Isofix base, welke autostoel past op welke base? Van Maxi Cosi FamilyFix tot aan de Cybex M base.

Wanneer je een babyautostoeltje met behulp van isofix in je auto wilt bevestigen heb je bijna in alle gevallen een isofix base nodig. Deze isofix base moet geschikt zijn voor jouw autostoeltje en wellicht ook voor het opvolgende stoeltje. De base bevestig je eenmalig aan de isofixhaken van de auto. Het autostoeltje kun je vervolgens met één klik op de base bevestigen. Bij sommige merk babyautostoeltjes is de isofix base ingebregepen. Dat maakt het makkelijk.

Echter bij een aantal autostoeltjes moet je zelf nog kiezen voor een base. Welke base kun je dan het beste kiezen? En welke base gaat het langste mee ook voor een opvolgend autostoeltje? En is de base ook 360 graden draaibaar?

Dat is vandaag de dag lastig kiezen. De oude modellen autostoelen passen namelijk niet op de nieuwe I-size bases en de nieuwe iSize autostoelen passen niet op de oude onderstellen. Wij hebben daarom een overzicht gemaakt van alle bases en de bijbehorende autostoelen van de afgelopen 10 jaar. 

Welke isofix base is Universeel?

Een Universele Isofix base voor verschillende merken autostoelen bestaat helaas niet. Dit is ook heel lastig te realiseren omdat ieder merk autostoel anders is uitgevoerd in grootte en materiaal. De base zou niet goed passen.

Wel bestaan er universele Isofix bases voor een één type merk autostoel. Zoals bijvoorbeeld Maxi Cosi of Cybex. De base is dan te gebruiken voor opeenvolgende autostoeltjes. Je start bijvoorbeeld met het baby autostoeltje en wanneer je kindje daar te groot voor is geworden, stap je over naar de peuter autostoel. Je kunt hiervoor dezelfde base blijven gebruiken, je hebt dus bijna vier jaar profijt van de base.

Bestaat er een isofix base voor gordelbevestiging?

Ja, er bestaat voor de Cybex Aton B2 autostoel een base die ook met gordelbevestiging is te installeren. Dit is de Aton Base 2. Bekijk deze hier

Welke autostoel past op welke ISOFIX – base?

 

Naam Base
Geschikt voor:
Prijs
CabrioFix (niet het i-Size model)
Pebble (dus niet de PLUS!)
Pearl
v.a. 125
check prijs logo
Pebble Plus
Pebble Pro
Rock
Pearl Smart iSize
Pearl Pro
Pearl One
niet meer verkocht
Rock iSize
Tinca iSize
Pebble Plus
Pebble Pro
Pearl Smart i-Size
PearlPro2
v.a. 189
check prijs logo
Maxi Cosi 3wayFix
Jade
Pebble Pro
Rock
Pearl Pro
Pearl Smart
Pearl One
niet meer verkocht
Jade
Coral
Rock
Pebble Pro
Pearl Pro 2 i-Size
Pearl Smart
Tinca
v.a. 229
check prijs logo
Pebble 360°
Pearl 360°
Coral 360°
v.a. 239
check prijs logo
Maxi Cosi Cabriofix i-Size
v.a. 139
check prijs logo
Maxi Cosi Tinca
v.a. 139
check prijs logo
Aton M,
Aton M i-Size
Sirona M2 i-Size
v.a. 169
check prijs logo
Cybex Cloud Z
Sirona Z
Sirona Z R
v.a. 149,-
check prijs logo
Cybex Cloud Z i-Size
Cybex Sirona Z i-Size
v.a. 239,-
check prijs logo
Cybex Cloud T
Cloud Z2
Sirona T
Sirona Z2
v.a. 212,-
check prijs logo
Besafe Izi Modular i-Size
Besafe Izi Go Modular i-Size
v.a. 259
check prijs logo
Nuna Cari Next
Nuna Pipa Next
Nuna Arra Next
Nuna Todl Next
v.a. 219
check prijs logo
Nuna Pipa Next
v.a. 179
check prijs logo
Joie Calmi Auto Reiswieg
i-Level Recline
i-Harbour
i-Juva
i-Gemm 3
i-Snug 2
v.a. 219
check prijs logo
Joie I-Level
I-Gemm
I-Snug
I-Quest
v.a. 129
check prijs logo
Joie Gemm
Joie I-Gemm
v.a. 129
check prijs logo
Joie I-Gemm
Joie i-Anchor Advance
v.a. 149
check prijs logo

1. Isofix Base Family Fix voor de Maxi Cosi’s

Gebruik base:  vanaf te geboorte tot ongeveer 4 jaar.

