Een van de meest gestelde vragen over een autostoel is of deze draaibaar is. Je kindje wordt groter en zwaarder waardoor het niet zo eenvoudig meer is om hem of haar in de autostoel te tillen. Een draaibare autostoel biedt hierbij veel gemak. Je hoeft tijdens het tillen geen draai naar binnen te maken dat rugklachten kan voorkomen of verminderen.

360 graden draaibaar autostoeltje

Een ander voordeel van een draaibare stoel is dat de meeste stoelen 360 graden kunnen draaien. Dit betekent dat de autostoel zowel achterwaarts als voorwaarts geïnstalleerd kan worden. We adviseren de stoel zo lang mogelijk achterwaarts te installeren. Dit is namelijk de meest veilige manier van vervoeren.

Welke autostoelen zijn 360 graden draaibaar?

Voorheen waren alleen vaste autostoeltjes draaibaar. Sinds kort heb je ook losse baby autostoeltjes die kunnen draaien. De zogenaamde Maxi Cosi 360. Je hebt zowel het voordeel dat het stoeltje op de kinderwagen te klikken is als dat het autostoeltje draaibaar is in de auto.

Voor een los draaibaar autostoeltje heb je wel de aparte 360 graden base nodig. Deze base is ook te gebruiken voor het opvolgende draaibare stoeltje. Zo heb je jarenlang plezier. Populaire draaibare baby autostoeltjes zijn de Maxi Cosi Pebble 360 en de Maxi Cosi Coral 360. 

Wat is de beste draaibare autostoel?

Wij hebben de beste draaibare autostoelen op een rijtje gezet. Hierbij gelet op recente testen van de ANWB, Consumentenbond en reviews van gebruikers. De autostoelen zijn ingedeeld in 2 groepen: 

De draaibare autostoeltjes zijn in 2 groepen te verdelen:

beste draaibare autostoel

1. Vaste draaibare autostoel

Vaste autostoel die in de auto blijft. Deze autostoel kun je niet op de kinderwagen klikken.
0 - 4 jaar en soms langer

Maxi Cosi Pebble 360

2. Uitneembare Maxi Cosi

Dit autostoeltje is los te klikken uit de base en te tillen of te klikken op de kinderwagen.
0 - 1,5 jaar

1. Vaste draaibare autostoel

Het vaste draaibare autostoeltje is een autostoel die vast in de auto blijft zitten. Voordeel van deze groep autostoelen is de lange gebruiksduur en het comfort. Je kunt er ruim 4 jaar of langer je kindje veilig in vervoeren. Een ander voordeel van deze vaste draaibare autostoel is dat de base er in de meeste gevallen gratis bijgeleverd wordt. Je kunt kiezen voor draaibare autostoelen met Isofix bevestiging of met gordel. 

Beste draaibare autostoeltje met vaste bevestiging:

Naam:Info:Check prijs:
1. Cybex Sirona SX2
Beste Koop 2021
0-4 jaar
Incl. Isofixbase
€ 399,-
check prijs logo
2. Maxi Cosi Mica
Bijna platte ligstand
0-4 jaar
Isofix
€ 349,-
check prijs logo
3. Joie I-Spin 360
Best getest 2020
3 mnd -4 jaar
Isofix
€ 375,-
check prijs logo
4. Nuna Prym
3e plek Consumentenbond
0-4 jaar
Isofix
€ 479,-
check prijs logo
5. Maxi Cosi AxissFix Plus
Goede prijs /kwaliteit
0-4 jaar
Isofix
Gordel (lees artikel)
€ 349,-
check prijs logo
6. Babyauto Brio Fix
Goedkoop
0-6 jaar
Isofix
€ 189,-
check prijs logo
7. Cybex Sirona Z
Best getest 2021
0-4 jaar
Isofixbase
€ 609,-
check prijs logo
8. Xadventure Quickfix
Lange gebruiksduur
0-12 jaar
Isofix
Gordel
€ 189,-
check prijs logo

