fbpx

De 7 beste auto zitverhogers van 2024

De 7 beste auto zitverhogers

Ga je voor een zitverhoger, dan is het fijn te weten welke het beste is. Voordeel van een zitverhoger is dat ze licht zijn. Hierdoor is de zitverhoger makkelijk te verplaatsen tussen auto’s. Ander voordeel is dat de prijs lager ligt dan voor een complete autostoel. Dit geldt ook voor de ruimte op de achterbank.

Wij hebben de top 7 beste auto stoelverhogers voor je samengesteld op basis van klant reviews, prijs en onze eigen ervaringen.

Top 7 beste zitverhogers

7) Safety 1st Road Safe

Safety 1st zitverhogerDeze comfortable zitverhoger met rugleuning van Safety 1st is erg makkelijk te installeren in de auto. Deze stoelverhoger is uitgerust met een verstelbare hoofdsteun en een verstelbare rugleuning om comfort en veiligheid te bieden. De verhogen is eenvoudig te installeren en past in alle auto’s. 

De zitverhoger wordt vastgezet met de autogordel en ontvangt goede beoordelingen op Bol.com. De verhoger is getest en goedgekeurd volgens de Europese veiligheidseisen ECE R44/04. Deze stoel mag daarom nog tot 1 september 2024 worden verkocht. 

Safety 1st Road Safe Autostoeltje – Hot Grey

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:37 am

6) Titaniumbaby iSafety!

stoelverhoger autoDe Titanium iSafety stoelverhoger heeft een modern design en comfortabele armsteunen. Het zitcomfort is hoog dankzij het duurzame kunststof frame met ergonomische vorm. De bekleding is afneembaar waardoor je deze eenvoudig kunt reiniging met een handwas.

De stoel is geschikt voor kinderen tussen de 3 en 12 jaar, en 15 en 36 kilogram. Uiteraard is deze ook getest en goedgekeurd volgens de Europese 44/04 norm. 

Titaniumbaby – Zitverhoger Booster iSafety! Groep 2,3

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:37 am

5) Baninni Robu Booster

beste zitverhoger autoDe Baninni zitverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 22 tot 36 kg. De booster is voorzien van verhoogde zijkanten waarover je het stoeltje kunt vastmaken met de autogordel. Bij kleinere kinderen dient de diagonale gordel onder de armleuning door geleid te worden. De autostoel is universeel te gebruiken, De bekleding van het zitje is afneembaar en kan gewassen worden in de wasmachine.

Update: Helaas is de Banning Robu Booster niet meer verkrijgbaar. De Filikid, nr 3 uit deze lijst is een goed alternatief.

4) Bubblegum Booster

Bubblebum Zitverhoger Autozitje Opblaasbaar Autostoeltje - Zwart

Als je met 3 achterin de auto moet is de Bubblegum Booster een veel gekozen oplossing. 

Deze booster is namelijk opblaasbaar, waardoor deze extra weinig ruimte in neemt.

Toegegeven, het blijft wel een beetje priegelen om de gordel vast te klikken bij de middelste plaats. Maar de beoordelingen zijn erg goed.

Bubblegum Booster

Waar te koop?

bol.com (€39,95)
amazon.nl (€42,99)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:37 am

3) Fillikid

Fillikid - Auto Zitverhoger - Isofix - Zwart.jpgDe zitverhoger van Fillikid is geschikt voor kinderen van 22 tot 36 kilogram en is erg comfortabel. De zitverhoger heeft namelijk een zachte vulling en afgeronde randen waardoor het niet alleen mooi is om naar te kijken, maar ook nog eens comfortabel is om op te zitten. Als je vaker lange ritten maakt is dit een aanrader.

De Fillikid is geschikt voor zowel IsoFix als gordelbevestiging, dus in elke auto te gebruiken.

Fillikid Zitverhoger

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:36 am

2) Maxi Cosi Rodi SPS

MAXI COSI Autostoel Rodi SPS Ocean

Een goede en veilige zitverhoger is de Maxi-Cosi Rodi SPS.

Je maakt de stoel eenvoudig vast met de 3-puntsgordel. De comfortabele hoofdsteun (fijn als er soms nog een dutje wordt gedaan in de auto) is in hoogte verstelbaar zodat je kind altijd veilig en comfortabel zit.

De Rode SPS is geschikt voor kinderen tussen de 15 en 36 kilogram en is verkrijgbaar in veel verschillende uitvoeringen.

Deze stoel voldoet aan de R-44 norm, maar is niet i-Size Proof. Wil je dit liever wel? Kies dan de Maxi Cosi Rodifix S op nummer 1. 

Maxi Cosi Rodi SPS

Waar te koop?

bol.com
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:36 am

1) Maxi Cosi Rodifix S 

Maxi Cosi Rodifix Air ProtectMaxi Cosi Rodifix Air Protect hoofdsteunMaxi Cosi Rodifix Air Protect gordel

De beste zitverhoger is wat ons betreft de i-Size proof Rodifix S van Maxi Cosi.

