fbpx

Joolz I-Size autostoel Izi Go Modular uitgelicht

De Joolz autostoel is een mooie aanvulling op de Joolz kinderwagen. De look and feel van deze autostoel maakt je als jonge ouder trots en zorgeloos. De Joolz I-Size autostoel is namelijk I-Size proef en voldoet aan de strenge i-Size veiligheidsnorm in combinatie met de (los verkrijgbare) BeSafe iZi Modular Base.

I-Size is een sinds 2012 nieuwe Europese veiligheidswet met betrekking tot de autokinderzitjes. Deze regelgeving heet I-Size. Autostoeltjes die aan de I-Size regelgeving voldoen (de R129-norm) worden een i-Size autostoel genoemd. Lees hier meer de I-Size regelgeving. 

Wist je dat Joolz een boom plant in het Joolz geboortebos voor iedere Joolz baby. Hiermee draagt Joolz haar steentje bij aan de bestrijding van klimaatverandering en ontbossing.

We bespreken hieronder de Joolz I-Size autostoel hierin meegenomen de uitslag van de Consumentenbond en de ANWB autostoelen test.

Joolz I-Size autostoel Izi Go Modular

Gebruik:
Gebruik autostoel: Vanaf de geboorte tot 1 jaar (0-13 kg)
Tegen de rijrichting in

Base en Isofix 
Joolz I-Size Autostoel De Joolz I-Size autostoel is geschikt voor alle auto’s met Isofix. De autostoel is eventueel ook met gordels vast te zetten, bedenk dan wel dat de autostoel niet meer I-Size proef is. Kies als het kan altijd voor Isofix.

Echter heb je wel de BeSafe iZi Modular Base nodig om de autostoel in de auto te kunnen installeren. Zonder deze base kun je de autostoel niet installeren. Deze base dien je los aan te schaffen of je kunt een combinatie-deal sluiten bij Babypark. Dit scheelt in de kosten. De kosten van deze losse Joolz base liggen rond de 239,-.

Adapaters Joolz I-Size autostoel 
Daarnaast wil je dat de Joolz I-Size autostoel ook op de kinderwagen geklikt kan worden. Hiervoor dien je apart adapters voor aan te schaffen. Die heb overigens nodig voor iedere autostoel. Heb je een Joolz kinderwagen maar een ander merk autostoel, dan dien je alsnog adapters aan te schaffen wil je deze op de kinderwagen kunnen plaatsen.

Heb je geen Joolz kinderwagen? Kijk dan even welke adapters je dient te gebruiken voor jullie merk kinderwagen.

Veiligheid van de Joolz I-Size autostoel Izi Go Modula

Met de look and feel zit het wel goed, maar hoe is de veiligheid van de Joolz I-Size autostoel Izi Go Modular?

De stoel scoort goed op veiligheid in combinatie met de base. Verder is uit de test gekomen dat de Joolz Izi Go Modula :

+ Heel laag risico op letsel bij een frontale botsing
+ Laag risico op letsel bij een zijdelingse botsing
+ Het stoeltje staat stabiel in de auto
+ De bekleding kan in de wasmachine worden gereinigd
+ De bekleding is eenvoudig te verwijderen
+ Goede afwerking
+ Vastgespen van het kind is eenvoudig
+ Monteren van het zitje is eenvoudig
+ Handleiding en waarschuwingslabels zijn duidelijk
+ Licht zitje

Allemaal positieve punt, echter is er in het verleden een hoge concentratie schadelijke stoffen aangetroffen in de bekleding van de Joolz autostoel. Dit heeft de stoel enorm afgewaardeerd. Zowel bij de Consumentenbond als bij de ANWB.

Wat betekent die hoge concentratie schadelijk stoffen in de Joolz autostoel?

In de autostoel van Joolz is in het verleden TCPP gebruikt. TCPP is een vlamvertragende stof waarvan het gebruik sinds 2015 volgens de Europese richtlijnen verboden is in speelgoed voor kinderen onder de 3 jaar.

Standpunt van de Consumentenbond is dat de stof niet in een kinderstoeltje hoort en dat het ook niet hoeft. Mee eens!

Geen TCCP in nieuwe autostoelen Joolz:
Goede nieuws: Alle Joolz autostoelen die je nieuw koopt bevatten GEEN TCPP meer. Lees er hier meer over.

Je kunt dus met een gerust hart de Joolz autostoel kopen. Na november 2017 is de stoel niet meer opnieuw getest. De reden dat Joolz achterblijft in de testresultaten.

Beoordeel deze post

Plaats een reactie