fbpx

De 7 beste auto zitverhogers van 2024

De 7 beste auto zitverhogers

Ga je voor een zitverhoger, dan is het fijn te weten welke het beste is. Voordeel van een zitverhoger is dat ze licht zijn. Hierdoor is de zitverhoger makkelijk te verplaatsen tussen auto’s. Ander voordeel is dat de prijs lager ligt dan voor een complete autostoel. Dit geldt ook voor de ruimte op de achterbank.

Wij hebben de top 7 beste auto stoelverhogers voor je samengesteld op basis van klant reviews, prijs en onze eigen ervaringen. We hebben ook rekening gehouden met de nieuwste R129 -norm. De meeste zitverhogers in de lijst zijn daarom i-Size proof. 

Top 7 beste zitverhogers

7) Bebeconfort Road Safe I-Size

beste stoelverhoger autoDe Bebeconfort Road Safe i-Size autostoel heeft een uniek compact inklapbaar ontwerp en weegt minder dan 3 kg. De stoel is hierdoor eenvoudig te vervoeren en in verschillende auto’s te installeren met de gordel. De stoel is in 14 standen te verstellen 

De Bebeconfort Road Safe i-Size is geschikt voor kinderen in de leeftijd van ongeveer 3,5 tot 12 jaar (100-150 cm). De zitverhoger wordt geïnstalleerd met behulp van de gordel. De rug is niet afneembaar. 

De Bebeconfort Road Safe i-Size-zitverhoger zit comfortabel door de extra gevoerde zitting en een beklede hoofdsteun. 

Bebeconfort Road Safe i-Size

Waar te koop?

amazon.nl (€75,00)
bol.com (€85,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:11 pm

6) Bebeconfort Manga i-Safe!

beste Stoelverhoger auto De Manga i-Safe zitverkleiner is jarenlang te gebruiken vanaf 6 tot 12 jaar oud. Het Manga i-Safe stoeltje past in iedere auto en kan geïnstalleerd worden via de veiligheidsgordels van de auto. Het Manga i-Safe stoeltje voldoet aan de nieuwste R129 i-Size veiligheidsstandaarden. Deze booster past ook prima tussen 2 autostoelen in op de achterbank. 

De  zitverhoger is ontworpen met zacht materiaal en heeft zachte, gewatteerde armsteunen. Hierdoor kun je de booster ook voor langere autoritten gebruiken. 

Bebeconfort Manga i-Safe – Zitverhoger

Waar te koop?

bol.com (€27,99)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:11 pm

5) Baninni Robu Booster

beste zitverhoger autoDe Baninni zitverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 22 tot 36 kg. De booster is voorzien van verhoogde zijkanten waarover je het stoeltje kunt vastmaken met de autogordel. Bij kleinere kinderen dient de diagonale gordel onder de armleuning door geleid te worden. De autostoel is universeel te gebruiken, De bekleding van het zitje is afneembaar en kan gewassen worden in de wasmachine.

Update: Helaas is de Banning Robu Booster niet meer verkrijgbaar. De Bebeconfort Manga uit deze lijst is een goed alternatief.

4) Bubblegum Booster

Bubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar Autostoeltje - Zwart

Als je met 3 achterin de auto moet is de Bubblegum Booster een veel gekozen oplossing. 

Deze booster is namelijk opblaasbaar, waardoor deze extra weinig ruimte in neemt.

Toegegeven, het blijft wel een beetje priegelen om de gordel vast te klikken bij de middelste plaats. Maar de beoordelingen zijn erg goed.

3) X Adventure Zitverhoger

beste booster autoDeze zitverhoger is ontworpen voor kindjes die minimaal 22 kg wegen en een lengte hebben van 1,25 meter. Met behulp van het geïntegreerde Isofix systeem en de autogordel bevestig je de X Adventure zitverhoger moeiteloos in je auto.

Deze zitverhoger past in elke auto. Als je auto niet over Isofix beschikt, kun je de zitverhoger nog steeds met de autogordel bevestigen.

Het lichte ontwerp van de zitverhoger maakt het eenvoudig om hem te verplaatsen of mee te nemen.

De X Adventure zitverhoger is goedgekeurd volgens de oude norm ECE 44/04. Deze stoelverhoger zal daarom niet meer na september verkocht mogen worden.

X Adventure Zitverhoger Isofix Turbo Booster

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:11 pm

2) Lionelo Hugo i-Size

Beste zitverhoger auto Lionelo Hugo i-Size is een nieuw i-Size autostoeltje speciaal voor de groeigroep 100-150 cm (ongeveer 4 tot 12 jaar oud). Het model voldoet aan de strenge R129-norm en voldoet dus aan alle veiligheidsnormen. 

Bovendien past hij in elke auto – hij kan worden uitgerust met zowel autogordels als het ISOFIX-systeem. De ISOFIX-systeemmarkeringen geven aan wanneer het autostoeltje correct is geïnstalleerd, terwijl de kenmerkende groene hulplijnen je laten zien hoe je het correct vastmaakt met de autogordels.

Geavanceerde zijbescherming en een versterkte hoofdsteun met Memory Foam bieden goede bescherming.

De rugleuning kan er eventueel afgehaald worden. Is nog niet heel lang verkrijgbaar in Nederland, maar op Amazon.nl ontvangt de stoel goede beoordelingen. 

Lionelo Autostoel Hugo i-Size

Waar te koop?

bol.com (€84,99)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:11 pm

1) Maxi Cosi Rodifix S 

Maxi Cosi Rodifix Air ProtectMaxi Cosi Rodifix Air Protect hoofdsteunMaxi Cosi Rodifix Air Protect gordel

De beste zitverhoger is wat ons betreft de i-Size proof Rodifix S van Maxi Cosi.

Deze autostoel groeit namelijk mee met je kind doordat deze in hoogte- en breedte verstelbaar is.

Met de AirProtect® technologie in de hoofdsteun heb je extra bescherming van het kwetsbare kinderhoofdje en met het fijne gordel-geleidersysteem bevestig je snel en eenvoudig je kindje in de stoel.

De stoel zelf installeer je gemakkelijk dankzij Isofix of gordel. Je ziet het direct al op de afbeeldingen; de Maxi-Cosi Rodifix Air Protect zit erg comfortabel dankzij de gewatteerde bekleding. Deze bekleding is makkelijk te verwijderen om in de wasmachine te wassen.

Uiteraard is de Rodifix Air Protest verkrijgbaar in veel verschillende mooie kleuren.

De regels voor het gebruik van een zitverhoger

Binnen de EU gelden speciale regels voor het gebruik van zitverhogers. Hierbij wordt vooral gekeken naar het gewicht en de lengte van je kind. Een zitverhoger mag gebruikt worden vanaf het moment dat je kindje 22 kilogram weegt en minimaal een lengte van 1,25 meter heeft. 

De zitverhoger mag je voorin of achterin de auto gebruiken. Voorwaarde hierbij is wel dat de zitverhoger voorzien is van het ECE keurmerk R129. Zitverhogers die we hier bespreken hebben naast de R129 ook het R44 keurmerk. Zitverhogers met keurmerk R44 mogen tot 1 september 2024 worden verkocht. 

Nog even wat feiten op rij over de zitverhoger:

Een zitverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 15 kilo en die langer zijn dan 125 cm. Dit is vanaf 5/6 jaar. Kies het liefst een zittingverhoger mét rugleuning. Die leidt de autogordel beter over de schouder.

• Het diagonale deel van de autogordel moet over de borst en het sleutelbeen van je kind lopen.

• De heupgordel hoort over de heupen en niet over de buik te lopen.

• Kijk of je kind met gebogen knieën op de zittingverhoger kan zitten met de billen tegen de rugleuning.

Je kind heeft geen zittingverhoger meer nodig als het de knieën goed kan buigen over de zitting van de bank (billen tegen de rugleuning). Je kind is dan meestal groter dan 1,50 m en 8 of 9 jaar.

Vanaf welke leeftijd en lengte mag de rugleuning zitverhoger auto eraf?

De nieuwe veiligheidsnorm stelt dat een zitverhoger voortaan alleen gebruikt mag worden voor kinderen die langer dan 125 cm zijn en meer dan 22 kg wegen. Kleinere kinderen mogen alleen op een zittingverhoger met rugleuning. Die rugleuning zorgt voor betere bescherming bij een frontale botsing omdat de gordel beter over het lichaam geleid wordt en biedt meer bescherming bij een botsing van opzij.

De Consumentenbond adviseert al van oudsher zittingverhogers zonder rugleuning alleen voor oudere kinderen te gebruiken. Niet voor kleuters en peuters!

Kies er het liefst een met een in hoogte verstelbare rugleuning en zijsteunen. Bekijk hier de top 5 autostoel met verstelbare rugleuning en zijsteunen.

Vervoer je incidenteel kleuters dan kan een zitverhoger natuurlijk wel uitkomst bieden.

Kindje past niet meer in de autostoel?

Wil je kind echt niet of past hij gewoonweg niet meer in het stoeltje? Dan is het gebruik van een autostoelverhoger zonder rugleuning wel veiliger dan helemaal niets te gebruiken.

Zonder stoelverhoger zit je kind te laag. Als de autogordel bijvoorbeeld over de hals loopt in plaats van over de schouder, loopt je kind grote risico’s bij een botsing.

Waarom kiezen voor een zitverhoger?

Een vaste autostoel groep 3 is veiliger dan alleen een zitverhoger. Een zitverhoger heeft namelijk vaak geen rugleuning of een hoofdsteun. Wil je liever wel een zitverhoger met rugleuning? Kies dan voor nummer 1 uit onze lijst of een stoelverhoger waarbij de rugleuning afneembaar is. Verstandige keuze!

Een zitverhoger kies je vaak voor het gemak. De stoel is licht van gewicht en kan je daardoor makkelijk in- en uit de auto halen. Ook vinden kinderen een autostoel soms niet cool meer en voelen ze zich daar te groot voor. Een zitverhoger wordt vaak nog wel leuk gevonden omdat ze daarmee toch beter uit het raam kunnen kijken.

Deze autostoelen worden ook wel autostoelverhoger, zitverhoger auto of booster genoemd omdat de rugleuning afneembaar is.

5/5 - (2 stemmen)

Waar te koop?

amazon.nl (€75,00)
bol.com (€85,00)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:11 pm

Waar te koop?

amazon.nl (€134,00)
bol.com (€149,00)
blokker.nl (€232,86)
Laatst bijgewerkt: : april 23, 2024 - 6:12 pm