Draaibare autostoel, bekijk de beste op een rij

draaibare autostoel

Een van de meest gestelde vragen over een autostoel is of deze draaibaar is. Je kindje wordt groter en zwaarder waardoor het niet zo eenvoudig meer is om hem of haar in de autostoel te tillen. Een draaibare autostoel biedt hierbij veel gemak. Je hoeft tijdens het tillen geen draai naar binnen te maken dat rugklachten kan voorkomen of verminderen.

Inhoud:

360 graden draaibaar autostoeltje

Een ander voordeel van een draaibare stoel is dat de meeste stoelen 360 graden kunnen draaien. Dit betekent dat de autostoel zowel achterwaarts als voorwaarts geïnstalleerd kan worden. We adviseren de stoel zo lang mogelijk achterwaarts te installeren. Dit is namelijk de meest veilige manier van vervoeren en volgens de i-Size wet. Voor autostoeltjes met gordelbevestiging draaien de stoelen 90 graden. Er bestaat namelijk geen base voor gordels die 360 graden rotatie ondersteunt. 

Welke autostoelen zijn 360 graden draaibaar?

360 graden base autostoelVoorheen waren alleen vaste autostoeltjes draaibaar in groep 1 en 2. Tegenwoordig heb je ook losse baby autostoeltjes in groep 0 die kunnen draaien. De zogenaamde Maxi Cosi 360. Je hebt zowel het voordeel dat het stoeltje op de kinderwagen te klikken is als dat het autostoeltje draaibaar is in de auto.

360 graden base
Voor een los draaibaar autostoeltje heb je wel de aparte 360 graden base nodig. Deze base is vaak ook te gebruiken voor het opvolgende draaibare stoeltje. Zo heb je jarenlang plezier. Populaire draaibare baby autostoeltjes zijn de Maxi Cosi Pebble 360 en de Maxi Cosi Coral 360. 

Wat is de beste draaibare autostoel?

Wij hebben de beste draaibare autostoelen op een rijtje gezet. Hierbij gelet op recente testen van de ANWB, Consumentenbond en reviews van gebruikers. De autostoelen zijn ingedeeld in 2 groepen: 

 

De draaibare autostoeltjes zijn in 2 groepen te verdelen:

beste draaibare autostoel

1. > Ga naar de vaste draaibare autostoel

Vaste autostoel die in de auto blijft. Deze autostoel kun je niet op de kinderwagen klikken.
0 - 4/6/12 jaar

Maxi Cosi Pebble 360

2.> Ga naar uitneembare draaibare autostoel

Dit autostoeltje is los te klikken uit de base en te tillen of te klikken op de kinderwagen.
0 - 1,5 jaar

1. Vaste draaibare autostoel groep 1/2

Het vaste draaibare autostoeltje is een autostoel die vast in de auto blijft zitten. Voordeel van deze groep autostoelen is de lange gebruiksduur en het comfort. Je kunt er ruim 4 jaar of langer je kindje veilig in vervoeren. Een ander voordeel van deze vaste draaibare autostoel is dat de base er in de meeste gevallen gratis bijgeleverd wordt. Je kunt kiezen voor draaibare autostoelen met Isofix bevestiging of met gordel. 

Beste draaibare autostoeltje groep 1/2:

Naam:Info:Check prijs:
1. Joie I-Spin 360
Best getest 2023
3 mnd – 4 jaar
0-7 jaar (nieuwe variant)
Incl. Isofix
€ 399,-
check prijs logo
2. Maxi Cosi Mica
Bijna platte ligstand
Keuze voor Eco-uitvoering
0-4 jaar
Incl. Isofixbase
€ 349,-
check prijs logo
3. Nuna Prym
3e plek Consumentenbond
0-4 jaar
Incl. Isofixbase
€ 525,-
check prijs logo
4. Cybex Sirona SX2
Beste koop 2021
0-4 jaar
Incl. Isofixbase
€ 439,-
check prijs logo
5. Maxi Cosi AxissFix Plus
Goede prijs /kwaliteit
0-4 jaar
Isofix of
Gordel (lees artikel)
€ 349,-
check prijs logo
6. Britax Römer Dualflix
2e plek ANWB
0-4 jaar
Incl Isofixbase
€ 514,-
check prijs logo
7. Babyauto Brio Fix
Goedkoop
0-6 jaar
Incl Isofixbase
€ 189,-
check prijs logo
8. Xadventure Quickfix
Lange gebruiksduur
Matige kwaliteit
0-12 jaar
Isofix
Gordel
€ 129,-
check prijs logo

1. Joie I-Spin E 360

beste autostoel groep 1

De beste autostoel groep 1 is de Joie I-Spin 360 Autostoeltje. Hiermee kun je je kindje op een veilige manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel is voorzien van Side protection. Deze klapt automatisch uit wanneer de gordels aangetrokken worden. De stoel staat op nummer 1 bij de Consumentenbond in 2023 en heeft 2 predicaten ontvangen. De beste koop en beste uit de test. Ook internationaal heeft deze autostoel allerlei prijzen gewonnen. 

De autostoel is 360 graden draaibaar. Je kunt de stoel naar je toe draaien met in- en uitstappen. Voorkomt rugklachten en gaat een stuk eenvoudiger.

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie.

Nieuw: Joie I-Spin Grow autostoel 

Sinds kort is er ook de I-Spin Grow verkrijgbaar. Deze gaat 7 jaar mee! Staat op nummer 2 bij de Consumentenbond. Je kunt 7 jaar vertrouwen op een veilig en vooral praktisch autostoeltje. Vanaf de geboorte plaats je de autostoel tegen de rijrichting in en kan je kindje tot wel 4 jaar achterwaarts worden vervoerd. Vanaf 15 maanden is het ook toegestaan om je kindje met de rijrichting mee te vervoeren.

2. Maxi Cosi Mica draaibare autostoel

beste maxi cosiDit draaibare autostoeltje van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. Gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Verschillende uitvoeringen:

1. De normale Maxi Cosi Mica:

De Mica is is ook verkrijgbaar in een niet Eco uitvoering. Deze is voordeliger, maar minder duurzaam. Deze normale niet eco Maxi Cosi Mica is te gebruiken vanaf 0 maanden. Klik hier voor de minder duurzame uitvoering. 

2. De Maxi Cosi Mica Eco
De Eco Maxi Cosi Mica is vanaf 3 maanden te gebruiken en gemaakt van 100% gerecycled materiaal. Klik hier voor de Eco Maxi Cosi Mica. 

3. De Maxi Cosi Mica Eco Pro
Sinds kort is ook de Maxi Cosi Mica Pro Eco verkrijgbaar. De Pro uitvoering is vanaf de geboorte te gebruiken. Daarnaast is de autostoel nog gebruiksvriendelijker. Wel een stuk prijziger. De Eco Pro variant staat op nummer 3 in de lijst van de Consumentenbond.

Verschil met de hieronder beschreven Maxi-Cosi AxissFix? De Mica heeft een langere mogelijkheid voor achterwaarts vervoeren (105 cm) in tegenstelling tot de AxissFix (87 cm). De stoel kan platter in de ligstand wat beter is voor het ruggetje. Ook is de installatie verschillend. 

Voor beide stoelen geldt een ISOFIX installatie maar als 3 bevestigingspunt voor de Mica heb je een steunpoot en voor de AxissFix Plus gebruik je een top tether. Ook is de Mica voorzien van de G-cell technology. G-Cell-technologie voor autostoeltjes beschermt je kind bij een botsing. Het is flexibel en sterk materiaal dat ontworpen is om de krachten van een botsing weg te geleiden van het lichaam van je kind om letsel te verminderen. 


3. Nuna Prym draaibare autostoeltje

 

beste autostoel groep 1 Een fijn autostoeltje in deze groep is de Nuna Prym. Het stoeltje scoort ruim voldoende bij de Consumentenbond (plaats nummer 6) en de ANWB. 

De stoel beschikt over De True lock™ installatietechnologie die voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie zorgt met de ISOFIX-bevestigingspunten in de auto.

De autostoelen heeft twee bekledingen. Warm voor de winter, luchtdoorlatend voor de zomer. Wasbaar in de wasmachine. Niet meer wachten tot er één droog is, gewoon verwisselen en gaan.

De Nuna Prym kun je 360 graden draaien en is zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren. De Nuna Prym heeft ook zijwaartse beschermingsknoppen die automatisch uitklappen voor extra beveiliging.

4. Cybex Sirona SX2 i-Size

 

beste draaibare cybex In het nieuwe Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje reist je kindje veilig in een comfortabele positie. Omdat je kindje in het begin nog veel slaapt is het ideaal dat de autostoel een snelle overgang heeft naar de slaapstand. Om de ligstand te verstellen heb je slechts één hand nodig. De autostoel groeit eenvoudig met je kindje mee en geeft in iedere fase de juiste ondersteuning. 

Het 360° draaimechanisme van het Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje ontlast je rug bij het bevestigen van je kindje in het autostoeltje. Cybex adviseert om ieder kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren, maar vanaf een leeftijd van 15 maanden en 76 cm is het toegestaan om de autostoel voorwaarts gericht te gebruiken.

Je kunt de Sirona SX2 ook al vanaf de geboorte gebruiken met het los verkochte verkleinkussen, de Newborn Inlay.

Dankzij de meegeleverde isofix base installeer je het Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje zonder moeite op de achterbank.

Wat is het verschil tussen de Cybex S en Cybex SX2? De Cybex Sirona SX2 geeft een melding bij incorrect installeren. Ook heeft deze stoel een instelbare slaapstand. Ander handigheidje zijn de magnetische gordelhouders. Hierdoor wordt het zitgedeelte vrij gehouden en kan je je kindje direct veilig in de gordel klikken.

5. Maxi Cosi Axiss Fix Plus

draaibare autostoeltjeEen van de bekendste en beste draaibare autostoeltjes is de Maxi Cosi Axiss. Voor zowel Isofix als voor gordelbevestiging is de draaibare autostoel beschikbaar. Klik hier voor de gordelbevestiging. 

De Maxi Cosi Axiss Plus wordt door middel van Isofix bevestigd in de auto. Deze autostoel is 360 graden draaibaar. Het Axiss autostoeltje kan zowel naar links als naar rechts draaien, zodat het niet uitmaakt aan welke kant van de achterbank je je kindje plaatst.

De stoel scoort voldoende op veiligheid bij de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen. 

De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt 3 verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 0 maanden tot 4 jaar:

 1. Maxi Cosi Axiss: De Maxi Cosi Axiss zet je vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. Te gebruiken vanaf 9 maanden. Bestel bij bol.com. Wij hebben de Axiss Maxi-Cosi uitgebreid getest. Lees hier de review van de Axiss Maxi-Cosi.
 2. De Maxi-Cosi AxissFix:  De Maxi Cosi AxissFix  draait 360 graden en zet je vast met isofix. Geschikt vanaf 3 maanden. Bestel bij bol.com
 3. Maxi Cosi AxissFix Plus: Maxi Cosi AxissFix Plus draait ook 360 graden en zet je vast met Isofix. Geschikt om pasgeboren baby’s in te vervoeren. Bestel bij bol.com

6. Britax Romer DUALFLIX  iSize

 

Draaibare autostoel BritaxEen populaire en goed beoordeelde draaibare autostoel  is de Britax Romer DUALFLIX. De stoel is bekroond met verschillende awards als de Baby & Pregnancy Award en Little London Award. De stoel kan zowel tegen de tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee worden geplaatst (vanaf 9 kilo). Deze stoel staat op nummer 2 bij de ANWB in groep 1 Isofix. 

De autostoel is 360 graden draaibaar en is in meerdere standen verstelbaar (slaapstand). De bekleding is makkelijk en hierdoor snel afneembaar. Met de bijgeleverde zitverkleiner al vanaf de geboorte te gebruiken. Het vastgespen is tamelijk bewerkelijk en het zitje is heel zwaar. 

7. Babyauto Biro Fix groep 0/1/2

beste draaibare autostoeltje De nieuwe Babyauto Biro Fix autostoel is 360° draaibaar. Hij draait namelijk eenvoudig naar je toe! Babyauto Biro Fix is dankzij de comfortabele meegeleverde zitverkleiner geschikt vanaf de geboorte. 

De Biro Fix autostoel is een groep 0/1/2 autostoel (0-25 kg) en kan dus vanaf de geboorte tot ongeveer 6 jaar gebruikt worden. Voor groep 0 (0-13 kg) plaats je de zitting tegen de rijrichting in en voor groep 1/2 (9-25 kg) plaats je hem met de rijrichting mee.

De draaiare autostoel wordt eenvoudig gemonteerd met het zeer veilige Isofix systeem waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt. 

Doordat de autostoel geschikt is voor achterwaarts vervoer voldoet hij aan de hoofdlijn van de nieuwe i-Size veiligheids regelgeving. Daarnaast heeft het stoeltje een 5-punts veiligheidsgordel met comfortabele gordelkussens, en grote zijkussens die optimale bescherming bieden bij zijwaartse botsingen.

Het zitje verstelbaar is in 4 verschillende zit- en ligposities, waaronder een comfortabele slaapstand. De verstelbare hoofdsteun biedt extra ondersteuning aan het hoofdje, en het zachte verkleinkussen zorgt ervoor dat de autostoel met je kindje meegroeit.

8. Xadventure Quickfix Autostoel

draaibare autostoel We hebben deze stoel opgenomen in de Top 5 gezien de goede beoordelingen. De X Adventure Quickfix autostoel groeit met je kindje mee en is al te gebruiken vanaf de geboorte tot maar liefst 12 jaar! De Quickfix autostoel kan 360° draaien in achterwaartse positie! Let op: alleen mogelijk wanneer de stoel is bevestigd met Isofix. Zo hoef je je niet meer in moeilijke bochten te wringen om je kindje comfortabel in het autozitje te zetten.

Voor groep 0 (0-13 kg) plaats je de zitting tegen de rijrichting in en voor groep 1/2/3 (9-36 kg) plaats je hem met de rijrichting mee.

De autostoel wordt vast gezet met behulp van de Toptether en het Isofix systeem waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt. Geen isofix? De autostoel kun je ook met gordels vastzetten. Indien je de autostoel bevestigd met de autogordel kan de 360° draaifunctie niet gebruikt worden.

Waar moet je opletten bij deze draaibare autostoel?

Toch zitten er aan deze autostoel wat haken en ogen. De autostoel is alleen draaibaar als deze tegen de rijinrichting is geplaatst! Plaats je de stoel met de rijinrichting mee dan is deze niet meer draaibaar! Dat is al met 1 jaar. Let hier dus op!!

Qua veiligheid voldoet de X Adventure Quickfix aan alle voorwaarden van de ECE R44/04 norm. Echter is deze autostoel niet i-Size Proof

2. Uitneembare draaibare Maxi Cosi 

Sinds kort zijn ook losse draaibare baby autostoeltjes verkrijgbaar. In tegenstelling tot de vaste stoelen kun je deze stoeltjes losklikken met de baby erin. De autostoel kun je eventueel dragen of vastklikken op de kinderwagen. Ook wel de 360 graden Maxi Cosi genoemd. 

360 graden base

maxi cosi familyfix 360Voor deze losse draaibare autostoeltjes heb je wel weer een aparte 360 graden base nodig. Je auto moet dus over Isofix beschikken. Voordeel is wel dat deze base ook te gebruiken is voor het opvolgende draaibare stoeltje. Zo heb je jarenlang plezier!

Hoewel sommige autostoeltjes zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren zijn, dien je kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend te vervoeren.

De 3 beste draaibare baby autostoeltjes zijn:

 1. De Maxi Cosi Coral 360
 2. Cybex Cloud Z 
 3. De Maxi Cosi Pebble 360

1. Maxi Cosi Coral  360 (allernieuwste Maxi Cosi)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met  isofix

beste maxi cosi coral Het Maxi-Cosi Coral 360 Baby Autostoeltje is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. Ook is dit het eerste modulaire autostoeltje dat kan draaien. Dit maakt het nog eenvoudiger om de baby in de auto te installeren.

De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed met een 8,1. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral 360 voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix360. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral 360 autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto met de base. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix360 base  aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Max Cosi Coral op de basis en je kunt de auto starten. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

Voor het opvolgende autostoeltje kun je de FamilyFix360 base blijven gebruiken. Je kunt dan kiezen voor de Maxi Cosi Pearl360. Zo maak je lang gebruik van de base.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig exclusief base.

2. Cybex Cloud Z- i-Size draaibare baby autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met isofixbase Z -base

draaibare baby autostoel Bijzondere aan deze draaibare autostoel is dat de rugleuning van de autostoel buiten de auto met één hand in een ergonomisch vlakke positie gezet worden. Zo hoef je je kindje niet wakker te maken of over te leggen tijdens een lang dutje.

Deze autostoel ontvangt een goede voldoende bij de ANWB-test. Scoort op veiligheid zeer goed. Minpunten zitten vooral in de lastig te verwijderen bekleding.

In het Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje kun je je kindje veilig vervoeren. Het Linear Side Protection (L.S.P.) systeem zorgt er in combinatie met de absorberende buitenkant voor dat de kracht van een zijwaartse botsing met 25% vermindert wordt. Het L.S.P. systeem is het grijze lipje aan de zijkant van de stoel die je uit kunt klappen om de afstand tussen de autostoel en de deur te verkleinen.

Wanneer het baby autostoeltje bevestigd is op de bijbehorende Z base dan kan het autostoeltje een kwartslag draaien richting de deur zodat je je kindje heel makkelijk in het autostoeltje kunt bevestigen. De hoofdsteun en de gordels groeien in 11 posities met je kindje mee.

Voor het opvolgende autostoeltje kun je de Z base blijven gebruiken. Je kunt dan kiezen voor de 360 graden draaibare Cybex Sirona Z autostoel. De beste autostoel 2022 Consumentenbond! Zo heb je 4 jaar lang plezier van je draaibare base. Klik hier voor de draaibare Z- base. 

3. Maxi Cosi Pebble360

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 15 maanden
Tegen de rijinrichting mee met isofix 

draaibare babystoel De Maxi-Cosi Pebble 360 kan vanaf de geboorte tot circa 15 maanden worden gebruikt. Hij draait soepel en gemakkelijk op de FamilyFix 360-base met isofix en kan met slechts één hand worden omgedraaid.

Dankzij de praktische gordel kun je je kindje snel en probleemloos erin en eruit tillen. De supercomfortabele baby-hugg-zitverkleiner houdt je kindje te allen tijde knus op zijn/haar plaats.

Om de veiligheid en het comfort van je kindje te garanderen, beschikt de Pebble 360 over ClimaFlow om de temperatuur van je kindje te helpen reguleren. Daarbij beschermt G-CELL-technologie voor bescherming bij zijdelingse botsingen je kindje tegen de krachten van een zijdelingse botsing.

Dankzij het ergonomische handvat kun je je kindje gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Dus vanaf de eerste dag biedt de Pebble 360 jou en je kindje maximaal comfort, i-Size veiligheid en gemak.

Voor het opvolgende autostoeltje kun je de FamilyFix360 base blijven gebruiken. Je kunt dan kiezen voor de Maxi Cosi Pearl360.

4.3/5 - (18 stemmen)

180/360 graden draaibaar

3 gedachten over “Draaibare autostoel, bekijk de beste op een rij

 1. Wij hebben de Maxi Cosi Axiss, en het is een geweldige stoel,… ideaal te draaien naar de deur toe (en bij het verplaatsen simpel om te zetten dat hij de andere kant op draait)
  Bekleding is er volledig af te halen, en kan goed in de was (heb hem al 4 jaar, dus is vaak gewassen,. kleur en stof is nog bijna nieuw)

  Misschien wat zwaar om even over te zetten naar een andere auto, maar als vaste stoel is hij geweldig… Niet over je kind heen hangen om hem vast te zetten, maar gewoon stoeltje draaien, en kind kan goed zitten.

 2. Super bedankt voor deze informatieve blog! Eindelijk een pagina gevonden die de verschillen tussen de Mica en Axissplus naast elkaar zet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *