Beste autostoel groep 3: kinderstoel. Autostoeltjes in deze categorie kunnen gebruikt worden voor kinderen van ongeveer 3,5 jaar tot 12 jaar. Dit is de laatste groep in de reeks autostoelen. Tussen de groepen is een grote overlap. Zie schema hieronder:

autostoeltjes indeling

Isofix of autogordel beste autostoel groep 3 ?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezige autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size).

We bespreken van beide bevestigingen de beste autostoel. We beginnen met de top 5 Isofix bevestiging. Hierna volgt de beste autostoel groep 3 gordelbevestiging.

Isofix bevestiging

Klik hier voor Isofix groep 3 autostoelen
gordelbevestiging

Klik hier voor Gordel groep 3 autostoelen

 

Beste autostoel groep 3 Isofix

Autostoelen in groep 3 met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping vanuit groep 2. Maar wat is de beste keuze autostoel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep.

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit mei 2021.

In deze groep hebben 3 autostoelen het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen.

Beste autostoel groep 3 Isofix 2021:

Naam:LeeftijdPrijs:
1. Cybex Solution M-fix SL
Beste uit de test 2021
4-12 jaarcheck prijs logo
2. Cybex Solution S-FIX
Beste uit de test 2021
3-12 jaarcheck prijs logo
3. Britax Römer Kidfixx III M
Beste uit de test 2021
3-12 jaarcheck prijs logo
4. Maxi Cosi Kore Pro
Click Assist
3,5 -12 jaarcheck prijs logo
5. Britax Römer Kidfix SL
Beste koop
4 – 12 jaarcheck prijs logo
1. Cybex Solution M-fix SL autostoel (beste uit de test)

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Cybex Solution M-fixDe beste autostoel uit groep 3 is de Cybex Solution M-fix SL. Deze autostoel staat op nummer in 1 bij de ANWB en is bij de Consumentenbond samen met de Cybex S-Fix de beste uit de test. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden en is uitgerust met het Linear Side-impact Protection systeem.

Verschil tussen de soorten Cybex?  De Cybex X autostoelen zijn de meest basis uitvoeringen van de Pallas autostoeltjes. De M autostoelen hebben in de meeste gevallen dezelfde stof als de X autostoelen, maar zijn een stuk minder breed dan de X-line. Bovendien hebben de autostoelen in de M-line een ventilerende kuip. De S-line is erg smal maar heeft meer binnenruimte dan de X- en M-line. De autostoel neemt de minste ruimte in de auto in, maar je kindje heeft het meeste zitruimte. De zitting is breder en dieper waardoor er een betere pasvorm ontstaat. Ook de slaapstand, verstelbare hoofdsteun en de geïntegreerde zij-bescherming zijn voordelen van de S-line. 

2. Cybex Solution S-Fix autostoel (beste uit de test)

beste autostoel groep 3Gebruik: voorwaarts vanaf 3-4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg).

De Cybex Solutions S-Fix heeft het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen in de beste autostoel groep 3 van de Consumentenbond.

Het stoeltje is afgeleid van de Cybex Pallas S-fix, maar heeft geen vangtafel en onderstel. Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel en heeft ook Isofix-bevestigingspunten. Dit verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. De stabiliteit kan soms verbeterd worden door de hoofdsteun van de auto te verwijderen of omgekeerd te plaatsen.

3. Britax Römer Kidfix III M (beste uit de test)

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg).

beste autostoel groep 3De Britax Römer KIDFIX III M autostoel heeft een gedeelde nummer 1 positie bij de Consumentenbond in de autostoel groep 3. De stoel heeft ook het predicaat ‘best getest’ ontvangen. De stoel is gemakkelijk te installeren in elke auto, zowel met Isofix als met 3-puntsautogordel. De innovatieve technologie voor superieure zijwaartse botsbescherming, SICT, maakt deze autostoel extra veilig. De KIDFIX III M is geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg (ongeveer 3 tot 12 jaar).

4. Maxi-Cosi Kore Pro i-Size Autostoeltje met Click Assist

Gebruik: vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar (15 – tot 16 kilo)

beste autostoel groep 3De Maxi-Cosi Kore Pro i-Size is het eerste autostoeltje dat is uitgevoerd met een lampje waardoor je kindje zelf heel makkelijk de gordel vast kan klikken. Zodra je kindje gaat zitten springt het lampje aan en blijft deze 20 seconden branden. Handig zo’n ClickAssist!

Het Maxi-Cosi Kore Pro i-Size Autostoeltje is uitgevoerd met SPS Plus. Hierdoor geniet je kindje van perfecte zijwaartse bescherming van schouders en hoofd. De breedte en hoogte van het autostoeltje zijn met één hand verstelbaar zodat het lichaam van je kindje zich altijd in een veilige zone bevindt.

Voor het Maxi-Cosi Kore Pro i-Size Autostoeltje is gebruik gemaakt van premium temperatuur regulerende bekleding. Het zitje voelt heel zacht en comfortabel aan dankzij de extra voering.

5. Britax Römer Kidfix SL (beste koop)

beste autostoel groep 3De KIDFIX SL is een zitverhoger met rugleuning en diepe, zacht gevoerde zijsteunen die ontworpen zijn om oudere kinderen het comfort en de bescherming te bieden die ze onderweg nodig hebben. Dit autostoeltje biedt bescherming van hoofd tot heup en garandeert dat iedere reis veilig verloopt.  Heeft een hele de goede prijs / kwaliteit verhouding.

