fbpx

Draaibare Maxi Cosi autostoel, veiligheid en gemak in één

Een draaibare Maxi Cosi autostoel biedt zowel veiligheid als gemak tijdens het reizen met je kindje. Er zijn verschillende voordelen die deze stoel biedt. Ten eerste is het gemakkelijk in- en uitstappen. Je kunt de stoel eenvoudig draaien naar de deur, zodat je je kind makkelijk in de autostoel kunt zetten of eruit kunt halen. Daarnaast kun je de zitpositie van de stoel eenvoudig aanpassen. Dit zorgt voor extra comfort voor je kind tijdens de autorit. Ten slotte biedt een draaibare Maxi Cosi autostoel optimale bescherming bij zijwaartse impact (iSize Proof). Dit is natuurlijk essentieel voor de veiligheid van je kind.

Welke Maxi Cosi autostoelen kunnen draaien?

Er zijn verschillende modellen beschikbaar als het gaat om een draaibare Maxi Cosi autostoelen. Je kunt kiezen voor een baby autostoel of een peuter autostoel. Elk model heeft zijn eigen kenmerken en voordelen, dus het is belangrijk om goed te kijken welk model het beste bij jou en je kindje past. Denk aan een 360 graden isofix base of een soft carrier. Wil je autostoel nog kunnen tillen of blijft de autostoel vast in de auto staan?  

In het schema hieronder tref je een overzicht van de verschillende draaibare Maxi Cosi autostoelen aan met de belangrijkste kenmerken per leeftijd. 

Maxi Cosi:
Geschikt voor:
Isofixbase:
Kenmerk:
0- 15 mnd.
Draagbare autostoel
FamilyFix 360
Uitneembare soft-carrier
0- 15 mnd.
Draagbare autostoel
FamilyFix 360
FamilyFix 360 Pro
De Pro kan naast draaien ook naar je toe schuiven
0 – 4 jaar
Vaste autostoel
FamilyFix 360
FamilyFix 360 Pro
De Pro kan naast draaien ook naar je toe schuiven
0 -4 jaar
Vaste autostoel
Inclusief isofixbase
Duurzame keuze
De 360 Pro kan naast draaien ook naar je toe schuiven
3 mnd – 4 jaar
Vaste autostoel
Inclusief isofixbase
Top-Tether bevestiging
Ook een gordel uitvoering

De Maxi Cosi 360 graden base

Deze Maxi Cosi base maakt het mogelijk dat het baby autostoeltje Pebble 360, Coral en peuterstoel Pearl 360 kunnen draaien. Je installeert de base in de auto met Isofix en je klikt de autostoelen er veilig en makkelijk op. 

Maxi Cosi FamilyFix 360

Maxi Cosi FamilyFix 360

Geschikt voor Maxi Cosi: – Pebble 360° – Pearl 360° – Coral 360°

Draaien en schuiven met de Maxi Cosi 360 Pro base Pro

De allernieuwste Maxi Cosi base is de 360 Pro. Wat is het verschil tussen de FamilyFix 360 Pro en andere Maxi-Cosi basissen? De FamilyFix 360 Pro is een ISOFIX-base die niet alleen soepel met één hand draait (zoals FamilyFix 360), maar je kind ook naar je toe schuift dankzij de SlideTech technologie. De 360 Pro base is geschikt voor de draaibare Pro modellen zoals de Maxi Cosi Pebble 360 Pro en de Pearl 360 Pro

Maxi-Cosi Familyfix 360 Pro

Maxi-Cosi Familyfix 360 Pro

Deze base kan naast draaien ook naar je toe schuiven. Past alleen op de Pro modellen.

Maxi Cosi Coral 360 

 • Geschikt vanaf 0 tot ongeveer 15 maanden 
 • Achterwaarts gericht 
 • Uitneembare soft carrier 
 • 360 graden draaibaar i.c.m. FamilyFix base 
 • ADAC-score: 1,7 (goed)
 • i-Size goedgekeurd
Maxi Cosi draaibare autostoel

Dit baby autostoeltje heeft 2 hele fijne voordelen; de stoel is draaibaar in combinatie Maxi Cosi FamilyFix 360 base en je kunt je kindje makkelijk tillen door de uitneembare soft carrier. Zo hoef je niet de zware autostoel heen en weer te sjouwen van en naar de auto. 

Naast deze twee fijne eigenschappen is de draaibare Maxi Cosi autostoel ook nog eens heel veilig. De stoel is getest door de strenge ADAC en kwam als zeer goed uit de veiligheidstest. Lees de score op de website van de ANWB.

De Maxi Cosi Coral installeer je met de 360 graden Maxi-Cosi FamilyFix base. De Maxi-Cosi FamilyFix is 360° draaibaar en ook te gebruiken in combinatie met het opvolgende autostoeltje Pearl 360° i-Size. Zo heb je jarenlang plezier van dit product. De Maxi-Cosi FamilyFix 360° bevestig je met behulp van Isofix in de auto. De base voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm.

De stoel is eventueel ook met alleen gordels te installeren, maar de autostoel is dan niet meer draaibaar. 

De Maxi Coral is compatibel met de meeste kinderwagens in combinatie met adapters. Deze adapters schuif je op de kinderwagen waarna je de autostoel erop klikt. 


Maxi Cosi FamilyFix 360

Maxi Cosi FamilyFix 360

Geschikt voor Maxi Cosi: – Pebble 360° – Pearl 360° – Coral 360°

Draaibare Maxi Cosi Pebble 360 en 360 Pro

 • Geschikt vanaf 0 tot ongeveer 15 maanden
 • Achterwaarts gericht 
 • Draagbare autostoel 
 • 360 graden draaibaar i.c.m. FamilyFix base 
 • ADAC-score: Pebble 360: goed. Pebble 360 Pro2: goed 
 • i-Size goedgekeurd 
draaibare babystoel

De Maxi Cosi Pebble 360 is wel helemaal veilig uit de test gekomen van de ADAC.  De Maxi Cosi Pebble 360 installeer je met de Maxi Cosi FamilyFix 360 base . De Maxi-Cosi FamilyFix is 360° draaibaar en ook te gebruiken in combinatie met het opvolgende autostoeltje Pearl 360° i-Size. Zo heb je jarenlang plezier van dit product. De Maxi-Cosi FamilyFix 360° bevestig je met behulp van Isofix in de auto. De base voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm.

Je klikt eenvoudig het stoeltje op de base. Het stoeltje is makkelijk te tillen en eventueel vast te maken op een kinderwagen. 

De Pebble 360 Pro is helaas niet goed uit de test gekomen. Voornaamste reden is dat de bekleding van deze Maxi Cosi autostoel hoge concentratie schadelijke stoffen bevat. Als je baby hierop gaat sabbelen kan hij of zij schadelijke stoffen binnenkrijgen. De opvolger is de Pebble Pro2 en die is wel helemaal veilig. 

Op andere punten zoals veiligheid, gebruiksgemak en ergonomie scoorde de Pebble 360 Pro wel goed. De stoel wordt nog steeds verkocht.

De Maxi Cosi Pebble 360 Pro

Je kunt eventueel dus ook kiezen voor nog meer gemak met de Maxi Cosi Pebble 360 Pro2. De Pebble 360 Pro2 is te combineren met de Maxi Cosi FamilyFix 360 Pro base. Hiermee draai je niet alleen de autostoel naar je toe, je schuift de stoel ook naar je toe. Het in-en uitstappen wordt zo nog gemakkelijker. Ook het opvolgende peuter autostoeltje Pearl 360 Pro is hierop te installeren. 

