fbpx

Beste Maxi Cosi, welke stoel voor welke leeftijd. Vergelijk ze allemaal

Maxi Cosi is veruit het populairste merk autostoel in Europa. De stoelen worden veel verkocht vanwege de goede veiligheid en de fijne prijs /kwaliteit verhouding. Ze worden daarom ook vaak extra getest door de ADAC / ANWB waardoor de beste Maxi Cosi beloond wordt met een goede testscore. Deze testen worden samen uitgevoerd door internationale testorganisaties zoals de ANWB. Hoe lager de score, hoe beter! 

Maxi Cosi heeft autostoelen in alle autostoel groepen. De draaibare Maxi Cosi autostoelen zijn erg populair en betaalbaar. Bekijk in welke groep jullie kindje valt en maak een keuze voor de beste Maxi Cosi. 

Maxi Cosi Baby groep 0

Bekijk de beste autostoelen voor baby's van 0 - 15 mnd.

Maxi Cosi groep 0/1/2

Bekijk de beste autostoelen voor kinderen van 0 - 12 jaar

Maxi Cosi Groep 2/3

Bekijk de beste autostoelen voor kinderen van 3,5 tot 12 jaar

Wat is het beste Maxi Cosi Baby autostoeltje?

De beste Maxi Cosi voor een new born baby is de Maxi Cosi Jade reiswieg. Deze stoel is het beste getest door de ADAC met een 1,5 en dat is zeer goed. Een zeer veilige reiswieg en ergonomisch het beste voor jullie baby de eerste maanden door de vlakke lighouding. Voordeel is dat je geen aparte reiswieg hoeft aan te schaffen. Je baby groeit helaas wel snel uit de auto reiswieg. Na 6 maanden zul je toch moeten overstappen naar een autostoel.

De beste Maxi Cosi baby autostoel is de Maxi Cosi Coral. Deze stoel ontvangt een 1,6 in combinatie met de FamilyFix base. Deze stoel is vooral heel gebruiksvriendelijk door de uitneembare soft carrier. Je draagt zo minder gewicht met je mee. 

De beste Maxi Cosi met gordel bevestiging is de Maxi Cosi Pebble Pro. Deze autostoel ontvangt een 1,7! Handig als je veel wisselt tussen auto’s. De nieuwe Pebble S is lichter en beter tilbaar. 

De Maxi Cosi met de beste prijs / kwaliteit verhouding is de CabrioFix i-Size. De stoel is ook nog eens lekker licht in gewicht dat het tillen minder belastend is. 

Achterwaarts vervoeren tot 15 maanden

De Maxi Cosi’s voor baby’s worden altijd achterwaarts geplaatst in de auto. Geef indien mogelijk de voorkeur aan Isofix. Isofix is onderdeel van iSize en de meest veilige manier van vervoeren.  

FamilyFix base, hoe werkt dat?

maxi cosi familyfix 360De Maxi Cosi heeft voor Isofix bevestiging verschillende bases ontworpen; de zogeheten FamilyFix bases. Een baby autostoel die vastgezet wordt met Isofix moet namelijk in een base geklikt worden. Zo kun je eenvoudig de autostoel uit de base klikken en op de kinderwagen klikken.

Gelukkig kun je deze FamilyFix base ook voor opvolgende autostoeltjes gebruiken. Zo heb je jaren lang plezier van de base. Er zijn verschillende FamilyFix bases verkrijgbaar. Dit maakt het ook wat lastig want welke base hoort nou bij welke autostoel? Er zijn verschillende mogelijkheden! Bekijk ons overzicht met alle bases mocht je er niet uitkomen.   

Ook op de kinderwagen

De draagbare baby autostoeltjes kunnen worden gebruikt met veel van de Maxi Cosi kinderwagens, maar ook met andere merken zoals bijvoorbeeld Quinny, Joolz, Thule, Stokke en UPPAbaby. Wel dien je de juiste adapters aan te schaffen. Deze adapters schuif je op de kinderwagen waarna je de draagbare Maxi Cos erop klikt. Welke adapters dat zijn, is afhankelijk van het merk kinderwagen. Je kunt wel gewoon al de autostoel aanschaffen, maar wacht nog even met de adapters.  

