Beste autostoel groep 3, de best geteste op een rij

beste autostoel groep 3

Beste autostoel groep 3: kinderstoel. Autostoeltjes in deze categorie kunnen gebruikt worden voor kinderen van ongeveer 3,5 jaar tot 12 jaar. In gewicht is dit ongeveer de groep vanaf 22 kilo tot 36 kilo. Dit is de laatste groep in de reeks autostoelen. 

Isofix of autogordel beste autostoel groep 3 ?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezige autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size).

We bespreken van beide bevestigingen de beste autostoel. We beginnen met de top 5 Isofix bevestiging. Hierna volgt de beste autostoel groep 3 gordelbevestiging.

Top 5 beste Isofix autostoel vanaf 4 tot 12 jaar

Autostoelen in groep 3 met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping vanuit groep 2. Maar wat is de beste keuze autostoel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep.

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit mei 2023.

Beste autostoel groep 3 Isofix 2023:

Naam:LeeftijdPrijs:
1. Cybex Solution G-i-FIX
Beste getest 2023
3-12 jaar check prijs logo
2. Cybex Solution M-fix SL
Beste uit de test 2022
4-12 jaar check prijs logo
3. Maxi Cosi Morion
Beste koop mei 2022
3,5 -12 jaar check prijs logo
4. Britax Römer Kidfixx III M
Beste uit de test 2022
3-12 jaar check prijs logo
5. Joie Traver
Beste koop okt. 2021
4 – 12 jaar check prijs logo

1. Cybex Solution G i-Fix autostoel (beste uit de test 2023)

Gebruik: voorwaarts vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg).

beste autostoel groep 3
De beste autostoel uit groep 3 is de Cybex Solutions G-Fix. Deze autostoel heeft het predicaat ‘beste uit de test’ en ‘beste koop’ ontvangen in de beste autostoel groep 3 van de Consumentenbond in mei 2023. Ook bij de ANWB komt deze stoel als één van de beste uit de test.

De Solution G i-Fix is de eerste stoel met hoge rug-booster die met één hand kan worden versteld in meerdere standen zodat het hoofdje van je kindje niet voorover kantelt. Het hoofd blijft zo in een veilige positie en voorkomt dat de nek wordt overbelast. De flexibele zijwanden zijn te verstellen waardoor het stoeltje zich aanpast naar de leeftijd en lengte van je kindje.

De autostoel groeit in hoogte en breedte automatisch met je kindje mee. Het luchtventilatiesysteem biedt je kindje een fijne zitplaats, ook tijdens warme dagen.

Het Linear Side Protection System Plus biedt de beste bescherming bij een zijwaartse botsing. Deze absorbeert tot wel 20% van de kracht, waarbij de schokabsorberende schaal deze kracht op een veilige manier neutraliseert. 

Wel moet opgemerkt worden dat dit een vrij breed autostoeltje is. Neemt dus behoorlijk wat ruimte in op de achterbank. 

2. Cybex Solution M-fix SL autostoel (beste uit de test 2022)

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Cybex Solution M-fixDe Cybex Solution M-fix SL heeft 2 jaar op rij als beste gescoord. Deze autostoel stond vorig jaar op nummer in 1 bij de ANWB en is bij de Consumentenbond. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden en is uitgerust met het Linear Side-impact Protection systeem.

Verschil tussen de soorten Cybex? De Cybex X autostoelen zijn de meest basis uitvoeringen van de Pallas autostoeltjes. De M autostoelen hebben in de meeste gevallen dezelfde stof als de X autostoelen, maar zijn een stuk minder breed dan de X-line. Bovendien hebben de autostoelen in de M-line een ventilerende kuip. De S-line is erg smal maar heeft meer binnenruimte dan de X- en M-line. De autostoel neemt de minste ruimte in de auto in, maar je kindje heeft het meeste zitruimte. De zitting is breder en dieper waardoor er een betere pasvorm ontstaat. Ook de slaapstand, verstelbare hoofdsteun en de geïntegreerde zij-bescherming zijn voordelen van de S-line. 

