fbpx

Cybex Pallas G i Size Review

Cybex Pallas G Review
Cybex Pallas G i Size Review
Veilige meegroeistoel met veiligheidskussen 
De Cybex Pallas G is een veilige voorwaartse autostoel met een lange gebruiksduur vanaf 15 maanden tot 10 jaar. Het bijzondere aan deze stoel is het veiligheidskussentje die je gebruikt in plaats van een 5 punts harnasje. Dit kan in het begin even wennen zijn, maar kindjes wurmen zich er niet uit en het is ook nog eens heel veilig. 

De stoel is van alle gemakken voorzien zoals 3 slaapstanden, ventilerende bekleding en makkelijke verstelbare hoofdsteun. Deze hoofdsteun helpt voorkomen dat het hoofdje van je kind niet naar voren kantelt. 

De stoel is wel breed en neemt veel ruimte in op de achterbank. Het installeren met ISOFIX en top-tether vergt even de aandacht, maar de gebruikshandleiding en installatie video helpen goed. 

De Cybex Pallas G Fix is een heel veilig. De stoel ontvangt keer op keer het predicaat ‘best getest’ van de Consumentenbond. Ook bij de ADAC / ANWB ontvangt de stoel een zeer goede score.

Je kunt de bekleding eventueel wassen, maar onze ervaring is dat de bekleding er niet beter van wordt. Een hoes zou uitkomst bieden.

De stoel heeft voor de kwaliteit en lange gebruiksduur die het biedt een goede prijsstelling. Je kunt voor meer design en betere ventilatie voor het plusmodel kiezen.
beste autostoel groep 2/3

Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje

Best getest ADAC / ANWB

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl (€209,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 1:04 am
Gebruiksgemak
7.5
Design
8
Comfort
8
Veligheid
7.9
Prijs
8.5
Beoordeling van gebruikers:0 Stemmen
0
Pluspunten:
Jarenlang gebruiksplezier
Instelbare hoofdsteun helpt voorkomen dat hoofdje kantelt tijdens slapen
Vangkussentje voor extra veiligheid
Scoort goed op veiligheid ANWB / ADAC
Goede prijs / kwaliteit 
Wasbare bekleding
Minpunten:
Vangkussentje kan even wennen zijn
Stoel is vrij breed
Stoel is niet draaibaar
Monteren vraagt even de aandacht
8
Review Score

Externe reviews: 

Pink or Blue: 5/ 5 op basis van 379 stem 
Amazon: 4,6 /5 op basis van 111 stemmen

Cybex Pallas G eigenschappen:

  • Geschikt voor kinderen vanaf vanaf 15 maanden tot 12 jaar (76 -150 cm, 9 tot 36 kg)
  • i-Size R129 goedgekeurd 
  • Voorwaarste installatie 
  • Alleen ISOFIX en top-tether  
  • 3 slaapstanden 
  • Vangtafeltje 
  • Gewicht: 8,9 kg 
  • Groeit in hoogte met je kindje mee 
  • Lengte/ Diepte : 41 cm, Breedte: 60 cm, Hoogte: 59-81 cm
cybex Pallas G extra veilig
Helpt voorkomen dat het hoofdje naar voren kantelt

Comfort van de stoel 

Vangkussentje | Slaapstand | Verstelbare hoofdsteun |ademende bekleding 

Je installeert je kindje in de Cybex Pallas G met een veiligheidskussentje. Voordeel van dit kussentje is dat je kindje zich er niet uit kunt wurmen. Iets wat weleens gebeurt. Je hebt geen last van gedraaide riempjes. Het vangkussentje is eenvoudig los en vast te klikken en heeft zijn eigen gordeltje. Voor sommige kindjes is het wel even wennen met een vangkussentje in de autostoel. 

De stoel heeft 3 slaapposities zodat je kindje onderweg nog even zijn ogen dicht kan doen. Deze slaapstand is makkelijk in te stellen met 1 hand.  Bijzonder is de verstelbare hoofdsteun. Deze helpt voorkomen dat het hoofd van je kindje naar voren kantelt tijdens het slapen. Dit zorgt weer voor extra veiligheid en comfort. 

De Cybex Pallas G heeft ventilerende bekleding zodat het op warme dagen wat droger blijft in de stoel.

Cybex Pallas G meegroei stoel

Gebruiksgemak van de Pallas G 

Installatie met top-tether | wasbare bekleding | vrij breed | lange gebruiksduur 

De installatie van de autostoel in de auto vergt even aandacht en tijd. Gelukkig is de handleiding duidelijk en je kunt ook installatie video’s bekijken wat goed kan helpen. Naast dat de autostoel wordt geïnstalleerd met ISOFIX wordt ook de top-tether gebruikt voor stabiliteit. Check daarom even goed of jullie auto is uitgerust met verankeringspunten.  

De bekleding van de stoel is eventueel te verwijderen en kan gewassen worden. Het erom heen doen is een behoorlijke klus. Een hoes biedt uitkomst. 

Grote voordeel van deze autostoel is natuurlijk de lange gebruiksduur. De stoel groei mee met je kindje tot wel 10 jaar. Het veiligheidskussentje mag als je kindje 100 cm lang is, opgeborgen worden. Hierna gebruik je de veiligheidsgordel van de auto om je kind vast te zetten.

De autostoel is wel breed waardoor bijvoorbeeld een 3e autostoeltje op de achterbank niet past. 

Scoort zeer goed in veiligheidstesten ANWB, ADAC en Consumentenbond

ADAC test
Score: Goed
ANWB test
Score: 4 sterren van de 5
Cunsumentenbond
Score: betaalde dienst

Veiligheid Cybex Pallas G

De Cybex Pallas G is uitgebreid getest in de strenge autostoeltjes tests van de ANWB, Consumentenbond en de ADAC. De autostoel kwam uit alle drie de tests als veilig naar voren. 

De autostoel uit groep 1/2/3 biedt goede bescherming bij zijwaartse botsingen en gemiddelde bescherming bij een frontale botsing.Het autostoeltje staat stabiel in de auto. De gordelverloop is goed waardoor je kindje goed op zijn of haar plek gehouden wordt. 

Een geavanceerd vangtafeltje zorgt voor nog meer veiligheid door het risico op nekletsel met 40% te verlagen volgens Cybex.

Prijzen en modellen:

De stoel heeft een lange gebruiksduur tot wel 10 jaar. De prijs die je hiervoor betaalt is in vergelijking met een autostoel uit groep 1 niet hoog. De kwaliteit van de Pallas G is goed waardoor dit hele goede koop is. 

De Cybex Pallas G heeft ook een Plus uitvoering. Het verschil is dat het plus model speciale gaas-inzetten heeft voor nog meer zitcomfort en ventilatie. Voor lange warme autoritten heel aangenaam. Het plus model heeft ook mooie kleuren zoals Beach Blue en Lava Grey. De plus is wel iets prijziger.

beste autostoel groep 2/3

Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje

Best getest ADAC / ANWB

Waar te koop?

bol.com
amazon.nl (€209,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 1:04 am

Plaats een reactie