fbpx

Lionelo Bastiaan 360 autostoel review, hoe veilig en gebruiksvriendelijk?

Een draaibare autostoel die in vergelijking met andere autostoelen een lage prijs heeft is de Lionelo Bastiaan. De stoel groeit vanaf de geboorte mee met je kindje tot 12 jaar. Je hoeft  maar 1 autostoel aan te schaffen. Het is dus een goedkope autostoel met een lange gebruiksduur. Dit maakt hem aantrekkelijk voor veel ouders, maar ook voor grootouders. In dit artikel bespreken we niet alleen de belangrijkste kenmerken van de Lionelo Bastiaan 360 autostoel, maar ook of deze veilig is en wat de reviews zijn van andere gebruikers. 

Ben je ervan bewust dat baby’s de eerste 15 maanden achterwaarts vervoerd dienen te worden. 

Lionelo Bastiaan review

Eigenschappen Lionelo Bastiaan:

  • 360 graden draaibaar 
  • ISOFIX systeem + Top Tether
  • Extra zijdelingse beschermingssysteem (alleen bij de i-size uitvoering RWF)
  • Kan in of tegen de rijrichting worden gemonteerd.
  • 5-punts veiligheidsgordel met heupgordel.
  • Afneembare kussens die wasmachinebestendig zijn.
  • Ook geschikt voor bevestiging met autoveiligheidsgordels.

Is de Lionelo Bastiaan autostoel veilig?

De meest belangrijke vraag is of deze 360 graden stoel veilig is. Alle autostoelen die verkocht worden in Europa moeten voldoen aan R44 norm of de R129 (i-Size-norm). De Lionelo Bastiaan autostoelen voldoen hier aan. De stoelen zijn uitgebreid getest en goedgekeurd en hebben hiervoor een goedkeuringslabel ontvangen. Zie filmpje hieronder van de crashtest: 

Welke Lionelo Bastiaan heeft i-Size? 

Er zijn momenteel 2 uitvoering te koop; de nieuwe  R129 i-Size Bastiaan RWF uitvoering en de NIET i-Size R44 uitvoering. Bij de i-Size uitvoering biedt de stoel betere bescherming bij een botsing van opzij. Deze uitvoering is dus veiliger. De oude Lionelo Bastiaan is niet onveilig maar biedt minder goede bescherming. 

Hoe zie je verschil? Bij de nieuwe i-size variant staat RWF en i-Size achter de titel. 

Lionelo Bastiaan RWF i-Size  Autostoeltje

Lionelo Bastiaan RWF i-Size Autostoeltje

Nieuwe i-Size variant met zijwaartse bescherming

Waar te koop?

bol.com (€199,99)
pinkorblue.nl (€199,99)
amazon.nl (€199,99)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:12 am
Lionelo Bastiaan Autostoel (oude model)

Waar te koop?

bol.com (€136,39)
amazon.nl (€136,39)
pinkorblue.nl (€149,99)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:12 am

ADAC/ ANWB test

Deze stoel heeft echter nog geen ADAC-score (en daarom ook geen ANWB score). Dit komt omdat de ADAC niet alle autostoelen kan testen helaas. We weten dus niet wat de stoel doet als deze getest wordt met hogere snelheden en of de stoel schadelijke stoffen bevat. 

Waar moet je opletten bij de Lionelo Bastiaan?

Beide stoelen worden vastgezet met een top-theter in plaats van een steunpoot. Dit vraagt wel wat handigheid bij het installeren. Lees hier meer over de top-tether. Voordeel is wel dat je meer ruimte op de achterbank hebt bij in- en uitstappen van andere passagiers. 

Hoewel de prijs van een stoel niets zegt over de veiligheid van de autostoel, zegt het wel vaak iets over de kwaliteit van de stoel. Een ander model van Lionelo is wel getest door de ADAC. Zo bevat de Lionelo Antoon een hoge concentratie schadelijke stoffen. Als je kindje gaat sabbelen op de stoel kan dit schadelijk zijn. Ook is de montage bewerkelijk en is de handleiding iets onduidelijk. De stoel was wel goedgekeurd op veiligheid!

We weten natuurlijk niet of die ook geldt voor de Lionelo Bastiaan. Wat zeggen andere gebruikers over de stoel?

Reviews Lionelo Bastiaan:

We hebben zelf de stoel niet getest. Wel hebben we online heel wat reviews gevonden. Zowel positieve als negatieve reviews. Wat viel ons op? 

Er wordt geklaagd over dat stof niet goed ventileert. Dan kan kloppen want de stoel is gemaakt van polyester. Een universele hoes van bijvoorbeeld badstof kan eventueel uitkomst bieden. Het installeren van de autostoel is niet heel eenvoudig omdat de handleiding niet duidelijk is. Tip: Je kunt beter de installatie video bekijken.

De autostoel is zowel met isofix als met autogordels te bevestigen is. Echter je kunt de stoel alleen 360 graden draaien als deze met Isofix is gemonteerd. De stoel draait wel naar je toe als deze voorwaarts is geïnstalleerd met de gordels. Draaien zou ook niet gaan als je de stoel stevig bevestigt met de extra riem (top tether) over de bank. Er is in ieder geval veel onduidelijkheid over de 360 graden functie. Wij komen er ook niet helemaal uit.

Gebruikers missen de slaapstand bij voorwaartse installatie. De stoel heeft wel een mooi design en kindjes zitten fijn. De bekleding is makkelijk te wassen in de wasmachine. 

Reviews bol.com: 

Voldoet precies aan de beschrijving. 

Helaas moet ik een slechte review over deze stoel schrijven.
Ten eerste, het materiaal. Het is zeer zeer synthetisch, maar van die goedkope synthetisch, waardoor mijn meisje erg zweet…. meer lezen

De bevestiging loopt niet zo vlot als in de video en de handleiding is een vertaling uit Google translate en onoverzichtelijk

Amazon:

Ik heb voor dit kinderzitje gekozen omdat het ‘groeit’ en 360 graden kan worden gedraaid. Ik vind het ontwerp echt mooi, de stof voelt aangenaam aan en doet zijn werk. De twist zit een beetje vast aan de achterbank, maar daar kun je mee leven.
 
Na een aantal maanden schiet de gordel los. Wij moesten remmen en ons zoontje van anderhalf schiet uit zijn stoel terwijl de clips gewoon vast zaten. Wij durven er niet meer mee verder te rijden… veiligheid van ons kind gaat boven alles.
 
We hebben het autostoeltje gekocht om met onze kleinkinderen te kunnen rijden. Was eenvoudig in te passen in onze Volvo v60 die 3 jaar oud is. Ideaal dat stoeltje kan draaien voor het in en uit de auto tillen van de kinderen.
 
Lees hier meer reviews op Amazon.

Koop tegen de laagste prijs

De stoel is in verschillende kleuren verkrijgbaar. Bekijk hieronder onze prijstabel voor verkooppunten en laagste prijs. Heb jij onlangs de Lionelo Bastiaan 360 gekocht? Help andere ouders door een eerlijke review te schrijven. 

Lionelo Bastiaan RWF i-Size  Autostoeltje

Lionelo Bastiaan RWF i-Size Autostoeltje

Nieuwe i-Size variant met zijwaartse bescherming

Waar te koop?

bol.com (€199,99)
pinkorblue.nl (€199,99)
amazon.nl (€199,99)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:12 am
Lionelo Bastiaan Autostoel (oude model)

Waar te koop?

bol.com (€136,39)
amazon.nl (€136,39)
pinkorblue.nl (€149,99)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:12 am

Ons advies?

We willen je niet van de koop weerhouden, maar ons advies is om een draaibare autostoel van betere kwaliteit aan te schaffen. Mits je de stoel af en toe gebruikt zoals korte ritjes of af en toe bij oma en opa in de auto. 

Alternatief 

Een goed alternatief in dezelfde prijsklasse is bijvoorbeeld de Bebeconfort EvolveFix Plus. Deze is ook draaibaar en tot 12 jaar te gebruiken. Wil je echt een goede draaibare autostoel? Bekijk onze top 10 draaibare autostoelen hier. 

5/5 - (2 stemmen)

Plaats een reactie