fbpx

Cybex Solution T i-Fix Review, testscore veiligheid en modellen

De Cybex Solution T i-Fix is een nieuwe en elegante meegroei autostoel uit groep 2/3. De stoel is winnaar van de ADAC-test groep 2/3 in oktober 2023. Voor welke leeftijd is de Cybex Solution T i-Fix geschikt? Past de stoel in iedere auto? Wat is het verschil tussen de T-Fix en T-Fix Plus? Dit en nog veel meer vragen beantwoorden we in dit artikel over de Cybex Solution T-Fix Review.  

Tot welke Cybex groep behoort de Cybex Solution T i-Fix

De Cybex autostoelen zijn verdeeld in 2 categorieën; Gold en Platinum. Voorheen had je ook nog de Silver categorie, maar deze categorie bestaat sinds kort niet meer. Wel kun je nog steeds Cybex autostoelen uit deze groep kopen. 

Alle stoelen zijn veilig maar met Platinum biedt Cybex de meest comfortabele en functionele autostoelen aan. De Cybex Solution T-Fix autistoel behoort tot het platinum assortiment van Cybex en biedt superieure bescherming en luxueus comfort vanaf de 3 jaar tot aan de tienerjaren.  

Voor welke leeftijd is de Cybex Solution T i-Fix geschikt? 

De Cybex Solution T-Fix is geschikt vanaf 100 cm tot 150 cm. Dit is ongeveer vanaf 3 jaar – 12 jaar. Is je kindje nog geen 100 cm? Wacht dan nog even met overstappen. Er is echter geen haast om je kindje uit het peuterzitje te halen als het nog gewoon past en comfortabel zit. Peuterzitjes hebben ook een 5-puntsgordel die meer steun biedt aan kleinere kinderen dan de veiligheidsgordel waarmee de Cybex Solution T-Fix wordt vastgezet. 

Je gebruikt de Cybex Solution T i-Fix Plus Autostoel 9 jaar lang, dus groeit de stoel ook met je kindje mee. Verstel de autostoel in hoogte én breedte. Zo zit je kindje op elke leeftijd comfortabel en veilig in de stoel.

Cybex Soltuin T-Fix review

Groeit 9 jaar mee met je kindje

Jouw kind is nog druk aan het groeien. Met een in hoogte verstelbare hoofdsteun en automatische aanpassingen in de breedte past de Solution T i-Fix altijd perfect.

Cybex Solution T i-Fix testscore ADAC / ANWB

ADAC Cybex Solution T-fix De Cybex Solution T-Fix is zeker veilig. De autostoel is namelijk winnaar van de ADAC-test groep 2/3 in oktober 2023. De stoel heeft een 2 ontvangen dat goed is (hoe lager de score, hoe beter). ADAC is een erkende strenge autostoel tester in Europa en werkt o.a. samen met de ANWB. Kort de uitkomst van de test: 

Veiligheid 
De Cybex Solution T i-Fix autostoel heeft een laag risico op letsel bij een zijdelingse botsing door het het geavanceerd Linear Side-impact Protection-systeem (LSP). De stoel blijft stabiel in het voertuig staan. Het autostoeltje wordt ook geprezen vanwege de goede gordelgeleiding (dus geen snijdende bandjes of beknellingen). Er is vastgesteld dat er over het geheel genomen een gemiddeld risico op letsel bestond.

De autostoel heeft een uniek verstelbare hoofdsteun dat geen ander merk autostoel heeft! Deze hoofdsteun voorkomt dat het hoofd van je kindje naar voren valt tijdens het slapen. Deze hoofdsteun zorgt er ook voor dat het hoofdje bij een zijdelingse botsing in een beschermde positie blijft.

Dus bij een botsing van opzij is de kans groter dat het hoofdje van je kind zich in een beschermde positie bevindt – zeven keer veiliger dan wanneer het uit de veiligheidszone van het zitje zou vallen*. Er zijn drie standen beschikbaar voor de juiste mate van comfort, of je kind nu wakker is of slaapt.

Cybex Solution T-Fix en Plus
De gepatenteerde verstelbare hoofdsteun kantelt het hoofdje van het kind iets naar achteren en helpt zo te voorkomen dat het tijdens het slapen naar voren valt. 

Gebruikgemak 
ADAC vindt dat dat de stoel zeer eenvoudig te installeren is, met eenvoudige bedieningsinstructies en waarschuwingen. Dit is ideaal voor ouders die zich zorgen maken of de stoel wel of niet juist is geïnstalleerd. Je reist met een gerust hart. 

De enige opmerking is het grotere gewicht van de stoel.  Het installeren zou hierdoor wat zwaarder kunnen worden voor de ouders. 

Ergonomie 
ADAC prijst de beensteun op de stoel, evenals de zachte vulling van de stoel, maar vindt de vulling wel wat dun. De zitpositie is comfortabel met voldoende ruimte voor het kind om zich op zijn/haar gemak te voelen. De stoel kan in 3 verschillende relax-standen. 

Een kanttekening was wel dat deze de Cybex Solution T-Fix meer ruimte nodig heeft in de auto.

Lees bij de ANWB de gehele testuitslag of op de ADAC.de

Kun je de bekleding van Cybex Solution T-Fix wassen?

De bekleding is te wassen in de wasmachine, maar het is niet heel eenvoudig om de bekleding eraf te halen en er weer omheen te doen. Een hoes kan uitkomst bieden. 

Wat is het verschil tussen Cybex Solution T-Fix en T-Fix Plus?

De Cybex Solution T i-Fix Plus biedt nog meer comfort door de duurzame tweekleurige bekleding en ventilatie. De zitting heeft een bijzondere zachte textuur en bestaat uit duurzame materialen. Daarnaast beschikt de Plus-versie over gaasinzetten en een 3D-netstructuur. Dit zorgt voor een nog betere luchtcirculatie en comfort. De Plus lijn heeft ook mooie kleuren zoals de Peach Pink of de Nautical Blue. Echt een troon voor de prins of prinses. 

Cybex Solution T i-Fix

Waar te koop?

babypark.nl (€219,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:28 pm

Cybex Solution T i-Fix Plus Autostoeltje

Cybex Solution T i-Fix Plus Autostoeltje

Plus model met speciale gaas-inzetten voor nog meer zitcomfort en ventilatie.

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:25 pm

Verschil tussen de Cybex Solution G i-Fix en T i-Fix? 

De Cybex Solution G-Fix behoort tot de Gold categorie en biedt iets minder comfort in bekleding en is breder. Andere verschillen zijn onder andere dat de Cybex Solution T-Fix automatisch in de breedte verstelt en een betere luchtventilatie heeft. De prijs van de Cybex Solution G-Fix ligt lager. 

Hoe installeer je de Cybex Solution T-Fix?

Dankzij de isofix haken installeer je de autostoel snel en veilig in de auto. De indicatoren met kleuren geven aan of het stoeltje juist is bevestigd. Hiermee is de kans op foutieve installatie minimaal. Met de 3-puntsgordel in de auto klik je je kindje vast in de autostoel. Ook als de auto niet beschikt over isofix punten kan je de autostoel veilig gebruiken. In dit geval combineer je de autostoel met de 3-punts autogordel voor een stevige bevestiging. 

Hoe breed en diep is Cybex Solution T-Fix ?

Lengte: 390 mm
Breedte: 505 mm
Hoogte: 625-800 mm
Gewicht: 7.2 kg

afmetingen cybex solution T-fix

Waar is de Cybex Solution T- Fix te koop?

De Cybex Solution T-Fix is te koop bij o.a. Babypark, Prenatal en bol. Bekijk de tabel voor de goedkoopste aanbieder:

Cybex Solution T i-Fix

Waar te koop?

babypark.nl (€219,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:28 pm

Cybex Solution T i-Fix Plus Autostoeltje

Cybex Solution T i-Fix Plus Autostoeltje

Plus model met speciale gaas-inzetten voor nog meer zitcomfort en ventilatie.

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:25 pm

Cybex Solution T i-Fix Plus Autostoeltje – Platinum White

Cybex Solution T i-Fix Plus Autostoeltje – Platinum White

Plus model met speciale gaas-inzetten voor nog meer zitcomfort en ventilatie.

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:25 pm

Video Review Cybex T-Fix

Plaats een reactie