fbpx

Maxi Cosi Mica Review, wat zijn de verschillen tussen de 4 modellen Eco, Pro en 360 Pro?

De Maxi Cosi Mica is een populair autostoeltje en ontvangt goede reviews van gebruikers. De 360 graden draaibare autostoel is heel gebruiksvriendelijk en de prijs/ kwaliteit verhouding is goed! Je draait het stoeltje bij het in en uitstappen eenvoudig naar je toe. Voorkomt een hoop ergenissen en kleuters klimmen er op ten duur zelf in. Sinds kort kun je zelfs ook met Mica 360 Pro de stoel naar je toe schuiven. Makkelijker wordt het niet. In deze review benoemen we de verschillen tussen de modellen, bespreken we de veiligheid aan de hand van de ADAC / ANWB test en benoemen we de voor- en nadelen van de autostoel. 

De verschillende modellen:

Momenteel zijn er 4 Maxi Cosi Mica’s verkrijgbaar. Het is belangrijk om de verschillen helder te hebben voordat je een keuze maakt. Niet alle Maxi Cosi Mica’s zijn even goed.  We hebben het voor je op een rijtje gezet:

Wat is het verschil tussen de Mica, Eco, Pro en 360 Pro uitvoering:

Maxi Cosi Mica
Eerste uitvoering

Vanaf 0 mnd tot 4 jr.
+
ADAC-score: 2,7
+
Isofix en steunpoot 
+ i-Size goedgekeurd 
+ 360 graden draaibaar
+ G-CELL-bescherming 
+ Lagere prijs 

Deze stoel heeft geen duurzame materialen
Slaappositie is minder vlak
Minder ventilatie
Draait 360, maar schuift niet naar je toe

Maxi Cosi Mica Eco

Maxi Cosi Mica ECO
Duurzame keuze

Vanaf 3 mnd tot 4 jr.
+
ADAC-score : 2,6
+ Isofix en teunpoot 
+ i-Size goedgekeurd
+ 360 graden draaibaar  
+ G-CELL-bescherming 
+ Verbeterde ventilatie
+ 100% gerecycled materiaal

Slaappositie is minder vlak
Draait 360 graden, maar schuift niet naar je toe

Maxi Cosi Mica Eco pRo

Maxi Cosi Mica ECO PRO
Duurzame keuze

+ Vanaf 0 mnd tot 4 jr.
+
ADAC-score : 2,1
+ Isofix en teunpoot
+ i-Size goedgekeurd
+ 360 graden draaibaar
+ G-CELL 2.0 bescherming
+ Verbeterde ventilatie
+ 100% gerecycled materiaal
+ Extra vulling
+ Verbeterde kantelfunctie
Draait 360, maar schuift niet naar je toe

Maxi Cosi Mica Pro

NIEUW: Maxi Cosi Mica 360 Pro. Draait én schuift naar je toe

+ Vanaf 0 mnd tot 4 jr.
+
ADAC-score : –
+ Isofix en teunpoot 
+ i-Size goedgekeurd
+ 360 graden draaibaar  
+ G-CELL 2.0 bescherming 
+ Optimale ventilatie
+ 100% gerecycled materiaal
+ Extra vulling 
+ Verbeterde kantelfunctie
+/+ Draait 360 en schuift naar je toe

*Uitleg ADAC-score: Zeer goed: 0,6 – 1,5 Goed:  1,6 – 2,5 Ruime voldoende: 2,6 – 3,5 Voldoende: 3,6 – 4,5 Onvoldoende: 4,6 – 5,5

Alle Mica i-Size autostoeltjes hebben 2 reisstanden: achterwaarts gericht (vanaf 40 – 105 cm / vanaf geboorte – 4 jaar) en voorwaarts gericht (76 – 105 cm / >15m – ong. 4 jaar). Achterwaarts vervoeren tot 15 maanden is verplicht. We adviseren zo lang mogelijk je kindje achterwaarts te vervoeren omdat dit de meeste veilige manier is. 

De Maxi Cosi Mica Eco, Eco Pro en 360 Pro autostoelen zijn een upgrade van de Maxi Cosi Mica. Het grote verschil is dat originele Mica niet uit gerecycled materiaal bestaat. Daarnaast heeft de Maxi Cosi Eco Pro en de 360 Pro een verbeterde ligfunctie. Hierdoor valt je kindje niet voorover met zn hoofdje. Ook bieden deze autostoel meer bescherming van opzij door de G-CELL 2.0 techniek. Daarnaast kan de Maxi Cosi Mica 360 Pro ook nog naar je toe schuiven. Het in -en uitstappen wordt zo nog makkelijker.  Zie het filmpje hieronder: 

Voor welke leeftijd is de Maxi Cosi Mica geschikt?

Niet alle uitvoeringen zijn te gebruiken vanaf de geboorte. Zo kun je de Maxi Cosi Eco pas vanaf 3 maanden (60 cm) gebruiken. Hoewel de standaard Maxi Cosi Mica wel geschikt zou zijn vanaf de geboorte, adviseren wij een verkleiner voor new-born baby’s. Dit geeft meer ondersteuning de eerste maanden.

Hoe veilig is de Maxi Cosi Mica ?

best getest MICA De Maxi Cosi Mica is i-Size goedgekeurd. De stoel voldoet aan de meest recente R129 veiligheidsnormen. Daarnaast is de stoel ook getest door de ADAC. De ADAC test extra streng en met hogere snelheden. Alle 3 de uitvoeringen scoren voldoende op veiligheid. De Maxi Cosi Mica Eco Pro scoort zelfs goed door de G-CELL 2.0 techniek! De Maxi Cosi Mica 360 Pro is nog niet getest door de ADAC. 

Waar moet je opletten bij de Maxi Cosi Mica ?

De ligstand van de orignele Mica en Eco is net niet vlak genoeg voor kleine baby’s. Hierdoor kan het gebeuren dat het hoofdje naar beneden zakt. Niet echt fijn en ergonomisch. De Maxi Cosi Mica Eco Pro en 360 Pro hebben een vlakkere lighouding waardoor je dat probleem niet of minder hebt.

Verder is de bekleding volgens de ADAC-test niet heel eenvoudig te verwijderen. Je zou een hoes erbij kunnen kopen. Deze is wel makkelijk te verwijderen.

Verder neemt de autostoel vrij veel ruimte in de beslag en is hij zwaar. Maar dit is eigenlijk met alle draaibare autostoelen door de 360 graden base.

Vergelijk prijzen voor de Maxi Cosi Mica

Maxi-Cosi Mica 360 Pro Autostoel

Maxi-Cosi Mica 360 Pro Autostoel

 • Draait én schuift naar je toe
 • 100% gerecyclede stoffen stoffen
 • Vanaf 0 mnd – 4 jaar
 • Verbeterde ligpositie
 • Betere bescherming opzij
   

Waar te koop?

prenatal.nl (€469,99)
babypark.nl (€469,99)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 12:10 am

Maxi-Cosi Mica Pro Eco i-Size

Maxi-Cosi Mica Pro Eco i-Size

 • 100% gerecyclede stoffen stoffen 
 • Vanaf 0 mnd
 • Verbeterde ligpositie
 • Betere bescherming opzij

Waar te koop?

babyplus.nl (€337,00)
babypark.nl (€339,00)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 12:56 am

Maxi-Cosi Mica Eco i-Size

Maxi-Cosi Mica Eco i-Size

 • 100% gerecyclede stoffen
 • Vanaf de 3 maanden
 • Verbeterde ventilatie 

Waar te koop?

bol.com (€249,00)
amazon.nl (€249,00)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 12:13 am

Maxi Cosi Mica Standaard

Maxi Cosi Mica Standaard

 • Vanaf 0 mnd
 • Geen gerecycled materiaal
 • Ligpositie kan beter

Waar te koop?

bol.com (€259,00)
amazon.nl (€259,00)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 – 1:38 am

Past de Maxi Cosi Mica in jullie auto?

De autostoel kan universeel gebruikt worden op zitplaatsen met het ‘i-Size’ label en verder in auto’s die vrijgegeven zijn door Maxi Cosi.

Zie hiervoor de autotypelijst. De Maxi Cosi Mica is niet vast te zetten met de autogordel.

De Maxi Cosi is eenvoudig te installeren. Het autostoeltje en de base zijn voorgemonteerd. Dit resulteert echter wel in een omvangrijke en zware unit om te installeren, aangezien deze bijna 15 kg weegt. 

De handleiding bestaat grotendeels uit afbeeldingen. Binnen 5 minuutjes moet de stoel in de auto bevestigd zijn. Zie hieronder de installatie video:

Welke reviews zijn er nog meer over Maxi Cosi Mica?

bol.com:

Fijne autostoel. Gemakkelijk te installeren en eenvoudig in gebruik. Mede gekozen door de ANWB-test, erg tevreden! (originele Mica).

Prima auto stoel. Wel jammer dat het stoeltje niet verder kan liggen (originele Maxi Cosi Mica).

Heel blij met deze aankoop! Hiermee kan ons zoontje veilig mee op pad! Door dat het stoeltje kan kantelen kan hij ook heerlijk slapen als hij moe is! En als hij wakker is kijkt hij heerlijk naar buiten echt een aanrader (Maxi Cosi Mica Eco)

Amazon:

Maxi Cosi Mica: Ze verkopen het alsof het 5 liggende posities heeft. Oké, nou, er zijn er maar 2. 90° zittend en nog een beetje meer gekanteld, maar duidelijk niet genoeg om de baby comfortabel te laten zitten zonder dat zijn hoofd naar voren valt. Het is vreselijk om erin te rijden. 

Maxi Cosi Mica Eco:  Inmiddels hebben we de autostoel nu een weekje in gebruik. De installatie was heel eenvoudig door de isofix en de poot was makkelijk in hoogte te verstellen. De stoel is redelijk zwaar, maar voelt daardoor stevig en veilig aan. Ook ziet de stoel er mooi uit. De eerste dagen ruikt de stoel wel wat vreemd, maar de geur trekt gelukkig ook weer redelijk snel weg (misschien doordat het van eco materiaal gemaakt is?). Daarnaast is het een grote stoel en past maar net in onze kleine auto. Wel goed om dus vooraf even de maten te checken!
Ons kindje zit heerlijk in de stoel die comfortabel aanvoelt. Het 360 graden draaisysteem maakt het eenvoudig het stoeltje in een ligpositie te zetten en maakt het in en uithalen een stuk makkelijker. Echt top dit!
Wel goed om te weten dat het een stoel is met de base er aan vast. Perfect als vervolgstoel na de baby Maxi-Cosi. Maar ook om al vanaf 3 maanden in een 2e auto te gebruiken (wat wij op dit moment nu doen). Kortom, een aanrader!

Ons advies over de Mica?

Kies voor de Pro varianten vanaf de geboorte. Een fijne ligpositie is heel belangrijk, zeker voor jonge baby’s. De Maxi Cosi Mica Pro uitvoeringen kunnen meer kantelen waardoor jullie kindje aangenamer ligt in de autostoel. De Maxi Cosi Pro en Pro 360 bieden ook meer comfort en krijgen ook betere reviews door gebruikers. Wil je het meest comfortabele voor jou en je kindje? De Eco Pro kan naast draaien ook naar je toe schuiven. 

Alternatief voor de Maxi Cosi Mica?

Een alternatief voor de Maxi Cosi Mica is de Maxi Cosi AxissFix. Deze autostoel kan ook 360 graden draaien. Het grote verschil is de top-tether bij de Maxi Cosi Axiss. Dit zorgt ervoor dat je iets meer ruimte in de auto hebt op de achterbank. Bij de Mica kun je langer achterwaarts vervoeren. Lees onze hele review over de Maxi Cosi AxissFix hier.

Het aanbod aan goede draaibare autostoelen wordt steeds groter door nieuwe i-Size wet. Wij hebben daarom de beste draaibare autostoelen op een rijtje gezet om jou te helpen kiezen. Bekijk ze hier.

5/5 - (1 stemmen)

Plaats een reactie