Beste autostoel groep 1 2 3, bekijk de beste op een rij

beste autostoel 1 2 3
Beste autostoel groep 1 2 3 of meegroei autostoel: Kinderen groeien ontzettend snel overal uit. Sommige producten of kleding gebruik je maar voor korte duur. Denk aan de wipstoel, de reiswieg en dus ook de autostoel. In 4 jaar tijd zijn de meeste al weer toe aan de 3e autostoel. Een behoorlijke investering in korte tijd. Echter, het kan ook anders! De meegroei autostoel bestaat namelijk. Een autostoel groep 1 2 3 ineen! De meegroei-autostoel is geschikt voor kinderen vanaf 1 jaar tot 12 jaar.
Je bent dus de komende 11 jaar voorzien van een autostoel.

Waar moet je op letten bij een autostoel 1 2 3?

Bedenk dat achterwaarts vervoeren tot 4 jaar de meest veilige manier van vervoeren is. Een meegroei autostoel is vaak alleen voorwaarts te plaatsen. Daarnaast hebben veel meegroei autostoeltje geen platte slaapstand of kantelstand. Bij langere autoritten niet ideaal voor de allerkleinste kindjes. Let hierop dus bij aanschaf.
Voor de allerkleinste is het aan te raden een verkleiner in de autostoel te plaatsen voor optimale bescherming en comfort. Vanaf het moment dat je kindje zelfstandig kan zitten en met het hoofdje goed in de hoofdsteun past kun je pas overstappen op een meegroei-autostoel.

Is autostoel groep 1 2 3  geschikt voor jullie kindje?

In dit artikel bespreken we de autostoelen vanaf 1 jaar tot 12 jaar. Is jullie kindje jonger dan 1 jaar? Dan kun je beter een stoel aanschaffen in groep 1. Deze bieden betere bescherming en ondersteuning.

Een aantal autostoelen uit deze groep beschikken over een vangtafeltje. Niet alle kindjes vinden dit fijn. Test dus eerst het autostoeltje goed uit voordat je overgaat op aanschaf

Beste autostoel groep 1 2 3 Isofix

Er zijn verschillende meegroei autostoelen verkrijgbaar met Isofix bevestiging. We hebben de beste autostoel 1 2 3 isofix op een rijtje gezet. Hierbij hebben we gekeken naar de testen van de Consumentenbond en de ANWB. Ook de reviews van ouders zijn meegenomen in deze lijst. We bespreken eerst de beste autostoel 1 2 3 Isofix waarna we overgaan op de beste autostoel 1 2 3 gordel. Klik hier voor de beste autostoel groep 123 gordel. 

Beste autostoel groep 1 2 3 Isofix is:

Autostoel groep 123
Isofix:
Bijzonder: Prijs
1. Joie Trillo Shield autostoeltje
Beste koop 2021
0-12 jaar
Met vangtafeltje
€ 149,-
check prijs logo
2. Kiddy Guardianfix 3
Beste getest 2021
1-12 jaar
Met vangtafeltje
€ 289,-
check prijs logo
3. Cybex Pallas G15 mnd -12 jaar
Met vangtafeltje
€ 319,-
check prijs logo
4. Britax Römer Advansafix IV R9 mnd - 12 jaar
Zonder vangtafeltje
€ 280,-
check prijs logo
5. GB Everna-Fix9 mnd - 12 jaar
Zonder vangtafeltje
€ 290,-
check prijs logo

1. Joie Trillo Shield autostoeltje

Gebruik: vanaf de geboorte tot 12 jaar
Alleen voorwaarts te installeren met vangkussentje
Score ANWB: goed. Consumentenbond: predicaat beste koop 2021

beste autostoel 123 isofix Het Joie Trillo Shield Autostoeltje wordt geleverd inclusief een veiligheidskussen dat je kunt gebruiken voor kinderen tot 15 kg. Is je kindje al 15 kg? Kies dan de Joie Trillo autostoel. Deze is stoel is hetzelfde alleen zonder kussen.

Deze beste 1 2 3 autostoel is uitgevoerd met het Advanced Side Impact Protection symsteem voor optimale zijwaartse bescherming. Dankzij het veiligheidskussen worden de krachten die vrijkomen bij een aanrijding verdeeld over het lichaam van je kindje en komen niet alle krachten op de kwetsbare nek van je kindje terecht.

Dankzij de zitting van memory foam zit je kindje comfortabel in het Joie Trillo Shield Autostoeltje. Voor je kindje is geen autorit te lang met deze autostoel! De hoofdsteun is verstelbaar in 9 posities zodat je kindje voldoende ondersteuning heeft.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + In hoogte verstelbare hoofdsteun  + Isofix (veilige installatie) + Inclusief veiligheidskussen + Inclusief 2 bekerhouders + Verwijderbare en wasbare bekleding + goede prijs / kwaliteit
Nadelen:  Autostoel is aan de brede kant
[dfrcs name=”Joie Trillo Shield”]
2. Kiddy Guardianfix 3 beste autostoel groep 1 2 3 isofix

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen
Score ANWB: goed. Consumentenbond: predicaat beste uit de test 2021

beste autostoel groep 1 2 3Deze beste 1 2 3 autostoel staat op nummer 1 in de lijst van Consumentenbond. Ook bij de ANWB komt de stoel goed uit de test.

Het voorwaarts gericht zitje wordt vastgezet met een 3-puntsgordel en heeft ook Isofix bevestigingspunten. Dit verhoogt de zijdelingse stabiliteit en voorkomt dat het zitje kantelt in bochten. De stabiliteit kan soms verbeterd worden door de hoofdsteun van de auto te verwijderen of omgekeerd te plaatsen.

De stoel kan direct na een babyautostoel groep 0 worden gebruikt. Het valschermsysteem van Kiddy biedt perfecte bescherming, vooral voor kleine kinderen (9- 18 kg). Extra functies zoals de diepere zitpositie en de verstelbare beensteun in vijf standen bieden niet alleen meer comfort, maar ook verbeterde veiligheid door de optimale aanpassing aan de ergonomie van het kind.

Niet alle kinderen vinden de vangtafel comfortabel, daarom is het verstandig om dit eerst uit te proberen voordat u het zitje koopt.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + 5 verstelbare standen  + Isofix (veilige installatie) + hoogte en breedte verstelbare rugleuning + Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Autostoel is groot  – prijzig
[dfrcs name=”Kiddy Guardianfix 3″ filters=”finalprice_min=100″]

3. Cybex Pallas G

Gebruik: vanaf 15 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met vangkussen
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

beste autostoel groep 1 2 3Met Cybex Pallas G i-Size autostoeltje is geschikt voor kinderen van 9-50 kg (15 maanden tot 12 jaar). Het veiligheidskussen en de Isofix bevestigingsmethode bieden extra veiligheid. Wanneer je kind 18 kg weegt (circa 4 jaar) kan het veiligheidskussen verwijderd worden.

Reizen wordt extra leuk voor je kindje in het Cybex Pallas G i-Size autostoeltje. Dankzij de ergonomische vorm, ruime zitting, de slaapstand en de zachte bekleding in prachtige kleuren zal je kind het prachtig vinden om in deze stoel te mogen zitten.

De slaapstand van de autostoel is met één hand in te stellen. Ook kan het veiligheidskussen met één hand verwijderd worden. Ideaal, zo heb je altijd één hand vrij voor je kindje. Het ventilatiesysteem zorgt ervoor dat je kindje het niet te warm krijgt in het Cybex Pallas G i-Size Autostoeltje.

Voordelen: + iSize proef + jarenlang gebruiksplezier  + slaapstand + comfortabel zitgedeelte + Isofix (veilige installatie) +  Verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – neemt veel ruimte in beslag
[dfrcs name=”Cybex Pallas G” filters=”finalprice_min=100″]

4. Britax Römer Advansafix IV R

Gebruik: vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts zonder vangkussentje
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

beste autostoel groep 1 2 3 isofixDe meest veilige autostoelen in de autogroep groep 1 2 3 zijn met een vangkussentje. Maar wat als jullie kindje dit helemaal niet fijn vindt? Dan zijn er gelukkig ook nog andere autostoelen. Wel opgemerkt dat deze deze stoelen minder veilig uit de testen naar voren komen. De Britax Römer Advansafix IV R is een stoel zonder vangkussentje maar nog wel een goede voldoende behaald. Bij de ANWB zelfs goed!

