fbpx

Beste Cybex autostoel vergelijken, welke komt als beste uit de test?

De Cybex autostoel is een veilige en betrouwbare keuze autostoel. Deze toonaangevende fabrikant maakt de meest veilige en gebruiksvriendelijke autostoeltjes voor baby’s en kinderen. Cybex plaats zich hoog in de markt en onderscheid zich door luxe en comfort. Niet voor niets ontvangt Cybex vaak de beste ADAC-score. In dit artikel bespreken we de beste Cybex autostoel per leeftijdsgroep.

Cybex Platinum vs Gold

De Cybex autostoelen zijn verdeeld in 3 categorieën; Silver, Gold en Platinum. Alle stoelen zijn veilig maar met Platinum biedt Cybex de meest comfortabele en functionele autostoelen aan. Denk bijvoorbeeld aan betere luchtventilatie en duurzame tweekleurige bekleding. De Cybex Gold collectie is vooral praktisch en gemaakt om het dagelijkse gezinsleven makkelijker te maken. De Silver autostoelen zijn vaak eenvoudiger en hierdoor betaalbaarder. De Silver collectie wordt niet meer geproduceerd en zal uiteindelijk verdwijnen.

Wat is de beste Cybex autostoel?

De beste Cybex autostoel uit groep 0 is momenteel de nieuwe Cybex Cloud T baby autostoel. Deze platinum stoel is heerlijk comfortabel en als beste getest door de ADAC in oktober 2023. Je kunt de stoel 180 graden draaien en de bijbehorende T-base is ook te gebruiken voor het opvolgende 360 graden peuter stoeltje.

De Cybex Aton B2 heeft de beste prijs / kwaliteit verhouding. Je kunt de autostoel samen met de Base One kopen voor een makkelijke en veilige installatie.

De beste Cybex groep 1 is de Cybex Anoris T. Je kunt je peuter tot wel 6 jaar erin vervoeren. Wil je echt in één keer klaar zijn? Dan is de Cybex Pallas G uit groep 1/2/3 een goede keuze. Deze is te gebruiken tot een leeftijd van 12 jaar.

Uit autostoel groep 2/3 voor kinderen van 3  tot 12 jaar is de Cybex Solution G-Fix als beste getest door de Consumentenbond.

Hieronder tref je de beste Cybex autostoelen aan. Omdat de Cybex autostoelen enorm populair zijn worden ze vaak ook streng getest door de ANWB/ ADAC. Alle Cybex autostoelen scoren vaak boven het gemiddelde en ontvangen vaak lage scores. Hoe lager een score, hoe beter! Onze lijs is samengesteld op basis van de ANWB / ADAC-testen en onze eigen bevindingen in de markt.

Beste Cybex autostoel 2024 is:

Cybex groep 0:Bevestiging: Prijs:
1.Cybex Cloud T en G
winnaar ADAC test
2023
Platinum
0 -24 maanden
Isofixbase
Gordel
I-Size
180 graden draaibaar
Meer info op Babypark
2.Cybex Aton B2
Beste koop 2023
Silver
0-1,5 jaar
Gordel
Isofixbase
I-Size
Goede prijs/ kwaliteit
Meer info op bol
3. Cybex Cloud Z2
Platinum
0- 1 jaar
Isofixbase
Gordel
I-Size
360 graden
Meer info op bol

Cybex Groep 0/1: Bevestiging:Prijs:
1. Cybex SironaGi
Gold
0 -4 jaar
Isofix
I-Size
Langer achterwaarts
360 graden draaibaar
Meer info op bol
2. Cybex Sirona Zi
Platinum
0- 4 jaar
incl. Isofixbase
I-Size
360 graden draaibaar
Meer info op bol
3. Cybex Solution S
Platinum
0-4 jaar
incl. Isofixbase
i-size
360 graden

Cybex Groep 1/2/3 Bevestiging:Prijs:
1.Cybex Anoris T
Beste getest ADAC
mei 2023
Platinum
12-15 mnd -6 jaar
incl. Isofixbase
I-Size
Lange gebruiksduur
Meer info op Babypark
2. Cybex Pallas G
Gold
15 mnd – 12 jaar
incl. Isofixbase
I-Size
Meer info op bol