Naast de bewezen veiligheid van BRITAX RÖMER biedt de KIDFIX SL een intuïtieve gordelvoering in een nieuw design. Op deze manier wordt de kans op het verkeerd vastsnoeren van je kindje verminderd. Pure veiligheid, eenvoudiger gaat niet.

Beste autostoel groep 3  Gordelbevestiging

Autostoelen in deze met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel uit groep 3 gordelbevestiging? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep. De zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 12 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit mei 2021.

Beste autostoel groep 3 gordel:

Autostoel gordel:LeeftijdPrijs:
1. Britax Römer Kid II
Beste uit de test 2021
4-12 jaarcheck prijs logo
2. Maxi Cosi Rodi XP 2
Beste koop 2020
3,5-12 jaarcheck prijs logo
3. Britax Römer Adventure
Beste koop 2021
4-12 jaarcheck prijs logo
4. Cybex Solution M SL
Nmr 1. ANWB
3,5 -12 jaarcheck prijs logo
5. HEMA junior
Goede prijs / kwaliteit
3 – 12 jaarcheck prijs logo
1. Britax Römer Kid II (beste uit de test)

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Beste autostoel groep 3Deze autostoel staat op nummer 1 van de lijst van  Consumentenbond. Draagt ook het predicaat ‘beste uit de test’ uit de gordelgroep. De Romer Kid 2 is een lichtgewicht autostoel en daardoor makkelijk te verplaatsen tussen verschillende auto’s. Het zitje groeit met je kindje mee.  De autostoel heeft een diepe kuip met een rugleuning in V-vorm waardoor hij optimaal aansluit bij de lichaamsvorm van je kindje. De zijsteunen zijn diep en zacht gevoerd waardoor ze optimale zijwaartse bescherming bieden. Zowel de rugleuning als hoofdsteun zijn verstelbaar voor nog meer comfort. De Romer Kid 2 plaats je in je auto met de gewone autogordel. De autostoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren en online te bestellen.

2. Maxi-Cosi Rodi XP 2

Gebruik: vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

beste autostoel groep 3Op nummer 2 de Maxi Cosi Rodi XP 2 uit de beste autostoel groep 3 gordel top 5. Heeft vorig jaar het predicaat’ beste koop’ ontvangen van de Consumentenbond. De praktische kinderautostoel Rodi XP2 van Maxi-Cosi groeit met je kind mee. De brede zitting, de in hoogte verstelbare rugleuning en de hoofdsteun zorgen voor nog meer comfort voor je kind. De rug- en hoofdsteun kan je zowel in de lengte als in de breedte aanpassen aan de groeiontwikkeling van je kind. De lichtgewicht Rodi XP2 installeer je eenvoudig met een 3-puntsautogordel. De autogordel heeft een optimaal verloop dankzij de speciale gordelhaken. Het Side Protection System(SPS) van Maxi-Cosi zorgt ervoor dat je kind extra beschermd is tegen aanrijdingen vanaf de zijkant.

3. Britax Römer Adventure autostoel (beste koop)

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

beste autostoel groep 3De Adventure autostoel is het bewijs dat veiligheid voor oudere kindjes ook comfortabel kan zijn. Een zitje met een hogere rugleuning en zijdelingse bescherming zorgt voor verzekerde veiligheid. Moeiteloos wisselen tussen twee auto´s door de lichtheid van de stoel. Dankzij intuïtieve gordelvoering laat het stoeltje zich makkelijk inbouwen. Heeft het predicaat beste koop ontvangen van de Consumentenbond.

Met behulp van de driepuntsgordel in de auto wordt je kleintje snel en makkelijk vastgemaakt. Wanneer je de hoogte van de hoofdsteun verandert, past de riem zich automatisch aan. Zo zit de veiligheidsgordel altijd in correcte positie, passend voor de grootte van je kind.

4. Cybex Solution M SL

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

Cybex Solution M-fixDe Cybex Solution M SL staat op nummer in 1 bij de ANWB uit de autostoel groep 3 gordel. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden en is uitgerust met het Linear Side-impact Protection systeem.


5. Hema Junior

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

HEMA autostoel junior-15-36Hema scoort in de lagere autostoel groepen onvoldoende. Echter in autostoel groep 3 gordel scoort HEMA goed met de HEMA Junior. Bij de Consumentenbond een 6,7. De autostoel zorgt ervoor dat het kind op de juiste hoogte zit t.o.v. de 3-punts autogordel, de rugleuning draagt bij aan meer zitcomfort en biedt tevens extra bescherming bij zijwaartse aanrijdingen. De HEMA autostoel junior is eenvoudig in de auto te bevestigen met de 3-punts autogordel. De autostoel heeft een in hoogte verstelbare hoofdsteun zodat de autogordel optimaal ingesteld kan worden t.o.v de lengte van het kindje.

Grote kinderen hebben wat minder ruimte in de lengte. Fijne prijs / kwaliteitsverhouding.

Bekijk bij de HEMA 

  • Wat is de beste autostoel groep 3?

    De beste autostoel uit groep 3 is de Cybex Solution M-fix SL. Deze autostoel staat op nummer in 1 bij de ANWB en is bij de Consumentenbond samen met de Cybex S-Fix de beste uit de test. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel.  Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

  • Wat is de beste autostoel groep 3 met gordel?

    De beste autostoel uit groep 3 met gordelbevestiging is de Britax Römer Kid 2. Deze autostoel staat op nummer 1 bij de Consumentenbond. Draagt ook het predicaat 'beste uit de test' uit de gordelgroep. De Romer Kid 2 is een lichtgewicht autostoel en daardoor makkelijk te verplaatsen tussen verschillende auto’s. Het zitje groeit met je kindje mee. 

4.5/5 - (4 stemmen)