fbpx

Beste draaibare autostoel, bekijk de best geteste en beoordeelde op rij

Een van de meest gestelde vragen over een autostoel is of deze draaibaar is. Kindjes worden snel groter en zwaarder om in en uit de autostoel getild te worden. Een draaibare autostoel biedt hierbij veel gemak. Je hoeft tijdens het tillen geen draai naar binnen te maken dat een hoop rugklachten scheelt. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de draaibare autostoel en benoemen we de beste draaibare autostoel van dit moment. 

Joie I-Spin 360 E

Joie I-Spin 360 E

Beste getest 2024
 • Voorwaarts en achterwaarts
 • Vanaf 4 mnd – 4 jaar
 • 360 graden draaibaar
 • Extra Side Protection raamkant

Waar te koop?

pinkorblue.nl (€279,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 6:41 pm

Voor- en nadelen van een draaibaar autostoeltje

Een voordeel van een draaibare autostoel is dat de meeste stoelen 360 graden kunnen draaien. Dit betekent dat de autostoel zowel in de achterwaartse als voorwaartse positie gedraaid kan worden. Je hoeft de stoel niet helemaal opnieuw te installeren als je de autostoel in de voorwaartste positie wilt zetten. Je kunt de stoel ook naar je toe draaien bij het installeren van je kindje. Het maakt niet uit aan welke kant je de autostoel in de auto installeert. De stoel kan helemaal rond draaien. Je tilt makkelijk je kindje in de autostoel omdat deze naar je toe gedraaid staat. 

Draaibare autostoelen zijn vaak ook wat groter dan niet draaibare autostoelen. Als je 3 autostoeltjes naast elkaar wilt plaatsen is een draaibare autostoel vaak te groot. Daarnaast zijn de meeste draaibare autostoelen alleen met ISOFIX te bevestigen. Gordelbevesting is met de nieuwe i-Size wet niet meer mogelijk. 

Voordelen: 

Nadelen: 

Waar let je op bij het aanschaffen van de beste draaibare autostoel? 

 • De leeftijd en lengte van je kindje 
 • De bevestiging van de draaibare autostoel 
 • De veiligheid, gebruiksgemak en comfort 
 • De prijs van de draaibare autostoel 

Voor wie is een draaibaar autostoeltje geschikt? 

Leetijd en lengte draaibare autostoel 

Draaibare autostoelen zijn het meest geschikt voor kinderen tussen 0 tot 4 jaar en tussen 0 en 105 cm lang zijn. Perfect voor als je dreumes de Maxi Cosi is ontgroeid. Deze groep autostoelen komt in veiligheidstesten als beste naar voren. De autostoelen scoren zeer goed op veiligheid, maar ook op gebruiksgemak en comfort. Te denken valt aan fijne ligstanden, goed ventilerende bekleding en ergonomische zithouding. Deze autostoelen kun je alleen niet dragen. Wil je graag een draagbare draaibare autostoel voor je baby? Dan kom je uit op een baby autostoel

Draaibare meegroei autostoelen voor 0 – 12 jaar en van 0 tot 135 cm scoren iets minder goed in veiligheidstesten. Ze zijn zwaarder en groter en minder gebruiksvriendelijk. Wel zijn deze autostoelen handig met meer kinderen in het gezin met verschillende leeftijden. Broertjes en zusjes kunnen zo makkelijker wisselen van plek. Daarnaast gaan deze doorgroei autostoelen erg lang mee wat scheelt in de kosten.

beste draaibare autostoel
Eenvoudig je kindje in en uit de autostoel tillen

Hoe wordt de draaibare autostoel bevestigd?

De meeste draaibare autostoeltjes worden vastgezet met Isofix met als 3e verankeringspunt een steunpoot. Als een draaibare autostoel een steunpoot heeft is de stoel altijd draaibaar. De steunpoot zorgt namelijk voor de stevigheid en daarmee is het zitje vrij om te draaien.

Er bestaan ook 360 autostoeltjes die vastgezet worden met een top-tether. Als een draaibare autostoel een top-tether heeft, is deze in achterwaartse positie (40-105 cm) vaak niet te draaien zonder de top-tether los te maken. Gelukkig komen er steeds meer autostoelen waarbij de top-tether gemonteerd is op het anti-rotatieframe waardoor deze niet het draaien van het stoeltje hindert.