3. Maxi-Cosi Morion (beste koop 2022)

Gebruik: vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar (15 – tot 16 kilo)

beste autostoel groep 3Deze praktische Morion i-Size is snel en eenvoudig te installeren met behulp van de ISOFIX- bevestigingspunten op het autostoeltje. Gaan er meerdere kleintjes mee op avontuur? Geen enkel probleem met de Maxi-Cosi Morion, want er passen nog twee andere i-Size autostoeltjes op de achterbank van vrijwel alle auto’s!

Het Maxi-Cosi Morion i-Size Autostoeltje is uitgevoerd met Side Protection System (SPS). Hierdoor geniet je kindje van perfecte zijwaartse bescherming van schouders en hoofd. De hoofdsteun en rugleuning van het autostoeltje zijn met één hand verstelbaar zodat het lichaam van je kindje zich altijd in een veilige zone bevindt. Ook dit Cybex stoeltje is vrij breed en neemt hierdoor ruimte in op de achterbank.  

Het Maxi-Cosi Morion i-Size autostoeltje is voorzien van armleuningen en het zitje voelt heel zacht en comfortabel aan dankzij de gewatteerde stoffen.

 4. Britax Römer Kidfix III M 

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg).

beste autostoel groep 3De Britax Römer KIDFIX III M autostoel heeft samen met de Cybex Solution M op nummer 1 gestaan bij de Consumentenbond in de autostoel groep 3. De stoel heeft in mei 2022 het predicaat ‘best getest’ ontvangen. De stoel is gemakkelijk te installeren in elke auto, zowel met Isofix als met 3-puntsautogordel. De innovatieve technologie voor superieure zijwaartse botsbescherming, SICT, maakt deze autostoel extra veilig. De KIDFIX III M is geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg (ongeveer 3 tot 12 jaar).

Een andere Britax Römer autostoel die goed uit de test komt is de Britax Römer Kidfix SL. Deze stoel heeft zelfs weer opnieuw het predicaat ‘beste uit de test’ oktober 2022 ontvangen. Deze autostoel is geproduceerd in 2015 en wordt nog steeds veel verkocht. Gezien de goede veiligheid en de veel lagere prijs van deze autostoel is deze bijzonder interessant! De autostoel is geschikt voor kinderen van vanaf ongeveer 4 jaar (15 kg), minimaal totdat ze geen autostoeltje meer hoeven te gebruiken (vanaf 135 cm lengte).

5. Joie Traver Autostoeltje

beste autostoel groep 3

Het Joie Traver stoeltje heeft extra aandacht besteed aan bescherming bij een impact vanaf de zijkant. Het Guard Surround Safety systeem zijn de doppen aan de zijkant die de klap zo snel mogelijk opvangen om de impact te beperken.

Installatie in de auto
Voor het installeren van de Joie traver autostoel is Isofix noodzakelijk. Hiermee bevestig je de autostoel aan het chassis van de auto. De autostoel wordt altijd met de rijrichting mee gebruikt.

Comfort
Het autostoeltje is voorzien van ventilatiegaten waardoor je kindje het niet zo warm krijgt in het autostoeltje. De Joie traver is verstelbaar in 3 verschillende standen.

Gebruiksgemak
Het autostoeltje groeit steeds weer met je kindje mee dat je jarenlang plezier hebt van het Joie Traver autostoeltje.

Ook met de gordel vast kunnen zetten?
Kies dan voor de andere variant; de Joie i-Traver. Deze is zowel met gordels als met isofix vast te zetten. 

 Beste autostoel groep 3 Gordelbevestiging

Autostoelen in deze met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel uit groep 3 gordelbevestiging? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep. De zijn autostoelen vanaf 4 jaar te gebruiken tot 12 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit mei 2022. Door de Consumentenbond zijn in mei 2023 geen predicaten uitgereikt in deze groep.

