fbpx

Beste meegroei autostoel vanaf geboorte tot 12 jaar

Kinderen groeien als kool en autostoeltjes kopen voor verschillende gewichtsgroepen 0,1,2 en 3 is een dure zaak. Daarom verschijnen er steeds meer meegroei autostoeltjes zodat autostoeltjes langer worden gebruikt. Ze vervangen een babyautostoeltjepeuterstoel en soms ook nog de kinderstoel, en dat scheelt in de kosten. 

Voor wie is de meegroei autostoel geschikt? 

De groep 0 1 2 3 autostoelen zijn al vanaf de geboorte te gebruiken tot ongeveer 12 jaar. Dit is vanaf 0 tot 150 cm. Dit betekent dat je slechts één autostoeltje hoeft te kopen. In Nederland is een autostoel voor kinderen verplicht tot 135 cm. 

Waar let je op bij kopen van een autostoel uit groep 0 1 2 3?

  • Hoe wordt de autostoel bevestigd 
  • Hoe installeer je kindje in de stoel
  • Is de autostoel 360 graden draaibaar
  • De afmetingen van de autostoel  

Hoe wordt de doorgroeistoel bevestigd?

Het bevestigingssysteem is een belangrijk onderdeel van de doorgroei autostoel. Het Isofix-systeem heeft als voordeel dat het eenvoudig te installeren is en een stevige verbinding maakt met de auto. Een autostoel die met de gordel wordt geïnstalleerd, is vaak flexibeler en kan in meer auto’s worden gebruikt. Echter wel minder veilig omdat er vaak fouten worden gemaakt bij het installeren van de stoel. De autostoelen in deze groep zijn met Isofix of met gordel te plaatsen.

Het 3e bevestigingspunt is bij de meeste autostoelen een steunpoot. Het voorkomt dat het kinderzitje bij een botsing naar voren kantelt. Sommige autostoeltjes zoals de Bebeconfort, hebben geen steunpoot maar een top-tether. Deze Top Tether in de vorm van een riem, gaat over de bovenkant van de stoel van het voertuig en haakt vast aan het Top Tether-punt (achterbank of kofferbak).

bevestiging draaibare stoel

We nemen beide bevestigingen mee in ons overzicht beste meegroeistoel vanaf geboorte.

Je kindje in de auto installeren 

Wanneer het kindje 105 cm is, wordt over het algemeen de steunpoot /top-tether opgeborgen. Ook het 5-puntsharnasje wordt opgeborgen waarna je de veiligheidgordel gebruikt om je kindje vast te zetten in de stoel.

Draaibare meegroei stoel

Een draaibare autostoel brengt veel gemak met zich mee. Het maakt het installeren van je kindje in de leeftijd van 0-4 een stuk eenvoudiger. Daarnaast hoef je de stoel maar 1 keer te installeren. Je draait eenvoudig de stoel van de achterwaartse positie naar de voorwaartse positie. 

De afmetingen van de autostoel 

Autostoelen in deze groep vallen iets groter uit omdat ze ook bestemd zijn voor grotere kindjes. Ze zijn ook behoorlijk zwaar en daarom niet gemaakt om te tillen. Dit kan weleens onpraktisch zijn bij baby’s. 

Beste autostoel groep 0 1 2 3

Het allerbelangrijkste van de autostoel uit groep 0 1 2 3 is dat deze voldoende bescherming biedt bij een mogelijke botsing. Daarnaast is het fijn als de autostoel comfortabel zit voor je kindje, makkelijk te installeren en te bedienen is. 
 

Bekijk hieronder onze top 8 beste autostoel groep 0/1/2/3. Alle stoeltjes voldoen aan de nieuwe i-Size wet. De lijst is samengesteld op basis van onze eigen bevindingen in de markt, die strenge testen van de ADAC /ANWB en de reviews van gebruikers. Niet alle stoelen zijn te gebruiken tot een leeftijd van 12 jaar, maar tot ongeveer 7 jaar. 

Tabel beste autostoelgroep 0 1 2 3 

Autostoel:Bevestiging/
leeftijd:
Prijs:
1. Joie I-spin XLIsofix
360 graden
0-12 jaar
Meer info bol
2. Bebeconfort EvolveFix Plus
PRIJSTIP
Isofix
360 graden
0-12 jaar
Meer info bol
3. Maxi Cosi Emerald 360S
NIEUW
Isofix
360 graden
0-12 jaar
Meer info bol
4. Silver Cross Motion All Size 360Isofix
360 graden
0 -12 jaar
Meer info bol
5. Joie Every StagesGordel
0-12 jaar
Meer info bol
6. BeSafe StretchGordel
Alleen achterwaarts
0-12 jaar
Meer info bij bol
7. Axkid One Isofix
Alleen achterwaarts
0-12 jaar
Meer info Pink or Blue
8. Baby Biro Plus i-Size
PRIJSTIP
Isofix
360 graden
0-12 jaar
Meer info Prenatal

1. Joie I-Spin XL Autostoeltje

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 150 cm (12 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met Isofix en steunpoot
Score ADAC / ANWB: 3 (voldoende)
Consumentenbond: 5,5 

beste autostoel 0/1/2/3Het Joie I-Spin XL Autostoeltje is te gebruiken vanaf de geboorte tot aan 12 jaar! De autostoel kan zowel voor- als achterwaarts op de base worden geklikt, maar de veiligste optie is om je kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren. Met deze stoel kan dit eventueel 4 jaar lang! 

Een groot pluspunt van deze autostoel is de 360 graden base. Je kunt met deze base eenvoudig de autostoel naar je toe draaien bij het in en uit de auto tillen van je kindje. Scheelt een hoop ongemak.

De AutoAdjust™-zijvleugels zullen automatisch uitklappen wanneer de hoofdsteun in hoogte wordt versteld. De TriProtect™ hoofdsteun bestaat bovendien uit het 3-laagste energieabsorberend IntelliFit geheugenschuim die het hoofdje en de nek van je kindje beschermen. Voor optimale zijwaartse bescherming bij een botsing kun je de Side Impact Protection elementen aan de zijkant van de autostoel bevestigen.

De Joie I-Spin XL Autostoel past in vrijwel iedere auto met Isofix. Het Isofix systeem is uitgerust met kleuren indicatoren waarmee foutieve installatie bijna onmogelijk is.

Vanaf 3 jaar kan de 5-punts harnas ingeruild worden voor de 3-punts autogordel.

Het Joie I-Spin XL Autostoeltje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R129/03. Dat betekent dat je met dit autostoeltje veilig op pad kunt. De stoel is in mei 2024 getest door de ADAC / ANWB en heeft een voldoende ontvangen. De scoorde goed op zijwaartse bescherming en gemiddeld op botsingen frontaal. 

Pluspunten: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129  + 360 graden draaibaar + tot het einde te gebruiken, je hoeft geen nieuwe stoel meer aan te schaffen

Minpunten: stoel is niet makkelijk draagbaar omvangrijk alleen bevestiging met Isofix monteren vraagt even de aandacht vastgespen is iets lastig 

Joie i-Spin XL™ Eclipse

Joie i-Spin XL™ Eclipse

  • Vanaf 0 tot 12 jaar
  • Voorwaarts en achterwaarts
  • 360 graden draaibaar

Waar te koop?

bol.com (€499,95)
babypark.nl (€399,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:27 pm

2. Bebeconfort EvolveFix Plus i-Size 

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 150 cm (12 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met Isofix met steunpoot. De plus versie met top-theter
Score ADAC: –
Consumentenbond: –

Beste autostoel 0 1 2 3Een autostoel die goede beoordelingen ontvangt van ouders is de Bebeconfort EvolveFix Plus i-Size. Deze stoel groeit met je kindje mee en verandert in een zitverhoger. Daardoor is de stoel te gebruiken vanaf de geboorte tot 12 jaar.

De autostoel voldoet aan de nieuwe i-Size veiligheidsnormen. De 360° graden stoel kan in alle richtingen gedraaid worden wat het makkelijk maakt je kindje in- en uit te auto te krijgen. De stoel is zowel in de voorwaartse als in achterwaarts positie te draaien waardoor je de stoel maar eenmaal hoeft te installeren. De Bebeconfort EvolveFix wordt vastgezet door middel van Isofix en een extra steunpoot die voorkomt dat het stoeltje kantelt. Een fijne extra is dat de stoel met kleurcodes aangeeft of de stoel juist is geïnstalleerd. 

Opvallend is de lage prijs van deze meegroei stoel. Vaak worden autostoelen in deze prijscategorie niet goed beoordeeld, maar de Bebeconfort wel! Lees de reviews op bol.com

Ouders zijn vooral te spreken over de handigheid van de autostoel en het comfort. De autostoel is ook niet heel groot en lomp. Wel wordt er door sommige gebruikers opgemerkt dat de draaifunctie niet goed zou werken.

Heb al meerdere stoelen geprobeerd bij mijn zoon en allemaal waren ze slecht, waardoor ik deze die wat duurder is heb aangekocht echt een topding! Jammer dat ik deze niet eerder heb gekocht.

De stoel is nog niet getest door de ADAC / ANWB. Wel voldoet de stoel aan de R129 wet en heeft hiervoor het goedkeuringslabel ontvangen.  

Je kunt eventueel ook kiezen voor de Bebeconfort EvolveFix. Het verschil met de Bebeconfort EvolveFix Plus versie is dat de deze uitvoering met een Top-Tether wordt vastgezet in plaats van een steunpoot. Je hebt zo iets meer ruimte op de achterbank. Deze Top Tether in de vorm van een riem, gaat over de bovenkant van de stoel van het voertuig en haakt vast aan het Top Tether-punt. Beide uitvoeringen zijn veilig, echter vraagt de installatie met top-tether iets meer aandacht. Daarnaast belemmert de top-tether de draaifunctie.

Lees onze hele review over de EvolveFix hier

Pluspunten: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129  + 360 graden draaibaar + tot het einde te gebruiken, je hoeft geen nieuwe stoel meer aan te schaffen + compacter dan andere meegroei autostoelen + makkelijk te installeren + goede prijs / kwaliteit 

Minpunten: – stoel is niet makkelijk draagbaar – alleen bevestiging met Isofix draaifunctie werkt niet heel soepel – installatie met top-tether is moeilijk en onhandig 

3. Maxi Cosi Emerald 360S

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 150 cm (12 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met Isofix en steunpoot tot 105 cm. 
Score ADAC / ANWB: –
Consumentenbond: –

Maxi Cosi Emerald SDit nieuwe Maxi Cosi Emerald 360S is een fijne 360 graden autostoelt die vanaf dag 1 te gebruiken is door de meegeleverde verkleiner. De Maxi-Cosi Emerald 360 S biedt 4  fijne ligstanden om ervoor te zorgen dat je kleintje nog lang een dutje kan doen in de auto. De gevoerde zitting is zacht en gemaakt van duurzame Eco Care-stoffen. 

Grote pluspunt is de 360 graden base die ervoor zorgt dat je je kindje makkelijk in en uit de auto kunt tillen. Je hoeft de autostoel maar 1 keer te installeren. Zodra je kindje toe is om in de voorwaartse positie te zitten, draai je eenvoudig de autostoel naar voren. 

De Emerald 360 S is i-Size proof. Daarnaast is de G-CELL technologie voor bescherming bij zijdelingse botsingen in het zitje ingebouwd. Dit betekent dat de impact als gevolg van een botsing op de weg wordt geabsorbeerd en weggeleid van het lichaam van jouw kind. Super veilig dus. 

En is de hoes na verloop van tijd vies of na een ongelukje? De bekleding kan in de wasmachine.

Het autostoeltje moet tot de leeftijd van minimaal 15 maanden (tot 75 cm lengte) in achterwaartse rijrichting gebruikt worden om de veiligheid van je kind te kunnen garanderen. 

Omdat de stoel vrij nieuw is, hebben we nog geen reviews kunnen vinden van andere gebruikers over de Maxi Cosi Emerald 360S. 

Pluspunten: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129  + 360 graden draaibaar + tot het einde te gebruiken, je hoeft geen nieuwe stoel meer aan te schaffen + Eco care stoffen + lang achterwaarts vervoeren mogelijk + goede prijs/ kwaliteit 

Minpunten: stoel is niet makkelijk draagbaar alleen bevestiging met Isofix

4. Silver Cross Autostoel Motion 360°

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 145 cm (10 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met alleen Isofix
Score ADAC /ANWB: voldoende. Consumentenbond: 5,6

beste doorgroeistoel groep 0/1/2/3Het Motion All Size 360 autostoeltje van Silver Cross is geschikt vanaf de geboorte tot 145 cm (ongeveer 12 jaar) en is een R129 goedgekeurd autostoeltje voor alle fasen met 360° rotatie. De Motion All Size kan schakelt makkelijk tussen de naar achteren en naar voren gerichte posities, zodat je kindje gemakkelijker in en uit het autostoeltje kan komen.

Dankzij de in acht standen verstelbare hoofdsteun, de naar voren of naar achteren gerichte rugleuning in drie standen en het inzetstuk voor pasgeborenen met verwijderbare delen kun je je aanpassen aan je opgroeiende baby en kun je er zeker van zijn dat hij of zij zich comfortabel voelt tijdens het reizen.

Bij een botsing absorbeert het beschermingssysteem tegen zijdelingse botsingen de energie in de schaal van het autostoeltje om uw kind te beschermen, terwijl de steunpoot en de rebound-stang beweging van het autostoeltje voorkomen en het Easy Lock ISOFIX-systeem ervoor zorgt dat de Motion All Size gemakkelijk past. veilig.

De Motion Silver Cross 360 is gemaakt van milieuvriendelijke stoffen en van gerecyclede plastic flessen en luxueus zachte, ademende natuurlijke bamboe interieurstoffen.

Pluspunten: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + ADAC-test winnaar 2022 + milieu vriendelijke stoffen + 360 graden draaibaar

Minpunten: – stoel is niet makkelijk draagbaar  – bij het in en uit de auto tillen zit de gordel in de weg bij achterwaarts vervoeren.

5. Joie Every Stage

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 145 cm (10 jaar).
Installatie: Achterwaarts en voorwaarts met gordel (geen steunpoot of top-tether)
Score ADAC: voldoende. Consumentenbond: veiligheid: voldoende, gebruiksgemak: matig 

beste autostoel groep 0/1/2/3Met het Joie Every Stage Autostoeltje  ben je vanaf de geboorte van je kindje tot 12 jaar voorzien van een veilige zitplek in de auto voor je kindje. Het autostoeltje kan op verschillende manieren worden gebruikt en beschikt over handige functies waarmee je de stoel kunt aanpassen op de grootte van je kindje. Zo ben je ervan verzekerd dat je kindje door alle fases heen profiteert van de beste bescherming voor onderweg.

Je kunt de baby niet zoals bij een babyzitje van en naar het voertuig dragen. De stoel is geschikt tot 145 cm en geschikt tot dus het einde van de wettelijke vereiste van 135 cm in Nederland. In sommige gevallen zal de stoel stabieler in het voertuigals de hoofdsteun van het voertuig wordt verwijderd of naar achteren gericht wordt teruggeplaatst.

Je kindje kan tot 4 jaar achterwaarts worden vervoerd. Vanaf 9 kg is het ook mogelijk de stoel voorwaarts gericht te gebruiken.

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + scoort voldoende bij ADAC-test

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – bij het in en uit de auto tillen zit de gordel in de weg bij achterwaarts vervoeren  niet 360 graden draaibaar

Joie Every Stage FX Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€219,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:42 pm

6. BeSafe Stretch meegroei autostoel 

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 125 cm (7 jaar).
Installatie: Alleen achterwaarts met gordel en steunpoot
Score ADAC: voldoende. Consumentenbond: veilig zeer goed, gebruiksgemak onvoldoende 

meegroeistoel groep 0 Een probleem bij langer achterwaarts vervoeren is dat groter wordende kinderen bij veel autostoelen te weinig ruimte hebben voor de benen. Ouders kiezen dan automatisch voor een voorwaarts gericht autostoeltje.

BeSafe heeft hier daarom de BeSafe Stretch en BeSafe Stretch B ontworpen. Een i-Size autostoel met veel beenruimte tot wel 26 cm en een draagvermogen van 36 kg. Zo kun je 7 jaar lang achterwaarts vervoeren. Een manier van vervoeren waar we steeds meer naartoe gaan.

Het verschil tussen de BeSafe Stretch autostoelen is dat de BeSafe B al vanaf de geboorte is te gebruiken tot 7 jaar.De BeSafe Stretch vanaf 6 maanden tot 7 jaar. Dat is dus 3 jaar langer dan een normale peuter autostoel. 

De BeSafe stoel kan in 5 verschillende ligstanden worden versteld. Vanaf de geboorte gebruik je de baby autostoel in combinatie met de Baby Shell™ en newborn Hugger™. De Shell is een kleine kuip die samen met de inleg kussentjes zorgt voor net dat beetje extra ondersteuning en bescherming van het kleine lichaam. Deze verwijder je eenvoudig weer uit het stoeltje wanneer je kindje wat groter is. Verder kan de hoofdsteun in 10 posities worden versteld waardoor het BeSafe Stretch B Autostoeltje makkelijk met je kindje meegroeit.

Wat de BeSafe Stretch autostoel uniek maakt is het Exo-frame. Deze constructie verbindt zich met de autogordel en de vloer en vangt grote krachten op in geval van een frontale botsing. In dat geval wordt de energie van zitkuipje naar Exo-frame geleid terwijl jullie kindje veilig in dezelfde positie zit. 

Voordelen: + lange gebruiksduur + i-Size proof R129 + scoort voldoende bij ADAC-test + veel beenruimte 

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – na 7 jaar overstappen op een kinderstoel – De grote zitschaal neemt veel ruimte in de auto in beslag – het installeren van de benodigde extra gordels is tijdrovend – alleen achterwaarts 

7. Axkid One 2 meegroei stoel 

Gebruik: vanaf de geboorte tot ongeveer 125 cm (7 jaar).
Installatie: Alleen achterwaarts met Isofix 
Score ADAC: goed
Consumentenbond: voldoende

baby meegroei auto Dit i-Size meegroei autostoeltje heeft duurzame ontwerp. Vanaf 3 maanden tot 7 jaar ben je voorzien van een praktische en veilige zitplaats voor je kindje. Installeren wordt kinderspel doordat je deze autostoel binnen slechts 30 seconden vastklikt in de Isofix punten van de auto. Hierdoor is het ook makkelijker om van auto te wisselen en kun je eenvoudig en snel de weg op. Bovendien heeft de autostoel de Zweedse Plus test doorstaan en beschikt over het ADAC keurmerk waarmee je bent verzekerd van de beste bescherming als het aankomt op autostoeltjes in het verkeer.

Het Axkid One autostoeltje heeft een Sleepwell-systeem waarmee de zithoek in een comfortabele ligstand voor de kleinste kindjes kan worden versteld. Met het meegeleverde inlegkussen kunnen kleine kindjes van 61 tot 105 cm genieten van net dat stukje extra ondersteuning wanneer zij in de stoel liggen. Maar ook voor de oudere kinderen tot aan 7 jaar zijn er slimme functionaliteiten, want de stoel heeft aangenaam veel beenruimte met dank aan de railmontage. Ook de hoofdsteun kan in 12 standen worden versteld en is voorzien van een markering waardoor je deze altijd op de juiste hoogte van je kindje kunt instellen.

Dit zitje mag alleen worden gebruikt in de auto’s die in de typelijst van de zitjesfabrikant staan, montage met de autogordel is niet mogelijk. Omdat het zitje veel ruimte in beslag neemt, is het belangrijk om voor de aankoop het stoeltje uit te proberen in de eigen auto.

Voordelen: +  gebruiksduur tot 7 jaar + i-Size proof R129 + scoort goed bij ADAC-test + veel beenruimte + makkelijk te installeren + alleen achterwaarts + stoelhoes is te wassen 

Nadelen: – stoel is niet makkelijk draagbaar – na 7 jaar overstappen op een kinderstoel – De stoel neemt veel ruimte in de auto in beslag – alleen achterwaarts 

8. Babyauto Biro Plus i-Size groep 0 1 2 3

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot 12 jaar
Tegen de rijinrichting in, met de rijrichting mee, Isofix en top-tether
Score ANWB: – Consumentenbond: –

groep 2/3 draaibaarDeze nieuwe Babyauto Biro Fix autostoel is 360° draaibaar. Je kunt de stoel naar je toe draaien, maar ook helemaal rond.  Babyauto Biro Plus is dankzij de meegeleverde zitverkleiner geschikt vanaf de geboorte.

De Biro Fix autostoel is een groep 0/1/2/3 autostoel en kan dus vanaf de geboorte tot ongeveer 12 jaar gebruikt worden. 

Deze draaibare meegroei autostoel wordt gemonteerd met Isofix waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt. De top- tether zorgt ervoor dat het stoeltje niet naar voren kantelt.  

Doordat de autostoel geschikt is voor achterwaarts vervoer voldoet hij aan de hoofdlijn van de nieuwe i-Size veiligheids regelgeving. Daarnaast heeft het stoeltje een 5-punts veiligheidsgordel met comfortabele gordelkussens, en grote zijkussens die optimale bescherming bieden bij zijwaartse botsingen.

Het zitje verstelbaar is in 4 verschillende zit- en ligposities, waaronder een comfortabele slaapstand. De verstelbare hoofdsteun biedt extra ondersteuning aan het hoofdje, en het zachte verkleinkussen zorgt ervoor dat de autostoel met je kindje meegroeit.

De Biro Plus voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R129/03. Dat betekend dat je met dit autostoeltje veilig op pad kunt. De stoel is nog niet getest door de ADAC of de Consumentenbond. 

De stoel is niet heel eenvoudig te installeren door de top-tether. We zien vaak dat autostoelen met een top-tether de draaifunctie belemmeren. 

Verwar deze uitvoering overigens niet met de R44-uitvoering; de Baby Biro D-Fix. Deze uitvoering is niet i-size proof waardoor de bescherming van opzij minder is. 

Voordeel: +  360 graden draaibaar  + goedkoop + inclusief base + langdurig gebruik tot 12 jaar  + i-size proof

Nadeel: redelijk groot   lagere kwaliteit niet getest ANWB of Consumentenbond lastige montage  

Babyauto Biro Plus i-Size

Waar te koop?

prenatal.nl (€189,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:21 pm

Aandachtspunten autostoel groep 0 1 2 3

Meegroei autostoelen zijn behoorlijk groot en zwaar. Niet handig dus als je als ouder het stoeltje regelmatig in en uit de auto moet plaatsen. Laat staan naar een kinderdagverblijf te lopen of naar een 3e verdieping. De autostoelen zijn niet gemaakt om te verplaatsen dat handig kan zijn bij het carpoolen.

Omdat de meeste autostoelen zo groot zijn passen ze niet in elke auto. Weet je niet zeker of de stoel gaat passen? Meten is weten! We gaan er namelijk te vaak vanuit dat autostoelen gewoon passen op de achterbank, maar dit is helaas niet bij elke auto het geval. Bij sommige grotere voertuigen wordt de lengte van het autostoeltje een probleem, vooral voor de bestuurder. Het autostoeltje mag de achterkant van de voorstoelen niet raken. De diepte wordt gemeten vanaf de achterkant van de achterbank tot aan de achterkant van de voorste stoel (bestuurdersstoel).

Daarnaast zien we vaak dat de kantelfunctie van de meegroei autostoel minder ver naar achteren kan dan bij een baby autostoeltje

Hoewel je maar 1 autostoel hoeft te kopen, is de doorgroei stoel toch een grote aanschaf in één keer. De stoelen beginnen bij een prijs van € 300 tot € 800.   

Ook het installeren vergt wat meer tijd. Niet alle autostoelen uit deze groep zijn even gebruiksvriendelijk. Daarnaast moet je de stoel door de jaren heen blijven controleren of deze nog op de juiste hoogte staat afgesteld. 

Wanneer plaats je de meegroeistoel in de voorwaartse positie? 

In Nederland mogen alleen nog maar i-Size-autstoelen (ECE R129) worden verkocht. Dat betekent dat kinderen tot ze minimaal 15 maanden oud zijn en 76 cm lang, achterwaarts gericht moeten zitten en het beste bevestigd kunnen worden met Isofix. Liefst zo lang als de autostoel het toelaat. Achterwaarts vervoeren is namelijk het meest veilige omdat de kans op nekletsel afneemt bij een botsing. Lees er hier meer over. 

Tot welke leeftijd is een autostoeltje verplicht?

In Nederland ben je verplicht om voor kinderen tot 135 cm een autostoel te gebruiken. Dit is ongeveer tot een leeftijd 10 jaar. In andere Europese landen geldt 145 cm. Let hier dus op als je op vakantie gaat. 

  • Vanaf 0 tot 12 jaar
  • Voorwaarts en achterwaarts
  • 360 graden draaibaar

Waar te koop?

bol.com (€499,95)
babypark.nl (€399,95)
pinkorblue.nl (€499,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:27 pm
Prijstip

Waar te koop?

bol.com (€220,00)
amazon.nl (€220,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:22 pm

Waar te koop?

bol.com
pinkorblue.nl (€499,00)
pinkorblue.be (€499,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:29 pm

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€219,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:42 pm

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€829,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:33 pm

Waar te koop?

bol.com
babyplus.nl (€673,10)
babypark.nl (€674,10)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:33 pm

Waar te koop?

bol.com
pinkorblue.be (€799,90)
pinkorblue.nl (€799,90)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:29 pm

Plaats een reactie