fbpx

Beste autostoel groep 2/3, de best geteste op een rij voor 3,5 tot 12 jaar oud

Zodra je kindje het peuter autostoeltje is ontgroeid, is het toe aan een autostoel die doorgaans van ongeveer 3 of 4 jaar tot 12 jaar meegaat. Wat zijn de kenmerken van deze groep en wat is de beste autostoel groep 2/3? We bespreken het in dit artikel. 

Kenmerken van autostoel groep 3

Het kenmerkende van een autostoel groep 2/3 is dat jullie kindje in deze stoel voorwaarts wordt vastgezet met de veiligheidsgordel. Dus geen 5-puntsharnas of vangtafeltje meer. Echt een grote stap voorwaarts dus!

De meeste autostoelen uit deze groep zijn geschikt voor kinderen met een lengte vanaf 100 cm tot 150 cm. Voorheen was dit van 15 tot 36 kilo, maar de komst van de nieuwe i-Size wet worden autostoelen ingedeeld naar lengte. 

De groep autostoelen 2/3 bestaat uit twee hoofdtypen: stoelverhogers met hoge rugleuning of stoelverhogers / boosters die geen rugleuning hebben. De stoelen die we in dit artikel bespreken zijn stoelverhogers met hoge rugleuning, omdat ze de meeste ondersteuning en bescherming bieden voor kinderen vanaf 4 jaar. Voor de beste zitverhogers / boosters klik hier.

Beste autostoel groep 2/3 ISOFIX en gordel Bekijk hier de TOP 10 beste austoelen groep 2/3 ISOFIX en GORDEL 
beste autostoel groep 3

Cybex Solution G i-Fix Autostoel

Best getest Isofix

Beste geteste autostoel met Isofix. Gordel bevestiging is ook mogelijk.


Kies je voor Isofix of autogordel in autogroep 2/3 ?

Autostoelen uit groep 2/3 kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezige autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Beide methodes zijn veilig, zolang het stoeltje maar correct is gemonteerd. Isofix staat doorgaans wel steviger in de auto. Veel ouders vinden Isofix handiger en eenvoudiger en dus minder foutgevoelig. Als je een Isofix-stoel wilt gebruiken, moet je controleren of de auto’s die je gaat gebruiken Isofix-connectoren op de juiste plaats hebben. En vergeet niet: Veel Isofix autostoelen kunnen ook met gordels worden gemonteerd. 

Tot welke leeftijd is de autostoel verplicht?

Autostoelen in groep 2/3 met Isofix of gordel zijn in alle soorten en maten verkrijgbaar. Een aantal stoelen met een overlapping vanuit groep 2. Hoewel de stoelen tot een leeftijd van 12 jaar geschikt zijn, mogen kinderen al vanaf 135 cm zonder autostoel vervoerd worden in Nederland. Dit is rond de 10 jaar. Langer mag natuurlijk altijd zolang het autostoeltje nog past. In andere Europese landen is dit 150 cm. 

Beste getest ANWB en Consumentenbond autostoel groep 2/3

De autostoel die het beste uit de test komt in groep 2/3 bij de ANWB is de Britax Römer Kidfix III M. Helaas is deze autostoel niet meer beschikbaar. Het opvolgende autostoeltje de Britax Römer Kidfix i-Size komt ook zeer goed uit de test. Bekijk deze stoel hier. Bij de Consumentenbond scoort de Cybex Solution G I-fix als beste. 

Top 10 beste geteste autostoel vanaf 4 tot 12 jaar

De hieronder beschreven top 10 betreft een samenvatting van de testen van de  Consumentenbond en onze eigen bevindingen in de markt zoals de beoordelingen van andere ouders. We hebben ook rekening gehouden met veiligheidstests die zijn uitgevoerd door ADAC, een toonaangevende tester van autostoelen in Europa, die in de hele sector wordt erkend vanwege zijn strenge veiligheidsnormen. Hoe lager de ADAC-score, hoe beter de stoel. De ANWB publiceert de uitslag van de ADAC in het Nederlands.

Beste autostoel groep 2/3:

Autostoel:
Bevestiging / Leeftijd
Prijs:
Isofix of gordel
3,5-12 jaar
i-Size
Beste getest 2023
Beste koop 2023
Vrij breed
Isofix of gordel
3,5-12 jaar
3 Slaapstanden
Smal
i-Size
Piept een beetje
Isofix of gordel
3,5-12 jaar
Simpele installatie
Goede prijs
Geen i-Size
opzij
Breed
Isofix
3,5-12 jaar
i-Size
Smalle en lichte autostoel
Beste koop mei 2023
Geen slaapstand
Geen gordelbevestiging
Isofix of gordel
3-12 jaar
i-Size
Beste uit de ADAC test okt.2023
Comfort voor langere autoritten
Prijzig
Gordel of Isofix
3,5-12 jaar
i-Size
Extra buikbescherming
3,5-12 jaar
Alleen Isofix
Smalle autostoel
i-Size
Armleuning kan eraf
3,5-12 jaar
Isofix
I-Size
Zeer Comfortabel
Vrij breed
Ingebouwde audio
Meer info
3-12 jaar
Alleen gordel
i-Size
Goedkoop
Geen slaapstand
3-12 jaar
Alleen Gordel
Goede prijs / kwaliteit
Geen i-Size
check prijs logo

1. Cybex Solution G i-Fix autostoel (beste uit de test 2023)

beste autostoel groep 3

#1 Cybex Solution G i-Fix Autostoel

Best getest Isofix

Beste geteste autostoel met Isofix. Gordel bevestiging is ook mogelijk.

 Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie: Zowel Isofix als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 7,5 kg| Slaapstand:Ja| Afmeting: Diepte 40,5 cm, Breedte: 59 cm, Hoogte: 59,5 cm | ANWB/ ADAC test: 1,7 (goed)

beste autostoel groep 3
De beste autostoel uit groep 2/3 is de Cybex Solutions G-Fix. Deze autostoel heeft het predicaat ‘beste uit de test’ en ‘beste koop’ ontvangen in de beste autostoel groep 2/3 van de Consumentenbond in oktober 2023. Ook bij de ANWB komt deze stoel als één van de beste uit de test.

De Solution G i-Fix is de eerste stoel met hoge rug-booster die met één hand kan worden versteld in meerdere standen zodat het hoofdje van je kindje niet voorover kantelt. Het hoofd blijft zo in een veilige positie en voorkomt dat de nek wordt overbelast. De flexibele zijwanden zijn te verstellen waardoor het stoeltje zich aanpast naar de leeftijd en lengte van je kindje.

De autostoel groeit in hoogte en breedte automatisch met je kindje mee. Het luchtventilatiesysteem biedt je kindje een fijne zitplaats, ook tijdens warme dagen.

Het Linear Side Protection System Plus biedt de beste bescherming bij een zijwaartse botsing. Deze absorbeert tot wel 20% van de kracht, waarbij de schokabsorberende schaal deze kracht op een veilige manier neutraliseert.

Voordelen: I-size – best getest 2023 -gebruiksvriendelijk – stoelhoes is makkelijk te verwijderen – in breedte en hoogte verstelbaar

Nadelen: Wel moet opgemerkt worden dat dit een vrij breed autostoeltje is. Neemt dus behoorlijk wat ruimte in op de achterbank. 

2. Maxi Cosi RodiFix S

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie:  autogordel| Slaapstand: nee/ ja (nieuwe model wel)  |I-Size: nee / ja (nieuwe model wel) Gewicht: 6,2 kg| Afmeting: D51 x B44-51 x L63,5 cm | ANWB/ADAC test: 1,9 (goed)

beste autostoel groep 3Deze autostoel ontvangt ontzettend veel goede beoordeling. Bij bol.com scoort deze stoel een 4,7 uit 5 sterren! 

Met de Maxi Cosi RodiFix S i-Size neem je je kindje van 3,5 tot 12 jaar veilig mee in de auto. De stoel is geschikt voor kinderen vanaf 100 cm met een maximale lengte van 150 centimeter en een maximaal gewicht van 36 kilogram.

Gebruik het Isofix systeem om de stoel eenvoudig en stevig vast te zetten. Je kunt ook de gordel gebruiken om de stoel vast te zetten. De rugleuning is verstelbaar in hoogte en breedte, zodat de stoel met je kind meegroeit. Jouw kind kan vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar achterover leunen met de 3 slaapstanden. De duurzame autostoelbekleding is ontworpen met Eco Care, wat betekent dat de bekleding bestaat uit 100% gerecyclede stoffen. Eenvoudig te verwijderen en machinewasbaar.

Oude model RodiFix AirProtect:

Het oude model Rodifix AirProtect heeft geen slaapstanden en is alleen in hoogte verstelbaar. De stoel is ook iets breder. De stoel is niet i-Size proof.

Totaal zijn er 6 soorten Rodifix autostoelen. De RodiFix S is het meest verkochte stoeltje. Wil je de verschillen weten om de juiste keuze te maken? Lees dan hier onze review en testrapport over de Maxi Cosi Rodifix Pro2, Pro, S, R, M en Air.

Voordelen:  – nieuwe model is i-Size – Duurzaam materiaal – goede afwerking hoes kan in de was ook met gordel te installeren in breedte en hoogte verstelbaar – 3 slaapstanden 

Nadelen:  De stoel maakt soms een krakend geluid in het bovenste gedeelte (bij bewegen) – oude uitvoering is niet i-Size proof (minder bescherming van opzij)

3. Cybex Solution M-fix SL autostoel

Cybex Solution M-Fix SL

#3 Cybex Solution M-Fix SL

Best getest gordel

Waar te koop?

amazon.nl (€174,63)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 1:33 am

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie: Zowel Isofix als autogordel| Slaapstand:Ja| I-Size: nee Gewicht: 7 kg| Afmeting: Diepte 37 x B 54 x H 60 cm | ANWB/ADAC test: 1,7 (goed)

Cybex Solution M-fix

De Cybex Solution M-fix SL heeft 2 jaar op rij als beste gescoord. Deze autostoel stond vorig jaar op nummer in 1 bij de ANWB en is bij de Consumentenbond. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden en is uitgerust met het Linear Side-impact Protection systeem. Ook dit Cybex stoeltje is vrij breed en neemt hierdoor ruimte in op de achterbank.

Voordelen:  – goede prijs / kwaliteit – gebruiksvriendelijk – comfortabel – in hoogte verstelbaar
Nadelen: – geen i-Size  – bekleding wat lastig te verwijderen – vrij breed – niet in breedte verstelbaar

4. Maxi-Cosi Morion beste autostoel groep 3

Maxi-Cosi Morion

#4 Maxi-Cosi Morion

Beste koop

Waar te koop?

amazon.nl (€154,27)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 12:41 am

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie: alleen Isofix| Slaapstand:Nee| I-Size: ja Gewicht: 5,8 kg| Afmeting: Diepte 44 x B 49 x H 56 cm | ANWB/ADAC test: 2 (goed)

beste autostoel groep 3Deze praktische Morion i-Size is snel en eenvoudig te installeren met behulp van de ISOFIX- bevestigingspunten op het autostoeltje. Gaan er meerdere kleintjes mee op avontuur? Geen enkel probleem met de Maxi-Cosi Morion, want er passen nog twee andere i-Size autostoeltjes op de achterbank van vrijwel alle auto’s!

Het Maxi-Cosi Morion i-Size Autostoeltje is uitgevoerd met Side Protection System (SPS). Hierdoor geniet je kindje van perfecte zijwaartse bescherming van schouders en hoofd. De hoofdsteun en rugleuning van het autostoeltje zijn met één hand verstelbaar zodat het lichaam van je kindje zich altijd in een veilige zone bevindt. Het Maxi-Cosi Morion i-Size autostoeltje is voorzien van armleuningen en het zitje voelt heel zacht en comfortabel aan dankzij de gewatteerde stoffen.

Zie je door het bomen het bos niet meer? Vergelijk hier alle Maxi Cosi’s uit groep 3 met elkaar aan de hand van een tabel.

Voordelen: – Smalle en lichte autostoel – i-Size – goede afwerking – hoes kan in de was – in hoogte verstelbaar

Nadelen: hoes lastig af te halen – scoort iets lager op veiligheid frontale botsing rugleuning kan niet naar achter – niet in breedte verstelbaar -alleen isofix

5. Cybex Solution T i-Fix

Cybex Solution T i-Fix

#5 Cybex Solution T i-Fix

Optimaal Comfort

Waar te koop?

babyplus.nl (€209,00)
amazon.nl (€219,95)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 12:26 am

Gebruik: voorwaarts vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie: Zowel Isofix als autogordel| Slaapstand:Ja| I-Size: Ja Gewicht: 7,1 kg| Afmeting: L39 X B50 X H62-80| ANWB/ADAC test: 2 (goed )

Beste autostoel groep 3 gordelDe Solution T i-Fix, winnaar van de ADAC-test (okt 2023, categorie van circa 4-12 jaar), groeit met je kind mee. Deze comfortabele boosterstoel met hoge rugleuning is voorzien van een gepatenteerde verstelbare hoofdsteun en verbeterde luchtventilatie. Een autostoel gemaakt voor wat langere afstanden en dus ideaal voor autovakanties.