Zie onderstaand filmpje: 

Draaibare Maxi Cosi Pearl 360 en 360 Pro

 • Vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar 
 • Achterwaarts en voorwaarts gericht 
 • Tot 4 jaar achterwaarts mogelijk
 • 360 graden draaibaar i.c.m. FamilyFix base 
 • Vaste autostoel 
 • ADAC-score: 2,1 Pro:  2,1
 • i-Size goedgekeurd 
Maxi Cosi draaibare autostoel

Deze draaibare Maxi Cosi raden wij aan als je al in het bezit bent van de Maxi Cosi FamilyFix 360 base. Dus echt als opvolgstoeltje van de Maxi Cosi Pebble Pro 360 of de Coral. Mits je nog na de Pearl gebruik gaat maken van de FamilyFix 360 graden base. De base is namelijk een behoorlijke investering. 

De Pearl is uitgebreid door de ADAC getest en heeft een ruime voldoende ontvangen. 

Heb je de base niet? Dan kun je beter voor de Maxi Cosi Mica of Axiss kiezen. Deze worden inclusief base verkocht en zijn voordeliger en net zo veilig. 

De draaibare Pearl autostoel is een vaste autostoel en daarom niet geschikt om op een kinderwagen te klikken of om te tillen buiten de auto. 

Het autostoeltje is geschikt voor kindjes van 40 – 105 cm. Dat betekent dat je de Pearl 360 i-Size vanaf de geboorte tot circa 4 jaar kunt gebruiken. De autostoel is zowel achterwaarts als voorwaarts te gebruiken en heeft in beide posities meerdere ligstanden. In deze autostoel kun je je kindje tot wel 4 jaar achterwaarts vervoeren.

De bekleding van het Pearl 360 i-Size Autostoeltje is gemaakt van Bamboe en kan worden uitgewassen in de wasmachine. De Pearl 360 i-Size heeft een innovatief openstaand gordelsysteem waardoor je je kindje heel makkelijk in het autostoeltje kunt bevestigen.

De Maxi Cosi Pearl 360 Pro

Je kunt eventueel ook kiezen voor nog meer gemak met de Maxi Cosi Pearl 360 Pro. De Pearl 360 Pro is te combineren met de Maxi Cosi FamilyFix 360 Pro base Hiermee draai je niet alleen de autostoel naar je toe, je schuift de stoel ook naar je toe. Het in-en uitstappen wordt zo nog gemakkelijker. 

Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size

Maxi-Cosi Pearl 360 i-Size

Exclusief benodigde base

Maxi-Cosi Pearl 360 Pro i-Size

Maxi-Cosi Pearl 360 Pro i-Size

Deze pro uitvoering past op de FamilyFix360 Pro waarmee je de stoel naast draaien ook kunt schuiven

Waar te koop?

prenatal.nl (€339,00)
babypark.nl (€399,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:36 am

Draaibare Maxi Cosi autostoel Mica 

 • Standaard Mica vanaf 0 mnd – 4 jaar / Mica Eco van 3 mnd- 4 jaar / Eco Pro : 0 mnd – 4 jaar 
 • Achterwaarts en voorwaarts gericht 
 • Tot 4 jaar achterwaarts vervoeren mogelijk 
 • Vaste autostoel 
 • Isofix 
 • Steunpoot 
 • Inclusief base 
 • ADAC-score: ruim voldoende 
beste autostoel groep 1

Een populaire vaste draaibare autostoel is de Maxi Cosi Mica. Deze stoel wordt in de auto vastgezet met Isofix en een steunpoot. De Maxi Cosi Mica is zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren. Je kunt je kindje zelfs 4 jaar lang achterwaarts vervoeren. Vanaf 15 maanden is de stoel ook voorwaarts te plaatsen. 

Bij het in- en uitstappen kun je de stoel naar je toe draaien. Het maakt niet uit aan welke kant je de stoel installeert. De stoel kan helemaal rond draaien. Je kindje wordt vastgezet met een 5-punts gordel. 

Er zijn verschillende Maxi Cosi Mica’s te koop. Goed om even helder te hebben wat precies de verschillen zijn. We hebben daarom eerder een uitgebreid verslag geschreven over de De Maxi Cosi en de verschillen. Lees het verslag hier

Kort de verschillen: 

1. NIEUW: De Maxi Cosi Mica Pro 360
Deze nieuwe Pro 360 uitvoering is het meest comfortabel voor jou en kindje en vanaf de geboorte te gebruiken. De stoel draait niet alleen, hij schuift ook naar je toe! Makkelijker wordt het niet. De prijs ligt hierdoor een stuk hoger. Bekijk de nieuwe Maxi Cosi Mica hier.

2. De Maxi Cosi Mica Eco Pro
Deze Pro uitvoering is vanaf de geboorte te gebruiken. De kantelfunctie is verbeterd ten opzichte van de vorige modellen en hierdoor ligt je kindje beter in de stoel. De Pro biedt ook net iets meer bescherming van opzij door de G-CELL 2.0 techniek. Bekijk de stoel hier.

3. De Maxi Cosi Mica Eco
De Eco Maxi Cosi Mica is vanaf 3 maanden te gebruiken en gemaakt van 100% gerecycled materiaal. De ligpositie van deze stoel is niet optimaal voor kleine baby’s. Klik hier voor de Eco Maxi Cosi Mica.

4. De Maxi Cosi Mica standaard:
De Mica is ook verkrijgbaar in een niet Eco uitvoering. Deze is voordeliger, maar minder duurzaam. Deze standaard Maxi Cosi Mica is te gebruiken vanaf 0 maanden, maar een verkleiner wordt geadviseerd. De stoel heeft een minder goede ligstand dan de Eco Pro en Pro 360. Klik hier voor de minder duurzame uitvoering. 

Maxi Cosi Mica Standaard

Maxi Cosi Mica Standaard

 • Vanaf 0 mnd
 • Geen gerecycled materiaal
 • Ligpositie kan beter

Draaibare Maxi Cosi autostoel AxissFix i-Size

 • Vanaf 3 mnd – 4 jaar 
 • Achterwaarts en voorwaarts gericht 
 • Tot ongeveer 2 jaar achterwaarts vervoeren mogelijk
 • Vaste autostoel 
 • Isofix 
 • Top- Tether 
 • Inclusief base 
 • ADAC-score: ruim voldoende 
Maxi Cosi Autostoel review

De Maxi Cosi AxissFix was één van de eerste draaibare autostoelen. Het stoeltje biedt de mogelijkheid om 2 jaar achterwaarts te vervoeren. Deze draaibare autostoel heeft verschillende uitvoeringen waaronder ook de Maxi Cosi Axiss die vast kunt zetten met gordels.

De Maxi Cosi AxissFix autostoel zet je extra vast met een top-tether. Je hebt hierdoor meer ruimte dan wanneer je de autostoel vastzet met een steunpoot zoals de Maxi Cosi Mica. 

De Maxi Cosi AxissFix is in het verleden streng getest door de ADAC en scoorde een goede voldoende. Je kunt de stoel 360 graden draaien. De gordel variant van deze stoel draait niet helemaal rond, maar 90 graden. Zo kun je wel de stoel naar je toedraaien dat het instappen makkelijker maakt. 

Over deze autostoel hebben we in het verleden een verslag gemaakt. Lees hier onze eigen ervaring met de Maxi Cosi AxissFix. 


Maxi Cosi Axiss

Maxi Cosi Axiss

Gordelbevestiging, 90 graden draaibaar

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 1:57 am

Wil je weten welke draaibare autostoel het beste uit de test komt? Bekijk dan onze top 10 beste draaibare autostoel.

Geschikt voor Maxi Cosi: - Pebble 360° - Pearl 360° - Coral 360°
Deze base kan naast draaien ook naar je toe schuiven. Past alleen op de Pro modellen.
Geschikt voor Maxi Cosi: - Pebble 360° - Pearl 360° - Coral 360°
Deze pro uitvoering past op de FamilyFix360 Pro waarmee je de stoel naast draaien ook kunt schuiven

Waar te koop?

prenatal.nl (€339,00)
babypark.nl (€399,99)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 - 12:36 am
 • Vanaf 0 mnd
 • Geen gerecycled materiaal
 • Ligpositie kan beter