Beste peuter autostoel. De peuter autostoeltjes uit deze groep zijn geschikt voor kinderen vanaf 9 maanden tot ongeveer 4 jaar oud, met een gewicht tot 18 kg. Deze groep wordt ook wel groep 1 genoemd. Dit is de groep autostoelen die komt na de baby autostoel.

Is dit de juiste groep autostoel voor jouw kindje?

Veel ouders denken dat ze na de baby autostoel automatisch in groep 1 uitkomen. Dit is echter een aannamen! Je kunt namelijk ook gewoon kiezen voor een autostoeltje uit groep 0+/1. Veel van deze autostoelen hebben als voordeel dat de stoelen zowel achterwaarts als voorwaarts geplaatst kunnen worden. Ook handigheden als draaibaar en meerdere ligstanden maken deze groep heel fijn en veilig voor peuters! De stoelen zijn vaak wel iets prijziger. Past deze groep beter bij jullie? Bekijk dan deze groep autostoel hier.

Gezien de grote overlapping tussen de groepen 0+ /1 en 1 spreken we over de peuterstoeltjes in dit artikel.

Ben je ervan bewust dat kinderen tot 15 maanden oud het beste achteruitkijkend vervoerd dienen te worden. Dit is de zogenaamde i-Size norm. Een aantal peuter autostoelen kunnen achterwaarts en voorwaarts gemonteerd worden.

Zie schema hieronder:

autostoeltjes indeling

Isofix of autogordel peuter autostoel?

Autostoelen kunnen op 2 manieren worden vastgezet in de auto. Dit kan met de aanwezig autogordels of met behulp van Isofix (onderdeel van i-Size). Lees hier meer over over deze bevestigingen voor een autostoel. We bespreken per soort bevestiging de beste peuter autostoel.

Beste peuter autostoel Isofix

Autostoelen in de peutergroep met Isofix in zijn er in alle soorten en maten. Een aantal stoelen met een overlapping naar groep 0+/1. Maar wat is de beste keuze voor jullie peuter? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep inclusief onderstel (ook wel i-size base genoemd).

De hieronder beschreven top 5 betreft een samenvatting van de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit oktober 2020.

1. Kiddy Phoenixfix 3 beste peuter autostoel

Gebruik:  Vanaf 1 jaar tot 4 jaar / tot 105 cm
Met de rijrichting mee

beste peuter autostoelKiddy Phoenixfix 3 staat op nummer 1 bij de Consumentenbond in de categorie beste peuter autostoel. Ook bij de ANWB staat de stoel op nummer 1. Deze stoel heeft als kenmerk dat het geen harnasje heeft, maar een vangtafeltje. Dit is een kussentje dat op de schoot en tegen de buik van het kindje wordt bevestigd. Sommige ouders vinden het lastig om te bepalen hoe strak het vangtafeltje tegen de buik aan moet. Het kussentje kan tevens als gebruikt worden op een dutje op te doen. Vastzetten kan met een 3-puntsgordel en het heeft ook Isofix bevestigingspunten.

Niet iedere peuter accepteert de aanwezigheid van een vangtafeltje. Als tip willen wij meegeven om de stoel voor de koop uit te proberen.

Slecht verkrijgbaar helaas. Wordt momenteel door Amazon.nl aangeboden.

2. Recaro Optiafix (beste koop peuterstoel)

beste peuter autostoel Het autostoeltje Recaro Optiafix is veilig en gebruiksvriendelijk door de Isofix bevestiging. De stoel heeft van de Consumentenbond het predicaat ‘beste koop’ ontvangen.Het autostoeltje is eenvoudig en veilig in je auto te installeren. De indicator op de Isofix basis geeft aan of je het autostoeltje correct hebt bevestigd hebt. Het autostoeltje kan een gewicht dragen van 9 tot 18 kilogram.

De hoofdsteun kan op zes verschillende hoogten worden verstel. Ook kan het autostoeltje versteld worden in verschillende zitposities. Het HERO veiligheidssysteem zorgt ervoor dat je geen gedoe meer hebt met de gordel, hij zal niet gaan draaien. De bekleding van het autostoeltje voelt lekker zacht aan en garandeert een comfortabele fit. Het Advanced Side Protection systeem vangt de klap op tijdens een zijdelingse botsing.

Helaas is de dit peuter autostoeltje slecht verkrijgbaar.

3. Britax Römer Trifix2 i-Size

Gebruik: Vanaf 1 tot ongeveer 4 jaar oud)
Met de rijrichting mee

britax romer autostoel Britax Römer komt een aantal keer terug in de lijst beste peuterautostoel. In de test van De Consumentenbond komt de Trifix2 iSize in de peutergroep als beste Britax naar voren.

Heeft een normaal harnasje. Het installeren gaat met behulp van Isofix. Een Top Tether in v-vorm zorgt voor extra stevige bevestiging en voorkomt dat de autostoel gaat kantelen bij een aanrijding. De stoel heeft verschillende zit- en slaapposities.

Een andere goed geteste peuter autostoel van het merk Britax Römer is de Britax Römer Swingfix i-Size. Deze staat op nummer 1 bij de ANWB. Deze stoel kan uitsluitend achterwaarts worden geïnstalleerd en alleen door middel van Isofix. Verkrijgbaar bij Babypark.

Beide stoelen zijn veilig, comfortabel en gebruiksvriendelijk.

