fbpx

Nuna Pipa Urbn Review

De Nuna PIPA Urbn is de eerste i-Size autostoel voor baby’s die zonder apart onderstel in de auto geïnstalleerd kan worden met ISOFIX. In deze expert review bespreken we de eigenschappen en veiligheid van de Nuna PIPA Urbn autostoel, de voor- en nadelen en benoemen we de verschillende modellen en prijzen. 

Onze mening over de Nuna PIPA Urbn

De Nuna PIPA Urbn is een super fijn en licht stoeltje. Grote voordeel is dat je geen dure base hoeft aan te schaffen. Dit bespaart niet alleen geld, maar ook ruimte in de auto. De stoel heeft namelijk geen steunpoot nodig om stabiel te blijven staan. De PIPA Urbn behoort tot de lichtste autostoelen van dit moment. Heel fijn, zeker de eerste weken na de geboorte wanneer je niet te veel kunt tillen. De autostoel komt als zeer veilig uit de testen van de ANWB en de ADAC. Je bevestigt de ISOFIX-geleiders heel eenvoudig binnen 2 seconden op de ISOFIX-ankerbalken van de auto. De stoel is eventueel ook met gordels vast te zetten. 

De stoel geeft een zeer goede ondersteuning aan de beentjes en je kindje zit er ergonomisch goed en ruim in. Uitzicht naar buiten is iets beperkt. Dit komt omdat er geen base is waarop een autostoeltje normaal hoger staat. Je zou een leuke spiegel kunnen ophangen voor wat vertier.

De bekleding van de Nuna PIPA Urbn is er makkelijk af te halen. Je kunt de bekleding in de wasmachine wassen. Kortom een heel fijne, mooie en veilige baby autostoel voor het eerste bijzondere jaar met je baby.

Expert Score Nuna PIPA Urbn:

Voor en nadelen:

Kleuren en modellen Nuna Urbn PIPA

De Nuna Urbn PIPA is verkrijgbaar in verschillende kleuren waaronder Caviar en Granite. 

Nuna Pipa Urban Caviar

Nuna Pipa Urban Caviar

Beste Getest ANWB 2024

Nuna Pipa Urbn Granite Black

Nuna Pipa Urbn Granite Black

Best getest 2024 ANWB

Over de Nuna PIPA Urbn

Eenvoudige installatie | vanaf 0-12 maanden | licht in gewicht |UV zonnekap

Deze autostoel kun je in iedere auto met ISOFIX installeren. Of het nou de taxi is of de auto van je partner, je bent niet meer afhankelijk van een duur en groot onderstel. Je bevestigt de ISOFIX-geleiders heel eenvoudig binnen 2 seconden op de ISOFIX-ankerbalken van de auto. En beschikt de auto niet over ISOFIX? De Nuna PIPA Urbn autostoel is ook altijd nog met de veiligheidsgordel vast te zetten. Dit vraagt alleen wel iets meer aandacht. 

De stoel is heel licht en dat zorgt voor veel draagcomfort buiten de auto. De stoel weegt maar 3,3 kilo het heeft een handige draagbeugel. Vanaf de geboorte tot ongeveer 12 maanden kun je je kindje in deze autostoel vervoeren. Ideaal voor de eerste maanden.

De PIPA Urbn beschikt over een afneembare, grote zonnekap die je baby beschermt tegen schadelijke UV straling. De PIPA heeft een mooi en elegant desgin en is hiervoor ook beloond met de Reddot award 2023. 

Nuna Urbn kinderwagen

Nuna PIPA Urbn past op de kinderwagen 

De PIPA Urbn past ook op de kinderwagen zodat je je kindje makkelijk kunt vervoeren van en naar de auto. De PIPA Urbn is compatibel met alle Nuna kinderwagens. De autostoel past ook op andere merken kinderwagens zoals Jogger, Babyzen, BOB, Bugaboo, Bumbleride, Stokke, UPPAbaby. Je dient dan wel aparte adapters aan te schaffen. Deze kosten ongeveer tussen de 30 en 60 Euro. Deze adapters klik je dan op de kinderwagen waarna je de Nuna autostoel erop schuift. 

Scoort zeer goed in veiligheidstesten ANWB, ADAC en Consumentenbond

ADAC test
Score: Goed
ANWB test
Score: 4 sterren van de 5
Cunsumentenbond
Score: 8,1

Is de Nuna PIPA Urbn veilig?

De Nuna PIPA Urbn i-size is uitgebreid getest in de strenge autostoeltjes tests van de ANWB, Consumentenbond en de ADAC. De PIPA Urbn kwam uit alle drie de tests als zeer veilig naar voren. De autostoel biedt een zeer goede bescherming in frontale botsing en botsing van opzij. De gordelgeleiding is zeer goed en het stoeltje staat stabiel in de auto. Met de PIPA Urbn autostoel heeft je kindje een heel laag risico op letsel bij een botsing. 

Eigenschappen Nuna PIPA Urbn i-Size

  • Vanaf geboorte tot 12 maanden
  • Lichte autostoel, slechts 3,3 kg
  • Installatie met ISOFIX zonder onderstel of gordel
  • Hoge scores in de veiligheidstests van de ANWB, ADAC en Consumentenbond
  • Past op veel kinderwagens
  • Lengte kind: 40-75 cm
  • Kan mee in het vliegtuig 
  • Tot 12 kg
Beste Getest ANWB 2024
Best getest 2024 ANWB

Plaats een reactie