fbpx

Nuna autostoel isofix, gordel of draaibaar?

De Nuna autostoel wordt steeds populairder. Dit babymerk van Nederlandse bodem maakt namelijk hele fijne en veilige autostoelen met zowel isofix als gordel in de groepen 0,1,2 en 3. De autostoelen van Nuna hebben een verfijnde uitstraling en zijn gemaakt van luxe materialen. 

nuna autostoelen

Testen en awards Nuna autostoelen

Nuna heeft meer dan 320 onderscheidingen ontvangen en hoge scores ontvangen van ADAC, die de meest strenge autostoeltest in Europa uitvoert. Daarnaast komen de Nuna autostoelen vaak terug in de top 10 lijsten van de Consumentenbond en ANWB.  Je kunt er dus vanuit gaan dat Nuna autostoelen zeer veilig en betrouwbaar zijn. 

Nuna autostoel Isofix

Nuna heeft verschillende autostoeltjes die door middel van Isofix worden bevestigd. Dit zijn autostoeltjes voor baby’s uit groep 0, maar ook de autostoelen uit groep 1 en 2. De baby autostoeltjes kunnen met een Isofix-base vastgeklikt worden. Deze bases zijn ook te gebruiken voor opvolgende autostoeltjes. Wil je een draaibare autostoel? Kies dan de Nuna 360 graden base: Nuna base next.   

Sinds kort heeft Nuna een heel bijzonder baby autostoeltje op de markt gebracht. Het eerste baby autostoeltje dat zonder isofix base, maar wel met ISOFIX vastgezet kan worden in de auto. De PIPA urbn autostoel beschikt over een geavanceerd ISOFIX systeem geïntegreerd in de autostoel. Hierdoor installeer je heel gemakkelijk en superveilig de autostoel zonder gebruik te maken van een base. Het overstappen naar een andere auto of taxi wordt zo heel gemakkelijk. Daarnaast heb je geen aanschafkosten voor een (vaak dure) base. 

Nuna autostoel gordel 

Sommige Isofix autostoelen van Nuna kunnen ook bevestigd worden met gordels. Isofix blijft altijd de voorkeur houden aangezien de kans op foutieve installatie met gordels toeneemt. Voordeel van een Nuna autostoeltje met gordel is dat je makkelijk kunt switchen tussen auto’s. Check even goed of het Nuna autostoeltje ook echt met gordels is vast is te zetten. Niet alle Nuna autostoelen zijn namelijk met gordels te installeren. De Nuna Pipa Next is een autostoel die ook met gordels is vast te zetten. 

Nuna autostoel draaibaar 

Een autostoel die kan draaien brengt veel gemak met zich mee. Jullie kindje is makkelijk de auto in en uit te tillen. Daarnaast heb je de keuze om jullie kindje zowel voor- als achterwaarts te vervoeren. We adviseren de stoel zo lang mogelijk achterwaarts te installeren. Dit is namelijk de meest veilige manier van vervoeren en volgens de i-Size wet. Nuna heeft ook een aantal draaibare autostoeltje uitgebracht in groep 0 en 1. De baby autostoeltjes uit groep 0 kunnen alleen draaien met de 360 graden isofixbase. Deze base dien je los aan te schaffen. Gelukkig is deze 360 graden base ook voor opvolgende Nuna autostoeltjes te gebruiken zodat je jaren plezier hebt van de base. We nemen ze mee in onderstaande overzicht waar de beste Nuna autostoelen van dit moment bespreken. 

Wat is de beste Nuna autostoel?

De beste Nuna autostoel is afhankelijk van een aantal factoren zoals budget, leeftijd, soort bevestiging en overige wensen. Wij hebben de beste per categorie op een rijtje gezet: 

  1. Nuna autostoelen groep 0 (0-12 maanden).
  2. Draaibare Nuna autostoelen groep 1 /2 (0-4 jaar)
  3. Autostoel groep 3 (4-12 jaar)

1. Nuna autostoel groep 0

Nuna heeft en aantal baby-autostoeljes uitgebracht. Deze baby autostoeltjes zijn met Isofix te bevestigen. De Nuna Pip Next is ook met gordel te installeren. Hieronder tref je populaire Nuna autostoelen aan: 

1. Nuna Pipa Next Baby Autostoeltje

Dit autostoeltje uit groep 0 is uniek omdat deze niet alleen geschikt voor in de auto of op het kinderwagenframe, je kan er ook mee reizen met het vliegtuig dankzij het TUV certificaat voor vliegtuigvervoer. Dit alles kost je weinig moeite, want het stoeltje is licht van gewicht.

Het stoeltje biedt dankzij het ontwerp optimale zijwaartse bescherming. Je kan de stoel in veilig in de auto bevestigen met de autogordel of met de Nuna Pipa Next Isofix base (niet inbegrepen). De bijpassende base is uitgerust met automatisch uitklapbare beschermingsknoppen voor extra beveiliging en absorbeert de kreukelzone van de stabiliteitspoot de klap.

360 graden draaibaar met de Nuna Base Next 

Sinds kort kun je ook de Nuna Pipa autostoel ook combineren met de nieuwe draaibare Nuna Base Next. Opvolgende Nuna autostoeltjes kunnen ook op deze base geklikt worden. Zo heb jarenlang plezier van de base. Klik hier voor de base. 