Isofix base Welke Maxi Cosi past op de Family Fix?

De Isofix-base kan worden gebruikt voor de Maxi Cosi autostoeltjes Pebble, Cabriofix en Pearl. Dit zijn de oudere modellen Maxi Cosi’s . Hierdoor kan de base in 2 fases gebruikt worden: van 0-13 kg met de Cabriofix en Pebble, en van 9-18 kg met de Pearl autostoel.

De installatie van de Family Fix in de auto is eenvoudig. Doormiddel van een licht- en geluidsdisplay ontvang je bevestiging van een correcte bevestiging. De autostoelen zijn vervolgens door het eenvoudige kliksysteem makkelijk in en uit de de base klikken.

Allerbelangrijkste is de dat deze base de meest veilige manier van vervoeren biedt. De Isofix-base is goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen, ECE R44/04.

2. Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size / 2wayfix

Gebruik base:  vanaf te geboorte tot ongeveer 4 jaar.

maxi Cosi Family Fix oneWelke Maxi Cosi past op de Family Fix One I-Size?

Steeds meer autostoelen worden i-Size proof. Speciaal voor de i-Size Maxi Cosi’s is er de Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size. Deze base is geschikt voor het Maxi-Cosi Rock baby autostoeltje, Maxi Cosi Pebble Pro en Plus, en het Maxi-Cosi Pearl Smart iSize (opvolgende autostoeltje), Pearl Pro en Pearl One.

Verschil met de hierboven FamilyFix Base is dat deze iSize proof is. Hiermee voldoet de base aan de nieuwe strenge veiligheidswet. Belangrijkste punten is dat de stoel langer achterwaarts kan en goed scoort op zijdelingse botsingen.

Zo heb je jarenlang plezier van dit product. De Maxi-Cosi FamilyFix One i-Size bevestig je met behulp van Isofix in de auto. De base voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. De installatie van de Family Fix in de auto is eenvoudig. Doormiddel van een licht- en geluidsdisplay ontvang je bevestiging van een correcte bevestiging. De autostoelen zijn vervolgens door het eenvoudige kliksysteem makkelijk in en uit de de base klikken.

Deze base wordt niet meer verkocht.

3. Maxi-Cosi FamilyFix 2 Onderstel

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

2way fix base Welke Maxi Cosi past op de Family Fix 2?

De Isofix-base kan worden gebruikt voor de Maxi Cosi baby autostoeltjes Rock iSize, Tinca iSize en Pebble Plus en Pro. Voor de peuter autostoeltje Pearl Smart i-Size en PearlPro2.

Hierdoor kan de base in 2 fases gebruikt worden: van 0-13 kg met de Pebble, Rock en Tinca en van 9-18 kg met de Pearl autostoelen.

Beide stoeltjes voldoen aan de i-Size-wetgeving. De FamilyFix 2 base bevestig je veilig in de auto door middel van ISOFIX-installatie, hiermee veranker je de base aan het chassis van de auto.

Het autostoeltje kun je vervolgens heel eenvoudig met één klik bevestigen op de base. De base geeft een zichtbare en hoorbare bevestiging als het stoeltje goed is geinstalleerd. Voordeel van deze base is dat de peuterstoel ook nog achterwaarts vervoerd kan worden. Wel zo veilig! Voorwaarts is ook mogelijk..

4. Maxi-Cosi FamilyFix 3

autostoel met ligstand JadeWelke Maxi Cosi past op de Family Fix 3?