4. Maxi-Cosi AxissFix (Plus)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

maxi cosi axxissfix plusDeze Maxi Cosi heeft als groot pluspunt dat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. Bekijk hier de top 5 draaibare autostoelen. De autostoel is veilig, eenvoudig te installeren en makkelijk te reinigen. Krijgt goede scores op veiligheid van de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen.

Let op! De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 9 maanden tot 4 jaar. Zo zet je de Axiss autostoel vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. Deze uitvoering kan alleen voorwaarts geplaatst worden. Bekijk deze draaibare autostoel bij Bol.com.

De Maxi-Cosi AxissFix en AxissFix plus draaien 360 graden en zet je vast met isofix. Het verschil tussen de AxissFix en AxissFix Plus van Maxi-Cosi is dat de Assix Fix Plus ook geschikt is om pasgeboren baby’s in te vervoeren.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking  Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

5. Besafe iZi Kid X3 (beste peuter autostoel uit de test)

Gebruik: Vanaf 1 tot ongeveer 4 jaar oud)
Uitsluitend tegen de rijrichting in

peuter autostoelDit beste peuter autostoeltje is zeer veilig dat volgens de i-size norm is goedgekeurd voor kinderen van 61 tot 105 cm (vanaf 1 tot ongeveer 4 jaar oud). De autostoel heeft ook het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen.   De autostoel past op iedere zitplaats in de auto met het i-size label en in auto’s die in de gebruiksaanwijzing genoemd worden.

Let op: Kan niet gebruikt worden in auto’s zonder isofix-bevestigingspunten. De autostoel is alleen geschikt voor Isofix. Het zitje is alleen achterwaarts te monteren. Achterwaarts vervoeren is de veiligste manier van vervoeren.

Voor extra bescherming tegen botsingen van opzij wordt een meegeleverd stootkussen aangebracht aan de deurzijde van de auto – dit gaat lastig. De stoel is slecht verkrijgbaar helaas.

Beste peuter autostoel gordel

Peuter autostoelen met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste peuter autostoel? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep met gordelbevestiging. De zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 4 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste testen zijn uit mei 2021.

1. Britax Römer King II LS beste peuter autostoel

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

beste autostoel groep 1 Dit zitje, bevestigd met de 3-punts autogordel, is goed uit de ANWB Autostoeltjestest gekomen en die van de Consumentenbond. De autogordel wordt door de klapbare zitschaal strak aangespannen, waardoor je het zitje zeer stabiel kan monteren. De speciale gordelindicator geeft aan of de gordel strak genoeg zit. Volgens de nieuwe i-Size wet dienen kinderen tot 15 maanden oud achterwaarts  vervoerd te worden. Als het kan, wacht dan nog even met overstappen naar een grotere stoel.

Voordeel: + veilig  + eenvoudig te reinigen + gordelindicator
Nadeel:  geen i-Size  zwaar zitje kans op foute montage door gordelbevestiging

2. Britax Römer King II

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

Britax Römer King IIDeze Britax is de voorloper van de Britax Römer King II LS.  Scoort ook op alle onderdelen goed. De gordelindicator ontbreekt echter bij deze uitvoering. Wel beschikt de stoel over het unieke autogordel-spanningssysteem. De prijs van de Britax Römer King ligt hierdoor iets lager. Verder een veilige stoel met goede comfort.

Voordeel: + veilig  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size  zwaar zitje  kans op foute montage door gordelbevestiging

3. Maxi Cosi Tobi beste peuter autostoel

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

Maxi Cosi TobiDe Maxi Cosi Tobi uit peuter autostoel groep is een prima autostoel voor gordelbevestiging. Lees hier de goede reviews van gebruikers. Deze autostoel staat op nummer 3 in autostoelen-test gordel van de Consumentenbond. Het zitje dient voorwaarts gemonteerd te worden in de auto vanaf ongeveer 1 jaar. Bedenk dat je volgens de i-Size norm kinderen vanaf 15 maanden pas voorwaarts mag vervoeren. Het zitje is door de gordelbevestiging lastig te monteren. De stoel scoort op veiligheid voldoende maar er zijn aandachtspunten bij zijdelingse en frontale botsingen.

Voordeel: + veiligheid voldoende  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size   kans op foute montage door gordelbevestiging

4. Maxi Cosi Axiss peuter autostoel

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

autostoel groep 1 Deze populaire autostoel scoort goed bij ouders. De stoel is gebruiksvriendelijk omdat de stoel kan draaien. Zo draai je de stoel richting deur bij het vastgespen van je kindje. Je draait de stoel weer terug bij het wegrijden. Vooral erg fijn bij het zwaarder worden van kinderen. De montage is wel wat ingewikkeld waardoor de kans op fout monteren toeneemt. De veiligheid van de stoel is verder voldoende.

Voordeel: + veiligheid voldoende + draaibaar  + eenvoudig te reinigen
Nadeel:  geen i-Size   kans op foute montage door gordelbevestiging

5. Römer King II ATS

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts

peuter autostoelHet Römer King II ATS autostoeltje beschikt over het unieke Actief Span Systeem (ATS). De gordel wordt extra strak gespannen zodat het autostoeltje rotsvast in de auto wordt bevestigd. Indicatoren geven met licht en geluid aan of het autostoeltje op de juiste manier is geïnstalleerd. De Römer King II Ats is voorzien van een 5-punts veiligheidsgordel. Een peuter autostoel uit groep 1

Voordeel: + veiligheid voldoende + voorzien van ATS
Nadeel:  geen i-Size slecht verkrijgbaar

5/5 - (1 stemmen)