Beste autostoel groep 1, de best geteste op een rij

beste autostoel groep 1

Beste autostoel groep 1, voor wie geschikt?

Je kunt kiezen voor een autostoel uit deze groep als je opzoek bent naar een opvolgend autostoeltje voor de Maxi-Cosi. Ook kun je al vanaf de geboorte al kiezen voor een autostoel groep 1. De meeste autostoelen uit deze groep zijn namelijk geschikt voor kinderen van 0 tot ongeveer 4 jaar oud, met een gewicht tot 18 kg. Voordeel is dat je voor de komende jaren geen geld voor een nieuwe autostoel hoeft uit te geven.

Waar moet je opletten bij een autostoel groep 0 / 1+?

Bedenk dat stoelen uit deze groep niet in een kinderwagen geklikt kunnen worden. De zogenoemde Maxi Cosi. Wil je deze mogelijkheid wel? Kies dan voor een autostoel uit groep 0+. 

– Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend vervoerd dienen te worden. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Dit zijn dus ook de autostoelen uit groep 1. Daarom zijn de meeste autostoelen uit groep 1 zowel achterwaarts als voorwaarts te bevestigen.

Isofix of autogordel beste autostoel groep 1?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel. We bespreken per soort bevestiging de beste autostoel groep 0/1+.

>> Ga naar beste autostoel groep 1 Isofix 

>> Ga naar beste autostoel groep 1 Gordel.

Beste autostoel groep 1 Isofix:

Isofix -bevestigingBijzonder
1. Joie I-spin Safe
Beste koop en best getest 2023
90′ draaibaar
2. Maxi Cosi Mica Pro Eco 100% gerecycled materiaal
360′ Draaibaar
2. Cybex Sirona M2 i-SizeBeste getest/
Beste koop 2021
3. Nuna Norr en Nuna PrymDe True lock™
360′ draaibaar

5. Maxi-Cosi AxissFix (Plus)Goede prijs / kwaliteit
360′ Draaibaar

Beste autostoel groep 1 Isofix

Autostoelen in groep 1 met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping vanuit groep 0+. Maar wat is de beste keuze autostoel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep inclusief onderstel (ook wel i-size base genoemd).

Wanneer je een babyautostoeltje met behulp van Isofix in je auto wilt bevestigen heb je een base nodig die geschikt is voor jouw autostoeltje. Deze base bevestig je dan met Isofix in je auto. Het autostoeltje kun je hier vervolgens met één klik op bevestigen.

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit oktober 2023.

1. Joie I-Spin safe

Gebruik autostoel: Vanaf geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in

beste autostoel groep 1 De beste autostoel groep 1 2023 is Joie I-Spin Safe. De autostoel heeft ook nog eens het predicaat beste koop ontvangen in mei 2023.

Het autostoeltje kan uitsluitend tegen de rijrichting in worden gebruikt en is Swedish Plus Test-gecertificeerd. Hiermee is dit de veiligste Joie Spin-stoel en loopt je kindje weinig risico op letsel bij een frontale of zijdelingse botsing

De autostoel is 90 graden draaibaar. Je kunt de stoel naar je toe draaien met in- en uitstappen. Voorkomt rugklachten en gaat een stuk eenvoudiger.

Daarna bevestig je je kindje makkelijk in de 5-punts gordel. De ventilerende bekleding van de stoel zorgt ervoor dat je kindje koel en droog blijft tijdens de rit. Als de bekleding toe is aan een wasbeurt verwijder je deze eenvoudig van de stoel en was je deze in de wasmachine.

Voordeel: + i-Size (R129) + 90 graden draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + inclusief base
Nadeel:  redelijk groot

2. Maxi-Cosi Mica 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste autostoel groep 1 Dit nieuwe draaibare autostoeltje van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. Staat op nummer 3 bij de Consumentenbond.

De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Tegenwoordig is er ook de Mica Pro Eco verkrijgbaar. Dit is het allereerste duurzame autostoeltje dat uit 100% gerecycled materiaal bestaat en bovendien de meest veilige optie om je kindje mee te vervoeren.

Voordeel:+ i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts veervoeren + G-cell Technology + inclusief base

Nadeel:- vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken) zwaar en groot zitje

3. Cybex Sirona M2 i-Size + Base M i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

Beste autostoel groep 1Deze Cybex I-Size autostoel uit de beste autostoel groep 1 wordt heel goed beoordeeld door gebruikers. Groot pluspunt van deze Cybex is dat de stoel zowel voorwaarts als achterwaarts gemonteerd kan worden. De stoel scoort bij de ANWB en Consumentenbond goed op veiligheid. Deze stoel heeft in combinatie met de M base in 2021 het predicaat beste koop autostoel ontvangen van de Consumentenbond. In de voorste positie wordt het kind vastgezet met een traploos instelbaar opvanglichaam.

Bundel:

De bijbehorende Cybex M base is apart verkrijgbaar bij de meeste babywinkels. Bij een aantal babywinkels wordt de autostoel ook inclusief base geleverd. Deze bundel is soms goedkoper dan de M base los te kopen. Babypark: Klik hier voor de bundel.

Draaibare uitvoering?

Heb je de voorkeur voor een draaibare autostoel? Dan kun je eventueel kiezen voor de Cybex Sirona Z. Dit autostoeltje kwam in 2021 het beste uit de test van de Consumentenbond en heeft toen ook het predicaat beste autostoel ontvangen. Grote voordeel van een draaibare stoel is dat de rug minder wordt belast bij het in en en uit de auto tillen van jullie kindje. De stoel is wel een stuk prijziger. Klik hier voor de prijs.

Voor deze draaibare uitvoering dien je ook apart de Z base aan te schaffen.

Voordeel: + i-Size (R129) + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + 2 richtingen mogelijk + best getest 2021
Nadeel : veel ruimte in beslag exclusief base prijzig vanwege de base exclusief base

4. Nuna Prym en de Nuna Norr autostoeltjes

Gebruik autostoel: vanaf de geboorte tot 18,5 kg (circa 4 jaar).

beste autostoel groep 1 Nieuwe autostoeltjes in beste autostoel groep 1 zijn de Nuna autostoeltjes. Beide scoren ruim voldoende bij de Consumentenbond en de ANWB. Beide autostoeltjes beschikken over De True lock™ installatietechnologie die voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie zorgt met de ISOFIX-bevestigingspunten in de auto.

Beide autostoelen hebben twee bekledingen. Warm voor de winter, luchtdoorlatend voor de zomer. Wasbaar in de wasmachine. Niet meer wachten tot er één droog is, gewoon verwisselen en gaan.

Wat zijn de grootste verschillen tussen de Nuna Prym en de Nuna Norr?

Het grootste verschil is dat de Nuna Norr alleen achterwaarts geïnstalleerd kan worden (tegen de rijrichting). Dit is de meest veilige manier van vervoeren! Wel kun je de Nuna Norr naar je toe je draaien om het installeren van jullie kindje in de autostoel wat makkelijker te maken.

De Nuna Prym kun je 360 graden draaien en is zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren. De Nuna Prym heeft ook zijwaartse beschermingsknoppen die automatisch uitklappen voor extra beveiliging.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar zeer goede afwerking makkelijk de reinigen + inclusief base + 2 bekledingen
Nadeel:  zwaar zitjes  monteren is wat bewerkelijk

Nuna Norr autostoeltje

Alleen achterwaarts te installeren

Verkrijgbaar bij:

babypark.nl

5. Maxi-Cosi AxissFix Plus

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

maxi cosi axxissfix plusDeze Maxi Cosi heeft als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. De stoel is zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 8 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. De Maxi-Cosi AxissFix en AxissFix plus draaien 360 graden en zet je vast met isofix. Het verschil tussen de AxissFix en AxissFix Plus van Maxi-Cosi is dat de Assix Fix Plus ook geschikt is om pasgeboren baby’s in te vervoeren.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Beste autostoel groep 1 gordel

Autostoelen in groep 1 met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel groep 1 met gordel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep met gordelbevestiging.

LET op! De zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 4 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. Kinderen onder de 1 jaar zonder Isofix raden wij af in deze groep.

Beste autostoel groep 1 gordel op een rijtje:

GordelbevestigingBijzonderPrijs
1. Britax Römer King II LSNummer 1 Test Consumentenbond
Gordelindicator
219,-
2. Britax Römer King IINummer 2 Test Consumentenbond 170,-
3. Maxi Cosi TobiNummer 3 Test Consumentenbond159,-
4. Maxi Cosi Axiss90′ Draaibaar229,-
Actief Span Systeem259,-

1. Britax Römer King II LS

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

beste autostoel groep 1 Dit zitje, bevestigd met de 3-punts autogordel, is goed uit de ANWB Autostoeltjestest gekomen en die van de Consumentenbond. De autogordel wordt door de klapbare zitschaal strak aangespannen, waardoor je het zitje zeer stabiel kan monteren. De speciale gordelindicator geeft aan of de gordel strak genoeg zit. Volgens de nieuwe i-Size wet dienen kinderen tot 15 maanden oud achterwaarts  vervoerd te worden. Als het kan, wacht dan nog even met overstappen naar een grotere stoel.

Voordeel: + veilig  + eenvoudig te reinigen + gordelindicator
Nadeel:  geen i-Size  zwaar zitje kans op foute montage door gordelbevestiging

2. Britax Römer King II

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

beste autostoel groep 1Deze Britax is de voorloper van de hierboven Britax Römer King II LS.  Scoort ook op alle onderdelen goed. De gordelindicator ontbreekt echter bij deze uitvoering. Wel beschikt de stoel over het unieke autogordel-spanningssysteem. De prijs van de Britax Römer King ligt hierdoor iets lager. Verder een veilige stoel met goede comfort.

Voordeel: + veilig  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size  zwaar zitje  kans op foute montage door gordelbevestiging

3. Maxi Cosi Tobi autostoel groep 1

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

Maxi Cosi TobiDe Maxi Cosi Tobi uit autostoel groep 1 is een prima autostoel voor gordelbevestiging. Lees hier de goede reviews van gebruikers. Deze autostoel staat op nummer 3 in autostoelen-test van de Consumentenbond. Het zitje dient voorwaarts gemonteerd te worden in de auto vanaf ongeveer 1 jaar. Bedenk dat je volgens de i-Size norm kinderen vanaf 15 maanden pas voorwaarts mag vervoeren. Het zitje is door de gordelbevestiging lastig te monteren. De stoel scoort op veiligheid voldoende maar er zijn aandachtspunten bij zijdelingse en frontale botsingen.

Voordeel: + veiligheid voldoende  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size   kans op foute montage door gordelbevestiging

Verkrijgbaar bij:

bol.com

4. Maxi Cosi Axiss

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

autostoel groep 1 Deze populaire autostoel scoort goed bij ouders. De stoel is gebruiksvriendelijk omdat de stoel kan 90′ draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. De montage is wel wat ingewikkeld waardoor de kans op fout monteren toeneemt. De veiligheid van de stoel is verder voldoende.

Voordeel: + veiligheid voldoende + draaibaar  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size   kans op foute montage door gordelbevestiging

5. Römer King II ATS

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

beste autostoel groep 1Het Römer King II ATS autostoeltje beschikt over het unieke Actief Span Systeem (ATS). De gordel wordt extra strak gespannen zodat het autostoeltje rotsvast in de auto wordt bevestigd. Indicatoren geven met licht en geluid aan of het autostoeltje op de juiste manier is geïnstalleerd. De Römer King II Ats is voorzien van een 5-punts veiligheidsgordel. Een fijne stoel uit de autostoel groep 1 groep

Voordeel: + veiligheid voldoende + voorzien van ATS
Nadeel:  geen i-Size slecht verkrijgbaar

4.9/5 - (27 stemmen)

180/360 graden draaibaar