Gordelbevestiging 

Helaas zijn er weinig draaibare autostoelen met gordelbevestiging verkrijgbaar. De enige goede draaibare autostoel met gordelbevestiging en top-tether is de Maxi Cosi Axiss. Deze draait echter maar 90 graden, maar maakt het wel handig met in en uitstappen.

bevestiging beste draaibare autostoel

De veiligheid, gebruiksgemak en comfort van de draaibare autostoel

Bij het aanschaffen van de beste draaibare autostoel is veiligheid het meest belangrijk. Naast dat de autostoel het i-Size keurmerk heeft, is het ook geruststellend als de draaibare autostoel goed scoort in veiligheidstesten. Bijna elke autostoel in onderstaande deze lijst is daarom getest door de ADAC / ANWB. De ADAC is een toonaangevende tester van autostoelen in Europa, die in de hele sector wordt erkend vanwege zijn strenge veiligheidsnormen. Bij de test wordt ook gekeken naar gebruiksgemak en comfort. 

Verder kijken we ook naar de prijs van een autostoel en hoe deze in verhouding staat tot de kwaliteit van de stoel. Goedkoop is vaak duurkoop is onze ervaring bij draaibare autostoelen. Last but not least lezen we ook de beoordelingen van gebruikers op fora en webshops omdat deze ervaring heel waardevol is.

We benoemen eerst de 5 beste vaste autostoelen in de leeftijd van 0-4 jaar. Hierna bespreken we de 2 beste draaibare meegroei autostoelen van 0-12 jaar.

Top 5 beste draaibare autostoel van 0 tot 4 jaar:

Autostoel:Review Score*
1. JOIE I-SPIN 360
Review Score: 8,1
Best getest 2024
Zeer veilig
2. MAXI COSI MICA ECO
Review Score: 8
Populair en duurzaam
3. CYBEX SIRONA Gi
Review Score: 7,9
Beste prijs / kwaliteit
4. MAXI COSI AXISSFIX Review Score: 7,7
Goede beoordelingen
Compact door Top-Tether
5. KIDSRIVER SILAS
Review Score: 7,3
Soepele draai
Goede prijs

Beste draaibare autostoel van 0 tot 12 jaar:

Groep 0/1/2/3:Review Score*
1. JOIE i-SPIN XL
Review Score: 7,1
Best getest 0/1/2/3
2. BEBECONFORT
EVOLVEFIX PLUS

Review Score: 6,9
PRIJSTIP

Beste draaibare autostoel van 0 tot 4 jaar

Het draaibare autostoeltje uit deze groep is een autostoel die vast in de auto blijft zitten. Geschikt voor baby’s, peuters en kleuters. Voordeel van deze groep autostoelen is de lange gebruiksduur en het comfort. Je kunt er ruim 4 jaar of langer je kindje veilig in vervoeren. Een ander voordeel van deze vaste draaibare autostoel is dat de base er in de meeste gevallen aan vast zit en je geen aparte isofixbase hoeft aan te schaffen. 

1. Joie I-Spin 360 E of R

Pluspunten: 

Minpunt:

Joie I-Spin 360 E

Joie I-Spin 360 E

Beste getest 2024
 • Voorwaarts en achterwaarts
 • Vanaf 4 mnd – 4 jaar
 • 360 graden draaibaar
 • Extra Side Protection raamkant

Waar te koop?

pinkorblue.nl (€279,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 6:41 pm

De beste draaibare autostoel is de Joie I-Spin 360 E. Hiermee kun je je kindje op een veilige en comfortabele manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel wordt geleverd met extra zijwaarts bescherming. Deze Side protection klik je erop bij instantie. De stoel heeft door de  Consumentenbond in 2024 het predicaat ‘beste koop’ ontvangen. Ook internationaal heeft deze autostoel allerlei prijzen gewonnen. 

Review Score
0

De autostoel is 360 graden draaibaar. Je kunt de stoel naar je toe draaien met in- en uitstappen. Voorkomt rugklachten en gaat een stuk eenvoudiger.

De stoel is tot 105 cm (4 jaar) achterwaarts te gebruiken. Eventueel met 15 maanden voorwaarts te draaien. 

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie.

