fbpx

Beste meegroei autostoel vanaf geboorte tot 12 jaar

Kinderen groeien als kool en autostoeltjes kopen voor verschillende gewichtsgroepen 0,1,2 en 3 is een dure zaak. Daarom verschijnen er steeds meer meegroei autostoeltjes zodat autostoeltjes langer worden gebruikt. Ze vervangen een babyautostoeltjepeuterstoel en soms ook nog de kinderstoel, en dat scheelt in de kosten. 

Er zijn over het algemeen 4 meegroei- of combinatie autostoel groepen;

  • Groep 0+/1 (vanaf geboorte tot 18 kg of ongeveer 4 jaar)
  • Groep 1/2 (vanaf 12-15 maanden of 76 cm tot 4 of zelfs 7 jaar)
  • Groep 1/2/3  (vanaf 12-15 maanden of 76 cm tot 145 cm lang is, wat ongeveer 12 jaar is)
  • Groep 0/1/2/3 (vanaf geboorte/pasgeborene tot 36 kg of ongeveer 12 jaar), wat betekent dat je slechts één autostoeltje hoeft te kopen.

De laatste groep 0/1/2/3 bespreken wij in dit artikel. Dit zijn stoelen die vanaf de geboorte tot 12 jaar mee kunnen gaan.  

Isofix doorgroeistoel of gordel? 

Het bevestigingssysteem is een belangrijk onderdeel van de autostoel. Het Isofix-systeem heeft als voordeel dat het eenvoudig te installeren is en een stevige verbinding maakt met de auto. Een autostoel die met de gordel wordt geïnstalleerd, is vaak flexibeler en kan in meer auto’s worden gebruikt. Echter wel minder veilig omdat er vaak fouten worden gemaakt bij het installeren van de stoel. De autostoelen in deze groep zijn met Isofix of met gordel te plaatsen. We nemen beide bevestigingen mee in ons overzicht beste meegroeistoel vanaf geboorte.

Beste meegroei autostoel ANWB/ ADAC

We hebben de beste meegroei autostoelen voor je op een rij gezet door onderzoek te doen bij de ADAC / ANWB en De Consumentenbond.  ADAC is een toonaangevende tester van autostoelen in Europa, die in de hele sector wordt erkend vanwege zijn strenge veiligheidsnormen. De ANWB publiceert de resultaten in het Nederlands. ADAC test niet alle autostoelen. Als een stoel niet door ADAC is getest, betekent dit niet dat deze stoel onveilig is om te gebruiken. Zeker niet als het een goed gekeurd R129 autostoeltje is. 

Wanneer een stoel op onze lijst door de ADAC/ANWB is getest, hebben we de score verstrekt. Bij deze tests is een lage score het beste. Alle autostoelen op deze lijst die de tests hebben ondergaan, hebben de score ‘Zeer Goed’ of ‘Goed’ of ‘Voldoende’ gescoord.

Beste autostoel groep 0/1/2/3

Bekijk hieronder onze top 8 beste autostoel groep 0/1/2/3. Alle stoeltjes voldoen aan de nieuwe i-Size wet. De lijst is samengesteld op basis van onze eigen bevindingen in de markt, die van de ADAC /ANWB en de reviews van gebruikers. Niet alle stoelen zijn te gebruiken tot een leeftijd van 12 jaar, maar tot ongeveer 7 jaar. 

Tabel beste autostoelgroep 0/1/2/3 2024: 

Autostoel:
Bevestiging:
Leeftijd:
Prijs:
Isofixbase
Voorwaarts en achterwaarts
360 graden
i-Size proof
0 -12 jaar (145 cm)
Isofix
Voorwaarts en achterwaarts
360 graden
i-Size proof
0-12 jaar (145 cm)
Isofix
Voorwaarts en
achterwaarts
360 graden
i-Size proof
0-12 jaar (150 cm)
Gordel
Voorwaarts en achterwaarts
i-Size proof
0-12 jaar (145 cm)
Gordel
Alleen achterwaarts
iSize proof
0-7 jaar (125 cm)
Isofix
Alleen achterwaarts
Zweedse Plustest
i-Size proof
0-7 jaar (125 cm)
Meer info
Isofix
Voorwaarts en achterwaarts
i-Size Proof
360 graden
0-12 jaar (150 cm)
Meer info
8. Novi Baby Lucas
LAGE PRIJS
Gordel
Voorwaarts en achterwaarts
i-Size Proof
0-12 jaar (150 cm)

