fbpx

Joie i-Traver Review

Joie Traver review
Review door Lisette
Veel comfort en makkelijke installatie
De Joie i-Traver is een comfortabele autostoel uit groep 2/3 die uniek is door de verstelbare zitschaal. Hierdoor heeft je kindje een fijne zithouding en betere ondersteuning aan de benen.

De stoel is eenvoudig in de auto te installeren met ISOFIX. Ter bevestiging wordt de kleurenindicator groen zodra de autostoel goed vast zit. Heel geruststellend. De autostoel is eventueel ook met de gordel van de auto vast te zetten, wat handig kan zijn als je wisselt tussen auto's. De Joie Traver is lekker licht in gewicht zodat je geen hulp nodig hebt bij het verplaatsen van de autostoel. Je kindje wordt in de auto vastgezet met de gordel van de auto. De groene geleiders helpen hier goed bij. De gordelloop is goed waardoor je kindje goed op zijn of haar plaats gehouden wordt.

De stoel is getest door de ADAC / ANWB en kwam als veilig uit de test. De Joie  i-Traver biedt zeer goede bescherming bij een botsing van opzij en heeft een goede gordelgeleiding. De stoel scoort gemiddeld op bescherming in een frontale botsing. De prijs van de Joie i-Travel ligt een stuk hoger dan andere stoelen in dezelfde groep. Dit betaalt zich wel terug in de kwaliteit en comfort van de stoel. De stoel gaat jaren mee en wellicht ook later te gebruiken voor broertjes en zusjes.
Veiligheid
8.1
Comfort
8.5
Gebruiksgemak
8
Desgin
8.5
Prijs
7
Beoordeling van gebruikers:2 Stemmen
8.5
Pluspunten:
Zeer goede bescherming in botsing van opzij
Goede ADAC / ANWB score
Makkelijke installatie ISOFIX
Zitschaal is verstelbaar
Licht in gewicht
Mooi design en kleuren
Minpunten:
Vrij breed
Iets prijzig
Scoort gemiddeld op bescherming in frontale botsing
8.1
Expertscore:

Kenmerken Joie i-Traver autostoel: 

 • Geschikt voor kinderen vanaf 100 – 150 cm (15 – 36 kg)
 • i-Size R129 goedgekeurd 
 • Voorwaarste installatie 
 • ISOFIX of gordel installatie 
 • Geen harnasje, je installeert je kind met de gordel 
 • Gewicht: 5,6 kg 
 • Is in hoogte te verstelbaar 
 • De zitdiepte is verstelbaar 
 • 2 standen verstelbare rugleuning 
 • Lengte: 40-44 cm, Breedte: 56 cm, Hoogte: 63-83
  cm 

Comfort van de stoel 

Verstelbare zitdiepte en hoofdsteun| ademende stof 

Uniek aan het Joie i-Traver Autostoeltje is de verstelbare zitdiepte. Hierdoor kun je de autostoel beter afstellen op de lengte van je kindje. De zithouding en ondersteuning is hierdoor aangenamer. De hoofdsteun is verstelbaar in 10 standen waardoor het autostoeltje met je kindje meegroeit. De bekleding van het autostoeltje voelt aangenaam zacht en ademt prima. Doordat de rugleuning iets naar achter kan, is het mogelijk om je kindje lekker te laten slapen in de auto. 

De Joie heeft zachte gestoffeerde armleuninge. Je kindje kan zo lekker de armen laten rusten. 

De bekleding van de Joie i-Traver kan eventueel worden verwijderd voor een wasbeurt in de wasmachine. Wij raden dit eigenlijk altijd af, omdat het een hele klus is en de bekleding er niet mooier op wordt. Een fijne hoes biedt meer uitkomst mocht er veel geknoeid worden in de auto. 

makkelijke draagbaar door lichte gewicht
Joie i-traver zitdiepte instelbaar

Gebruiksgemak  Joie i-Traver

ISOFIX of gordel | licht in gewicht | gordeloop is goed  

De stoel is niet zwaar en hierdoor makkelijk te verplaatsen naar bijvoorbeeld een andere auto. Het vastzetten van de stoel doe je doormiddel van de ISOFIX – connectors in de haken te klikken van de auto. De kleurenindicator laat met groen zien wanneer de stoel juist is bevestigd. Dit gaat heel makkelijk en de kans dat je dit fout doet is heel klein. Beschikt de auto niet over Isofix-punten? Dan kan je de autostoel ook veilig in de auto bevestigen door enkel de autogordel te gebruiken. Deze manier van installeren is wel fout gevoeliger. 

Je kindje wordt met behulp van de veiligheidsgordel in de stoel vastgezet. De gordelloop is goed en houd je kindje stevig op zijn of haar plek. 

Scoort zeer goed in veiligheidstesten ANWB, ADAC en Consumentenbond

ADAC test
Score: Goed
ANWB test
Score: 4 sterren van de 5
Cunsumentenbond
Score: betaalde dienst

Veiligheid Joie i-Traver

De Joie i-Traver i-Size is uitgebreid getest in de strenge autostoeltjes tests van de ANWB, Consumentenbond en de ADAC. De autostoel kwam uit alle drie de tests als veilig naar voren. 

De Joie  i-Traver biedt zeer goede bescherming in botsing van opzij en heeft een goede gordelgeleiding. Dit is vooral te danken aan de extra bescherming door middel van de  Guard Surround Safety™-panelen.  

De stoel scoort gemiddeld op bescherming in frontale botsing.

Prijs en modellen 

Breed | mooie kleuren | design 

De Joie i-Traver heeft en mooi design en is verkrijgbaar in een paar mooie kleuren.  Je kunt kiezen uit de kleuren Carbon, Pine of Oyster. De stoel is wel vrij breed en neemt hierdoor meer ruimte in op de achterbank. De prijs van de Joie i-Traver ligt hoger dan andere stoelen uit dezelfde groep 2/3. Dit betaalt zich wel terug in de kwaliteit en comfort van de stoel. 
 


Joie i-Traver Autostoeltje Pine

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€199,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 – 12:05 am

Reviews op Babypark: 

Super goed merk. Dit is al ons tweede autostoeltje van dat merk en we zijn echt super tevreden van. Ook mega comfortabel voor het kindje. We hadden vroeger een Maxi-Cosi maar die hebben we verkocht en nu in elk auto thuis is een Joie stoeltje! Aanrader zeker voor die prijs, kwaliteit is top!!

Omdat we de Joie stages wilde gebruiken voor jongste kind. Waren we opzoek gegaan naar een groep 1 tot 3 stoel voor met slaapstand. Tot nu bevalt de autostoel heel goed. Daarnaast ziet hij er ook nog eens prachtig uit.

Lees alle reviews op Babypark hier

Waar te koop?

bol.com
pinkorblue.nl (€169,95)
babypark.nl (€184,99)
amazon.nl (€219,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:05 am

Waar te koop?

bol.com
babypark.nl (€169,95)
pinkorblue.nl (€169,95)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:05 am

Waar te koop?

bol.com
pinkorblue.nl (€169,95)
babypark.nl (€184,99)
amazon.nl (€219,00)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:05 am

Plaats een reactie