Beste peuter autostoel vanaf 9 maanden, bekijk de best geteste op een rij

Zodra je kindje het baby-/autostoeltje is ontgroeid, wat al na 9 maanden kan gebeuren, is het tijd om opzoek te gaan naar een opvolgend autostoeltje.

De markt voor autostoeltjes voor peuters groeit snel. Autostoelen worden veiliger en gebruiksvriendelijker. De afgelopen jaren heeft de focus vooral gelegen op langer achterwaarts vervoeren en de 360° draaibare autostoelen vanwege de nieuwe i-Size wet.

De hieronder beschreven top 6 betreft een samenvatting van de testen van de ADAC, ANWB en de Consumentenbond en onze eigen bevindingen in de markt. ADAC is een van de belangrijkste testers van autostoelen in Europa, die in de hele sector erkend wordt vanwege zijn strenge veiligheidstests. Hoe lager de ADAC-score hoe beter.

De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit oktober 2023. 

Onderstaande autostoelen worden door middel van Isofix geïnstalleerd. Heb je deze mogelijkheid niet of wil je liever gordel? Bekijk dan de top 5 peuter autostoel gordel hier.

Voor oudere kinderen vanaf 4 jaar verwijzen we je graag door naar ons artikel beste autostoel groep 3.

Tabel beste peuter autostoeltje isofix:

Autostoel:
Bevestiging / Leeftijd
Prijs:
Isofix
15mnd – 6 jaar
Voorwaarts
ADAC-test: 1,5
Vangtafeltje
Beste getest 2023
Lange gebruiksduur
€ 475
check prijs logo
Isofix
3 mnd -4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC-test: 2
Best geteste 360 draaibare stoel
€ 375
check prijs logo
Isofix
3 mnd-4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC-test: 2,1
Goede prijs / kwaliteit
360 graden draaibaar
Duurzaam
€ 289
check prijs logo
Isofix
0-7 jaar
i-Size
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC: –
Lange gebruiksduur
€ 349
check prijs logo
Isofix
15 mnd – 4 jaar
Alleen Voorwaarts
ADAC-test: 2,1
Goede prijs / kwaliteit
€ 279,-
check prijs logo
Isofix
0 – 4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
ADAC-test: 2,3
Top – tether
360 graden draaibaar
Bespaart ruimte in auto
€ 239,-
check prijs logo

Beste peuter autostoel Isofix

1. Cybex Anoris T i-Size

Gebruik: Vanaf 15 maanden tot 6 jaar met de rijinrichting mee |Installatie: Isofixbase met vangtafel (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 11,7 kg| ADAC test: 1,5 (zeer goed)

beste peuter autostoel 2022De Cybex Anoris T heeft in oktober 2023 het predicaat beste peuter autostoel ontvangen. Met het Cybex Anoris T i-Size Autostoeltje voorziet Cybex je van een compleet nieuw en verbeterd ontwerp. De nieuwe autostoel is uitgerust met de veiligste beschermsystemen om je kindje veilig van A naar B te brengen. Je kunt het autostoeltje gebruiken als je kindje 15 maanden oud is. Vanaf daar heb je jarenlang plezier van deze autostoel doordat hij meegroeit tot een leeftijd van 6 jaar. Niet alleen is de autostoel superveilig voor je kindje, hij is ook erg makkelijk in gebruik.

De ruime zitting is ergonomisch gevormd naar het lichaam van je kindje. Het lichaam wordt uiterst goed ondersteund en de zitting biedt je kindje voldoende beenruimte. De autostoel is in 3 standen te verstellen zodat je kindje comfortabel kan slapen tijdens de rit.

De stoel is vrij prijzig. Bedenk wel dat deze autostoel te gebruiken is tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar. Daarnaast is de base inbegrepen. Je kunt hierna overstappen naar een stoelverhoger.

Voordeel: + Zeer veilig + zeer goede afwerking vangtafeltje + bekleding is te reinigen + groeit met je kindje mee  + inclusief Isofixbase
Nadeel: pas vanaf 15 maanden  zitje neemt veel ruimte in beslag  prijzig niet achterwaarts 

2. Joie I-Spin 360 E

Gebruik: Vanaf 3 maanden tot 4 jaar/105 cm tegen en met de rijinrichting mee |Installatie: Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 13,2 kg| ADAC test: 2 (goed)

beste peuter autostoelEen fijn autostoeltje uit groep 1 is de Joie I-Spin 360 E.  (niet te verwarren met de Joie I-Spin safe!) Hiermee kun je je kindje op een veilige manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel is voorzien van Side protection. Deze klapt automatisch uit wanneer de gordels aangetrokken worden. De stoel staat heeft in oktober 2023 het predicaat beste koop ontvangen. Ook internationaal heeft deze autostoel allerlei prijzen gewonnen.

Het Joie I-Spin E 360 Autostoeltje kan vanaf 3-4 maanden tegen de rijrichting in worden gebruikt. Vanaf 76 cm of 15 maanden kan het autostoeltje worden omgedraaid en ook voorwaarts gebruikt worden. Je kunt de stoel naar je toe draaien met in- en uitstappen. Voorkomt rugklachten en gaat een stuk eenvoudiger. Zie de video hieronder:

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie.

Voordeel: + Zeer veilig + zeer goede afwerking + zowel voorwaarts als achterwaarts draaibaar + bekleding is te reinigen + internationale prijzen + inclusief Isofixbase + 6 ligposities
Nadeel:  zitje neemt veel ruimte in beslag en is zwaar

Nieuw: Joie I-Spin Grow autostoel

Sinds kort is er ook de I-Spin Grow verkrijgbaar. Deze gaat 7 jaar mee! Je kunt 7 jaar vertrouwen op een veilig en vooral praktisch autostoeltje. Vanaf de geboorte plaats je de autostoel tegen de rijrichting in en kan je kindje tot wel 4 jaar achterwaarts worden vervoerd. Vanaf 15 maanden is het ook toegestaan om je kindje met de rijrichting mee te vervoeren.

3. Maxi-Cosi Mica Eco

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 4 jaar/105 cm Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie: 360 graden Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 15,1 kg| ADAC test: 2,6 (ruim voldoende)

beste autostoel groep 1 Dit draaibare autostoeltje van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De stoel komt goed uit de strenge ADAC-test. 

De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf 3 maanden totdat je kindje 4 jaar oud is. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Verschillende uitvoeringen in het kort:

1. De normale Maxi Cosi Mica:

De Mica is is ook verkrijgbaar in een niet Eco uitvoering. Deze is voordeliger, maar minder duurzaam. Deze normale niet eco Maxi Cosi Mica is te gebruiken vanaf 0 maanden, maar een verkleiner wordt geadviseerd. De stoel heeft een minder goede ligstand dan de Pro en Eco. Klik hier voor de minder duurzame uitvoering. 

2. De Maxi Cosi Mica Eco ONZE KEUZE

De Eco Maxi Cosi Mica is vanaf 3 maanden te gebruiken en gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Klik hier voor de Eco Maxi Cosi Mica. 

3. De Maxi Cosi Mica Eco Pro

Deze Pro uitvoering is het meest comfortabel en vanaf de geboorte te gebruiken. De Pro biedt ook net iets meer bescherming van opzij door de G-CELL 2.0 techniek. De prijs is dan ook iets hoger. Bekijk de stoel hier.  

Wil je meer informatie over de verschillende Maxi Cosi Mica’s? Lees dan onze uitgebreide review hier

Voordeel:+ i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts veervoeren + G-cell Technology + inclusief base + 5 ligposities + keuze voor duurzaamheid 

Nadeel:- vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken) zwaar en groot zitje

Maxi Cosi Mica Original

 • Vanaf 0 mnd
 • Geen gerecycled materiaal
 • Ligpositie kan beter

Maxi-Cosi Mica Eco i-Size

 • 100% gerecyclede stoffen
 • Vanaf de 3 maanden
 • Verbeterde ligpostie

4. Maxi Cosi Emerald

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 7 jaar Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie:  Isofixbase (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 18 kg| ADAC test: – (niet getest)

beste peuter autostoelMaxi-Cosi Emerald is bijzonder duurzaam en kan vanaf de geboorte tot ca. 7 jaar worden gebruikt zonder dat dit ten koste gaat van veiligheid en comfort. Het peuter stoeltje kan tot 4 jaar achterwaarts gericht worden geplaatst voor optimale bescherming van hoofd en nek. Emerald biedt bovendien extra veiligheid doordat er G-CELL-technologie voor zijbescherming wordt gebruikt. Baby’s zitten gegarandeerd comfortabel dankzij de ligstand en de geïntegreerde zitverkleiner voor pasgeborenen.

Dit autostoeltje voor meerdere leeftijden heeft ISOFIX-bevestigingspunten en een steunpoot die de veiligste, eenvoudigste en snelste manier bieden om het autostoeltje tot 4 jaar te installeren. Als je kind groter wordt, installeer je het autostoeltje tot de leeftijd van 7 jaar met behulp van de autogordel.

Bij een correcte installatie kun je het veiligheidsharnas en de hoogte van de hoofdsteun eenvoudig aanpassen aan de lengte van je kind. Of je kunt het harnas eenvoudig in de zijkanten van het zitje opbergen als je op oudere leeftijd (> 4 jaar) de autogordel gaat gebruiken.

De stoel is niet getest door de ADAC. Dit betekent niet dat de stoel onveilig is. ADAC selecteert ieder jaar opnieuw stoelen om te testen. De stoel is wel gewoon i-Size goedgekeurd en veilig voor gebruik.

Voordeel: + I-size veilig + lange gebruiksduur + goede afwerking + makkelijk te reinigen  + comfortabele zit- en slaapstanden  inclusief Isofixbase + inclusief zitverkleiner + goede prijs /kwaliteit
Nadeel:  zeer zwaar zitje  niet 360 graden draaibaar

5. Britax Römer Trifix2 i-Size

Gebruik: Vanaf 15 maanden tot 4 jaar. Met de rijrichting mee |Installatie:  Isofixbase en Top Tether (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 10,5 kg| ADAC test: 2,1

britax romer autostoel Britax Römer komt een aantal keer terug in de lijst beste peuterautostoel. In de test van De Consumentenbond komt de Trifix2 iSize in de peutergroep ook goed naar voren.

Heeft een normaal harnasje. Het installeren gaat met behulp van Isofix. Een Top Tether in v-vorm zorgt voor extra stevige bevestiging en voorkomt dat de autostoel gaat kantelen bij een aanrijding. De stoel heeft verschillende zit- en slaapposities.

De stoel is veilig, comfortabel en gebruiksvriendelijk.

Voordeel: + i-Size (R129) veiligheid + makkelijke installatie + eenvoudig te reinigen + lage concentratie schadelijke stoffen + inclusief base + goede prijs /kwaliteit + zitje is licht en neemt weinig ruimte in beslag

Nadelen:  pas vanaf 15 maanden te gebruiken niet achterwaarts te installeren niet draaibaar

6. Maxi-Cosi AxissFix (Plus)

Gebruik: Vanaf 0 maanden tot 4 jaar. Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee |Installatie:  Isofixbase en Top Tether (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 12,4kg| ADAC test: 2,3

maxi cosi axxissfix plusDeze Maxi Cosi heeft als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 5 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Let op! De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Zo zet je de Axiss autostoel vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. Deze uitvoering kan alleen voorwaarts geplaatst worden. Bekijk deze draaibare autostoel bij Bol.com.

De Maxi-Cosi AxissFix en AxissFix plus draaien 360 graden en zet je vast met isofix. Het verschil tussen de AxissFix en AxissFix Plus van Maxi-Cosi is dat de Assix Fix Plus ook geschikt is om pasgeboren baby’s in te vervoeren.

Voordeel: + i-Size (R129) + 360 graden draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + meerdere slaapposities 
Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Beste peuter autostoel gordel

Autostoelen in deze groep zijn enkel en alleen te bevestigen met gordels. Dit zijn autostoelen die voldoen aan de oude R44 norm. Deze groep autostoelen neemt langzaam af omdat deze niet meer gemaakt mogen worden. Ze voldoen namelijk niet aan de nieuwe i-Size wet met de nieuwe R129 norm. De verkoop stopt, maar winkeliers krijgen nog wel 1 jaar de tijd om de oude voorraden te verkopen tot september 2024.Lees er hier meer over. 

Gelukkig komen er steeds meer nieuwe peuter i-Size autostoelen die ook met gordels vast te zetten zijn. Het grote verschil is dat deze autostoelen ook achterwaarts geplaatst kunnen worden tot een leeftijd van 15 maanden of langer. 

Wij hebben een overzicht gemaakt van de beste autostoelen. Sommige nog met de oude norm R44, maar de meeste met de nieuwe norm R129.

1. Maxi Cosi Axiss beste peuter autostoel

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

autostoel groep 1 Deze populaire autostoel scoort goed bij ouders. De stoel is gebruiksvriendelijk omdat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. De montage is wel wat ingewikkeld waardoor de kans op fout monteren toeneemt. De veiligheid van de stoel is verder voldoende.

Voordeel: + veiligheid voldoende + draaibaar  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size   kans op foute montage door gordelbevestiging

Op=Op! Deze stoelen worden niet meer geproduceerd.


2. Britax Römer King Pro Autostoeltje 

Gebruik autostoel: ongeveer vanaf 15 and tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

Beste peuter gordel bevestiging Dit autostoeltje is goedgekeurd volgens strenge R129 veiligheidseisen. Prima geschikt als opvolgstoeltje na het babyautostoeltje.

De Britax Römer  King Pro autostoeltje groeit mee met je kindje vanaf 15 maanden tot 4 jaar / 105 cm (maximaal 20 kg) en biedt veiligheid dankzij de vijfpuntsgordel. Het beste van alles is dat er geen ISOFIX-aansluiting nodig is voor snelle en eenvoudige installatie, waardoor het geschikt is voor elk automodel.

De zachte, gewatteerde zijstukken zorgen ervoor dat je kindje veilig blijft bij een mogelijke aanrijding. Bovendien zorgen de zacht werkende kussentjes op de borst van de autostoel voor extra comfort en beperken ze de bewegingen van je kindje in geval van een aanrijding.

De Britax Römer King Pro Autostoel heeft een wasbare hoes die  kan worden verwijderd zonder dat je de gordels helemaal hoeft los te maken.

Voordeel: + R129 i-size veilig  + eenvoudig te reinigen + Verschillende zit- en ligstanden
Nadeel: Enkel met de rijrichting mee te gebruiken pas te gebruiken vanaf 15 mnd  kans op foute montage door gordelbevestiging

3. Joie Steady I-Size

Gebruik autostoel: ongeveer van 0 tot 4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
Installatie: alleen gordel

beste autostoel groep 1 gordel Het Joie Steadi R129 Autostoeltje is een veilige autostoel die voldoet aan de actuele veiligheidsnormen. De autostoel is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar (18 kg / 105 cm). Hierdoor ben je jarenlang voorzien van optimale veiligheid en comfort voor je kindje. De autostoel is in beide rijrichtingen te gebruiken en kan met de 3-punts autogordel in vrijwel iedere auto geïnstalleerd worden.

De zitschaal vangt als eerst de impact van de botsing op en leidt deze af van je kindje. Bovendien is de autostoel voorzien van Side Impact Security die zijwaartse bescherming biedt aan het hoofd, lichaam en de heupen van je kindje. De Tri-Protect hoofdsteun die uit drie lagen schuim én gepatenteerd Intelli-Fit™-geheugenschuim bestaat, draagt hier extra aan bij.

Je kunt het Joie Steadi™ R129 Autostoeltje in vrijwel iedere auto installeren met behulp van de 3-punts autogordel. Vanaf de geboorte wordt het stoeltje altijd tegen de rijrichting in geplaatst en klik je je kindje veilig vast in de 5-punts veiligheidsgordel. Je kindje kan tot 4 jaar achterwaarts worden vervoerd, het is namelijk bewezen dat achterwaarts reizen tot 5 keer veiliger is dan wanneer je je kindje voorwaarts in de autostoel plaatst. Als je kindje tenminste 76 cm lang of 15 maanden oud is, kan het autostoeltje worden omgedraaid en ook voorwaarts worden gebruikt.

Voordeel: + veilig door langer achterwaarts vervoeren + inclusief verkleinkussen + goede prijs / kwaliteit + bekleding kan in de wasmachine + 4 ligposities
Nadeel:  niet 360 draaibaar  kans op foute montage door gordelbevestiging gordel zit in de weg als je je kindje in de stoel zet

4. Graco Extend R129

Gebruik autostoel: ongeveer van 0 tot 4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
Installatie: alleen gordel

autostoel groep 1 gordel De Graco Extend autostoel is geschikt vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar (40-105 cm) en kan zowel voorwaarts als achterwaarts gericht worden. Met zijdelingse bescherming, een gewatteerd inzetstuk voor pasgeborenen en harnaskussens.

Terwijl je baby uitgroeit tot peuter kun je de hoofdsteun eenvoudig met één hand op 6 hoogtes verstellen. De comfortabel gevoerde 5-punts gordel groeit daarbij automatisch mee. De auto heeft 4 verschillende slaapposities (3 in de rijrichting. De Graco Extend™ LX R129 beschikt over een geïntegreerde Safety Surround™ zijdelingse bescherming die je kleintjes veilig vervoert, vanaf de eerste rit naar huis uit het ziekenhuis tot ca. 4 jaar.

Je installeert de stoel met gordel en dankzij slimme riemclips en gekleurd gemarkeerde riemgeleiders maak je minder kans op foutief installeren.

Voordeel: + veilig door langer achterwaarts vervoeren + inclusief verkleinkussen + meegroeiend gordelsysteem + vrij licht zitje + bekleding kan in de wasmachine + slimme riemclips + goede prijs / kwaliteit
Nadeel:  kans op foute montage door gordelbevestiging niet 360 graden draaibaar


Isofix of autogordel peuter autostoel?

ISOFIX-autostoeltjes hebben twee metalen connectoren aan de achterkant van de stoel die verankerd kunnen worden aan kleine metalen stangen die aan het frame van de auto zijn bevestigd. Het maakt het gemakkelijk om je autostoeltje correct te installeren en ISOFIX-autostoeltjes hebben over het algemeen duidelijke indicatoren om je te laten weten dat je het stoeltje correct hebt geplaatst. Lees hier meer over Isofix.

Sommige autostoeltjes kun je bevestigen met alleen een veiligheidsgordel, wat handig kan zijn als je auto geen ISOFIX-punten heeft. Als ze op de juiste manier worden gemonteerd, zijn autostoeltjes met een veiligheidsgordel niet minder veilig dan autostoeltjes die met ISOFIX zijn gemonteerd, maar veel ouders vinden dat de ISOFIX-verbinding hen meer vertrouwen en geruststelling geeft.

Een aantal Isofix autostoelen kunnen ook vastgezet worden met gordels. Dit betekent niet dat de beste Isofix baby autostoelen automatisch ook de beste autostoelen zijn met gordelbevestiging. Dit zijn 2 aparte groepen. Daarom geven wij in dit artikel van beide groepen een aparte de top 5. De top 5 beste baby autostoelen Isofix en de top 5 beste baby autostoelen gordel.

Welk type autostoeltje kun je kopen voor je peuter van 9 maanden?

Zodra je baby meer dan 9 kg weegt (ca. 9 -15 maanden), kun je een autostoeltje kiezen uit de volgende groepen:

 • Groep 0/1:  Geschikt vanaf de geboorte tot 4 jaar (0- 18 kg of wanneer je kindje 105 cm is). Zowel voorwaarts als achterwaarts vervoeren.
 • Peuter autostoel: Groep 1/2: Geschikt vanaf 9 maanden tot 4-7 jaar (9 kg – 25 kg ). Deze groep bespreken we in dit artikel. Zowel voorwaarts als achterwaarts vervoeren.
 • Meegroei autostoel: Groep 1/2/3: Geschikt vanaf 15 maanden tot 12 jaar ( 9kg – 36 kg). Enkel voorwaarts gericht vervoeren.

Wat betekent de i-Size wet voor deze peuter autostoel groep?

Alle autostoelen moeten worden getest volgens bepaalde Europese normen. Er zijn momenteel twee normen die je tegen kunt komen: ECE R129 (op hoogte gebaseerd) of ECE R44 (op gewicht gebaseerd).

R129 is per 1 september 2023 vervangen door ECE R44, wat betekent dat er geen nieuwe autostoelen volgens deze norm worden gemaakt, maar er zijn nog steeds veel modellen op de markt die vóór 2019 zijn ontworpen. Deze mogen nog tot 1 september 2024 worden verkochtGroep 1 stoelen zijn van oudsher naar voren gericht en konden al vanaf 9 maanden voorwaartst geplaatst worden. 

Met de nieuwe wet mogen stoelen pas met 15 maanden of langer voorwaarts geïnstalleerd worden. Achterwaarts vervoeren is namelijk het meest veilige en verkleint de kans op letselschade. Dit betekent dat je stoelen in deze groep pas koopt als je kindje 15 maanden is of 87 cm. Of dat je een peuter autostoel aanschaft die de eerste 15 maanden achterwaarts geïnstalleerd wordt en hierna voorwaarts. De zogenaamde 360 graden draaibare autostoelen. Daarnaast worden i-Size autostoelen ook getest op zijwaartse bescherming en dienen ze vastgezet te worden met Isofix.

Wat is i-Size en R129?

i-Size en R129 zijn in wezen hetzelfde: ECE R129 is de nieuwe Europese norm voor de veiligheid van autostoeltjes en’i-Size is een klantgerichte naam die daarmee verbonden is. Naarmate de tijd verstrijkt, zal R129 waarschijnlijk vaker worden gebruikt dan i-Size. Fabrikanten en winkels willen het namelijk zo eenvoudig mogelijk houden als het om veiligheidsbegrippen gaat.

De “i” in i-size staat voor integraal en verwijst naar het feit dat het harnas in de stoel is ingebouwd, in plaats van dat de veiligheidsgordel van de auto wordt gebruikt.

Wanneer kan een baby in een naar voren gerichte stoel zitten?

Volgens de nieuwe i-Size wet moeten kinderen dus tot minimaal 15 maanden achterwaarts vervoerd worden. Groep 1 stoelen zijn van oudsher naar voren gericht, maar dit is de afgelopen jaren snel veranderd. Veel stoelen bieden nu verlengde achterwaarts gerichte zitplaatsen tot de leeftijd van 4 of zelfs 7 jaar.

In onze lijst hebben we een selectie van zowel naar voren als naar achteren gerichte opties opgenomen. Zo kun je zelf kiezen wat het beste en meest geschikte autostoeltje is voor jullie.

Hoeveel kost een autostoeltje voor peuters?

Zoals bij alle kinderproducten kunnen de prijzen variëren van goedkoop tot luxueus en duur, maar zelfs een budget-autostoeltje kan meer dan € 100,- kosten. Wil je een model dat langer achterwaarts kan met extra functies zoals 360 graden draaiing? Dan kom je al snel uit op € 300 tot € 400.

Hoewel de prijs belangrijk is, is dit niet altijd een indicatie van hoe veilig een autostoeltje is. Het is van groot belang dat je de stoel kiest die het beste bij jou, jouw auto en jullie kind past. Als de portemonnee wat krap is, hebben we enkele budgetopties van betrouwbare merken opgenomen.

 

Meer van dit?

Draaibare autostoelen

Bekijk de top 8 beste draaibare autostoelen groep 1 en 2. 

3.7/5 - (4 stemmen)
 • 100% gerecyclede stoffen
 • Vanaf de 3 maanden
 • Verbeterde ligpostie