fbpx

Beste autostoel groep 1, de best geteste op een rij van 1 – 4 jaar

Zodra je kindje het baby autostoeltje is ontgroeid, is het tijd om opzoek te gaan naar een opvolgend autostoeltje uit autostoel groep 1. Het aanbod in deze groep voor peuters groeit snel. Autostoelen worden veiliger en gebruiksvriendelijker. De afgelopen jaren heeft de focus vooral gelegen op langer achterwaarts vervoeren en de 360° draaibare autostoelen vanwege de nieuwe i-Size wet. In dit artikel bespreken we uit welke type autostoeltjes je kunt kiezen, de kenmerken van groep 1 en de beste autostoel groep 1. 

Welk type autostoeltje is geschikt vanaf 1 jaar?

Zodra je baby meer dan 9 kg weegt of 76 cm is (ca. 12 -15 maanden), kun je een autostoeltje kiezen uit de volgende groepen:

  • Autostoel groep 0/1:  Geschikt vanaf de geboorte tot 4 jaar (0- 18 kg of wanneer je kindje 105 cm is). Zowel voorwaarts als achterwaarts vervoeren.
  • Autostoel groep 1: De meeste autostoelen zijn geschikt vanaf 3 maanden tot 4 of zelfs 7 jaar. Sommige pas vanaf 12 maanden. Deze groep bespreken we in dit artikel. Zowel voorwaarts als achterwaarts vervoeren.
  • Autostoel groep 1/2/3: Geschikt vanaf 12-15 maanden of 76 cm tot 12 jaar ( 9kg – 36 kg). Enkel voorwaarts gericht vervoeren.

Waarom kiezen voor een autostoel groep 1?

Autostoelen uit groep 1 zijn specifiek gemaakt voor kinderen vanaf 3 maanden tot 4 jaar. Ze bieden hierdoor de beste bescherming in deze leeftijdsgroep. Je kunt je kindje namelijk langer achterwaarts vervoeren. Andere voordelen van een autostoel groep 1 zijn de fijne ligstanden en de keuze voor een 360 graden autostoel. Wil je liever een autostoel die langer dan 3 jaar meegaat? Overweeg dan een voorwaartse meegroei autostoel die voor peuters, kleuters en kinderen is gemaakt. Ze scoren over het algemeen minder goed in de veiligheidstesten, maar er zijn uitzonderingen. Weten welke meegroei autostoel goed scoort? Bekijk de top 5 hier.  

Hoe wordt de autostoel uit groep 1 bevestigd? 

Een ISOFIX autostoeltje uit groep 1 maakt het gemakkelijk om je autostoeltje correct te installeren in de auto. De nieuwe I-Size R129 autostoeltjes beschikken tegenwoordig over duidelijke indicatoren om je te laten weten dat je het stoeltje correct hebt geplaatst. Zo hoef je nooit te twijfelen of je de stoel juist hebt geïnstalleerd. 

Sommige autostoeltjes kun je bevestigen met alleen een veiligheidsgordel, wat handig kan zijn als je auto geen ISOFIX-punten heeft of als je meer dan 2 autostoeltjes op de achterbank kwijt moet. Als de stoelen op de juiste manier worden gemonteerd, zijn R129 autostoeltjes met een veiligheidsgordel niet minder veilig dan autostoeltjes die met Isofix zijn gemonteerd. Helaas is uit onderzoek is gebleken dat slechts 30% van de autostoeltjes die gebruik maken van een gordelsysteem correct zijn geïnstalleerd. Dit heeft direct effect op de bescherming die het stoeltje biedt in het geval van een ongeluk. Merendeel van de ouders hebben daarom meer vertrouwen en geruststelling met ISOFIX.

Het 3e bevestigingspunt is bij de meeste autostoelen uit groep 1 een steunpoot. Het voorkomt dat het kinderzitje bij een botsing naar voren kantelt. Sommige autostoeltjes zoals de Maxi Cosi AxissFix, hebben geen steunpoot maar een top-tether. Deze riem minimaliseert de beweging van het autostoeltje, waardoor het hoofd en de nek van je kind veilig blijven.

 

In dit artikel bespreken we van beide groepen de beste autostoel uit groep 1. De top 5 beste autostoelen Isofix groep 1 en de top 4 beste autostoelen gordel groep 1.

Beste getest autostoel groep 1 ANWB

Bij het samenstellen van de onderstaande lijst met beste autostoelen groep 1 hebben wij onder andere de testen van de Duitse ADAC en de Consumentenbond geraadpleegd. De ANWB is partner van de ADAC en publiceert de uitkomst in het Nederlands. Hoe lager de ADAC-score hoe beter en veiliger de stoel. Naast veiligheid wordt ook de gebruiksvriendelijkheid getest, de aanwezigheid van schadelijke stoffen en of je kindje een goede zithouding heeft in de autostoel. 

Verder kijken we ook naar de prijs van een autostoel en hoe deze in verhouding staat tot de kwaliteit van de stoel. Last but not least lezen we ook de beoordelingen van gebruikers op fora en webshops omdat deze ervaring heel waardevol is.  

Onderstaande autostoelen uit groep 1 worden door middel van Isofix geïnstalleerd. Heb je deze mogelijkheid niet of wil je liever gordel? Bekijk dan de top 4 beste autostoel groep 1 gordel hier.

Tabel beste autostoel groep 1 Isofix:

Autostoel:
Bevestiging / Leeftijd
Meer info:
Isofix
12- 15 mnd tot 6 jaar
Voorwaarts
ADAC-test: 1,5
Vangtafeltje
Beste getest 2023
Lange gebruiksduur
Isofix
3 mnd -4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC-test: 2
Best geteste 360 draaibare stoel
Isofix
3 mnd-4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC-test: 2,7
Goede prijs / kwaliteit
360 graden draaibaar
Goede reviews
Isofix
0-7 jaar
i-Size
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC: –
Lange gebruiksduur
Isofix
12 – 15 mnd tot 4 jaar
Alleen Voorwaarts
ADAC-test: 2,1
Top – Tether
Goede prijs / kwaliteit
Isofix
3 mnd – 4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC-test: 2,3
Top – Tether
360 graden draaibaar
Bespaart ruimte in auto
Isofix
3 mnd – 4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC-test: –
Steunpoot
360 graden draaibaar
Nieuw

Tabel beste autostoel groep 1 Gordel:

Autostoel:
Bevestiging / Leeftijd
Meer info:
Gordel
9 mnd – 4 jaar
Voorwaarts
Draaibaar
Gordel
0 mnd – 4 jaar
Achterwaarts
Voorwaarts
I-size proof
Gordel
0 mnd – 4 jaar
Achterwaarts
Voorwaarts
I-size proof
Gordel
15 mnd – 4 jaar
Voorwaarts
I-Size proof

1. Cybex Anoris T i-Size

Gebruik: Vanaf 12 15 maanden tot 6 jaar met de rijinrichting mee |Installatie: Isofixbase met vangtafel (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 11,7 kg| ADAC/ANWB test: 1,5 (zeer goed)

beste autostoel groep 1De beste autostoel uit groep 1 is de Cybex Anoris T. Deze stoel heeft in oktober 2023 het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen van de Consumentenbond. Met het Cybex Anoris T i-Size Autostoeltje voorziet Cybex je van een compleet nieuw en verbeterd ontwerp. De nieuwe autostoel is uitgerust met de veiligste beschermsystemen om je kindje veilig van A naar B te brengen. Je kunt het autostoeltje gebruiken als je kindje 76 cm lang is of 15 maanden. Vanaf daar heb je jarenlang plezier van deze autostoel doordat hij meegroeit tot een leeftijd van 6 jaar. Niet alleen is de autostoel superveilig voor je kindje, hij is ook erg makkelijk in gebruik.

De ruime zitting is ergonomisch gevormd naar het lichaam van je kindje. Het lichaam wordt uiterst goed ondersteund en de zitting biedt je kindje voldoende beenruimte. De autostoel is in 3 standen te verstellen zodat je kindje comfortabel kan slapen tijdens de rit.

De stoel is vrij prijzig. Bedenk wel dat deze autostoel te gebruiken is tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar. Daarnaast is de base inbegrepen. Je kunt hierna overstappen naar een stoelverhoger.

Voordeel: + Zeer veilig + zeer goede afwerking vangtafeltje + bekleding is te reinigen + groeit met je kindje mee  + inclusief Isofixbase
Nadeel: pas vanaf 15 maanden  zitje neemt veel ruimte in beslag  prijzig niet achterwaarts 

beste peuter autostoel 2022

Cybex Anoris T i-Size

Best getest groep 1

Waar te koop?

babypark.nl (€499,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:03 pm

2. Joie I-Spin 360 E

Gebruik: Vanaf 3 maanden tot 4 jaar/105 cm tegen en met de rijinrichting mee |Installatie: Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 13,2 kg| ANWB/ADAC test: 2 (goed)

beste peuter autostoelEen fijn draaibare autostoeltje uit groep 1 is de Joie I-Spin 360 E . Hiermee kun je je kindje op een veilige manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel is voorzien van Side protection. Deze klapt automatisch uit wanneer de gordels aangetrokken worden. De stoel staat heeft in oktober 2023 het predicaat beste koop ontvangen. Ook internationaal heeft deze autostoel allerlei prijzen gewonnen.

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie. Zie video hieronder:

Voordeel: + Zeer veilig + zeer goede afwerking + zowel voorwaarts als achterwaarts draaibaar + bekleding is te reinigen + internationale prijzen + inclusief Isofixbase + 6 ligposities
Nadeel:  zitje neemt veel ruimte in beslag en is zwaar

Joie I-Spin E 360

Joie I-Spin E 360

Best getest draaibaar

Waar te koop?

bol.com (€358,00)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:49 pm

3. Maxi-Cosi Mica 

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 4 jaar. Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie: 360 graden Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 15,1 kg| ANWB/ADAC test: 2,7 (ruim voldoende)

beste autostoel groep 1 Dit draaibare autostoeltje uit autostoel groep 1 van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De stoel komt goed uit de strenge ADAC-test. 

De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kindje 4 jaar oud is. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Wil je meer informatie over de verschillende Maxi Cosi Mica’s? Lees dan onze uitgebreide review hier

Verschillende uitvoeringen in het kort:

1. De normale Maxi Cosi Mica:

De Mica is is ook verkrijgbaar in een niet Eco uitvoering. Deze is voordeliger, maar minder duurzaam. Deze normale niet eco Maxi Cosi Mica is te gebruiken vanaf 0 maanden, maar een verkleiner wordt geadviseerd. De stoel heeft een minder goede ligstand voor kleien baby’s dan de Eco Pro. Klik hier voor de minder duurzame uitvoering. 

2. De Maxi Cosi Mica Eco 

De Eco Maxi Cosi Mica is vanaf 3 maanden te gebruiken en gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Klik hier voor de Eco Maxi Cosi Mica. 

3. De Maxi Cosi Mica Eco Pro

Deze Pro uitvoering is het meest comfortabel en vanaf de geboorte te gebruiken. De kantelfunctie is verbeterd waardoor je baby beter ligt. De Pro biedt ook net iets meer bescherming van opzij door de G-CELL 2.0 techniek. De prijs is dan ook iets hoger. Bekijk de stoel hier.  

Voordeel:+ i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts veervoeren + G-cell Technology + inclusief base + 5 ligposities + keuze voor duurzaamheid 

Nadeel:- vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken) zwaar en groot zitje

Maxi Cosi Mica Standaard

Maxi Cosi Mica Standaard

Goede beoordelingen
  • Vanaf 0 mnd
  • Geen gerecycled materiaal
  • Ligpositie kan beter

4. Maxi Cosi Emerald

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 7 jaar Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie:  Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 18 kg| ANWB/ADAC test: – (niet getest)

beste autostoel groep 1Maxi-Cosi Emerald is bijzonder duurzaam en kan vanaf de geboorte tot ca. 7 jaar worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van veiligheid en comfort. Het peuter stoeltje kan tot 4 jaar achterwaarts gericht worden geplaatst voor optimale bescherming van hoofd en nek. Emerald biedt bovendien extra veiligheid doordat er G-CELL-technologie voor zijbescherming wordt gebruikt. Baby’s zitten gegarandeerd comfortabel dankzij de ligstand en de geïntegreerde zitverkleiner voor pasgeborenen.

