fbpx

Draaibare autostoel, bekijk de beste op een rij

Een van de meest gestelde vragen over een autostoel is of deze draaibaar is. Kindjes worden snel groter en zwaarder om in en uit de autostoel getild te worden. Een draaibare autostoel biedt hierbij veel gemak. Je hoeft tijdens het tillen geen draai naar binnen te maken dat een hoop rugklachten scheelt. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van de draaibare autostoel en benoemen we de beste draaibare autostoel van dit moment. 

Joie I-Spin E 360 Autostoeltje Coal

Joie I-Spin E 360 Autostoeltje Coal

Best getest Consumentenbond 2023

Waar te koop?

babypark.nl (€359,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:54 pm

Wat is het voordeel van een draaibaar autostoeltje?

Een voordeel van een draaibare autostoel is dat de meeste stoelen 360 graden kunnen draaien. Dit betekent dat de autostoel zowel in de achterwaartse als voorwaartse positie gedraaid kan worden. Je hoeft de stoel niet helemaal opnieuw te installeren als je de autostoel in de voorwaartste positie wilt zetten. Je kunt de stoel ook naar je toe draaien bij het installeren van je kindje. Het maakt niet uit aan welke kant je de autostoel in de auto installeert. De stoel kan helemaal rond draaien.

Waar moet je opletten bij een draaibare autostoel?

Niet alle draaibare autostoelen draaien helemaal rond. Sommige draaien slechts 180 graden. Een rotatie van 180 graden is in één richting gericht (naar achteren of naar voren gericht). Wel kun je de stoel nog steeds draaien om het gemakkelijker te maken om je kindje in en uit de stoel te krijgen.

Hoewel draaibare autostoelen het makkelijker maken, kunnen ze minder gewicht dragen in de achterwaartse positie dan de traditionele stoelen. Gelukkig zijn er steeds meer autostoeltjes verkrijgbaar die langer achterwaarts kunnen vervoeren tot wel 4 jaar. Draaibare autostoelen zijn vaak ook wat groter dan niet draaibare autostoelen. Als je 3 autostoeltjes naast elkaar wilt plaatsen is een draaibare autostoel vaak te groot.

Hoe wordt de draaibare autostoel bevestigd?

De meeste draaibare autostoeltjes worden vastgezet met Isofix met als 3e verankeringspunt een steunpoot. Als een draaibare autostoel een steunpoot heeft is de stoel altijd draaibaar. De steunpoot zorgt namelijk voor de stevigheid en daarmee is het zitje vrij om te draaien.

Er bestaan ook 360 autostoeltjes die vastgezet worden met een top-tether. Als een draaibare autostoel een top-tether heeft, is deze in voorwaartse positie (80-105 cm) vaak niet te draaien. Gelukkig komen er steeds meer autostoelen waarbij de top-tether gemonteerd is op het anti-rotatieframe waardoor deze niet het draaien van het stoeltje hindert.

Helaas zijn er weinig draaibare autostoelen met gordelbevestiging verkrijgbaar. De enige goede draaibare autostoel met gordelbevestiging en top-tether is de Maxi Cosi Axiss. Deze draait echter maar 90 graden, maar maakt het wel handig met in en uitstappen.  

bevestiging draaibare stoel

Hoe selecteren wij de beste draaibare autostoel?

Wij hebben de beste draaibare autostoelen op een rijtje gezet. Hierbij gelet op recente testen van de Consumentenbond en de ADAC/ANWB. De ADAC is een toonaangevende tester van autostoelen in Europa, die in de hele sector wordt erkend vanwege zijn strenge veiligheidsnormen. De ANWB publiceert de uitslag van deze testen in het Nederlands.

Verder kijken we ook naar de prijs van een autostoel en hoe deze in verhouding staat tot de kwaliteit van de stoel. Last but not least lezen we ook de beoordelingen van gebruikers op fora en webshops omdat deze ervaring heel waardevol is.

We benoemen eerst de 10 beste vaste autostoelen in de leeftijd van 0-4 jaar. Hierna bespreken we de beste draaibare meegroei autostoelen van 0-12 jaar. Tot slot benomen we de beste draaibare autostoelen voor baby’s die ook buiten de auto te dragen zijn en op de kinderwagen te klikken zijn.

Beste draaibare autostoeltje 0-4 jaar:

Groep 0/1:
ADAC/ANWB-score*
Meer info en prijs:
ADAC-score: 1,8
3 mnd – 4 jaar
Incl. Isofixbase
Best getest 2023
ADAC-score: 2,1
3 mnd -4 jaar
Incl. Isofixbase
Nieuwste variant kan naast
draaien ook naar je toe schuiven
ADAC-score: –
0-4 jaar
Incl Isofixbase
Goede Reviews
ADAC-score: 2,1
3mnd -4 jaar
Incl Isofixbase
Makkelijk installatie
ADAC-score: 2,7
0-4 jaar
Inclusief Isofixbase
Goede prijs/kwaliteit
ADAC-score: 2,3
0-4 jaar
Isofix of
Gordel (lees artikel)
Top Tether
Bespaart ruimte achterbank
ADAC-score: 2,2
0-4 jaar
Incl. Isofixbase
Nieuw
Optimaal comfort
ADAC-score: 2,4
0-4 jaar
Incl. Isofixbase
Compact
Design award ontvangen
ADAC- Score: 2,1
0-4 jaar
Incl. Isofixbase
Zeer goede afwerking
ADAC-Score: 2,8
0-4 jaar
Incl. Isofix base
PRIJSTIP