De stoel is vrij zwaar en groot en dat maakt het tillen naar de auto lastig, zeker als je trappen moet lopen. Het is dus geen stoel die je eenvoudig overzet naar een andere auto. Je kunt de stoel meteen uit de verpakking installeren zonder iets in elkaar te hoeven zetten. De Joie i-Spin is eenvoudig te installeren, maar vraagt wel wat handigheid en kracht omdat de stoel groot is. 

2 modellen:
Je kunt kiezen uit 2 verschillende modellen. Joie i-Spin E is geschikt vanaf ongeveer 3 maanden tot 4 jaar. De Joie i-Spin 360 R is al vanaf de geboorte te gebruiken door de aanwezige baby inleg. 

Lees in onze review de belangrijkste verschillen tussen alle i-Spin 360 modellen. 

Beoordelingen van andere ouders op PinkorBlue

Fijne autostoel. Nu een week in gebruik voor onze zoon van 11 maanden. Werkt makkelijk. De gordel draait wel makkelijk. Dat is af en toe wat onhandig. Maar verder geen op of aanmerkingen. Deze stoel gekozen na onderzoek van de Consumentenbond.

Mooie kwaliteit stoeltje, voor een goede prijs in vergelijking met andere merken! Makkelijk in gebruik en makkelijk te installeren alleen is het een zwaar stoeltje dus omwisselen naar een andere auto zul je niet snel doen!

2. Maxi Cosi Mica Eco Pro draaibare autostoel

Pluspunten: 

Minpunten: 

Maxi-Cosi Mica Eco Pro i-Size

Maxi-Cosi Mica Eco Pro i-Size

 • 100% gerecyclede stoffen stoffen 
 • Vanaf 0 mnd
 • Verbeterde ligpositie
 • Betere bescherming opzij

Waar te koop?

bol.com (€319,00)
prenatal.nl (€329,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 6:46 pm

Dit draaibare autostoeltje van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. Gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is  voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Review Score
0

De stoel is tot 105 cm (4 jaar) achterwaarts te gebruiken. Eventueel met 15 maanden voorwaarts te draaien.

De allernieuwste Mica, de Mica 360 Pro kan naast draaien ook schuiven door de Innovatieve SlideTech®-technologie. 

De Maxi Cosi Mica is makkelijk te installeren, maar is wel aan de zware kant. De stoel is wel iets compacter dan de Joie i-Spin waardoor deze beter past in kleinere auto’s. Het vastgespen verloopt iets stroef, maar het draaien verloopt heel soepel. 

Maxi Cosi Mica heeft afgelopen jaren 4 verschillende Maxi Cosi Mica’s geproduceerd. Omdat deze van elkaar verschillen in duurzaamheid, ligposities, gemak en veiligheid is het goed om even onze uitgebreide review over de Maxi Cosi Mica’s de lezen en de beoordelingen van andere gebruikers.

Lees onze uitgebreide review en vergelijking over de Maxi Cosi Mica hier. 

3. Cybex Sirona Gi i-Size

Pluspunten: 

Minpunten: 

De nieuwste autostoel uit de Cybex Gold lijn is de comfortabele Sirona Gi i-Size. Deze autostoel, die achterwaarts gericht is voor veiliger reizen, beschikt ook over geïntegreerde Linear Side-impact Protection voor bescherming vanuit alle richtingen. De stoel is eventueel ook voorwaarts te installeren vanaf 15 maanden, maar dit wordt niet geadviseerd! De Sirona Gi i-Size is echt ontworpen voor comfortabel achterwaarts gericht reizen tot je kind 20 kg weegt of 105 cm is. Dit is ongeveer 4 jaar. 

Review Score
0

De luchtventilatie rondom het stoeltje houdt de rit koel in de zomer omdat de warmte wordt afgevoerd. De stoel heeft 5 comfortabele ligposities in beide richtingen, zowel voor kleine pasgeborenen als voor vierjarigen. Bij het verstellen van de hoofdsteun past het harnas zich ook automatisch aan. 

De autostoel heeft een geïntegreerde base met steunpoot. Hierdoor installeer je de autostoel nog veiliger in de auto. Visuele indicatoren geven aan of de base goed geïnstalleerd is. Bovendien maak je gebruik van het praktische draaimechanisme. Zo stapt je kindje soepel in en uit de auto. De stoel is niet zo groot en breed waardoor hij in de meeste auto’s past. 

