fbpx
Hoe kunnen we helpen?
< Alle onderwerpen
Afdrukken

Wat is een draaibare autostoel?

Als ze net geboren zijn verbaas je je over hoe klein en licht ze zijn, maar als snel wordt je kindje groter en zwaarder en is het niet zo eenvoudig meer om het de autostoel in- en uit te tillen. Een draaibare autostoel biedt uitkomst!

Wat is een 360 graden draaibare autostoel?

Sommige autostoelen kan je 90 graden (een kwartslag) draaien, waarbij een 360 graden draaibare autostoel volledig om zijn as kan draaien. Het voordeel wat een 360 graden draaibare autostoel daarbij heeft is dat je deze zowel voor- als achterwaarts kan gebruiken.

Waarom een draaibare autostoel kiezen?

De draaibare autostoel geeft veel gemak. Je hoeft tijdens het tillen geen draai naar binnen te maken waardoor je rugklachten kan voorkomen.

Het klinkt wellicht als een overbodige luxe om een draaibare autostoel te kopen, maar de rug van de ouders heeft al veel te verduren met alle spullen die de auto in- en uitgetild moeten worden. De belasting die de rug ondergaat bij het tillen is niet alleen afhankelijk van het aantal kilo van de last, maar ook van de afstand tot het lichaam. Wanneer je je kindje, misschien wel tegenstribbelend en dik aangekleed, met gestrekte armen over de armleuning van de autostoel moet tillen, denk je nog eens terug aan een draaibare autostoel.

Wil je weten welke draaibare autostoelen er verkrijgbaar zijn en waar je op moet letten, lees dan het complete artikel over welk stoeltje het beste draaibare autostoeltje is.

Inhoudsopgave