Deze autostoel groeit namelijk mee met je kind doordat deze in hoogte- en breedte verstelbaar is.

Met de AirProtect® technologie in de hoofdsteun heb je extra bescherming van het kwetsbare kinderhoofdje en met het fijne gordel-geleidersysteem bevestig je snel en eenvoudig je kindje in de stoel.

De stoel zelf installeer je gemakkelijk dankzij Isofix. Je ziet het direct al op de afbeeldingen; de Maxi-Cosi Rodifix Air Protect zit erg comfortabel dankzij de gewatteerde bekleding. Deze bekleding is makkelijk te verwijderen om in de wasmachine te wassen.

Uiteraard is de Rodifix Air Protest verkrijgbaar in veel verschillende mooie kleuren.

De regels voor het gebruik van een zitverhoger

Binnen de EU gelden speciale regels voor het gebruik van zitverhogers. Hierbij wordt vooral gekeken naar het gewicht en de lengte van je kind. Een zitverhoger mag gebruikt worden vanaf het moment dat je kindje 22 kilogram weegt en minimaal een lengte van 1,25 meter heeft. 

De zitverhoger mag je voorin of achterin de auto gebruiken. Voorwaarde hierbij is wel dat de zitverhoger voorzien is van het ECE keurmerk R129. Zitverhogers die we hier bespreken hebben naast de R129 ook het R44 keurmerk. Zitverhogers met keurmerk R44 mogen tot 1 september 2024 worden verkocht. 

Nog even wat feiten op rij over de zitverhoger:

Een zitverhoger is geschikt voor kinderen vanaf 15 kilo en die langer zijn dan 125 cm. Dit is vanaf 5/6 jaar. en Je kind zit in de autogordel, op een verhoging. Daardoor loopt de gordel niet langs de nek en loopt de heupgordel netjes over de heupen. Kies het liefst een zittingverhoger mét rugleuning. Die leidt de autogordel beter over de schouder.

• Het diagonale deel van de autogordel moet over de borst en het sleutelbeen van je kind lopen.

• De heupgordel hoort over de heupen en niet over de buik te lopen.

• Kijk of je kind met gebogen knieën op de zittingverhoger kan zitten met de billen tegen de rugleuning.

Je kind heeft geen zittingverhoger meer nodig als het de knieën goed kan buigen over de zitting van de bank (billen tegen de rugleuning). Je kind is dan meestal groter dan 1,50 m en 8 of 9 jaar.

Vanaf welke leeftijd en lengte mag de rugleuning zitverhoger auto eraf?

De nieuwe veiligheidsnorm stelt dat een zitverhoger voortaan alleen gebruikt mag worden voor kinderen die langer dan 125 cm zijn en meer dan 22 kg wegen. Kleinere kinderen mogen alleen op een zittingverhoger met rugleuning. Die rugleuning zorgt voor betere bescherming bij een frontale botsing omdat de gordel beter over het lichaam geleid wordt en biedt meer bescherming bij een botsing van opzij.

De Consumentenbond adviseert al van oudsher zittingverhogers zonder rugleuning alleen voor oudere kinderen te gebruiken. Niet voor kleuters en peuters!

Kies er het liefst een met een in hoogte verstelbare rugleuning en zijsteunen. Bekijk hier de top 5 autostoel met verstelbare rugleuning en zijsteunen.

Vervoer je incidenteel kleuters dan kan een zitverhoger natuurlijk wel uitkomst bieden.

Kindje past niet meer in de autostoel?

Wil je kind echt niet of past hij gewoonweg niet meer in het stoeltje? Dan is het gebruik van een autostoelverhoger zonder rugleuning wel veiliger dan helemaal niets te gebruiken.

Zonder stoelverhoger zit je kind te laag. Als de autogordel bijvoorbeeld over de hals loopt in plaats van over de schouder, loopt je kind grote risico’s bij een botsing.

Waarom kiezen voor een zitverhoger?

Een vaste autostoel groep 3 is veiliger dan alleen een zitverhoger. Een zitverhoger heeft namelijk vaak geen rugleuning of een hoofdsteun. Wil je liever wel een zitverhoger met rugleuning? Bekijk dan hier de groep 3 autostoelen. Verstandige keuze!

Een zitverhoger kies je vaak voor het gemak. De stoel is licht van gewicht en kan je daardoor makkelijk in- en uit de auto halen. Ook vinden kinderen een autostoel soms niet cool meer en voelen ze zich daar te groot voor. Een zitverhoger wordt vaak nog wel leuk gevonden omdat ze daarmee toch beter uit het raam kunnen kijken.

Deze autostoelen worden ook wel autostoelverhoger, zitverhoger auto of booster genoemd omdat de rugleuning afneembaar is.

5/5 - (2 stemmen)

Waar te koop?

bol.com (€39,95)
amazon.nl (€42,99)
Laatst bijgewerkt: : maart 1, 2024 - 12:37 am