1. Silver Cross Autostoel Motion 360°

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 145 cm (10 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met alleen Isofix
Score ADAC /ANWB: voldoende. Consumentenbond: 5,6

beste doorgroeistoel groep 0/1/2/3Het Motion All Size 360 autostoeltje van Silver Cross is geschikt vanaf de geboorte tot 145 cm (ongeveer 12 jaar) en is een R129 goedgekeurd autostoeltje voor alle fasen met 360° rotatie. De Motion All Size kan schakelt makkelijk tussen de naar achteren en naar voren gerichte posities, zodat je kindje gemakkelijker in en uit het autostoeltje kan komen.

Dankzij de in acht standen verstelbare hoofdsteun, de naar voren of naar achteren gerichte rugleuning in drie standen en het inzetstuk voor pasgeborenen met verwijderbare delen kun je je aanpassen aan je opgroeiende baby en kun je er zeker van zijn dat hij of zij zich comfortabel voelt tijdens het reizen.

Bij een botsing absorbeert het beschermingssysteem tegen zijdelingse botsingen de energie in de schaal van het autostoeltje om uw kind te beschermen, terwijl de steunpoot en de rebound-stang beweging van het autostoeltje voorkomen en het Easy Lock ISOFIX-systeem ervoor zorgt dat de Motion All Size gemakkelijk past. veilig.

De Motion Silver Cross 360 is gemaakt van milieuvriendelijke stoffen en van gerecyclede plastic flessen en luxueus zachte, ademende natuurlijke bamboe interieurstoffen.

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + ADAC-test winnaar 2022. + milieu vriendelijke stoffen + 360 graden draaibaar

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar  – bij het in en uit de auto tillen zit de gordel in de weg bij achterwaarts vervoeren.

Silver Cross Autostoel Motion 360° Rotation All-Size Space

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:12 pm

2. Bebeconfort EvolveFix Plus i-Size 

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 150 cm (12 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met Isofix
Score ADAC: –
Consumentenbond: –

beste meegroei autostoel geboorteEen autostoel die goede beoordelingen ontvangt van ouders is de Bebeconfort EvolveFix Plus i-Size. Deze stoel groeit met je kindje mee en verandert in een zitverhoger. Daardoor is de stoel te gebruiken vanaf de geboorte tot 12 jaar.

De autostoel voldoet aan de nieuwe i-Size veiligheidsnormen. De 360° graden stoel kan in alle richtingen gedraaid worden wat het makkelijk maakt je kindje in- en uit te auto te krijgen. De stoel is zowel in de voorwaartse als in achterwaarts positie te draaien waardoor je de stoel maar eenmaal hoeft te installeren. De Bebeconfort EvolveFix wordt vastgezet door middel van Isofix en een extra steunpoot die voorkomt dat het stoeltje kantelt. Een fijne extra is dat de stoel met kleurcodes aangeeft of de stoel juist is geïnstalleerd. 

Opvallend is de lage prijs van deze meegroei stoel. Vaak worden autostoelen in deze prijscategorie niet goed beoordeeld, maar de Bebeconfort wel! Lees de reviews op bol.com

Ouders zijn vooral te spreken over de handigheid van de autostoel en het comfort. De autostoel is ook niet heel groot en lomp. 

Heb al meerdere stoelen geprobeerd bij mijn zoon en allemaal waren ze slecht, waardoor ik deze die wat duurder is heb aangekocht echt een topding! Jammer dat ik deze niet eerder heb gekocht.

De stoel is nog niet getest door de ADAC / ANWB. Wel voldoet de stoel aan de R129 wet en heeft hiervoor het goedkeuringslabel ontvangen.  

Je kunt eventueel ook kiezen voor de Bebeconfort EvolveFix. Het verschil met de Bebeconfort EvolveFix Plus versie is dat de deze uitvoering met een Top-Tether wordt vastgezet in plaats van een steunpoot. Je hebt zo iets meer ruimte op de achterbank. Deze Top Tether in de vorm van een riem, gaat over de bovenkant van de stoel van het voertuig en haakt vast aan het Top Tether-punt. Beide uitvoeringen zijn veilig, echter vraagt de installatie met top-tether iets meer aandacht. 

Lees onze hele review over de EvolveFix hier

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129  + 360 graden draaibaar + tot het einde te gebruiken, je hoeft geen nieuwe stoel meer aan te schaffen + compacter dan andere meegroei autostoelen + makkelijk te installeren + goede prijs / kwaliteit 

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – alleen bevestiging met Isofix

Bebeconfort EvolveFix Plus i-Size – Steunpoot

Waar te koop?

bol.com (€209,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:11 pm

3. Joie I-Spin XL Autostoeltje

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 150 cm (12 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met Isofix
Score ADAC: –
Consumentenbond: –

beste autostoel 0/1/2/3Het nieuwe Joie I-Spin XL Autostoeltje is te gebruiken vanaf de geboorte tot aan 12 jaar! De autostoel kan zowel voor- als achterwaarts op de base worden geklikt, maar de veiligste optie is om je kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren. Met deze stoel kan dit eventueel 4 jaar lang! 

Een groot pluspunt van deze autostoel is de 360 graden base. Je kunt met deze base eenvoudig de autostoel naar je toe draaien bij het in en uit de auto tillen van je kindje. Scheelt een hoop ongemak.

De AutoAdjust™-zijvleugels zullen automatisch uitklappen wanneer de hoofdsteun in hoogte wordt versteld. De TriProtect™ hoofdsteun bestaat bovendien uit het 3-laagste energieabsorberend IntelliFit geheugenschuim die het hoofdje en de nek van je kindje beschermen. Voor optimale zijwaartse bescherming bij een botsing kun je de Side Impact Protection elementen aan de zijkant van de autostoel bevestigen.

De Joie I-Spin XL Autostoel past in vrijwel iedere auto met Isofix. Het Isofix systeem is uitgerust met kleuren indicatoren waarmee foutieve installatie bijna onmogelijk is.

Vanaf 3 jaar kan de 5-punts harnas ingeruild worden voor de 3-punts autogordel.

Het Joie I-Spin XL Autostoeltje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R129/03. Dat betekent dat je met dit autostoeltje veilig op pad kunt. De stoel is nog niet getest door de ADAC of de Consumentenbond. Het kleine zusje wel, en die is zeer goed uit de test gekomen. 

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129  + 360 graden draaibaar + tot het einde te gebruiken, je hoeft geen nieuwe stoel meer aan te schaffen

Nadelen: stoel is niet makkelijk draagbaar omvangrijk alleen bevestiging met Isofix

Joie i-Spin XL™ Eclipse

Waar te koop?

bol.com (€440,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:11 pm

4. Joie Every Stage

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 145 cm (10 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met gordel
Score ADAC: voldoende. Consumentenbond: veiligheid: voldoende, gebruiksgemak: matig 

beste autostoel groep 0/1/2/3Met het Joie Every Stage Autostoeltje  ben je vanaf de geboorte van je kindje tot 12 jaar voorzien van een veilige zitplek in de auto voor je kindje. Het autostoeltje kan op verschillende manieren worden gebruikt en beschikt over handige functies waarmee je de stoel kunt aanpassen op de grootte van je kindje. Zo ben je ervan verzekerd dat je kindje door alle fases heen profiteert van de beste bescherming voor onderweg.

Je kunt de baby niet zoals bij een babyzitje van en naar het voertuig dragen. De stoel is geschikt tot 145 cm en geschikt tot dus het einde van de wettelijke vereiste van 135 cm in Nederland. In sommige gevallen zal de stoel stabieler in het voertuigals de hoofdsteun van het voertuig wordt verwijderd of naar achteren gericht wordt teruggeplaatst.

Je kindje kan tot 4 jaar achterwaarts worden vervoerd. Vanaf 9 kg is het ook mogelijk de stoel voorwaarts gericht te gebruiken.

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + scoort voldoende bij ADAC-test

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – bij het in en uit de auto tillen zit de gordel in de weg bij achterwaarts vervoeren  niet 360 graden draaibaar

Joie Every Stage FX Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:12 pm

5. BeSafe Stretch meegroei autostoel 

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 125 cm (7 jaar).
Installatie: Alleen achterwaarts met gordel
Score ADAC: voldoende. Consumentenbond: veilig zeer goed, gebruiksgemak onvoldoende 

meegroeistoel groep 0 Een probleem bij langer achterwaarts vervoeren is dat groter wordende kinderen bij veel autostoelen te weinig ruimte hebben voor de benen. Ouders kiezen dan automatisch voor een voorwaarts gericht autostoeltje.

BeSafe heeft hier daarom de BeSafe Stretch en BeSafe Stretch B ontworpen. Een i-Size autostoel met veel beenruimte tot wel 26 cm en een draagvermogen van 36 kg. Zo kun je 7 jaar lang achterwaarts vervoeren. Een manier van vervoeren waar we steeds meer naartoe gaan.

Het verschil tussen de BeSafe Stretch autostoelen is dat de BeSafe B al vanaf de geboorte is te gebruiken tot 7 jaar.De BeSafe Stretch vanaf 6 maanden tot 7 jaar. Dat is dus 3 jaar langer dan een normale peuter autostoel. 

De BeSafe stoel kan in 5 verschillende ligstanden worden versteld. Vanaf de geboorte gebruik je de baby autostoel in combinatie met de Baby Shell™ en newborn Hugger™. De Shell is een kleine kuip die samen met de inleg kussentjes zorgt voor net dat beetje extra ondersteuning en bescherming van het kleine lichaam. Deze verwijder je eenvoudig weer uit het stoeltje wanneer je kindje wat groter is. Verder kan de hoofdsteun in 10 posities worden versteld waardoor het BeSafe Stretch B Autostoeltje makkelijk met je kindje meegroeit.

Wat de BeSafe Stretch autostoel uniek maakt is het Exo-frame. Deze constructie verbindt zich met de autogordel en de vloer en vangt grote krachten op in geval van een frontale botsing. In dat geval wordt de energie van zitkuipje naar Exo-frame geleid terwijl jullie kindje veilig in dezelfde positie zit. 

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + scoort voldoende bij ADAC-test + veel beenruimte 

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – na 7 jaar overstappen op een kinderstoel – De grote zitschaal neemt veel ruimte in de auto in beslag – het installeren van de benodigde extra gordels is tijdrovend – alleen achterwaarts 

BeSafe Stretch B Autostoeltje – Black Cab

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:12 pm

BeSafe Stretch autostoel 6 mnd tot 7 jaar – Sea Green Mélange

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:12 pm

6. Axkid One 2 meegroei stoel 

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 125 cm (7 jaar).
Installatie: Alleen achterwaarts met Isofix 
Score ADAC: goed
Consumentenbond: voldoende

baby meegroei auto Dit i-Size meegroei autostoeltje heeft duurzame ontwerp. Vanaf 3 maanden tot 7 jaar ben je voorzien van een praktische en veilige zitplaats voor je kindje. Installeren wordt kinderspel doordat je deze autostoel binnen slechts 30 seconden vastklikt in de Isofix punten van de auto. Hierdoor is het ook makkelijker om van auto te wisselen en kun je eenvoudig en snel de weg op. Bovendien heeft de autostoel de Zweedse Plus test doorstaan en beschikt over het ADAC keurmerk waarmee je bent verzekerd van de beste bescherming als het aankomt op autostoeltjes in het verkeer.

Het Axkid One autostoeltje heeft een Sleepwell-systeem waarmee de zithoek in een comfortabele ligstand voor de kleinste kindjes kan worden versteld. Met het meegeleverde inlegkussen kunnen kleine kindjes van 61 tot 105 cm genieten van net dat stukje extra ondersteuning wanneer zij in de stoel liggen. Maar ook voor de oudere kinderen tot aan 7 jaar zijn er slimme functionaliteiten, want de stoel heeft aangenaam veel beenruimte met dank aan de railmontage. Ook de hoofdsteun kan in 12 standen worden versteld en is voorzien van een markering waardoor je deze altijd op de juiste hoogte van je kindje kunt instellen.

Dit zitje mag alleen worden gebruikt in de auto’s die in de typelijst van de zitjesfabrikant staan, montage met de autogordel is niet mogelijk. Omdat het zitje veel ruimte in beslag neemt, is het belangrijk om voor de aankoop het stoeltje uit te proberen in de eigen auto.

Voordelen: +  gebruiksduur tot 7 jaar + i-Size proof R129 + scoort goed bij ADAC-test + veel beenruimte + makkelijk te installeren + alleen achterwaarts + stoelhoes is te wassen 

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – na 7 jaar overstappen op een kinderstoel – De stoel neemt veel ruimte in de auto in beslag – alleen achterwaarts 

7. Babyauto Biro Plus i-Size groep 0/1/2/3

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot 12 jaar
Tegen de rijinrichting in, met de rijrichting mee, Isofix en top-tether
Score ANWB: – Consumentenbond: –

groep 2/3 draaibaarDeze nieuwe Babyauto Biro Fix autostoel is 360° draaibaar. Je kunt de stoel naar je toe draaien, maar ook helemaal rond.  Babyauto Biro Plus is dankzij de meegeleverde zitverkleiner geschikt vanaf de geboorte.

De Biro Fix autostoel is een groep 0/1/2/3 autostoel en kan dus vanaf de geboorte tot ongeveer 12 jaar gebruikt worden. 

Deze draaibare meegroei autostoel wordt gemonteerd met Isofix waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt. De top- tether zorgt ervoor dat het stoeltje niet naar voren kantelt.  

Doordat de autostoel geschikt is voor achterwaarts vervoer voldoet hij aan de hoofdlijn van de nieuwe i-Size veiligheids regelgeving. Daarnaast heeft het stoeltje een 5-punts veiligheidsgordel met comfortabele gordelkussens, en grote zijkussens die optimale bescherming bieden bij zijwaartse botsingen.

Het zitje verstelbaar is in 4 verschillende zit- en ligposities, waaronder een comfortabele slaapstand. De verstelbare hoofdsteun biedt extra ondersteuning aan het hoofdje, en het zachte verkleinkussen zorgt ervoor dat de autostoel met je kindje meegroeit.

De Biro Plus voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R129/03. Dat betekend dat je met dit autostoeltje veilig op pad kunt. De stoel is nog niet getest door de ADAC of de Consumentenbond. 

De stoel is niet heel eenvoudig te installeren door de top-tether. We zien vaak dat autostoelen met een top-tether de draaifunctie belemmeren. 

Verwar deze uitvoering overigens niet met de R44-uitvoering; de Baby Biro D-Fix. Deze uitvoering is niet i-size proof waardoor de bescherming van opzij minder is. 

Voordeel: +  360 graden draaibaar  + goedkoop + inclusief base + langdurig gebruik tot 12 jaar  + i-size proof

Nadeel: redelijk groot   lagere kwaliteit niet getest ANWB of Consumentenbond lastige montage  

8. Lucas Novi Baby

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 150 cm (12 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met gordel
Score ADAC: –
Consumentenbond: –

Meegroei autostoel geboorte Ben je opzoek naar een goedkope i-Size autostoel zonder Isofix? Dan biedt de Lucas Novi Baby uitkomst. Deze autostoel past in iedere auto. De autostoel is geschikt vanaf de geboorte en groeit met je kindje mee. Hierdoor is de stoel geschikt tot maarliefst 1,50 meter.

Vanaf de geboorte vervoer jij je kindje tegen de rijrichting in. Doordat de autostoel op een base staat (te bevestigen met de autogordel) kun je de autostoel ook in een ligstand zetten. Dankzij de vele verklein- en comfortkussens kun je de stoel helemaal aanpassen naar wens van je kindje. Begint je kindje te groeien? Dan kun je een voor een verschillende kussens verwijderen. Ook is de hoofdsteun verstelbaar in hoogte, waardoor er altijd een geschikte positie voor je kindje is.

Vanaf 100 cm (tot 22 kg) kun je je kindje met de rijrichting mee vervoeren. Wanneer je kindje groot genoeg is, kun je alle kussens verwijderen en de gordels achter de bekleding verstoppen, zodat jij je kindje gewoon kunt bevestigen met de normale autogordel. 

Autostoel Lucas voldoet aan de allerstrengste I-Size norm, maar kun je zonder isofix in je auto bevestigen: gewoon met de autogordel dus. Je voldoet alleen dan niet helemaal aan de i-Size wet omdat deze Isofix adviseert. Wel mag je de autostoel gewoon gebruiken. 

Beoordelingen en testen Lucas Novi 
Wij hebben een klein onderzoekje gedaan naar deze Lucas autostoel. De stoel heeft nog geen ANWB -score. Wel kwamen we erachter dat de Titaniumbaby Vigo dezelfde stoel is. Gebruikers klagen over de ingewikkelde installatie van de autostoel met gordel. Ook zit de gordel in de weg bij het uit de auto tillen van je kindje. 

De prijs is natuurlijk heel schappelijk. Goedkoper ga je ze niet vinden. 

Novi Baby® Lucas Premium – I-Size – Groep 0-1-2-3

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:11 pm

Waar moet je opletten bij een meegroei autostoel?

Meegroei autostoelen zijn behoorlijk groot en zwaar. Niet handig dus als je als ouder het stoeltje regelmatig in en uit de auto moet plaatsen. Laat staan naar een kinderdagverblijf te lopen of naar een 3e verdieping. De autostoelen zijn niet gemaakt om te verplaatsen.

Omdat ze zo groot zijn passen ze niet in elke auto. Weet je niet zeker of de stoel gaat passen? Meten is weten! We gaan er namelijk te vaak vanuit dat autostoelen gewoon passen op de achterbank, maar dit is helaas niet bij elke auto het geval. Bij sommige grotere voertuigen wordt de lengte van het autostoeltje een probleem, vooral voor de bestuurder. Het autostoeltje mag de achterkant van de voorstoelen niet raken. De diepte wordt gemeten vanaf de achterkant van de achterbank tot aan de achterkant van de voorste stoel (bestuurdersstoel).

Daarnaast zien we vaak dat de kantelfunctie van de meegroei autostoel minder ver naar achteren kan dan bij een baby autostoeltje. 

Hoewel je maar 1 autostoel hoeft te kopen, is de doorgroei stoel toch een grote aanschaf in één keer. De stoelen beginnen bij een prijs van € 300 tot € 800.   

Ook het installeren vergt wat meer tijd. Niet alle autostoelen uit deze groep zijn even gebruiksvriendelijk. Daarnaast moet je de stoel door de jaren heen blijven controleren of deze nog op de juiste hoogte staat afgesteld. 

Achterwaarts vervoeren en i-Size Proof 

In Nederland mogen alleen nog maar i-Size-autstoelen (ECE R129) worden verkocht. Dat betekent dat kinderen tot ze minimaal 15 maanden oud zijn of 76 cm lang, achterwaarts gericht moeten zitten en het beste bevestigd kunnen worden met Isofix. Liefst zo lang als de autostoel het toelaat. Achterwaarts vervoeren is namelijk het meest veilige omdat de kans op nekletsel afneemt bij een botsing. Lees er hier meer over. 

Tot welke leeftijd is een autostoeltje verplicht?

In Nederland ben je verplicht om voor kinderen tot 135 cm een autostoel te gebruiken. Dit is ongeveer tot een leeftijd 10 jaar. In andere Europese landen geldt 145 cm. Let hier dus op als je op vakantie gaat. 

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie