekleding is niet los te halen (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag  zonder isofix base geleverd

4. Het Nuna Pipa Next Baby Autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca 12 maanden 

beste autostoel groep 0 Dit autostoeltje is uniek omdat deze niet alleen geschikt voor in de auto of op het kinderwagenframe, je kan er ook mee reizen met het vliegtuig dankzij het TUV certificaat voor vliegtuigvervoer. Dit alles kost je weinig moeite, want het stoeltje is licht van gewicht.

Het stoeltje biedt dankzij het ontwerp optimale zijwaartse bescherming. Je kan de stoel in veilig in de auto bevestigen met de autogordel of met de Nuna Pipa Next Isofix base (niet inbegrepen). De bijpassende base is uitgerust met automatisch uitklapbare beschermingsknoppen voor extra beveiliging en absorbeert de kreukelzone van de stabiliteitspoot de klap.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Zeer licht zitje + Stoelhoes is makkelijk te verwijderen

Nadelen: geleverd zonder base en adapter

5. Joie i-Level + i-size base

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 85 cmautostoel groep 0De Joie i-level is door de Consumentenbond uitgeroepen tot ‘beste koop’. Beste koop omdat de stoel een goede prijs / kwaliteit verhouding heeft. De stoel is heel veilig.  Combineert op kinderwagens, vol comfort en handige extra’s zoals een met rits te vergroten zonnekap en zachte stoelverkleiner. De autostoel is alleen met Isofix vast te maken in de auto.

Voordelen: + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + i-Size (R129) veiligheid  + Snel en makkelijk te installeren + met isofixbase geleverd

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag   Handleiding en waarschuwingslabels kunnen beter

Beste autostoel met gordelbevestiging groep 0+

Autostoelen in groep 0 + met gordelbevestiging in zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel met gordel in groep 0 +? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen met gordel in deze groep. Sommige met een overlapping al naar groep 1. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen.

1. Maxi Cosi Pebble Pro

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

Maxi Cosi pro De Maxi Cosi Pebble Pro is de beste autostoel met gordel in de groep 0 + . Zowel de Consumentenbond als de ANWB scoort deze autostoel ruim voldoende. De Consumentenbond heeft het predicaat beste autostoel groep 0 met gordel toegekend aan het deze Maxi Cosi.

Het is een heel veilig en goedgekeurd volgens de ECE-R129 (i-Size) norm. Lees met het installeren altijd heel goed de gebruiksaanwijzing. Met gordelbevestiging is de kans op fouten meer aanwezig. De stoel heeft ook montage op basis van Isofix (vergeet dan niet de base te kopen). Handig als je switch tussen 2 auto’s met verschillende bevestigingen.

Heb je een Joolz Geo2, Day + of een Hub+ kinderwagen? De Joolz X Maxi-Cosi Pebble Pro i-Size is perfect te combineren met deze kinderwagens. Bekijk deze uitvoering hier.

Wil je dat de Maxi Cosi Pro draaibaar is? Dan kun je ook kiezen voor de Maxi Cosi Pebble Pro 360. Het stoeltje kun je op de Familiyfix360 base klikken waarmee je eenvoudig het stoeltje naar je toe draait. Heel handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet dan wel over Isofix beschikken.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid  + baby-hugg verkleiner + ook Isofix montage mogelijk. + ook draaibaar mogelijk 

Nadelen:   weegt zwaar   Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

2. Cybex Cloud Z I-size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel met gordelHet autostoeltje blinkt uit op het gebied van comfort. Wanneer je de autostoel niet gebruikt in de auto, kun je de rugleuning van het autostoeltje met één hand verstellen zodat je kindje in een ergonomische, vlakke positie kan liggen. Ideaal wanneer je het autostoeltje gebruikt in combinatie met een kinderwagen! De geïntegreerde XXL zonnekap beschermt je kindje tegen weer en wind. De binnenkant van de autostoel is gemaakt van zacht materiaal en de buitenkant is voorzien van een stijlvolle, slijtvaste stof.

Scoort zeer goed op veiligheid bij de consument en staat op nummer 2 genoteerd van de beste autostoeltjes met gordel.

Het autostoeltje kan met de 3-punts autogordel bevestigd worden of in combinatie met de Cybex Z Base. In beide gevallen gebruik je het autostoeltje achterwaarts gericht.

Voordelen: + rugleuning kan vlak (buiten de auto) +  Vormt samen met de Sirona Z i-Size een concept voor 0-4 jaar.

Nadelen: Voldoet alleen aan de i-Size norm i.c.m. de Z base stoelhoes moeilijk los te krijgen.

3. Cybex Aton 5 Gordel autostoel groep 0 +

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

beste autostoel groep 0De Cybex Aton 5 is een zeer veilig en licht achterwaarts gericht autostoeltje in die autostoel groep 0 /1. Heeft het predikaat ‘Beste koop” ontvangen van de Consumentenbond. De hoogte van het zitje kan makkelijk aangepast worden met de groei van het kind. Alleen de bekleding is anders ten opzichte van de Cybex Aton 4, waar eerder een hoge concentratie ongewenste stoffen in werd aangetroffen.

Voordelen: + makkelijk te reinigen + goede prijs/kwaliteit + licht

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

4. Joie i-Gemm Gordel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 85 cm
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofix

autostoel groep 0De Joie i-Gemm Gordel is een hele veilige autostoel in deze categorie voor een goede prijs. Combineert op kinderwagens, vol comfort en handige extra’s zoals een met rits te vergroten zonnekap en zachte stoelverkleiner. Het vastgespen van de baby gaat niet heel gemakkelijk door 5-puntsgordel. Gebruiksaanwijzing en waarschuwingslabels zijn redelijk makkelijk te begrijpen. Beste Koop predicaat consumentenbond.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + goede prijs/kwaliteit + kan altijd nog uitgebreid worden met Isofix worden door de Joie i-Gemm base.

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter  Het vastgespen van de baby gaat niet heel gemakkelijk door 5-puntsgordel.

5. Maxi Cosi Rock gordel

Gebruik: Vanaf de geboorte tot ca. 1 jaar
Tegen de rijinrichting mee met gordel of isofixbase

maxi cosi rockNieuw in de beste autostoel groep 0 met gordel is de Maxi Cosi Rock. Deze Maxi Cosi is vrij licht in vergelijking met de Pebble’s. De stoel voldoet aan de laatste i-Size norm en daarom erg veilig. De installatie met gordels vergt wel even tijd en uitleg. Dit blijft altijd een risico met gordelbevestiging. Nadeel is dat de stoel een beperkt uitzicht biedt aan het kindje. Dit komt vanwege het achterwaarts vervoeren.

De stoel is zowel met gordel als met behulp van een Isofix base te installeren.

Voordelen:+ i-Size (R129) veiligheid + Onderdeel van de 2wayFamily + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + licht in gewicht

Nadelen: – Gordelbevestiging is lastiger te demonteren dan Isofix en maakt kans op fouten groter

Rate this post