fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

3 autostoeltjes naast elkaar op de achterbank

Autostoeltjes worden veiliger, maar daardoor ook iets breder. Als je 3 autostoeltjes tegelijkertijd op de achterbank wilt vervoeren heb je wellicht een uitdaging. Misschien ontkom je er niet aan een grotere auto aan te schaffen, maar misschien ben je ook geholpen met een smalle autostoel. Welke smalle autostoeltjes zijn er beschikbaar zodat je veilig op weg kan met het hele gezin?

Welke kinderstoeltjes zijn geschikt voor drie naast elkaar?

Het zijn vooral de kinderstoeltjes en zitverhogers uit groep 2/3 die gebruikt worden vanaf 3,5 jaar. Deze stoelen nemen minder ruimte in beslag dan een baby autostoel met steunpoot of draaibare base. Vanuit de R129-norm/ i-Size wet moeten ISOFIX autostoelen een bepaalde afmeting hebben om compatibel te zijn met i-Size plaatsen in de auto. Het zitgedeelte van een ISOFIX stoel is daarom altijd rond de 44 cm. De al dan niet verstelbare arm- en rugleuning maken de autostoel vaak breder.  

Autostoel met gordel is vaak smaller
Een autostoel of stoelverhoger met gordelbevestiging biedt wat meer flexibiliteit. Ze hoeven niet vastgezet te worden met ISOFIX en kunnen daarom ook in het midden geplaatst worden van de achterbank. De stoelen met gordelbevestiging zijn ook lichter en smaller. De kans op foute installatie is echter wel aanwezig. De nieuwe R129 stoelen met gordelbevestiging voldoen ook aan de nieuwste veiligheidseisen waardoor je kindje goed beschermd is.

Niet alle winkels of fabrikanten vermelden de breedte van de autostoel. Wij hebben het voor je uitgezocht en benoemen verderop in dit artikel een aantal smalle autostoelen.

Welke opties voor 3 achterin zijn er?

Logischerwijs is er behoefte aan een 3e autostoeltje zodra het gezin uitgebreid wordt met een baby en vaak zal je voor de nieuwe aanwinst de Maxi-Cosi gebruiken. Twijfel je of de oudste 2 al kunnen doorgroeien naar een nieuwe autostoel lees dan hier wanneer ze kunnen overstappen.

De mogelijkheden voor 3 achterin:

#1) 3 Smalle autostoeltjes naast elkaar

Gelukkig kun je steeds meer smalle autostoeltjes kopen. We bespreken hieronder de top 3 smalle autostoeltjes uit groep 3 hieronder. De hieronder genoemde Maxi Cosi autostoelen zijn zowel met Isofix als met gordel vast te zetten. Handig als je veel van auto wisselt!

drie autostoelen achterin

1. Maxi-Cosi Kore (Pro) i-Size smalle autostoel met gordel

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg)| Installatie:Isofix/ autogordel| I-Size: ja | Gewicht: 6 kg| Afmeting: D44 x B42-51 x H61 cm | ADAC test: 2,1 (goed)

smalle autostoel groep 3Maxi-Cosi Kore i-Size is ontworpen om je kindje gemakkelijk in en uit zijn autostoeltje te laten stappen en om zichzelf te kunnen vastmaken. De open ruimte aan de onderkant van het autostoeltje biedt gemakkelijke toegang tot de veiligheidsgordel zodat je kind de veiligheidsgordel zelf kan vastpakken en veilig en zonder gedoe kan vastklikken.

Zodra de ISOFIX-bevestigingspunten op de stoel van je auto zijn bevestigd zal de Kore i-Size-rugleuning zich aanpassen aan de stoel van je auto, wat zorgt voor een comfortabele houding. De rugleuning is verstelbaar in de hoogte en de breedte en past zich aan de groei van je kind. Achterover leunen is niet mogelijk.

De stoel is 42 cm smal maar kan breder gemaakt worden met de verstelbare rugleuning.

Maxi Cosi Kore Pro 

Het verschil tussen de Maxi Cosi Kore en de Pro is dat de Pro uitvoering Click Assist heeft en premium temperatuur regulerende bekleding. Click Assist is een lampje bij de stoel waardoor je kindje zelf heel makkelijk de gordel vast kan klikken. Zodra je kindje gaat zitten springt het lampje aan en blijft deze 20 seconden branden. Handig in het donker.

Het zitje voelt heel zacht en comfortabeler aan dankzij de extra voering.De stoel heeft een verstelbare rugleuning. Achterover leunen is echter niet mogelijk.

Maxi-Cosi Kore i-Size Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com (€183,99)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:11 pm

2. Maxi Cosi Nomad Plus groep 15 mnd – 4 jaar

Gebruik: voorwaarts vanaf 15 maanden jaar tot 4 jaar oud (15 tot 36 kg)| Installatie: autogordel| I-Size: R129/03 | Gewicht: 4,2 kg| Afmeting: D50 x 37,5 B x 50H | ADAC test: –

smalle autostoel Deze inklapbare peuter autostoel van Maxi Cosi is geschikt vanaf 15 maanden tot ongeveer 4 jaar (9-18 kg). Dit is de smalste autostoel die we konden vinden. De stoel is goedgekeurd en heeft het R-129 label. Hiermee voldoet de autostoel aan de laatste veiligheidseisen. 

Het Nomad Plus voorwaarts gerichte autostoeltje is zeer compact, licht (4,26 kg) en kan in slechts 30 seconden in elke auto worden geïnstalleerd. De Nomad Plus is handig in te klappen en mee te nemen. 

De Nomad Plus-kinderautostoel wordt geïnstalleerd met de autogordel. De vijfpunts veiligheidsgordel met anti-slip gordelbeschermers houdt je opgroeiende kind goed en veilig en op zijn plaats. 

Door de gordelbevestiging past de autostoel in elke auto, echter is de kans op foute installatie groter. De stoel is ontworpen om op reis mee te nemen en voelt hierdoor minder stevig aan. De stoel geeft ook iets minder ondersteuning dan een normale vaste autostoel. 

De Nomad Plus autostoel is nog niet heel lang verkrijgbaar, maar ontvangt goede beoordelingen van andere ouders op Amazon. Lees de reviews hier.

3. Bebeconfort Road safe I-Size opvouwbaar

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg)| Installatie: autogordel| I-Size: ja | Gewicht: 3 kg| Afmeting: D51 x 44B x 78Hcm | ADAC test: –

De Bebeconfort Road Safe i-Size autostoel heeft een uniek compact inklapbaar ontwerp en weegt minder dan 3 kg. De stoel is hierdoor eenvoudig te vervoeren en in verschillende auto’s te installeren met de gordel. De stoel is in 14 standen te verstellen

De Bebeconfort Road Safe i-Size is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 3,5 tot 12 jaar (100-150 cm). De zitverhoger wordt geïnstalleerd met behulp van de gordel.

Bebeconfort Road Safe i-Size

Waar te koop?

amazon.nl (€75,00)
bol.com (€85,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:11 pm

4. BeSafe autostoelen met Isofix

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg)| Installatie: Isofix| I-Size: ja Gewicht: 7 kg| Afmeting: Diepte 42 x B 44 x H 64 cm | ADAC test: 1,9 (goed)

Een van de veiligste en smalste autostoeltjes uit groep 3 zijn de BeSafe autostoelen. Te gebruiken vanaf ongeveer 4 jaar. En het mooiste is dat ze nu een nieuwe autostoel hebben ontwikkeld die iets kan, wat geen énkele andere autostoel voor grotere kinderen kan. Dankzij de afneembare zijkanten kan je namelijk drie BeSafe iZi Flex Fix-stoelen naast elkaar plaatsen in bijna elke auto.

BeSafe iZi Flex Fix 2 i-Size Autostoeltje – Metalic Melange

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:11 pm

5. Maxi Cosi RodiFix S smalle autostoel

Gebruik: voorwaarts vanaf 3,5 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (15 tot 36 kg)| Installatie:  autogordel| Slaapstand: ja I-Size: ja Gewicht: 6,2 kg| Afmeting: D51 x B44-51 x L63,5 cm | ADAC test: 1,9 (goed)

smalle autostoel Deze autostoel ontvangt ontzettend veel goede beoordeling. Bij bol.com scoort deze stoel een 4,7 uit 5 sterren!

Met de Maxi Cosi RodiFix S i-Size neem je je kindje van 3,5 tot 12 jaar veilig mee in de auto. De stoel is geschikt voor kinderen vanaf 100 cm met een maximale lengte van 150 centimeter en een maximaal gewicht van 36 kilogram.

Gebruik het Isofix systeem om de stoel eenvoudig en stevig vast te zetten. Je kunt ook de gordel gebruiken om de stoel vast te zetten. De rugleuning is verstelbaar in hoogte en breedte, zodat de stoel met je kind meegroeit. Jouw kind kan vanaf 3,5 jaar tot 12 jaar achterover leunen met de 3 slaapstanden. De duurzame autostoelbekleding is ontworpen met Eco Care, wat betekent dat de bekleding bestaat uit 100% gerecyclede stoffen. Eenvoudig te verwijderen en machinewasbaar.

De stoel is in breedte verstelbaar. Op z’n smalst is de autostoel 44 cm. Je kunt de stoel tot 51 cm breed stellen via de armleuningen. Het zitgedeelte blijft altijd 44 cm breed.

6. Joie Steadi gordel groep 0-4 jaar

Gebruik autostoel: ongeveer van 0 tot 4 jaar
Voorwaarts en achterwaarts
Installatie: alleen gordel

beste autostoel groep 1 gordel Het smalle Joie Steadi R129 Autostoeltje is een veilige autostoel die voldoet aan de actuele veiligheidsnormen (i-Size proof). De autostoel is geschikt vanaf de geboorte tot ongeveer 4 jaar (18 kg / 105 cm). De autostoel is in beide rijrichtingen te gebruiken zonder Isofix en kan met de 3-punts autogordel in vrijwel iedere auto geïnstalleerd worden.

De stoel heeft een breedte van 43,5 cm. Dat is vrij smal!De zitschaal vangt als eerst de impact van de botsing op en leidt deze af van je kindje. Bovendien is de autostoel voorzien van Side Impact Security die zijwaartse bescherming biedt aan het hoofd, lichaam en de heupen van je kindje. De Tri-Protect hoofdsteun die uit drie lagen schuim én gepatenteerd Intelli-Fit™-geheugenschuim bestaat, draagt hier extra aan bij.

Je kindje kan tot 4 jaar achterwaarts worden vervoerd, het is namelijk bewezen dat achterwaarts reizen tot 5 keer veiliger is dan wanneer je je kindje voorwaarts in de autostoel plaatst. Als je kindje tenminste 76 cm lang of 15 maanden oud is, kan het autostoeltje worden omgedraaid en ook voorwaarts worden gebruikt.

Voordeel: + veilig door langer achterwaarts vervoeren + inclusief verkleinkussen + goede prijs / kwaliteit + bekleding kan in de wasmachine + 4 ligposities
Nadeel: – niet 360 draaibaar  kans op foute montage door gordelbevestiging – gordel zit in de weg als je je kindje in de stoel zet

De stoel is te bestellen bij Babypark

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:11 pm

7. Cangaroo Aston groep 1 -12 jaar

Gebruik: voorwaarts vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg)| Installatie: IGordel | I-Size: Nee Gewicht: 12 kg| Afmeting: Diepte 45 x B 40 x H 64 cm | ADAC test: –

smalle autostoel Cangaroo Aston Dit smalle autostoeltje van 40 cm breed is geschikt voor kindjes vanaf 9 maanden tot een leeftijd van wel 12 jaar.

De Cangaroo stoel groeit met jouw kleintje mee doordat hij is voorzien van een (uitneembare) zitverkleiner. Deze verkleiner biedt extra steun en comfort aan de kleinsten. Zodra jouw kindje deze niet meer nodig heeft, haal je hem weg. Daarnaast is de hoofdsteun van de autostoel verstelbaar in 6 hoogtes, zodat hij aan te passen is naar de grootte van jouw kind!

Wanneer je kind te groot is geworden voor de 5-punts veiligheidsgordel, kun je dit tuigje weghalen uit de stoel. Je kleine zit vanaf dan vast met de 3-punts autogordel. Daarnaast is ook de rugleuning verwijderbaar, waardoor je de Aston vanaf ongeveer 15 kg kan gebruiken als booster.

Er wordt vooral veel geklaagd over de onduidelijke handleiding. Wat kan helpen is deze video. Dit is een algemene instructievideo van een autostoel met gordelbevestiging die duidelijk laat zien wat de bedoeling is.

Voordeel:goedkoop + inclusief verkleinkussen
Nadeel: niet i-size proof, wel R44 goedgekeurd  kans op foute montage door gordelbevestiging geen slaapstand  bekleding kan niet in de wasmachine goedkopere kwaliteit handleiding onduidelijk

Cangaroo Aston 9-36 kg Autostoel

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 – 6:11 pm

#2) Een Smalle zitverhoger in het midden

Kan 1 van de 3 al op een zitverhoger? Dan is de opblaasbare zitverhoger van BubbleBum een hele fijne oplossing om toch 3 kids achterin de auto te krijgen.

Toegegeven, het blijft wel een beetje priegelen om de gordel vast te klikken bij de middelste plaats. Maar de beoordelingen zijn erg goed.

#3) Zelf in het midden plaatsnemen

Zelf midden achterin 3

Het ligt voor de hand, maar je kunt natuurlijk ook prima de Maxi Cosi van de kleinste voorin zetten en dan zelf achterin tussen twee autostoeltjes in gaan zitten, of een andere combi kiezen. Vergeet dan niet de airbag uit te zetten als je voorin een kinderstoel zet.

Waar te koop?

bol.com (€177,91)
amazon.nl (€177,91)
blokker.nl (€267,54)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:13 pm

Waar te koop?

amazon.nl (€135,00)
bol.com (€149,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:11 pm

Waar te koop?

amazon.nl (€75,00)
bol.com (€85,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:11 pm

Waar te koop?

amazon.nl (€134,00)
bol.com (€149,00)
blokker.nl (€232,86)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:12 pm
Inhoudsopgave