In 1984 introduceerde Maxi-Cosi Europa’s eerste autozitje speciaal voor baby’s.

Revolutionair voor die tijd want er waren nog geen veiligheidsvoorzieningen in auto’s zoals airbags of gordelplicht. Er moesten zelfs Europese veiligheidsvoorschriften en verkeerswetgevingen worden opgesteld en aangepast om Maxi-Cosi te ondersteunen. Sindsdien heeft Maxi-Cosi meer dan 25 modellen autozitjes ontwikkeld voor kinderen tot 12 jaar in drie verschillende leeftijdsgroepen.

Veiligheid, gebruiksgemak, stijlvol design, innovatief en hoogwaardige kwaliteit zijn enkele kenmerken die zowel consumenten als specialisten aan de producten van Maxi-Cosi toekennen. Zo kreeg bijvoorbeeld het autostoeltje CabrioFix in combinatie met EasyFix Base voor het eerst, en tot nu toe als enige, in de geschiedenis van consumententesten de hoogste waardering van 5 sterren.

Sinds 2007 heeft Maxi-Cosi haar assortiment uitgebreid en zijn ze niet alleen meer maker van autozitjes. De Maxi-Cosi collectie is verder uitgebreid met Mura, een complete Maxi-Cosi wandelwagen verkrijgbaar in drie- en vierwieler uitvoering en buggy Mila. In de loop van de jaren is Maxi-Cosi uitgegroeid specialist en marktleider op het gebied van veilig vervoer van kinderen.

Maxi-Cosi is een begrip en in de volksmond een synoniem geworden voor het woord autozitje.