Beste autostoel groep 3 gordel:

Autostoel gordel:LeeftijdPrijs:
1. Britax Römer Kid II
Beste uit de test 2021
4-12 jaar check prijs logo
2. Maxi Cosi Rodi Air
Meest verkocht en best beoordeeld
3,5-12 jaar check prijs logo
3. Britax Römer Adventure
Beste koop 2021
4-12 jaar check prijs logo
4. Cybex Solution M SL
Nmr 1. ANWB
3,5 -12 jaar check prijs logo
5. HEMA junior
Goede prijs / kwaliteit
3 – 12 jaar check prijs logo

1. Britax Römer Kid II 

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Beste autostoel groep 3Deze autostoel staat op nummer 1 van de lijst van  Consumentenbond. Heeft vorig jaar ook het predicaat ‘beste uit de test’ uit de gordelgroep ontvangen. De Romer Kid 2 is een lichtgewicht autostoel en daardoor makkelijk te verplaatsen tussen verschillende auto’s. Het zitje groeit met je kindje mee.  De autostoel heeft een diepe kuip met een rugleuning in V-vorm waardoor hij optimaal aansluit bij de lichaamsvorm van je kindje. De zijsteunen zijn diep en zacht gevoerd waardoor ze optimale zijwaartse bescherming bieden. Zowel de rugleuning als hoofdsteun zijn verstelbaar voor nog meer comfort. De Romer Kid 2 plaats je in je auto met de gewone autogordel. De autostoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en online te bestellen.

2. Maxi-Cosi Rodi Air Protection

Gebruik: vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

beste autostoel groep 3Op nummer 2 de Maxi Cosi Rodi Air Protection uit de beste autostoel groep 3 gordel top 5. Deze autostoel heeft een goede prijs en kwaliteitsverhouding en al jaren favoriet bij heel veel ouders. De best verkochte autostoel uit groep 3 en ontvangt hele goede beoordelingen. Lees ze op bol.com.

De praktische kinderautostoel van Maxi-Cosi groeit met je kind mee. De brede zitting, de in hoogte verstelbare rugleuning en de hoofdsteun zorgen voor nog meer comfort voor je kind. De rug- en hoofdsteun kan je zowel in de lengte als in de breedte aanpassen aan de groeiontwikkeling van je kind. De lichtgewicht Rodi Air Protection installeer je eenvoudig met een 3-puntsautogordel. De autogordel heeft een optimaal verloop dankzij de speciale gordelhaken. Het Side Protection System(SPS) van Maxi-Cosi zorgt ervoor dat je kind extra beschermd is tegen aanrijdingen vanaf de zijkant.

3. Britax Römer Adventure autostoel (beste koop 2021)

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

beste autostoel groep 3De Adventure autostoel is het bewijs dat veiligheid voor oudere kindjes ook comfortabel kan zijn. Een zitje met een hogere rugleuning en zijdelingse bescherming zorgt voor verzekerde veiligheid. Moeiteloos wisselen tussen twee auto´s door de lichtheid van de stoel. Dankzij intuïtieve gordelvoering laat het stoeltje zich makkelijk inbouwen. Heeft het predicaat beste koop ontvangen van de Consumentenbond in 2021.

Met behulp van de driepuntsgordel in de auto wordt je kleintje snel en makkelijk vastgemaakt. Wanneer je de hoogte van de hoofdsteun verandert, past de riem zich automatisch aan. Zo zit de veiligheidsgordel altijd in correcte positie, passend voor de grootte van je kind.

4. Cybex Solution M SL

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Cybex Solution M-fixDe Cybex Solution M SL staat op nummer in 1 bij de ANWB uit de autostoel groep 3 gordel. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden en is uitgerust met het Linear Side-impact Protection systeem.


5. Hema Junior

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

HEMA autostoel junior-15-36Hema scoort in de lagere autostoel groepen onvoldoende. Echter in autostoel groep 3 gordel scoort HEMA goed met de HEMA Junior. Bij de Consumentenbond een 6,7. De autostoel zorgt ervoor dat het kind op de juiste hoogte zit t.o.v. de 3-punts autogordel, de rugleuning draagt bij aan meer zitcomfort en biedt tevens extra bescherming bij zijwaartse aanrijdingen. De HEMA autostoel junior is eenvoudig in de auto te bevestigen met de 3-punts autogordel. De autostoel heeft een in hoogte verstelbare hoofdsteun zodat de autogordel optimaal ingesteld kan worden t.o.v de lengte van het kindje.

Grote kinderen hebben wat minder ruimte in de lengte. Fijne prijs / kwaliteitsverhouding.

Bekijk bij de HEMA 

4.6/5 - (5 stemmen)
Variant uit 2015