fbpx

Britax Römer Adventure Plus Review

Beste autostoel gordel groep 2/3
Britax Römer Adventure Plus Review
Praktische en smalle gezins autostoel
Een hele praktische gezins autostoel die in alle auto's past is de Britrax Römer Adventure Plus. Ideaal als 3e autostoel op de achterbank omdat deze stoel smal is. Daarnaast is de stoel ook licht in gewicht waardoor deze makkelijk te verplaatsen is naar andere auto's. 

De autostoel zit comfortabel omdat de rugleuning van de autostoel aan te passen is aan de hoek van iedere maat achterbank. Met de verstelbare hoofdsteun maak je autostoel langer en op maat. Hoewel de stoel smal is, heeft je kindje nog wel de ruimte in de stoel. De opvulling van het kussen is niet heel dik. De stoel beschikt helaas niet over slaapstanden of in breedte verstelbare armleuningen. 

De autostoel is getest door de ANWB / ADAC en biedt goede bescherming bij frontale en zijwaartse botsingen. Je kindje heeft heeft laag risico op letsel (onder de geteste omstandigheden) en het autostoeltje staat stabiel in de auto. Het autostoeltje installeren is niet moeilijk, maar vergt wel even de aandacht om onjuiste installatie te voorkomen. >

Kortom een praktische, lichte en vooral betaalbare autostoel die geschikt voor kinderen vanaf 100 cm. 
Veiligheid
7.8
Comfort
6.5
Gebruiksgemak
6.5
Desgin
6
Prijs
8.5
Beoordeling van gebruikers:0 Stemmen
0
Pluspunten
Licht in gewicht
Universeel door gordel
Scoort goed op veiligheid ANWB / ADAC
Kind heeft voldoende ruimte 
Goede prijs 
Minpunten
Geen relaxstand 
Opvulling kussen is iets dun 
Stoel is niet in breedte te verstelbaar 
Kans op foute installatie gordel 
7.5
Review Score:

Britax Römer Adventure Plus 2 eigenschappen:

  • Geschikt voor kinderen vanaf 100 – 150 cm (15 – 50 kg)
  • i-Size R129 goedgekeurd 
  • Voorwaarste installatie 
  • Alleen gordel installatie 
  • Verstelbare rugleuning (geen slaapstand)
  • Geen harnasje, je installeert je kind met de gordel 
  • Gewicht: 5,2 kg 
  • Groeit in hoogte met je kindje mee 
  • Lengte/ Diepte : 42 cm, Breedte: 44 cm, Hoogte: 63-83 cm
  • Relaxstand 

Comfort van de autostoel 

Verstelbare rugleuning | instelbare hoofdsteun | genoeg ruimte voor het kindje

De Britax Römer Adventure Plus heeft een rugleuning die je kunt aanpassen aan de hoek van de achterbank. Auto’s met een diepe achterbank hebben hier veel profijt van want hierdoor past de autostoel veel beter in de auto. Je kindje heeft hierdoor een comfortabele houding. 

De hoofdsteun kun je naar boven trekken en op de juiste hoogte afstellen. Bij het vorige model van deze stoel verliep dit heel stroef. Bij de Adventure 2 verloopt dit systeem soepeler. Heel handig is de markering aan de achterzijde. Hiermee stel je snel de hoofdsteun snel weer op dezelfde stand als je de stoel verplaatst naar een andere auto. 

Hoewel de stoel smal is, is er nog voldoende ruimte over voor je kindje om lekker te zitten. Wel is de opvulling van het zitje wat aan de dunne kant als je het vergelijkt met andere autostoelen. 

smalle autostoel
Britax Römer Adventure Plus Review

Gebruiksgemak 

Makkelijk installatie | licht in gewicht | Wasbare bekleding

De autostoel is alleen met de veiligheidsgordel van de autostoel te installeren. Met deze gordel wordt ook je kindje vastgezet. Deze installatie is niet moeilijk, maar vergt wel even de aandacht. De gordelgeleiders aan de autostoel helpen om de stoel op de juiste manier te installeren.

De stoel is niet zwaar waardoor je autostoel makkelijk kunt tillen en verplaatsen. Het maakt je door de gordelbevestiging erg flexibel in waar je de autostoel op de achterbank plaatst. Door het smalle formaat passen er 3 autostoelen op rij en hierdoor een praktische gezins autostoel. 

De stoelbekleding is zo ontworpen dat deze in de wasmachine gewassen kan worden en eenvoudig kan worden verwijderd. 

Scoort zeer goed in veiligheidstesten ANWB, ADAC en Consumentenbond

ADAC test
Score: Goed
ANWB test
Score: 4 sterren van de 5
Cunsumentenbond
Score: betaalde dienst

Veiligheid Britax Römer Adventure 2

De Britax Römer Adventure is uitgebreid getest in de strenge autostoeltjes tests van de ANWB, Consumentenbond en de ADAC. De autostoel kwam uit alle drie de tests als veilig naar voren. Opvallend, want over het algemeen komt een autostoel met gordelbevestiging minder goed uit de test. 

De autostoel uit groep 2/3 biedt goede bescherming bij frontale en zijwaartse botsingen. Je kindje heeft heeft laag risico op letsel (onder de geteste omstandigheden) en het autostoeltje staat stabiel in de auto. De gordelverloop is goed waardoor je kindje goed op zijn of haar plek gehouden wordt. 

Wel bestaat er hoger risico op het fout installeren van de autostoel in de auto. Gelukkig is de handleiding erg duidelijk dat ervoor zorgt dat de stoel juist installeert. 

Prijs en modellen 

De Romer Adventure Plus 2 is heel betaalbaar en heeft een prima prijs. Dit komt mede doordat deze stoel niet over ISOFIX beschikt. De stoel is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder Space Black, Midnight Grey of Moonlight Blue.   

Reviews van andere gebruikers 

op Amazon:

Deze versie zonder ISOFIX is gekocht om plaats te bieden aan drie stoelen op de achterste rij van een Tiguan. Ik heb eindeloos gezocht naar een oplossing voor drie stoelen met slechts 2 isofixen. Door isofix niet te gebruiken voor de oudere kinderen is er ongeveer 25-30 cm meer ruimte.

Erg handig voor mensen die 3 kinderzitjes moeten installeren

Zoals verwacht ziet topafwerking er altijd goed uit voor mijn kleindochter

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl (€124,78)
babypark.nl (€129,90)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:56 pm

Plaats een reactie