fbpx

Maxi Cosi CabrioFix i-Size Review

Het is meer dan 10 jaar geleden dat de CabrioFix werd gelanceerd en het is nog steeds een van de meest verkochte autostoeltjes in Nederland. In deze review bespreken we de voor- en nadelen van de CabrioFix, doen we kort verslag over de laatste veiligheidstest van de ADAC/ ANWB, bespreken we de verschillende isofix bases en benoemen we de belangrijkste verschillen met de Pebble Pro.  

Het nieuwe i-Size model 

Het nieuwe CabrioFix baby autostoeltje voldoet aan de laatste R129 regelgeving en is in combinatie met de base i-Size proof. Het achterwaarts gerichte autostoeltje uit groep 0+ is vanaf de geboorte te gebruiken tot 75 cm (ongeveer 12 maanden). De CabrioFix i-Size kan geïnstalleerd worden met de veiligheidsgordel van de auto of met de CabrioFix i-Size Isofixbase of met de FamilyFix3 isofixbase. 

De Maxi Cosi CabrioFix beschikt over bescherming tegen zijdelingse botsingen en een driepuntsgordel (harnasje). Het harnasje kan op 2 hoogtes versteld worden zodat deze niet te strak komt te zitten. De stoel heeft een verstelbare draagbeugel die helemaal naar achteren kan worden geklapt om de autostoel buiten de auto stabiel neer te zetten.

Voor- en nadelen van de Maxi Cosi CabrioFix

Pluspunten:

 • De autostoel scoort zeer goed op het gebied van veiligheid met en zonder de Isofixbase.
 • Het stoeltje heeft een goede ligpositie voor pasgeborenen om te voorkomen dat het hoofd naar voren zakt tijdens de slaap.
 • De CabrioFix i-Size is heel licht van gewicht met 3,2 kilo
 • Het past heel goed bij kleinere baby’s en prematuren vanaf 40 cm
 • Heeft een fijne en grote UV-zonnekap 

Nadelen:

 • Bij installatie met de gordel staat de autostoel minder stabiel
 • Autostoel is niet draaibaar (ook niet in combinatie met de base)
 • Geen TUV-certificering (kan niet in het vliegtuig worden gebruikt)

CabrioFix i-Size veiligheidstest ANWB / ADAC 

De nieuwste Maxi Cosi CabrioFix is ook recent getest door de ANWB/ ADAC

ANWB Cabriofix i-SizeIndien de CabrioFix wordt geïnstalleerd met de driepuntsveiligheidsgordel van de auto, scoorde de stoel een 1,8 voor veiligheid met een zeer laag risico op letsel bij zowel zijdelingse als frontale botsingen.

Bij installatie met de CabrioFix i-size isofix-base ontving de autostoel een veiligheidsscore van 1,7 met een zeer laag risico op letsel bij een frontale botsing en een laag risico op letsel bij een zijdelingse botsing. Lees de uitslag van de test volledig bij de ANWB

De Consumentenbond heeft het predicaat ‘beste koop’ aan de de Maxi Cosi CabrioFix uitgereikt in de categorie ‘beste draagbare autostoel met gordelbevestiging’. 

Welke Isofix base voor de Maxi Cosi CabrioFix?

Welke base Maxi Cosi Cabriofix i-Size

De CabrioFix i-Size is een van de weinige Maxi Cosi-babyzitjes die deel uitmaakt van het ‘3-way concept’ waarbij de FamilyFix3 isofix-basis kan worden gebruikt met de Jade reiswieg en de Pearl Pro en de Pearl Smart peuterzitjes. Deze base kun je dus blijven gebruiken zelfs nadat je kindje uit zijn eerste autostoeltje is gegroeid.

Helaas is de CabrioFix i-size isofix-basis niet compatibel met andere autostoelen dan het Cabriofix i-size kinderzitje. De prijs ligt dan ook lager van deze base.

De autostoel kan ook met de veiligheidsgordel van de auto worden vastgemaakt. Ben je ervan bewust dat het vastzetten van een autostoel met gordels de kans op foute installatie vele malen groter maakt. Isofix heeft altijd de voorkeur. 

Is de CabrioFix ook geschikt voor kleine baby’s? 

De Cabriofix is juist geschikt voor kleine baby’s en al vanaf 40 cm te gebruiken. De Cabriofix i-Size heeft een Baby Hugg newborn inlay met een hoofdsteunkussen dat je baby omhult en je baby optimale veiligheid en comfort geeft. Dit inzetstuk biedt je baby houdingsondersteuning en een comfortabele ligpositie die helpt voorkomen dat het hoofdje van de baby naar voren valt terwijl hij slaapt (wat gevaarlijk is voor pasgeborenen).

Op welke kinderwagens past de nieuwe CabrioFix i-Size?

De CabrioFix i-size kan worden gebruikt met veel van de Maxi Cosi kinderwagens, maar ook met andere merken zoals bijvoorbeeld Quinny, Joolz, Thule, Stokke en UPPAbaby. Wel dien je de juiste adapters aan te schaffen. Deze adapters schuif je op de kinderwagen waarna je de Maxi Cosi erop klikt. Welke adapters dat zijn, is afhankelijk van het merk kinderwagen. Schaf daarom eerst de kinderwagen aan en daarna pas de adapters. 

Verschil tussen de CabrioFix en Pebble Pro? 

Verschil CabrioFix en PebblePro

Naast de Maxi Cosi CabrioFix is ook de Pebble Pro een veel verkochte autostoel. Wat is het verschil tussen deze twee modellen? De grootste verschillen op een rij: 

 • De Pebble Pro heeft een meer comfortabele baby-knuffel inleg die voor een pasgeboren baby iets meer comfort biedt.
 • De autostoel heeft een Innovatief easy-in harnas en blijft hierdoor open om je baby gemakkelijk in het autostoeltje te plaatsen.
 • Pebble Pro is ook goedgekeurd voor gebruik in het vliegtuig (TUV-certificering) en de Cabriofix niet. 
 • De Pebble Pro heeft een verstelbaar harnas en hoofdsteun die zich gelijktijdig aanpassen aan de groei van je baby.
 • De Pebble is zwaarder en iets groter (niet veel).   
 • De Pebble Pro scoort iets minder op veiligheid (2/10 punt) als de Maxi Cosi Cabriofix, maar scoort wel beter op gebruiksgemak en ergonomie. 

Waarom kiezen voor de CabrioFix in plaats van de Pebble Pro? 

De CabrioFix i-Size is een betere keuze als je een beperkt budget hebt, over weinig ruimte op de achterbank beschikt en je niet te zwaar kan tillen. De nieuwe CabrioFix is al vanaf EUR. 89,- verkrijgbaar met optioneel de isofix base voor EUR. 89,-. 

De i-Size Pebble Pro kost meestal rond de EUR. 139,-. Het biedt iets meer gemak en comfort, maar is wel iets groter en zwaarder om te tillen.   

Expert score en externe reviews: 

De autostoel ontvangt alleen maar goede beoordelingen. Negatieve reviews worden gegeven als blijkt dat de verkeerde base is gekocht. 

Expert Score: 

4,7 / 5

Externe reviews: 

bol.com: 4,8 / 5 op basis van 66 stemmen 
Amazon: 4,4 /5 op basis van 338 stemmen

bol.com :
Lees verder
Leuke Maxi Cosi makkelijk in gebruik. Let op!! zonnescherm zit er bij. Je moet aan de achterkant een grijs knopje indrukken enbdan kun je de zwarte plastic omlijsting langs de rand naar boven schuiven de zonnedoek eruit trekken. Goed zoeken en je vindt het.
bol.com:
Lees verder
Goeie prijs-kwaliteit verhouding. Voor wie een degelijke maxi-cosi wil, maar daarvoor niet de meest dure wil kopen. Voordeel is dat het de lichtste maxi-cosi is in de reeks + het zonnescherm is groter dan bij andere modellen.
bol.com
Lees verder
Ik ben zeer tevreden over dit babyartikel. Wat ik vooral goed vind: Handig in gebruik, Fraai design, Comfortabel voor mijn kind
Vorige
Volgende

Wat is het verschil tussen het oude Maxi Cosi CabrioFix R44 en het nieuwe i-Size model? 

Deze vraag zien we vaak voorbij komen. Allereerst weegt het nieuwe model een stuk lichter en is daarom fijner om te tillen. Daarnaast is het nieuwe model voorzien van extra zijwaartse bescherming tegen botsingen van opzij. De nieuwe Maxi Cosi i-Size voldoet aan de allerlaatste R129 regelgeving en is hiermee het veiligste CabrioFix model. Het oude model past alleen op de Maxi Cosi FamilyFix base. 

Past de Maxi Cosi CabrioFix ook in mijn auto? 

De CabrioFix i-Size past in iedere auto met de veiligheidsgordels. De Cabriofix i-size kan niet worden geïnstalleerd met een heupgordel (vaak in hele oude auto’s) en mag nooit vóór een actieve airbag worden geïnstalleerd.

Voor installatie met de Cabriofix i-size isofix-basis of de FamilyFIx3 isofix-basis moet de auto isofix-ankers hebben. Klik hier om te controleren of de auto op de goedgekeurde fitlijst staat. 

Wanneer de Baby Hugg verkleiner verwijderen? 

De baby-hugg-zitverkleiner is speciaal ontwikkeld om kleine baby’s extra comfort en veiligheid te bieden. Een baby ontgroeit de baby-hugg-zitverkleiner gemiddeld wanneer hij/zij langer dan 60 cm is. Je kunt het hoofdje eventueel nog langer ondersteunen met de losse hoofdsteunkussen. 

wanneer verkleiner eruit Maxi Cosi CabrioFix

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie