Beste peuter autostoel, bekijk de best geteste op een rij

beste peuterstoel

Beste peuter autostoel. De peuter autostoeltjes uit deze groep zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 – 6 jaar oud, met een gewicht tot 18 kg. Deze groep wordt ook wel groep 1 genoemd. Dit is de groep autostoelen die komt na de baby autostoel.

Is dit de juiste groep autostoel voor jouw kindje?

Veel ouders denken dat ze na de baby autostoel automatisch in groep 1 uitkomen. Dit hoeft echter niet. Je kunt namelijk ook gewoon kiezen voor een autostoeltje uit groep 0+/1. Veel van deze autostoelen hebben als voordeel dat de stoelen zowel achterwaarts als voorwaarts geplaatst kunnen worden. Ook handigheden als draaibaar en meerdere ligstanden maken deze groep heel fijn en veilig voor peuters! De stoelen zijn vaak wel iets prijziger. Past deze groep beter bij jullie? Bekijk dan deze groep autostoel hier.

Gezien de grote overlapping tussen de groepen 0+ /1 en 1 spreken we over de peuterstoeltjes in dit artikel.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud het beste achteruitkijkend vervoerd dienen te worden. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Een aantal peuter autostoelen kunnen achterwaarts en voorwaarts gemonteerd worden.

Zie schema hieronder:

autostoeltjes indeling

 
Isofix of autogordel peuter autostoel?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel. We bespreken per soort bevestiging de beste peuter autostoel.

Beste peuter autostoel Isofix

Autostoelen in de peutergroep met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping naar groep 0+/1. Maar wat is de beste keuze voor jullie peuter? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep inclusief onderstel (ook wel i-size base genoemd).

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit mei 2022.

1. Cybex Anoris T i-Size

Vanaf 15 maanden tot ca. 6 jaar / tot 115 cm
Met de rijrichting mee, Isofix, vangtafel 

beste peuter autostoel 2022De Cybex Anoris T heeft in mei 2022 het predicaat beste peuter autostoel ontvangen. Met het Cybex Anoris T i-Size Autostoeltje voorziet Cybex je van een compleet nieuw en verbeterd ontwerp. De nieuwe autostoel is uitgerust met de veiligste beschermsystemen om je kindje veilig van A naar B te brengen. Je kunt het autostoeltje gebruiken als je kindje 15 maanden oud is. Vanaf daar heb je jarenlang plezier van deze autostoel doordat hij meegroeit tot een leeftijd van 6 jaar. Niet alleen is de autostoel superveilig voor je kindje, hij is ook erg makkelijk in gebruik.

De ruime zitting is ergonomisch gevormd naar het lichaam van je kindje. Het lichaam wordt uiterst goed ondersteund en de zitting biedt je kindje voldoende beenruimte. De autostoel is in 3 standen te verstellen zodat je kindje comfortabel kan slapen tijdens de rit.

De stoel is vrij prijzig. Bedenk wel dat deze autostoel te gebruiken is tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar. Daarnaast is de base inbegrepen. Je kunt hierna overstappen naar een stoelverhoger.

Voordeel: + Zeer veilig + zeer goede afwerking vangtafeltje + bekleding is te reinigen + groeit met je kindje mee  + inclusief Isofixbase
Nadeel:  zitje neemt veel ruimte in beslag  prijzig

2. Cybex Sirona SX2 i-Size (beste koop Consumentenbond 2021)

Vanaf 0 maanden tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee, Isofix

beste draaibare cybex In het nieuwe Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje reist je kindje veilig in een comfortabele positie. Omdat je kindje in het begin nog veel slaapt is het ideaal dat de autostoel een snelle overgang heeft naar de slaapstand. Om de ligstand te verstellen heb je slechts één hand nodig. De autostoel groeit eenvoudig met je kindje mee en geeft in iedere fase de juiste ondersteuning.

Het 360° draaimechanisme van het Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje ontlast je rug bij het bevestigen van je kindje in het autostoeltje. Cybex adviseert om ieder kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren, maar vanaf een leeftijd van 15 maanden en 76 cm is het toegestaan om de autostoel voorwaarts gericht te gebruiken.

Je kunt de Sirona SX2 ook al vanaf de geboorte gebruiken met het los verkochte verkleinkussen, de Newborn Inlay.

Dankzij de meegeleverde isofix base installeer je het Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje zonder moeite op de achterbank.

Wat is het verschil tussen de Cybex S en Cybex SX2? De Cybex Sirona SX2 geeft een melding bij incorrect installeren. Ook heeft deze stoel een instelbare slaapstand. Ander handigheidje zijn de magnetische gordelhouders. Hierdoor wordt het zitgedeelte vrij gehouden en kan je je kindje direct veilig in de gordel klikken.

Deze stoel heeft in oktober 2021 het predicaat beste koop ontvangen in de autogroep groep 0/1.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar + zeer goede afwerking + makkelijk de reinigen + instelbare slaapstand + melding bij incorrect installeren magnetische gordelhouders + inclusief Isofixbase
Nadeel:  zwaar zitje exclusief verkleiner voor jonge baby’s

3. Britax Römer Swingfix i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Alleen achterwaarts
 
draaibare autostoelDe autostoel uit de baby/peuter categorie die het predicaat ‘beste uit de test’ ontving in 2021 is de Britax Römer Swingfix i-Size. De Römer is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar (0-18 kg). De Swingfix I-Size biedt optimaal comfort en veiligheid aan je kindje. Doordat het stoeltje 90° kan draaien is het eenvoudig om jullie kindje in de autostoel te tillen. De stoel kan namelijk naar de deur draaien.
 
De autostoel wordt altijd achterwaarts gebruikt omdat dit het veiligst is voor je kindje. De steunpoot en stootbeugel maken de autostoel extra stabiel. De stoel is verstelbaar in verschillende zitposities en heeft een 5-punts gordel met borstkussentjes van neopreen.
Britax Römer Swingfix M i-Size

Een andere variant is de Britax Römer Swingfix M i-Size. Deze autostoel heeft ook het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen. Wat is het verschil tussen de Swingfix en de Swingfix M? De Swingfix M is niet geschikt vanaf de geboorte, maar vanaf 3 maanden. Hierdoor ook iets goedkoper. 

Voordeel: + i-Size (R129) veiligheid + makkelijke installatie + eenvoudig te reinigen + lage concentratie schadelijke stoffen + inclusief base

Nadelen:  zwaar zitje  montage met de autogordel is niet mogelijk meer   Ondanks verstelbare stootbeugel blijft toch weinig beenruimte over niet voorwaarts te plaatsen, wel veiligste

4. Kiddy Phoenixfix 3 beste peuter autostoel

Gebruik:  Vanaf 1 jaar tot 4 jaar / tot 105 cm
Met de rijrichting mee

beste peuter autostoelKiddy Phoenixfix 3 stond in 2020 op nummer 1 bij de Consumentenbond in de categorie beste peuter autostoel. Ook bij de ANWB staat de stoel op nummer 1. Deze stoel heeft als kenmerk dat het geen harnasje heeft, maar een vangtafeltje. Dit is een kussentje dat op de schoot en tegen de buik van het kindje wordt bevestigd. Sommige ouders vinden het lastig om te bepalen hoe strak het vangtafeltje tegen de buik aan moet. Het kussentje kan tevens als gebruikt worden op een dutje op te doen. Vastzetten kan met een 3-puntsgordel en het heeft ook Isofix bevestigingspunten.

Niet iedere peuter accepteert de aanwezigheid van een vangtafeltje. Als tip willen wij meegeven om de stoel voor de koop uit te proberen.

Slecht verkrijgbaar helaas. Wordt ook momenteel door Amazon.nl aangeboden.

5. Britax Römer Trifix2 i-Size

Gebruik: Vanaf 1 tot ongeveer 4 jaar oud)
Met de rijrichting mee

britax romer autostoel Britax Römer komt een aantal keer terug in de lijst beste peuterautostoel. In de test van De Consumentenbond komt de Trifix2 iSize in de peutergroep als beste Britax naar voren.

Heeft een normaal harnasje. Het installeren gaat met behulp van Isofix. Een Top Tether in v-vorm zorgt voor extra stevige bevestiging en voorkomt dat de autostoel gaat kantelen bij een aanrijding. De stoel heeft verschillende zit- en slaapposities.

Een andere goed geteste peuter autostoel van het merk Britax Römer is de Britax Römer Swingfix i-Size. Deze staat op nummer 1 bij de ANWB. Deze stoel kan uitsluitend achterwaarts worden geïnstalleerd en alleen door middel van Isofix. Verkrijgbaar bij Babypark.

Beide stoelen zijn veilig, comfortabel en gebruiksvriendelijk.

6. Maxi-Cosi AxissFix (Plus)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

maxi cosi axxissfix plusDeze Maxi Cosi heeft als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 5 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Let op! De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Zo zet je de Axiss autostoel vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. Deze uitvoering kan alleen voorwaarts geplaatst worden. Bekijk deze draaibare autostoel bij Bol.com.

De Maxi-Cosi AxissFix en AxissFix plus draaien 360 graden en zet je vast met isofix. Het verschil tussen de AxissFix en AxissFix Plus van Maxi-Cosi is dat de Assix Fix Plus ook geschikt is om pasgeboren baby’s in te vervoeren.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

Beste peuter autostoel gordel

Peuter autostoelen met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste peuter autostoel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep met gordelbevestiging. De zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 4 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste testen zijn uit mei 2021.

1. Britax Römer King II LS beste peuter autostoel

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

beste autostoel groep 1 Dit zitje, bevestigd met de 3-punts autogordel, is goed uit de ANWB Autostoeltjestest gekomen en die van de Consumentenbond. De autogordel wordt door de klapbare zitschaal strak aangespannen, waardoor je het zitje zeer stabiel kan monteren. De speciale gordelindicator geeft aan of de gordel strak genoeg zit. Volgens de nieuwe i-Size wet dienen kinderen tot 15 maanden oud achterwaarts  vervoerd te worden. Als het kan, wacht dan nog even met overstappen naar een grotere stoel.

Voordeel: + veilig  + eenvoudig te reinigen + gordelindicator
Nadeel:  geen i-Size  zwaar zitje kans op foute montage door gordelbevestiging

2. Britax Römer King II

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

Britax Römer King IIDeze Britax is de voorloper van de Britax Römer King II LS.  Scoort ook op alle onderdelen goed. De gordelindicator ontbreekt echter bij deze uitvoering. Wel beschikt de stoel over het unieke autogordel-spanningssysteem. De prijs van de Britax Römer King ligt hierdoor iets lager. Verder een veilige stoel met goede comfort.

Voordeel: + veilig  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size  zwaar zitje  kans op foute montage door gordelbevestiging

3. Maxi Cosi Tobi beste peuter autostoel

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

Maxi Cosi TobiDe Maxi Cosi Tobi uit peuter autostoel groep is een prima autostoel voor gordelbevestiging. Lees hier de goede reviews van gebruikers. Deze autostoel staat op nummer 3 in autostoelen-test gordel van de Consumentenbond. Het zitje dient voorwaarts gemonteerd te worden in de auto vanaf ongeveer 1 jaar. Bedenk dat je volgens de i-Size norm kinderen vanaf 15 maanden pas voorwaarts mag vervoeren. Het zitje is door de gordelbevestiging lastig te monteren. De stoel scoort op veiligheid voldoende maar er zijn aandachtspunten bij zijdelingse en frontale botsingen.

Voordeel: + veiligheid voldoende  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size   kans op foute montage door gordelbevestiging

peuter autostoel

Verkrijgbaar bij:

bol.com

4. Maxi Cosi Axiss peuter autostoel

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

autostoel groep 1 Deze populaire autostoel scoort goed bij ouders. De stoel is gebruiksvriendelijk omdat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. De montage is wel wat ingewikkeld waardoor de kans op fout monteren toeneemt. De veiligheid van de stoel is verder voldoende.

Voordeel: + veiligheid voldoende + draaibaar  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size   kans op foute montage door gordelbevestiging

5. Römer King II ATS

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

peuter autostoelHet Römer King II ATS autostoeltje beschikt over het unieke Actief Span Systeem (ATS). De gordel wordt extra strak gespannen zodat het autostoeltje rotsvast in de auto wordt bevestigd. Indicatoren geven met licht en geluid aan of het autostoeltje op de juiste manier is geïnstalleerd. De Römer King II Ats is voorzien van een 5-punts veiligheidsgordel. Een peuter autostoel uit groep 1

Voordeel: + veiligheid voldoende + voorzien van ATS
Nadeel:  geen i-Size slecht verkrijgbaar

3.3/5 - (3 stemmen)