Wil je de stoel vanaf de geboorte gebruiken? Dan adviseren wij de verkleiner erbij. Het inlegstuk is geschikt voor baby’s van 40 tot 60 centimeter. Met het inlegstuk zitten pasgeboren baby’s veilig en ergonomisch in de autostoel. Je dient deze nog wel apart aan te schaffen. 

Plus uitvoering

Er is ook een Plus uitvoering verkrijgbaar. Het verschil is dat de Plus-versie van de Cybex Sirona Gi i-Size Autostoel bestaat uit duurzame bekleding en ventilatie. De stof is duurzaam, slijtvast maar voelt toch zacht aan. De luchtige vulling en 3D mesh inzetstukken in het zitgedeelte zorgen voor extra ademend vermogen en verminderen zweten. Deze uitvoering is wel iets prijziger. 

Lees onze uitgebreide expert review over De Cybex Sirona Gi hier. 

Beoordelingen Cybex Sirona G op Amazon.nl en bol

Stoel van hoge kwaliteit, eenvoudig te installeren in elk voertuig, zelfs in de kleintjes (Citroën C3) Ik heb andere geprobeerd en ze voldeden niet aan de verwachtingen, het beste voor mijn dochter.

Cybex is de onbetwiste leider op het gebied van kwaliteit en veiligheid, na verschillende onderzoeken heb ik gekozen voor deze stoel die naar mijn mening momenteel de top is.
De installatie is heel eenvoudig en de rotatie is erg handig voor de op/neergaande bewerkingen van de kleine gast.
Mijn kind heeft altijd moeite gehad om in de auto te blijven… met deze stoel stopte ze met huilen en valt meteen in slaap, nu naar de auto gaan is geen nachtmerrie meer

4. Maxi Cosi Axiss iSize

Pluspunten: 

Nadelen

Maxi Cosi AxissFix

Waar te koop?

bol.com (€209,00)
amazon.nl (€209,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 7:07 pm

Eén van de bekendste draaibare autostoeltjes is de Maxi Cosi Axiss. Deze stoel is al jaren favoriet bij veel ouders. 

Deze autostoel heeft GEEN steunpoot, maar een Top Tether. Deze Top Tether moet je verbinden met het ankerpunt in je auto. De Top -Tether zorgt voor een veilige en stabiele installatie. Het autostoeltje kan door deze bevestiging niet naar voren kiepen tijdens een ongeval. Lees hier meer een Top Tether bij een autostoel.  

Review Score
0

Deze autostoel is 360 graden draaibaar als je kiest voor het i-Size model. Het Axiss autostoeltje kan zowel naar links als naar rechts draaien, zodat het niet uitmaakt aan welke kant van de achterbank je je kindje plaatst. De top-tether is bevestigd op het frame waardoor de stoel niet gehinderd wordt bij het draaien. 

De stoel scoort voldoende op veiligheid bij de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-85 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen. 

De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt 2 verschillende zitjes aan voor kinderen van 0 maanden tot 4 jaar. In onze volledige review lichten we de verschillen uitgebreid toe en lees je beoordelingen van andere gebruikers.

In het kort de verschillen hieronder: 

 1. Maxi Cosi Axiss: De Maxi Cosi Axiss zet je vast met alleen een autogordel en draai je tot 90 graden. Te gebruiken vanaf 9 maanden. Wij hebben de Axiss Maxi-Cosi uitgebreid getest. Dit model is niet i-size proof en niet meer verkrijgbaar. 
 2. De Maxi-Cosi AxissFix iSize: De Maxi Cosi AxissFix draait 360 graden en zet je vast met Isofix. Geschikt vanaf 3 maanden en i-Size proof. 

Wat is het verschil tussen de Maxi-Cosi AxissFix en de eerdere genoemde Maxi Cosi Mica?

De Mica heeft een langere mogelijkheid voor achterwaarts vervoeren (105 cm) in tegenstelling tot de AxissFix (87 cm). De stoel kan platter in de ligstand wat beter is voor het ruggetje. Ook is de installatie verschillend. 

Voor beide stoelen geldt een ISOFIX installatie maar als 3e bevestigingspunt voor de Mica heb je de steunpoot en voor de AxissFix Plus gebruik je een top tether. Ook is de Mica voorzien van de G-cell technology. G-Cell-technologie voor autostoeltjes beschermt je kind bij een botsing. Het is flexibel en sterk materiaal dat ontworpen is om de krachten van een botsing weg te geleiden van het lichaam van je kind om letsel te verminderen.

5. KidsRiver Silas

Pluspunten:

Nadelen: 

Kidsriver Silas i-Size Autostoeltje Zwart

Waar te koop?

bol.com (€241,99)
babypark.nl (€239,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 6:10 pm

Deze draaibare autostoel van KidsRiver viel ons op door de goede beoordelingen. Reden voor een plek in onze top 5. De makkelijke installatie, de soepele draai en het comfort van deze autostoel maakt het dat ouders zeer positief zijn. 

De autostoel is voorzien van een 5-punts gordel die met je kindje meegroeit en makkelijk te verstellen is. De Kidsriver Silas i-Size Autostoeltje is een veilige autostoel dankzij de stevige kuip en het isofix-systeem.

Review Score
0

De stoel is nog niet getest door de ADAC/ ANWB. Wel voldoet de autostoel aan de strenge i-Size veiligheidsnorm en heeft hiervoor het R129 ontvangen.

De autostoel wordt in de auto gemonteerd door middel van isofixhaken. Deze zijn makkelijk en snel vast te klikken aan de isofixpunten in de auto. Door de kleuren-indicators is het goed  te zien of de autostoel op de juiste manier is geïnstalleerd. Daarnaast zorgt de steunpoot voor meer stabiliteit en absorbeert de klap bij een botsing. Vanaf de geboorte is het autostoeltje achterwaarts te gebruiken. Zodra je kindje tenminste 76 cm lang en 15 maanden oud is, kan het autostoeltje gedraaid worden en zit je kindje voorwaarts.

Het Kidsriver Silas i-Size autostoeltje is ergonomisch ontworpen. Het zachte verkleinkussen zorgt voor extra comfort en ondersteuning voor de kleinste kindjes. Naarmate je kindje ouder wordt en groeit kunnen de hoofdsteun en de gordels in hoogte worden aangepast. 

Lees onze hele expert review over de autostoel hier.

Beoordelingen op bol en Babypark:

Perfect voor wat we zochten!

Wij waren opzoek naar een vervolgstoel na de Maxi-Cosi, die draaibaar is en riempjes had (en geen stootkussen). We zijn mega tevreden. De stoel draait enorm soepel en onze dochter zit er heerlijk in. De ‘ligstand’ had ik nog wel wat platter verwacht (het is nu meer relaxt zitten), maar is prima. Topstoel die het geld meer dan waard is!

Beste draaibare autostoel groep 0 -12 jaar 

Deze groep autostoelen is vanaf de geboorte te gebruiken tot een leeftijd van ongeveer 12 jaar. Draaibare autostoelen in deze groep zijn een stuk zwaarder en groter en minder praktisch. Ze moeten immers grotere kinderen ondersteunen. Voordeel van deze draaibare meegroei autostoel is dat ze voor een lange periode meegaan. Je hoeft geen opvolgend autostoeltje meer aan te schaffen. 

We benoemen de 2 beste draaibare meegroei autostoelen hieronder. Benieuwd naar de top 8? Bekijk dan alle beste draaibare autostoelen uit groep 0/1/2/3 hier. 

1. Joie i-Spin XL 

Voordelen:

Nadelen: 

Joie i-Spin XL™ Eclipse

Joie i-Spin XL™ Eclipse

 • Vanaf 0 tot 12 jaar
 • Voorwaarts en achterwaarts
 • 360 graden draaibaar

Waar te koop?

bol.com (€499,95)
babypark.nl (€399,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 6:21 pm

Het Joie I-Spin XL Autostoeltje is één van de veiligste autostoelen voor 0 tot 12 jaar.  De autostoel kan zowel voor- als achterwaarts op de base worden geklikt, maar de veiligste optie is om je kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren. Met deze stoel kan dit eventueel 4 jaar lang! 

Een groot pluspunt van deze autostoel is de 360 graden base. Je kunt met deze base eenvoudig de autostoel naar je toe draaien bij het in en uit de auto tillen van je kindje. Scheelt een hoop ongemak.

beste draaibare autostoel De AutoAdjust™-zijvleugels zullen automatisch uitklappen wanneer de hoofdsteun in hoogte wordt versteld. De TriProtect™ hoofdsteun bestaat bovendien uit het 3-laagste energieabsorberend IntelliFit geheugenschuim die het hoofdje en de nek van je kindje beschermen. Voor optimale zijwaartse bescherming bij een botsing kun je de Side Impact Protection elementen aan de zijkant van de autostoel bevestigen.

De Joie I-Spin XL Autostoel past in vrijwel iedere auto met Isofix. Het Isofix systeem is uitgerust met kleuren indicatoren waarmee foutieve installatie bijna onmogelijk is.

Vanaf 3 jaar kan de 5-punts harnas ingeruild worden voor de 3-punts autogordel.

Het Joie I-Spin XL Autostoeltje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R129/03. Dat betekent dat je met dit autostoeltje veilig op pad kunt. De stoel is in mei 2024 getest door de ADAC / ANWB en heeft een voldoende ontvangen. De scoorde goed op zijwaartse bescherming en gemiddeld op botsingen frontaal. 

2 Bebeconfort EvolveFix Plus iSize

Voordelen: 

Nadelen: 

Een autostoel die goede beoordelingen ontvangt van ouders is de Bebeconfort EvolveFix Plus i-Size. Deze stoel groeit met je kindje mee en verandert in een zitverhoger. Daardoor is de stoel te gebruiken vanaf de geboorte tot 12 jaar.

De autostoel voldoet aan de nieuwe i-Size veiligheidsnormen. De 360° graden stoel kan in alle richtingen gedraaid worden wat het makkelijk maakt je kindje in- en uit te auto te krijgen. De stoel is zowel in de voorwaartse als in achterwaarts positie te draaien waardoor je de stoel maar eenmaal hoeft te installeren. De Bebeconfort EvolveFix wordt vastgezet door middel van Isofix en een extra steunpoot die voorkomt dat het stoeltje kantelt. Een fijne extra is dat de stoel met kleurcodes aangeeft of de stoel juist is geïnstalleerd.

Opvallend is de lage prijs van deze meegroei stoel. Vaak worden autostoelen in deze prijscategorie niet goed beoordeeld, maar de Bebeconfort wel! Lees de reviews op bol..

Ouders zijn vooral te spreken over de handigheid van de autostoel en het comfort. De autostoel is ook niet heel groot en lomp.

Heb al meerdere stoelen geprobeerd bij mijn zoon en allemaal waren ze slecht, waardoor ik deze die wat duurder is heb aangekocht echt een topding! Jammer dat ik deze niet eerder heb gekocht.

De stoel heeft nog niet getest door de ADAC / ANWB. Wel voldoet de stoel aan de R129 wet en heeft hiervoor het goedkeuringslabel ontvangen.

Je kunt eventueel ook kiezen voor de Bebeconfort EvolveFix. Het verschil met de Bebeconfort EvolveFix Plus versie is dat de deze uitvoering met een Top-Tether wordt vastgezet in plaats van een steunpoot. Je hebt zo iets meer ruimte op de achterbank. Deze Top Tether in de vorm van een riem, gaat over de bovenkant van de stoel van het voertuig en haakt vast aan het Top Tether-punt. Beide uitvoeringen zijn veilig, echter vraagt de installatie met top-tether iets meer aandacht. Als je de draaifunctie wilt gebruiken dien je eerst de top tether los te maken. Is je kindje geïnstalleerd? Dan draai je de stoel terug en zet je de top-tether weer vast. In de praktijk laten gebruikers deze top-tether los, maar dat is absoluut niet veilig. bekijk deze uitvoering hier op bol.

Lees onze hele review over de EvolveFix en de verschillende modellen hier.

 Zijn 360 graden autostoeltjes veilig?

De 360 graden autostoeltjes zijn veilig. De stoeltjes in onze lijst scoren voldoende tot goed in strenge veiligheidstesten. Na het draaien is het belangrijkste punt om ervoor te zorgen dat de stoel volledig in de juiste positie is vergrendeld voordat je vertrekt. 

Zorg er ook voor dat je alleen van achterwaarts naar voorwaarts gericht overstapt als je kindje voldoet aan de leeftijdseisen van het betreffende autozitje of deze overschrijdt. Dit is vanaf 15 maanden en 76 centimeter. 

Hoelang achterwaarts vervoeren met een 360 graden stoel?

In het verleden waren autostoeltjes voor peuters vaak alleen naar voren gericht. Door de introductie van i-Size en hiermee de verplichting om kinderen tot minimaal 15 maanden achterwaarts te vervoeren met isofix, is het aanbod erg veranderd. Zo worden er alleen nog maar draaibare autostoeltjes gemaakt die langer achterwaarts vervoeren.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bij een botsing, vooral frontaal, een naar achteren gericht zitje meer bescherming biedt voor het hoofd, de ruggengraat en de nek van het kindje. Veel ouders willen deze positie graag zo lang mogelijk behouden.

Wij adviseren daarom je kindje zolang mogelijk achterwaarts te vervoeren zolang de stoel het toelaat, maar draai ze naar voren wanneer ze er klaar voor zijn en lang genoeg (en dat is veilig).

Welke autostoelen zijn 360 graden draaibaar?

360 graden base autostoelVoorheen waren alleen vaste autostoeltjes draaibaar in groep 0+ en 1 voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Tegenwoordig bestaan er ook losse baby autostoeltjes in groep 0 die kunnen draaien. De zogenaamde Maxi Cosi 360. Je hebt zowel het voordeel dat het stoeltje op de kinderwagen te klikken is als dat het autostoeltje draaibaar is in de auto.

Heb ik een aparte 360 graden base nodig?

Voor een los draagbare draaibaar baby autostoeltje heb je een aparte 360 graden base nodig. Op deze draaibare base klik je de autostoel. Voor de meeste vaste draaibare autostoelen is de base geïntegreerd in de stoel.

Wat is de ADAC?

De ADAC is een toonaangevende tester van autostoelen in Europa, die in de hele sector wordt erkend vanwege zijn strenge veiligheidsnormen. De ADAC werkt samen met onder andere de ANWB die de uitslag in het Nederlands publiceert. Naast veiligheid wordt ook de gebruiksvriendelijkheid getest, de aanwezigheid van schadelijke stoffen en of je kindje een goede zithouding heeft in de autostoel. ADAC test niet alle autostoelen helaas. Als een stoel niet door ADAC is getest, betekent dit niet dat deze stoel onveilig is om te gebruiken. Let altijd wel of het zitje een goed gekeurd R129 autostoeltje is.

*Berekening reviewscore: 

Onze reviews bestaan uit verschillende onderdelen waarin veiligheid het zwaarst weegt met 50%. Hierna volgt de prijs van de stoel met 20% en de overige onderdelen zoals comfort en design tellen mee voor 10%.

Hieronder een video waarin het verschil tussen draaibare autostoel en een doorgroei autostoel goed duidelijk wordt gemaakt: 

 • 100% gerecyclede stoffen stoffen 
 • Vanaf 0 mnd
 • Verbeterde ligpositie
 • Betere bescherming opzij

Waar te koop?

bol.com (€241,99)
babypark.nl (€239,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 6:10 pm
 • Vanaf 0 tot 12 jaar
 • Voorwaarts en achterwaarts
 • 360 graden draaibaar

Waar te koop?

bol.com (€499,95)
babypark.nl (€399,95)
pinkorblue.nl (€499,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 6:21 pm

Waar te koop?

bol.com (€220,00)
amazon.nl (€220,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 6:16 pm

3 gedachten over “Beste draaibare autostoel, bekijk de best geteste en beoordeelde op rij”

 1. Wij hebben de Maxi Cosi Axiss, en het is een geweldige stoel,… ideaal te draaien naar de deur toe (en bij het verplaatsen simpel om te zetten dat hij de andere kant op draait)
  Bekleding is er volledig af te halen, en kan goed in de was (heb hem al 4 jaar, dus is vaak gewassen,. kleur en stof is nog bijna nieuw)

  Misschien wat zwaar om even over te zetten naar een andere auto, maar als vaste stoel is hij geweldig… Niet over je kind heen hangen om hem vast te zetten, maar gewoon stoeltje draaien, en kind kan goed zitten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie