Beste meegroei autostoelen groep 0/1/2/3

Kinderen groeien als kool en autostoeltjes kopen voor verschillende gewichtsgroepen 0,1,2 en 3 is een dure zaak. Daarom verschijnen er steeds meer meegroei autostoeltjes zodat autostoeltjes langer worden gebruikt. Ze vervangen een babyautostoeltjepeuterstoel en soms ook nog de kinderstoel, en dat scheelt in de kosten. 

Er zijn over het algemeen 4 meegroei- of combinatie autostoel groepen;

  • Groep 0+/1 (vanaf geboorte tot 18 kg of ongeveer 4 jaar)
  • Groep 1/2 (van 9 tot 15 maanden tot 25 kg 4 jaar, ongeveer 15 maanden tot 5-6 jaar, maar dit is geen gebruikelijke optie)
  • Groep 1/2/3 (van 9 tot 15 maanden tot 36 kg of wanneer je kind 145 cm lang is, wat ongeveer 12 jaar is)
  • Groep 0+/1/2/3 (vanaf geboorte/pasgeborene tot 36 kg of ongeveer 12 jaar), wat betekent dat je slechts één autostoeltje hoeft te kopen.

De laatste groep 0+/1/2/3 bespreken wij in dit artikel. Dit zijn stoelen die vanaf de geboorte tot 12 jaar mee kunnen gaan. Sommige tot 7 jaar.

We hebben de beste meegroei autostoelen voor je op een rij gezet door onderzoek te doen bij de ANWB, De Consumentenbond en de ADAC. 

ADAC is een toonaangevende tester van autostoelen in Europa, die in de hele sector wordt erkend vanwege zijn strenge veiligheidsnormen. ADAC test niet alle autostoelen. Als een stoel niet door ADAC is getest, betekent dit niet dat deze stoel onveilig is om te gebruiken. Zeker niet als het een goed gekeurd R129 autostoeltje is. 

Wanneer een stoel op onze lijst door de ADAC is getest, hebben we de score verstrekt. Bij deze tests is een lage score het beste. Alle autostoelen op deze lijst die de tests hebben ondergaan, hebben de score ‘Zeer Goed’ of ‘Goed’ of ‘Voldoende’ gescoord.

Beste autostoel groep 0/1/2/3

Bekijk hieronder onze top 3 beste autostoel groep 0/1/2/3. Alle stoeltjes voldoen aan de nieuwe i-Size wet. De lijst is samengesteld op basis van onze eigen bevindingen in de markt, die van de ADAC en de reviews van gebruikers. Niet alle stoelen zijn te gebruiken tot een leeftijd van 12 jaar, maar tot ongeveer 7 jaar. Hierna kun je overstappen op autostoel groep 3

Tabel beste autostoelgroep 0/1/2/3 2023: 

Naam:
Bevestiging:
Prijs:
Leeftijd:
Isofixbase
Voorwaarts en achterwaarts
i-Size proof
0 -12 jaar (145 cm)
2. Joie I-spin XL
ONZE KEUZE
Isofix
Voorwaarts en
achterwaarts
360 graden
i-Size proof
0-12 jaar (150 cm)
Gordel
Voorwaarts en achterwaarts
i-Size proof
0-12 jaar (145 cm)
Gordel
Alleen achterwaarts
iSize proof
0-7 jaar (125 cm)
Isofix
Alleen achterwaarts
Zweedse Plustest
i-Size proof
0-7 jaar (125 cm)
Isofix
Voorwaarts en achterwaarts
i-Size Proof
0-7 jaar (125 cm)

Isofix of gordel doorgroeistoel? 

Ten slotte is er nog het bevestigingssysteem van de autostoel. Het Isofix-systeem heeft als voordeel dat het eenvoudig te installeren is en een stevige verbinding maakt met de auto. Een autostoel die met de gordel wordt geïnstalleerd, is vaak flexibeler en kan in meer auto’s worden gebruikt. Echter wel minder veilig omdat er vaak fouten worden gemaakt bij het installeren van de stoel. De autostoelen in deze groep zijn met Isofix of met gordel te plaatsen. We nemen beide bevestingen mee in ons overzicht.

1. Silver Cross Autostoel Motion 360°

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 145 cm (10 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met alleen Isofix
Score ADAC: voldoende. Consumentenbond: 5,6

beste doorgroeistoel groep 0/1/2/3Het Motion All Size 360 ​​autostoeltje van Silver Cross is geschikt vanaf de geboorte tot 145 cm (ongeveer 12 jaar) en is een R129 goedgekeurd autostoeltje voor alle fasen met 360° rotatie. De Motion All Size kan schakelt makkelijk tussen de naar achteren en naar voren gerichte posities, zodat je kindje gemakkelijker in en uit het autostoeltje kan komen.

Dankzij de in acht standen verstelbare hoofdsteun, de naar voren of naar achteren gerichte rugleuning in drie standen en het inzetstuk voor pasgeborenen met verwijderbare delen kun je je aanpassen aan je opgroeiende baby en kun je er zeker van zijn dat hij of zij zich comfortabel voelt tijdens het reizen.

Bij een botsing absorbeert het beschermingssysteem tegen zijdelingse botsingen de energie in de schaal van het autostoeltje om uw kind te beschermen, terwijl de steunpoot en de rebound-stang beweging van het autostoeltje voorkomen en het Easy Lock ISOFIX-systeem ervoor zorgt dat de Motion All Size gemakkelijk past. veilig.

De Motion Silver Cross 360 ​​is gemaakt van milieuvriendelijke stoffen en van gerecyclede plastic flessen en luxueus zachte, ademende natuurlijke bamboe interieurstoffen.

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + ADAC-test winnaar 2022. + milieu vriendelijke stoffen + 360 graden draaibaar

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar  – bij het in en uit de auto tillen zit de gordel in de weg bij achterwaarts vervoeren.

2. Joie I-Spin XL Autostoeltje (onze keuze)

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 150 cm (12 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met Isofix
Score ADAC: –
Consumentenbond: –

beste autostoel 0/1/2/3Het nieuwe Joie I-Spin XL Autostoeltje is te gebruiken  vanaf de geboorte tot aan 12 jaar! De autostoel kan zowel voor- als achterwaarts op de base worden geklikt, maar de veiligste optie is om je kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren. Met deze stoel kan dit eventueel 4 jaar lang! 

Een groot pluspunt van deze autostoel is de 360 graden base. Je kunt met deze base eenvoudig de autostoel naar je toe draaien bij het in en uit de auto tillen van je kindje. Scheelt een hoop ongemak.

De AutoAdjust™-zijvleugels zullen automatisch uitklappen wanneer de hoofdsteun in hoogte wordt versteld. De TriProtect™ hoofdsteun bestaat bovendien uit het 3-laagste energieabsorberend IntelliFit geheugenschuim die het hoofdje en de nek van je kindje beschermen. Voor optimale zijwaartse bescherming bij een botsing kun je de Side Impact Protection elementen aan de zijkant van de autostoel bevestigen.

De Joie I-Spin XL Autostoel past in vrijwel iedere auto met Isofix. Het Isofix systeem is uitgerust met kleuren indicatoren waarmee foutieve installatie bijna onmogelijk is.

Vanaf 3 jaar kan de 5-punts harnas ingeruild worden voor de 3-punts autogordel.

Het Joie I-Spin XL Autostoeltje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R129/03. Dat betekend dat je met dit autostoeltje veilig op pad kunt. De stoel is nog niet getest door de ADAC of de Consumentenbond. Het kleine zusje wel, en die is zeer goed uit de test gekomen. 

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129  + 360 graden draaibaar + tot het einde te gebruiken, je hoeft geen nieuwe stoel meer aan te schaffen  

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – alleen bevestiging met Isofix 

3. Joie Every Stage

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 145 cm (10 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met gordel
Score ADAC: voldoende. Consumentenbond: veiligheid: voldoende, gebruiksgemak: matig 

beste autostoel groep 0/1/2/3Met het Joie Every Stage Autostoeltje  ben je vanaf de geboorte van je kindje tot 12 jaar voorzien van een veilige zitplek in de auto voor je kindje. Het autostoeltje kan op verschillende manieren worden gebruikt en beschikt over handige functies waarmee je de stoel kunt aanpassen op de grootte van je kindje. Zo ben je ervan verzekerd dat je kindje door alle fases heen profiteert van de beste bescherming voor onderweg.

Je kunt de baby niet zoals bij een babyzitje van en naar het voertuig dragen. De stoel is geschikt tot 145 cm en dus kort voor het einde van de wettelijke vereiste om 150 cm. In sommige gevallen zal de stoel stabieler in het voertuigals de hoofdsteun van het voertuig wordt verwijderd of naar achteren gericht wordt teruggeplaatst.

Je kindje kan tot 4 jaar achterwaarts worden vervoerd. Vanaf 9 kg is het ook mogelijk de stoel voorwaarts gericht te gebruiken.

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + scoort voldoende bij ADAC-test 

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – bij het in en uit de auto tillen zit de gordel in de weg bij achterwaarts vervoeren  niet 360 graden draaibaar

4. BeSafe Stretch meegroei autostoel 

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 125 cm (7 jaar).
Installatie: Achterwaarts met gordel
Score ADAC: voldoende. Consumentenbond: veilig zeer goed, gebruiksgemak onvoldoende 

meegroeistoel groep 0 Een probleem bij langer achterwaarts vervoeren is dat groter wordende kinderen bij veel autostoelen te weinig ruimte hebben voor de benen. Ouders kiezen dan automatisch voor een voorwaarts gericht autostoeltje.

BeSafe heeft hier daarom de BeSafe Stretch en BeSafe Stretch B ontworpen. Een i-Size autostoel met veel beenruimte tot wel 26 cm en een draagvermogen van 36 kg. Zo kun je 7 jaar lang achterwaarts vervoeren. Een manier van vervoeren waar we steeds meer naartoe gaan.

Het verschil tussen de BeSafe Stretch autostoelen is dat de BeSafe B al vanaf de geboorte is te gebruiken tot 7 jaar.De BeSafe Stretch vanaf 6 maanden tot 7 jaar. Dat is dus 3 jaar langer dan een normale peuter autostoel. 

De BeSafe stoel kan in 5 verschillende ligstanden worden versteld. Vanaf de geboorte gebruik je de baby autostoel in combinatie met de Baby Shell™ en newborn Hugger™. De Shell is een kleine kuip die samen met de inleg kussentjes zorgt voor net dat beetje extra ondersteuning en bescherming van het kleine lichaam. Deze verwijder je eenvoudig weer uit het stoeltje wanneer je kindje wat groter is. Verder kan de hoofdsteun in 10 posities worden versteld waardoor het BeSafe Stretch B Autostoeltje makkelijk met je kindje meegroeit.

Wat de BeSafe Stretch autostoel uniek maakt is het Exo-frame. Deze constructie verbindt zich met de autogordel en de vloer en vangt grote krachten op in geval van een frontale botsing. In dat geval wordt de energie van zitkuipje naar Exo-frame geleid terwijl jullie kindje veilig in dezelfde positie zit. 

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + scoort voldoende bij ADAC-test + veel beenruimte 

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – na 7 jaar overstappen op een kinderstoel – De grote zitschaal neemt veel ruimte in de auto in beslag – het installeren van de benodigde extra gordels is tijdrovend.

5. Axkid One 2 meegroei stoel 

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 125 cm (7 jaar).
Installatie: Alleen achterwaarts met Isofix 
Score ADAC: goed
Consumentenbond: voldoende

baby meegroei auto Dit i-Size meegroei autostoeltje heeft duurzame ontwerp. Vanaf 3 maanden tot 7 jaar ben je voorzien van een praktische en veilige zitplaats voor je kindje. Installeren wordt kinderspel doordat je deze autostoel binnen slechts 30 seconden vastklikt in de Isofix punten van de auto. Hierdoor is het ook makkelijker om van auto te wisselen en kun je eenvoudig en snel de weg op. Bovendien heeft de autostoel de Zweedse Plus test doorstaan en beschikt over het ADAC keurmerk waarmee je bent verzekerd van de beste bescherming als het aankomt op autostoeltjes in het verkeer.

Het Axkid One autostoeltje heeft een Sleepwell-systeem waarmee de zithoek in een comfortabele ligstand voor de kleinste kindjes kan worden versteld. Met het meegeleverde inlegkussen kunnen kleine kindjes van 61 tot 105 cm genieten van net dat stukje extra ondersteuning wanneer zij in de stoel liggen. Maar ook voor de oudere kinderen tot aan 7 jaar zijn er slimme functionaliteiten, want de stoel heeft aangenaam veel beenruimte met dank aan de railmontage. Ook de hoofdsteun kan in 12 standen worden versteld en is voorzien van een markering waardoor je deze altijd op de juiste hoogte van je kindje kunt instellen.

Dit zitje mag alleen worden gebruikt in de auto’s die in de typelijst van de zitjesfabrikant staan, montage met de autogordel is niet mogelijk. Omdat het zitje veel ruimte in beslag neemt, is het belangrijk om voor de aankoop het stoeltje uit te proberen in de eigen auto.

Voordelen: +  gebruiksduur tot 7 jaar + i-Size proof R129 + scoort goed bij ADAC-test + veel beenruimte + makkelijk te installeren + alleen achterwaarts + stoelhoes is te wassen 

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – na 7 jaar overstappen op een kinderstoel – De stoel neemt veel ruimte in de auto in beslag 

6. Chicco Seat3Fit

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 125 cm (7 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met Isofix 
Score ADAC: voldoende
Consumentenbond: onvoldoende (5,2)

Chicco meegroei stoelSeat3Fit i-Size is een zitje voor meerdere groepen dat met je baby meegroeit tot 7 jaar. Hij is goedgekeurd volgens de laatste i-Size norm ECE R129/03 voor kinderen van 40 tot 125 cm (achterwaarts gericht vervoer is mogelijk tot 105 cm). Dankzij het 360°-draaisysteem kan de kijkrichting gemakkelijk worden veranderd en kunnen ouders hun baby gemakkelijk vast- en losgespen.

De zitting is voorzien van Isofix haken en een steunvoet die wegklapt uit groep 2 (100 cm lichaamslengte). Zo heeft je kind voldoende ruimte bij de benen als hij of zij vooruit rijdt.

Met verstelsysteem in alle configuraties voor een rustgevende reis. De zittingverkleiner is bij de levering inbegrepen.

Tegen de rijrichting in geplaatst heeft het grote zitje veel ruimte nodig, waardoor montage in kleinere auto’s erg lastig is. Voor een makkelijker instap kan de stoel zijwaarts gedraaid worden. De instelling van de gordelhoogte is eenvoudig en snel aan te passen aan het opgroeiende kind.

Voordelen: +  gebruiksduur tot 7 jaar + i-Size proof R129 + scoort voldoende bij ADAC-test + veel beenruimte + makkelijk te installeren + 360 graden draaibaar – stoelhoes makkelijk te wassen

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – na 7 jaar overstappen op een kinderstoel – de stoel neemt veel ruimte in de auto in beslag – weinig ruimte voor het kind -scoort onvoldoende bij de Consumentenbond

Achterwaarts vervoeren en i-Size Proof 

In Nederland mogen alleen nog maar i-Size-autstoelen (ECE R129) worden verkocht. Dat betekent dat kinderen tot ze minimaal 15 maanden oud zijn, achterwaarts gericht moeten zitten en het beste bevestigd moeten worden met Isofix. Liefst zo lang als de autostoel het toelaat. Achterwaarts vervoeren is namelijk het meest veilige omdat de kans op nekletsel afneemt bij een botsing. Lees er hier meer over. 

Waar moet je opletten bij een meegroei autostoel?

Meegroei autostoelen zijn behoorlijk groot en zwaar. Niet handig dus als je je als ouder het stoeltje regelmatig in en uit de auto moet plaatsen. Laat staan naar een kinderdagverblijf te lopen of naar een 3e verdieping. De autostoelen zijn niet gemaakt om te verplaatsen.

Hoewel je maar 1 autostoel hoeft te kopen, is de doorgroei stoel toch een grote aanschaf in één keer. De stoelen beginnen bij een prijs van € 300 tot € 800.   

Ook het installeren vergt wat meer tijd. Niet alle autostoelen uit deze groep zijn even gebruiksvriendelijk. Daarnaast moet je de stoel door de jaren heen blijven controleren of deze nog op de juiste hoogte staat afgesteld. 

Rate this post

Plaats een reactie