fbpx

Cybex Sirona Gi Expert Review

De Cybex Sirona Gi autostoel is in 2023 uitgebracht en behoort tot de Cybex Gold collectie. Deze Cybex Sirona Gi heeft een fijne prijs / kwaliteitsverhouding en dat maakt de stoel populair onder ouders. Vooral de geïntrigeerde 360 graden base maakt de stoel comfortabel bij het in en uitstappen. In deze expert review benoemen we de eigenschappen en de plus- en minpunten van de Cybex Sirona Gi. Ook bespreken we de uitkomst van de veiligheidstesten en benoemen we de verschillende modellen.

Onze bevindingen over de Cybex Sirona Gi 

De Cybex Sirona Gi is een veilige en comfortabele autostoel uit de Gold Collection waar je tot 4 jaar veel plezier van hebt. Je kan de autostoel al vanaf de geboorte gebruiken maar je dient dan wel de aparte babyinleg aan te schaffen. Vanaf 60 cm is de autostoel zonder inleg te gebruiken. 

De Cybex Sirona Gi heeft 5 ligstanden waarmee jouw kindje heerlijk kan wegdommelen tijdens het autorijden en weer uitgerust wakker wordt. 

De gordels van het tuigje kunnen aan de zijkant van het autostoeltje worden vastgemaakt, zodat je je kindje makkelijker in het stoeltje kunt zetten voor de volgende autorit. Je kindje heeft een fijne zit- en lighouding, maar de ondersteuning van de benen is iets minder goed. Af en toe de benen strekken tijdens lange ritten wordt sowieso altijd aanbevolen. 

Het allerfijnste van stoel is de 360 graden functie. Het draaien gaat eenvoudig en maakt het heel makkelijk je zwaarder wordende kindje in en uit de auto te tillen. Hoewel de bekleding gewassen kan worden, is het eraf halen en het opnieuw erom heen doen een behoorlijk klus. Een hoes biedt uitkomst. 

Het is een zeer veilige autostoel die goed uit de veiligheidstesten van de ANWB en de ADAC komt. Het uitzicht naar buiten is minder goed in achterwaartse positie. Je kunt wellicht een leuke spiegel ophangen. 

Het autostoeltje neemt weinig ruimte in beslag, maar geeft wel voldoende ruimte aan het kindje in de stoel. Ook prima geschikt voor de wat kleinere auto’s. 

Kortom, de Sirona Gi is een fijne en veilige draaibare autostoel waar je veel plezier aan zult hebben tot ongeveer 4 jaar.

Expert Score Cybex Sirona Gi: 

4,8 / 5

Externe reviews: 

bol: 5/5 sterren op basis van 1 stemmen 
Amazon: 4,9/5 sterren op basis van 40 stemmen

Voordelen en nadelen:

Cybex Sirona Gi modellen en prijzen:

De Cybex Sirona is ook verkrijgbaar in een Plus uitvoering. De plus-versie beschikt over gaasinzetten en een 3D-netstructuur. Dit zorgt voor een nog betere luchtcirculatie en comfort. De Plus lijn heeft ook mooie kleuren. De stoel is wel prijziger.

Let op! Ben je al in het bezit van de Cybex Sirona G base? Dan schaf je niet de Sirona Gi aan, maar de Sirona G aan.  

Cybex Sirona Gi I-Size Plus

Cybex Sirona Gi I-Size Plus

De plus-versie beschikt over gaasinzetten en een 3D-netstructuur. Dit zorgt voor een nog betere luchtcirculatie en comfort. De Plus lijn heeft ook mooie kleuren.

Waar te koop?

pinkorblue.nl (€365,01)
amazon.nl (€365,01)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:38 am

Over de Cybex Sirona Gi

Draaibaar | 0- 4 jaar | blijft in de auto

De Cybex autostoel is 360 graden draaibaar en naast dat je de autostoel naar je toe kan draaien, hoef je de autostoel maar 1 keer te installeren. De Sirona Gi i-Size is ontworpen voor comfortabel achterwaarts gericht reizen tot je kind 20 kg weegt. Dit is ongeveer 4 jaar. Omdat achterwaarts vervoeren het meest veilige is, raden we je aan dit zolang mogelijk te doen. Is je kindje toe aan voorwaarts reizen? Dan kun je vanaf 15 maanden de stoel in de voorwaartse positie draaien. Let wel op dat de Sirona Gi geen draagbaar babyautostoeltje is. De baby haal je uit de autostoel om te dragen of om over te leggen in de kinderwagen.  

Cybex Solution Gi Review

Slapen in de autostoel 

5 ligstanden | 12 verschillende hoogtes | 

De Cybex Sirona Gi kan eenvoudig worden aangepast in hoogte naarmate je kindje groeit. Dit kan met behulp van een knop aan de achterkant van de hoofdsteun waar je keuze hebt uit 12 verschillende standen. Er zijn ook vijf ligposities waaruit je kunt kiezen met een ligmechanisme dat soepel te bedienen is. Vooral in achterwaartse positie biedt deze stoel een goede slaappositie. 

Installatie met ISOFIX en steunpoot 

groen en rode indicatoren | handleiding 

Het installeren van de Cybex Sirona Gi i-Size is eenvoudig. Er zijn visuele instructies op de zijkant van de stoel geplakt, zodat je ze altijd bij de hand hebt. Er zit ook een meer gedetailleerde gebruikershandleiding in de doos.

Fijn is dat de Sirona Gi i-Size handige groene en rode installatie-indicatoren heeft, zowel op de base als op de steunpoot. Dit verkleint de kans op fouten, zelfs als je haast hebt. Het biedt de zekerheid dat het autostoeltje correct is geïnstalleerd. 

Om het autostoeltje te installeren, sluit je de geïntegreerde base aan op de ISOFIX-punten van de auto voordat je de laadpoot op de juiste hoogte uitschuift. De indicatoren worden dan groen als beide onderdelen correct zijn geïnstalleerd.

Deze autostoel is een i-Size autostoel en past op de i-Size plaats in de auto. Bekijk of de stoel ook in jouw auto past op de website van Cybex.

Scoort zeer goed in veiligheidstesten ANWB, ADAC en Consumentenbond

ADAC test
Score: Goed
ANWB test
Score: 4 sterren van de 5
Cunsumentenbond
Score: 7,1

De Sirona Gi is uitgebreid getest in de strenge autostoeltjes tests van de ADAC, ANWB en de Consumentenbond. De Sirona Gi autostoel kwam uit alle drie de tests als zeer veilig naar voren. Met de Cybex Sirona Gi-size heeft je kindje een laag risico op letsel bij zowel een frontale botsing als een zijdelingse botsing. 

Meer lezen over de testresultaten? Klik op de logo’s.

Belangrijkste eigenschappen Cybex Sirona Gi: 

  • Leeftijdscategorie: Vanaf de geboorte met een verkleiner (niet meegeleverd) voor pasgeborenen; anders van 3 maanden tot 4 jaar (of 20 kg); 61 tot 105 cm 
  • Goed uit de veiligheidstesten ADAC, ANWB en Consumentenbond
  • De stoel weegt 13 kg 
  • ISOFIX – onderstel is inbegrepen 
  • Installatie met ISOFIX en steunpoot 
  • 360° draaibaar
  • 3 jaar garantie 
Picture of Lisette, Expert Autostoelen

Lisette, Expert Autostoelen

Hi, Welkom op mijn website! Ik ben Lisette en heb deze website in 2014 opgericht met als doel andere ouders te helpen bij het aanschaffen van een goede en veilige autostoel. Ik vind het belangrijk eerlijk en duidelijk advies te geven die toegankelijk is voor iedereen. Hierbij volg ik de ANWB, de ADAC en andere consumenten organisaties op de voet. Ook het lezen van autostoel reviews op verschillende websites helpt mij met samenstellen van de top 10 lijsten autostoelen en expert reviews.
De plus-versie beschikt over gaasinzetten en een 3D-netstructuur. Dit zorgt voor een nog betere luchtcirculatie en comfort. De Plus lijn heeft ook mooie kleuren.

Plaats een reactie