Hieronder tref je de laatste beste Maxi Cosi baby autostoelen aan. De autostoelen zijn bijna allemaal getest door de ADAC, ANWB en de Consumentenbond. Wil een overzicht van de Top 5 beste baby autostoeltjes? Bekijk dan dit overzicht

Tabel beste Maxi Cosi voor baby’s 0-15 maanden:

Maxi Cosi groep 0+:Kenmerken en score: Check prijs
1. Maxi Cosi Coral
ADAC-score :1,6
Uitneembare soft carrier
360 graden base
Meer info op bol
2. Maxi Cosi Cabrio
ADAC-score base:1,7
Beste koop 2024
Licht in gewicht
Meer info op bol
3. Maxi Cosi Marble
ADAC-score:1,8
Bijna platte ligstand
Meer info op bol
4. Maxi Cosi Pebble SADAC-score: –
Zeer licht
Meer info op bol
5. Maxi Cosi Pebble Pro
ADAC-score:1,8
Comfortabel
Meer info op bol
6. Maxi Cosi Jade
ADAC-score:1,5
Reiswieg
Meer info op bol

1. Maxi Cosi Coral 360 (uitneembare soft carrier)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting met gordel of isofixbase

beste maxi cosi coral De beste Maxi-Cosi is het Coral Baby Autostoeltje. Dit is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje lekker dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed met een 8,1. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de FamilyFix360 base. Deze base zorgt ervoor dat je de autostoel naar je toe kunt draaien bij het in en uit de auto tillen van je baby. Ook is de base te gebruiken voor een opvolgend autostoeltje. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de base aan de Isofix bevestigingspunten in de auto, vervolgens klik je de Coral op de basis en je kunt de auto starten. Beschik je niet over bevestigingspunten in de auto? Dan kan je de Maxi-Cosi Coral ook vastmaken met autogordels. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding + eventueel draaibaar met de 360 uitvoering.

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto – Prijzig door base

2. CabrioFix i-Size autostoel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in met gordels of isofixbase 

beste maxi cosi

De Maxi Cosi Cabriofix is de meest verkochte autostoel. De stoel is door de jaren heen natuurlijk wel vernieuwd en i-Size proof gemaakt. Het gewicht van de stoel is teruggebracht naar 3,2 kg. Het tillen wordt zo iets minder zwaar. De installatie in je auto kan in combinatie met de Maxi-Cosi Cabriofix i-Size base (apart verkrijgbaar) of door middel van de autogordel.Een prima autostoel voor een prima prijs. De stoel ontvangt een dikke voldoende bij veilgheidstesten.

Lees ons hele testrapport van de Maxi Cosi Cabriofix hier. We bespreken de voor- en nadelen en de verschillen met de Pebble Pro. 

Voordelen: + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters  + goede prijs/kwaliteit + I-Size Proof i.c.m. base + licht in gewicht 

Nadelen:  – Reinigen van de bekleding kan alleen met handwas (hoes biedt uitkomst)  stoel is wat groot de cabriofix base is alleen voor deze stoel te gebruiken stoel is niet draaibaar

3. Marble met platte ligstand

Gebruik autostoel: van  0 – 15 maanden 
Alleen achterwaarts, Isofix 

beste maxi cosi Ga je voor een uiteindelijk tevreden baby? Het is mogelijk dankzij de 157 ° bijna plat liggende positie van de Marble. Biedt het beste slaapcomfort, zowel binnen als buiten de auto. En dat niet alleen: het vlakke autostoeltje zorgt met zijn liggende positie ook voor een gezonde ontwikkeling van je baby. Dankzij de Maxi-Cosi Marble Essential hebben ze alle comfort en ondersteuning die ze nodig hebben.

