fbpx

Lionelo Bastiaan 360 autostoel review, hoe veilig en gebruiksvriendelijk?

Een draaibare autostoel die in vergelijking met andere autostoelen een lage prijs heeft is de Lionelo Bastiaan. De stoel groeit vanaf de geboorte mee met je kindje tot 12 jaar. Je hoeft maar 1 autostoel aan te schaffen. Het is dus een goedkope autostoel met een lange gebruiksduur. Dit maakt hem aantrekkelijk voor veel ouders, maar ook voor grootouders. In dit artikel bespreken we de belangrijkste kenmerken van de Lionelo Bastiaan 360 autostoel, de verschillende modellen, de veiligheid en de reviews van andere gebruikers. 

Ben je ervan bewust dat baby’s de eerste 15 maanden achterwaarts vervoerd dienen te worden. 

Lionelo Bastiaan review

Eigenschappen Lionelo Bastiaan:

  • 360 graden draaibaar 
  • ISOFIX systeem + Top Tether
  • Extra zijdelingse beschermingssysteem (alleen bij de i-size uitvoeringen)
  • Kan in of tegen de rijrichting worden gemonteerd.
  • 5-punts veiligheidsgordel met heupgordel.
  • Afneembare kussens die wasmachinebestendig zijn.
  • Ook geschikt voor bevestiging met autoveiligheidsgordels vanaf 100 cm.

Is de Lionelo Bastiaan autostoel veilig?

De meest belangrijke vraag is of deze 360 graden stoel veilig is. Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). De Lionelo Bastiaan autostoelen voldoen hier aan. De stoelen zijn uitgebreid getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Zie filmpje hieronder van de crashtest: 

Welke Lionelo Bastiaan heeft i-Size? 

Bij de i-Size uitvoeringen is de autostoel ook getest op zijwaartse bescherming bij een botsing. De oude Lionelo Bastiaan is niet onveilig maar is niet getest op deze zijwaartse bescherming. Wel is is deze nog volgens de oude R-44 regelgeving goedgekeurd. 

Hoe zie je verschil? Bij de nieuwe i-size variant staat i-Size achter de titel. 

Verschil tussen de i-Size modellen?

Verschil RWF en 4 in 1 model Lionelo Bastiaan

Lionelo Bastiaan heeft twee i-Size modellen. Beide uitvoeringen worden vastgezet met een top-tether. Deze top-tether zorgt ervoor dat de stoel niet naar voren kiept bij een ongeval. 

De Top Tether-band bij de Lionelo Bastiaan RWF is gemonteerd op het anti-rotatieframe waardoor deze niet het draaien van het stoeltje hindert.

Bij het Lionelo 4 in 1 model is deze top-tether op de rugleuning van de auto gemonteerd. Als je de draaifunctie wilt gebruiken in achterwaartse positie dien je eerst de top tether los te maken. Is je kindje geïnstalleerd? Dan draai je de stoel terug en zet je de Top-Tether weer vast. In de praktijk laten gebruikers deze Top-Tether los, maar dat is absoluut niet veilig.

Het Lionelo Bastiaan RWF met de top-tether op het anti-rotatieframe is dus een stuk praktischer.

Lionelo Bastiaan RWF i-Size  Autostoeltje

Lionelo Bastiaan RWF i-Size Autostoeltje

i-Size variant en top-tether op anti-rotatieframe dat de
draaifunctie niet hindert 

Waar te koop?

bol.com (€169,99)
amazon.nl (€169,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:25 pm

ADAC/ ANWB test

Deze stoel heeft echter nog geen ADAC-score (en daarom ook geen ANWB score). Dit komt omdat de ADAC niet alle autostoelen kan testen helaas.

Wel is de stoel getest door de TASS International in Nederland, onder dezelfde omstandigheden als die gebruikt worden door de ADAC. 

Deze test bevestigd dat het Lionelo Bastiaan RWF i-Size autostoeltje 23% meer bescherming biedt voor het hoofd van het kind – bij 28% meer snelheid – dan de huidige norm vereist.

Waar moet je opletten bij de Lionelo Bastiaan?

Beide stoelen worden vastgezet met een top-tether in plaats van een steunpoot. Dit vraagt wel wat handigheid bij het installeren. 

Voordeel is wel dat je meer ruimte op de achterbank hebt bij in- en uitstappen van andere passagiers. 

Reviews Lionelo Bastiaan:

Wel hebben online heel wat externe reviews gevonden. Zowel positieve als negatieve reviews. Wat viel ons op? 

Er wordt geklaagd over dat stof niet goed ventileert. De bekleding van de autostoel is gemaakt van polyester. Een universele hoes van bijvoorbeeld badstof kan eventueel uitkomst bieden. De i-Size variant ademt beter doordat hier katoen in is verwerkt. 

Het installeren van de autostoel is niet heel eenvoudig omdat de handleiding voor onduidelijkheid zorgt. Tip: Kijk de installatie video voor meer duidelijkheid.

De autostoel is zowel met isofix als met de veiligheidsgordel van de auto te bevestigen. Vanuit de handleiding begrijpen wij dat de de stoel alleen met de veiligheidsgordel geïnstalleerd kan worden in voorwaartse positie vanaf 100 cm. Gordelbevestiging is niet mogelijk in achterwaartse positie. Je auto moet dus over ISOFIX beschikken. 

Hoewel de stoel over 4 standen beschikt zowel voor- als achterwaarts, missen sommige gebruikers een slaapstand bij voorwaartse installatie. Weinig meegroeistoelen in voorwaartse positie vanaf 76 cm beschikken over een goede kantelstand. De stoelen zijn daar simpelweg te groot voor.

De stoel heeft wel mooi design en kindjes zitten fijn. De bekleding is makkelijk te wassen in de wasmachine. 

Reviews bol.com: 

Voldoet precies aan de beschrijving. 

Helaas moet ik een slechte review over deze stoel schrijven.
Ten eerste, het materiaal. Het is zeer zeer synthetisch, maar van die goedkope synthetisch, waardoor mijn meisje erg zweet…. meer lezen

De bevestiging loopt niet zo vlot als in de video en de handleiding is een vertaling uit Google translate en onoverzichtelijk

Amazon:

Ik heb voor dit kinderzitje gekozen omdat het ‘groeit’ en 360 graden kan worden gedraaid. Ik vind het ontwerp echt mooi, de stof voelt aangenaam aan en doet zijn werk. De twist zit een beetje vast aan de achterbank, maar daar kun je mee leven.
 
Na een aantal maanden schiet de gordel los. Wij moesten remmen en ons zoontje van anderhalf schiet uit zijn stoel terwijl de clips gewoon vast zaten. Wij durven er niet meer mee verder te rijden… veiligheid van ons kind gaat boven alles.
 
We hebben het autostoeltje gekocht om met onze kleinkinderen te kunnen rijden. Was eenvoudig in te passen in onze Volvo v60 die 3 jaar oud is. Ideaal dat stoeltje kan draaien voor het in en uit de auto tillen van de kinderen.
 
Lees hier meer reviews op Amazon.

Koop tegen de laagste prijs

De stoel is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bekijk hieronder de actuele prijstabel voor verkooppunten en laagste prijs. Heb jij onlangs de Lionelo Bastiaan 360 gekocht? Help andere ouders door een eerlijke review te schrijven. 

Lionelo Bastiaan RWF i-Size  Autostoeltje

Lionelo Bastiaan RWF i-Size Autostoeltje

i-Size variant en top-tether op anti-rotatieframe dat de
draaifunctie niet hindert 

Waar te koop?

bol.com (€169,99)
amazon.nl (€169,99)
Laatst bijgewerkt: : juli 12, 2024 - 12:25 pm

Ons expert advies?

Kies voor het Lionelo Bastiaan RWF i-Size model voor het meest praktische. Het nieuwe anti-rotatie systeem zorgt ervoor dat de top-tether bij het draaien niet in de weg zit. De bekleding is van betere kwaliteit en de stoel ontvangt goede beoordelingen. 

Installeer de stoel altijd met Isofix zo voorkom je foute installatie met alle gevolgen van dien. 

Alternatief 

Een alternatief in dezelfde prijsklasse is de Bebeconfort EvolveFix Plus. Deze is ook draaibaar en tot 12 jaar te gebruiken. Wil je een goede draaibare autostoel die beter afgestemd is op de lengte en leeftijd van jullie kindje? Bekijk dan de top 10 beste draaibare autostoelen hier. Meegroei autostoelen scoren in vergelijking met een baby of peuterautostoel uit groep 0 of 1 minder goed in veiligheidstesten.

i-Size variant en top-tether op anti-rotatieframe dat de
draaifunctie niet hindert 

i-Size variant en top-tether op anti-rotatieframe dat de
draaifunctie niet hindert 

Plaats een reactie