fbpx

Britax Römer Autostoel vergelijken, bekijk de best geteste op een rij

Britax Römer autostoel

Je kindje in de auto vervoeren doe je graag zo veilig mogelijk. Ben je op zoek naar een veilig en comfortabel kinderzitje voor jouw kleintje? Met een Britax Römer autostoel zit je dan zeker goed. Dit merk bestaat al sinds 1966 en heeft inmiddels ruime ervaring met het ontwikkelen van hoge kwaliteit autostoeltjes.

Britax Römer is een veilig en comfortabel kinderzitje

Bij Britax Römer staat veiligheid voorop. Ze ontwikkelen robuuste autostoeltjes met vijfpuntsgoldel die erg hoog scoren op testen van zowel de Consumentenbond als van de ANWB. Maar een goed autostoeltje moet niet alleen veilig zijn, ook comfort is erg belangrijk. De Britax Römer autostoeltjes zijn ergonomisch ontworpen op een manier die past bij de leeftijd van jouw kind.

Oriënteer online voor een Britax Römer autostoel

Heb je al in gedachten welk stoeltje je wil kopen? Het aanbod van Britax Römer is erg groot! In dit artikel bespreken we de beste Britax Römer autostoeltjes. Ook op bol.com en Prenatal.nl bekijk je gemakkelijk alle verschillende opties voor jouw kind. Uiteraard kan je ze ook direct ordenen op basis van leeftijd, kleur gewicht en natuurlijk het bevestigingssysteem. 

In dit artikel: 

Britax Römer Isofix en Isofixbase
Britax Römer draaibare autostoel met Isofix
Britax Römer groep 2 / 3 
Britax Römer groep 1 gordel 
Britax Römer groep 1 Isofix
Britax Römer autostoel hoes 

Britax Römer autostoel Isofix

Veel Britax Römer autostoeltjes zijn voorzien van een isofix. Sterker nog: dit merk bracht ooit het allereerste isofix autostoeltje uit! Dit is een inmiddels wereldwijd gestandaardiseerd bevestigingssysteem voor kinderzitjes in de auto. Het is een stevig en intuïtief alternatief voor gordelbevestiging. De draaibare autostoelen van Britax Römer, die we hieronder bespreken, beschikken allemaal over Isofix. Wil je een Isofix autostoel uit groep 2 en 3?  Bekijk hier de beste Britax Römer uit deze autogroep. 

Heb je een oudere auto zonder isofix-haken? Dan kun je ook kiezen de Britax Römer autostoeltje vast te zetten met gordels. De meeste Britax Römer autostoeltjes die over Isofix beschikken zijn ook te bevestigen met gordels. 

Britax Römer autostoel met Isofix base

Sinds kort heeft ook Britax Römer een Isofix base waarop verschillende en opvolgende autostoeltjes van het merk passen. Zo doe je langer met de base! Dit de draaibare iSense base. Deze base past zowel op de uitneembare autostoel baby Safe als op de opvolgende Dualflix 3 iSense autostoel. 

Britax Römer – ISENSE Basis

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:01 pm

Britax Römer autostoel draaibaar

Je kindje in de autostoel zetten is vaak even puzzelen. Je kunt er soms moeilijk bij en de gordels vastklikken gaat ook niet altijd even makkelijk. Gelukkig is daar een oplossing voor. Een bijzonder door Britax Römer ontwikkeld aspect, is de draaibaarheid van autostoeltjes. Dit zien we terug bij autostoeltjes geschikt vanaf 0 tot ongeveer 4 jaar. 

Bekijk de draaibare autostoeltjes hieronder: 

Britax Römer draaibare autostoel Baby-Safe iSense

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 15 maanden
Tegen de rijinrichting mee met isofixbase 

Britax Römer autostoel draaibaarHet Britax Römer Baby-Safe iSense Autostoeltje (incl. base) is de slimste oplossing voor als je onderweg bent. Wanneer je de autostoel combineert met de meegeleverde draaibare Flex iSense Base ben je verzekerd van optimale comfort voor jou en je kindje. De ingebouwde sfeerverlichting zorgt ervoor dat je je kindje beter kunt zien en de gordels makkelijk kunt vastmaken in het donker. Verder is de autostoel geschikt vanaf de geboorte van je kindje tot maximaal 15 maanden en heeft een maximaal draaggewicht van 13 kg. Je kunt de autostoel combineren met de Britax Römer Smile III kinderwagen (los verkrijgbaar) om je nog beter te kunnen verplaatsen met je kindje.

Na 15 maanden kun je overstappen op de Britax Römer Dualflix iSense vervolgstoel die ook op de Flex iSense base past. 

Britax Römer Baby Safe Autostoeltje + Flexbase iSense

Waar te koop?

babypark.nl (€549,90)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:02 pm

Britax Römer Dualfix iSense Autostoeltje 

Gebruik autostoel: Vanaf 3mnd tot circa 4 jaar
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting en met de rijinrichting mee met isofixbase 

Britax Römer draaibaarHet nieuwe Britax Römer Dualfix iSense Autostoeltje Incl. Base is een vertrouwde combinatie om je kindje veilig mee te vervoeren. Met behulp van de base klik je de autostoel makkelijk vast in de isofix punten van de auto. De autostoel is geschikt vanaf 3 maanden tot 4 jaar en heeft een maximaal draaggewicht van 18 kg. In het donker laat de slimme verlichting je zien hoe het met je kindje gaat. Deze verlichting is op de vleugels geplaatst zodat je kindje eventueel rustig kan spelen of lezen.

De base wordt bij het stoeltje meegeleverd en hiervoor is isofix noodzakelijk. Deze base bevestig je met behulp van Isofix in de auto en met een simpele druk op de knop draai je het autostoeltje richting de deuropening. Hierdoor heb je voldoende comfort en ruimte om je kindje in de stoel te zetten. Het autostoeltje kan zowel voor- als achterwaarts worden gebruikt.

Ben je al in het bezit van de Flexbase iSense? Dan hoef alleen nog maar de stoel aan te schaffen. 

Britax Römer Dualfix 3

Wil je liever de base vast aan de autostoel kopen? Dan kun je kiezen voor de Britax Römer Dualfix 3. Nadeel is dat je de base niet los kunt koppelen. Hierdoor is de base niet voor andere autostoeltjes in de toekomst te gebruiken. Soms is dit weleens handig voor een jonger broertje of zusje. Beide zijn even duur. 

Waar te koop?

babypark.nl (€514,90)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:02 pm

Britax Romer autostoel draaibaar DUALFIX  iSize

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee met isofix 

Draaibare autostoel BritaxDe voorloper van de hierboven beschreven Dualfix 3 is de Dualflix. Een populaire en goed beoordeelde draaibare autostoel. De stoel is bekroond met verschillende awards als de Baby & Pregnancy Award en Little London Award. De stoel kan zowel tegen de tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee worden geplaatst (vanaf 9 kilo). Deze stoel staat op nummer 2 bij de ANWB in groep 1 Isofix. 

De autostoel is 360 graden draaibaar en is in meerdere standen verstelbaar (slaapstand). De bekleding is makkelijk en hierdoor snel afneembaar. Met de bijgeleverde zitverkleiner al vanaf de geboorte te gebruiken. Het vastgespen is tamelijk bewerkelijk en het zitje is heel zwaar. 

Wil je liever de lichtere uitvoering? Britax Römer heeft ook de light variant op de markt gebracht: de Römer Dualfix M I-Size. Exclusief bij Babypark te koop. Echter is deze pas vanaf 3 maanden te gebruiken.

Römer Dualfix I-Size Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:20 pm

Britax Römer Swingfix M

Gebruik autostoel: Vanaf de 3mnd tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Alleen achterwaarts met isofix
 
draaibare autostoelDe autostoel uit de baby/peuter categorie die het predicaat ‘beste uit de test’ ontving in 2021 is de Britax Römer Swingfix i-Size. De Römer is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar (0-18 kg). De Swingfix I-Size biedt optimaal comfort en veiligheid aan je kindje. Doordat het stoeltje 90° kan draaien is het eenvoudig om jullie kindje in de autostoel te tillen. De stoel kan namelijk naar de deur draaien.
 

De autostoel wordt altijd achterwaarts gebruikt omdat dit het veiligst is voor je kindje. De steunpoot en stootbeugel maken de autostoel extra stabiel. De stoel is verstelbaar in verschillende zitposities en heeft een 5-punts gordel met borstkussentjes van neopreen.

De Swingfix M is niet geschikt vanaf de geboorte, maar vanaf 3 maanden. 

Britax Römer Swingix M

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:06 pm

Britax Römer groep 2 en 3

Britax Römer groep 2 en 3Voordat je een Britax Römer autostoel aanschaft, moet je weten tot welke groep jouw kind behoort. Autostoelgroepen worden ingedeeld per leeftijd, gewicht en lengte. Is jouw kind jonger dan 12 jaar en kleiner dan 1,35 meter, dan is een kinderstoeltje verplicht. Britax Römer heeft onder andere ook zeer goede autostoeltjes voor groep 2 en groep 3. Oftewel: wat grotere stoelen voor peuters en kinderen tot en met 12 jaar.

We bespreken hieronder de beste Britax Römer autostoel groep 2 en 3: 

Britax Römer Discovery SL

Gebruik autostoel: Vanaf de ca. 4 jaar tot 12 jaar 
Alleen voorwaarts met gordel of Isofix 

Britax Römer Discovery SLDeze Britax Römer autostoel uit groep 2 en 3 behoort tot de Isofit serie (niet te verwarren met Isofix) en wordt zeer veel verkocht. De Isofit stoelen van Britax Römer zijn tot 30 % lichter dan andere KIDFIX-kinderstoelen van Britax.

De DISCOVERY SL is een comfortabele en veilige zitverhoger met rugleuning, ontworpen om oudere kinderen de bescherming en het gemak te bieden die ze onderweg nodig hebben. De zacht gevoerde zijvleugels en verstelbare hoofdsteun bieden uw kind bescherming van hoofd tot heup. Zo kunt u altijd ontspannen op reis.

De Britax Römer DISCOVERY SL kan eenvoudig met de ISOFIX-bevestigingspunten van de auto geïnstalleerd worden. Maar ook met de gordel is deze stoel te bevestigen. De zitverhoger blijft altijd in de auto staan, ook als er geen kind in het stoeltje zit. Dankzij de soft-latch-aansluitingen die afzonderlijk bevestigd kunnen worden is het eenvoudig om de aansluitingen aan de ISOFIX-punten te bevestigen.

Britax Römer Discovery SL

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:01 pm

Britax Römer autostoel Evolva 1-2-3 SL SICT

Gebruik autostoel: Vanaf de ca. 1 jaar tot 12 jaar 
Alleen voorwaarts met gordel of Isofix 

Britax Römer autostoel Evolva 1-2-3 SL SICTDe Britax Römer autostoel Evolva 1-2-3 groeit mee met je kind, want de stoel kan worden gebruikt voor kinderen vanaf 9 kg tot 36 kg. Het is daarom de enige autostoel die je nodig hebt na een baby-autostoeltje. Naarmate je kind groeit, kan je eenvoudig overstappen van de integrale vijfpuntsgordel (tot 18 kg) naar de driepuntsgordel van de auto (tot 36 kg) om je kind in de stoel vast te zetten.

Het Evolva 1-2-3-systeem kan snel qua stand versteld worden voordat het zitje geïnstalleerd wordt, zodat u de beste stand voor de reis kunt kiezen, hoe oud uw kind ook is. Verder kunt u door de bekerhouders aan beide kanten van het stoeltje uw kind gemakkelijk voorzien van drinken of hapjes.

Britax Römer Evolva 1-2-3 SL SICT – Autostoel – Cosmos Black

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:01 pm

Britax Römer autostoel Kidfix

Gebruik autostoel: Vanaf de ca. 3 tot 12 jaar 
Alleen voorwaarts met gordel of Isofix 

Britax Römer Kidfix SLDe Britax Römer KIDFIX III M autostoel heeft een gedeelde nummer 1 positie bij de Consumentenbond in de autostoel groep 3 met de bovenstaande autostoeltjes. De stoel heeft in 2021 het predicaat ‘best getest’ ontvangen. De stoel is gemakkelijk te installeren in elke auto, zowel met Isofix als met 3-puntsautogordel. De innovatieve technologie voor superieure zijwaartse botsbescherming, SICT, maakt deze autostoel extra veilig. De KIDFIX III M is geschikt voor kinderen van 15 tot 36 kg (ongeveer 3 tot 12 jaar).

TIP: Een andere Britax Römer autostoel die goed uit de test komt is de Britax Römer Kidfix SL.

Deze autostoel is geproduceerd in 2015 en wordt nog steeds veel verkocht. Gezien de goede veiligheid en de veel lagere prijs van deze autostoel is deze bijzonder interessant! De autostoel is geschikt voor kinderen van vanaf ongeveer 4 jaar (15 kg), minimaal totdat ze geen autostoeltje meer hoeven te gebruiken (vanaf 135 cm lengte).

Römer Kidfix III M Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:27 pm

Britax Römer Kidfix SL

Britax Römer Kidfix SL

Variant uit 2015

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:02 pm

Britax Römer Advansafix 

Gebruik: vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met alleen Isofix 

Britax Römer Evolva 123 SL SICTDe meeste autostoelen in de groep vanaf 9 maanden zijn met een vangkussentje. Maar wat als jullie kindje dit helemaal niet fijn vindt? Dan zijn er gelukkig ook nog andere autostoelen. Wel opgemerkt dat deze deze stoelen minder veilig uit de testen naar voren komen. De Britax Römer Advansafix IV R is een stoel zonder vangkussentje maar nog wel een goede voldoende behaald. 

Dankzij de Flip & Grow functie kun je het harnaste (5-puntsgordel) eenvoudig omwisselen voor de 3-punts veiligheidsgordel waardoor het autostoeltje moeiteloos met je kindje meegroeit. Grotere kinderen kunnen in de autogordel, het stoeltje kan dan, maar hoeft niet, met Isofix wordt vastgezet.

Wordt ook door Bol.com aangeboden (TIP).

Römer Advansafix I-size Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:19 pm

Britax Römer autostoel gordel groep 1

Is jullie auto niet voorzien van Isofixhaken? Of kies je bewust voor gordelbevestiging omdat je hiermee sneller kunt wisselen tussen auto’s? Britax Römer heeft ook een aantal goede autostoelen met gordelbevestiging in groep 1. We bespreken ze hieronder : 

Britax Römer King autostoelen 

Gebruik autostoel: ongeveer van 1 tot 4 jaar
Alleen voorwaarts, met gordelbevestiging  

beste autostoel groep 1 De Britax Römer King II LS die bevestigd wordt met de 3-punts autogordel, is goed uit de ANWB Autostoeltjestest gekomen en die van de Consumentenbond. De autogordel wordt door de klapbare zitschaal strak aangespannen, waardoor je het zitje zeer stabiel kan monteren. De speciale gordelindicator geeft aan of de gordel strak genoeg zit. Volgens de nieuwe i-Size wet dienen kinderen tot 15 maanden oud achterwaarts  vervoerd te worden. Als het kan, wacht dan nog even met overstappen naar een grotere stoel.

De voorloper van deze Britax Römer King II LS is de King II.  Scoort ook op alle onderdelen goed. De gordelindicator ontbreekt echter bij deze uitvoering. Wel beschikt de stoel over het unieke autogordel-spanningssysteem. De prijs van de Britax Römer King ligt hierdoor iets lager. Verder een veilige stoel met goede comfort.

Römer King II LS

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:20 pm

Britax Römer autostoel groep 1 Isofix 

Ben je opzoek naar een degelijke peuter autostoel voor een fijne prijs? De beste Britax Römer autostoel met Isofix uit groep 1 is de Trifix. 

Britax Römer Trifix2 

Gebruik: Vanaf +/-1 tot ongeveer 4 jaar oud
Met de rijrichting mee (niet draaibaar)

britax romer autostoel Britax Römer komt een aantal keer terug in de lijst beste peuterautostoel. In de test van De Consumentenbond komt de Trifix2 iSize in de peutergroep als beste Britax naar voren.

Heeft een normaal harnasje. Het installeren gaat met behulp van Isofix. Een Top Tether in v-vorm zorgt voor extra stevige bevestiging en voorkomt dat de autostoel gaat kantelen bij een aanrijding. De stoel heeft verschillende zit- en slaapposities.

De stoel kan verder niet draaien dus met installeren kan dit soms wat onhandig zijn. Voor deze stoel hoef je geen aparte base aan te schaffen. 

Britax Römer Trifix2

Waar te koop?

babypark.nl (€278,91)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:05 pm

Britax Römer autostoel hoes

Een extra hoes voor de Britax Römer autostoelen is erg fijn om achter de hand te hebben. Aan te raden is om een autostoel hoes te kopen die speciaal gemaakt is voor jullie type stoel. Andere merken of merkloze hoezen zijn bijvoorbeeld te groot of te klein waardoor het lastig is de hoes eraf te halen of erom heen te doen.

Comforthoezen

Britax Römer heeft verschillende autostoel hoezen. Voor een aantal autostoeltjes bestaan er de zogenaamde comfort comforthoezen.

De comforthoes geeft je autostoel een tijdloze uitstraling. Je trekt de hoes eenvoudig over het autostoeltje, en de autostoelhoes is met hetzelfde gemak weer te verwijderen. Daarnaast is de hoes de ideale oplossing om je autostoeltje schoon te houden en te beschermen tegen vuil. De autostoelhoes voelt heerlijk zacht aan, en is gemaakt van hoogwaardige materialen. Je kunt de hoes eenvoudig wassen in de wasmachine, waarbij het materiaal mooi van kleur blijft. Daarnaast heeft de autostoelhoes gordelopeningen, zodat je kindje veilig in de autostoel zit.

Comforthoezen zijn er voor verschillende Britax Römer autostoelen: Bekijk ze bij Amazon.nl voor ruime keuze. 

Zomerhoesen 

Met de Britax Römer zomerhoes profiteert je kindje van extra verkoeling tijdens de warme zomerdagen. De zomerhoes is gemaakt van hoogwaardig materiaal en als je kindje op de hoes geknoeid heeft kan het zelfs uitgewassen worden in de wasmachine. De hoes is ook extra absorberend zodat je geen geplak hebt op warme dagen. 

Bekijk de zomerhoezen bij Babypark en Amazon.nl 

Beoordeel deze post

Waar te koop?

babypark.nl (€549,90)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 1:02 pm

Waar te koop?

babypark.nl (€278,91)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 1:05 pm

Plaats een reactie