Het Maxi-Cosi Marble l autostoeltje is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto. Je bevestigd de meegeleverde base aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Marble Essential op de basis en je kunt de auto starten. Het Marble Essential baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

De stoel heeft nog geen score bij de ANWB of Consumentenbond. Wel is de stoel i-Size proof en heeft het R129 label ontvangen. Helemaal veilig. 

Voordelen: + i-Size (R129) + Inclusief base + bijna platte ligstand + makkelijk te installeren 

Nadelen: – Base is niet meer voor opvolgende stoel te gebruiken Stoel is niet draaibaar

Maxi-Cosi Marble i-Size

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 6:54 pm

4. Maxi Cosi Pebble S 

maxi cosi pebble s reviewDe nieuwe Maxi Cosi Pebble S is een nieuwe uitvoering van de hierboven genoemde Pebble Pro. Het verschil is dat de Pebble S een stuk lichter en compacter is. De draagbare baby autostoel gaat ook iets langer mee. 

De autostoel is compatibel met de Maxi Cosi FamilyFix S base. Op deze base passen ook opvolgende autostoeltjes uit de S lijn waaronder de Pearl S. Je kunt de stoel ook met de veiligheidsgordel van de autostoel vastmaken. 

De Maxi Cosi S autostoel is nog niet getest door ANWB / ADAC. Wel kun je ervan uit gaan dat deze autostoel zeer veilig is. Het stoeltje voldoet aan de nieuwste i-Size-veiligheidsnormen. Ook zonder de isofixbase biedt de Pebble S door de G-CELL-technologie de beste bescherming bij zijdelingse botsingen. Door uitgebreide veiligheidsfuncties is de Pebble S een ideaal autostoeltje voor veilig en zorgeloos reizen.

Wil je meer weten over de Maxi Cosi Pebble S en de verschillen met de Maxi Cosi CabrioFix en Pebble Pro? Lees dan hier de uitgebreide expert review waarin we dieper ingaan op de kenmerken en verschillen.  

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Zeer licht + Langere gebruiksduur  + Onderdeel van de FamilyFix S + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + goede prijs/kwaliteit

Nadelen: – Nog geen ADAc-score niet draaibar   

5. Maxi Cosi Pebble Pro, 360 en 360 Pro 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 12 maanden / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in met gordel of Isofix

Een autostoel die bij zowel de ANWB als de Consumentenbond goed uit te test komt is de Maxi Cosi Pebble Pro.

Bij de beste autostoel in de categorie gordel scoort deze stoel ook een goede voldoende. De voorloper van deze Maxi Cosi is de Pebble Plus.

Je kunt de stoel dus ook met behulp van de autogordels vastmaken. Dit is echter niet de meest veilige manier van vervoeren, maar kan wel uitkomst bieden bij switchen van auto’s.

Met het Maxi-Cosi Familyfix2 I-size of het Maxi-Cosi 3wayFix onderstel is het autostoeltje heel veilig en eenvoudig te installeren. Je loopt zeer weinig gevaar voor het verkeerd vastzetten van de autostoel in de base. Het vastgespen van de baby is heel eenvoudig. Zitje is voor de eerste keer heel eenvoudig en snel te monteren.

Lees onze expert review over de Maxi Cosi Pebble Pro hier. 

Is de Pebble Pro draaibaar?

De normale Pebble Pro is niet draaibaar, maar de Pebble 360 is wel draaibaar. Het stoeltje klik je op de FamilyFix360 base. Hiermee draai je heel eenvoudig het stoeltje naar je toe. Handig met in en uit de auto tillen van je kindje. De auto moet wel over Isofix beschikken. Te koop bij Babypark. 

Draaien en schuiven met de nieuwe Maxi Cosi Pebble 360 Pro2. Wil je naast draaien ook de stoel naar je toe kunnen schuiven? Dan is de Pebble 360 Pro2 een uitkomst. 

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Onderdeel van de Familyfix 2 + Comfortabele zit + baby-hugg verkleiner + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + goede prijs/kwaliteit

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst) weegt zwaar

6. Maxi Cosi Jade reiswieg

Gebruik reiswieg:  vanaf te geboorte tot ongeveer 6 maanden

autostoel met ligstand Jade

Wil je je kindje helemaal liggend vervoeren? Maxi Cosi heeft sinds kort een reiswieg ontworpen die veilig vervoerd kan worden in de auto. Wel in combinatie met de 3 Wayfixbase! Deze Maxi Cosi komt als beste uit de test met een 8,3 van de Consumentenbond. Bij de ANWB staat de reiswieg op nummer 1.

Deze Maxi Cosi Jade biedt jullie kindje het ultieme comfort tijdens het slapen. De reiswieg is voorzien van een zacht matrasje en een afneembaar dekje. Ook zit er een verkleiner bij voor je pasgeboren kindje die niet alleen zorgt voor veiligheid, maar ook voor een geborgen gevoel.

De Jade reiswieg is uniek in zijn soort. De Maxi Cosi Jade is namelijk de eerste R129-compatibele (iSize goedgekeurd) reiswieg om te reizen met een baby in de auto.

Zo kan je kindje ongestoord blijven slapen, waar je ook naar toe gaat. Met behulp van de Maxi Cosi FamilyFix3 klik je de reiswieg eenvoudig vast op de base met de Click & Go-bevestiging en kan je op pad met je kleintje.

In de reiswieg zit een 3-punts gordeltje waarin je je kindje vastzet, als je de reiswieg in de auto zet. Wanneer je de reiswieg als een kinderwagen gebruikt, dan zijn de gordeltjes eenvoudig te verwijderen.De reisweg is met de Maxi Cosi kinderwagens Lila, Nova en Adorra te combineren.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + makkelijk te installeren + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters
Nadelen: neemt veel ruimte in beslag korte gebruiksduur

Beste Maxi Cosi peuter autostoel 

Je kunt kiezen voor een Maxi Cosi in deze groep als je opzoek bent naar een autostoel met meer mogelijkheden. Denk aan een slaapstand, 360 graden draaibaar of veilig langer achterwaarts vervoeren. Deze autostoelen zijn te gebruiken tot 105 cm (4 jaar ongeveer). Handig om als 2e autostoeltje te hebben in een tweede auto bijvoorbeeld. 

Deze Maxi Cosi autostoelen zitten vast in de auto en zijn niet op de kinderwagen te klikken. Sommige peuter autostoelen worden inclusief base geleverd. Je hebt ook Maxi Cosi’s die samen met een base gekocht dienen te worden. Hieronder tref je de beste Maxi Cosi peuter autostoelen aan.

Beste Maxi Cosi groep 0/1/2:

Maxi Cosi:BijzonderPrijs
Categorie: 0-4 jaar: Vaste autostoel Aanbieders:
1.Maxi Cosi Mica 0- 4 jaar
Isofix
Draaibaar
Plattere ligstand
Meer info op bol
2. Maxi Cosi AxissFix Plus0- 4 jaar
Isofix
Gordel
Draaibaar
Prima prijs
Meer info op bol
3. Maxi-Cosi Emerald en
Maxi Cosi Emerald 360S

Isofix
Emerald: 0-7 jaar
Emerald 360S: 0-12 jaar
Lange gebruiksduur
Meer info op bol
4. Maxi-Cosi Pearl SmartIsofixbase nodig
Volledige ligstand
0- 4 jaar
Meer info op bol
5. Maxi-Cosi Titan Plus en ProIsofix
15 mnd -12 jaar
Meegroeistoel
Meer info op bol

1. Mica draaibare autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee met Isofix 

beste maxi cosi Deze nieuwe draaibare autostoel maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Verschil met de hieronder genoemde AxissFix? De Mica heeft een langere mogelijkheid voor achterwaarts vervoeren (105 cm) in tegenstelling tot de AxissFix (87 cm). De stoel kan platter in de ligstand wat beter is voor het ruggetje. Ook is de installatie verschillend. Voor beide stoelen geldt een ISOFIX installatie maar als 3 bevestigingspunt voor de Mica heb je een steunpoot en voor de AxissFix Plus gebruik je een top tether. Ook is de Mica voorzien van de G-cell technology.

