wanneer overstappen naar een zitverhoger?

Overstappen naar een Zitverhoger voor in de auto met rugleuning?

Een zitverhoger of stoelverhogers voor in de auto is geschikt voor kinderen vanaf 22 kilo en die langer zijn dan 125 cm. Dit is vanaf 5/6 jaar. Je kind zit in de autogordel, op een verhoging. Daardoor loopt de gordel niet langs de nek en loopt de heupgordel netjes over de heupen. Kies het liefst een zittingverhoger mét rugleuning. Die leidt de autogordel beter over de schouder.

Voor kinderen vanaf 3 jaar kun je al wel een autostoeltje aanschaffen waarbij je je kind met de autogordel vastzet. Dit zijn autostoelen uit groep 2/3. Deze autostoelen worden ook wel autostoelverhoger, zitverhoger auto of booster genoemd omdat de rugleuning afneembaar is.

Vanaf welke leeftijd en lengte mag de rugleuning zitverhoger auto eraf?

De nieuwe veiligheidsnorm stelt dat een zitverhoger voortaan alleen gebruikt mag worden voor kinderen die langer dan 125 cm zijn en meer dan 22 kg wegen. Kleinere kinderen mogen alleen op een zittingverhoger met rugleuning. Die rugleuning zorgt voor betere bescherming bij een frontale botsing omdat de gordel beter over het lichaam geleid wordt en biedt meer bescherming bij een botsing van opzij.

De Consumentenbond adviseert al van oudsher zittingverhogers zonder rugleuning alleen voor oudere kinderen te gebruiken. Niet voor kleuters en peuters!

Kies er het liefst een met een in hoogte verstelbare rugleuning en zijsteunen. Bekijk hier de top 5 autostoel met verstelbare rugleuning en zijsteunen.

Vervoer je incidenteel kleuters dan kan een zitverhoger natuurlijk wel uitkomst bieden.

Kindje past niet meer in de autostoel?

Wil je kind echt niet of past hij gewoonweg niet meer in het stoeltje? Dan is het gebruik van een autostoelverhoger zonder rugleuning wel veiliger dan helemaal niets te gebruiken.

Zonder stoelverhoger zit je kind te laag. Als de autogordel bijvoorbeeld over de hals loopt in plaats van over de schouder, loopt je kind grote risico’s bij een botsing.

Beste zitverhoger?

Ga je toch over op een zitverhoger dan is het fijn te weten welke zitverhoger het beste is. Voordeel van een zitverhoger is dat ze licht zijn. Hierdoor is de zitverhoger makkelijk te verplaatsen tussen auto’s. Ander voordeel is dat de prijs lager ligt dan voor een complete autostoel. Dit geldt ook voor de ruimte op de achterbank.

Wij hebben een top 3 samengesteld van de beste zitverhoger op basis van klant reviews.

1. Safety 1st zitverhoger auto

zitverhoger auto De comfortable zitverhoger van Safety 1st Manga is erg makkelijk te installeren in de auto. De zitting van de verhoger is afneembaar en wasbaar op 30 C. De verhoger is getest en goedgekeurd volgens de allerlaatste Europese veiligheidseisen ECE R44/04 

Het stoeltje is geschikt voor kinderen van 3,5 jaar tot 12 jaar (15 tot 36 kg). Wij adviseren echter de stoel pas vanaf 22 kg te gebruiken. Dit is vanaf 5/6 jaar. 

De zitverhoger wordt vastgezet met de autogordel. De zitverhoger ontvangt goede beoordelingen. Prima prijs / kwaliteitsverhouding.  De Safety 1st Manga Safe booster is ook een prima ziverhoger.

2. Titaniumbaby iSafety

stoelverhoger autoGeschikt voor kinderen van 3 tot ongeveer 12 jaar. Wij adviseren om pas vanaf 22 kg de verhoger te gebruiken. Dit is vanaf 5/6 jaar. 

De stoelverhoger heeft een modern design en comfortabele armsteunen. Het zitcomfort is hoor dankzij de duurzame kunststof frame met ergonomische vorm. Bekleding is afneembaar voor eenvoudig te reiniging. Wel met de handwas. Getest en goedgekeurd volgens de Europese 44/04 norm.

3. Baninni zitverhoger auto

beste zitverhoger autoDe Baninni zitverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 22 kg. De Pinto car seat booster is voorzien van verhoogde zijkanten waarover je het stoeltje kunt vastmaken met de autogordel. Bij kleinere kinderen dient de diagonale gordel onder de armleuning door geleid te worden. De autostoel is universeel te gebruiken, De bekleding van het zitje is afneembaar en kan gewassen worden met de hand.

Het Pinto autostoeltje is gekeurd volgens de Europese veiligheidsstandaard ECE R44/04.

Nog even wat feiten op rij over de zitverhoger:

Een zitverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 22 kilo en die langer zijn dan 125 cm. Dit is vanaf 5/6 jaar. en Je kind zit in de autogordel, op een verhoging. Daardoor loopt de gordel niet langs de nek en loopt de heupgordel netjes over de heupen. Kies het liefst een zittingverhoger mét rugleuning. Die leidt de autogordel beter over de schouder.

• Het diagonale deel van de autogordel moet over de borst en het sleutelbeen van je kind lopen.

• De heupgordel hoort over de heupen en niet over de buik te lopen.

• Kijk of je kind met gebogen knieën op de zittingverhoger kan zitten met de billen tegen de rugleuning.

Je kind heeft geen zittingverhoger meer nodig als het de knieën goed kan buigen over de zitting van de bank (billen tegen de rugleuning). Je kind is dan meestal groter dan 1,50 m en 8 of 9 jaar.

4.3/5 - (20 stemmen)