Dit autostoeltje voor meerdere leeftijden heeft ISOFIX-bevestigingspunten en een steunpoot die de veiligste, eenvoudigste en snelste manier bieden om het autostoeltje tot 4 jaar te installeren. Als je kind groter wordt, installeer je het autostoeltje tot de leeftijd van 7 jaar met behulp van de autogordel.

Bij een correcte installatie kun je het veiligheidsharnas en de hoogte van de hoofdsteun eenvoudig aanpassen aan de lengte van je kind. Of je kunt het harnas eenvoudig in de zijkanten van het zitje opbergen als je op oudere leeftijd (> 4 jaar) de autogordel gaat gebruiken.

De stoel is niet getest door de ADAC. Dit betekent niet dat de stoel onveilig is. ADAC selecteert ieder jaar opnieuw stoelen om te testen. De stoel is wel gewoon i-Size goedgekeurd en veilig voor gebruik.

Voordeel: + I-size veilig + lange gebruiksduur + goede afwerking + makkelijk te reinigen  + comfortabele zit- en slaapstanden  inclusief Isofixbase + inclusief zitverkleiner + goede prijs /kwaliteit
Nadeel:  zeer zwaar zitje  niet 360 graden draaibaar

5. Britax Römer Trifix2 i-Size

Gebruik: Vanaf 12 – 15 maanden tot 4 jaar. Met de rijrichting mee |Installatie:  Isofixbase en Top Tether (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 10,5 kg| ANWB/ADAC test: 2,1

beste autostoel groep 1Britax Römer komt een aantal keer terug in de lijst beste peuterautostoel. In de test van De Consumentenbond komt de Trifix2 iSize in de peutergroep ook goed naar voren.

Heeft een normaal harnasje. Het installeren gaat met behulp van Isofix. Een Top Tether in v-vorm zorgt voor extra stevige bevestiging en voorkomt dat de autostoel gaat kantelen bij een aanrijding. De stoel heeft verschillende zit- en slaapposities.

De stoel is veilig, comfortabel en gebruiksvriendelijk.

Voordeel: + i-Size (R129) veiligheid + makkelijke installatie + eenvoudig te reinigen + lage concentratie schadelijke stoffen + inclusief base + goede prijs /kwaliteit + zitje is licht en neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen:   niet achterwaarts te installeren niet draaibaar

Britax Römer Trifix2

Waar te koop?

babypark.nl (€278,91)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:05 pm

6. Maxi-Cosi AxissFix i-Size

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 4 jaar. Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie:  Isofixbase en Top Tether (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 12,4kg| ANWB/ADAC test: 2,3

maxi cosi axxissfix plusDeze Maxi Cosi heeft als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Let op! De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Lees daarom onze uitgebreide review met de verschillende uitvoeringen. 

Voordeel: + i-Size (R129) + 360 graden draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + meerdere slaapposities 
Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

7. Cybex Sirona Gi i-Size

Gebruik: Zowel achterwaarts als achterwaarts tot ongeveer 3 mnd – 4 jaar (40-87 cm)| Installatie: Isofix| I-Size: Ja Gewicht: 13 kg| ADAC test: – 

Beste draaibare autostoelDeze nieuwste autostoel uit de gold collectie in de Sirona-lijn is een comfortabele en fijne peuter autostoel. Deze autostoel, die achterwaarts gericht is voor veiliger reizen, beschikt ook over geïntegreerde Linear Side-impact Protection voor bescherming vanuit alle richtingen. De stoel is eventueel ook voorwaarts te installeren vanaf 15 maanden, maar dit wordt niet geadviseerd! De Sirona Gi i-Size is echt ontworpen voor comfortabel achterwaarts gericht reizen tot je kind 20 kg weegt. Dit is ongeveer 4 jaar.

De luchtventilatie rondom het stoeltje houdt de rit koel in de zomer omdat de warmte wordt afgevoerd. De stoel heeft 5 comfortabele ligposities in beide richtingen, zowel voor kleine pasgeborenen als voor vierjarigen. Bij het verstellen van de hoofdsteun past het harnas zich ook automatisch aan.

De autostoel heeft een geïntegreerde base met steunpoot. Hierdoor installeer je de autostoel nog veiliger in de auto. Visuele indicatoren geven aan of de base goed geïnstalleerd is. Bovendien maak je gebruik van het praktische draaimechanisme. Zo stapt je kindje soepel in en uit de auto.

Cybex Sirona Gi Plus
De Cybex Sirona is ook verkrijgbaar in een Plus uitvoering. De plus-versie beschikt over gaasinzetten en een 3D-netstructuur. Dit zorgt voor een nog betere luchtcirculatie en comfort. De Plus lijn heeft ook mooie kleuren. De stoel is wel prijziger.

De stoel is i-Size proof en R129 goedgekeurd. De nieuwe stoel is nog niet geselecteerd voor de strenge ADAC test (ANWB/Consumentenbond). We verwachten mei 2024 gezien de stoel erg populair is en langer achterwaarts vervoeren biedt.

Voordeel: + Zeer i-Size veilig + zeer goede afwerking + mogelijkheid om 4 jaar lang achterwaarts te vervoeren + bekleding is te reinigen + inclusief Isofixbase + luchtventilatie + 360 graden draaibaar
Nadeel:  zitje neemt veel ruimte in beslag  prijzig

Beste autostoel groep 1 gordel 

Autostoelen in deze groep zijn enkel en alleen te bevestigen met gordels. Veel van deze autostoelen voldoen nog aan de oude R44 norm. Deze groep autostoelen neemt langzaam af omdat deze niet meer gemaakt mogen worden. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe i-Size wet met de nieuwe R129 norm. De verkoop stopt, maar winkeliers krijgen nog wel 1 jaar de tijd om de oude voorraden te verkopen tot september 2024. Lees er hier meer over. 

Gelukkig worden er nieuwe R129 autostoelen in groep 1 gemaakt die met gordels vast te zetten zijn. Het grote verschil is dat deze autostoelen ook achterwaarts geplaatst kunnen worden tot een leeftijd van 15 maanden of langer. Daarnaast bieden deze autostoelen betere bescherming van opzij. De stoelen zijn voorzien van groene gordelgeleiders die het installeren makkelijker maken en de kans verkleinen op foute installatie. 

Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste autostoelen. Sommige nog met de oude norm R44, maar de meeste met de nieuwe norm R129.

1. Maxi Cosi Axiss autostoel groep 1 gordel 

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

beste autostoel groep 1 draaibaarDeze populaire autostoel uit groep 1 met gordel scoort goed bij ouders. De stoel is gebruiksvriendelijk omdat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. De montage is wel wat ingewikkeld waardoor de kans op fout monteren toeneemt. De veiligheid van de stoel is verder voldoende. Lees hier onze uitgebreide review over de Maxi Cosi Axiss.

Voordeel: + veiligheid voldoende + draaibaar  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size   kans op foute montage door gordelbevestiging

Op=Op! Deze stoelen worden niet meer geproduceerd.

Maxi Cosi Axiss

Maxi Cosi Axiss

Gordelbevestiging, 90 graden draaibaar

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:28 pm

2. Britax Römer King Pro Autostoeltje

Gebruik autostoel: ongeveer vanaf 15 mnd tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

Beste peuter gordel bevestiging Dit autostoeltje is goedgekeurd volgens strenge R129 veiligheidseisen. Prima geschikt als opvolgstoeltje na het babyautostoeltje.

De Britax Römer  King Pro autostoeltje groeit mee met je kindje vanaf 15 maanden tot 4 jaar / 105 cm (maximaal 20 kg) en biedt veiligheid dankzij de vijfpuntsgordel. Het beste van alles is dat er geen ISOFIX-aansluiting nodig is voor snelle en eenvoudige installatie, waardoor het geschikt is voor elk automodel.