Lees hier onze uitgebreide review over de Maxi Cosi Mica en de verschillende uitvoeringen.

De Maxi Cosi Mica heeft 3 verschillende uitvoeringen:

1. De normale Maxi Cosi Mica:

De Mica is is ook verkrijgbaar in een niet Eco uitvoering. Deze is voordeliger, maar minder duurzaam. Deze normale niet eco Maxi Cosi Mica is te gebruiken vanaf 0 maanden. Ook de ligpositie is minder vlak dan de Pro uitvoering. Klik hier voor de minder duurzame uitvoering. 

2. De Maxi Cosi Mica Eco ONZE KEUZE

De Eco Maxi Cosi Mica is vanaf 3 maanden te gebruiken en gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Klik hier voor de Eco Maxi Cosi Mica. 

3. De Maxi Cosi Mica Eco Pro

Deze Pro uitvoering is het meest comfortabel en vanaf de geboorte te gebruiken. De kantelfunctie is verbeterd waardoor je kindje beter ligt. De Pro biedt ook net iets meer bescherming van opzij door de G-CELL 2.0 techniek. De prijs is dan ook iets hoger. Bekijk de stoel hier.  

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts veervoeren + G-cell Technology + Inclusief base 
Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)
 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee met Isofix

beste maxi cosiDeze I-Size stoel heeft ook als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 5 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

De Axiss lijn biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Zo zet je de Axiss autostoel vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. Deze uitvoering kan alleen voorwaarts geplaatst worden. Bekijk deze draaibare autostoel bij Bol.com. De AxissFix en AxissFix Plus draaien 360 graden en zet je vast met isofix. Het verschil tussen de AxissFix en AxissFix Plus is dat de Assix Fix Plus ook geschikt is om pasgeboren baby’s in te vervoeren.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking

Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken) – kan niet op de kinderwagen geklikt worden

De Axissfix plus is te koop bij o.a. bol.com en Coolblue. Meer weten? Lees ook onze review over Maxi-Cosi Axiss.

3. Maxi Cosi Emerald

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 7 jaar Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie:  Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 18 kg| ADAC test: – (niet getest)

beste peuter autostoelMaxi-Cosi Emerald is bijzonder duurzaam en kan vanaf de geboorte tot ca. 7 jaar worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van veiligheid en comfort. Het peuter stoeltje kan tot 4 jaar achterwaarts gericht worden geplaatst voor optimale bescherming van hoofd en nek. Emerald biedt bovendien extra veiligheid doordat er G-CELL-technologie voor zijbescherming wordt gebruikt. Baby’s zitten gegarandeerd comfortabel dankzij de leunstand en de geïntegreerde zitverkleiner voor pasgeborenen.

Dit autostoeltje voor meerdere leeftijden heeft ISOFIX-bevestigingspunten en een steunpoot die de veiligste, eenvoudigste en snelste manier bieden om het autostoeltje tot 4 jaar te installeren. Als je kind groter wordt, installeer je het autostoeltje tot de leeftijd van 7 jaar met behulp van de autogordel.

Bij een correcte installatie kun je het veiligheidsharnas en de hoogte van de hoofdsteun eenvoudig aanpassen aan de lengte van je kind. Of je kunt het harnas eenvoudig in de zijkanten van het zitje opbergen als je op oudere leeftijd (> 4 jaar) de autogordel gaat gebruiken.

De stoel is niet getest door de ADAC. Dit betekent niet dat de stoel onveilig is. ADAC selecteert ieder jaar opnieuw stoelen om te testen. De stoel is wel gewoon i-Size goedgekeurd en veilig voor gebruik. 

Nieuw: Maxi Cosi Emerald 360S

Sinds kort is ook de Emerald 360S verkrijgbaar. Dit is een meegroeistoel die vanaf 0 tot 12 jaar te gebruiken is. De stoel kan 360 graden draaien en is voorzien van een geïntrigeerde base. Bekijk de stoel bij bol.