Cybex Groep 2/3Bevestiging: Prijs:
1. Cybex Solution G-fix
Beste getest 2024
Gold
3-12 jaar
Isofix
Gordel
i-Size
Meer info op bol
2.Cybex Solution T-fix
Beste uit de ADAC
test okt 2023
Platinum
3-12 jaar
Isofix
Gordel
i-Size
Meer info op Babypark
3. Cybex Solution M-fix
Beste getest 2022
Silver
4 -12 jaar
Isofix
Gordel
R-144 (Geen i-Size)
Meer info op bol

Cybex baby autostoeltjes beste getest groep 0: 

Autostoelen uit deze groep kun je vast zetten met de gordel of met de Cybex Isofixbase. Isofixbase heeft altijd de voorkeur omdat dit de minste kans op foute installatie geeft. Daarnaast is de stoel eenvoudiger en sneller te installeren en staat het stoeltje een stuk stabieler. Niet alle Cybex onderstellen passen op iedere Cybex autostoel. Kijk dus even goed welke base je nodig hebt. De meeste bases zijn ook te gebruiken voor het opvolgende peuter autostoeltje en 360 graden draaibaar. 

1. CYBEX Cloud T i-Size

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 24 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 4,3 kg| ADAC test: 1,7 met base (goed)

beste autostoel babyDe nieuwste en beste Cybex autostoel is de Cloud T. Winnaar van de ADAC-test 2023. De CYBEX Cloud T i-Size autostoel voor baby’s is de ultieme allrounder. In combinatie met de Base T kan de autostoel voor baby’s achterover leunen voor comfortabele ritten. Buiten de auto kan het worden gebruikt met een kinderwagen als onderdeel van een reissysteem en biedt het maximaal comfort dankzij de ergonomische liggende positie.

Luchtventilatie rondom zorgt voor een constant aangename zittemperatuur in alle seizoenen. En door 180° draaien kan je de autostoel naar de autodeur draaien, voor makkelijk in- en uitstappen. De base ook voor het opvolgende autostoeltje te gebruiken en dan is de base 360 graden draaibaar. Zo heb je jaren lang plezier van de base.

Het zitje is optioneel verkrijgbaar met een extra sluiting op het harnas (“SensorSafe”), die via Bluetooth aan een mobiele telefoon kan worden gekoppeld. Het ‘SensorSafe’-systeem waarschuwt ouders als ze hun kind per ongeluk alleen in de auto achterlaten.

Wat is het verschil tussen de Cybex Cloud T en Cybex Cloud G?

Je kunt eventueel ook voor de Cybex Cloud G kiezen uit de Gold Collectie. De stoel lijkt veel op de Cloud T, maar heeft wel belangrijke verschillen. Zo heeft de Cloud T gaasramen in het zonnescherm voor meer ventilatie. De Cloud T kan buiten de auto vlakker dan de Cloud G. De hoofdsteun van de Cloud T kun je in 12 posities stellen en de Cloud G in 14 posities. De Cloud G is lichter in gewicht en wat minder groot. Je mag de Cloud G ook meenemen in het vliegtuig omdat deze een TUV- certificaat heeft. De Cloud T niet. De Cloud G zet je vast met de G-base en kan net zoals de Cloud T draaien. 

Lees alle verschillen tussen de Cybex Cloud T en G in ons uitgebreide expert rapport. 

Voordeel: + i-Size (R129) + base is voor opvolgend stoeltje te gebruiken + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele vlakke lighouding + 180 graden draaibaar + winnaar ADAC test 2023 + Sensor Safe + lange gebruiksduur 

Nadeel:   iets Prijzig, maar lange gebruiksduur Alleen i.c.m. base i-Size proof

Cybex Cloud T Autostoeltje – Mirage Grey

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 6:31 pm

Cybex Base T – Black

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 6:31 pm

2. Cybex Aton B (beste koop Consumentenbond 2024)

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 4,3 kg| ADAC test: 1,7 met base (goed)

beste autostoel groep 0De Aton B2 i-Size autostoel van Cybex is een meegroei autostoeltje. Het autostoeltjes groeit mee tot jullie kindje 24 maanden oud is. Jullie baby past dankzij het verkleinkussen (meegeleverd) optimaal in de Cybex Aton B2 i-Size waardoor lichaam, de nek en het hoofdje goed beschermd worden.

De autostoel is voorzien van een regelbare hoofdsteun die je op 11 posities kan instellen. Op die manier wordt het hoofdje steeds op de correcte manier ondersteund en beschermd. Het harnas schuift mee met de hoofdsteun waardoor je kindje steeds correct bevestigd zal zijn.

De baby wordt veilig bevestigd met behulp van een vijfpuntsharnas. Het Linear Side Protection System van de autostoel klap je uit aan de zijde van het autoportier waardoor krachten in geval van een zijwaartse aanrijding worden opgevangen en verminderd.

De Cybex Base One is eenvoudig en snel te bevestigen in je auto.

Deze stoel heeft in oktober 2023 het predicaat beste koop ontvangen van de Consumentenbond.

Voordelen: + i-Size (R129) veiligheid + Weinig kans op incorrecte installatie in de auto + Vastgespen van het kind is eenvoudig + Snel en makkelijk te installeren + Zeer licht zitje + goede prijs / kwaliteit

Nadelen: – Reinigen van de bekleding is lastig (hoes biedt uitkomst)  autozitje neemt veel ruimte in beslag base is niet te gebruiken voor opvolgend stoeltje

3. Cybex Cloud Z2- i-Size draaibare baby autostoeltje

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 4,8 kg| ADAC test: 1,7 (met base)

draaibare baby autostoel Bijzondere aan deze draaibare autostoel is dat de rugleuning van de autostoel buiten de auto met één hand in een ergonomisch vlakke positie gezet worden. Zo hoef je je kindje niet wakker te maken of over te leggen tijdens een lang dutje.

Deze autostoel ontvangt scoort op veiligheid zeer goed. Minpunten zitten vooral in de lastig te verwijderen bekleding.

In het Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje kun je je kindje veilig vervoeren. Het Linear Side Protection (L.S.P.) systeem zorgt er in combinatie met de absorberende buitenkant voor dat de kracht van een zijwaartse botsing met 25% vermindert wordt. Het L.S.P. systeem is het grijze lipje aan de zijkant van de stoel die je uit kunt klappen om de afstand tussen de autostoel en de deur te verkleinen.

Wanneer het baby autostoeltje bevestigd is op de bijbehorende Z base dan kan het autostoeltje een kwartslag draaien richting de deur zodat je je kindje heel makkelijk in het autostoeltje kunt bevestigen. De hoofdsteun en de gordels groeien in 11 posities met je kindje mee.

Voor het opvolgende peuter autostoeltje kun je de Z base blijven gebruiken. Zo heb je 4 jaar lang plezier van je draaibare base.

Het autostoeltje kan eventueel ook met de 3-punts autogordel bevestigd worden. In beide gevallen gebruik je het autostoeltje achterwaarts gericht.

Cybex Cloud Z2 i-Size Deep Black

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:22 am

Base Z2 Cybex Black

Waar te koop?

vanastenbabysuperstore.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:22 am

Beste Cybex autostoel groep 0 en 1:

Stoelen in deze groep zijn vaste autostoelen in de leeftijd van 0 tot 4 jaar. Bij deze groep is de isofixbase geïntegreerd. Deze stoelen kunnen zowel voor- als achterwaarts geplaatst worden en zijn allemaal 360 graden draaibaar. Hieronder de beste Cybex autostoelen uit groep 0/1: 

1. Cybex Sirona Gi i-Size

Gebruik: Zowel achterwaarts als achterwaarts tot ongeveer 3 mnd – 4 jaar (40-87 cm)| Installatie: Isofix| I-Size: Ja Gewicht: 13 kg| ADAC test: 2,2

Beste draaibare autostoelDeze nieuwste autostoel uit de gold collectie in de Sirona-lijn is een comfortabele en fijne autostoel. Deze autostoel, die achterwaarts gericht is voor veiliger reizen, beschikt ook over geïntegreerde Linear Side-impact Protection voor bescherming vanuit alle richtingen. De stoel is eventueel ook voorwaarts te installeren vanaf 15 maanden, maar dit wordt niet geadviseerd! De Sirona Gi i-Size is echt ontworpen voor comfortabel achterwaarts gericht reizen tot je kind 20 kg weegt. Dit is ongeveer 4 jaar.