De zachte, gewatteerde zijstukken zorgen ervoor dat je kindje veilig blijft bij een mogelijke aanrijding. Bovendien zorgen de zacht werkende kussentjes op de borst van de autostoel voor extra comfort en beperken ze de bewegingen van je kindje in geval van een aanrijding.

De Britax Römer King Pro Autostoel heeft een wasbare hoes die  kan worden verwijderd zonder dat je de gordels helemaal hoeft los te maken.

Voordeel: + R129 veilig  + eenvoudig te reinigen + Verschillende zit- en ligstanden
Nadeel: Enkel met de rijrichting mee te gebruiken pas te gebruiken vanaf 15 mnd  kans op foute montage door gordelbevestiging

Britax Römer King Pro Autostoeltje

Waar te koop?

babypark.nl (€269,90)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:19 pm

3. Joie Steadi R129 autostoel groep 1 gordel

Gebruik autostoel: ongeveer van 0 tot 4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
Installatie: alleen gordel

beste autostoel groep 1 gordel Het Joie Steadi R129 Autostoeltje is een veilige autostoel die voldoet aan de actuele veiligheidsnormen. De autostoel is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar (18 kg / 105 cm). Hierdoor ben je jarenlang voorzien van optimale veiligheid en comfort voor je kindje. De autostoel is in beide rijrichtingen te gebruiken en kan met de 3-punts autogordel in vrijwel iedere auto geïnstalleerd worden.

De zitschaal vangt als eerst de impact van de botsing op en leidt deze af van je kindje. Bovendien is de autostoel voorzien van Side Impact Security die zijwaartse bescherming biedt aan het hoofd, lichaam en de heupen van je kindje. De Tri-Protect hoofdsteun die uit drie lagen schuim én gepatenteerd Intelli-Fit™-geheugenschuim bestaat, draagt hier extra aan bij.

Je kunt het Joie Steadi™ R129 Autostoeltje in vrijwel iedere auto installeren met behulp van de 3-punts autogordel. Vanaf de geboorte wordt het stoeltje altijd tegen de rijrichting in geplaatst en klik je je kindje veilig vast in de 5-punts veiligheidsgordel. Je kindje kan tot 4 jaar achterwaarts worden vervoerd, het is namelijk bewezen dat achterwaarts reizen tot 5 keer veiliger is dan wanneer je je kindje voorwaarts in de autostoel plaatst. Als je kindje tenminste 76 cm lang of 15 maanden oud is, kan het autostoeltje worden omgedraaid en ook voorwaarts worden gebruikt.

Voordeel: + R129 veilig + veilig door langer achterwaarts vervoeren + inclusief verkleinkussen + goede prijs / kwaliteit + bekleding kan in de wasmachine + 4 ligposities
Nadeel:  niet 360 draaibaar  kans op foute montage door gordelbevestiging gordel zit in de weg als je je kindje in de stoel zet

Deze stoel is te bestellen bij Babypark

Waar te koop?

babypark.nl (€179,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:21 pm

4. Graco Extend R129 Gordel 

Gebruik autostoel: ongeveer van 0 tot 4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
Installatie: alleen gordel

autostoel groep 1 gordel De Graco Extend autostoel is geschikt vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar (40-105 cm) en kan zowel voorwaarts als achterwaarts gericht worden. Met zijdelingse bescherming, een gewatteerd inzetstuk voor pasgeborenen en harnaskussens.

Terwijl je baby uitgroeit tot peuter kun je de hoofdsteun eenvoudig met één hand op 6 hoogtes verstellen. De comfortabel gevoerde 5-punts gordel groeit daarbij automatisch mee. De auto heeft 4 verschillende slaapposities (3 in de rijrichting. De Graco Extend™ LX R129 beschikt over een geïntegreerde Safety Surround™ zijdelingse bescherming die je kleintjes veilig vervoert, vanaf de eerste rit naar huis uit het ziekenhuis tot ca. 4 jaar.

Je installeert de stoel met gordel en dankzij slimme riemclips en gekleurd gemarkeerde riemgeleiders maak je minder kans op foutief installeren.

Voordeel: + R129 goedgekeurd + veilig door langer achterwaarts vervoeren + inclusief verkleinkussen + meegroeiend gordelsysteem + vrij licht zitje + bekleding kan in de wasmachine + slimme riemclips + goede prijs / kwaliteit
Nadeel:  kans op foute montage door gordelbevestiging niet 360 graden draaibaar

Wat betekent de i-Size wet voor autostoel groep 1?

Alle autostoelen moeten worden getest volgens bepaalde Europese normen. Er zijn momenteel twee normen die je tegen kunt komen: ECE R129 (op hoogte gebaseerd) of ECE R44 (op gewicht gebaseerd).

R129 is per 1 september 2023 vervangen door ECE R44, wat betekent dat er geen nieuwe autostoelen volgens deze norm meer worden gemaakt, maar er zijn nog steeds veel modellen op de markt die vóór 2019 zijn ontworpen. Deze mogen nog tot 1 september 2024 worden verkochtGroep 1 stoelen zijn van oudsher naar voren gericht en konden al vanaf 9 maanden voorwaartst geplaatst worden. De R44 autostoelen zijn nog steeds veilig om te gebruiken. 

Autostoel groep 1 draaibaar 

Met de nieuwe wet mogen stoelen pas met 15 maanden of langer voorwaarts geïnstalleerd worden. Achterwaarts vervoeren is namelijk het meest veilige en verkleint de kans op letselschade. Dit betekent dat je stoelen in deze groep pas koopt als je kindje rond de 15 maanden is en minimaal 76 cm is. Of dat je een peuter autostoel aanschaft die de eerste 15 maanden achterwaarts geïnstalleerd wordt en hierna voorwaarts. De zogenaamde 360 graden draaibare autostoelen maken het mogelijk dat je de stoel alleen nog maar hoeft te draaien in de positie die je wilt. Daarnaast worden i-Size autostoelen ook getest op zijwaartse bescherming en dienen ze vastgezet te worden met ISOFIX.

Wanneer mag een baby voorwaarts vervoerd worden?

Volgens de nieuwe i-Size wet moeten kinderen dus tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd worden. Groep 1 stoelen zijn van oudsher naar voren gericht, maar dit is de afgelopen jaren snel veranderd. Veel stoelen bieden nu verlengde achterwaarts gerichte zitplaatsen tot de leeftijd van 4 of zelfs 7 jaar.

In onze lijst hebben we een selectie van zowel naar voren als naar achteren gerichte opties opgenomen. Zo kun je zelf kiezen wat het beste en meest geschikte autostoeltje is voor jullie.

Hoeveel kost een autostoel uit groep 1?

Zoals bij alle kinderproducten kunnen de prijzen variëren van goedkoop tot duur, maar zelfs een budget-autostoeltje kan meer dan € 100,- kosten. Wil je een model dat langer achterwaarts kan met extra functies zoals 360 graden draaibaar? Dan kom je al snel uit op € 300 tot € 400.

Duurdere merken autostoelen bieden over het algemeen meer kwaliteit en comfort en hebben extra veiligheidsvoorzieningen ingebouwd. Denk aan goede ventilatie, G-Cell techniek, verbeterde ligposities en het gebruik van duurzaam materiaal. 

Het vooral heel belangrijk dat jullie een autostoel kiezen die het meest geschikt is voor jou en je kindje in de auto die je het vaakst gebruikt. Neem geen genoegen met een 2e hands autostoel! Deze stoelen geven te weinig zekerheid over de veiligheid van de autostoel. 

4.8/5 - (29 stemmen)
Best getest groep 1

Waar te koop?

babypark.nl (€499,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 1:03 pm
Goede beoordelingen
  • Vanaf 0 mnd
  • Geen gerecycled materiaal
  • Ligpositie kan beter
Duurzaam
Voorwaarts

Waar te koop?

babypark.nl (€278,91)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 1:05 pm
Nieuw

Waar te koop?

bol.com (€294,79)
amazon.nl (€315,00)
prenatal.nl (€369,95)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 12:23 pm

Waar te koop?

babypark.nl (€179,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 12:21 pm