Voordeel: + I-size veilig + lange gebruiksduur + goede afwerking + makkelijk te reinigen  + comfortabele zit- en slaapstanden  inclusief Isofixbase + inclusief zitverkleiner + goede prijs /kwaliteit 
Nadeel:  zeer zwaar zitje  niet 360 graden draaibaar

4. Maxi Cosi Pearl 360 Pro

Vanaf 0 maanden tot 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in. met de rijrichting mee 

beste maxi cosi Deze Maxi Cosi raden wij aan als je al in het bezit bent van de Maxi Cosi FamilyFix 360 base. Dus echt als opvolgstoeltje van de Maxi Cosi Pebble Pro 360 of de Coral. Mits je nog na de Pearl gebruik gaat maken van de FamilyFix 360 graden base. De base is namelijk een behoorlijke investering. 

De Pearl is uitgebreid door de ADAC getest en heeft een ruime voldoende ontvangen. 

Heb je de base niet? Dan kun je beter voor de Maxi Cosi Mica of Axiss kiezen. Deze worden inclusief base verkocht en zijn voordeliger en net zo veilig. 

De draaibare Pearl autostoel is een vaste autostoel en daarom niet geschikt om op een kinderwagen te klikken of om te tillen buiten de auto. 

Het autostoeltje is geschikt voor kindjes van 40 – 105 cm. Dat betekent dat je de Pearl 360 i-Size vanaf de geboorte tot circa 4 jaar kunt gebruiken. De autostoel is zowel achterwaarts als voorwaarts te gebruiken en heeft in beide posities meerdere ligstanden. In deze autostoel kun je je kindje tot wel 4 jaar achterwaarts vervoeren.

De bekleding van het Pearl 360 i-Size Autostoeltje is gemaakt van Bamboe en kan worden uitgewassen in de wasmachine. De Pearl 360 i-Size heeft een innovatief openstaand gordelsysteem waardoor je je kindje heel makkelijk in het autostoeltje kunt bevestigen.

De Maxi Cosi Pearl 360 Pro

Je kunt eventueel ook kiezen voor nog meer gemak met de Maxi Cosi Pearl 360 Pro. De Pearl 360 Pro is te combineren met de Maxi Cosi FamilyFix 360 Pro base Hiermee draai je niet alleen de autostoel naar je toe, je schuift de stoel ook naar je toe. Het in-en uitstappen wordt zo nog gemakkelijker. 

5. Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje

Gebruik: vanaf 15 mnd tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: geen score. Score ADAC: goed 

beste autostoel groep 2/3De Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje – I-Size voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Heeft van de ANWB een score van 4 sterren ontvangen en is de winnaar in de ADAC test groep 1/2/3 2023 oktober. De autostoel is voorzien van G-CELL Side Impact technologie dat extra zijwaartse bescherming biedt bij een zijdelingse botsing. De hoofdsteun van de Maxi-Cosi Titan Plus Autostoeltje – I-Size is verstelbaar en groeit met je kindje mee. De bekleding van het autostoeltje is super zacht en comfortabel. Dankzij het veiligheidskussen van zacht schuim kan je erop vertrouwen dat je kindje altijd comfortabel in de autostoel zit. Verder is de Maxi-Cosi Titan Plus Autostoel verstelbaar in 4 verschillende ligstanden, de hoogte van de hoofdsteun met kussens en de rugleuning zijn verstelbaar zodat het stoel met je kindje meegroeit.

Wat is het verschil tussen de Titan Plus en Pro?