De meest recente base van Maxi Cosi is de Maxi Cosi FamilyFix 3. Het verschil tussen Familyfix 2 en 3? Dit onderstel kun je op 3 manieren gebruiken; 1. Voor de baby autostoelen Coral, Rock, Tinca en Pebble Pro 2. Voor de opvolgende peuter autostoel Pearl Pro 2 i-Size, Pearl Smart.  En als 3e voor de reiswieg Jade. Volledig i-Size!

Het Maxi-Cosi 3wayFix Onderstel is eenvoudig in je auto te bevestigen en helpt om een autostoel snel, makkelijk maar bovenal veilig in je auto te installeren. De base wordt met behulp van Isofix haken in je auto bevestigd. Indicatoren laten zien of de base en het autostoeltje veilig vast zijn gemaakt.

5. Maxi-Cosi FamilyFix 360°

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

maxi cosi familyfix 360Welke Maxi Cosi past op de Family Fix 360° ?

De nieuwe Maxi-Cosi FamilyFix is 360° draaibaar en te gebruiken in combinatie met het Pebble 360° en Coral 360° graden autostoeltje en het Pearl 360° i-Size opvolgstoeltje. Zo heb je jarenlang plezier van dit product.

De Maxi-Cosi FamilyFix 360° bevestig je met behulp van Isofix in de auto. De base voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Groot voordeel van deze nieuwe base is de click and go installatie. De flexiSpin-rotatie zorgt ervoor dat de base in elke ligstand kan draaien.

6. Tinca base

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 1 jaar.

Maxi Cosi base tinca Welke autostoel past op de Maxi Cosi Tinca base?

Met de Maxi-Cosi Tinca Base heb je in een handomdraai het Maxi-Cosi Tinca baby autostoeltje veilig bevestigd in de auto. Wanneer de auto is voorzien van Isofix bevestigingspunten kan de Tinca base hier eenvoudig in worden geklikt. Op die manier staat de base stevig en kan het geen kant op. Ga je er met je kindje op uit? Dan hoef je alleen het Tinca baby autostoeltje nog maar vast te klikken op de Tinca base. Een handig lampje geeft aan wanneer je de base op de juiste wijze geïnstalleerd hebt. De base voldoet aan de strenge en nieuwste i-Size veiligheidsnorm.

Deze base is alleen te gebruiken voor de Tinca autostoel. Wellicht iets goedkoper maar de gebruiksduur is korter. Kies je na de Tinca autostoel een autostoel uit groep 2, dan is dit een prima keuze base. Wil je na de Tinca jullie kindje een autostoel uit groep 1? Dan kun je beter kiezen voor een Maxi Cosi base die ook op het opvolgende peuter autostoeltje past zoals de FamilyFix2.

7. Cybex M- base

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

isofix base Welke Cybex autostoel past op de M Base?

Op Cybex M- base kunnen twee opeenvolgende autostoeltjes worden bevestigd. De babystoeltjes Cybex Aton M en Aton M i-Size en de peuterstoel Cybex Sirona M2 i-Size autostoel. Een base voor de toekomst dus. De base zorgt ervoor dat je je kindje tot 4 jaar achterwaarts kunt vervoeren.

Met dit i-Size onderstel zit je baby heel veilig en comfortabel. De base in combinatie met de Aton M iSize staat bij de ANWB en bij de Consumentenbond op nummer 1 van best geteste autostoelen groep 0+. en heeft het predicaat beste uit de test ontvangen. In combinatie met de Cybex Sirona M2 staat de stoel op nummer 3 in groep 1.

Bij Bol.com wordt de autostoel ook inclusief base geleverd. De bundel is goedkoper dan de M base los te kopen. 

7. Cybex Z base One

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

Z base one cybexDe Cybex Z Base One Black is in een mum van tijd te bevestigen in je auto. Op deze base kunnen 3 verschillende autostoeltjes worden bevestigd, namelijk de Cybex Cloud Z, Sirona Z en Sirona Z R. Hierdoor heb je lang plezier van deze base. De base voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Verder is de Cybex Z Base One niet draaibaar en de vervolgstoel Cybex Sirona is enkel achterwaarts te gebruiken op dit onderstel.

Verwar deze Z-base NIET met de draaibare Z base. Deze Z base one kan niet draaien.

Verkrijgbaar bij:

bol.com

7. Cybex Z Base (draaibaar)

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

Welke autostoel past op de Cybex Z base?

draaibare base Welke autostoel past op de Z-base? De Cybex Z Base is in een mum van tijd te bevestigen in je auto. Op deze base kunnen twee opeenvolgende draaibare autostoeltjes worden bevestigd, namelijk het Cybex Cloud Z i-Size baby autostoeltje en de Cybex Sirona Z i-Size autostoel. Hierdoor heb je jarenlang plezier van deze base. De base voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm. Het is mogelijk om het autostoeltje dat op de base bevestigd is een kwartslag naar de deur te draaien zodat je je kindje eenvoudig in de autostoel kunt plaatsen.

Verwar deze Z-base NIET met de Z base one. De Z base one kan niet draaien.

Z Base

180/360 graden draaibaar

Verkrijgbaar bij:

bol.com (€259,00)

8. Cybex T-base 

Gebruik base: vanaf de geboorte tot 4 – 6 jaar 

welke base op welke autostoel Met deze Cybex Base T installeer je de autostoel veilig en snel in de auto. De Isofix base is geschikt voor de Cybex Cloud T i-Size, Cloud Z2 i-Size, Sirona T-i-Size en Sirona Z2 i-Size autostoeltjes. Dankzij de 2 Isofix verankeringpunten klik je de base eenvoudig vast in de auto en vervolgens verstel je de steunpoot om hem te balanceren. De gekleurde incicatoren laten je zien of de base en het autostoeltje juist zijn bevestigt. Bovendien beschik de base over een 360° rotatiemechanisme die het nog makkelijker voor je maakt om je kindje uit de autostoel te tillen.

9. BeSafe iZi Modular Base

Gebruik base: vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar.

besafe izi modular isize baseDe base is geschikt voor zowel het autostoeltje Besafe Izi Modular i-Size (Stokke) als het autostoeltje Besafe Izi Go Modular i-Size (Stokke)Met behulp van deze Base voldoen de autostoeltjes aan de strenge i-Size norm.
De base is gemakkelijk in de auto te plaatsen door middel van de Isofix connectoren. Verschillende indicatoren in de Base geven aan wanneer deze juist bevestigd is. Wanneer je jullie kindje achterwaarts vervoerd in de base, dan is deze verstelbaar voor extra beenruimte. Bij een groep 0/1-autostoel heb je en antirotatie beugel nodig om de base te verstellen. Hierdoor krijgt je kindje meer beenruimte. Let op: een antirotatiebeugel wordt niet bij de BeSafe iZi Modular base bijgeleverd.

10.Nuna Base Next

Nuna Base Next Op de Nuna Base Next kunnen 4 verschillende autostoelen bevestigd worden. De Nuna Cari Next is een auto reiswieg, de Nuna Pipa Next is een zeer lichte baby autostoel, de Nuna Arra Next is een bekroonde baby autostoel en ten slotte de Nuna Todl Next, een peuter autostoel die met je kindje meegroeit. Zo heb je jarenlang plezier van dezelfde base.

De base is 360° draaibaar waardoor het heel eenvoudig is om je kindje vast te zetten in de autostoel.

11.Nuna Pipa Next Base

nuna Pip Next baseDe Nuna Pipa Next Base is alleen geschikt voor de Nuna Pipa Next Baby Autostoeltje. Dankzij de Isofix bevestiging is de autostoel hiervoor bevestigd aan het chassis van de auto. De gekleurde installatie indicatoren geven je duidelijk aan wanneer de base juist is bevestigd zodat het nooit verkeerd kan gaan. Dit geldt ook voor het installeren van het autostoeltje op de base. De extra installatie indicator laat zien of het stoeltje stevig vast zit. Voor extra zijwaartse bescherming kunnen de beschermingsknoppen aan beide kanten worden uitgeklapt.

Welke Maxi Cosi komt het beste uit de test?
Bekijk de top 5

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie