fbpx

Maxi Cosi Pebble S Review

De bekroonde Maxi Cosi Pebble Pro is nu ook verkrijgbaar in een lichter model: de Maxi Cosi Pebble S. In deze review benoemen we de kenmerken van het autostoeltje, de voor- en nadelen en het verschil met de Pebble Pro en Cabriofix. 

Onze mening over de Maxi Cosi Pebble S 

De Maxi Cosi Pebble S is een fijne lichte autostoel waarin je tot wel 15 maanden lang je kindje kan vervoeren. De autostoel kan snel en gemakkelijk geïnstalleerd worden met de Click & Go base. Deze base is ook nog voor opvolgende autostoeltjes te gebruiken. Zo heb je jarenlang plezier van de base. 

Het stoeltje staat stabiel op de base. Ook met de gordel van de auto is Pebble S te installeren. Wel heb je meer kans op een foute installatie en het zicht naar buiten is beperkt. 

De stoel is uitgerust met de laatste veiligheidstechnieken waardoor het risico op letsel bij een frontale botsing of een botsing van opzij erg laag is. Door de speciale babyhug liggen pasgeborenen veilig en knus in de autostoel. De stof van de autostoel voelt heel zacht aan en de opvulling van het kussen is goed.

De Pebble S is helaas niet 360 graden draaibaar. Je kunt de stoel niet gebruiken aan boord van een vliegtuig.

Pluspunten: 

 • Zeer licht autostoeltje 
 • Langere gebruiksduur 
 • Zeer veilig 
 • Eenvoudige en foutloze installatie
 • De FamilyFix S -base Click & Go is voor meerdere stoeltjes te gebruiken
 • Geschikt voor wat kleinere baby’s 
 • Knusse baby hug verkleiner 
 • Ook met gordel te installeren 

Nadelen:

 • De autosstoel is niet 360 graden draaibaar 
 • Geen TUV- certificaat om mee te nemen aan boord vliegtuig 

 

Expert Score Maxi Cosi Pebble S: 

4,7 / 5

Externe reviews Maxi Cosi Pebble S: 

Maxi Cosi : 5/5 op basis van 5 stemmen 
Amazon: 5/5 op basis van 1 stemmen


Maxi-Cosi Familyfix S

Maxi-Cosi Familyfix S

Pebble S en Pearl S

Waar te koop?

amazon.nl (€129,00)
bol.com (€142,49)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:20 am

Eigenschappen Maxi Cosi Pebble S:

 • Vanaf de geboorte tot 15 maanden 
 • i-Size / R129 goed gekeurd 
 • 3,4 kilo
 • Installatie met FamilyFix S base of veiligheidsgordel auto
 • Lengte kindje: 40 cm tot 85 cm
 • Past op veel kinderwagens met behulp van adapters 
Maxi Cosi Pebble S installatie

Achterwaartse bevestiging in de auto met Isofixbase of gordel 

De Maxi Cosi Pebble S kun je met Isofix installeren, maar is ook vast te zetten met de veiligheidsgordels van de auto. Als je kiest voor Isofix dan kun je samen met het FamilyFix S onderstel het autostoeltje heel veilig en eenvoudig installeren. Groene indicatoren geven aan of je autostoel correct hebt geplaatst op de base. Extra fijn want zo weet je zeker dat je kindje veilig is geïnstalleerd.  

Base is ook te gebruiken voor volgend autostoeltje

De Maxi-Cosi FamilyFix S base is ook te gebruiken in combinatie met het Pearl S i-Size opvolgstoeltje. Zo heb je jarenlang plezier van dit product en de mogelijkheid van langer achterwaarts vervoeren.

Je kunt de Maxi Cosi Pebble S autostoel ook installeren met de veiligheidsgordel van de auto. Dit kan handig zijn als je een keer wisselt tussen auto’s. Je hebt dan geen base nodig. Het installeren van een baby autostoel met gordel vergt wel handigheid en de kans op foute installatie is groter dan wanneer je kiest voor Isofix. 

maxi cosi pebble s review
Past op de S Base
Pebble S kinderwagen
Past op de meeste kinderwagens

Makkelijk draagbaar door de beugel | licht in gewicht | lange gebruiksduur | goede prijs 

De Maxi Cosi Pebble S is een heel licht autostoeltje. Het gewicht is maar 3,4 kilo. Omdat het stoeltje zo licht is, kun je deze veel makkelijker tillen. Zeker na een zwangerschap is dit een hele fijne bijkomstigheid. De draagbeugel maakt het makkelijk tillen. Met het 5- punts harsnasje gespt je makkelijk je kindje vast in de stoel. De stoel ligt qua prijs iets hoog, maar heeft een goede kwaliteit. De base maakt de aanschaf prijzig, maar je hebt jarenlang plezier van het onderstel. De FamilyFix S is iets goedkoper dan de FamilyFix3. 

De Pebble S is te gebruiken tot je kindje 85 cm lang is. Dit is ongeveer 15 maanden. Deze gebruiksduur is in vergelijking met andere baby autostoeltjes 2 maanden langer. Je hebt zo langer plezier van je de autostoel. 

Past op de meeste kinderwagens 

De Pebble S autostoel kan worden gebruikt met veel van de Maxi Cosi kinderwagens, maar ook met andere merken zoals bijvoorbeeld Quinny, Joolz, Thule, Stokke en UPPAbaby. Wel dien je de juiste adapters aan te schaffen. Deze adapters schuif je op de kinderwagen waarna je de Maxi Cosi S autostoel erop klikt. Welke adapters dat zijn, is afhankelijk van het merk kinderwagen. Je kunt wel gewoon al de autostoel aanschaffen, maar wacht nog even met de adapters. 

Pebble S baby verkleiner

Is de Pebble S ook geschikt voor kleine baby’s? 

De Maxi Cosi Pebble S is juist heel geschikt voor kleine baby’s en al vanaf 40 cm te gebruiken. De Pebble S heeft heeft een Baby Hugg newborn inlay met een hoofdsteunkussen dat je baby omhult en je baby optimale veiligheid en comfort geeft. Dit inzetstuk biedt je baby houdingsondersteuning en een comfortabele ligpositie die helpt voorkomen dat het hoofdje van de baby naar voren valt terwijl hij slaapt (wat gevaarlijk is voor pasgeborenen).

Maxi Cosi Pebble S getest ANWB, ADAC en Consumentenbond 

De Maxi Cosi Pebble S een nieuwe autostoel voor baby’s en nog niet getest door de ANWB of Consumentenbond. De autostoel is natuurlijk wel uitgebreid getest en goedgekeurd. De Pebble S heeft hiervoor het R129 i-Size goedkeuringslabel ontvangen.

Is de Maxi Cosi Pebble S veilig? 

Het stoeltje voldoet aan de nieuwste i-Size-veiligheidsnormen. Ook zonder de isofixbase biedt de Pebble S door de G-CELL-technologie de beste bescherming bij zijdelingse botsingen. Door uitgebreide veiligheidsfuncties is de Pebble S een ideaal autostoeltje voor veilig en zorgeloos reizen.

Is de Maxi Cosi Pebble S ook draaibaar?

De Maxi Cosi Pebble S is niet draaibaar. Dat komt omdat de FamilyFix S base geen rotatie mogelijkheden heeft. Het stoeltje draait niet naar je toe in de auto. De autostoel is wel erg licht wat ervoor zorgt dat het tillen makkelijker gaat. 

Modellen en laagste prijs Pebble S 

De Maxi Cosi Pebble s is verkrijgbaar in 2 mooie kleuren. 

Maxi Cosi Pebble S vs Pebble Pro en CabrioFix 

Wat is het verschil tussen de Maxi Cosi Pebble S en Pro en de CabrioFix? We hebben het voor je op een rijtje gezet. De gebruiksduur van de Maxi Cosi Pebbel S is het langst. Je kunt je kindje in de Pebble S vervoeren tot 15 maanden of 83 cm. Bij de overige modellen is dit 12 maanden of 75 cm. De Pebble S is daarnaast ook meer geschikt voor kleinere baby’s. 

De Maxi Cosi CabrioFix en Pebble S zijn lichtere modellen autostoelen. De Pebble Pro weegt ruim een kilo zwaarder. Alle 3 de modellen hebben een baby hug verkleiner, maar bij de Pebble S en de Pro is deze net iets comfortabeler en knusser. Alle modellen zijn i-Size goedgekeurd. De Pebble Pro en CabrioFix zijn ook getest door de ADAC / ANWB en als zeer veilig uit de test gekomen. 

De Maxi Cosi Pebble Pro mag je meenemen in het vliegtuig wat handig kan zijn bij langere vluchten. De Pro heeft ook een easy-in-harnasje. Deze magnetische gordelhouders maken het vastgespen eenvoudiger. 

De Maxi Cosi CabrioFix biedt de meest vlakke lighouding aan. 

De Maxi Cosi Pebble S kan op de Click & Go S base die heel gemakkelijk in gebruik is (makkelijker dan de FamilyFix 3 en CabrioFix base). 

Zie alle verschillen in de tabel hieronder: 

Maxi Cosi Pebble
S:

+ 0 -15 maanden  (40 – 83 cm)
+ FamilyFix S of gordel 
+ 3,4 kilo 
+ Baby hug verkleiner 2 losse delen 
+ ANWB: nog niet getest
+ Ligpositie van 92 graden
+ UV -zonnekap 

-/- Niet 360º draaibaar 
-/- Geen easy in harnas 
-/- Niet mee aan boord vliegtuig

Maxi Cosi Pebble Pro:

+ 0 -12 maanden (45 – 75 cm)
+ FamilyFix 3 of gordel 
+ 4,55 kilo 
+ Comfortabele baby hug verkleiner
+ ANWB / ADAC: 1,7 
+ Ligpositie van 102 graden
+ UV – zonnekap

-/- Niet 360º draaibaar
+ /+ Innovatief easy-in harnas
+ /+ Harnas en hoofdsteun passen zich gelijktijdig aan
+ /+ Mag mee in vliegtuig

Maxi Cosi CabrioFix: 

+ 0 -12 maanden (45 – 75 cm)
+ FamilyFix 3 / CabrioFix of gordel 
+ 3,2 kilo 
+ Baby hug verkleiner 
+ ANWB / ADAC: 1,8
+ Ligpositie van 105 graden
+ Grote UV- zonnekap 

-/- Niet 360º draaibaar 
-/- Geen easy in harnas 
-/- Niet mee aan boord vliegtuig 

Picture of Lisette, Expert Autostoelen

Lisette, Expert Autostoelen

Hi, Welkom op mijn website! Ik ben Lisette en heb deze website in 2014 opgericht met als doel andere ouders te helpen bij het aanschaffen van een goede en veilige autostoel. Ik vind het belangrijk eerlijk en duidelijk advies te geven die toegankelijk is voor iedereen. Hierbij volg ik de ANWB, de ADAC en andere consumenten organisaties op de voet. Ook het lezen van autostoel reviews op verschillende websites helpt mij met samenstellen van de top 10 lijsten autostoelen en expert reviews.
Pebble S en Pearl S

Plaats een reactie