De luchtventilatie rondom het stoeltje houdt de rit koel in de zomer omdat de warmte wordt afgevoerd. De stoel heeft 5 comfortabele ligposities in beide richtingen, zowel voor kleine pasgeborenen als voor vierjarigen. Bij het verstellen van de hoofdsteun past het harnas zich ook automatisch aan.

De autostoel heeft een geïntegreerde base met steunpoot. Hierdoor installeer je de autostoel nog veiliger in de auto. Visuele indicatoren geven aan of de base goed geïnstalleerd is. Bovendien maak je gebruik van het praktische draaimechanisme. Zo stapt je kindje soepel in en uit de auto.

Cybex Sirona Gi Plus
De Cybex Sirona is ook verkrijgbaar in een Plus uitvoering. De plus-versie beschikt over gaasinzetten en een 3D-netstructuur. Dit zorgt voor een nog betere luchtcirculatie en comfort. De Plus lijn heeft ook mooie kleuren. De stoel is wel prijziger.

De stoel is i-Size proof en R129 goedgekeurd. De nieuwe stoel is recent getest door de strenge ADAC test (ANWB/Consumentenbond) en heeft totaal 2,2 punten ontvangen dat ‘goed’ is.

Lees ons uitgebreide expert review over de Sirona Gi Plus hier. 

Voordeel: + Zeer i-Size veilig + zeer goede afwerking + mogelijkheid om 4 jaar lang achterwaarts te vervoeren + bekleding is te reinigen + inclusief Isofixbase + luchtventilatie + 360 graden draaibaar
Nadeel:  zitje neemt veel ruimte in beslag  prijzig

2. Cybex Sirona Zi I-Size Baby Autostoeltje

Gebruik: Zowel achterwaarts als achterwaarts tot ongeveer 0 – 4 jaar (40-87 cm)| Installatie: Isofix| I-Size: Ja Gewicht: 18 kg| ADAC test: 2,1

beste cybex autostoel vergelijken Dit comfortabele Cybex Sirona Zi I-Size uit de Platinum serie is 360° draaibaar waardoor je je kindje makkelijk in de auto kunt zetten. Het draaimechanisme is eenvoudig met één hand te bedienen.

De autostoel is geschikt voor kinderen van 45-105 cm. Zo kun je de autostoel gebruiken vanaf de geboorte van je kindje totdat je kindje 18 kg weegt.

De base van het Cybex Sirona Zi I-Size Baby Autostoeltje wordt door middel van Isofix geïnstalleerd op de achterbank van de auto. De gekleurde indicatoren geven het aan wanneer je de base met autostoel juist hebt bevestigd.

Met de Sirona Zi i-Size kun je kinderen achterwaarts gericht vervoeren vanaf de geboorte tot een lengte van 105 cm (tot 18 kg, ca. 4 jaar). Afhankelijk van je voorkeur kan de Sirona Zi i-Size ook worden gebruikt als voorwaarts gerichte autostoel voor kinderen (vanaf min. 76 cm en 16 maanden tot 105 cm).

Verder is de stoel uitgerust met een 5-puntsgordel waarbij de magnetische gordelhouders de gordels opzij houden. Daardoor zit de gordel nooit in de weg als je je kindje in de stoel wilt plaatsen.

De binnenkant van het Cybex Sirona Zi I-Size Baby Autostoeltje is gemaakt van stevig materiaal en de buitenkant is voorzien van een stijlvolle, slijtvaste stof. Wanneer je de autostoel achterwaarts gebruikt zijn er 5 ruststanden mogelijk en bij voorwaarts gebruik 3. Je kindje kan op die manier heerlijk slapen onderweg. De hoofdsteun en gordels groeien in 12 stappen met je kindje mee.

Dit stoeltje behoort tot de Platinum collectie. Dit is de meest comfortabele uitvoering van de Cybex autostoelen.

Voordeel: + Zeer i-Size veilig + zeer goede afwerking  + bekleding is te reinigen + inclusief Isofixbase + incl Inlegstuk voor pasgeboren baby  + 360 graden draaibaar + Platinum
Nadeel:  zitje neemt veel ruimte in beslag 

Cybex Sirona Zi I-Size Baby Autostoeltje

Waar te koop?

babypark.nl (€499,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:23 pm

3. Cybex Sirona S i-Size (Isofix)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee met Isofix 

draaibare autostoel Veilig, maar erg zwaar Cybex I-Size autostoel zitje voor kinderen tot ongeveer 4 jaar oud (40 tot 105 cm). Deze wat oudere stoel kan de volledige gebruiksduur achteruitkijkend gebruikt worden en kan vanaf 76 cm ook voorwaarts geplaatst worden. Het stoeltje kan gedraaid worden, zodat het kindje er makkelijk in te zetten is. Ook geschikt voor pasgeboren baby’s, maar bedenk wel dat je het stoeltje niet buiten de auto kunt gebruiken om de baby mee te tillen. Het stoeltje kan gekanteld worden, zodat het kindje bv kan slapen. Wordt vastgezet met Isofix.

De stoel wordt voldoende beoordeeld door de Consumentenbond (plaats 6) en de ANWB.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar zeer goede afwerking makkelijk de reinigen + inclusief Isofixbase
Nadeel:  zwaar zitje

Cybex Sirona S i-Size Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:23 pm

Beste Cybex autostoel groep 1/2/3:

Bekijk hieronder de beste autostoelen uit groep 1/2/3 in de leeftijd van 12 -15 maanden tot 12 jaar. Deze groep heeft een lange gebruiksduur en worden voorwaarts geplaatst. Kenmerkende van deze groep Cybex autostoelen is het vangtafeltje waarmee je kindje vastgezet wordt in de auto. Niet alle kindjes stellen dit op prijs, dus probeer het eerst even uit. 

Baby’s dienen tot 15 maanden of 76 cm achterwaarts vervoerd te worden. In Nederland is de gemiddelde lengte 76 cm als een baby 12 maanden is. 

1. Cybex Anoris T i-Size

Gebruik: Vanaf 12- 15 maanden tot 6 jaar met de rijinrichting mee |Installatie: Isofixbase met vangtafel (inbegrepen) | I-Size: Ja Gewicht: 11,7 kg| ADAC test: 1,5 (zeer goed).

beste peuter autostoel 2022De Cybex Anoris T heeft in mei 2024 het predicaat beste autostoel groep 1 ontvangen. Met het Cybex Anoris T i-Size Autostoeltje voorziet Cybex je van een compleet nieuw en verbeterd ontwerp. De nieuwe autostoel is uitgerust met de veiligste beschermsystemen om je kindje veilig van A naar B te brengen. Je kunt het autostoeltje gebruiken als je kindje 15 maanden oud is. Vanaf daar heb je jarenlang plezier van deze autostoel doordat hij meegroeit tot een leeftijd van 6 jaar. Niet alleen is de autostoel superveilig voor je kindje, hij is ook erg makkelijk in gebruik.

De ruime zitting is ergonomisch gevormd naar het lichaam van je kindje. Het lichaam wordt uiterst goed ondersteund en de zitting biedt je kindje voldoende beenruimte. De autostoel is in 3 standen te verstellen zodat je kindje comfortabel kan slapen tijdens de rit.

De stoel is vrij prijzig. Bedenk wel dat deze autostoel te gebruiken is tot een leeftijd van ongeveer 6 jaar. Daarnaast is de base inbegrepen. Je kunt hierna overstappen naar een stoelverhoger.

Voordeel: + Zeer veilig + zeer goede afwerking + vangtafeltje + bekleding is te reinigen + groeit met je kindje mee  + inclusief Isofixbase
Nadeel:  zitje neemt veel ruimte in beslag  prijzig

beste peuter autostoel 2022

Waar te koop?

babypark.nl (€549,95)
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:12 pm

2. Cybex Pallas G

Gebruik: vanaf 12 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

beste autostoel groep 1 2 3Met Cybex Pallas G i-Size 1/2/3 autostoeltje is geschikt voor kinderen van 9-50 kg (12- 15 maanden tot 12 jaar). Het veiligheidskussen en de Isofix bevestigingsmethode bieden extra veiligheid. Wanneer je kind 18 kg weegt (circa 4 jaar) kan het veiligheidskussen verwijderd worden.

Reizen wordt extra leuk voor je kindje in het Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Dankzij de ergonomische vorm, ruime zitting, de slaapstand en de zachte bekleding in prachtige kleuren zal je kind het prachtig vinden om in deze stoel te mogen zitten.

De slaapstand van de autostoel is met één hand in te stellen. Ook kan het veiligheidskussen met één hand verwijderd worden. Ideaal, zo heb je altijd één hand vrij voor je kindje. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm krijgt in het Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + slaapstand + comfortabel zitgedeelte + Isofix (veilige installatie) +  Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – neemt veel ruimte in beslag
 
 

Beste Cybex groep 2/3: 

Deze autostoeltjes zijn geschikt voor kinderen rond de 3,5 jaar tot 12 jaar. Kinderen uit deze groep worden vastgezet met de veiligheidsgordel. 

1. Cybex Solution G i-Fix autostoel 

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg)| Installatie: Zowel Isofix als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 7,5 kg| Afmeting: Diepte 40,5 cm, Breedte: 59 cm, Hoogte: 59,5 cm | ADAC test: 1,7 (goed)

beste autostoel groep 3
De beste autostoel uit groep 3 is de Cybex Solutions G-Fix. Deze autostoel heeft het predicaat ‘beste uit de test’ en ‘beste koop’ ontvangen in de beste autostoel groep 3 van de Consumentenbond in mei 2024. Ook bij de ANWB komt deze stoel als één van de beste uit de test.

De Solution G i-Fix is de eerste stoel met hoge rug-booster die met één hand kan worden versteld in meerdere standen zodat het hoofdje van je kindje niet voorover kantelt. Het hoofd blijft zo in een veilige positie en voorkomt dat de nek wordt overbelast. De flexibele zijwanden zijn te verstellen waardoor het stoeltje zich aanpast naar de leeftijd en lengte van je kindje.

De autostoel groeit in hoogte en breedte automatisch met je kindje mee. Het luchtventilatiesysteem biedt je kindje een fijne zitplaats, ook tijdens warme dagen.

Het Linear Side Protection System Plus biedt de beste bescherming bij een zijwaartse botsing. Deze absorbeert tot wel 20% van de kracht, waarbij de schokabsorberende schaal deze kracht op een veilige manier neutraliseert.

Voordelen: I-size best getest 2024 -gebruiksvriendelijk stoelhoes is makkelijk te verwijderen

Nadelen: Wel moet opgemerkt worden dat dit een vrij breed autostoeltje is. Neemt dus behoorlijk wat ruimte in op de achterbank.

Lees ons volledige expert review over de Cybex Solution G Fix hier

beste autostoel groep 3

Cybex Solution G i-Fix Autostoel

Beste geteste autostoel met Isofix. Gordel bevestiging is ook mogelijk.

2. Cybex Solution T i-Fix 

Gebruik: voorwaarts vanaf 3 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (100 tot 150 cm)| Installatie: Zowel Isofix als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 7,1 kg| Afmeting: L39 X B50 X H62-80| ADAC test: 2 (goed )

Beste autostoel groep 3 gordelDe Solution T i-Fix, winnaar van de ADAC-test (okt 2023, categorie van circa 4-12 jaar), groeit met je kind mee. Deze comfortabele boosterstoel met hoge rugleuning is voorzien van een gepatenteerde verstelbare hoofdsteun en verbeterde luchtventilatie. Een autostoel gemaakt voor wat langere afstanden en dus ideaal voor autovakanties.

Dankzij de isofix haken installeer je de autostoel snel en veilig in de auto. Ook als de auto niet beschikt over isofix punten kan je de autostoel veilig gebruiken. In dit geval combineer je de autostoel met de 3-punts autogordel voor een stevige bevestiging.

De energie absorberende schaal van het Cybex Solution T i-Fix Autostoeltje is ontworpen om mee te buigen bij een botsing en helpt de kracht hiervan weg te leiden van je kindje. Daarnaast worden de nek en het hoofd van je kindje beschermt door de gepatenteerde hoofdsteun. Verder is de autostoel uitgerust met het L.S.P. Systeem die bij een zijwaartse botsing de kracht kan verminderen met wel 20%. Het systeem is vooraf automatisch ingesteld zodat je kindje profiteert van gegarandeerde bescherming tijdens een rit. Met al deze veiligheidsfuncties voldoet het autostoeltje aan de Europese veiligheidsnorm UN R129/03.

Omdat het in de auto al snel wat warmer wordt heeft Cybex ervoor gekozen om een autostoel te ontwerpen met een geïntegreerd luchtventilatiesysteem die koele lucht laat circuleren. Zelfs op warmere dagen zit je kindje dus heerlijk koel in het stoeltje.

Je kunt ook kiezen voor de plus uitvoering. Deze heeft nog betere luchtventilatie door de 3D netstructuur.

Lees die verschillen en onze volledige review en testrapport hier.

Cybex Solution T i-Fix

Waar te koop?

babypark.nl (€219,95)
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 6:29 pm

3. Cybex Solution M-fix SL autostoel en Cybex Solution S

Gebruik: vanaf 4 jaar tot ongeveer 12 jaar oud
Installatie: Voorwaarts

Cybex Solution M-fixDe Cybex Solution M-fix SL staat op nummer in 1 bij de ANWB. De Cybex Solution M-Fix SL is een veilige en comfortabele autostoel. Dankzij het extra zachte, brede en diepe zitkussen heeft je kindje in deze stoel lekker de ruimte. Dankzij het verstelbare veiligheidskussen kan je kindje veilig slapen, omdat dit kussen voorkomt dat het hoofdje naar voren valt.

De hoofdsteun is in 12 standen verstelbaar waardoor je kindje lang gebruik kan maken van de autostoel. De autostoel kan met behulp van Isofix of met de autogordel in de auto bevestigd worden en is uitgerust met het Linear Side-impact Protection systeem.

De Solution M-Fix bevestig je eenvoudig en snel met behulp van Isofix. Gebruik je de autostoel ook wel eens in een auto zonder Isofix? Geen probleem, ook met de 3-punts autogordel is de installatie een fluitje van een cent. De Solution M-Fix plaats je altijd met de rijrichting mee.

Cybex Solution M-Fix SL

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:30 pm

Cybex Solution S Fix en het verschil

Het stoeltje is afgeleid van de Cybex Pallas S-fix, maar heeft geen vangtafel en onderstel. Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel en heeft ook Isofix-bevestigingspunten. De Cybex S- Fix is smaller maar heeft meer binnenruimte dan M-line. De autostoel neemt de minste ruimte in de auto in, maar je kindje heeft het meeste zitruimte. De zitting is breder en dieper waardoor er een betere pasvorm ontstaat. Ook de slaapstand, verstelbare hoofdsteun en de geïntegreerde zij-bescherming zijn voordelen van de S-line.

Cybex Autostoel Solution S2-i Fix

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 – 7:26 pm

Welke Cybex autostoelen kunnen draaien?

De Cybex Cloud T in combinatie met de Base T is een 180 graden draaibaar baby autostoeltje. De Cybex SironaG1 en de Cybex SironaZ1 hebben een geïntrigeerde 360 graden base.

Pas de Cybex i-Size autostoel in mijn auto? 

Wil jij zeker weten of de Cybex i-Size autostoel in jullie auto past? Bekijk dan hier de Cybex Car Compatibility Tool voor auto’s zonder i-Size-zitplekken. Auto’s met i-Size autostoelen zitten niet in deze tool.

Waar te koop?

amazon.nl (€213,33)
lidl.nl (€215,48)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 - 6:39 pm

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 - 12:22 am

Waar te koop?

babypark.nl (€499,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 23, 2024 - 7:23 pm

Beste geteste autostoel met Isofix. Gordel bevestiging is ook mogelijk.

Plaats een reactie