Nuna autostoel isofix
Nuna Autostoel Pipa Next

Waar te koop?

pinkorblue.nl (€259,95)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 1:24 pm

2. Nuna Arra Next met ligstand

Het Nuna Arra™ Next Baby Autostoeltje Pine is perfect om je pasgeboren kindje in te vervoeren. Door de vlakke ligstand kan je kindje namelijk heerlijk doorslapen als je het autostoeltje op de base of kinderwagen klikt. De grote zonnekap beschermt je kindje niet alleen tegen wind, regen en zon, maar ook tegen prikkels van buitenaf. Verder is de autostoel geschikt vanaf de geboorte van je kindje tot 13 kg.

Om het Nuna Arra™ Next Baby Autostoeltje veilig in de auto te plaatsen kun je gebruik maken van de apart verkrijgbare Nuna Next Base. De True lock base zorgt ervoor dat je de base super snel en veilig vastklikt aan de Isofix punten in de auto. De gekleurde indicatoren geven het aan wanneer je de base en autostoel juist hebt bevestigd.

beste Nuna autostoel

3. Pipa Urbn autostoel zonder base 

Dankzij het geïntegreerde nieuwe isofix-systeem, biedt deze Pipa Urbn een nieuwe manier van reizen. Je hoeft geen aparte isofix base aan te schaffen. Ideaal voor als je veilig en vlot wilt overstappen tussen auto’s of taxi’s. 

De autostoel voldoet aan de strenge I-Size veiligheidsnormen en is heel licht van gewicht. 

De Pipa Urbn autostoel heeft een 3-puntveiligheidsgordel en een UPF50+ zonnekap. De Pipa Urbn biedt volledige bescherming tegen zijdelingse botsingen dankzij het Side Impact Protection (SIP) systeem.

Ook is de autostoel voorzien van een verkleinkussentje, welke je eenvoudig kunt verwijderen als je kindje wat groter is gegroeid.

2. Nuna draaibare autostoel groep 1/2

Deze groep heeft 2 veel verkochte Nuna autostoelen. Beide stoelen zijn draaibaar. Grote verschil zit in de base. De Nuna Prym is inclusief base. De Nuna Todl is exclusief 360 graden base. De Nuna Todl wordt veel verkocht als opvolg-autostoeltje van de Nuna Pipa Next. 

1. Nuna autostoel 360 Prym 

Een draaibare autostoeltje in deze groep is de Nuna Prym. Het stoeltje scoort ruim voldoende bij de Consumentenbond en de ANWB. 

De stoel beschikt over De True lock™ installatietechnologie die voor een snelle, eenvoudige en veilige installatie zorgt met de ISOFIX-bevestigingspunten in de auto.

De autostoelen heeft twee bekledingen. Warm voor de winter, luchtdoorlatend voor de zomer. Wasbaar in de wasmachine. Niet meer wachten tot er één droog is, gewoon verwisselen en gaan.

De Nuna Prym kun je 360 graden draaien en is zowel voorwaarts als achterwaarts te installeren. De Nuna Prym heeft ook zijwaartse beschermingsknoppen die automatisch uitklappen voor extra beveiliging.

Nuna Prym Autostoeltje

Waar te koop?

awin1.com (€476,10)
bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 1:21 pm

2. Nuna TODL Next draaibare autostoel 

Dit autostoelje is een goede keuze als opvolging van de Pipa Next mits je in het bezit van de 360 graden base. Anders raden we je aan voor de Nuna Prym te gaan. 

De enige manier om de Nuna Todl Next in je auto te bevestigen is door gebruik te maken van de apart verkrijgbare Nuna Next base. Deze base is draaibaar en geschikt voor wel 4 verschillende autostoelen waardoor je jarenlang plezier hebt van dit reissysteem.

In de Nuna Todl Next autostoel zit je kindje veilig en comfortabel. Daarnaast heeft de autostoel veel handige opties én een moderne uitstraling. Vanaf geboorte al te gebruiken tot 19 kg. 

De Nuna Todl Next autostoel is te gebruiken in 5 verschillende diepe ligstanden en 6 hoofdsteun posities zodat je kindje altijd een fijne houding heeft. De autostoel is eenvoudig aan te passen aan de lengte en wensen van je kind.

Nuna draaibare autostoel
Nuna Todl™ Next Autostoeltje

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : mei 22, 2024 - 12:28 pm

3. Nuna Aace LX autostoel groep 3

Het Nuna Aace LX Autostoeltje is uitgevoerd met het 3D Growth System. Dit betekent dat de autostoel zowel in de hoogte, de breedte als in de zitdiepte met je kindje meegroeit. Zelfs de diepte van de zitting kan in 3 standen worden versteld voor de juiste ondersteuning van de beentjes. Extra fijn voor je kindje, want zo zit hij of zij jarenlang comfortabel én veilig in een goed passende stoel. De autostoel is geschikt voor kinderen van 15-36 kg, dit komt overeen met kinderen van 4-12 jaar.

De autostoel zit je vast met Isofix. Deze autostoel is dus niet te bevestigen met alleen gordels. De Isofix bevestigingshaken zijn verstelbaar in 8 verschillende posities waardoor de rugleuning van de autostoel ook in een slaapstand gezet kan worden.

nuna autostoe; groep 3 Ace LX
360º draaibaar
360º draaibaar