Beste draaibare autostoeltje 0-12 jaar:

Groep 0/1/2/3:
ADAC/ANWB-score*
Meer info en prijs:
ADAC-score: 3
0-12 jaar
Incl. Isofixbase
Duurzaam
ADAC-score: –
0-12 jaar
Incl. isofixbase
PRIJSTIP

Beste draaibare autostoeltje 0-1 jaar:

Groep 0:
ADAC/ANWB-score*
Meer info en prijs:
ADAC-score: 1,6
0- 15 mnd
excl base
Uitneembaar soft carrier
ADAC-score: 1,7
0- 24 mnd
excl base
Vlak buiten de auto
ADAC-score: 1,6
0- 15 mnd
excl base
Licht in gewicht
 

*Uitleg ADAC/ANWB-score: Zeer goed: 0,6 – 1,5 Goed:  1,6 – 2,5 Ruime voldoende: 2,6 – 3,5 Voldoende: 3,6 – 4,5 Onvoldoende: 4,6 – 5,5

Beste draaibare autostoel van 0 tot 4 jaar

Het vaste draaibare autostoeltje is een autostoel die vast in de auto blijft zitten. Voordeel van deze groep autostoelen is de lange gebruiksduur en het comfort. Je kunt er ruim 4 jaar of langer je kindje veilig in vervoeren. Een ander voordeel van deze vaste draaibare autostoel is dat de base er in de meeste gevallen aan vast zit en je geen aparte isofixbase hoeft aan te schaffen.

Joie I-Spin E 360 Autostoeltje Coal

Joie I-Spin E 360 Autostoeltje Coal

Best getest Consumentenbond 2023

Waar te koop?

babypark.nl (€359,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:54 pm

beste autostoel groep 1

De beste draaibare autostoel is de Joie I-Spin 360 Hiermee kun je je kindje op een veilige en comfortabele manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel is voorzien van Side protection. Deze klapt automatisch uit wanneer de gordels aangetrokken worden. De stoel staat op nummer 1 bij de Consumentenbond in 2023 en heeft 2 predicaten ontvangen. De beste koop en beste uit de test. Ook internationaal heeft deze autostoel allerlei prijzen gewonnen. 

De autostoel is 360 graden draaibaar. Je kunt de stoel naar je toe draaien met in- en uitstappen. Voorkomt rugklachten en gaat een stuk eenvoudiger.

De stoel is tot 105 cm (4 jaar) achterwaarts te gebruiken. Eventueel met 15 maanden voorwaarts te draaien. 

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie.

De stoel is vrij zwaar en groot en dat maakt het tillen naar de auto lastig, zeker als je trappen moet lopen. Het is dus geen stoel die je eenvoudig overzet naar een andere auto. Je kunt de stoel meteen uit de verpakking installeren zonder iets in elkaar te hoeven zetten. De Joie i-Spin is eenvoudig te installeren, maar vraagt wel wat handigheid en kracht omdat de stoel groot is. 

Beoordelingen van andere ouders op Babypark

Fijne autostoel. Nu een week in gebruik voor onze zoon van 11 maanden. Werkt makkelijk. De gordel draait wel makkelijk. Dat is af en toe wat onhandig. Maar verder geen op of aanmerkingen. Deze stoel gekozen na onderzoek van de Consumentenbond.

Mooie kwaliteit stoeltje, voor een goede prijs in vergelijking met andere merken! Makkelijk in gebruik en makkelijk te installeren alleen is het een zwaar stoeltje dus omwisselen naar een andere auto zul je niet snel doen!

Maxi-Cosi Mica Eco i-Size

Maxi-Cosi Mica Eco i-Size

 • 100% gerecyclede stoffen
 • Vanaf de 3 maanden
 • Verbeterde ventilatie 

beste maxi cosiDit draaibare autostoeltje van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. Gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is  voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

De stoel is tot 105 cm (4 jaar) achterwaarts te gebruiken. Eventueel met 15 maanden voorwaarts te draaien.

De allernieuwste Mica, de Mica 360 Pro kan naast draaien ook schuiven door de Innovatieve SlideTech®-technologie. Zie het filmpje hieronder. 

Maxi Cosi Mica heeft afgelopen jaren 4 verschillende Maxi Cosi Mica’s geproduceerd. Omdat deze van elkaar verschillen in duurzaamheid, ligposities, gemak en veiligheid is het goed om even onze uitgebreide review over de Maxi Cosi Mica’s de lezen en de beoordelingen van andere gebruikers. 


Kidsriver Silas i-Size Autostoeltje Zwart

Waar te koop?

babypark.nl (€239,99)
bol.com (€241,99)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 6:07 pm

beste draaibare autostoel Deze draaibare autostoel van KidsRiver viel ons op door de goede beoordelingen. Reden voor een plek in onze top 10. De makkelijke installatie, de soepele draai en het comfort van deze autostoel maakt het dat ouders zeer positief zijn. 

De autostoel is voorzien van een 5-punts gordel die met je kindje meegroeit en makkelijk te verstellen is. De Kidsriver Silas i-Size Autostoeltje is veilige autostoel dankzij de stevige kuip en het isofix-systeem.

De stoel is nog niet getest door de ADAC/ ANWB. Wel voldoet de autostoel aan de strenge i-Size veiligheidsnorm en heeft hiervoor het R129 ontvangen. .

De autostoel wordt in de auto gemonteerd door middel van isofixhaken. Deze zijn makkelijk en snel vast te klikken aan de isofixpunten in de auto. Door de kleuren-indicators is het goed  te zien of de autostoel op de juiste manier is geïnstalleerd. Daarnaast zorgt de steunpoot voor meer stabiliteit en absorbeert de klap bij een botsing. Vanaf de geboorte is het autostoeltje achterwaarts te gebruiken. Zodra je kindje tenminste 76 cm lang en 15 maanden oud is, kan het autostoeltje gedraaid worden en zit je kindje voorwaarts.

Het Kidsriver Silas i-Size autostoeltje is ergonomisch ontworpen. Het zachte verkleinkussen zorgt voor extra comfort en ondersteuning voor de kleinste kindjes. Naarmate je kindje ouder wordt en groeit kunnen de hoofdsteun en de gordels in hoogte worden aangepast. 

Beoordelingen op bol.com en Babypark:

Perfect voor wat we zochten!

Wij waren opzoek naar een vervolgstoel na de Maxi-Cosi, die draaibaar is en riempjes had (en geen stootkussen). We zijn mega tevreden. De stoel draait enorm soepel en onze dochter zit er heerlijk in. De ‘ligstand’ had ik nog wel wat platter verwacht (het is nu meer relaxt zitten), maar is prima. Topstoel die het geld meer dan waard is!

4. Britax Römer DUALFIX M Plus

Waar te koop?

babypark.nl (€349,90)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:14 pm

Draaibare autostoel BritaxEen heel populair en goed beoordeelde draaibare autostoel  is de Britax Romer DUALFIX M Plus. De stoel is bekroond met verschillende awards als de Baby & Pregnancy Award en Little London Award. De stoel kan zowel tegen de rijrichting in als met de rijrichting mee worden geplaatst. Deze stoel is in mei 2023 getest door de ADAC/ANWB en heeft goede score ontvangen. De stoel is veilig en gebruiksvriendelijk.

De autostoel is 360 graden draaibaar en is in 4 standen verstelbaar (slaapstand). De bekleding is makkelijk en hierdoor snel afneembaar.

De Dualfix Plus heeft een vernieuwde Isofix en steunpoot is. Deze vernieuwde Isofix-bevestigingspunten, die los van elkaar kunnen worden gebruikt, maken de installatie nog gemakkelijker. De indicatoren kleuren van rood naar groen wanneer dit op de juiste manier gebeurt. Het is dus haast onmogelijk om de autostoel foutief te installeren. De in hoogte verstelbare steunpoot geeft nog meer stabiliteit aan de autostoel.

Je kunt ook eventueel kiezen voor de Dualfix M Pro uitvoering. Deze uitvoering beschikt over SICT. De geïntegreerde SICT inside biedt je kind nog meer bescherming in het geval van een zijwaartse botsing. Daarnaast heeft de Dualfix M Pro meer beenruimte, 2 slaapposities meer. De Pro is wel iets duurder. 

Beoordelingen Britax Römer Dualfix M Plus PinkorBlue:

De stoel voldoet aan mijn verwachtingen. Ik ben vooral blij met de afzonderlijk afneembare isofix-connectoren, waardoor ik het stoeltje zonder hulp uit de auto kan halen.

Praktisch en gemakkelijk te gebruiken, past ook in kleine auto’s. Mijn kind voelt zich comfortabel en veilig in het stoeltje.
Eenvoudig te installeren en goed beoordeeld op veiligheid. Het enige nadeel is dat hij erg zwaar is.

5. Kinderkraft I-GUARD i-Size

Kinderkraft autostoel i-Guard – i-Size

Waar te koop?

bol.com (€299,90)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:22 pm

draaibare autostoel kinderKraft De I-GUARD is een autostoel voor kinderen vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar (40-105 cm). De stoel voldoet aan de R129 i-Size norm en is recent ook door de ADAC/ANWB getest. De stoel heeft een 2,7 ontvangen. Dit betekent een veilige en goede stoel. De autostoel kan in twee rijrichtingen worden versteld: naar voren en naar achteren gericht. Hij is uitgerust met het EASY SPIN 360°-systeem, dat niet alleen de veiligheid van het kleintje tijdens de rit garandeert, maar ook het comfort van de reis verbetert en het voor de ouders gemakkelijker maakt om hun kleine correct vast te gespen in het autostoeltje.

De I-GUARD autostoel beschikt over goede ventilatie . Speciale openingen in combinatie met het ademende materiaal van de zitting voeren warmte en vocht effectief af bij warm weer.

De I-GUARD is uitgerust met het EASY GROW SYSTEM, waarmee je de hoogte van de hoofdsteun en de gordel met één hand kunt instellen (6 niveaus). Zachte materialen en een brede, diepe zitting maken de stoel comfortabel.

Het autostoeltje wordt geleverd met een uitneembare stoelverkleiner voor kinderen tot 60 cm lengte. Is je kindje al 3 maanden? Kies dan de Pro uitvoering van de stoel. Deze wordt geleverd zonder verkleiner. 

De autostoel kan zowel tegen de rijrichting als met de rijrichting mee in de auto worden gezet. Het is aan te raden je kindje tot het 4 jaar is tegen de rijrichting te vervoeren, wat mogelijk is met deze Kinderkraft autostoel. Voorwaarts vervoeren kan wanneer je kindje ongeveer 15 maanden oud is of een lengte van 76 centimeter heeft bereikt.

Wij vinden de stoel een goede prijs / kwaliteit verhouding hebben. De stoel is veilig, gebruiksvriendelijk en betaalbaar. 

Beoordelingen van andere ouders over deze draaibare stoel op Pinkorblue

Goede kwaliteit Eenvoudige installatie

Deze 360° autostoel is perfect! Erg ergonomisch, kan met één hand worden gedraaid zonder te forceren. Mijn baby voelt zich er heel comfortabel in, geen gehuil of geschreeuw ondanks 4x per dag reizen. Het zit comfortabel, het zachte schuim en de haken aan de zijkant van het harnas maken het makkelijker om je baby in het stoeltje te zetten. De goede ADAC-classificatie van het stoeltje heeft mij overtuigd. Ik zou dit stoeltje 100% aanbevelen.

draaibare autostoeltjeEen van de bekendste draaibare autostoeltjes is de Maxi Cosi Axiss. Deze stoel is al jaren favoriet bij veel ouders. 

Deze autostoel heeft GEEN steunpoot, maar een Top Tether. Deze Top Tether moet je verbinden met het ankerpunt in je auto. De Top -Tether zorgt voor een veilige en stabiele installatie. Het autostoeltje kan door deze bevestiging niet naar voren kiepen tijdens een ongeval. Lees hier meer een Top Tether bij een autostoel.  

Deze autostoel is 360 graden draaibaar als je kiest voor het i-Size model. Het Axiss autostoeltje kan zowel naar links als naar rechts draaien, zodat het niet uitmaakt aan welke kant van de achterbank je je kindje plaatst. 

De stoel scoort voldoende op veiligheid bij de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-85 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen. 

De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt 2 verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 0 maanden tot 4 jaar. In onze volledige review lichten we de verschillen uitgebreid toe en lees je beoordelingen van andere gebruikers. In het kort de verschillen hieronder: 

 1. Maxi Cosi Axiss: De Maxi Cosi Axiss zet je vast met alleen een autogordel en draai je tot 90 graden. Te gebruiken vanaf 9 maanden. Bestel bij bol.com. Wij hebben de Axiss Maxi-Cosi uitgebreid getest. Lees hier de review van de Axiss Maxi-Cosi.
 2. De Maxi-Cosi AxissFix iSize:  De Maxi Cosi AxissFix draait 360 graden en zet je vast met Isofix. Geschikt vanaf 3 maanden. 

Wat is het verschil tussen de Maxi-Cosi AxissFix en de eerdere genoemde Maxi Cosi Mica?

De Mica heeft een langere mogelijkheid voor achterwaarts vervoeren (105 cm) in tegenstelling tot de AxissFix (87 cm). De stoel kan platter in de ligstand wat beter is voor het ruggetje. Ook is de installatie verschillend. 

Voor beide stoelen geldt een ISOFIX installatie maar als 3e bevestigingspunt voor de Mica heb je de steunpoot en voor de AxissFix Plus gebruik je een top tether. Ook is de Mica voorzien van de G-cell technology. G-Cell-technologie voor autostoeltjes beschermt je kind bij een botsing. Het is flexibel en sterk materiaal dat ontworpen is om de krachten van een botsing weg te geleiden van het lichaam van je kind om letsel te verminderen.

Beste draaibare autostoelDe nieuwste autostoel uit de Cybex Gold lijn is de comfortabele Sirona Gi i-Size. Deze autostoel, die achterwaarts gericht is voor veiliger reizen, beschikt ook over geïntegreerde Linear Side-impact Protection voor bescherming vanuit alle richtingen. De stoel is eventueel ook voorwaarts te installeren vanaf 15 maanden, maar dit wordt niet geadviseerd! De Sirona Gi i-Size is echt ontworpen voor comfortabel achterwaarts gericht reizen tot je kind 20 kg weegt of 105 cm is. Dit is ongeveer 4 jaar. 

De luchtventilatie rondom het stoeltje houdt de rit koel in de zomer omdat de warmte wordt afgevoerd. De stoel heeft 5 comfortabele ligposities in beide richtingen, zowel voor kleine pasgeborenen als voor vierjarigen. Bij het verstellen van de hoofdsteun past het harnas zich ook automatisch aan. 

De autostoel heeft een geïntegreerde base met steunpoot. Hierdoor installeer je de autostoel nog veiliger in de auto. Visuele indicatoren geven aan of de base goed geïnstalleerd is. Bovendien maak je gebruik van het praktische draaimechanisme. Zo stapt je kindje soepel in en uit de auto.

Wil je de stoel vanaf de geboorte gebruiken? Dan adviseren wij de verkleiner erbij. Het inlegstuk is geschikt voor baby’s van 40 tot 60 centimeter. Met het inlegstuk zitten pasgeboren baby’s veilig en ergonomisch in de autostoel. Je dient deze nog wel apart aan te schaffen. 

Plus uitvoering

Er is ook een Plus uitvoering verkrijgbaar. De Plus-versie van de Cybex Sirona Gi i-Size Autostoel bestaat uit duurzame bekleding en ventilatie. De stof is duurzaam, slijtvast maar voelt toch zacht aan. De luchtige vulling en 3D mesh inzetstukken in het zitgedeelte zorgen voor extra ademend vermogen en verminderen zweten. Deze uitvoering is wel iets prijziger. Bekijk de stoel bij Babyplus.   

De stoel is nog vrij nieuw en heeft daarom nog weinig reviews van andere gebruikers. Wel hebben we een review gevonden op Mumsnet.com.

Gemakkelijk achterover leunen met vijf verschillende standen. Snelle installatie met één klik met indicatoren om een correcte montage te garanderen. Zachte gewatteerde zitting en waar voor je geld.

360 graden draaimechanisme soms behoorlijk stroef

Swandoo Marie 3 360° i-Size Blueberry Blauw

Waar te koop?

babypark.nl (€549,00)
bol.com (€569,00)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:21 pm

Swandoo draaibare autostoel groep 0/1/2De Swandoo Marie 3 autostoel werd winnaar van de iF Design Award in 2020, én werd tijdens de ADAC test in herfst 2021 bekroond tot ‘Best in Catagory’ en haalde maar liefst vijf sterren in achterwaarts gerichte positie. De stoel is dus bewezen mooi en veilig!

Met deze autostoel kun je je baby vanaf de geboorte tot een leeftijd van ongeveer 4 jaar vervoeren. De autostoel voldoet aan de i-Size norm (R129). De Marie wordt geleverd met een base (geïntegreerd) met isofix bevestiging.  Daarnaast zorgt de steunpoot voor extra stabiliteit en veiligheid. Dankzij het 360° draaibare zitje is het wel heel gemakkelijk om je kindje in de auto te zetten en er weer uit te halen!

De Marie autostoel kan zowel tegen de rijrichting als met de rijrichting mee in de auto worden gezet. Het is aan te raden je kindje tot het 4 jaar is tegen de rijrichting te vervoeren, wat mogelijk is met deze autostoel. Voorwaarts vervoeren kan wanneer je kindje ongeveer 15 maanden oud is of een lengte van 76 centimeter heeft bereikt.

Het zitje is gemaakt van ventilerend materiaal wat aangenaam voelt voor je kindje. De hoofdsteun van deze autostoel is in 11 hoogtes te verstellen en de zitverkleiner is uitneembaar. 

Het kan gebruikt worden op zitplaatsen met het ‘i-Size’ label en verder in auto’s die vrijgegeven zijn door de autostoeltjesfabrikant (zie autotypelijst).

Beoordelingen over deze draaibare stoel van andere gebruikers op Babypark:

Dit stoeltje gekocht om onze BeSafe Izi Modular te vervangen. Nu 2 maanden in gebruik. Onze zoon zat niet lekker in de BeSafe stoel, mede door de hoek waarin de achterbank staat. De Swandoo stoel heeft een compactere afgeronde vloerstandaard waardoor de voorstoel toch echt verder naar achter kan. Dit scheelt aanzienlijk. Wij hebben bij Babypark meerdere stoelen o.a Britax/Maxi Cosi/ Nuna in de auto getest en de stoel van Swandoo neemt het minste ruimte in op de achterbank. De stoel is van zeer hoge kwaliteit en erg mooi afgewerkt, de werking van de hoofdsteunen, gordels en draaisysteem zijn perfect ! Super blij met dit product en de hulp van Babypark.


Nuna Prym™ Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 1:34 pm

beste autostoel groep 1 Een fijn maar prijzig autostoeltje in deze groep is de Nuna Prym. Het stoeltje scoort ruim voldoende bij de Consumentenbond en de ANWB. 

De stoel beschikt over De True lock™ installatietechnologie die voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie zorgt met de ISOFIX-bevestigingspunten in de auto.

De autostoelen heeft twee bekledingen. Warm voor de winter, luchtdoorlatend voor de zomer. Wasbaar in de wasmachine. Niet meer wachten tot er één droog is, gewoon verwisselen en gaan.

De Nuna Prym is tot 105 cm (4 jaar) achterwaarts te gebruiken. Eventueel met 15 maanden voorwaarts te draaien. De Nuna Prym heeft ook zijwaartse beschermingsknoppen die automatisch uitklappen voor extra beveiliging.

Op Blabloom is een volledig review geschreven. Aantal punten over de stoel: 

Wij hebben de autostoel getest met onze 2 kinderen. Onze dochter van 2,5 jaar en ons zoontje van net een maand. Het installeren van de stoel ging heel vlot. Het eerste wat ons wel opviel is dat hij veel plaats in neemt. We hebben het in een Renault Scenic geplaatst, ik vrees dat het in een kleinere auto toch moeilijker is om hem te installeren.

We zijn wel heel tevreden van de stoel; het is echt een degelijke stoel, je kindje zit er veilig in en is makkelijk in gebruik. We raden hem zeker aan!

10. Graco Turn2Me I-Size 

Graco Turn2me autostoelEen wat onbekend merk in Nederland is de Graco Turn2Me autostoel. In de UK is het een populair autostoeltje. Op Amazon krijgt de stoel goede beoordelingen. 

In 2022 is de stoel daarom ook getest door de ADAC. De stoel heeft een 2,8 ontvangen dat ruim voldoende is.  

De stoel is gemaakt voor langer naar achteren gericht vervoeren tot wel 4 jaar! De Turn2Me draait soepel in alle richtingen van achterwaarts gerichte autostoel vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar (0-18 kg) naar voren gericht vanaf ca. 1 tot 4 jaar (9-18kg) met één hand en in één vloeiende beweging. 

Hoewel de stoel met 1 klik te bevestigen is door middel van IsoFix, geeft de ADAC aan dat de installatie iets ingewikkeld is. 

Gelukkig heeft de stoel een kleurgecodeerde indicator die aangeeft wanneer de stoel goed is geïnstalleerd . 

De stoel beschikt ook over een krachtige zijdelingse slagbescherming om het hoofd van uw kind te ondersteunen tijdens elke gebruiksfase.

De autostoel heeft 10 algemene liggende posities (5 naar achteren en 5 voorwaarts gericht). 

Met ingebouwde zijventilatie om de baby gezellig te houden tijdens wisselende seizoenen.

Beoordelingen van de Graco Turn2Me op Pinkorblue:

Een goedkoper maar betrouwbaar autostoeltje, vooral dankzij de mogelijkheid om achterwaarts gericht te plaatsen… Dankzij de rotatie is het gemakkelijk om het kind in de auto te zetten… Wat mij betreft een zeer goede keuze voor wie op zoek is naar een isofix 🙂

De kwaliteit is super. Het was gemakkelijk te installeren. De draaifunctie is gewoon super praktisch. Ik zou hem zo weer kopen en aanbevelen aan anderen.

Beste draaibare autostoel groep 0/1/2/3

Deze groep autostoelen is vanaf de geboorte te gebruiken tot een leeftijd van ongeveer 12 jaar. Draaibare autostoelen in deze groep zijn een stuk zwaarder en groter en minder praktisch. Ze moeten immers grotere kinderen ondersteunen. Voordeel van deze draaibare meegroei autostoel is dat ze voor een lange periode meegaan. Je hoeft geen opvolgend autostoeltje meer aan te schaffen. 

We benoemen de 2 beste draaibare meegroei autostoelen hieronder. Bekijk alle beste autostoelen uit groep 0/1/2/3 hier

beste doorgroeistoel groep 0/1/2/3Het Motion All Size 360 ​​autostoeltje van Silver Cross is geschikt vanaf de geboorte tot 145 cm (ongeveer 12 jaar) en is een R129 goedgekeurd autostoeltje voor alle fasen met 360° rotatie. De Motion All Size kan schakelt makkelijk tussen de naar achteren en naar voren gerichte posities, zodat je kindje gemakkelijker in en uit het autostoeltje kan komen.

Dankzij de in acht standen verstelbare hoofdsteun, de naar voren of naar achteren gerichte rugleuning in drie standen en het inzetstuk voor pasgeborenen met verwijderbare delen kun je je aanpassen aan je opgroeiende baby en kun je er zeker van zijn dat hij of zij zich comfortabel voelt tijdens het reizen.

Bij een botsing absorbeert het beschermingssysteem tegen zijdelingse botsingen de energie in de schaal van het autostoeltje om uw kind te beschermen, terwijl de steunpoot en de rebound-stang beweging van het autostoeltje voorkomen en het Easy Lock ISOFIX-systeem ervoor zorgt dat de Motion All Size gemakkelijk past. veilig.

De Motion Silver Cross 360 ​​is gemaakt van milieuvriendelijke stoffen en van gerecyclede plastic flessen en luxueus zachte, ademende natuurlijke bamboe interieurstoffen.

beste meegroei autostoel geboorteEen autostoel die goede beoordelingen ontvangt van ouders is de Bebeconfort EvolveFix Plus i-Size. Deze stoel groeit met je kindje mee en verandert in een zitverhoger. Daardoor is de stoel te gebruiken vanaf de geboorte tot 12 jaar.

De autostoel voldoet aan de nieuwe i-Size veiligheidsnormen. De 360° graden stoel kan in alle richtingen gedraaid worden wat het makkelijk maakt je kindje in- en uit te auto te krijgen. De stoel is zowel in de voorwaartse als in achterwaarts positie te draaien waardoor je de stoel maar eenmaal hoeft te installeren. De Bebeconfort EvolveFix wordt vastgezet door middel van Isofix en een extra steunpoot die voorkomt dat het stoeltje kantelt. Een fijne extra is dat de stoel met kleurcodes aangeeft of de stoel juist is geïnstalleerd.

Opvallend is de lage prijs van deze meegroei stoel. Vaak worden autostoelen in deze prijscategorie niet goed beoordeeld, maar de Bebeconfort wel! Lees de reviews op bol.com.

Ouders zijn vooral te spreken over de handigheid van de autostoel en het comfort. De autostoel is ook niet heel groot en lomp.

Heb al meerdere stoelen geprobeerd bij mijn zoon en allemaal waren ze slecht, waardoor ik deze die wat duurder is heb aangekocht echt een topding! Jammer dat ik deze niet eerder heb gekocht.

De stoel heeft nog niet getest door de ADAC / ANWB. Wel voldoet de stoel aan de R129 wet en heeft hiervoor het goedkeuringslabel ontvangen.

Je kunt eventueel ook kiezen voor de Bebeconfort EvolveFix. Het verschil met de Bebeconfort EvolveFix Plus versie is dat de deze uitvoering met een Top-Tether wordt vastgezet in plaats van een steunpoot. Je hebt zo iets meer ruimte op de achterbank. Deze Top Tether in de vorm van een riem, gaat over de bovenkant van de stoel van het voertuig en haakt vast aan het Top Tether-punt. Beide uitvoeringen zijn veilig, echter vraagt de installatie met top-tether iets meer aandacht.

Lees onze hele review over de EvolveFix hier.

Beste draaibare baby autostoeltjes 0 – 1,5 jaar 

Tegenwoordig zijn ook losse draaibare baby autostoeltjes verkrijgbaar. In tegenstelling tot de vaste stoelen kun je deze stoeltjes losklikken met de baby erin. De autostoel kun je eventueel dragen of vastklikken op de kinderwagen. Ook wel de 360 graden Maxi Cosi genoemd. 

Is de 360 graden base inbegrepen?

maxi cosi familyfix 360Voor deze draaibare draagbare autostoeltjes heb je wel weer een aparte 360 graden base nodig. Deze is niet inbegrepen bij groep 0. Je auto moet ook over Isofix beschikken. Voordeel is dat deze base ook te gebruiken is voor het opvolgende draaibare stoeltje. Zo heb je jarenlang plezier van draaibare autostoeltjes!

Hoewel sommige autostoeltjes zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren zijn, dien je kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend te vervoeren.

De 3 beste draaibare baby autostoeltjes zijn:

 1. De Maxi Cosi Coral 360
 2. Cybex Cloud T 
 3. Bugaboo Turtle Air by Nuna

1. Maxi Cosi Coral  360 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met  isofix

beste maxi cosi coral Het Maxi-Cosi Coral 360 Baby Autostoeltje is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. Ook is dit het eerste modulaire autostoeltje dat kan draaien. Dit maakt het nog eenvoudiger om de baby in de auto te installeren.

De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed met een 8,1. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral 360 voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix360. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral 360 autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto met de base. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix360 base  aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Max Cosi Coral op de basis en je kunt de auto starten. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

Voor het opvolgende autostoeltje kun je de FamilyFix360 base blijven gebruiken. Je kunt dan kiezen voor de Maxi Cosi Pearl360. Zo maak je lang gebruik van de base.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig exclusief base.


Maxi Cosi FamilyFix 360

Maxi Cosi FamilyFix 360

Geschikt voor Maxi Cosi: – Pebble 360° – Pearl 360° – Coral 360°

2. CYBEX Cloud T draaibare baby autostoeltje

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 24 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 4,3 kg| ADAC test: 1,7 met base (goed)

beste autostoel babyDe nieuwste en beste Cybex autostoel is de Cloud T. Winnaar van de ADAC-test 2023. De CYBEX Cloud T i-Size autostoel voor baby’s is de ultieme allrounder. In combinatie met de Base T kan de autostoel voor baby’s achterover leunen voor comfortabele ritten. Buiten de auto kan het worden gebruikt met een kinderwagen als onderdeel van een reissysteem en biedt het maximaal comfort dankzij de ergonomische liggende positie.

Luchtventilatie rondom zorgt voor een constant aangename zittemperatuur in alle seizoenen. En door 180° draaien kan je de autostoel naar de autodeur draaien, voor makkelijk in- en uitstappen. De base ook voor het opvolgende autostoeltje te gebruiken. De base is dan 360 graden te gebruiken. Zo heb je jaren lang plezier van de base.

Het zitje is optioneel verkrijgbaar met een extra sluiting op het harnas (“SensorSafe”), die via Bluetooth aan een mobiele telefoon kan worden gekoppeld. Het ‘SensorSafe’-systeem waarschuwt ouders als ze hun kind per ongeluk alleen in de auto achterlaten.

Voordeel: + i-Size (R129) + base is voor opvolgend stoeltje te gebruiken + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele vlakke lighouding + 180 graden draaibaar en 360 graden draaibaar opvolgend autostoeltje+ winnaar ADAC test 2023 + Sensor Safe

Nadeel:   iets Prijzig, maar lange gebruiksduur Alleen i.c.m. base i-Size proof

Cybex Cloud T Autostoeltje – Mirage Grey

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:25 pm

Cybex Base T – Black

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 – 12:25 pm

BugabooTurtle Air

Gebruik: achterwaarts vanaf de geboorte tot ongeveer 15 maanden (40-87 cm)| Installatie: Zowel Isofixbase als autogordel| I-Size: Ja Gewicht: 3 kg| ADAC test: 1,6 met base (goed)

autostoelgroep 0De Bugaboo Turtle Air By  Autostoel baby scoort zeer goed op veiligheid. Bij de Consumentenbond staat deze stoel op plekje 4. De stoel staat stevig in de auto en biedt zeer goede bescherming bij botsing opzij.

De stoel past perfect op de Bugaboo kinderwagen. De autostoel is ook nog eens heel licht (3 kg). Hierdoor kun je makkelijker de baby vervoeren van de auto naar de kinderwagen en naar binnen. Om het autostoeltje veilig in de auto te bevestigen is er een bijpassende base verkrijgbaar. Sinds kort ook een 360 graden base! Hiermee wordt het nog eenvoudiger om de autostoel correct te installeren. Optioneel kan de autostoel ook geïnstalleerd worden met behulp van de 3-punts autogordel.

Voordelen:+ i-Size (R129) veiligheid + Luxe zonnekap met kijkvenster  + Comfortabele Mirino wol  + Makkelijk switchen van auto naar kinderwagen met adapters + makkelijk te installeren  + licht in gewicht

Nadelen: – 

Zijn 360 graden autostoeltjes veilig?

De 360 graden autostoeltjes zijn veilig. De stoeltjes in onze lijst scoren voldoende tot goed in strenge veiligheidstesten. Na het draaien is het belangrijkste punt om ervoor te zorgen dat de stoel volledig in de juiste positie is vergrendeld voordat je vertrekt. 

Zorg er ook voor dat je alleen van achterwaarts naar voorwaarts gericht overstapt als je kindje voldoet aan de leeftijdseisen van het betreffende autozitje of deze overschrijdt.

Voor welke leeftijd zijn draaibare autostoelen het beste geschikt?

Veel draaibare autostoeltjes kunnen al vanaf de geboorte worden gebruik tot een leeftijd van ongeveer 4 jaar. Sommige autostoelen tot wel 12 jaar!  

Hoelang achterwaarts vervoeren met een 360 graden stoel?

In het verleden waren autostoeltjes voor peuters vaak alleen naar voren gericht. Door de introductie van i-Size en hiermee de verplichting om kinderen tot minimaal 15 maanden achterwaarts te vervoeren met isofix, is het aanbod erg veranderd. Zo worden er alleen nog maar draaibare autostoeltjes gemaakt die langer achterwaarts vervoeren.

Uit onderzoek is namelijk gebleken dat bij een botsing, vooral frontaal, een naar achteren gericht zitje meer bescherming biedt voor het hoofd, de ruggengraat en de nek van het kindje. Veel ouders willen deze positie graag zo lang mogelijk behouden.

Wij adviseren daarom je kindje zolang mogelijk achterwaarts te vervoeren zolang de stoel het toelaat, maar draai ze naar voren wanneer ze er klaar voor zijn en lang genoeg (en dat is veilig).

Welke autostoelen zijn 360 graden draaibaar?

360 graden base autostoelVoorheen waren alleen vaste autostoeltjes draaibaar in groep 0+ en 1 voor kinderen van 1 tot 4 jaar. Tegenwoordig bestaan er ook losse baby autostoeltjes in groep 0 die kunnen draaien. De zogenaamde Maxi Cosi 360. Je hebt zowel het voordeel dat het stoeltje op de kinderwagen te klikken is als dat het autostoeltje draaibaar is in de auto.

Heb ik een aparte 360 graden base nodig?

Voor een los draagbare draaibaar baby autostoeltje heb je een aparte 360 graden base nodig. Op deze draaibare base klik je de autostoel. Voor de meeste vaste draaibare autostoelen is de base geïntegreerd in de stoel.

Wat is de ADAC?

De ADAC is een toonaangevende tester van autostoelen in Europa, die in de hele sector wordt erkend vanwege zijn strenge veiligheidsnormen. De ADAC werkt samen met onder andere de ANWB die de uitslag in het Nederlands publiceert. Naast veiligheid wordt ook de gebruiksvriendelijkheid getest, de aanwezigheid van schadelijke stoffen en of je kindje een goede zithouding heeft in de autostoel. ADAC test niet alle autostoelen helaas. Als een stoel niet door ADAC is getest, betekent dit niet dat deze stoel onveilig is om te gebruiken. Let altijd wel of het zitje een goed gekeurd R129 autostoeltje is.

Hieronder een video waarin het verschil tussen draaibare autostoel en een doorgroei autostoel goed duidelijk wordt gemaakt: 

4.3/5 - (18 stemmen)
Best getest Consumentenbond 2023

Waar te koop?

babypark.nl (€359,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 12:54 pm
 • 100% gerecyclede stoffen
 • Vanaf de 3 maanden
 • Verbeterde ventilatie 
Geschikt voor Maxi Cosi: - Pebble 360° - Pearl 360° - Coral 360°

3 gedachten over “Draaibare autostoel, bekijk de beste op een rij”

 1. Wij hebben de Maxi Cosi Axiss, en het is een geweldige stoel,… ideaal te draaien naar de deur toe (en bij het verplaatsen simpel om te zetten dat hij de andere kant op draait)
  Bekleding is er volledig af te halen, en kan goed in de was (heb hem al 4 jaar, dus is vaak gewassen,. kleur en stof is nog bijna nieuw)

  Misschien wat zwaar om even over te zetten naar een andere auto, maar als vaste stoel is hij geweldig… Niet over je kind heen hangen om hem vast te zetten, maar gewoon stoeltje draaien, en kind kan goed zitten.

  Beantwoorden

Plaats een reactie