1. Cybex Sirona SX2 i-Size (beste koop Consumentenbond 2021)

Vanaf 0 maanden tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee, Isofix

beste draaibare cybex In het nieuwe Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje reist je kindje veilig in een comfortabele positie. Omdat je kindje in het begin nog veel slaapt is het ideaal dat de autostoel een snelle overgang heeft naar de slaapstand. Om de ligstand te verstellen heb je slechts één hand nodig. De autostoel groeit eenvoudig met je kindje mee en geeft in iedere fase de juiste ondersteuning. 

Het 360° draaimechanisme van het Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje ontlast je rug bij het bevestigen van je kindje in het autostoeltje. Cybex adviseert om ieder kindje zo lang mogelijk achterwaarts te vervoeren, maar vanaf een leeftijd van 15 maanden en 76 cm is het toegestaan om de autostoel voorwaarts gericht te gebruiken.

Je kunt de Sirona SX2 ook al vanaf de geboorte gebruiken met het los verkochte verkleinkussen, de Newborn Inlay.

Dankzij de meegeleverde isofix base installeer je het Cybex Sirona SX2 i-Size Autostoeltje zonder moeite op de achterbank.

Wat is het verschil tussen de Cybex S en Cybex SX2? De Cybex Sirona SX2 geeft een melding bij incorrect installeren. Ook heeft deze stoel een instelbare slaapstand. Ander handigheidje zijn de magnetische gordelhouders. Hierdoor wordt het zitgedeelte vrij gehouden en kan je je kindje direct veilig in de gordel klikken.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar zeer goede afwerking makkelijk de reinigen + instelbare slaapstand + melding bij incorrect installeren + magnetische gordelhouders + inclusief Isofixbase
Nadeel: zwaar zitje – exclusief verkleiner voor jonge baby’s

2. Maxi Cosi Mica draaibare autostoel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm.
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste maxi cosiDit nieuwe draaibare autostoeltje van Maxi Cosi maakt elke rit comfortabel en zonder gedoe voor zowel de ouders als het kind. De Mica kan in elke draaipositie in de ligstand worden gezegd, zodat je kleintje altijd comfortabel in het stoeltje ligt. Het stoeltje kan worden gebruikt vanaf de geboorte totdat je kind 4 jaar oud is dankzij de zachte zitverkleiner, zowel voorwaarts als achterwaarts gericht. De Mica is voorzien van zowel i-Size-veiligheid, de nieuwste en hoogste veiligheidsstandaarden, als hoogwaardige G-CELL-technologie, voor een veilig gevoel.

Verschil met de hieronder beschreven Maxi-Cosi AxissFix? De Mica heeft een langere mogelijkheid voor achterwaarts vervoeren (105 cm) in tegenstelling tot de AxissFix (87 cm). De stoel kan platter in de ligstand wat beter is voor het ruggetje. Ook is de installatie verschillend. 

Voor beide stoelen geldt een ISOFIX installatie maar als 3 bevestigingspunt voor de Mica heb je een steunpoot en voor de AxissFix Plus gebruik je een top tether. Ook is de Mica voorzien van de G-cell technology. G-Cell-technologie voor autostoeltjes beschermt je kind bij een botsing. Het is flexibel en sterk materiaal dat ontworpen is om de krachten van een botsing weg te geleiden van het lichaam van je kind om letsel te verminderen. 

Voordeel:+ i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + langere mogelijkheid tot achterwaarts veervoeren + G-cell Technology + inclusief base

Nadeel:- vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken) zwaar en groot zitje


3. Joie I-Spin E 360

Gebruik autostoel:
Vanaf 3 mnd tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste autostoel groep 1De beste autostoel groep 1 is de Joie I-Spin 360 Autostoeltje. Hiermee kun je je kindje op een veilige manier vervoeren. Het autostoeltje voldoet namelijk aan de strenge i-Size veiligheidsnorm waardoor het autostoeltje niet alleen bij voor- en achterwaartse aanrijdingen getest is maar ook bij aanrijdingen van opzij. De autostoel is voorzien van Side protection. Deze klapt automatisch uit wanneer de gordels aangetrokken worden. De stoel stond op nummer 1 bij de Consumentenbond in 2020 en heeft 2 predicaten ontvangen. De beste koop en beste uit de test. Ook internationaal heeft deze autostoel allerlei prijzen gewonnen. 

De autostoel is 360 graden draaibaar. Je kunt de stoel naar je toe draaien met in- en uitstappen. Voorkomt rugklachten en gaat een stuk eenvoudiger.

Dankzij de uitneembare verkleinkussens en de verstelbare hoofdsteun (6 posities) en rugleuning (6 posities) zit je kindje altijd comfortabel in de Joie I-Spin 360 Autostoel. Bovendien is de autostoel voorzien van goede ventilatie.

Smalle en lichtere variant Joie I-spin

Er is ook een smallere variant van deze draaibare autostoel verkrijgbaar. Hiermee houd je iets meer ruimte vrij op de achterbank. Ideaal om 3 autostoeltjes kwijt te kunnen op de achterbank.  Bekijk deze uitvoering hier

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + inclusief base

Nadeel:  redelijk groot

4. Nuna Prym draaibare autostoeltje

Gebruik autostoel: vanaf de geboorte tot 18,5 kg (circa 4 jaar).T
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

beste autostoel groep 1 Een nieuw autostoeltje in deze groep is de Nuna Prym. Het stoeltje scoort ruim voldoende bij de Consumentenbond en de ANWB. 

De stoel beschikt over De True lock™ installatietechnologie die voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie zorgt met de ISOFIX-bevestigingspunten in de auto.

De autostoelen heeft twee bekledingen. Warm voor de winter, luchtdoorlatend voor de zomer. Wasbaar in de wasmachine. Niet meer wachten tot er één droog is, gewoon verwisselen en gaan.

De Nuna Prym kun je 360 graden draaien en is zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren. De Nuna Prym heeft ook zijwaartse beschermingsknoppen die automatisch uitklappen voor extra beveiliging.

Voordeel: + I-size veilig + draaibaar zeer goede afwerking makkelijk de reinigen + inclusief base + 2 bekledingen
Nadeel:  zwaar zitje  monteren is wat bewerkelijk

5. Maxi Cosi Axiss Fix Plus

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot ca. 4 jaar / tot 105 cm
Tegen de rijrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoeltjeEen van de bekendste en beste draaibare autostoeltjes is de Maxi Cosi Axiss. Voor zowel Isofix als voor gordelbevestiging is de draaibare autostoel beschikbaar. Klik hier voor de gordelbevestiging. 

De Maxi Cosi Axiss Plus wordt door middel van Isofix bevestigd in de auto. Deze autostoel is 360 graden draaibaar. Het Axiss autostoeltje kan zowel naar links als naar rechts draaien, zodat het niet uitmaakt aan welke kant van de achterbank je je kindje plaatst.

De stoel scoort voldoende op veiligheid bij de ANWB en de Consumentenbond. Vooral door het draaigemak is deze autostoel erg populair onder de ouders. De autostoel is in twee richtingen te plaatsen zowel voor- als achterwaarts. Van 45-105 cm tegen de rijrichting in of van 76-105 cm in de rijrichting.

De stoel wordt inclusief base geleverd. Je hoeft dus geen apart onderstel te kopen. 

De Axiss lijn van Maxi-Cosi biedt 3 verschillende soorten zitjes aan voor kinderen van 0 maanden tot 4 jaar:

 1. Maxi Cosi Axiss: De Maxi Cosi Axiss zet je vast met een autogordel en draai je hem tot 90 graden. Te gebruiken vanaf 9 maanden. Bestel bij bol.com. Wij hebben de Axiss Maxi-Cosi uitgebreid getest. Lees hier de review van de Axiss Maxi-Cosi.
 2. De Maxi-Cosi AxissFix:  De Maxi Cosi AxissFix  draait 360 graden en zet je vast met isofix. Geschikt vanaf 3 maanden. Bestel bij bol.com
 3. Maxi Cosi AxissFix Plus: Maxi Cosi AxissFix Plus draait ook 360 graden en zet je vast met Isofix. Geschikt om pasgeboren baby’s in te vervoeren. Bestel bij bol.com

Voordeel: + i-Size (R129) + draaibaar + eenvoudig te reinigen + goede afwerking + goede prijs/kwaliteit + inclusief base

Nadeel:  vastgespen is iets bewerkelijk (vooral langer maken)

6. Babyauto Biro Fix groep 0/1/2

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot 6 jaar
Tegen de rijinrichting in, met de rijrichting mee

beste draaibare autostoeltje De nieuwe Babyauto Biro Fix autostoel is 360° draaibaar. Hij draait namelijk eenvoudig naar je toe! Babyauto Biro Fix is dankzij de comfortabele meegeleverde zitverkleiner geschikt vanaf de geboorte. 

De Biro Fix autostoel is een groep 0/1/2 autostoel (0-25 kg) en kan dus vanaf de geboorte tot ongeveer 6 jaar gebruikt worden. Voor groep 0 (0-13 kg) plaats je de zitting tegen de rijrichting in en voor groep 1/2 (9-25 kg) plaats je hem met de rijrichting mee.

De draaiare autostoel wordt eenvoudig gemonteerd met het zeer veilige Isofix systeem waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt. 

Doordat de autostoel geschikt is voor achterwaarts vervoer voldoet hij aan de hoofdlijn van de nieuwe i-Size veiligheids regelgeving. Daarnaast heeft het stoeltje een 5-punts veiligheidsgordel met comfortabele gordelkussens, en grote zijkussens die optimale bescherming bieden bij zijwaartse botsingen.

Het zitje verstelbaar is in 4 verschillende zit- en ligposities, waaronder een comfortabele slaapstand. De verstelbare hoofdsteun biedt extra ondersteuning aan het hoofdje, en het zachte verkleinkussen zorgt ervoor dat de autostoel met je kindje meegroeit.

Voordeel: +  draaibaar  + i-Size (R129) eenvoudig te reinigen + inclusief base + goedkoop + langdurig gebruik tot 6 jaar

Nadeel:  groot   geen slaapstand  kwaliteit valt tegen niet getest ANWB of Consumentenbond

7. Cybex Sirona Z best geteste draaibare autostoel 

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 18 kilo (4 jaar)
Tegen de rijinrichting mee met isofix 

beste draaibare autostoel Dit autostoeltje komt het beste uit de test van de Consumentenbond in oktober 2021 en heeft ook het predicaat beste autostoel ontvangen.

De Cybex Sirona Z i-Size kan uitsluitend worden geïnstalleerd met de apart verkrijgbare Z base en voldoet aan de i-Size veiligheidsnorm.. Deze base wordt niet bij de autostoel meegeleverd. 

De binnenkant van de autostoel is gemaakt van zacht materiaal en de buitenkant is voorzien van een stijlvolle, slijtvaste stof. Wanneer je de autostoel achterwaarts gebruikt zijn er 5 ruststanden mogelijk en bij voorwaarts gebruik 3. De hoofdsteun en gordels groeien in 12 stapjes met je kindje mee.

Het Cybex Sirona Z i-Size Autostoeltje is 360° draaibaar zodat je je kindje heel makkelijk in het autostoeltje kunt bevestigen. De autostoel heeft magnetische gordelhouders waardoor de gordel nooit in de weg zit als je je kindje in het stoeltje wilt plaatsen.

De stoel en de base kosten samen zo’n EUR. 600,- Afhankelijk van aanbiedingen. Dit is een vrij fors bedrag voor een draaibare autostoel. Je kunt dan beter voor de Cybex Sirona SX2 gaan. Mits je al in het bezit bent van de Z base. 

Voordeel: + i-Size (R129) + magnetische gordelhouders + weinig kans incorrecte installatie + best getest Consumentenbond 2021 hoes kan in de wasmachine + redelijk goede afwerking  

Nadeel: Stoeltje is redelijk groot. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten 
Prijzig  Exclusief base.

+

8. Xadventure Quickfix Autostoel

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot 12 jaar
Tegen de rijinrichting in, met de rijrichting mee

draaibare autostoel We hebben deze stoel opgenomen in de Top 5 gezien de goede beoordelingen. De X Adventure Quickfix autostoel groeit met je kindje mee en is al te gebruiken vanaf de geboorte tot maar liefst 12 jaar! De Quickfix autostoel kan 360° draaien in achterwaartse positie! Let op: alleen mogelijk wanneer de stoel is bevestigd met Isofix. Zo hoef je je niet meer in moeilijke bochten te wringen om je kindje comfortabel in het autozitje te zetten. 

Voor groep 0 (0-13 kg) plaats je de zitting tegen de rijrichting in en voor groep 1/2/3 (9-36 kg) plaats je hem met de rijrichting mee.

De autostoel wordt vast gezet met behulp van de Toptether en het Isofix systeem waarmee de autostoel direct aan het chassis bevestigd wordt. Geen isofix? De autostoel kun je ook met gordels vastzetten. Indien je de autostoel bevestigd met de autogordel kan de 360° draaifunctie niet gebruikt worden.

Waar moet je opletten bij deze draaibare autostoel?

Toch zitten er aan deze autostoel wat haken en ogen. De autostoel is alleen draaibaar als deze tegen de rijinrichting is geplaatst! Plaats je de stoel met de rijinrichting mee dan is deze niet meer draaibaar! Dat is al met 1 jaar. Let hier dus op!!

Qua veiligheid voldoet de X Adventure Quickfix aan alle voorwaarden van de ECE R44/04 norm. Echter is deze autostoel niet i-Size Proof 

Voordeel: + (deels) draaibaar  + eenvoudig te reinigen + inclusief base + goedkoop + langdurig gebruik

Nadeel:  Geen i-Size   Slechte afwerking Bandjes gaan stroef kwaliteit valt tegen niet getest ANWB of Consumentenbond

2. Uitneembare draaibare Maxi Cosi 

Sinds kort zijn ook losse draaibare baby autostoeltjes verkrijgbaar. In tegenstelling tot de vaste stoelen kun je deze stoeltjes losklikken met de baby erin. De autostoel kun je eventueel dragen of vastklikken op de kinderwagen. Ook wel de 360 graden Maxi Cosi genoemd. 

360 graden FamilyFix base

maxi cosi familyfix 360Voor deze losse draaibare autostoeltjes heb je wel weer een aparte 360 graden base nodig. Je auto moet dus over Isofix beschikken. Voordeel is wel dat deze base ook te gebruiken is voor het opvolgende draaibare stoeltje. Zo heb je jarenlang plezier!

Hoewel sommige autostoeltjes zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren zijn, dien je kinderen tot 15 maanden oud achteruitkijkend te vervoeren.

De 3 beste draaibare baby autostoeltjes zijn:

 1. De Maxi Cosi Coral 360
 2. Cybex Cloud Z 
 3. De Maxi Cosi Pebble 360

1. Maxi Cosi Coral

299
 • 360 graden draaibaar
 • Te combineren met Maxi-Cosi Familyfix 360
 • Soft Carrier voor draaggemak
 • Side Protection
 • 0- 12 mnd
 • Exclusief FamilyFix360 base

2. Cybex Sirona Z

369
 • 360 graden draaibaar
 • Platte ligstand buiten de auto
 • Te combineren met opvolgende Cybex stoel
 • L.S.P. systeem
 • 0- 12 mnd
 • Exclusief draaibare
  Z-base

3. Maxi Cosi Pebble 360

269
 • 360 graden draaibaar
 • Te combineren met Maxi-Cosi Familyfix 360
 • Side Protection
 • Voorzien van temperatuur regulerende stof
 • 0 - 15 mnd
 • Exclusief FamilyFix360 base

1. Maxi Cosi Coral  360 (allernieuwste Maxi Cosi)

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met  isofix

beste maxi cosi coral Het Maxi-Cosi Coral 360 Baby Autostoeltje is het eerste baby autostoeltje waarmee je jouw kindje dichtbij kan dragen in de uitneembare en lichtgewichte soft carrier. Je hoeft dus niet de hele autostoel eruit te halen. Super handig! Zo heb je een stuk minder gewicht te sjouwen. Ook is dit het eerste modulaire autostoeltje dat kan draaien. Dit maakt het nog eenvoudiger om de baby in de auto te installeren.

De stoel scoort bij de Consumentenbond zeer goed met een 8,1. Bij de ANWB staat dit stoeltje op nummer 2. 

De Maxi-Cosi Coral 360 voldoet aan de laatste i-size veiligheidsnorm in combinatie met de Maxi-Cosi FamilyFix360. De baby autostoel is voorzien van Side Protection System dat optimale bescherming biedt bij een zijdelingse botsing.

De Maxi-Cosi Coral 360 autostoel is eenvoudig en makkelijk te installeren in de auto met de base. Je bevestigd de Maxi-Cosi FamilyFix360 base  aan de Isofix bevestigingspunten in je auto, vervolgens klik je de Max Cosi Coral op de basis en je kunt de auto starten. Het Coral baby autostoeltje wordt altijd tegen de rijrichting in bevestigd.

Voor het opvolgende autostoeltje kun je de FamilyFix360 base blijven gebruiken. Je kunt dan kiezen voor de Maxi Cosi Pearl360. Zo maak je lang gebruik van de base.

Voordeel: + i-Size (R129) Je kan je kindje in de soft carrier dragen en dichtbij je houden + weinig kans incorrecte installatie hoes kan in de wasmachine + goede afwerking + comfortabele zithouding

Nadeel: Stoeltje vraagt veel ruimte in de auto. Kind heeft beperkt uitzicht naar buiten. – Prijzig exclusief base.

+

2. Cybex Cloud Z- i-Size draaibare baby autostoeltje

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 12 maanden
Tegen de rijinrichting mee met isofixbase Z -base

draaibare baby autostoel Bijzondere aan deze draaibare autostoel is dat de rugleuning van de autostoel buiten de auto met één hand in een ergonomisch vlakke positie gezet worden. Zo hoef je je kindje niet wakker te maken of over te leggen tijdens een lang dutje.

Deze autostoel ontvangt een goede voldoende bij de ANWB-test. Scoort op veiligheid zeer goed. Minpunten zitten vooral in de lastig te verwijderen bekleding.

In het Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje kun je je kindje veilig vervoeren. Het Linear Side Protection (L.S.P.) systeem zorgt er in combinatie met de absorberende buitenkant voor dat de kracht van een zijwaartse botsing met 25% vermindert wordt. Het L.S.P. systeem is het grijze lipje aan de zijkant van de stoel die je uit kunt klappen om de afstand tussen de autostoel en de deur te verkleinen.

Wanneer het baby autostoeltje bevestigd is op de bijbehorende Z base dan kan het autostoeltje een kwartslag draaien richting de deur zodat je je kindje heel makkelijk in het autostoeltje kunt bevestigen. De hoofdsteun en de gordels groeien in 11 posities met je kindje mee.

Voor het opvolgende autostoeltje kun je de Z base blijven gebruiken. Je kunt dan kiezen voor de 360 graden draaibare Cybex Sirona Z autostoel. De beste autostoel 2021 Consumentenbond! Zo heb je 4 jaar lang plezier van je draaibare base. Klik hier voor de draaibare Z- base. 

Draaibare autostoel

Cybex Cloud Z i-Size Baby Autostoeltje

+


3. Maxi Cosi Pebble360

Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot circa 15 maanden
Tegen de rijinrichting mee met isofix 

draaibare babystoel De Maxi-Cosi Pebble 360 kan vanaf de geboorte tot circa 15 maanden worden gebruikt. Hij draait soepel en gemakkelijk op de FamilyFix 360-base met isofix en kan met slechts één hand worden omgedraaid.

Dankzij de praktische gordel kun je je kindje snel en probleemloos erin en eruit tillen. De supercomfortabele baby-hugg-zitverkleiner houdt je kindje te allen tijde knus op zijn/haar plaats.

Om de veiligheid en het comfort van je kindje te garanderen, beschikt de Pebble 360 over ClimaFlow om de temperatuur van je kindje te helpen reguleren. Daarbij beschermt G-CELL-technologie voor bescherming bij zijdelingse botsingen je kindje tegen de krachten van een zijdelingse botsing.

Dankzij het ergonomische handvat kun je je kindje gemakkelijk overal mee naartoe nemen. Dus vanaf de eerste dag biedt de Pebble 360 jou en je kindje maximaal comfort, i-Size veiligheid en gemak.

Voor het opvolgende autostoeltje kun je de FamilyFix360 base blijven gebruiken. Je kunt dan kiezen voor de Maxi Cosi Pearl360.

+

 • Is een draaibare autostoel veilig?

  Een draaibare autostoel die voldoet aan de i-Size norm en hiervan een keurmerk heeft ontvangen is veilig, mits deze goed geïnstalleerd wordt en gebruikt wordt volgens de regels. 

 • Waarom kiezen voor een draaibare autostoel?

  Een draaibare autostoel geeft veel gemak bij het in en uit de auto tillen van je kindje. Daarnaast zijn de 360 graden autostoelen zowel voor- als achterwaarts te installeren. Zo kun je i-Size proof jullie kindje vervoeren. 

 • Vanaf welke leeftijd is een draaibare autostoel ?

  Je kunt al vanaf de geboorte kiezen voor een draaibare autostoel. Deze wordt samen met een 360 graden base geïnstalleerd in de auto. Deze base is ook te gebruiken voor het opvolgende draaibare autostoeltje. Er bestaan ook draaibare autostoeltje vanaf 1 jaar en ouder. Bekijk ze in onze top 7 beste draaibare autostoelen.

 • Wat is de best geteste draaibare autostoel?

  De beste draaibare autostoel uit groep 0 is de Maxi Cosi Coral 360. Deze autostoel scoort zeer goed bij de Consumentenbond. Wat de beste draaibare autostoel is, is vooral afhankelijk van de lengte en het gewicht van jullie kindje.  

   

4.2/5 - (16 stemmen)

3 reactie op “Draaibare autostoel, bekijk de beste op een rij

 1. Wij hebben de Maxi Cosi Axiss, en het is een geweldige stoel,… ideaal te draaien naar de deur toe (en bij het verplaatsen simpel om te zetten dat hij de andere kant op draait)
  Bekleding is er volledig af te halen, en kan goed in de was (heb hem al 4 jaar, dus is vaak gewassen,. kleur en stof is nog bijna nieuw)

  Misschien wat zwaar om even over te zetten naar een andere auto, maar als vaste stoel is hij geweldig… Niet over je kind heen hangen om hem vast te zetten, maar gewoon stoeltje draaien, en kind kan goed zitten.

 2. Super bedankt voor deze informatieve blog! Eindelijk een pagina gevonden die de verschillen tussen de Mica en Axissplus naast elkaar zet.

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.