De Titan Pro heeft dezelfde ADAC-score als de Plus. Dus qua veiligheid scoort deze stoel hetzelfde. Het verschil zit vooral in het comfort van de stoel. De Pro 2 is comfortabeler door de meer ademende bekledingen en de magnetische gordelhouders die het vastgespen eenvoudiger maken. Ook is het ontwerp is iets eleganter. De stoel is dan ook iets prijziger. Lees ons hele testrapport over Maxi Cosi Titan hier

Voordelen: + iSize proof + jarenlang gebruiksplezier  + In hoogte verstelbare hoofdsteun  + Isofix (veilige installatie) + Inclusief veiligheidskussen + Verwijderbare en wasbare bekleding + goede prijs / kwaliteit
Nadelen: Autostoel is zwaar bekleding is lastig te verwijderen vastgespen is bewerkelijk
 

Beste Maxi Cosi Kinder autostoel groep 3

De beste Maxi Cosi’s in deze groep zijn autostoelen die te gebruiken zijn tot 12 jaar. Deze autostoelen worden allemaal voorwaarts geïnstalleerd met Isofix of gordel. De Maxi Cosi’s onderscheiden zich van andere autostoeltjes omdat ze vrij smal zijn in vergelijking met een Cybex autostoel. Populaire modellen zijn de Maxi Cosi Rodifix en de Morion. 

Wat is het verschil tussen de Maxi Cosi Morion en Rodifix of de Maxi Cosi Kore? De Rodifix heeft 3 verstelbare slaapstanden en is smaller, maar kan wel breder gemaakt worden. De Morion is lichter in gewicht, praktisch en eenvoudig te bedienen.

De Maxi Cosi Kore biedt volledige zijwaartse bescherming doordat deze uitgerust is SPS Plus. De Kore is gemaakt om je kindje zelfstandig in en uit de autostoel te laten stappen. Ook de rugleuning is erg comfortabel van de Maxi Cosi Kore. Wil je weten wat de belangrijkste verschillen zijn tussen de stoelen uit groep 3? Bekijk het schema hieronder: 

Maxi Cosi RodiFix AirProtect
Maxi Cosi RodiFix-S i-Size
Maxi Cosi Morion
Maxi Cosi Kore (Pro)
Geschikt voor:
3,5 tot 12 jaar
3,5 tot 12 jaar
3,5 tot 12 jaar
3,5 tot 12 jaar
ISOFIX Installatie:
Gordel Installatie:
x
I-Size:
x
Ligstanden:
0
3
0
0
Verstelbaar:
In hoogte
In hoogte en breedte
In hoogte
in hoogte en breedte
Zijwaartse bescherming:
AirProtect
G-Cell
SPS
SPS Plus
Eco- Care:
x
x
Pro: ✓
Clicks Assist:
x
x
x
Pro: ✓
Breed:
49 cm
44 cm (tot 51)
49 cm
44 cm (tot 51)
Check Prijs:

1. Maxi Cosi RodiFix S i-Size  

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg)| Installatie:  autogordel of Isofix| I-Size: ja | Gewicht: 6,2 kg| Afmeting: 51 x 44 x 63,5 cm | ADAC test: 1,9 (goed)

beste autostoel groep 3Met de Maxi Cosi RodiFix S i-Size neem je je kindje van 3,5 tot 12 jaar veilig mee in de auto. De stoel is geschikt voor kinderen met een maximale lengte van 150 centimeter en een maximaal gewicht van 36 kilogram. Gebruik het Isofix systeem om de stoel eenvoudig en stevig vast te zetten. Je kunt ook de gordel gebruiken om de stoel vast te zetten. De rugleuning is verstelbaar in hoogte en breedte, zodat de stoel met je kind meegroeit. Jouw kind kan vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar achterover leunen met de 3 slaapstanden. De duurzame autostoelbekleding is ontworpen met Eco Care, wat betekent dat de bekleding bestaat uit 100% gerecyclede stoffen. Eenvoudig te verwijderen en machinewasbaar.

Totaal bestaan er 6 RodiFix modellen. De Rodifix S is het meest populaire model. Wil je weten wat het verschil is tussen alle Rodifix modellen? Bekijk hier onze vergelijkingstabel.

Voordelen: – Verstelbare rugleuning voor slaapstand  – i-Size – Eco – goede afwerking – hoes kan in de was ook met gordel te installeren

Nadelen:  De stoel maakt soms een krakend geluid in het bovenste gedeelte (bij bewegen).

2. Maxi-Cosi Morion

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg)| Installatie: Isofix | I-Size: ja Gewicht: 5,8 kg| Afmeting: Diepte 44 x B 49 x H 56 cm | ADAC test: 2 (goed)

beste autostoel groep 3Deze praktische Morion i-Size is snel en eenvoudig te installeren met behulp van de ISOFIX- bevestigingspunten op het autostoeltje. Gaan er meerdere kleintjes mee op avontuur? Geen enkel probleem met de Maxi-Cosi Morion, want er passen nog twee andere i-Size autostoeltjes op de achterbank van vrijwel alle auto’s!

Het Maxi-Cosi Morion i-Size Autostoeltje is uitgevoerd met Side Protection System (SPS). Hierdoor geniet je kindje van perfecte zijwaartse bescherming van schouders en hoofd. De hoofdsteun en rugleuning van het autostoeltje zijn met één hand verstelbaar zodat het lichaam van je kindje zich altijd in een veilige zone bevindt. Het Maxi-Cosi Morion i-Size autostoeltje is voorzien van armleuningen en het zitje voelt heel zacht en comfortabel aan dankzij de gewatteerde stoffen.

Voordelen: – Redelijk smalle en lichte autostoel – i-Size – goede afwerking – hoes kan in de was

Nadelen: hoes lastig af te halen – scoort iets lager op veiligheid frontale botsing stoel heeft geen verstelbare rugleuning (wel hoofdsteun) en is niet breedte te verstellen geen gordelbevestiging mogelijk

Maxi-Cosi Morion

Waar te koop?

amazon.nl (€148,55)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 6:58 pm

3. Maxi Cosi Kore en Kore Pro  i-Size Autostoeltje 

Gebruik: vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar 
Alleen voorwaarts met Isofix of gordel 

beste autostoel groep 3Maxi-Cosi Kore i-Size is ontworpen om je kindje gemakkelijk in en uit zijn autostoeltje te laten stappen en om zichzelf te kunnen vastmaken. De open ruimte aan de onderkant van het autostoeltje biedt gemakkelijke toegang tot de veiligheidsgordel zodat je kind de veiligheidsgordel zelf kan vastpakken en veilig en zonder gedoe kan vastklikken.

Zodra de ISOFIX-bevestigingspunten op de stoel van je auto zijn bevestigd zal de Kore i-Size-rugleuning zich aanpassen aan de stoel van je auto, wat zorgt voor een comfortabele houding. De rugleuning is verstelbaar in de hoogte en de breedte en past zich aan de groei van je kind. Achterover leunen is niet mogelijk. 

Het Maxi-Cosi Kore Pro i-Size Autostoeltje is uitgevoerd met SPS Plus. Hierdoor heeft je kindje volledige zijwaartse bescherming van schouders en hoofd.

Maxi Cosi Kore Pro 

Het verschil tussen de Maxi Cosi Kore en de Pro is dat de Pro uitvoering Click Assist heeft en premium temperatuur regulerende bekleding. 

Click Assist is een lampje bij de stoel waardoor je kindje zelf heel makkelijk de gordel vast kan klikken. Zodra je kindje gaat zitten springt het lampje aan en blijft deze 20 seconden branden. 

Het zitje voelt heel zacht en comfortabeler aan dankzij de extra voering.

De stoel heeft verstelbare rugleuning. Achterover leunen is niet mogelijk. 

Voordelen:  – i-Size  – goede afwerking – hoes kan in de was ook met gordel te installeren – SPS Plus bescherming – verstelbaar in de breedte 

Nadelen: geen slaapstanden

Licht in gewicht

Waar te koop?

amazon.nl (€234,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 - 7:15 pm

Waar te koop?

bol.com (€216,00)
amazon.nl (€216,00)
babypark.nl (€249,00)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 - 12:49 am

Waar te koop?

amazon.nl (€148,55)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 - 6:58 pm

Plaats een reactie