De hoofdsteun voorkomt dat het hoofd van je kindje naar voren valt tijdens het slapen. Dankzij de isofix haken installeer je de autostoel snel en veilig in de auto. Ook als de auto niet beschikt over isofix punten kan je de autostoel veilig gebruiken. In dit geval combineer je de autostoel met de 3-punts autogordel voor een stevige bevestiging.

De energie absorberende schaal van het Cybex Solution T i-Fix Autostoeltje is ontworpen om mee te buigen bij een botsing en helpt de kracht hiervan weg te leiden van je kindje. Daarnaast worden de nek en het hoofd van je kindje beschermt door de gepatenteerde hoofdsteun. Verder is de autostoel uitgerust met het L.S.P. Systeem die bij een zijwaartse botsing de kracht kan verminderen met wel 20%. Het systeem is vooraf automatisch ingesteld zodat je kindje profiteert van gegarandeerde bescherming tijdens een rit.

Omdat het in de auto al snel wat warmer wordt heeft Cybex ervoor gekozen om een autostoel te ontwerpen met een geïntegreerd luchtventilatiesysteem die koele lucht laat circuleren. Zelfs op warmere dagen zit je kindje dus heerlijk koel in het stoeltje.

Plus model:
Het Cybex Solution heeft ook een Plus uitvoering. De plus autostoel heeft speciale gaas-inzetten voor nog meer zitcomfort en ventilatie. Voor lange warme autoritten heel aangenaam. Het plus model komt ook met een hele mooie roze peach pink uitvoering. De plus is wel iets prijziger. Lees onze hele review en testrapport hier over de Cybex Solution T-Fix.

Voordelen:  –  gebruiksvriendelijk – super comfortabel – geschikt voor lange ritten – groeit mee in hoogte en breedte
Nadelen: – prijzig – bekleding lastig te verwijderen

6. Britax Römer Kidfix i-Size

Britax Römer Kidfix I-Size – Autostoeltje – Zwart

Waar te koop?

babypark.nl (€229,90)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 12:27 am

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie: Isofix en gordel|Slaapstand:Ja| I-Size: ja Gewicht: 6,7 kg| Afmeting: Diepte 42 x B 48 x H 63 cm | ANWB/ADAC test: 1,8 (goed)

beste autostoel groep 2/3Deze zitverhoger met hoge rugleuning heeft hele reeks fijne kenmerken, waaronder ventilatiepanelen, verwijderbare stoelhoes en geavanceerde bescherming tegen zijdelingse botsingen. Het kan ook worden gemonteerd met behulp van Isofix-connectoren of de veiligheidsgordel van de auto.

Het opvallende kenmerk is echter de innovatieve heupgordelsteun, die precies in de optimale positie over het bekkenbeen van je kindje zit. Het slimme SecureGuard-systeem past tussen de benen van je kind en voegt effectief een 4e contactpunt toe aan een 3-puntsgordel. Het resultaat: het houdt de buikjes van kinderen beter beschermd.

Voordelen: – i-Size – gebruiksvriendelijk – goede afwerking – hoes kan gewassen worden – extra bescherming bij de buik

Nadelen: – stoelhoes lastig af te halen – niet in de breedte aan te passen

7. BeSafe iZi Flex Fix iSize

BeSafe iZi Flex Fix i-Size

Waar te koop?

babypark.nl (€389,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 12:42 am

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie: Isofix| Slaapstand:Ja| I-Size: ja Gewicht: 7 kg| Afmeting: Diepte 42 x B 44 x H 64 cm | ANWB/ADAC test: 1,9 (goed)

smalle autostoel groep 2/3Als je twee of drie kinderen hebt, wil je een stoel waar drie kinderen achterin in passen – en deze stoel voldoet hieraan! (de bumpers zijn afneembaar). Het is ontworpen om ultraslank te zijn, zodat je kindje zich niet vastgeklemd zit.

De stoel heeft duidelijke geleiders en de diagonale riem wordt op zijn plaats gehouden. 

De voldoet aan de nieuwste R129-voorschriften (in feite was het de eerste groep 2/3-stoel die dit ooit deed) dankzij de extra SIP+-bescherming bij zijdelingse botsingen.

De BeSafe iZi Flex iSize is ook comfortabel en groeit mee met je kind – de hoogste zitpositie is 82 cm. Bovendien is de gevormde hoofdsteun ontworpen voor dutjes en kan deze via een hendel worden aangepast om een maximale hoogte van 82 cm te bereiken.

Voordelen : smalle autostoel – comfortabel – i-Size – wasbare bekleding – afneembare bumpers – ideaal voor 3 stoeltjes

Nadelen: bekleding lastig af te halen – alleen isofix bevestiging  – prijzig

8. Recaro Mako Elite 2

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie: Isofix| Slaapstand:Ja| I-Size: ja Gewicht: 7,5 kg| Afmeting: Lengte: 44-47 cm, Breedte: 53-60 cm, Hoogte: 80.5 cm | ANWB/ADAC test: 2 (goed)

Beste autostoel groep 2/3Met het Recaro Mako Elite 2 autostoel ga je veilig op pad.  De autostoel beschermt jullie kindje van ongeveer 3,5 tot 12 jaar. Door de bredere hoofdsteun en extra ligpositie wordt de rit erg comfortabel. De stoel wordt vastgezet met ISOFIX en kan in veel auto’s gemonteerd worden. 

De stoel is getest door de ANWB / ADAC en heeft een goede score ontvangen. In 2020 heeft deze stoel de Design Award prijs ontvangen. Met i-size voldoet de autostoel aan de strenge veiligheidsnormen in overeenstemming met R129 wet. 

Openingen in de buitenschaal en mesh inzetstukken in de bekleding van de stoel zorgen voor een goede ventilatie. Heel fijn op warme zomerdagen. 

De stoel is uniek omdat deze is uitgerust met een luidspreker. Een audioverbinding en een speciaal insteekzakje, zorgen ervoor dat de kleine reiziger kan genieten van muziek of een voorlees verhaal, zonder dat  jij verplicht bent om vooraan mee te luisteren.Op die manier kunnen kinderen naar achteren leunen om zich te ontspannen, terwijl hun hoofd beschermd is door de hoofdsteun. 

Voordelen : mooie autostoel – zeer comfortabel – i-Size – wasbare bekleding – ingebouwde luidsprekers – ventilatie – bekleding is makkelijk te verwijderen en te reinigen 

Nadelen: – alleen isofix bevestiging  – prijzig

9.Titaniumbaby Vidar i-Size Autostoel

Titaniumbaby Vidar i-Size Autostoel

Waar te koop?

prenatal.nl (€69,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 12:11 am

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 cm tot 150 cm)| Installatie: gordel| Slaapstand:Nee| I-Size: ja Gewicht: 4 kg| Afmeting: niet bekend | ANWB/ADAC test: –

beste autostoel groep 3De Titaniumbaby Vidar is een goedkope autostoel uit groep 2/3 . De stoel is alleen met gordel te bevestigen. De stoel is ook heel licht in gewicht waardoor je de stoel makkelijk in en uit de auto installeert. 

De stoel is niet getest door de ADAC of de Consumentenbond. De stoel is wel R129 goedgekeurd en dat maakt hem helemaal veilig om te gebruiken. De stoel ontvangt opvallend veel goede beoordelingen op bol.com

De stoel is in hoogte verstelbaar en heeft een verkleinkussentje. Je kunt de stoel echter niet in slaapstand zetten of verstellen in de breedte.

De bekleding van de stoel is wasbaar en de riempjes zijn goed en makkelijk te verstellen.

Een fijne autostoel en zeker een aanrader voor korte ritjes. Voor hele langere autoritten raden wij deze af omdat je kindje ergonomisch minder fijn zit.   

10. Hema Junior

Gebruik: vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud

HEMA autostoel junior-15-36Hema scoort in de lagere autostoel groepen onvoldoende. Echter in autostoel groep 3 gordel scoort HEMA goed met de HEMA Junior. Bij de Consumentenbond een 6,7. De autostoel zorgt ervoor dat het kind op de juiste hoogte zit t.o.v. de 3-punts autogordel, de rugleuning draagt bij aan meer zitcomfort en biedt tevens extra bescherming bij zijwaartse aanrijdingen.

De HEMA autostoel junior is eenvoudig in de auto te bevestigen met de 3-punts autogordel. De autostoel heeft een in hoogte verstelbare hoofdsteun zodat de autogordel optimaal ingesteld kan worden t.o.v de lengte van het kindje.

Deze HEMA stoel komt overeen met de NANIA Befix SP. De NANIA heeft echter andere bekleding, maar heeft wel hetzelfde frame. De NANIA Befix SP is in het verleden getest door de ADAC. De stoel heeft een 2,3 ontvangen dat als goed wordt beschouwd.

Grote kinderen hebben wat minder ruimte in de lengte. Fijne prijs / kwaliteitsverhouding. Lees onze hele review hier.

Bekijk bij de HEMA 

Wanneer ga ik over op een stoelverhoger met hoge rugleuning?

Het kan verleidelijk zijn om zo snel mogelijk over te stappen op een stoelverhoger, omdat deze doorgaans lichter en minder groot zijn dan de peuterzitjes. Er is echter geen haast om je kindje uit het peuterzitje te halen als het nog gewoon past en comfortabel zit. Als het huidige autostoeltje voor je peuter uitgebreide mogelijkheden heeft voor achterwaarts vervoeren, is het verstandig daar zo lang mogelijk profijt van te hebben. Peuterzitjes hebben ook een 5-puntsgordel die meer steun biedt aan kleinere kinderen dan de veiligheidsgordel waarmee een stoelverhoger wordt vastgemaakt.

Sommige nieuwere stoeltjes die geschikt zijn voor peuters kunnen worden gebruikt totdat ze een gewicht van 25 kg bereiken, wat de leeftijd van 6 of 7 jaar kan zijn. Het is absoluut niet nodig om voor die tijd te wisselen.

Waar moet je opletten bij het kopen van het autostoeltje groep 2/3

Hoe zwaar is de autostoel uit groep 2/3?

Autostoelen variëren in gewicht. Bedenk hoe vaak je de auto uit de auto haalt of naar een andere auto verplaatst. Als je veel wisselt, is een lichtere booster wellicht handig. Een zwaardere stoel zal echter steviger aanvoelen, ruimer zijn, meer comfort bieden en mogelijk over uitgebreide veiligheidsvoorzieningen beschikken.

Hoe breed is de autostoel en past deze in op de achterbank?

Autostoelen uit groep 3 hebben verschillende breedtes. Heb je meerdere autostoelen op de achterbank dan is een smalle autostoel handig. De Maxi Cosi autostoelen uit deze groep zijn doorgaans smalle autostoelen. 

Is de autostoel i-size goedgekeurd?

Veiligheid is uiteraard het belangrijkste onderdeel voor elk autostoeltje. De grote verandering voor deze leeftijdsgroep is dat de meeste autostoelen geen ingebouwd harnasje meer hebben. In plaats daarvan wordt je kindje vastgezet met de veiligheidsgordel voor volwassenen (die ook door het autostoeltje loopt als je deze monteert met gordel). Alle autostoelen in Nederland zijn getest volgens een van de twee Europese normen: ECE R44/04 of de nieuwere ECE R129. R129-stoelen zijn getest op zijdelingse botsingen en botsingen van voren en van achteren. Vanaf september 2024 worden er geen autostoeltjes meer verkocht met R44 norm. Lees hier meer over de nieuwe i-Size wet. 

Is de bekleding makkelijk te wassen?

Als je de mogelijkheid wilt hebben om vieze stoelhoezen te wassen, zoek dan naar stoelhoezen die je eraf kunt halen, zodat je ze in de wasmachine kunt doen. Vergeet de stoffen afwerking niet; een hoes van natuurlijk bamboe kan bijvoorbeeld minder zweterig zijn. In deze groep tref je weinig autostoel hoezen aan helaas. 

4.6/5 - (5 stemmen)
Best getest Isofix

Beste geteste autostoel met Isofix. Gordel bevestiging is ook mogelijk.

Fijne prijs /kwaliteit
Best getest Isofix

Beste geteste autostoel met Isofix. Gordel bevestiging is ook mogelijk.

Fijne prijs /kwaliteit
Best getest gordel

Waar te koop?

amazon.nl (€174,63)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 1:33 am
Beste koop

Waar te koop?

amazon.nl (€154,27)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:41 am
Optimaal Comfort

Waar te koop?

babyplus.nl (€209,00)
amazon.nl (€219,95)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:26 am
SecureGuard-systeem

Waar te koop?

babypark.nl (€229,90)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:27 am
3 op een rij

Waar te koop?

babypark.nl (€389,00)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:42 am
Prijstip

Waar te koop?

prenatal.nl (€69,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:11 am