Dankzij de Flip & Grow functie kun je het harnaste (5-puntsgordel) eenvoudig omwisselen voor de 3-punts veiligheidsgordel waardoor het autostoeltje moeiteloos met je kindje meegroeit. Grotere kinderen kunnen in de autogordel, het stoeltje kan dan, maar hoeft niet, met Isofix wordt vastgezet.

Het autostoeltje is verstelbaar in 3 verschillende posities zodat je kindje heerlijk comfortabel zit. De V-vormige hoofdsteun biedt je kindje optimale ondersteuning, ook wanneer je kindje tijdens de autorit in slaap valt.

Wordt ook door Bol.com aangeboden (TIP).

[dfrcs name=”Britax Romer Advansafix IV R” filters=”finalprice_min=100″]
Voordelen+ jarenlang gebruiksplezier  + 3 verschillende posities + SICT biedt optimale zijwaartse bescherming + Isofix (veilige installatie) +  Snel verwijderbare en wasbare bekleding
Nadelen:  Iets lastig monteren  – zwaar met 11 kg geen i-Size

5. GB Everna-Fix 1 2 3 autogroep isofix 

Gebruik: vanaf 9 maanden tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts zonder vangkussentje
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

beste autostoel groep 2Een ander peuter autostoeltje zonder vangkussen en die goed uit de test komt is de GB Everna-Fix. De peuters worden vastgemaakt met het harnasje en grotere kinderen met de autogordel. De autostoel wordt vastgezet met Isofix en spanband (’top-tether’).

Stoeltje is slim ontworpen met mooie oplossingen om het harnasje op te bergen, hoodsteunverstelling en een waarschuwingssignaal als de spanband niet vastgemaakt is. Zo weet je zeker dat de stoel juist is bevestigd.

Met de intelligente eenhandverstelling kun je het zitje eenvoudig verstellen door de Everna-Fix van een zittende naar een slaappositie te verplaatsen en tegelijkertijd één hand vrij te laten. Het geïntegreerde ventilatiesysteem van de Everna-Fix zorgt ervoor dat de lucht onder de stoelbekleding circuleert en zorgt voor een comfortabele zittemperatuur voor je kind – zelfs op de warmste dagen.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + slaappositie + verstelbare hoofdstand + SICT biedt optimale zijwaartse bescherming + Isofix (veilige installatie) +  Snel verwijderbare en wasbare bekleding + voldoet aan de ECE R44/04 -norm
Nadelen:  Iets lastig monteren  – zwaar met 11 kg geen i-Size
[dfrcs name=”GB Everna-Fix”]

Beste autostoel groep 1 2 3 gordel

Autostoelen in deze met gordelbevestiging zijn er in alle soorten en maten. Maar wat is de beste autostoel uit groep 1 2 3? Wij hebben een overzicht gemaakt van de best geteste autostoelen in deze groep met gordelbevestiging. De zijn autostoelen vanaf 1 jaar te gebruiken tot 12 jaar oud. Het betreft de testen van de ANWB en de Consumentenbond. De autostoelen worden ieder half jaar getest op veiligheid, gebruiksvriendelijkheid en ongewenste stoffen. De laatste test is uit mei 2021.

Beste autostoel groep 123 gordel:

Autostoel groep 123
Gordel:
Bijzonder: Prijs
1. Cybex Pallas M SL1- 12 jaar
Vangkussentje
€ 249,-
check prijs logo
2. Nania i-Max SP1-12 jaar
5-punts gordel
€ 79,-
check prijs logo
3. Joie Elevate1 -12 jaar
5-punts gordel
€ 99,-
check prijs logo
4. Nania Racer1 -12 jaar
5-punts gordel
€ 49,-
check prijs logo
5. Chicco Gro-Up 1231 -12 jaar
5-punts gordel
€ 149,-
check prijs logo

1. Cybex Pallas M SL beste autostoel groep 1 2 3 Gordel

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel of Isofix
Score ANWB: goed. Consumentenbond: voldoende 

Cybex Pallas M SLDe best autostoel groep 1 2 3 met gordelbevestiging is de Cybex Palles M SL. Voldoende tot goed getest door zowel ANWB als de Consumentenbond. Kenmerkende van dit autostoeltje is het vangkussentje. Vanaf 15 kg te gebruiken zonder vangtafel. Het stoeltje staat in sommige gevallen stabieler wanneer de hoofdsteun van de autostoel is weggehaald.

Het voorwaarts gericht zitje kan vastgezet worden met een 3-puntsgordel maar ook met Isofix. De autostoel is uitgerust met een Linear Side-impact Protection Systeem. Dit zorgt ervoor dat de kracht bij een botsing vanaf de zijkant met 25% vermindert.

Niet ieder kind accepteert de aanwezigheid van een vanglichaam, het is verstandig om dit voor de koop uit te proberen. De Cybex Pallas M is overigens ook een prima autostoeltje.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + Linear Side-impact Protection Systeem + verstelbare hoofdstand + geoptimaliseerd ventilatiesysteem + voldoet aan de ECE R44/04 -norm + ook met Isofix vast te zetten

Nadelen: geen i-Size  bekleding is lastig te verwijderen prijzig

[dfrcs name=”Cybex Pallas M SL“]

2.  Nania i-Max SP autostoel 1 2 3 gordel 

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts moet gordel
Score ANWB: voldoende. Consumentenbond: matig tot voldoende  

 Nania i-Max SP autostoelOp nummer 2 van autostoel groep 1 2 3 met gordelbevestiging staat de Nania i-Max SP. Voldoende presterend autostoeltje dat geschikt is voor een lange gebruiksperiode. Opmerkelijk is wel dat het de grotere kinderen weinig plaats biedt. Soms kan de stabiliteit van het kinderstoeltje verbeterd worden door de hoofdsteun van de autostoel weg te halen of om te draaien.

De Nania I-Max SP zet je eenvoudig met de hendel aan de onderkant van de autostoel in de relaxstand. Tot 15 kilo gebruik je de 5-puntsharnas van de autostoel om je kindje veilig in de autostoel vast te zetten. Daarna verwijder je het 5-puntsharnas en gebruik je de gordel van de auto. Zo groeit deze autostoel van Nania jarenlang met je kind mee en kun jij onderweg van een slapend kind genieten.

De hoofdsteun is in meerderen standen in hoogte instelbaar. De autostoel heeft een rugleuning die niet is te verwijderen. Dit voorkomt verkeerd gebruik van de stoel wat uiteraard weer een stuk veiliger is.

De I-Max heeft een geïntegreerde kantelstand in het zitgedeelte van het autozitje. Deze is vooral handig als de achterbank van de auto zeer vlak is. De kantelstand is geen slaap stand. Het zorgt er alleen voor dat je kindje niet te rechtop zit als de achterbank erg vlak is.

Voor de allerkleinsten die tijdens de wat langere ritten nog veel slapen, raden wij een groep 0/1 autostoel aan. Voor korte ritten en de wat oudere kindjes is dit echter een fijne autostoel waar je lang plezier van hebt.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + kantelstand +  verstelbare hoofdstand + inclusief verkleinkussen + voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  voor grote kinderen weinig plek   alleen met gordels vast te zetten

[dfrcs name=”Nania i-Max SP“]

3. Joie Elevate autostoel groep 1 2 3 gordel

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel
Score ANWB: geen score Consumentenbond: geen score 
beste autostoel groep 1 2 3 gordelAan kinderen van 9-36 kg (1-12 jaar) biedt het Joie Elevate Autostoeltje een veilige en comfortabele autorit. Je kindje zit heerlijk en wordt goed beschermd. De autostoel groeit met je kindje mee zodat je jarenlang plezier hebt van deze autostoel.
Het Side Impact Protection systeem waarmee het Joie Elevate Autostoeltje is uitgevoerd biedt extra bescherming aan het hoofd, lichaam en de heupen van je kindje. Het Joie Elevate Autostoeltje voldoet aan de Europese veiligheidsnorm ECE R44/04. De duidelijk gekleurde markeringen maken het gemakkelijk om dit autostoeltje op een correcte wijze te installeren.

Voor de bekleding van het Joie Elevate Autostoeltje is gekozen voor een comfortabele, ventilerende stof. Deze stof voorkomt dat je kindje het te warm krijgt in het autostoeltje. De autostoel zit comfortabel en is voorzien van een geïntegreerde bekerhouder.

De autostoel groeit in hoogte en breedte met je kindje mee. Wanneer je de autostoel in hoogte verstelt groeit ook het gordelsysteem automatisch mee. Mooie autostoel met een goede prijs en kwaliteitsverhouding.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  + Side Impact Protection voor extra veiligheid + verstelbare hoofdsteun (10 posities) + Verwijderbare en wasbare bekleding + Voorzien van geïntegreerde bekerhouder + voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  autostoel is wat groot, maar niet te groot – alleen met gordels vast te zetten

[dfrcs name=”Joie Elevate”]

4. Nania Racer autostoel groep 1 2 3 gordel 

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel
Score ANWB: Voldoende Consumentenbond: matig 

autostoel groep 2 Nania Racer SP

De Nania Autostoel Groep 1/2/3 is een ideale autostoel voor langere tijd. Het stoeltje kunt u gebruiken voor een kindje van minimaal 9 kg tot een kindje dat 36 kg weegt. Deze autostoel heeft een 5-punts gordel die u gemakkelijk met de hand aan kunt trekken. Als uw kindje 15 kg is mag de 5-punts gordel verwijderd worden en kunt u de 3-punts autogordel gaan gebruiken. D

e autostoel is gemakkelijk te installeren en u bevestigd de autostoel met behulp van de 3-punts autogordel met de rijrichting mee. Doordat de autostoel een verstelbare hoofdsteun en gordelpads heeft zit uw kindje comfortabel. De bekleding kan van de stoel gehaald worden zodat u deze kunt wassen in de wasmachine. Doordat de stoel geschikt is voor verschillende leeftijden is deze ook ideaal voor een oppas.

Nania Racer SP 
Er bestaat ook nog een andere uitvoering van deze Nania Racer, de SP versie. Het verschil zit in de relax stand. De SP versie kan iets meer kantelen. Helaas is deze uitvoering slecht verkrijgbaar.

Voordelen: + jarenlang gebruiksplezier  +  verstelbare hoofdsteun + Verwijderbare en wasbare bekleding +  voldoet aan de ECE R44/04 -norm

Nadelen: geen i-Size  autostoel is wat groot, maar niet te groot – alleen met gordels vast te zetten

[dfrcs name=”Nania Racer“]

5. Chicco Gro-Up 123 autostoel groep gordel

Gebruik: vanaf 1 jaar tot ongeveer 12 jaar oud (9 tot 36 kg).
Installatie: Voorwaarts met gordel
Score ANWB: voldoende  Consumentenbond: onvoldoende  

Chicco Gro-up 123 autostoelMet de Chicco Gro-up 123 kun jij je kindje veilig vervoeren tot wanneer je kind 10 jaar oud is. De hoofdsteun en de riemen zijn gelijktijdig in hoogte regelbaar waardoor je gegarandeerd bent van comfort en veiligheid voor je kind. Dit doe je gemakkelijk door aan het oranje handvat te draaien wat bovenaan de autostoel zit. Je kunt de autostoel ook gemakkelijk kantelen wanneer je kindje een dutje wil doen, dit doe je door aan het onderste oranje handvat te trekken. De hoes van de autostoel is uitwasbaar en je kunt deze hoes makkelijk van de stoel halen. Je hoeft niet eens de riemen los te maken!

De stoel wordt bij de Consumentenbond met onvoldoende beoordeeld. Bij de ANWB scoort de autostoel een voldoende. De stoel heeft lichte tekortkomingen op het gebied van veiligheid. 

[dfrcs name=”Chicco Gro-Up“]
Rate this post

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *