fbpx

Cybex Cloud G en T Review en de verschillen

Het selecteren van het juiste autostoeltje voor je kindje is van het allergrootste belang als het gaat om hun veiligheid en comfort tijdens het autorijden. De Cybex Cloud G en de Cybex Cloud T zijn twee populaire autostoeltjes voor baby’s. Vanwege de goede recente ANWB testresultaten in veiligheid en gebruiksgemak zijn het momenteel veel verkochte autostoeltjes. In deze blogpost vergelijken we de belangrijkste kenmerken van de Cybex Cloud G en de Cybex Cloud T autostoeltjes met elkaar om je te helpen bij de juiste keuze autostoel.

Kenmerken en eigenschappen: 

Cybex Cloud G:

 • Behoort tot de Gold Collection
 • Geschikt voor kindjes vanaf 40 cm tot 87 cm van max 13 kg. Ongeveer 0 – 15 maanden 
 • Bevestiging met ISOFIX – base G of gordel 
 • Met base 180 graden draaibaar, opvolgende stoel is 360 graden draaibaar 
 • Base is ook voor toekomstig autostoeltje te gebruiken
 • Hoofdsteun is in 14 posities te stellen 
 • Weegt 3,9 kilo 
 • ADAC-score: 1,8 (goed)
 • Linear Side-Impact Protection
 • XXL zonnescherm zonder gaasramen 
 • Cybex Cloud G is smaller en minder lang 

Bijzonderheden: 

 • TUV -certificaat vliegtuig 
 • Semi – liggend 
 • Compact formaat 

Cybex Cloud T:

 • Behoort tot Platinum Collection 
 • Geschikt voor kindjes vanaf 45 cm tot 87 cm van max 13 kg. Ongeveer 0 – 15 maanden 
 • Bevestiging met ISOFIX – base T of gordel 
 • Met base 180 graden draaibaar, opvolgende stoel is 360 graden draaibaar 
 • Base is ook voor toekomstig autostoeltje te gebruiken
 • Hoofdsteun is in 12 posities te stellen 
 • Weegt 4,5 kilo 
 • ADAC-score: 1.7 (goed)
 • Linear Side-Impact Protection
 • XXL zonnescherm met gaasramen 
 • Cybex CLoud T is 5 cm breder en langer 

Bijzonderheden: 

 • Kan buiten de auto in een bijna vlakke positie 
 • Betere bescherming zijdelingse botsingen 
 • Betere ventilatie 

Veiligheidheid van de Cybex autostoelen 

De Cybex Cloud T biedt een betere bescherming bij zijdelingse botsingen. Het Linear Side Impact Protection (LSP) systeem van Cybex verhoogt de veiligheid bij een aanrijding van opzij. Samen met de energie-absorberende buitenkant van de autostoel vermindert het LSP-systeem de schokkrachten tot 25%. Het LSP kun je ook opvouwen als de ruimte in de auto beperkt is.

Betere zijwaartse bescherming Cloud T
LSP systeem Cloud T
LSP systeem Cybex G
LSP systeem Cloud G

De Cloud G biedt echter ingebouwde lineaire bescherming tegen zijdelingse botsingen, waardoor 15%* van de schokkrachten wordt verminderd. Doordat de LSP in de Cloud G is ingebouwd, is dit ook een iets smallere stoel, die wellicht geschikt is voor ouders met meer dan één autostoeltje achterin.

Beide stoelen zijn getest door de ADAC, de ANWB en de Consumentenbond. In beide stoelen heeft je kindje een zeer laag risico op letsel bij een frontale en zijdelingse botsing. De autostoeltjes staan in combinatie met de base zeer stabiel in de auto en de gordelloop is optimaal.  

*Vergeleken met dezelfde stoel zonder L.S.P. in een zijdelingse botsingstest volgens de ADAC-testcriteria.

ANWB test
Lees hier de testuitslag van de Cybex Cloud G
ANWB test
Lees hier de uitslag van de Cybex Cloud T

Slaap- en ligstanden van de Cloud G en T   

De Cybex Cloud G en de Cybex Cloud T autostoeltjes voor baby’s hebben verschillende kantel-systemen. De Cybex Cloud G heeft een half vlakke ligstand die je eenvoudig kunt aanpassen naar de gewenste zitpositie. Aan de andere kant heeft de Cybex Cloud T een iets geavanceerder kantel-systeem dat wordt bediend door een hendel aan de onderkant van het autostoeltje. Met dit systeem kun je de hoek van het zitje aanpassen tot een vrijwel vlakke positie. Ideaal is voor pasgeborenen die vaker moeten gaan liggen. Onderzoek toont aan dat plat liggen de gezondste houding is voor pasgeborenen als ze slapen of langere tijd stil liggen. Lees er hier meer over

Gewicht en formaat

Zowel de Cybex Cloud G als de Cybex Cloud T autostoeltjes zijn licht van gewicht en gemakkelijk mee te nemen. De Cybex Cloud G is echter iets lichter met een gewicht van 3,9 kg dan de Cybex Cloud T met een gewicht van 4,5 kg. Hoe lichter de autostoel, hoe makkelijker je de autostoel kunt dragen en verplaatsen. De Cybex Cloud G heeft ook een compacter ontwerp, waardoor deze beter in kleinere auto’s of achterin met meerdere autostoelen past.

Cybex T verschil met Cybex G

Past op de meeste kinderwagens 

Zowel de Cybex Cloud G als de Cybex Cloud T autostoeltjes zijn fijne autostoeltjes om je kindje mee te vervoeren. Beide zijn compatibel met bijna alle kinderwagens, waardoor het gemakkelijk is om van auto naar kinderwagen te wisselen zonder je kindje wakker te hoeven te maken. 

De Cybex Cloud G heeft echter een voordeel ten opzichte van de Cybex Cloud T. Door het compacte ontwerp past hij precies in een vliegtuigstoel waardoor je de stoel mee kunt nemen op vakantie. Net als de Cloud T is hij ook vast te zetten met alleen een veiligheidsgordel. Handig voor als je een keer van auto wisselt. 

Cybex T vs Cybex G

360 graden draaibare base met lange gebruiksduur 

De bijbehorende isofix onderstellen van de Cybex Cloud G en de Cybex Cloud T autostoeltjes beschikken over een draaimechanisme waardoor je je kindje makkelijker in en uit het autostoeltje kunt plaatsen. Beide onderstellen zijn tot 4 jaar te gebruiken met de volgende fase Sirona G en Sirona T autostoeltjes. De onderstellen passen in de meeste auto’s met ISOFIX op een i-Size plaats. Check voor de zekerheid of de autostoelen ook in jullie auto passen op de website van Cybex

Leeftijd, comfort en kleur 

Zowel de Cybex Cloud G als de Cybex Cloud T autostoeltjes voor baby’s kunnen worden gebruikt vanaf de geboorte tot 13 kg of tot ongeveer 24 maanden of een maximale lengte van 87 cm.

De Cybex Cloud G zou echter een goede keuze kunnen zijn voor kleinere baby’s met een minimum lengte van 40 cm versus 45 cm voor de Cloud T, maar beide stoelen worden geleverd met een inzetstuk voor pasgeborenen dat een meer opgevulde ruimte biedt voor pasgeboren baby’s.

De Cloud G biedt ook 14 individuele hoofdsteunhoogteposities versus 12 posities voor de Cloud T, dus hij is iets beter aanpasbaar naarmate je baby groeit.

Beide autostoeltjes voor baby’s zijn verkrijgbaar in verschillende kleuren, maar de Cloud T kot met iets meer kleuren en patronen. De Cloud T geeft ook iets meer comfort door de luchtige en verbeterde bekleding. Deze luchtventilatie is aangenamer voor lange en warme autoritten. 

Kort samengevat:

Als je de voorkeur hebt voor een autostoeltje dat plat kan en meer geschikt is voor langere afstanden, dan is de meer comfortabele Cybex Cloud T de beste keuze. Heb je echter een kleine auto en heb je een compacter autostoeltje nodig, dan is de Cybex Cloud G een betere optie. De Cloud G is iets voordeliger dan de Cloud T. 

Prijzen en beschikbaarheid 

Zowel de Cybex Cloud G als de Cybex Cloud T autostoeltjes worden aangeboden bij verschillende webshops. Bekijk de prijzen hieronder: 

Cybex Cloud T Autostoeltje – Mirage Grey

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:48 am

Cybex Base T – Black

Waar te koop?

babypark.nl (€249,95)
Laatst bijgewerkt: : juni 24, 2024 – 12:48 am

Plaats een reactie