Het verhaal van Prénatal is het verhaal van drie pioniers: Henk & Remko Meijer en hun zuster Trees. Zij hebben met vallen en opstaan, met vreugde en verdriet, het fundament gelegd voor een succesformule die tot de dag van vandaag voortduurt. Van die allereerste winkel in hartje Groningen, tot het huidige aantal van 67 vestigingen, verspreid over heel Nederland.

Met dank aan de Libelle, want daarin las Trees eind jaren ’50 een verhaal over een Franse winkelketen voor jonge moeders, die de inspiratie was voor het oprichten van Prénatal Moeder en Kind.

Prénatal is opgericht in 1959 en is sinds 2006 onderdeel van de Artsana Group. Er werken vandaag de dag ca. 800 medewerkers in de 19 warenhuizen, 44 stadswinkels, 4 shop-in-shops, webshop en het Prénatal Hearts servicekantoor.

Met ieders leven is Prénatal onverbrekelijk verbonden: inmiddels al meer dan 50 jaar lang. Wie herinnert zich nog de Emma Combi kinder- en wandelwagen, de houten groeimeubelen of de weelderig gedecoreerde plastic commodes? Prénatal stond ook aan de basis van vele innovaties. Wat dacht je bijvoorbeeld van het rompertje, nog steeds wereldwijd onmisbaar onderdeel van elke babyuitzet? Een uitvinding van Trees Meijer.