Bij de aanschaf van een nieuwe autostoel voor je kindje heb je te maken met I-Size.  I-Size is geen naam van een autostoel zoals Cybex I-Size autostoel. I-Size is een sinds 2012 nieuwe Europese veiligheidswet met betrekking tot de autokinderzitjes. Deze regelgeving heet I-Size. Autostoeltjes die aan de I-Size regelgeving voldoen (de R129-norm) worden een i-Size autostoel genoemd. Lees hier meer de I-Size regelgeving. 

Cybex heeft een aantal autostoeltjes op de markt gebracht die aan deze I-Size regelgeving voldoen. Dit houdt in;

  • Langer achterwaarts vervoert (minimaal 15 maanden)
  • Isofix bevestiging
  • Goede score bij zijdelingse botsproef
  • Indeling in lichaamslengte ipv gewicht.

Cybex I-Size autostoelen zijn verdeeld in 3 categorieën in; Silver, Gold en Platinum. Alle stoelen zijn veilig maar met Platinum biedt Cybex de meest comfortabele en functionele autostoelen aan. Denk bijvoorbeeld aan een draaibare autostoel of een autostoel die meer slaapstanden heeft.

Wat is de beste Cybex autostoel?

Hieronder tref je de beste Cybex autostoelen aan getest in mei 2021 door de ANWB en de Consumentenbond.

Beste Cybex autostoel 2021 is:

Cybex
1. Cybex Aton M
Beste koop
Gold
0 -1,5 jaar
Isofixbase
Gordel
149,-
check prijs logo
2. Cybex Cloud Z
Draaibaar
Platinum
0- 1 jaar
Isofixbase
Gordel
219,-
check prijs logo
3. Cybex Aton Q
Gold
0 -1 jaar
Isofixbase
Gordel
159,-
check prijs logo
4. Cybex Sirona M2
Best getest
Gold
0- 4 jaar
Isofixbase
199,-
check prijs logo
5. Cybex Sirona S
Gold
Draaibaar
0- 4 jaar
incl. Isofixbase
389,-
check prijs logo
6. Cybex Sirona Q0 -4 jaar
incl. Isofixbase
549,-
check prijs logo
7. Cybex Palls G
Nieuw
Gold
12 mnd - 12 jaar
isofix
319,-
check prijs logo
8. Cybex Solution M-fix
Beste getest
Silver
4 -12 jaar
Isofix
Gordel
219,-
check prijs logo

Cybex Aton M i-Size + Base M i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1,5 jaar / tot 87 cm
Tegen de rijrichting in

Cybex AntonIn deze autostoel uit groep 0+ in combinatie met het i-Size onderstel (Base M) zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel heeft in 2020 het predicaat ‘beste uit de test’ ontvangen in de autostoelen groep 0+. De stoel heeft een stoer voorkomen. Past vrijwel op alle kinderwagens met behulp van adapters.

Tip: De Anton M is een onderdeel het ‘familiesysteem’. De Base M kun je namelijk ook bij de volgende autostoel gebruiken; De Sirona M2 I-Size. Een basis voor twee autostoelen dus!

De autostoel is ook met gordels te installeren. Dit is wel wat bewerkelijker en de kans op fouten is meer aanwezig.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje + De base kan voor een opvolgend stoeltje gebruikt worden

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag

Cybex Cloud Z- i-Size draaibare baby autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met isofixbase Z -base

draaibare baby autostoel Bijzondere aan deze draaibare autostoel is dat de rugleuning van de autostoel buiten de auto met één hand in een ergonomisch vlakke positie gezet worden. Zo hoef je je kindje niet wakker te maken of over te leggen tijdens een lang dutje.

Deze autostoel ontvangt een goede voldoende bij de ANWB-test. Scoort op veiligheid zeer goed. Minpunten zitten vooral in de lastig te verwijderen bekleding.

In het Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje kun je je kindje veilig vervoeren. Het Linear Side Protection (L.S.P.) systeem zorgt er in combinatie met de absorberende buitenkant voor dat de kracht van een zijwaartse botsing met 25% vermindert wordt. Het L.S.P. systeem is het grijze lipje aan de zijkant van de stoel die je uit kunt klappen om de afstand tussen de autostoel en de deur te verkleinen.

Wanneer het baby autostoeltje bevestigd is op de bijbehorende Z base dan kan het autostoeltje een kwartslag draaien richting de deur zodat je je kindje heel makkelijk in het autostoeltje kunt bevestigen. De hoofdsteun en de gordels groeien in 11 posities met je kindje mee.

Voor het opvolgende autostoeltje kun je de Z base blijven gebruiken. Je kunt dan kiezen voor de 360 graden draaibare Cybex Sirona Z autostoel. De beste autostoel 2021 Consumentenbond! Zo heb je 4 jaar lang plezier van je draaibare base.

Het autostoeltje kan eventueel ook met de 3-punts autogordel bevestigd worden. In beide gevallen gebruik je het autostoeltje achterwaarts gericht.

Klik hier voor de draaibare Z- base. 

Cybex Aton Q i-Size + Base Q

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 1 jaar / tot 75 cm
Tegen de rijrichting in

Cybex I-Size autostoelOok in deze Cybex I-Size autostoel uit groep 0+ in combinatie met het i-Size onderstel Base Q zit je baby heel veilig en comfortabel. De stoel komt ook heel goed uit de test bij de ANWB en De Consumentenbond. De ANWB een 3e plek in de categorie tot 1 jaar en bij de Consumentenbond op nummer 8.

Het zitje is makkelijk en snel vast te zetten op het Isofix onderstel (Base Q) maar ook met gordelbevestiging. Het harnasje kan aangepast worden met de groei van het kindje. Het opvolgzitje moet jullie kind nog tot achteruitkijkend kunnen vervoeren tot het minimaal 15 maanden is. Je komt dan uit in groep 1.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje.

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag   De Q base is alleen voor deze autostoel te gebruiken

Cybex Sirona M2 i-Size + Base M i-Size

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

Cybex I-Size autostoelDeze Cybex I-Size autostoel uit autostoel groep 1 wordt heel goed beoordeeld door gebruikers. Groot pluspunt van deze Cybex is dat de stoel zowel voorwaarts als achterwaarts gemonteerd kan worden. De stoel scoort bij de ANWB en Consumentenbond goed op veiligheid. Bij beide staat de autostoel op nummer 4 in de categorie tot 4 jaar. Bij de Consumentenbond staat de versie zonder i-Size keurmerk op nummer 3 en met i-Size op nummer 4. Beide uitvoeringen scoren goed op veiligheid. In de voorste positie wordt het kind vastgezet met een traploos instelbaar opvanglichaam.

De bijbehorende Cybex M base is apart verkrijgbaar bij de meeste babywinkels. Bij Bol.com en Babypark wordt de autostoel ook inclusief base geleverd. Deze bundel is soms goedkoper dan de M base los te kopen. 

Draaibare uitvoering

Heb je de voorkeur voor een draaibare autostoel? Dan kun je eventueel kiezen voor de Cybex Sirona Z. Dit autostoeltje komt het beste uit de test van de Consumentenbond en heeft ook het predicaat beste autostoel ontvangen. Grote voordeel van een draaibare stoel is dat de rug minder wordt belast bij het in en en uit de auto tillen van jullie kindje. De stoel is wel een stuk prijziger. Klik hier voor de prijs.

Voor deze draaibare uitvoering dien je ook apart de Z base aan te schaffen.

Voordeel: + i-Size (R129) + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + 2 richtingen mogelijk + best getest 2021
Nadeel : veel ruimte in beslag exclusief base prijzig vanwege de base exclusief base

Cybex Sirona S i-Size (Isofix)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoel Veilig, maar erg zwaar Cybex I-Size autostoel zitje voor kinderen tot ongeveer 4 jaar oud (40 tot 105 cm). Kan de volledige gebruiksduur achteruitkijkend gebruikt worden en kan vanaf 76 cm ook voorwaarts geplaatst worden. Het stoeltje kan gedraaid worden, zodat het kindje er makkeljik in te zetten is. Ook geschikt voor pasgeboren baby’s, maar bedenk wel dat je het stoeltje niet buiten de auto kunt gebruiken om de baby mee te tillen. Het stoeltje kan gekanteld worden, zodat het kindje bv kan slapen. Wordt vastgezet met Isofix.

De stoel wordt voldoende beoordeeld door de Consumentenbond (plaats 6) en de ANWB.

Verschil met de Sirona Q? De Sirona S heeft meer functionaliteiten als Energy Reduction Technology (ER-Tech). Dit vermindert de krachten op de nek bij een frontale botsing. De stoel heeft ook een in hoogte verstelbare hoofdsteun. 

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar zeer goede afwerking makkelijk de reinigen
Nadeel:  zwaar zitje

Cybex I-Size autostoel Sirona Q

Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

Cybex I-Size autostoelDeze Cybex I-Size autostoel is draaibaar. Zo draai de stoel naar je toe bij het in en uit de auto halen van jullie baby. Door het draaisysteem kun je kindje veel makkelijker in en uit de autostoel stillen. Je hoeft namelijk tijdens het tillen geen draai naar binnen te maken dat rugklachten kan voorkomen. In de voorste positie wordt het kind vastgezet met een traploos instelbaar opvanglichaam. Dit systeem lijkt op een opgeblazen airbag die de impactenergie over het hele kussen absorbeert.

De stoel is nog niet door de Nederlandse Consumentenbond getest, maar je kunt ervan uitgaan dat deze stoel bij de volgende test een voldoende scoort.

Je hoeft geen aparte base te kopen. De stoel is eenvoudig door middel van Isofix vast te klikken in de auto.

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + 2 richtingen mogelijk + incl base

Nadeel : veel ruimte in beslag weinig verkooppunten nog

Cybex Pallas G

Gebruik: vanaf 15 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

beste autostoel groep 1 2 3Met Cybex Pallas G i-Size autostoeltje is geschikt voor kinderen van 9-50 kg (15 maanden tot 12 jaar). Het veiligheidskussen en de Isofix bevestigingsmethode bieden extra veiligheid. Wanneer je kind 18 kg weegt (circa 4 jaar) kan het veiligheidskussen verwijderd worden.

Reizen wordt extra leuk voor je kindje in het Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Dankzij de ergonomische vorm, ruime zitting, de slaapstand en de zachte bekleding in prachtige kleuren zal je kind het prachtig vinden om in deze stoel te mogen zitten.

De slaapstand van de autostoel is met één hand in te stellen. Ook kan het veiligheidskussen met één hand verwijderd worden. Ideaal, zo heb je altijd één hand vrij voor je kindje. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm krijgt in het Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + slaapstand + comfortabel zitgedeelte + Isofix (veilige installatie) +  Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – neemt veel ruimte in beslag

Cybex Solution M-fix SL autostoel (beste uit de test)

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud
Installatie: Voorwaarts

Cybex Solution M-fixDe Cybex Solution M-fix SL staat op nummer in 1 bij de ANWB uit de autostoel groep 3 en is bij de Consumentenbond samen met de Cybex S-Fix de beste uit de test. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden en is uitgerust met het Linear Side-impact Protection systeem.

De Solution M-Fix bevestig je eenvoudig en snel met behulp van Isofix. Gebruik je de autostoel ook wel eens in een auto zonder Isofix? Geen probleem, ook met de 3-punts autogordel is de installatie een fluitje van een cent. De Solution M-Fix plaats je altijd met de rijrichting mee.

Verschil tussen de soorten Cybex? De Cybex X autostoelen zijn de meest basis uitvoeringen van de Pallas autostoeltjes. De M autostoelen hebben in de meeste gevallen dezelfde stof als de X autostoelen, maar zijn een stuk minder breed dan de X-line. Bovendien hebben de autostoelen in de M-line een ventilerende kuip. De S-line is erg smal maar heeft meer binnenruimte dan de X- en M-line. De autostoel neemt de minste ruimte in de auto in, maar je kindje heeft het meeste zitruimte. De zitting is breder en dieper waardoor er een betere pasvorm ontstaat. Ook de slaapstand, verstelbare hoofdsteun en de geïntegreerde zij-bescherming zijn voordelen van de S-line. 

Bekijk hier de beste geteste Maxi Cosi I-Size autostoelen.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.